Garantii ei katke kui autot hooldad kusagil mujal. Raamat peab ilusti täidetud olema. Iseasi on see, kui peaks garantii korras midagi esinduses ära vahetama, siis kuidas nad asjale vaatavad, kui pole hooldused tehtud esinduses.
Garantii ei katke kui autot hooldad kusagil mujal. Raamat peab ilusti täidetud olema. Iseasi on see, kui peaks garantii korras midagi esinduses ära vahetama, siis kuidas nad asjale vaatavad, kui pole hooldused tehtud esinduses.
Aga tegelikult ju on tehtud. Välp 30k - esinduses käisin 20k peal ja läheksin ka järgmine kevad (~50k) peal. Nende enda plaani järgi peaksin selleks ajaks olema ainult korra nende juures käinud. Lihtsalt ise olen vahepeal "lisaks" teinud.
Esmane oli esinduses ~250. Esinduse järgi teostada 30k peal, tegin 20k peal.
Nüüd 15k möödas ja tahan järgmise teha - tava taks - õli, filtrid, pidurivedelik. (Forssist hinnapakkumine ~170).
Enamus linnasõitu, lühikesed otsad, ei taha longlife välpa järgida ja mootorit kohviks lasta.
Küsimus järgmine - golf 2014, garantii veel kestab, 30k välp. Kas pean hoolet teostama VW esinduses? Esimese hoolduse tegin 20k peal Mölleris, nüüd 35k ja viiksin näiteks forssi/Mt autohooldusesse. Longlife välpa täitma ei hakka, pigem iga 15k järel. Kas on okei teha praegune 35k hooldus ära mujal (ligi 100€ soodsam, kuhugi kahtlasesse nurgatagusesse kohta ei lähe) ja enne garri lõppu (2017 kevad) käia veel Mölleris teha hoole ja vaadata põhjalikumalt üle, et ehk miskit garantiikorras vaja vahetada?
Kas see €100.- on tõesti väärt seda?
Ise olen kõik oma garantiilised masinad vaid esinduses korraliselt hooldanud. See tagab muretu elu puhuks, kus midagi garantii korras välja tuleks vahetada. Esindus ei pilguta siis silmagi, vaid teatab, et selle-selle-selle tegime ära garantii korras. Esinduses käimine tagabki selle, et kõik tehakse vastavalt tehase nõuetele-protseduuridele.
Mujal, s.t. mitteametlikus hoolduskeskuses, käimine seda ei pruugi tagada... mitte, et nad halvemad oleks, ent (hinna)vahe selles ongi. _________________ My peanut!
Kui on kiire, palun helista, aitäh!
Vaheta õlifilter, õhu ja kütuse oma ja õli(võid osta ju mujalt sama margi). Kõik muu peaks ok olema. Salongikas ka...nende hindadel pole erilist vahet vs pood+nurgatagune.
Piduri teema mõttetu nii väikese läbisõidu korral. UK VW annab 3a ja seejärel iga 2a tagant.
Ei saa see esindus nii kirves ju tulla.
250 tundub palju.
Väga ok sõita, 2.0 diisel oli ka ainuõige otsus. Muidugi maasturi 2,5-ga ei võrdleks - too ehe traktor st. veab väga väga madalalt.
ja ruumi on oi kui palju
Vaheta õlifilter, õhu ja kütuse oma ja õli(võid osta ju mujalt sama margi). Kõik muu peaks ok olema. Salongikas ka...nende hindadel pole erilist vahet vs pood+nurgatagune.
Piduri teema mõttetu nii väikese läbisõidu korral. UK VW annab 3a ja seejärel iga 2a tagant.
250 tundub palju.
Kõik ongi sama senikaua, kuniks ei arvesta sellega, et esinduses võidakse lisaks tavahooldusele ka garantiikorras automaatselt juppe välja vahetada.
Saaks nad selle volkari poja nüüd kestma ka oleks täitsa hea auto ju selle raha eest. Aga äkki uued juba kestavad? _________________ Ma ei ole agressiivne juht, olen lihtsalt võistlushimuline.
Did i ever tell you the definition of "Insanity"?
Saaks nad selle volkari poja nüüd kestma ka oleks täitsa hea auto ju selle raha eest. Aga äkki uued juba kestavad?
Ja miks ta ei peaks kestma? Muidugi kui hakatakse poolemilliseid läbisõite eeldama, siis pole midagi teha... _________________ My peanut!
Kui on kiire, palun helista, aitäh!
250 tundub palju.
Kõik ongi sama senikaua, kuniks ei arvesta sellega, et esinduses võidakse lisaks tavahooldusele ka garantiikorras automaatselt juppe välja vahetada.
Esinduses tehakse vaikselt ka tootjalt tulnud 'mittepärisrecallagaigaksjuhuks' parandused ka.
Mul näiteks pandi Foresteril täiendav isolatsioon mingi juhtmekimbu külge. Ametlikult recalli vist Eestis ei ole. Kas suvaline koht oleks kursis olnud?
Ei tegelt uued võivad vabalt kesta. Pole kegemust.
Skooda võiks ennast volkari küljest lahti rebida ja kasti ning motori mõnelt japsilt võtta, siis saaks toyotale konkurendi
Loll jutt...ma tean.
Mul hiluxil sattus lumi kuidagi moodi turboni ja laba kõveraks. Remont 3000.-
Auto miski 4a vana ja 120 000 sõitnud.
Toyota tuli vastu ja maksab kõik kinni _________________ Ma ei ole agressiivne juht, olen lihtsalt võistlushimuline.
250 tundub palju.
Jah nõus ja vahetatakse. Toyota oli vahepeal eri agar selles osas, et näidata ennast rahulolu tabelis kõrgemal...üldiselt teevad seda kõik.
Antud juhul jutt hooldusest mida ei pea tegema st. arvan, et saab odavamalt kui vahetada filtrid ja mootoriõli.
Ähvardasid töömehel käed võtta, kui tasuta ei tehta?
Arvata on...lumi turbiini...hea nali. Pidi ju pommikindel olema
Ütlesin tegelt valesti. Kondents tekib kuskile peale õhufiltrit (noh tekib nagunii kõigil, kuid juu siis rohkem kui vaja), kui temperatuuride kõikumised väga suured on. Tekkis pisike jää tükk, mis lendas ilmselt kiirenduse hetkel turbiini. Eks see on mitme halva asja kokkulangevus. Aga toyota näeb seda, kui kehva disaini ja teeb tasuta korda
Skooda ei remontinud isegi garantti ajal oma DSG kasti ära krt. Ja peale garantii lõppu lõhki lennanud sisselaske vahetamise asemel vahetati kõiksugu andureid 1000.- eest ja alles siis õige asi.
See on see üks põhjus miks ma seda skoodat nii väga kardan. Vb tõesti on see peres olev auto ja ennem tööl kasutus olnud, lihtsalt kurvad erandid, kuid... _________________ Ma ei ole agressiivne juht, olen lihtsalt võistlushimuline.
Ilus ja mugav auto. Pluss mõistlik hind.
Varsti tulevad muidugi mingid tüübid tutikat Škodat 4a vana 525 võrdlema
Sinu sarkasmile sarkasmivaba vastus. Superbi võiks vabalt võrrelda soetusmaksumuse ja suuruse poolest 2013-2014a. 7. seeria (730d-750i) BMW'dega (Hinnad 35000-50000€). Saab pea uusi autosid, millel garantiid, läbisõidud väiksed ning #poestväljasõiduhinnalangus on juba suuremas osas ära olnud.
Postituste tegemise tempo siin teemas on päris hea
Anti, mine käi potil kui häda on. _________________ Ma ei ole agressiivne juht, olen lihtsalt võistlushimuline.
kas soetusmaksumus on ainuke kulu auto omamise juures? Mis kõige planguma 7 seeria kasko on? Mis 7 seeria hooldused maksavad.
Smati kirjutas:
A üleval pidamine on ju teine tera?
Sellepärast ma hoolikalt valisingi sõna kui kirjutasin soetusmaksumus, mitte hind ega ülalpidamine. 7. seerial alla 500€ keskmist hooldust koos mngite väikeste vigade jms elimineerimisega naljalt pole. Hooldus võiks olla teoorias 300€, kuid realistlikult võttes on alati mõni detail, mis veel vahetust vajab.
2008a 3l tdi Touaregi viimane hooldus maksis eelmisel nädalal 800€ - lisaks hooldusele esisillas paar puksi, üks andur ja veel paar pisiasja. Hoolduse hind sõltub ikkagi sellest, mis vahetamist vajab, aga 500€ keskmisega võiks arvestada ka selle auto puhul.
Anti kirjutas:
2009a 180kW disla 7 seeria casco näitab iizi 1650eur
Juriidilisest isikust omanikuna on 2012a 730d kasko ~1600€ aastas
viimati muutis mario20031 27.01.2016 16:47:43, muudetud 1 kord
kas soetusmaksumus on ainuke kulu auto omamise juures? Mis kõige planguma 7 seeria kasko on? Mis 7 seeria hooldused maksavad.
Smati kirjutas:
Sellepärast ma hoolikalt valisingi sõna kui kirjutasin soetusmaksumus, mitte hind ega ülalpidamine. 7. seerial alla 500€ keskmist hooldust koos mngite väikeste vigade jms elimineerimisega naljalt pole. Hooldus võiks olla teoorias 300€, kuid realistlikult võttes on alati mõni detail, mis veel vahetust vajab.
2008a 3l tdi Touaregi viimane hooldus maksis eelmisel nädalal 800€ - lisaks hooldusele esisillas paar puksi, üks andur ja veel paar pisiasja. Hoolduse hind sõltub ikkagi sellest, mis vahetamist vajab, aga 500€ keskmisega võiks arvestada ka selle auto puhul.
Anti kirjutas:
Smati kirjutas:
Anti kirjutas:
Ise just põhjendasid ära, et miks ei saa tuimalt soetusmaksumust vaadata ja 35k Škoda on parem kui sama kallis kasutatud 7. seeria BMW.
Muretsege väikeste sissetulekute, mitte suurte väljaminekute pärast. Kulude suurenedes tuleks leida võimalusi sissetulekute suurendamiseks, mitte väljaminekute vähendamiseks.
Muretsege väikeste sissetulekute, mitte suurte väljaminekute pärast. Kulude suurenedes tuleks leida võimalusi sissetulekute suurendamiseks, mitte väljaminekute vähendamiseks.
kas 35k tutikas skoda on kuidagi väikse sissetulekuga inimest iseloomustav omadus?
kas 35k tutikas skoda on kuidagi väikse sissetulekuga inimest iseloomustav omadus?
Sa tõenäoliselt ootad, et ma vastaks sellele ei?
Auto hinnast veel rääkides tuleb kindlasti vaadata ka amortisatsiooni - uus skoda kaotab väga-väga suure osa oma hinnast, kasutatud bmw on suurima hinnalanguse juba ära teinud. Teine asi, kui skoda eest makstakse ka 45k€ ja kui nüüd osta alternatiivina 35k € eest '13a 7'ne, siis on hoolduste jaoks reservis veel piisavalt suur summa.
Auto hinnast veel rääkides tuleb kindlasti vaadata ka amortisatsiooni - uus skoda kaotab väga-väga suure osa oma hinnast, kasutatud bmw on suurima hinnalanguse juba ära teinud. Teine asi, kui skoda eest makstakse ka 45k€ ja kui nüüd osta alternatiivina 35k € eest '13a 7'ne, siis on hoolduste jaoks reservis veel piisavalt suur summa.
Räägime jõukusest ja sissetulekutest, samas pajatad, kuidas uue skodaga kaotad palju raha amortisatsiooniga ja kasutatud bmw raipega on esmane langus ära kadunud. Miski nagu viitaks, et just hinnatundlik inimene peaks seda bmw-d sihtima... või ei?
mario20031, igaühele oma. Kõigile lihtsalt ei sobi BMW ja thats it, ära sunni seda inimestele peale.
Ma algselt vastasin ikkago scooty sarkasmile.
renx09 kirjutas:
mario20031 kirjutas:
uus skoda kaotab väga-väga suure osa oma hinnast, kasutatud bmw on suurima hinnalanguse juba ära teinud.
ära seleta, ka kasutatud ja suurte ülalpidamiskuludega luksusautode hinnad kukuvad kolinal
No vaata 8a vana 7.seeria vs 5a vana superbi hindasid. kui soetusmaksumuse puhul 7ne on juba odavam, siis vaata ka järelturgu. BMW ~20k, Skoda ~12k... Kui bmw juba odavamalt kätte tuleb kasutatuna (sest poest väljasõidu hinnalangus on ära olnud), siis millest siin üldse rääkida? Ma võin sulle soovi korral erinevaid meetodeid ammortisatsiooni arvutamiseks tutvustada, kui täpsemalt soovid numbreid kokku lüüa. Luksusautode hinnad langevad, aga kui osta peale suurimat hinnalangust, siis on kaod väiksemad.
Anti kirjutas:
mario20031 kirjutas:
Anti kirjutas:
mario20031 kirjutas:
Räägime jõukusest ja sissetulekutest, samas pajatad, kuidas uue skodaga kaotad palju raha amortisatsiooniga ja kasutatud bmw raipega on esmane langus ära kadunud. Miski nagu viitaks, et just hinnatundlik inimene peaks seda bmw-d sihtima... või ei?
Ma lihtsalt olen majandusinimene ja selline mõtteviis ning analüüs tundub minu jaoks sama loogiline, elementaarne ja seeneslik nagu sinu jaoks ilmselt arvuti taga klaviatuuriga trükkimine. Ma ei pruugi seda alati järgida, kuid ma mõtlen asjad alati läbi. Amortisatsiooni tõin ma sisse, sest enamuse jaoks on tegelik kulude ja maksumuse kujunemist liiga keeruline mõista ning ei nähta kaugemale -> Pikemas perspektiivis võib esmamuljelt kallim asi kokkuvõttes odavam tulla. Asju mida sealjuures arvesse võtta on, on liiga palju. Omaette huumor on see,et ütled 2-3a vana 7.seeria bmw kohta raibe, kuigi ise sõidad mingi opeli saraga
yerba kirjutas:
Ära noki. Maariol on betoonipoe koduleht valmimisel, hetkel on 25% juba valmis.
http://www.betoonipood.ee/
Vaikselt valmib, aga landing page on juba laivis, domeen on hea ning pood ise on ka kiirelt valmimisel.
Tanel kirjutas:
kodanik2 kirjutas:
mario20031, 2013a BMW 7seeria 35k? Näita mulle ka, võtaks hea meelega ligi.
Mario, kas sina, kui majandusekspert väidad praegu, et võttes arvesse kõike (uue autoga kaasnevat garantiid, soetusmaksumust, kindlustusi, rehve, hooldusi, remondikulusid ja ka amortisatsiooni) on peale ütleme näiteks keskmist liisingperioodi (5a) sul kokkuvõttes pruugitud 2013a 35tuh maksnud 7-seeriaga rahakotist vähem raha kulunud, kui tutika 35k maksnud skodaga? Toonitan siinkohal, et võtame arvesse KÕIKE, mitte ainult soetusmaksumust ja kasutame autot 5a.
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.