Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Telia piiramatu mahuga 4G Koduinternet märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 16, 17, 18 ... 149, 150, 151  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Pailaps
HV Guru

sõnum 10.03.2016 21:48:07 vasta tsitaadiga

Super AMOLED. Ma tirin "linuxi isosid" ja laen koduvideoid üles! icon_lol.gif
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
DigeBeni
HV Guru
DigeBeni

sõnum 10.03.2016 22:15:20 vasta tsitaadiga

Pailaps kirjutas:
Ma väidan, et teenindajad sõltuvalt osakonnast kõikuva teadmiste tasemega, kuid mitte nii ebapädevad, et kliendile küsimusele ei oskaks vastata. Seetõttu leian, et oled eksiarvamusel ja vaatad liiga oma mätta otsast.

... kes siis nüüd keerutab? Ma räägin oma reaalsetest kogemustest ja mitte ainult ühes teeninduskohas ja isegi mitte ainult ühes linnas. Oma mätta otsast vaatan jah, sest see mätas on nahale kõige lähemal, kuid see mätas ei ole kindlasti nii eriline, et seda vaid minu isikuga siduda. Teenuste tundmine ning kliendile edasi kommunikeerimine ongi ju teenindaja töö või ma eksin? Juhul, kui teenindaja jääb hätta isegi sellsite teenustega, mida meedias suure käraga välja reklaamitakse, siis ilmselt on viga ikka natuke laiem, kui vaid kohati kõikuv tase ...

napoleon
Unknown virus
napoleon

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 10.03.2016 22:32:23 vasta tsitaadiga

Kõrvaltvaatajana võin selle jauramise peale öelda, et eks ta kivi Telia kapsaaeda ole. Aga liiga kõvasti pole ka mõtet karjuda, juhtub ka paremates perekondades. Köögipoolt teadmata arvan, et tehti lihtsalt teine sama nimega teenus kõrvale. Prob nüüd sellest ongi, et ühel teenusel on ühed parameetrid ja teisel teised ja muuta neid ei saa. Suure firma hädad, et kõige muutmine käib läbi paraja bürokraatia kadalipu eriti kui nüüd on sellel teisel teenusel veel teine osakond, kes sellega tegeleb. Teenus lõpetada ja uuesti liituda on sel juhul kõige lihtsam lahendus.
Muide, näiteks M$ tahab igal võimalikul ja võimatul juhul restarti teha, samuti soovitab seda esimesena mis iganes probleemi korral. Tegelikult saab tihti ka teistmoodi, aga mitte keegi ei viitsi klienditeenindajaid selles osas koolitama hakata, kuna võrrandis on liiga palju muutujaid ja restart on üks kindel asi, mis (peaaegu) alati töötab.
Kommentaarid: 77 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 60
tagasi üles
RCC
HV Guru
RCC

sõnum 10.03.2016 22:41:29 vasta tsitaadiga

Super AMOLED kirjutas:
no olge reaalsed... tahate avatud porti enamasti vaid, et torrent libedamalt liiguks
õ'

kui ei ole just elisa kohi nett, siis liigub torrent tegelikult ka ilma selleta, AGA kui 2234-2235 ütleb mulle et port closed, vot siis ma olen juba häiritud

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Pailaps
HV Guru

sõnum 10.03.2016 22:52:06 vasta tsitaadiga

Klienditeenindaja loob kliendiga kontakti, uurib vajadusi, esitleb vajadusel toodet/teenust, esitab vastuväiteid ja sõlmib tehingu. Kliendi toote alustamine ja lõpetamine on samuti tehing. Lahendus juu suisa maast leitud? Klienditeenindaja oma olemuselt oma töö täitnud.
raidu1986
HV kasutaja
raidu1986

sõnum 11.03.2016 01:20:56 vasta tsitaadiga

Sai ka siis vana wimax pensile saadetud ja 4g vastu vahetatud.
Speedtestiga ping 19ms; alla 20,46Mbps; üles 5,71Mbps.
Kommentaarid: 20 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 15
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 11.03.2016 01:24:16 vasta tsitaadiga

Pailaps kirjutas:
Klienditeenindaja loob kliendiga kontakti, uurib vajadusi, esitleb vajadusel toodet/teenust, esitab vastuväiteid ja sõlmib tehingu. Kliendi toote alustamine ja lõpetamine on samuti tehing. Lahendus juu suisa maast leitud? Klienditeenindaja oma olemuselt oma töö täitnud.

Nojah, võiks luua. Minu kogemused nii EMT(Telia) kui ka Elisa puhul on see, et peab ise tehingut suunama kuna standardküsimustele vastamine ei anna soovitud tulemust kuna küsimus ise pole standardne ja teenindaja jookseb selle peale kokku või teeb restardi ja jutt algab otsast peale icon_wink.gif
tagasi üles
indrpo
HV Guru

sõnum 11.03.2016 09:11:07 vasta tsitaadiga

RustyZ kirjutas:
Kui ikka väita, et mingi asi oli testperiood siis oleks neil klientidel ka õigus olnud teada, et nad on testkliendid.

1. Ei testitud kliendi vaatest teenust ja klient ei olnud ka testija. Testiti tugijaamade koormust ja jälgiti mida võiks vajaka olla kui suurem hulk kasutajaid ühe tugijaama külge panna. Reaalselt ei olnud kliendil mingit vahet mobiilse interneti kasutamisega.
2. Kliente teavitati! liitumisel sellest, et tegemist on alles testfaasis oleva tootega. Samal hetkel kui detsembris tekkis kodulehele liitumisvõimalus, suhtles teenindaja iga kliendiga. Kindlasti lugesid seda ka siit foorumist sel ajal.

Ehk siis kui te tulemile jõudsite, siis saate oma APNi vahetust igal juhul organiseerida ning kätt ette ei panda.
Jätke meelde, et kui teil on iidvana ruuter siis võib fix apn ja ainult 4G võrgu võimalusega probleeme tekkida. Vanad ruuterid teadupärast võivad ennast registreerida 3G võrgus kuid uuel SIMil on ainult 4G võrgu ligipääs.
Kommentaarid: 259 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 226
tagasi üles
tanel347
HV vaatleja

sõnum 11.03.2016 14:23:56 vasta tsitaadiga

Küsiks teadjatelt et kas RSSI:-79dBm ja SINR:11dB juures maksimum upload kiirust on palju loota? Hetkel üle 2 mbpsi pole upload läinud, download kiirus on 20 mbps.
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
urri
Kreisi kasutaja
urri

sõnum 11.03.2016 14:25:12 vasta tsitaadiga

väga palju on tatti pritsitud siin viimaste postidega
arutaks nüt midagi asjalikku ka (samas ei väidagi et see "tatt" polnd asjalik)
asi nimelt neist MIMO antennides
nyt mul olemas 2 suundantenni, et saaks teha midagi sellist
http://onwireless.com.au/images/product/MIMO/X-pol-1800-16dBi/dual-16dbi-MIMO-4G-LTE-1800-mhz-yagi-antennas-3.jpg
kuid kas antennid peavadki sedasi nurga all olema? kas sel on mingi mõjuv põhjus
tahanteada teab kindlasti.
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 4
tagasi üles
Pailaps
HV Guru

sõnum 11.03.2016 14:45:19 vasta tsitaadiga

tanel347 kirjutas:
Küsiks teadjatelt et kas RSSI:-79dBm ja SINR:11dB juures maksimum upload kiirust on palju loota? Hetkel üle 2 mbpsi pole upload läinud, download kiirus on 20 mbps.

Võid proovida fikseerida sagedusi FDD 1800/FDD 2600. Leiad Settings-Dial Up - Network settings alt , kui tegu on E5186-ga. Väliantenni juurde lisad, pressid veel midagi välja.

indrpo
HV Guru

sõnum 11.03.2016 15:06:19 vasta tsitaadiga

tanel347 kirjutas:

Number ise ei ole halb aga uploadi võib sellega tõesti väheks jääda.
Nagu eelnevalt mainiti, võid proovida käsitsi sagedusi määrata, leiad ehk sobiva millel numberhea ja kiirus korras.
Vastasel juhul väliantenn aitab kindlasti numbri 60-70 vahele saada, et kiirus korras oleks. Kui võtad üürile, tuleb tehnik ja paneb tasuta paika, kronstein on vaja osta.
tagasi üles
urri
Kreisi kasutaja
urri

sõnum 11.03.2016 16:27:45 vasta tsitaadiga

indrekp kirjutas:
tanel347 kirjutas:

Number ise ei ole halb aga uploadi võib sellega tõesti väheks jääda.
Nagu eelnevalt mainiti, võid proovida käsitsi sagedusi määrata, leiad ehk sobiva millel numberhea ja kiirus korras.
Vastasel juhul väliantenn aitab kindlasti numbri 60-70 vahele saada, et kiirus korras oleks. Kui võtad üürile, tuleb tehnik ja paneb tasuta paika, kronstein on vaja osta.

mul kunagi sama jama.
abx oli välisuundantenn ja 1800 peale fikseerimine
hetkel vaid 1 antenn, kohe kohe tuleb teine juurde
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 4
tagasi üles
avrn
Kreisi kasutaja

sõnum 11.03.2016 20:11:54 vasta tsitaadiga

urri kirjutas:

http://onwireless.com.au/images/product/MIMO/X-pol-1800-16dBi/dual-16dbi-MIMO-4G-LTE-1800-mhz-yagi-antennas-3.jpg
kuid kas antennid peavadki sedasi nurga all olema? kas sel on mingi mõjuv põhjus

Minu arusaamist mööda on see vajalik, et ära kasutada peegeldunud signaale.
Signaali polarisatsioon võib mitmekordse peegelduse tagajärjel esialgsest oluliselt erineda. Mitme eri polarisatsiooniga antenni abil üritab vastuvõtuseade oma algoritmidega signaalist nö. maksimumi võtta.
Teine aspekt MiMo puhul on müra-signaali suhte parandamine. Kahe signaali võrdlemisel on võimalik datavoogu nö. natuke remontida.
Kolmas MiMo kasutusvõimalus on mitmekanalilise andmekanali loomine, mis võimaldab siis ühendusest nö. maksimumi võtta, kiiruse poolest just. See eeldab seda, et tugijaam ja klientseade asjadest ühtmoodi aru saavad. Kas Telia tugijaamad sellist kasutusmoodust võimaldavad, ma ei tea. Pealkirjas mainitud ühendusel ei oma see tegelikult küll tähtsust, kuna kiirus on piiratud. Olulisem on just see signaal-müra suhte parandamine.
Mõnevõrra eksklikult on foorumis liikunud infot, nagu võimaldaks MiMo mitme erineva sagedusriba kasutamist. Nt 800+1800+2600 MHz korraga. Nii see siiski ei ole, kogu majandamine käib siiski ühe riba piires korraga.
Ma ise pruugin sedasama netti MiMo-võimelise pulga abil ja lisasin ka äsja just teise antenni. Küll mitte teineteise suhtes risti, nagu urri lingil oleval pildil, vaid mõlemad on mastis vertikaalset polarisatsiooni vastu võtmas. Aga plaan on tulevikus sarnane kombinatsioon ära proovida. Las ilmad lähevad soojemaks, siis on katusel mõnusam majandada. icon_cool.gif
Mida aga juba praeguse kooslusega öelda võib: SINR on kahe antenniga 1-2 dB parem, kui üht antenni kasutades. Ka RSSI läheb ca detsibelli jagu paremaks.
Kommentaarid: 5 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 5
tagasi üles
karts3
HV kasutaja
karts3

sõnum 18.03.2016 13:10:01 vasta tsitaadiga

No nii, kasutanud ühendust 25-ndast jaanuarist ja paistab et torrentitele on kriips peale pandud.Juba mitmendat päeva ei mingit liikumist.

Kas kasutaja indrekp, oskab asja kommenteerida.
Kommentaarid: 61 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 60
tagasi üles
Pailaps
HV Guru

sõnum 18.03.2016 14:12:27 vasta tsitaadiga

Pole küll indrekp, kuid koduinterneti kasutaja eelmisest aastast. Töötab nagu vanasti. Kehvakese Huawei ruuteri asemel küll pisut asisem seade, kuna viimast on torrentiga nii kooma võimalik ajada, et pead tikuga hard reseti tegema ja pordid uuesti suunama. Pordisuunamised on üldse tehtud?
karts3
HV kasutaja
karts3

sõnum 18.03.2016 14:15:56 vasta tsitaadiga

Paistab et oligi ruuter koomas, tegin reseti ja kõik vinks vonks.Pordid kõik siis suunatud.
tagasi üles
raidu1986
HV kasutaja
raidu1986

sõnum 18.03.2016 15:17:40 vasta tsitaadiga

Mis jama võib sellega olla, et iga paari päeva tagant peab uuesti ühendama või see ongi normaalne?
Mul ruuter 24/7 sees.
Kommentaarid: 20 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 15
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 18.03.2016 16:55:35 vasta tsitaadiga

Ei ole:
Connection time 161 hr. 20 min. 5 sec.

Ehk alates ajast kui ise restardi tegin on püsti olnud ja see viimane restart oli selleks, et muutsin ruuteri konfi mitte selleks et ühendus külili oleks käinud. Tõenäoliselt on jama ruuteris kui nii tihti restartima pead.
tagasi üles
Hiid
HV Guru
Hiid

sõnum 18.03.2016 18:58:30 vasta tsitaadiga

Pailaps kirjutas:
Kehvakese Huawei ruuteri asemel küll pisut asisem seade, kuna viimast on torrentiga nii kooma võimalik ajada, et pead tikuga hard reseti tegema ja pordid uuesti suunama. Pordisuunamised on üldse tehtud?

miks neid porte suunad ja kui palju peab tõmbama, et huawei kooma kukuks?
ma ka aegajalt linuxit uuendan, aga kordagi ei ole vajanud resetti icon_neutral.gif

indrpo
HV Guru

sõnum 18.03.2016 20:57:15 vasta tsitaadiga

Ma arvan, et ma olen esimene kes ütleb kui Telia peaks Elisa lollusega kaasa minema ja torrenti jms sisupiirangud rakendama.
Esialgu olen arvamusel, et seda ei juhtu, kõik klapid on avatud.

Selles suhtes, et kui ikkagi mingi konkreetne ruuteri probleem esineb, võib ikkagi 123 pöörduda ja tehniku abi paluda.
Samas ei saa aidata, kui torrent ikka triiki lippab ja ruuter "puhkereziimi" kukub. Sellisel juhul tuleb ehk restarte aegajalt sooritada kuigi antud huawei pole just kõige nõrgem loom.
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 18.03.2016 21:16:00 vasta tsitaadiga

indrekp kirjutas:
Ma arvan, et ma olen esimene kes ütleb kui Telia peaks Elisa lollusega kaasa minema ja torrenti jms sisupiirangud rakendama.

Aga tõenäoliselt mingi prioriteetide süsteem on ehk kui ressursi napib, siis esimesena hakkavad torrentid uimama icon_wink.gif
tagasi üles
karts3
HV kasutaja
karts3

sõnum 18.03.2016 21:16:45 vasta tsitaadiga

Pailaps kirjutas:
Pole küll indrekp, kuid koduinterneti kasutaja eelmisest aastast. Töötab nagu vanasti. Kehvakese Huawei ruuteri asemel küll pisut asisem seade, kuna viimast on torrentiga nii kooma võimalik ajada, et pead tikuga hard reseti tegema ja pordid uuesti suunama. Pordisuunamised on üldse tehtud?

Mis see asisem ruuter oleks siis, nagunii võetud ühendus prooviks võiks siis mingi 4g ruuteri välja ka osta.
Kuskilt on meelde jäänud et kasutad mingit Zyxelit mida vist Eestist osta polnud võimalik.
tagasi üles
indrpo
HV Guru

sõnum 18.03.2016 21:34:59 vasta tsitaadiga

napoleon kirjutas:
indrekp kirjutas:

Aga tõenäoliselt mingi prioriteetide süsteem on ehk kui ressursi napib, siis esimesena hakkavad torrentid uimama icon_wink.gif

Sellist prioriteeti pole minumeelest isegi võimalik tekitada 4G võrgule. Kui torrenteid piirata siis täiega või üldse mitte. Seda ju ei jälgi keegi kas ühel jookseb pisut rohkem läbi kui teisel ja siis vaja ressurss ühelt ära võtta ja teisele anda.
Kui kellelegi jäi meelde 2G/3G aegne prioriteet kus kanalite arvu täitumisel oli prioriteet kõnesidel ja lihtsalt netikasutajatel visati üks cell vms. vähemaks, et kõned saaks toimida siis sellist asja 4G võrgul pole.

Tõsi kusagil on ju sageduste koormuspiir, ehk tekib mingiks ajaks ülekoormus kus kõik toredad torrentisõbrad ühe masti all hakkavad kiiruse pärast võitlema ja kõigil on pisut madalam kiirus kui lubatud.
Täna pole seda veel näha olnud ja kui selline olukord peaks tekkima, laiendatakse tugijaama sarnaselt kaabelvõrgu seadmetega. Seega mingit koomatamist esialgu pikaks ajaks ette ei näe.

Kui nüüd veel torrist rääkida, siis ei sõltu data mitte liikumine alati isegi sellest kas on lubatud või mitte lubatud, on pordid lahti ja suunatud või mitte, asjad lihtsalt mingitel aegadel kusagil ei liigu. Mul on kaablil 500/500M testiks ja sõltub täiesti, kuskohast oma linuxi isosid tirida.
tagasi üles
karts3
HV kasutaja
karts3

sõnum 18.03.2016 21:51:09 vasta tsitaadiga

Palju muidu sellel Huaweil rami ja flash on?
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Telia piiramatu mahuga 4G Koduinternet mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 16, 17, 18 ... 149, 150, 151  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.