Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Mobiiltelefonid/ GPS seadmed / Muu tehnika »  Samsung Galaxy S7 märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 63, 64, 65  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Oliverk
HV veteran

sõnum 24.02.2016 11:44:04 vasta tsitaadiga

Draqula kirjutas:
mega kirjutas:
Draqula kirjutas:
jeesus188 kirjutas:
Kas mitte IP68 ei kata IP65 ära? Ses suhtes, et see lihtsalt reklaam (rohkem numbreid karbil)

Arvasin ise sama, aga kuna minu tähelepanu sellele juhiti, uurisin veidi:
http://www.cnet.com/how-to/water-dust-resistance-ratings-in-gadgets-explained/

...

Siin näide küll S5 kohta, kuid S7 IP68 vs S5 IP67 sertifitseerimise vahe on vaid sügavus ja aeg, veejugasid kumbki test ei sisalda.

Siin on kirjeldatud konkreetse katsete numbritega lahti: https://et.wikipedia.org/wiki/IP-kood

6 - Testi kestus: vähemalt 3 minutit
Veekogus: 100 liitrit minutis
Rõhk: 100 kPa 3 m kauguselt

8 - Testi kestus: püsiv vette sukeldamine
Tootja määratud sügavus, enamasti kuni 3 m

8 on ikkagi 6-st üle, ehk siis kaetud.

Võtame algusest. Küsimus oli IP65 vs IP68 - kas suurem katab väiksemat?
S7 puhul on öeldud IP68, miskipärast Sony oma telefonidel Z3 ja Z5 toob eraldi välja IP65/68 sertifitseerimise. Kas on põhjust?

IP65 ja IP68 puhul erineb teine number ehk veekindlus, osakeste kindlust näitav esimene number on sama.

Veekindluse kohta on sinu toodud lingil tähendused:

- "5" Veejoad Korpuse vastu pritsitud veejoad düüsidest (6.3 mm) ei tohi kahjulikult mõjuda. Testi kestus: vähemalt 15 minutit Veekogus: 12.5 liitrit minutis Rõhk: 30 kPa 3 m kauguselt

- "8" Sukeldamine sügavamale kui 1 m Seade on sobiv püsivaks sukeldamiseks tootja poolt määratud tingimustel. Tavaliselt tähendab see, et seade on hermeetiliselt suletud. Mõnede seadmete puhul tähendab see, et vesi võib sisse pääseda, kuid ei põhjusta kahju. Testi kestus: püsiv vette sukeldamine Tootja määratud sügavus, enamasti kuni 3 m

Minu järeldus, jah on põhjust: IP65 näitab, et kannatab survega veejugasid vs IP68 näitab, et võid selle vaid vette pista.

Ma ei saa aru kuidas sa asja nii keeruliseks suudad mõelda. Mida suurem number seda parem kindlus. 68 on põhimõtteliselt allveelaev. Mida suurem vee number seda parem. Loomulikult on kõik eelmised testid ja numbrid kaetud. Veejaoa test on köömes uputamise kõrval.
Kommentaarid: 27 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 26
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
heff
HV veteran

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 24.02.2016 11:49:05 vasta tsitaadiga

RustyZ kirjutas:
heff kirjutas:
RustyZ kirjutas:
Ma just mõtlen lisatud funktsionaalsust nagu see always on ekraan ja muu samsungi bloat nagu edge äpid jne.
icon_rolleyes.gif
AMOLED ekraanil see always on kell küll tunda ei anna. Isegi LG oma IPS paneeliga sai energiakulu always-on kellaga 0,8%/tunnis peale. Ja rõhutan, see on IPS ekraaniga. Motorola ja Nokia on AMOLED ekraani eeliseid juba aastaid kasutanud. Ja keegi ei keela ju välja lülitada ka icon_wink.gif
Kui just telefon nett väljas laua peal ei seisa ainult, ei anna kuidagi tunda.

Jah aga sul on soft mis peab selleks taustal jooksma, lisaks on lisatud need edge funktsionaalsused milleks peab mingi serviss jooksma. Kõik see bloat annab oma osa. Ma sain aru et s7l on seda jälle ikka isuga.
Ootame siis review'd ära ja teeme peale seda järeldused. Minu panus on selle peal, et S7 kestab tunduvalt kauem.
Kommentaarid: 103 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 94
tagasi üles
maalane
HV kasutaja
maalane

sõnum 24.02.2016 11:57:52 vasta tsitaadiga

The Samsung Galaxy S7 is the first phone with auto brightness that actually works
Kommentaarid: 33 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 31
tagasi üles
9karel9
HV vaatleja

sõnum 24.02.2016 13:45:45 vasta tsitaadiga

Keegi teab, kuidas see samsung buyback töötab?

Ehk kui tahan oma S6 Edge upgrade'ida S7 Edgeks, siis palju juurde plekkima peaks?

maalane
HV kasutaja
maalane

sõnum 24.02.2016 14:23:05 vasta tsitaadiga

http://www.buyback.ee/

Samsung S6 Edge annab kuni 300€ soodustust. Parem on ise maha müüa ja uus osta.
tagasi üles
Draqula
HV Guru

sõnum 25.02.2016 09:59:29 vasta tsitaadiga

maalane kirjutas:
http://www.buyback.ee/

Samsung S6 Edge annab kuni 300€ soodustust. Parem on ise maha müüa ja uus osta.

Täpselt sama nagu vana autot uue sissemakseks andes - ükski müüja ei anna selles olukorras turuhinda vana auto eest, ise müües saab rohkem, aga peab ka tegelema müügiprotsessiga - maksad lõivu mugavuse eest.
Kommentaarid: 42 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 34
tagasi üles
jeesus188
kodustatud
jeesus188

sõnum 25.02.2016 10:05:21 vasta tsitaadiga

Ma saaks 317€ max tagasi , ega jah, peaks raha peale vihane olema, kui telefon sinna anda icon_smile.gif
Kommentaarid: 71 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 64
tagasi üles
hentz
HV Guru
hentz

sõnum 25.02.2016 10:28:30 vasta tsitaadiga

RustyZ kirjutas:
heff kirjutas:
RustyZ kirjutas:
Ma just mõtlen lisatud funktsionaalsust nagu see always on ekraan ja muu samsungi bloat nagu edge äpid jne.
icon_rolleyes.gif
AMOLED ekraanil see always on kell küll tunda ei anna. Isegi LG oma IPS paneeliga sai energiakulu always-on kellaga 0,8%/tunnis peale. Ja rõhutan, see on IPS ekraaniga. Motorola ja Nokia on AMOLED ekraani eeliseid juba aastaid kasutanud. Ja keegi ei keela ju välja lülitada ka icon_wink.gif
Kui just telefon nett väljas laua peal ei seisa ainult, ei anna kuidagi tunda.

Jah aga sul on soft mis peab selleks taustal jooksma, lisaks on lisatud need edge funktsionaalsused milleks peab mingi serviss jooksma. Kõik see bloat annab oma osa. Ma sain aru et s7l on seda jälle ikka isuga.

Telefoni ekraani 150 korda päevas sisse lülitada ainult kellaaja vaatamise pärast võtab kindlasti rohkem akut kui AOD.

tagasi üles
maalane
HV kasutaja
maalane

sõnum 25.02.2016 18:52:36 vasta tsitaadiga

S7 edge kaamera test
tagasi üles
wirx
HV Guru
wirx

sõnum 25.02.2016 19:03:28 vasta tsitaadiga

Siin veel üks s6 vs s7 kaamera -
http://www.phonearena.com/news/Low-light-camera-performance-test-Galaxy-S7-vs-Galaxy-S6-edge_id78761
Zooming in for a 100% crop, we can see that the older Galaxy introduces a bit more grainy noise when compared to its successor. Again, it's not a difference that might cause one to immediately sell their Galaxy S6 and pre-order the S7, but we appreciate the upgrade to an already great camera

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
RustyZ
HV Guru
RustyZ

sõnum 26.02.2016 09:19:56 vasta tsitaadiga

Üsna head pildid, aga S6 tegi jep umbes sama. Ehk siis kui luubiga ei vaata aru ei saa. Kaamera pärast ilmselt võtaks pigem S6 praegu, hinnavahe piisavalt suur.
Wreckfest 2 server: 136.243.70.252:30102 | parool: isamaa (kui on enabled)
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 11
tagasi üles
Marie
HV Guru
Marie

sõnum 27.02.2016 08:14:49 vasta tsitaadiga

jeesus188 kirjutas:
tsitaat:

Mulle ka S7 ei meeldi, S6 Edge jääb vast aastakeseks veel -

Ei noh, mul asi pole mitte meeldimises, meeldib pm sama palju kui S6 edge, lihtsalt neid kirsikesi pole eriti palju, mis paneks vahetama icon_smile.gif
Vahetamine vahetamise pärast on mõttetu

Kaua su S6 Edge aku reaalselt vastu peab, teste lugedes väideti, et 7 tundi, aga kas ka reaalselt netis istudes 7 tundi vastu peab, seega 3600 mAh või 2600 mAh aku on ikka väga olulise tähtsusega argument.
Mingipärast eriti aku teemal keegi rääkida ei taha, otsitakse ikka selliseid näiteid kus aku kõige kauem vastu pidas, aga kõige vähem, hakkad reaalselt telefoni aktiivselt kasutama ja siis ehmatus suur kui kolme tunni möödudes pead tunnistama, et aku tühi ja vaja laadima panna.

jeesus188
kodustatud
jeesus188

sõnum 27.02.2016 08:35:03 vasta tsitaadiga

Ma pole eriti tore aku mõõdik, sest ma istun suht terve päev netis, pool ajast juhe taga.
Kas siis otse moblaga või teen hotspoti. 7h kehvema leviga ja kogu aeg surfates kohe kindlasti vastu ei pea.
Aga kui kasutada seda normaalselt ja netis mitte istuda, siis päeva veaks välja. Kuigi mul selliseid päevi just üleliia pole s6 edgega icon_smile.gif

tagasi üles
rex
HV Guru
rex

sõnum 28.02.2016 15:21:45 vasta tsitaadiga

Marie kirjutas:
Tundub, et tootjad teevad taandarengut, suudeti juba aastal 2013 isegi 5,2" (Lg G2) ekraan väiksemasse korpusesse pista, Samsung S4 oli samuti mõnusalt suure ekraaniga ja väikeste mõõtmetega korpuses, aga nüüd 3 aastat hiljem ei suuda enam ükski tootja 5" ekraani alla 140mm korpusesse pista.

Ise mõtlesin sama, et no krt, kaua nad neid laiu ülemisi ja alumisi servasid jõuavad vorpida? Kes teeb otsa lahti ja loob trendi, mis seda kasutut ruumi vähendama hakkab? Alumises otsas on paljudel juba füüsilised nupid täiesti kadunud, laia riba peetakse lihtsalt sümmeetrilisuse säilitamiseks? No ei ole 5"-se seadme puhul vaja seda ühte kätte võttes pealt pöidlaga toetada nagu 8+" tahvlit. Ülemine ots - kui ma vaatan hetkel lahtivõetud S4, siis isegi sellise komponentide paigutuse korral oleks saanud veel 5mm jagu lühemaks teha. Ja S4 on palju lühemate otstega kui S5/S6/S7. Täielik taandareng. Või on tootjatel mõttes ainult see, et kuhu nad muidu oma logo joonistaks?

maq85 kirjutas:
Samsung kõigepealt kaotas S6'l temperatuuri mõõtja ära, nüüd lisaks S7 kaotas ära IRDA.

See pole tegelikult otseselt IRDA kunagi olnud, kuna on vaid saatja-LED, vastuvõtjat aga pole. Samuti on signaal oluliselt tugevam - IRDA toimis max 1m pealt. On ühepoolse sidega IR juhtpult.

Termomeeter aga kadus juba S5 pealt. Samas ega ta kuigi adekvaatne ka S4-l polnud - kui telefoni taskust võtad, on ta juba välisõhust soojem, samuti kui paned lauale, aga jätad ekraani sisselülitatuks. Ainuke variant enamvähem adekvaatne tulemus saada on 5-10 minutiks lauale vms standby-sse jätta ja siis kiirelt vaadata. Kui ekraan pikemalt sees on, hakkab näit kohe kasvama.

PitBull kirjutas:
- Infrapuna liides oli eile gsmarena specis kindlasti olemas, kuid tänaseks on eemaldatud. Tundub, et Samsung on otsustanud sellest vidinast loobuda, sest see puudub ka Note5 ja S6 edge PLUSil. Ma väga loodan, et see on ajutine segadus ja IR LED on lihtsalt kolinud tagaküljele kaamera kõrvale, aga eks näis. Asi mida mul on tõesti vaja.

Milleks täpsemalt sa seda kasutad, kui tagaküljele viimine ok tunduks? Puldina (teleka või kondi vms) kasutamisel on ta õige koht ikkagi ülemises servas.
Kommentaarid: 247 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 226
tagasi üles
jeesus188
kodustatud
jeesus188

sõnum 28.02.2016 15:26:13 vasta tsitaadiga

termomeeter ei saagi adekvaatne olla, sest telefon läheb soojaks
Kui mobla "magab" sellisel juhul võib see adekvaatne olla

tagasi üles
rex
HV Guru
rex

sõnum 28.02.2016 15:28:21 vasta tsitaadiga

Ma seda justkui kirjutasingi.
Kommentaarid: 247 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 226
tagasi üles
PitBull
HV kasutaja

sõnum 28.02.2016 17:20:00 vasta tsitaadiga

rex kirjutas:
Milleks täpsemalt sa seda kasutad, kui tagaküljele viimine ok tunduks? Puldina (teleka või kondi vms) kasutamisel on ta õige koht ikkagi ülemises servas.

Jah, ei mõelnud nende peale, kellel seade kusagil kõrgel seinal, kuna mul endal seadmed sisuliselt põrandal. Pigem kipun telefoni hoidma 45kraadise nurga all, et näeks õigeid nuppe vajutada ning siis on IR suunatud hoopis lakke.

Minu jaoks oli S6 edge+ juba liiga suur. Nüüd on siis S7 edge sisuliselt sama suur kui "vana" S6 edge+/Note5. Paistab, et iga põlvkond on ~1 cm suurem.
Hr Turuga ei ole muidugi mõtet vaielda. Kui ta ütleb, et iga uus tippmudel peab olema eelmisest suurema ekraaniga, siis tuleb lihtsalt leppida vana seadmega või vaadata miskit taskukohasemat. Seda otseses tähenduses - telefon, mis reaalselt taskusse ära mahuks ilma, et peaks riideid valides mõtlema, kuhu telefon pista...
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 16
tagasi üles
Spezz
HV veteran

sõnum 01.03.2016 16:15:38 vasta tsitaadiga

Täitsa mõnus S5 pealt S7 peale üleminek .. kuidagi mugavamalt istub käes thumbs_up.gif
Glance on ka abiks asi.
Spoiler Spoiler Spoiler
Kommentaarid: 70 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 66
tagasi üles
RustyZ
HV Guru
RustyZ

sõnum 01.03.2016 17:50:25 vasta tsitaadiga

Spezz, kuidas siis aku vastupidavust kommentaarid? Vaadates postituse kellaaega siis üsna niru kui hommikul laadijast võtsid. Muidugi kui uus asi näpus siis näppimist ka rohkem
Wreckfest 2 server: 136.243.70.252:30102 | parool: isamaa (kui on enabled)
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 11
tagasi üles
Flab
HV Guru

sõnum 01.03.2016 18:25:22 vasta tsitaadiga

Marie kirjutas:
jeesus188 kirjutas:
tsitaat:

Mulle ka S7 ei meeldi, S6 Edge jääb vast aastakeseks veel -

Ei noh, mul asi pole mitte meeldimises, meeldib pm sama palju kui S6 edge, lihtsalt neid kirsikesi pole eriti palju, mis paneks vahetama icon_smile.gif
Vahetamine vahetamise pärast on mõttetu

Kaua su S6 Edge aku reaalselt vastu peab, teste lugedes väideti, et 7 tundi, aga kas ka reaalselt netis istudes 7 tundi vastu peab, seega 3600 mAh või 2600 mAh aku on ikka väga olulise tähtsusega argument.
Mingipärast eriti aku teemal keegi rääkida ei taha, otsitakse ikka selliseid näiteid kus aku kõige kauem vastu pidas, aga kõige vähem, hakkad reaalselt telefoni aktiivselt kasutama ja siis ehmatus suur kui kolme tunni möödudes pead tunnistama, et aku tühi ja vaja laadima panna.

Mul s6 kehva leviga kohas pidas kôigest 3.5h screen on-time'i
Kommentaarid: 984 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 778
tagasi üles
Spezz
HV veteran

sõnum 01.03.2016 20:04:15 vasta tsitaadiga

RustyZ kirjutas:
Spezz, kuidas siis aku vastupidavust kommentaarid? Vaadates postituse kellaaega siis üsna niru kui hommikul laadijast võtsid. Muidugi kui uus asi näpus siis näppimist ka rohkem

Tiba vara jah, 50% oli karbist võttes sees ja suht päev otsa näpitud/laetud vaheldumisi.
VR on ikka päris hea, pole midagi öelda.
Puhkuse ajal vast saab aku pidamisest pildi selgemaks, muidu mul tööl/kodus/autos Qi laadija ja aku silmini täis alati.
Kommentaarid: 70 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 66
tagasi üles
Mustpanter
HV kasutaja
Mustpanter

sõnum 01.03.2016 22:58:31 vasta tsitaadiga

Spezz kirjutas:
RustyZ kirjutas:

Tiba vara jah, 50% oli karbist võttes sees ja suht päev otsa näpitud/laetud vaheldumisi.
VR on ikka päris hea, pole midagi öelda.
Puhkuse ajal vast saab aku pidamisest pildi selgemaks, muidu mul tööl/kodus/autos Qi laadija ja aku silmini täis alati.

Kuidas sa autos seda Qi laadijat kasutad ( san aru,et wirelessiga tegemist )?
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 5
tagasi üles
tanel_k
HV vaatleja

sõnum 01.03.2016 23:19:34 vasta tsitaadiga

Mustpanter kirjutas:

Kuidas sa autos seda Qi laadijat kasutad ( san aru,et wirelessiga tegemist )?
Väga asjalik qi laadija autosse. Jõuab laadida ka waze'i kasutades.
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 15
tagasi üles
M8T0
HV Guru

sõnum 01.03.2016 23:37:35 vasta tsitaadiga

hm. peaks endale ka midagi taolist võtma.
tüütu juhet külge riputada koguaeg.
Kommentaarid: 87 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 78
tagasi üles
DVDRW
HV Guru
DVDRW

sõnum 02.03.2016 11:42:03 vasta tsitaadiga

Jep, avastasin ka enda jaoks juhtmeta laadimise. Megamugav on ikka, müstika kuda ennem ilma hakkama sain. S5-l on veel see kummiklapp ka.
Otsin nüüd sellist hoidikut ka elektrirattaleistangile, aga vist pole olemas, tuleb ise meisterdada.
Kommentaarid: 28 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 27
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Mobiiltelefonid/ GPS seadmed / Muu tehnika »  Samsung Galaxy S7 mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 63, 64, 65  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.