Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
autor |
|
Wtf
HV kasutaja

|
06.03.2016 17:33:21
hdd'd peksavad imelikku |
|
|
Kogu asi sai alguse selles, et ostsin ssd (suurim viga mu elus) ja üritasin kloonida hdd pealt win10 ssd peale. edukalt kõik, on määrasin ssd uueks boot deviceks, bootis ilusti ja elu naq lill. Probleemid hakkasid pihta, kui üritasin vana hdd (kus oli ennem win10 peal) masinast välja võtta ja see kuhugi mujale panna. Peale seda enam ssd ei bootinud ja hakkas bootmnger is missing ja bsod peksma. Ainuld siis bootib ssd pealt kui vana hdd on kastsi. wtf? Anyway peale pikka jebimis asja ei saanud ja otsustasin vana hdd ikka kasti jätta ja nüüd kui ma arvasin, et see hdd jama lõpuks lõppes, siis avastasin, et mu üks 2TB "storage" hdd, mis ei ole üldse windowsiga seotud muutus lampi EFI partitioniks ja ma ei saa selle pealt enam üle 1TB mahuga andmeid kätte. On kellelgi mingit aimu kudas ma saaksin sealt nüüd oma andmed tagasi? disk managmentist muffigi võimalik vajutada ei ole. Bios tunne hdd ära ja see on "healty" "online" ja free space on 100% seega rip?
Probleemne Hdd on DISK 0. Disk mngt ei luba mul selle kettaga mitte ühtegi toimingut teha. Ainuke võimalus on cmd>diskpart>select disk 0 ja CLEAN. mispeale tsaubaka mu 1TB mahuga faile. #MAD
_________________ wat? |
|
Kommentaarid: 21 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
20 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 1130 loe/lisa |
   |
3 :: |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wtf
HV kasutaja

|
06.03.2016 19:58:44
|
|
|
jah puhas kloon oli, ssd bootis ilusti peale kloonimist. Peale vana hdd välja võtmist ei bootinud enam ssd pealt. panin uuesti vana hdd sisse, siis bootis jälle ssd pealt:D
Anyway ma olen nüüd huianud edasi sellle 2tb kettaga. Niipalju olen DISKPART tegelenud, et sain ta "hidden" olekust ära ja määrata talle drive letter. Ehk efi partitioonist sain lahti. Hetkel probleem on selles ikka, et kui ma üritan exploreriga kettale ligi saada ütleb, et "access denied, location unavailable"
aga, mis nüüd pahviks lööb on see, et ma saan andmetele ligi pm läbi väga kahtlaste kanalite. Näiteks enablesin bitlockeri sellel kettal, valisin, et salvestan parooli failina(avanes bitlockeri explorer aken) ja läksin, siis selle ketta peal kuhu ma nö ligi ei pääse ja vot pääsesin,saan faile copyda/kustutada explorida jms, aga samas exploreriga paneb access denied? wtf
Pole midagi sellist veel näinud.
E: samamoodi disc managmentis üritasin valida uue drive path sellel kettal ja siis tuleb "choose destination folder" tolle aknaga saan samamoodi minna selle vigase ketta peale ja teha mida tahan. (samas korra viskab selle metoodiga, et access denied, aga paned ok ja surfad edasi:D)
E2: Loodan, et hdd failima ei hakka kui sihukest hullu peksab. ainult mingi 2 kuud vana praegu.
_________________ wat?
viimati muutis Wtf 06.03.2016 20:00:17, muudetud 1 kord |
|
   |
20 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
   |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wtf
HV kasutaja

|
06.03.2016 20:01:52
|
|
|
ja ma tegin seda, jätsin ainult ssd ketta teised võtsin kõik välja, bootmnger leiab üles, aga paneb kohe bsod. Kui üritan startup repair teha tuleb error "the drive where windows is installed on is locked, please unlock the device" vms.
_________________ wat? |
|
   |
20 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
   |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wtf
HV kasutaja

|
06.03.2016 22:40:51
|
|
|
Pm sain bitlocker explorer aknaga kõikidele failidele backup teha, isegi peale formatti pani, et access denied. Alles peale uue volume tegemist sain lõpuks kettale ligi. SSD läheb hoopis teise arvutisse
ei lähe väikese sõrmega ka hdd ligi enam.
_________________ wat? |
|
   |
20 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
   |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wtf
HV kasutaja

|
07.03.2016 12:56:02
|
|
|
Ma proovin nii, et panen teises arvutis puhta win10 peale ja üritan bootida seda sealt. Arusaamatuks jäi see, et kuidas on võimalik, et external hdd, mis ei ole seotud Op süsteemiga üldse, lampi peale restarti muutub EFI partitiooniks ja peksab access is denied location unavailable kui üritan exploreriga ligi pääseda, aga samas saan vabalt kettal surfata/copyda vmi näiteks läbi bitlocker browser akan. isegi peale formatti ei lubanud ligi kettale, pidin uue volume tegema.
_________________ wat? |
|
   |
20 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
07.03.2016 13:00:16
|
|
|
kloonimine käib sõltumatu utiliidiga. mina kloonin nii, et buudin PE masinas üles, olles enne teinud kettale paigalduse ja PE sees käivitan ghosti. teine võimalus on kloonida nii, et panen vanas hea XP masinas ketta(d) satade otsa ja ghost käima. siiani pole ühtegi parditabelit hapuks ajanud, küll aga on saanud kloonida kettaid, mis on "hapud" st. smart on bad ja üles ei tule. miks midagi uefiks muudeti või muutus, tuleb ilmselt otsida biose seadetest ja varasemast installist.
_________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder Umbes 25 arvutit kohe olemas. |
|
   |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
toivos
Kreisi kasutaja

|
07.03.2016 13:36:16
|
|
|
laurx kirjutas: |
teine võimalus on kloonida nii, et panen vanas hea XP masinas ketta(d) satade otsa ja ghost käima. siiani pole ühtegi parditabelit hapuks ajanud, küll aga on saanud kloonida kettaid, mis on "hapud" st. smart on bad ja üles ei tule. miks midagi uefiks muudeti või muutus, tuleb ilmselt otsida biose seadetest ja varasemast installist. |
Sul sedasi ketas 4K misaligned ei jää?
_________________ Taastan datat katkistelt ketastelt ja katkistelt Flash(USB) mäludelt. Nüüd ka katkistelt SSD ketastelt. |
|
Kommentaarid: 69 loe/lisa |
   |
2 :: |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
   |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wtf
HV kasutaja

|
07.03.2016 17:56:28
|
|
|
Peale clean installi kõik OK! Paistab, et kloonimise käigus läks midagi nihu. Huvitav ikka kuna 2 nädalat peale kloonimist kõik töötas. Jamad hakkasid pihta siis kui üritasin vana hdd välja võtta.
_________________ wat? |
|
   |
20 |
|
tagasi üles |
|
 |
ThedEviL
HV Guru

|
07.03.2016 18:03:38
|
|
|
Millega sa muidu algselt kloonisid?
|
|
Kommentaarid: 108 loe/lisa |
   |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wtf
HV kasutaja

|
|
   |
20 |
|
tagasi üles |
|
 |
ThedEviL
HV Guru

|
08.03.2016 00:05:02
|
|
|
Mul on todo isegi töötanud.
|
|
Kommentaarid: 108 loe/lisa |
   |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
vortex
HV veteran

|
08.03.2016 00:17:15
|
|
|
To-do backupi korduvalt kasutanud, seni probleemideta.
|
|
Kommentaarid: 42 loe/lisa |
   |
37 |
|
tagasi üles |
|