Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Eesti IT ja tehnikaalased uudised »  Rootslased müüsid Starmani enamusosaluse USA erakapitalifirmale märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale. Teata moderaatorile
otsing:  
Tanel
HV Guru
Tanel

liitunud: 01.10.2001



Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 14.03.2016 20:29:30 Rootslased müüsid Starmani enamusosaluse USA erakapitalifirmale vasta tsitaadiga


Rootsi investeerimisfirma East Capital Explorer teatas, et on jõudnud põhimõttelise kokkuleppeni kaabeltelevisiooni ja internetiühenduse pakkuja Starman GrupP müügis USA erakapitalifirmale Providence Equity.

Loe edasi: http://majandus24.postimees.ee/3618099/suurtehing-lukkab-starmani-ameeriklastele

Ametlik pressiteade:

tsitaat:
East Capital Explorer AB (ECEX) on jõudnud põhimõttelisele kokkuleppele oma 63-protsendilise osaluse müügiks Baltimaade kaabeltelevisiooni ja internetiühenduse pakkujas Starman Grupis ettevõttele Providence Equity. ECEX-i investeeringu väljumistulu on tehinguga vähemalt 35 miljonit eurot ning see vastab enam kui 30-protsendilisele brutokasvutulule (gross IRR). Tehinguga makstakse koheselt ligikaudu 81 miljonit eurot ning täiendavalt kuni 5 miljonit eurot 2017. aastal. Ettevõtte hinnanguliseks firmaväärtuseks teeb see 210 miljonit eurot.

East Capital Explorer omandas enamusosaluse Eesti telekommunikatsioonioperaatoris Starman 2013. aastal. Alates sellest ajast on Starmani käive ja EBITDA kasvanud keskmiselt 11 protsenti aastas. 2015. aasta veebruaris tegi East Capital Explorer Starmani täiendava investeeringu, millest saadud vahenditega omandas Starman Leedu ettevõtte Cgates ja rajas seeläbi esimese ülebaltikumilise kaabeltelevisiooni- ja internetiteenuste pakkuja. Omakapitali tehtud kahe investeeringu kogumaht oli 46 miljonit eurot.

“Antud tehing on märkimisväärse väärtusega meie aktsionäride jaoks ning kinnitab ühtlasi viimase kolme aasta jooksul Baltimaade ettevõtete omakapitali ja kinnisvarasse tehtud investeeringute kui strateegilise suuna põhjendatust. Meile valmistab headmeelt tehinguga saavutatav finantspaindlikkus. Usume, et nii meie strateegiliste investeeringute fookus kui ka olemasolevate tööriistade – näiteks tagasiostuprogrammid, dividendid ja aktsiate tagasivõtmised – kasutamine võimaldavad suurendada meie aktsionäride vara,” kommenteeris East Capital Exploreri CEO Mia Jurke.

“Mul on rõõm teatada kokkuleppest, millest kujuneb läbi aegade üks suurim börsivälise kapitali alastest tehingutest Baltimaades. Oleme toetanud investeeringuid nii tehnoloogiasse, tootearendusse kui ka turu konsolideerumisse, tehes seda lähedases koostöös ettevõtte juhtkonnaga. Nende sammude tulemusel on Starman kasvanud kiiremini oma konkurentidest ning arenenud koduturul konkureerijast regionaalseks suunanäitajaks. Oleme veendunud, et Providence’i toel jätkab Starman edukat arengut sellel põneval ja kiirestiareneval turul,” kommenteeris East Capitali erakapitali ja kinnisvarainvesteeringute tegevussuuna juht Kestutis Sasnauskas.

“Starman Grupp on viimastel aastatel meie koduturul Baltikumis East Capital Exploreri toel intensiivselt kasvu ja laienemisse panustanud. Oleme pühendunud sellele, et pakkuda klientidele innovatiivseid ja kõige tänapäevasemaid telekommunikatsiooni- ning meelelahutuslahendusi. Oleme veendunud, et enam kui 25-aastase telekomisektori investeerimiskogemusega finantsinvestori lisandumine suuromanikuna Starman Grupi aktsionäride ringi aitab meil jätkata innovatsiooni Läänemere regiooni telekomiäris ning siinsel turul kasvada,” ütles Starman Grupi juhatuse esimees Aivo Adamson.

“Starman Grupi osaluse omandamine on osa Providence’i jätkuvast fookusest infrastruktuuriinvesteeringutele, toetamaks Läänemere regioonis kõrgekvaliteetsete meedia- ja kommunikatsiooniteenuste osutamist,” lausus Providence’i juhtkonna liige ja tegevdirektor Karim Tabet. Providence’i juhtkonda kuuluv tegevdirektor Robert Sudo lisas: “Soovime omaltpoolt panustada ettevõtte strateegiliste eesmärkide saavutamisse – pakkuda kõrgekvaliteedilist kliendikogemust ning tuua klientideni parimad saadaolevad teenused ja parima sisu.”

Tehingu tulemusel kujuneb East Capital Exploreri investeeringu aastaseks tulumääraks (IRR) koos kõigi saadud tasudega (juhtimistasud, teenitud intressid ja tehingukulud) 24-27 protsenti. East Capitali ja ECEX-i vahelise investeerimislepingu kohaselt on väljumistulult teenitud intressid suurusjärgus 6,5 miljonit eurot ja see vastab 20 protsendile koheselt sularahas väljamaksmisele kuuluvale netoväljumistulule. Antud summa kajastub kohustusena ECEX-i 2016. aasta esimese kvartali bilansis. Intressi väljamaksel järgitakse tingimusi, mis on sätestatud East Capital Exploreri viimases finantsaruandes alajaotuses “Tasud” (“Fees”). ECEX-i puhasväärtusele omab tehing ligikaudu 3 miljoni euro suurust täiendavat mõju, seda lisaks Starmani investeeringu õiglaseks väärtuseks hinnatud 72 miljonile eurole.

Kokkuleppes sätestatud täiendava tasu arvestamisel lähtutakse olemasolevate strateegiliste projektide edukusest ja 2016. aasta EBITDA eesmärkide täitmisest. Juhul kui selleks seatud tingimused on täidetud, teostataks väljamakse 2017. aastal pärast Starmani auditeeritud aastaaruande kinnitamist.

Tingimused
Starmani vähemusaktsionäridele tehakse Providence’i poolt pakkumine aktsiate müügiks Providence’ile samadel tingimustel, nagu pakutakse ECEX-ile. Vähemusaktsionäridel on eelisostuõigus osta ECEX-ile kuuluvad aktsiad samadel tingimustel, nagu on tehinguga pakutud ECEX-ile. Juhul kui vähemusaktsionärid ei kasuta oma eelisostuõigust, ega müü oma aktsiaid Providence’ile mõnel teisel moel, on nad kohustatud müüma oma aktsiad ostjale tulenevalt olemasolevast võõrandamiskohustusest (nn “drag-along” põhimõte). Tehingu eeldatav jõustumine vajab kohalike konkurentsiametkondade ja regulaatorite heakskiitu ning väikeaktsionäride poolset eelisostuõiguse mittekasutamist, sellisel juhul jõustub tehing eeldatavalt 2016. aasta teise kvartali jooksul. Juhul kui tehing ei realiseeru, sisaldab kokkulepe teatud tingimustel katkestustasu maksmise kohustust. Kokkulepe sisaldab sarnaste tehingute puhul tavapäraselt kehtivaid kinnitusi ja garantiisid.

Starman
Starman on Baltimaade juhtiv TV- ja internetiteenuste pakkuja. 1992. aastal asutatud Starman on olnud Eesti telekommunikatsioonisektoris tehnoloogiliste lahenduste teerajaja ja uuendaja, kes on turule toonud esimesed lairibavõrgu internetiteenused, kõige arenenumad digitaaltelevisiooni teenused ja unikaalsed TV Everywhere lahendused. 2015. aastal laienes Starman Leetu, omandades sealse operaatori Cgates. Kontsern pakub täna üle 500 tuhande baasteenuse (RGU) Eestis ja Leedus. Starmanis töötab ligikaudu 500 inimest, ettevõtte peakontor on Tallinnas.

East Capital Explorer
East Capital Explorer on 254 miljoni euro suuruse varade mahuga Rootsi ettevõte, mis on loodud eesmärgiga muuta unikaalsed investeerimisvõimalused Ida-Euroopasse kättesaadavaks laiemale investorite ringile. Ettevõte teeb peamiselt otseinvesteeringud erasektori ettevõtetesse ja kinnisvarasse, kuid on investeerinud ka läbi East Capitali alternatiivsete investeerimisfondide. East Capital Exploreri investeerimisfilosoofia tugineb siseturu kasvul ning investeeringute fookuses on kiire kasvuga sektorid, nagu jaekaubandus, telekommunikatsioon ja kinnisvara. East Capital Explorer on noteeritud NASDAQ OMX börsil Stockholmis.

Providence
Providence on globaalne varahaldusettevõte, kelle hallatavate varade maht on üle 45 miljardi USA dollari läbi investeeringute börsivälistesse ettevõtetesse ja krediidiäridesse. Providence võtab omakapitali tehtavate investeeringute puhul aluseks sektoripõhise lähenemise, et vastava ala juhtivate ekspertide toel ehitada üles püsiva firmaväärtusega ettevõtteid. Alates loomisest 1989. aastal on Providence investeerinud enam kui 150 ettevõttesse. Providence on juhtiv investeerimisfirma, kelle põhifookuses on meedia-, kommunikatsiooni-, haridus- ja kogu informatsioonitööstus laiemalt. Providence peakontor paikneb USA osariigi Rhode Islandi pealinnas Providence’is, ettevõtte harukontorid paiknevad New Yorgis, Londonis, Hongkongis, Singapuris ja New-Delhis. Lisainfo on leitav aadressilt www.provequity.com

Eelpool avaldatud informatsioon tugineb Väärtpaberiturgude Seadusele (Securities Markets Act), Finantsinstrumentidega Kauplemise Seadusele (Financial Instruments Trading Act) ning börsireeglitest tulenevatele nõuetele. Teade avaldati 14. märtsil 2016 kell 15:00 CET.


Allikas: http://www.starman.ee/teated/starman-grupi-enamusosaluse-omanike-muutus
Kommentaarid: 461 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 12 :: 7 :: 356
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
neros
HV Guru
neros

liitunud: 26.11.2003




sõnum 15.03.2016 17:28:11 vasta tsitaadiga

Joptvoi matt ikka... Miks see siis tarvis oli?? Eks n2ha saab kuidas eestis hinnad kasvama hakkavad nüüd :/
_________________
GitHub
.NET Core & Azure baasil lahendused ja arhitektuur - kontakt.
Kommentaarid: 48 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 40
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
gen
HV kasutaja
gen

liitunud: 04.01.2006




sõnum 15.03.2016 23:11:22 vasta tsitaadiga

neros kirjutas:
Joptvoi matt ikka... Miks see siis tarvis oli?? Eks n2ha saab kuidas eestis hinnad kasvama hakkavad nüüd :/


Miks arvad, et need kasvama hakkavad?
Kommentaarid: 22 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 21
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
sooty
HV veteran

liitunud: 12.06.2004




sõnum 15.03.2016 23:38:36 vasta tsitaadiga

Sest kuskilt on vaja makstud raha paari aastaga välja võtta? Pigem muretseks (investorite kodumaal populaarsete) tasuliste mahupiirangute kehtestamise pärast. Kõik vist Starmanist Elioni/Teliasse kolida ei saa? Kanalivalik ja lisateenused kah koht kust säästa.

Aga ise ei kasuta ja niikuinii pessimist.
Äkki ei olegi lühiajaline investeering ja käituvad heaperemehelikult.
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 12
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
gen
HV kasutaja
gen

liitunud: 04.01.2006




sõnum 16.03.2016 00:01:01 vasta tsitaadiga

Ma ei usu et see päris nii on, et kohe tahetakse raha välja võtta, tegemist on ju ikkagi investeeringuga, see on raha nagu lüpsilehm kus raha tuleb pikkade aastate jooksul
Kommentaarid: 22 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 21
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Tanel
HV Guru
Tanel

liitunud: 01.10.2001



Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 16.06.2016 20:34:45 vasta tsitaadiga

http://www.aripaev.ee/uudised/2016/06/16/starmani-ostule-tommati-pidurit
_________________
HV valuutakalkulaator
Kommentaarid: 461 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 12 :: 7 :: 356
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Tanel
HV Guru
Tanel

liitunud: 01.10.2001



Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 01.07.2016 11:28:11 vasta tsitaadiga

http://uudised.err.ee/v/majandus/89a552f6-fd79-4922-a9f1-c5ddbb73ecce/east-capital-explorer-plaanib-starmani-siiski-providenceile-muua
_________________
HV valuutakalkulaator
Kommentaarid: 461 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 12 :: 7 :: 356
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Eesti IT ja tehnikaalased uudised »  Rootslased müüsid Starmani enamusosaluse USA erakapitalifirmale
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis



Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.