Mis seal ebanormaalset on? See suht spetsiifiline harjutus, imiteerib püstitõusmist/takedown defense'i ilma käte abita. Riietus riietuseks. Põlvekaitsmed on ka suht loogilised, vigastuse vältimiseks. Maski kohta ei oska paraku midagi öelda, tean, et suht paljud sportlased treenivad nendega.
Kas Southpaw ja Creed valetavad? Ei olegi kasu sellest maskist?
Jah. Mask teeb hoopis kahju, mõjub negatiivselt. Filmidest ei tasu kunagi sellelaadset eeskuju võtta. Suure tõenäosusega maskide tootja maksis, et seal filmis kasutataks neid.
Selgitus allolevas videos.
Mis seal ebanormaalset on? See suht spetsiifiline harjutus, imiteerib püstitõusmist/takedown defense'i ilma käte abita. Riietus riietuseks. Põlvekaitsmed on ka suht loogilised, vigastuse vältimiseks. Maski kohta ei oska paraku midagi öelda, tean, et suht paljud sportlased treenivad nendega.
Ei imiteeri, kuna see ei ole sirgjooneline liikumine MMAs. Sellepärast Smith Machine kasutusspekter ongi väga piiratud, kuna inimkeha teeb harva fikseeritud ja sirgjoonelist liikumist.
Seda peaks tegema äärmisel juhul hantlitega ja selle nimi on suitcase deadlift.
Smith Machine-ga ei tööta ka tasakaalu balanseerivad lihased.
Üha enam teostatakse dopingukontrolle ning seda näitab ka suur hulk positiivseid proove (näiteks EM-il võetud ainuüksi klassikaliste kulturistide proovidest osutusid 15-st tulemusest 9 positiivseks).
Nii palju siis IFBB "puhtusest". Üsna masendav kui suur protsent "puhtaid" kulturiste vahele jääb.
Uljamad kulturistid jäävad vahele, ülejäänud üritavad oma steroidide võtmise kuure ajastada nii nagu seda ka muudel spordialadel tehakse. IFBB saab küll lõpuks võibolla ilusamat statistikat näidata oma alaliidu puhtuse osas, kuid tegelikkuses ei muutu mitte kui midagi. Hullem oleks muidugi see, kui IFBB üritaks probleeme kinni mätsida nii nagu oldi seda pikki aastaid jalgrattaspordis tehtud.
Üle pika aja (3-4 kuud) jälle 3 nädalat jutti käinud 3x nädalas, mingid näitajad hakkavad samale tasemele jõudma, kuigi kaalun 4-5kg rohkem suutsin 3x8 pullupi (nocheat) napilt, aga hea tundega ära teha.
Muidu läks sellise asja saavutamiseks mul paar kuud. (Jõudsin algul vaid 5 4 3. Tegemist on ka eelviimase harjutusega mu kavas)
Jalgpall on enamvähem jõudu hoidnud, et polegi nii hull seis, kui arvasin.
Jõutõmbes haare muidugi on kole nõrgaks jäänud ja ega algulgi ei olnud see väga hea.
SKG, sa barbell rows jms barbell harjutusi üldse ei tee peale küki ?
Väga harva barbell rows. Üldiselt mitte. See asend ei meeldi kohe üldse mulle. Seated rows meeldib aga väga.
Sirgete jalgadega teen deadlifti ka kangiga.
Väljaasted ka kangiga.
No pain no gain? On see normaalne, et lihased pärast jõutrenni ei valuta? Või on raskused liiga madalad järelikult? Samas väga ei jaksaks juurde ka panna, siis laguneks tehnika ja hakkaks liigestel-kõõlustel valus juba (nt randmed, õlad, põlved).
No pain no gain? On see normaalne, et lihased pärast jõutrenni ei valuta? Või on raskused liiga madalad järelikult? Samas väga ei jaksaks juurde ka panna, siis laguneks tehnika ja hakkaks liigestel-kõõlustel valus juba (nt randmed, õlad, põlved).
Mul sama asi. Alguses ei olnud üldse midagi tunda hiljem. Nüüd vahel harva on kergelt.
Aga muuda harjutust. Puhas oma loogika, kuid tundub, et lihas harjub ära sama liigutusega. Kui vahepeal teha samale lihasele veidi teise nurga alt harjutust, siis on tunne nagu mõujks paremini.
E: Valutada vist ei tohiks üldse. Kergelt kange järgmisel päeval on okey. _________________ Ma ei ole agressiivne juht, olen lihtsalt võistlushimuline.
Did i ever tell you the definition of "Insanity"?
Mul sama asi. Alguses ei olnud üldse midagi tunda hiljem. Nüüd vahel harva on kergelt.
Aga muuda harjutust. Puhas oma loogika, kuid tundub, et lihas harjub ära sama liigutusega. Kui vahepeal teha samale lihasele veidi teise nurga alt harjutust, siis on tunne nagu mõujks paremini.
E: Valutada vist ei tohiks üldse. Kergelt kange järgmisel päeval on okey.
Kui ikka mingit aega pole lihasele koormust andnud, siis ikka valutab küll Neljapäeval tegin jalga ja täna on enamvähem okei olla juba. Reede-laupäev oli päris valus liigutada. _________________ Soovite oma üritusele/pulma kvaliteetset (tantsu)muusikat? Võtke julgelt ühendust!
https://www.facebook.com/danceophones/ www.danceophones.eu
Õlg ja rind on mul kõige suurema koormuse all ja need on küll järgmisel päeval vähe kanged. _________________ Ma ei ole agressiivne juht, olen lihtsalt võistlushimuline.
kaalun 4-5kg rohkem suutsin 3x8 pullupi (nocheat) napilt, aga hea tundega ära teha..
pealthaardega lõuatõmme tahab omaette treenimist konkreetselt. Kui ma paar aastat tagasi kui ma veel trennis ei käinud harjutasin suvel siis suutsin 10 kordust teha mingi hetk. Igasugune lihas puudus visuaalses mõttes. Nüüdkui olen selga treeninud aga lõuatõmmet eriti ei ole teinud jõuab 6-7 korda. _________________ DO you want it.. And if you had it would you flaunt it... ss
Tänasest alates siis kava jälle vahetus.
Kui enne oli rind-õlg, käed, selg, jalad, abs-calves-cardio enam vähem omaette, siis nüüd rind-selg, õlad-käed, jalg ja abs-calves-cardio. Rind-selg oli tase omaette, intensiivsus ikka üpris laes. Esmapilgul selline vahetus päris hea _________________ www.oggym.ee // OG Gym // Pärnu, Roheline 74
See pole politsei ei poltergeist, mis turvased on teinud meist,
vaid vabaduse illusioon, mis mõnel mehel lõpu toond.
painkillah, wat, sul oli 5 day split enne ve? Kuidas nii üldse progresseeruda saab?
Või saan ma millestki valesti aru?
edit:
Uhke oma õpilase üle. Osad sama vanad noormehed saalis lasevad sarnase raskusega.
Ülaselg ka laiemaks läinud ja lihas kergelt paistab juba. Naiste progress ikka palju aeglasem kui meestel. Aga kehaehitus ongi maraton, mitte sprint.
Ja tarisidki oma lätlanna trenni.
Tahad tast läti meest kasvatada?
SKG kirjutas:
painkillah, wat, sul oli 5 day split enne ve? Kuidas nii üldse progresseeruda saab?
edit:
Uhke oma õpilase üle. Osad sama vanad noormehed saalis lasevad sarnase raskusega.
Ülaselg ka laiemaks läinud ja lihas kergelt paistab juba. Naiste progress ikka palju aeglasem kui meestel. Aga kehaehitus ongi maraton, mitte sprint.
Neli jõutreeningu päeva (igal päeval üks eelmainitud grupp) + cardiopäev olid tsirkulatsioonis. Cardiot ise sai tehtud ka jõutreeningute lõppu (ja vahest sääri nt käepäeva algusesse).
Nüüd lihtsalt combome teisi asju kokku. Ehk siis push-pull päev rind+selg kujul näiteks.
Millega sa arengut treenid siis, üldtreening ehk kõik kokku? _________________ www.oggym.ee // OG Gym // Pärnu, Roheline 74
Krt ma ikka omajagu trennis käinud kuid pool aega ei saa midagi aru millest räägite
Mul jäi miski aeg areng täitsa kinni. Õlg oli haige, käsi haige jne. Nüüd ühe kuuga on visanud nagu tagant järgi nii palju juurde.
Kui kevadel 2015 kaalusin 100+-2kg (184 pikk) siis panin kirja oma möödud ennem kui trenni ja toitumisega alustasin.
Ümbermõõt 100kg. nõ. dieedi lõpus 84kg ja Nüüd 86kg
Kõht 100kg 105cm, dieedi lõpus 95, nüüd 93
Õlg 100kg 115cm, dieedi lõpus 110, nüüd 115cm
Rind 100kg 106cm, dieedi lõpus 102cm, nüüd 108cm (Vahepeal jäid kõik pluusid suureks ja nüüd jäävad õlast kitsaks hoopis)
Biitseps 100kg 36, dieedi lõpus 33, nüüd 37cm (Haige käe tõttu olen saanud korralikult teha kokku 4 kuud umbes ja alles viimased kuu aega on käsi 99% korras)
Varsti saab aasta täis ja vahe on ikka vinge juba praegu. _________________ Ma ei ole agressiivne juht, olen lihtsalt võistlushimuline.
Kuidas sa biitsa mõõdad? Käe ümbermõõtu veel.. seal ka ju triits sees :p _________________ www.oggym.ee // OG Gym // Pärnu, Roheline 74
Neli jõutreeningu päeva (igal päeval üks eelmainitud grupp) + cardiopäev olid tsirkulatsioonis. Cardiot ise sai tehtud ka jõutreeningute lõppu (ja vahest sääri nt käepäeva algusesse).
Nüüd lihtsalt combome teisi asju kokku. Ehk siis push-pull päev rind+selg kujul näiteks.
Millega sa arengut treenid siis, üldtreening ehk kõik kokku?
Pidasin silmas seda, et kui iga 5 paeva tagant lihasgruppi treenida jaab naturaalile liiga harvaks treeningtiheduseks, millega progresseeruda. Sellega ei tule isegi lihasgrupp 2xnadalas.
Voibolla selleparast ongi su kykinumbrid nii tagasihoidlikud?
Käepäev eraldi?? Kes sulle sellise kava koostas?
Jaan alati viltuse peaga vaatama kui keegi raagib mulle "käepäevast" :/
Miks mitte votta mingi end juba toestanud kava, seda jargida ja sellel kindlaks jaada?
painkillah kirjutas:
Kuidas sa biitsa mõõdad? Käe ümbermõõtu veel.. seal ka ju triits sees :p
Nii ju moodetaksegi..
Jah, oigem olemas voibolla oelda "olavarre ymbermoot", aga oeldakse biitsepsi, kuna see ju kontrakteerunud mootmise ajal, mitte triitseps.
Kuna treenin tegevuse enda pärast (mingeid kindlaid eesmärke sättinud pole, kui siis lihasmassi ja jõukasv), siis teen koos ühe treeneriga temaga sama kava. Härral on olemas erialane kõrgharidus (mitte meie riigist) ja mitmeaastane personaaltreeneri kogemus.
Ja miks mitte käepäev eraldi? Kuigi mina järgin ka pigem kellegi teise kava, siis treeningkavad tulebki koostada enda keha järgi. Hetkel käepäev on end ära õigustanud. Eks näis mis jälle tulevikus muutub. Treeningute pidev muutmine ja vaheldumine on hetkel jaksu ja huvi kõrgel hoidnud.
Lisaks praeguse treeningkoormusega läheb päevas saalis ca 1.5 tundi, treeningud üpris intensiivsed (palju super, drop ja stripsete). Sellist klassikalist niisama pingil seeriate nühkimist on üpris vähe.
tsitaat:
Nii ju moodetaksegi..
see oli rohkem sarkasmiga öeldud. mõõdad ikkagi käe ümbermõõtu, biitsa ainult anatoomiliselt võimatu vist mõõta. _________________ www.oggym.ee // OG Gym // Pärnu, Roheline 74
painkillah, miks algajal on vaja eraldi käepäevais beyond me...
Miks mitte teha mingi muu paeva lopus. Kaed pole ju nii suur lihasgrupp ja nad saavad koormust ka muudel paevadel.
Milline see käepäev siis valja naeb harjutusvaliku poolest?
Noh, varieeruvad. aga palju kasutame nt väikeste variatsioonidega neljast superseti - z kangiga curlid, hantlitega curlid, dipsid (ok mina teen neid küll jalad ees maas, käed pingil), ja peatagune hantlipress. Alguses üritan ikka 10-12 repsi igast asjast kätte saada, hiljem ebaõnnestumiseni.
Pos. kaldega pingil z (või tavalise) kangiga curlid (kõhuli pingil, käed pingilt rippus, küünarnukid võimalikult ees), kohe otsa kaldpingil prantsuse surumine (oleme ka varieerunud flat benchil kitsalt surumist). Varieerumise mõttes ka hantlitega prantsuse surumist sisse. Supersetime tihti seistes/istudes hantli curlsid(ka hammercurls) koos hantli pea taga surumisega. Lõpupoole tavaliselt kaabliharjutused - kas köiega kaablitel biitseps + triitsepsi allasurumine/pea juures ettesurumine, või siis preacher pingil puhtad kontrollharjutused biitsale ja triitsale kaablitega. Ristpuuris ka veel kindlasti biitsale külgedelt kokkutõmbed.
Kokkuvõtteks peaaegu iga trenn midagi jälle teisiti. Lõppu tavaliselt käevarsi, kas pealmise haardega kangikõverdused, või siis hantlitega mingid randme-käevarre kõverdused/pööramised (nime ma ei teagi sellel). _________________ www.oggym.ee // OG Gym // Pärnu, Roheline 74
Ega kõike ühel päeval ei tee. Lisaks neid variatsoone veel natuke. Kuna treenin sõbra järgi, ja tema treening on osaliselt ka definitsiooni peal väljas, siis ongi võimalikult palju eri nurki. Mina peaks võibolla lihtsalt kõverdusi loopima paari nurga alt suurte raskustega ja elu lill - aga siis tüdineks ma ise ka ära. Praegu on trenni lõpuks käed väsinud, hellad, ja verd täis _________________ www.oggym.ee // OG Gym // Pärnu, Roheline 74
Ega ise ka olen tundnud, et kui teha pikalt mingit tööd, siis õlu läheb kõige paremini alla. Ei taha mingit mahla või isostari vms paska. Samamoodi saunas higistades, siis eesruumis lebosse tõmmates võtab ikka õlle ligi. Keha saab aru, mis on parim.
Ega ise ka olen tundnud, et kui teha pikalt mingit tööd, siis õlu läheb kõige paremini alla. Ei taha mingit mahla või isostari vms paska. Samamoodi saunas higistades, siis eesruumis lebosse tõmmates võtab ikka õlle ligi. Keha saab aru, mis on parim.
Nii on. Mul on jõusaalis alati pilku kaasas.
Vaat siis. Aga mind oli vaja küll välja naerda, kui kirjutasin, et tudengiajal sai pidevalt käidud jõusaalis Tõmmu Hiiud või Saku Heledad spordikotis.
Hehe, päris naljakas oleks, kui näiteks minusugune kergekaallane pärast trenni ühe korraliku kange porteri alla libistaks. Või veelgi enam, ma ise käin periooditi trennis just lõunasel ajal ja 5-6 korda nädalas, "optimaalne kogus" 1-2 pudelit oleks kindlasti huvitav mõte.
Kusjuures, pärast head trenni on juba niigi selline eriti mõnus rammestus, veidi sarnane joobele, aga parem (märkuseks: saan aru küll, et artikli mõtte rõhuasetus ei seisne just alkoholis, iseenesest. Ma niisama lõõbin.).
Nagu arvata oligi.. BS ju. Kellel kasvõi pool aju saab aru, et alko peale trenni pole hea ja õlles leiduvad mineraalide/vitamiinide kogused on pea olematud, et neid üldse mainida..
Nagu arvata oligi.. BS ju. Kellel kasvõi pool aju saab aru, et alko peale trenni pole hea ja õlles leiduvad mineraalide/vitamiinide kogused on pea olematud, et neid üldse mainida..
yerba, võin lohutada, et kahjuks 99% inimeste teadmised steroididest on null. Kui paluda peast kasvõi üks nimetada, siis isegi seda ei osata.. Seega millest me räägime..
Kui paluda peast kasvõi üks nimetada, siis isegi seda ei osata.
a miks peaks? Et pead ebavajaliku infoga veelgi täita ?
Ei peagi, aga siis ei maksa rääkida ka, kui paha-paha miski on. Kui midagi kritiseerida, siis võiks ju enne sel teemal pädev olla? Vastasel jul jätad endast ignorantse lolli mulje.
See on sama nagu nikotiin, kanep, heroiin ja krokodill ühte patta panna ja öelda narkootikumid on pahad. Nagu neil oleks sama mõju jne.
Kõik siiski oleneb asjaoludest, ainest ja doosist. 2x kuus kerge joint ei tee sust veel narkomaani. Klaas veini õhtul ei tee sust veel joodikut jne.
Irooniline, et tubaka suitsetamine ja Reedeti mällarise joomine on ühiskonnas täiesti tavaline asi ja aktsepteeritav. Silmakirjalikkus lihtsalt. Kui samas madal roidi doos võib mõjuda pigem positiivselt. A noh, mis siin ikka heietada - "steroidid on ju pahad". Kuskilt kuulsin. Kõik ju räägivad nii.
Dogmasi kergelt juba ei murra.
edit:
Haha this is amazing. Kes enda üle naerda ei oska...
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.