Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Pressiteated »  Telias saab edaspidi Mobiil-ID vormistada tasuta märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Tanel
HV Guru
Tanel

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 02.03.2016 16:12:48 Telias saab edaspidi Mobiil-ID vormistada tasuta vasta tsitaadiga

PRESSITEADE - Telia ja Diili kliendid saavad alates 1. märtsist endale Mobiil-ID vormistada ilma riigilõivu maksmata, mis tähendab varasemaga võrreldes kuni 10 euro suurust kokkuhoidu.

Kui varem oli Telia Eesti AS hinnakirja kohaselt Mobiil-ID riigilõivu riigile vahendamise kulu 10 eurot, siis alates 1. märtsist 2016 on see 0 eurot. Soodustus kehtib kõigile Telia ja Diili lepingulistele klientidele ning edaspidi tasub klient Mobiil-ID kasutamise eest 1 euro suuruse kuutasu, nagu see on ka siiani olnud.

Samas on Telia ja Diil ka varem oma klientidele Mobiil-ID vormistamisel riigilõivu tasu osas vastu tulnud. Nii oli klientidel võimalik Mobiil-ID-ga täiesti tasuta liituda terve 2014. aasta vältel kui ka 2015. aasta alguses. Siis olid Telia ja Diil ainsad, kes tasuta liitumist võimaldasid. Selle aja jooksul otsustasid tuhanded kliendid Mobiil-ID kasutusele võtta.

Hetkel on Telia ja Diili kasutajate seas kokku üle 55 000 Mobiil-ID kasutaja. Möödunud aasta oli Mobiil-ID kasvu vaates ettevõtte jaoks läbi aegade edukaim, mil lisandus ca 12 000 uut kasutajat.

Ka on näha, et kuust-kuusse suureneb Mobiil-ID tehingute arv, mis näitab, et inimesed avastavad aina rohkem Mobiil-ID-ga seotud mugavusi ning on julgemad teenust kasutama.

Lisainfo: https://www.telia.ee/era/muud-teenused/mobiil-id
Kommentaarid: 465 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 12 :: 7 :: 358
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
sooty
HV veteran

sõnum 02.03.2016 16:15:49 vasta tsitaadiga

Konkurentsist tingitud samm või kuulutavad lahenduse valmides üksteise järel välja?
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 12
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Tanel
HV Guru
Tanel

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 02.03.2016 16:22:38 vasta tsitaadiga

Tõenäoliselt mingi suurem kokkulepe (pankadega) mobiil-ID promomiseks.
tagasi üles
jägaja
HV Guru
jägaja

sõnum 02.03.2016 18:25:59 vasta tsitaadiga

Elisa saatis mulle küll info, et märtsi lõpuni on tasuta liitumine.
indrpo
HV Guru

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 02.03.2016 18:42:26 vasta tsitaadiga

Tele2 mobilID temas just eile kribasin, et kõigil märtsist tasuta:
indrekp kirjutas:
Elisa:
https://www.elisa.ee/et/elisast/teenuste-tingimused-hinnad/arikliendile/lisateenused/mobiil-id
kuutasu 1€
Telia:
https://www.telia.ee/era/muud-teenused/mobiil-id
kuutasu 1€
Tele2:
https://tele2.ee/teenused/mugavusteenused/mobiil-id
kuutasu 0,99€

Kellelgi riigilõivu enam pole.

Algas imselt sellega, et Telias on vahetpidamata tasuta või poole hinnaga riigilõivu osa olnud. (vähemalt ei ole ise ja keegi mu sõpradest pole viimase paari aasta jooksul liitudes seda maksma pidanud)
Sis tuli Elisa meediaudis, et nad üldse tavalisi ilma mID toeta simme ei väljasta,
Siis Tele2 uudis, et tõstavad oma ,62 senti mID tasu ,99 sendi peale ja et tegid mingi kokkuleppe, et riigilõiv on selle kuutasu sees.
Kaks päeva uudisest ja kõikidel operaatoritel tasu või kampaaniad lõpetatud ning riigilõiv jäädavalt 0,-

Võimalik, et tagatubades oli juba ammu arvestatud 01.03.2016 on lõiv 0,- Aga nagu alati, teatud operaatorid tahavad uudisega silma paista reklaami huvides ja kuna tele2 oli vaja ka hind võrdväärsele tasemele tõsta, siis üks kompenseeris pisut teist.
Kommentaarid: 259 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 226
tagasi üles
jägaja
HV Guru
jägaja

sõnum 02.03.2016 18:48:59 vasta tsitaadiga

Mina olen pidanud emti teenustasu maksma umbes viimase.poole aasta jooksul.
Mingi aeg enne minu uut liitumist oli küll tasuta periood.

indrpo
HV Guru

sõnum 02.03.2016 18:59:11 vasta tsitaadiga

jägaja kirjutas:

teenustasu ehk kuutasu on koguaeg olnud, ühekordsest riigilõivust on teemas jutt. ilmselt mõtlesid ka sina seda.

tsitaat:
Samas on Telia ja Diil ka varem oma klientidele Mobiil-ID vormistamisel riigilõivu tasu osas vastu tulnud. Nii oli klientidel võimalik Mobiil-ID-ga täiesti tasuta liituda terve 2014. aasta vältel kui ka 2015. aasta alguses. Siis olid Telia ja Diil ainsad, kes tasuta liitumist võimaldasid. Selle aja jooksul otsustasid tuhanded kliendid Mobiil-ID kasutusele võtta.
tagasi üles
UB
HV Guru
UB

sõnum 02.03.2016 19:02:00 vasta tsitaadiga

Nagu ma juba enne mainisin, siis tegelikkuses muutus 10 € suurune võit 17 € suuruseks kahjuks, sest varem maksin ma kuutasu 0,65 € ja nüüd siis iga kuu terve euri, mis viie aasta peale teeb 17 € väljamineku. Nii et tegelikkuses ei tuldud inimestele mitte vastu vaid nööritakse neid uue nö järelmaksuga puhtalt omakasu silmas pidades.
Kommentaarid: 45 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 39
tagasi üles
indrpo
HV Guru

sõnum 02.03.2016 19:11:11 vasta tsitaadiga

UB kirjutas:
Nagu ma juba enne mainisin, siis tegelikkuses muutus 10 € suurune võit 17 € suuruseks kahjuks, sest varem maksin ma kuutasu 0,65 € ja nüüd siis iga kuu terve euri, mis viie aasta peale teeb 17 € väljamineku. Nii et tegelikkuses ei tuldud inimestele mitte vastu vaid nööritakse neid uue nö järelmaksuga puhtalt omakasu silmas pidades.

See on siis Tele2 teema.
Millal EMT kuumakse muutus, seda küll enam ei mäleta, ammugi pole sellel siis nüüd seost kadunud riigilõivuga.
Ilmselt EMT neid tasuta liitumisi ka varem vormistas kuna teenuse hind kattis kulud ära.
Teenusepakkujad jäävad ju riigilõivu ikka edasi maksma ja seda iga kaardi eest millele teenus vormistatakse. Täna käisin ise just kaarti vahetamas kuna lasin pukid plokki. lõivu ei pidanud nüüd õnneks jälle maksma.
tagasi üles
jägaja
HV Guru
jägaja

sõnum 02.03.2016 22:46:30 vasta tsitaadiga

indrekp kirjutas:
jägaja kirjutas:

teenustasu ehk kuutasu on koguaeg olnud, ühekordsest riigilõivust on teemas jutt. ilmselt mõtlesid ka sina seda.

10€ pidin riigilõivu maksma. Kuutasust polnud jutt. Ehk siis selle tasuta liitumise nn. riigilõivuga ollakse pikka aega reaalselt mängitud. Korra saab ja siis mingil põhjusel ei saa.
Ehk on see aeg lõpuks ümber saamas.

Samas on kummaline põhjendus, et kuna parem krüpteering kasutusel siis varasema 0.64 eurosendi asemel tuleb nüüd maksta 1€ kuutasu.
Mis saab olla krüpteeringul olla seost kuutasu suurusel?

Mismoodi aga tulevikus seda mobiil-ID lahendust hakatakse pakkuma, kui SIM kaardid telefonidest kaovad? Pigem vist juba käesoleval aastal uute samsungide ostjad ei saa mobiil-ID lahendust kasutada, kuna vastava toega sim kaarti ju pole.
Või on juba lahendus paistmas?

vortex
HV veteran
vortex

sõnum 02.03.2016 23:14:15 vasta tsitaadiga

Elisal on vähemalt 1€ kuutasu olnud juba väga pikalt. Kuigi, kui riik soovib et massid teenust rohkem kasutaksid, tuleks leida viise ka kuutasust loobumiseks.
Igal juhul on riigilõivu kadumine väga positiivne areng, teeb teenuse kasutamise märgatavalt odavamaks. Kui varem aegusid m-ID serdid iga kolme aasta tagant, ja uuendamiseks oli vaja hankida uus SIM, siis Elisal maksis kogu pull 10+10 €. Kui siia lisada 36x 1€ kuumaksu, tuli teenuse maksumuseks 3 aasta peale 56€.
Kommentaarid: 42 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 37
tagasi üles
rex
HV Guru
rex

sõnum 02.03.2016 23:15:49 vasta tsitaadiga

indrekp kirjutas:
Millal EMT kuumakse muutus, seda küll enam ei mäleta, ammugi pole sellel siis nüüd seost kadunud riigilõivuga.

Eks ikka "euro hinda ei tõsta!" kampaania raames.

Nüüd võiks mõni operaator selle ka ära jagada, et väga paljud ei ole mID-d võtnud just kuutasu tõttu ja selle paketihinna sisse ära peita.
Kommentaarid: 247 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 226
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Pressiteated »  Telias saab edaspidi Mobiil-ID vormistada tasuta
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.