praegune kellaaeg 04.07.2026 16:27:46
|
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| Kas oleksid nõus windows 10-t teenusena ostma ehk iga kuu kasutamise eest maksma? |
| Kindlasti mitte |
|
65% |
[ 381 ] |
| Pigem ei |
|
27% |
[ 158 ] |
| Pigem jah |
|
5% |
[ 33 ] |
| Kindlasti jah |
|
1% |
[ 8 ] |
|
| hääli kokku : 580 |
|
| autor |
|
NATAS999
HV Guru
|
24.01.2016 20:55:17
|
|
|
| londiste kirjutas: |
| kui tihti te telefoni äppi kasutate? |
iga päev kümneid ja kümneid kordi ikka
/s
|
|
| tagasi üles |
|
 |
R A T
HV veteran

|
25.01.2016 03:19:11
|
|
|
| rmc kirjutas: |
NATAS999, see oli juba XP aegadel IMHO ju... kuigi see on jabur, sest Apple toodete kallale nt. ei ronita, a muarust on norm, et võimalused on välja töötatud, a software'i installi valid ise OS installi puhul (advanced OS install valik võiks olla)... ise eelistan third party tool'e kui töökindlamaid ja paremaid.
edit: LOL, isegi "all apps" start menüüs ei saa sorteerida ise, ega foldereid teha ja nii edasi.. |
MS-il on väga palju advanced install võimalusi, lihtsalt sellisel juhul sa ei lükka kohe general use install imaget oma masinas käima vaid teed oma WIM-i
Üldjuhul neid võimalusi ei teata ja need ei ole kodutarbijale alati kõige lihtsamad kasutada ega tõenäoliselt ka mitte mõistlikumad kasutada.
Lihtsam on teha default install ja poole päevaga see enda jaoks heaks sättida.
P.s. peale search bari tekkimist ei ole vaja all appsi väga avadagi tegelikult, tule tänapäeva...
Kui ei taha siis ole advanced kasutaja: http://www.howtogeek.com/225654/how-to-organize-and-add-shortcuts-to-the-all-apps-list-on-windows-10/
| NATAS999 kirjutas: |
| R A T, mis kohtusüsteemi võit? |
see kohtusüsteemi võit, et igast mozillad ja huizillad hakkasid nutma, et IE windowsiga kohe olemas on ja default brauser. ja läksid sellega m$ vastu kohtusse. |
Mitte see, üks teine:
https://en.wikipedia.org/wiki/Microsoft_Corp_v_Commission
Brauseri teema tekitas ainult selle "choose your browsers" lolluse...
| libe kirjutas: |
Tomorrow,
Igatahes ma kruvisin siin win10 kallal ja tahtsin onedrive'i täiesti ära kaotada, sest ta eksisteeris igalpool kuigi kustutasin ära igaltpoolt, file explorerisse tuli ka tagasi nt. ja nüüd ei toimi store, kalkulaator, weather, jnejne.
Haiglane kui pead vägisi kinni suruma hakkama asju ja a) pead n#ssima haigelt, et asju ära teha b) võib kebab tekkida
kaalun win7 installi sellesse masinasse või fresh formatit (kõik sai valmis just kasutamiseks enne kebabi) |
haiglane on igasugu asjade kinnisurumine ja siis veel halamine, kui miskit ei toimi pärast
see ei ole linux |
Kui sisseehitatud asju ei kasuta, siis ära kasuta - sul ei ole mõtet kõike hakata vägisi ära kakkuma.
Kuigi sa IE-d ei kasuta, ei tiri sa seda ju viimase DLL-ini seest välja Windows7s? Kõik teavad, et alates IE sünnist kasutab kogu OS neid samu sheeritud DLL-e. (ka vanemate windowsitega).
Sama on tänapäeval OneDrivega järelikult. Ma ise kahtlustan, et store läks katki, sest juhend oli natuke liiga põhjalik oma kustutamisega...
Isegi iOS ja Linuxid (populaarsed distrod) annavad sulle by default rohkem, kui sa tegelikult soovid - sest nad on "tailored for general use".
Äkki annad W10le võimaluse, kasutad default seadetes pisut aega selle asemel, et kohe kõik välja kakkuda?
Ise olin W8ga alguses tagurlik, panin vanad start menüüd ja värgid kohe. Kui ära tegin siis mõtlesin "aga mis siis, kui see äkki toimib?", panin kõik defaulti tagasi, lugesin kuidas asjad käivad uutes menüüdes ja harjusin ära - isegi leidsin selles plusse vana menüü ees (ja ka miinuseid).
10sse tulles oli selle pärast mul kõik juba kohe väga kodune. Soovitan uute asjade kasutamisel avatud meelt ka teistele, kui mingi featuur tõesti kasutust ei leia ürita eemaldada ametlikke viise pidi enne, kui omapäi süsteemifaile kustutama hakkad:
https://support.office.com/en-us/article/Turn-off-or-uninstall-OneDrive-f32a17ce-3336-40fe-9c38-6efb09f944b0
| kui tihti te telefoni äppi kasutate? |
iga päev kümneid ja kümneid kordi ikka
/s |
Telefoni äpp veel väga kasulik ei ole aga ma loodan, et muutub kasulikumaks - hea meelega vaataks sealt mis kõned mul telefonis missitud on (ja kes helistab, kui telefon teises toas tiriseb).
Hetkel ta näitab Skype missed calle ainult, kuigi peaks rohkemat:
http://news.softpedia.com/news/windows-10-pc-users-can-now-see-missed-phone-calls-and-send-text-messages-494969.shtml
Peaks oma konfi üle vaatama, tõenäoliselt olen asju liiga kinni keeranud
|
|
| tagasi üles |
|
 |
NATAS999
HV Guru
|
25.01.2016 08:02:57
|
|
|
ei tea, mul pole küll tarvis, et keset mängu või filmi arvuti helisema hakkab
|
|
| tagasi üles |
|
 |
R A T
HV veteran

|
25.01.2016 09:09:53
|
|
|
ei tea, mul pole küll tarvis, et keset mängu või filmi arvuti helisema hakkab  |
Sellise asja muutmine käib standardselt. Teed lahti paljukirutud Settings menüü, lähed System ja Notifications ning sealt paned Phone "off" seisu. Siis ei tule märguandeid sellest äpist.
(Samas Eesti regioonis ja ilma telefonist info päriselt syncimata ei tekita see niikuinii mitte midagi tarka )
|
|
| tagasi üles |
|
 |
NATAS999
HV Guru
|
25.01.2016 10:30:33
|
|
|
| kuidas sa ilma teavituseta siis avastad, kes parajasti helistab? ikkagi paned oma mängu või filmi kinni ja siis otsid seda telefoni äppi jne jne. palju lihtsam on ju telefon juures hoida, mitte pükstega pesumasinasse toppida ja siis läbi arvuti mingit asja ajada. juu ma siis niipalju vanamoodne, et ei saa aru, milleks või kellele selline asi hea. pigem ma arvan, et see telefoni äpp desktop arvutil on jäänud sinna telefoni versioonist pigem, kui et see täie tõsidusega nüüd arvutile mõeldud on. ise mingeid sünkimisi ei kavatse korraldada ja sim kaarti ka arvutisse ei torka, niiet isiklikult mul täiesti kama kaks, kas seal on see telefoni äpp või mitte.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
rmc
Aeg Maha 2n

|
25.01.2016 10:45:50
|
|
|
R A T, WIM'ist ei tea midagi, ent kõlab nagu see oleks mõttetult keerukas variant tegemaks midagi, mida NIIEHKNAA teha ei saa, sest MS on surunud peale paljud asjad nii, et neid ei saa eemaldada ka...
Räägin sellest, et Windowsi installides võiks olla "Custom install" valik, kus saad valida, mis lisad peale pannakse ja, mis mitte...
IMHO osati on kiirem hiirega klikkida kui searchi panna... nii füüsiliselt kui ajaliselt... kasutan muidu winkey ja otsing juba 7's pikemat aega...
See brauseri valimise teema oli suhteliselt jabur jah, kuigi ideeliselt võiks kõikides OS'ides põhiasjade puhul ehk nii talitada, samas brausereid on mõttetult palju, a lõppkokkuvõttes tähendaks see seda, et kasutaja saaks omale sobilikud programmid kohe peale...
Miks ma peaksin tahtma kasutada programme, mida mul ÜLDSE vaja ei ole, ent mida samas ei saa "ära koristada"? Ma tahan nad ära võtta... mingi onedrive'i shortcut exploreris, idiootne, et see ära ei kao kui onedrive "välja lülitad" (mis tegelt teda välja ei lülita), mingid shortcutid jne. asjad mujal, lisaks sellele laetakse asjad bootil üles ja nii edasi, ja nii edasi. See on dumb.
Win 8 ja 8.1 on täielikud fopaad non-touch device'i peal ja isegi touch device'i peal mulle ei meeldi see interface. Windows 10 justkui parandaks nende vead, ent liiga palju on jääke fopaast, st. kaks OSi ühes, dubleerimised ja touchi UI desktop seadmel...
ma üritasingi leida ametlikke variante asjade kõrvaldamiseks, ent neid lihtsalt ei ole... see sinu OneDrive eemaldamise variant (milleni ka ise jõudsin) ei tööta Home versiooni peal - lisaks on see näide MS idiootsusest... miks ei võiks lihtsalt saada panna uninstall või "disable", mis kõik nähtavad ja ebavajalikud jupid välja lülitab? see, et sa kuskil sadat seadet näppima pead või GP kallal pead käima ja nii edasi, on normaalne - feature, mitte flaw?
telefoni äpp nagu ka muud ebavajalikud jubinad peaks saama "uninstall" panna või vähemalt "disable". see, et kogu seda risu peale surutakse on idiootne.
NATAS999, mul isiklikult ka suva täiesti telefoni äpist, a las olla neile, kes soovivad teisi nagu ei ole mõtet tüüdata sellega. ise, kui kasutaks, tahaks, et ta aru saaks või see oleks võimalikult lihtsalt selgeks tehtav arvutile, et telefonialarme pole vaja anda, a'la "moviemode" vms. peal, muidu oleks täiesti tüütu.
edit: R A T, su viide ( http://www.howtogeek.com/225654/how-to-organize-and-add-shortcuts-to-the-all-apps-list-on-windows-10/ ,mida ma ka vaadanud olen) viib sellesama viiteni ( http://www.howtogeek.com/224798/how-to-uninstall-windows-10s-built-in-apps-and-how-to-reinstall-them/ ), mida ma kasutasin pealesurutud risu eemaldamiseks... milleks kõik need sammud, miks mitte lasta kasutajatel lihtsalt oma käe järgi organiseerida (vb. lock this menu, unlock this menu?)... ikka peab tegema hambaarst tööd päraku kaudu... idiootne ju?

viimati muutis rmc 25.01.2016 14:36:36, muudetud 1 kord |
|
| tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
25.01.2016 11:08:04
|
|
|
| tsitaat: |
WIM'ist ei tea midagi, ent kõlab nagu see oleks mõttetult keerukas variant tegemaks midagi, mida NIIEHKNAA teha ei saa, sest MS on surunud peale paljud asjad nii, et neid ei saa eemaldada ka...
Räägin sellest, et Windowsi installides võiks olla "Custom install" valik, kus saad valida, mis lisad peale pannakse ja, mis mitte...
IMHO osati on kiirem hiirega klikkida kui searchi panna... nii füüsiliselt kui ajaliselt... kasutan muidu winkey ja otsing juba 7's pikemat aega...
|
rmc, sisuliselt pakitakse wim su masinas lahti iga kord kui sa midagi installid. see, millest rat räägib on korporatsiooniteema: installimiseks buudid kümneid masinaid võrgust, küsid installipunktist omale sobiliku wimi ja peale lahtipakkimist tuleb üles kohe kasutatav masin mis saab sisese KMSi käest litsentsi. (kui ma veel korporatsioonis hullasin, praakisime selle MSi originaaldeploymenti siiski välja, sest 10st installist 5 läks pe.rse ja võttis mingil naljakal põhjusel maru palju aega, meil olid prepitud kloonid, mis norton ghosti abil üle võrgu masinasse multicastiga lasti.. samas KMS oli olemas. töötas 100% ) sina teed oma ühest masinast kas MS i oma varundamiseriistadega või kolmanda partei riistaga "wimilaadse toote" ja vajadusel paigaldad sealt. ei ole mitte midagi õudsamat kui töömasinat pika aja vältel jälle millekski kohandada.
_________________ Kontrollitud ja arvega sülerid: https://www.yaga.ee/mox-fulder ja https://www.facebook.com/marketplace/profile/61591165192783/?ref=permalink küsi ka akut, klaviatuuri.. kiireim viis on helistada 5213582 |
|
| tagasi üles |
|
 |
rmc
Aeg Maha 2n

|
25.01.2016 11:21:07
|
|
|
laurx, selgus... imho võiks saada lihtsate vahenditega teha omale sobivat install-iso't, st. paned win'i peale sobivate valikutega ja siis seadistad ära ning tekitad sellest konf-faili, puhta installi puhul jääb seadistus samaks, soft ninite'ga (kuigi ise panen käsitsi) peale ja kahe sammu abil format tehtud.
|
 |
Forss
HV kasutaja

|
25.01.2016 11:24:32
|
|
|
| laurx, selgus... imho võiks saada lihtsate vahenditega teha omale sobivat install-iso't, st. paned win'i peale sobivate valikutega ja siis seadistad ära ning tekitad sellest konf-faili, puhta installi puhul jääb seadistus samaks, soft ninite'ga (kuigi ise panen käsitsi) peale ja kahe sammu abil format tehtud. |
rmc, sinu teksti lugedes saab igaüks aru, et oled tavaline dumbjuuser. Ise keerad oma asju tuksi kui näpid asju, millest midagi ei tea.
Ja saabki teha ju sellist installi ISO nagu ise soovid...
|
|
| tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
| tagasi üles |
|
 |
rmc
Aeg Maha 2n

|
25.01.2016 11:29:30
|
|
|
Forss, hea, et sa lugeda siis oskad, sest ma räägin konkreetselt asjadest, mida vaja teha ja mida teha ei saa... st. MS ei lase WIN10'st ebavajalikke juppe maha võtta. Seda enam, normaalselt, selleasemel, et GP, registryt jne. näppides.
Üldiselt näpin iga installiga kõik asjad omal paika, vahel väga harva läheb midagi "katki", see WIN10 läks ka seetõttu, et OneDrive oli maxtüütu ja tuli tagasi, mõtlesin täiesti välja rookida (sel oli isegi hoiatus juures) ja läks nats paljuks :p
Saab teha .iso täpselt selliselt nagu kirjeldasin?
laurx, no kloonimine ei ole päris sama, vahel tahaks installerit uuendada ju ja siis uut varianti installides seadeid kaasa saada, mis ilmselt ei toimi nii
|
 |
NATAS999
HV Guru
|
25.01.2016 11:50:05
|
|
|
| one drivest tahaks ise ka lahti saada. täismõttetus.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
25.01.2016 11:57:20
|
|
|
No mina olen oma asjad powershellis ära skriptinud, peale installi skript käima, 5 minutit hirmu ja ongi kõik oma käe järgi seadistatud...
Ei pea tingimata Imagete ehitamisega vaeva nägema, lisaks on Windows 10`nest alates võimalik teha Provisioning Package, mis kõik ära konfib.
Selleks on ADK pakis olemas ICD, mis on graafiline ja ka tavajuusuerile täiesti mõistetava liidesega.
_________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen! |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
25.01.2016 12:40:19
|
|
|
rmc, M$ meelest on su mõttestiil totaalselt vale. Ja teatud mõttes on seda ka iga tavalise, loogiliselt mõelda oskava inimese silmis.
Sa tahad täielikult eemalda opsüsteemi siseseid komponente.
Samas sul ei ole asemele panna midagi, mis seda 100% kompenseeriks.
Parimal juhul saab ainult peitu panna väliseid kasutajaliideseid, nagu seda brause valiku sunduse puhul tehti, et IE on süsteemis olemas aga visuaalne kasutajaliides peidus kuni brauserite valiku kaudu ta aktiveeriti.
Muud asjad on analoogsed.
Sul pole tegelikult tarvis midagi eemaldada, sa ei võida sellest mitte midagi. Kui on olemas ärapeitmise/mitteaktiivsuse võimalus, siis kasuta seda ja ära rohkem torgi. Lisa vaid juurde omale meelepäraseid asju ja kasuta neid.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Muhekas
HV Guru

|
25.01.2016 13:32:18
|
|
|
| seeru kirjutas: |
| Etz kirjutas: |
| Etz, win7 all ei tapa skaipi küll ära spyboti programm kui kõik sisse lülitatud on... |
Anti-Beaconit mõtled ikka?
Huvitav, et mul Win 10 all seda testides see küll õnnestus, samuti on Spyboti foorumis selleteemalist kurtmist.  |
Jah SpyBot Anti-Beacon on vist siiski mõeldud rohkem Win7 ja Win8/8.1 tarvis.
SpyBot Search & Destroy ja Win7/8.1 puhul mina eelistaks kasutada 1.6.2 versiooni, mis saab endiselt pidevaid uuendusi, hoolimata uuemast versioonis. Uus tekitabki probleeme kinnikeeramistega.
Eks Facebooki, Onedrive ja muu sellise rämpsu kasutamine on inimese enda vaba valik, pole nendega mõtet vehkida, et luuravad ka.
Et kui keegi vägistab, siis on kõigil õigus vägistada, sest nagunii kõik vägistavad.
Ma saan aru, et noorematel inimestel ei ole privaatsuse kaotamine probleem, sest seda poliitikat ongi hulk viimaseid aastaid taotud aga natuke vanamed veel vast mäletavad maailma, kui see oli oluline reegel ja põhimõtted olid teistpidi.
 |
Spybot on saatanast. algul arvasin, et brauseris asi kuid kui näppisin ja lopuks maha lasin selle spyboti siis sain ka uuesti ligi sellele leheküljele siin.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
25.01.2016 14:01:55
|
|
|
Mnator, mis mõttes ei ole midagi asemele panna? ma ei kasuta onedrive vaid dropboxi. üsna 100% asendus paistab siiani olema. või lisa, sest igal pool on tüütult onedrive nimekirjas.
sarnaselt rmcle ei ole xboxi äpiga midagi teha (ja see on täiesti õudne äpp), miljon muud mängurluse keskkonda on installitud.
aga räägi oma kogemustest 3d builderi, hangi skype või hangi office ära peitmise või uninstalliga. kas need jäävad läinuks ka?
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
| tagasi üles |
|
 |
rmc
Aeg Maha 2n

|
25.01.2016 14:36:49
|
|
|
Etz, peaks uurima, kuidas skripte teha.. võiks teha skripti, mis kõik paika paneb ja ära keelab ja whatnot, peale installi hea soe kinni panna.
PP tasub täitsa uurimist!
üldiselt oli enda viga ka, et enne nudimist system restore pointi ei teinud, kuigi ma ei tea, kas selle vastu aitab
Mnator, mida sa ajad? loe londiste teksti..
|
 |
seeru
HV veteran
|
25.01.2016 14:41:19
|
|
|
| El-Fuego kirjutas: |
| Etz, win7 all ei tapa skaipi küll ära spyboti programm kui kõik sisse lülitatud on... |
Huvitav, et mul Win 10 all seda testides see küll õnnestus, samuti on Spyboti foorumis selleteemalist kurtmist.  |
SpyBot Search & Destroy ja Win7/8.1 puhul mina eelistaks kasutada 1.6.2 versiooni, mis saab endiselt pidevaid uuendusi, hoolimata uuemast versioonis. Uus tekitabki probleeme kinnikeeramistega.
Eks Facebooki, Onedrive ja muu sellise rämpsu kasutamine on inimese enda vaba valik, pole nendega mõtet vehkida, et luuravad ka.
Et kui keegi vägistab, siis on kõigil õigus vägistada, sest nagunii kõik vägistavad.
Ma saan aru, et noorematel inimestel ei ole privaatsuse kaotamine probleem, sest seda poliitikat ongi hulk viimaseid aastaid taotud aga natuke vanamed veel vast mäletavad maailma, kui see oli oluline reegel ja põhimõtted olid teistpidi.
 |
Spybot on saatanast. algul arvasin, et brauseris asi kuid kui näppisin ja lopuks maha lasin selle spyboti siis sain ka uuesti ligi sellele leheküljele siin. |
Siis on sul küll õnnetult läinud. Millal sa viimari proovisid? Vahepeal oli HinnaVaatlusel oma tulemüüri litsentsi eest maksmata ja keegi ei saanud ligi.
Nüüd on eestikeelsesse "peavoolumeediasse" ka midagi jõudnud
Windows 10 e-pood olla nii vigane, et üks äpilooja kutsub seda boikoteerima
http://forte.delfi.ee/news/tarkvara/windows-10-e-pood-olla-nii-vigane-et-uks-apilooja-kutsub-seda-boikoteerima?id=73496979
|
|
| tagasi üles |
|
 |
MrAndu
HV kasutaja

|
25.01.2016 15:23:13
|
|
|
skydrive/onedrive keelatakse mu meelest samamoodi nagu 8/8.1 ajal GPO'ga (ka Local Group Policy Editor kui domeeni pole)
Computer Configuration -> Administrative templates -> Windows Components -> OneDrive -> "Prevent the usage of OneDrive for file storage"
topeltklikk, Enabled, OK, X
Kus ime kohast te seda kinni keerate?
_________________ Ma pole mingi spetsialist kuigi võiks ju olla... |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
|
| tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
| tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
25.01.2016 15:48:45
|
|
|
Mnator, mis mõttes ei ole midagi asemele panna? ma ei kasuta onedrive vaid dropboxi. üsna 100% asendus paistab siiani olema. või lisa, sest igal pool on tüütult onedrive nimekirjas.
sarnaselt rmcle ei ole xboxi äpiga midagi teha (ja see on täiesti õudne äpp), miljon muud mängurluse keskkonda on installitud.
aga räägi oma kogemustest 3d builderi, hangi skype või hangi office ära peitmise või uninstalliga. kas need jäävad läinuks ka? |
Ma pidasin silmas ikkagi neid dll-laiendiga faile, mis ühest küljest on onedrive tööks vajalikud ja teisest küljest kasutab opsüss neid ilmselt ka mujal. Sinu mainitud dropbox ei asenda neid.
(kui sa programmeerimisega ja tarkvaraga sügavamalt kursis pole, siis on sul mu vastusest ehk raske aru saada.)
xbox mul pole ja sellega seonduvat ma lihtsalt ignoreerin. Midagi ma varsemates preview-versioonides üsna alguses mässasin sellega küll - sisse logimist xbox-kontole tahtis hirmsal kombel algul saada. Aga kuskil oli siiski olemas ka koht kus sai kas fiktiivne e-mail aadress ärapetmiseks sisestatud või muidu ära keelatud ja sellest peale on rahu majas püsinud. kahjuks isegi ei mäleta mida ma täpselt tegin, kui kunagi taas vaja eks otsin siis uuesti.
Officet ära peita - ei tule pähegi nii vajalikku asja peita. Isepaika lugu, et mida ma kõrvale lisaks installin ja kasutan
|
|
| tagasi üles |
|
 |
R A T
HV veteran

|
25.01.2016 15:58:06
|
|
|
| El-Fuego kirjutas: |
 |
Spybot on saatanast. algul arvasin, et brauseris asi kuid kui näppisin ja lopuks maha lasin selle spyboti siis sain ka uuesti ligi sellele leheküljele siin. |
Siis on sul küll õnnetult läinud. Millal sa viimari proovisid? Vahepeal oli HinnaVaatlusel oma tulemüüri litsentsi eest maksmata ja keegi ei saanud ligi.
Nüüd on eestikeelsesse "peavoolumeediasse" ka midagi jõudnud
Windows 10 e-pood olla nii vigane, et üks äpilooja kutsub seda boikoteerima
http://forte.delfi.ee/news/tarkvara/windows-10-e-pood-olla-nii-vigane-et-uks-apilooja-kutsub-seda-boikoteerima?id=73496979 |
See äpimeister oleks võinud oma äpi nime ja/või lingi ka visata... Tahaks näha, mis äppe ta teinud on ja mis andmeid ta store üles on pannud...
Otsisin praegu enda äppi ja ei leidnud (otsige keegi Eesti regioonist "kalastusluba" või "crossdash", ma ise olen teisel pool maakera hetkel vb sellepärast ei leia).
Varasemalt mul enda omaga probleeme nagu polnud...
|
|
| tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
25.01.2016 16:00:03
|
|
|
Mnator, millised .dllid ja kasutusel milleks?
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
25.01.2016 16:10:43
|
|
|
| Mnator, millised .dllid ja kasutusel milleks? |
Kui see info kõik täiesti avalik oleks, siis kukuks konkurendid onedrive täiskloone turule pritsima
Üldiselt muidugi on arvata, et suvaliste salvestuseadmete töös on väga palju sarnast. Ja areng läheb järjest rohkem kõige selle standardiseerituse suunas ja ühiskasutuses teeke (.dll faile) tuleb muudkui lisa.
Muuseas, mul endalgi kulus tükk aega harjumaks, et pgaegu tarvaras, selle tegemises, ei ole ranget vahet füüsilisel seadmel ja andmefailil ... kõik on faili avamine ja manipulatsioonid sellega.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
rmc
Aeg Maha 2n

|
25.01.2016 16:57:23
|
|
|
| Mnator kirjutas: |
Ma pidasin silmas ikkagi neid dll-laiendiga faile, mis ühest küljest on onedrive tööks vajalikud ja teisest küljest kasutab opsüss neid ilmselt ka mujal. Sinu mainitud dropbox ei asenda neid.
(kui sa programmeerimisega ja tarkvaraga sügavamalt kursis pole, siis on sul mu vastusest ehk raske aru saada.) |
Korduvalt olen kirjutanud, et funktsionaalsus (st. .dll'id, jms.) võiks säiluda, muu kõik võiks saada maha võtta kasutute programmide puhul.
| Mnator kirjutas: |
xbox mul pole ja sellega seonduvat ma lihtsalt ignoreerin. Midagi ma varsemates preview-versioonides üsna alguses mässasin sellega küll - sisse logimist xbox-kontole tahtis hirmsal kombel algul saada. Aga kuskil oli siiski olemas ka koht kus sai kas fiktiivne e-mail aadress ärapetmiseks sisestatud või muidu ära keelatud ja sellest peale on rahu majas püsinud. kahjuks isegi ei mäleta mida ma täpselt tegin, kui kunagi taas vaja eks otsin siis uuesti.
Officet ära peita - ei tule pähegi nii vajalikku asja peita. Isepaika lugu, et mida ma kõrvale lisaks installin ja kasutan  |
Ja see on sinuarust normaalne, et mingit kasutut asja vägivaldselt eemaldama peab? See on ju idiootne!
Keegi ei räägi office'st, vaid "get office" äpist... LOE ja süvene ka ikka, lahmimise asemel.
Etnoh, lugeda võiks mu sisulist teksti, mitte emotsionaalselt MS'i kaitsma hakata kohe
Imelikul kombel ei tajuta seda, et 98->XP ja XP->7 läksin täiesti muretult kohe (kui korralik release oelmas oli) üle... 8 ja 8.1 jäid täiesti vahele (v.a. proovimised ja teistele seadistamised, jms.) ja nüüd tahaks nagu 10 peale minna, ent ne rõba ne mjaso... ei taheta aru saada, et see ei ole "kasvuraskuste" vms. lambitujutsemise probleem, vaid asi on sisulistes tõketes.
|
 |
Mnator
HV Guru
|
25.01.2016 17:33:38
|
|
|
rmc, kui keegi lahmib, siis vaata kõige esmalt peeglisse!
Pole minu rida M$-i kaitsta. Ma lihtsalt mingil määral saan aru, et miks nii tehakse ja kahjuks lammastest tarbijad osalt lausa sunnivad M$-le teatud totrusi peale.
"Ja see on sinuarust normaalne, et mingit kasutut asja vägivaldselt eemaldama peab?" - kui sa sedasi küsid minu käest, siis kahjuks pean soovitama kiireimas korras eesti keelt õppima hakata. Ma omateada just ütlesin, et pole mõtet vägivaldsetel eemaldamistel. Ignoreeri seda, mille järgi sul vajadust pole aga suures tahvlite, puutetundlike seadmete jms. ülemailmse vaimustuse tõttu win-ga kaasa saad. See on parim, mida teha saad. Muude meetoditega suure tõenäosusega ise rikud oma süsteemi ära.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
rmc
Aeg Maha 2n

|
25.01.2016 17:40:50
|
|
|
Mnator, mine loe mu ülemisi postitusi, need on kõik sisukad.. mul on argumendid olemas, miks mulle win10 ei meeldi ja põhjendanud olen selgelt ka seda, et normaalne oleks kui OS ei suruks peale lisavidinaid, mida ei saa inimlikul moel kinni keerata-ära kaotada...
Eesti keelega on mul väga okei asjad... küsin uuesti.. sinu arust on okei, et MS ei lase normaalselt asju maha võtta (nt. sinupuhul see XBOX osa, mida sa JEBISID maha, selleasemel, et saaks lihtsalt uninstall-disable-vms. teha)?
Ignoreeri seda, mille järgi vajadust pole? Ignoreerima pean seda clutterit UI's? Mingit kasutut OneDrive ikooni, mis häirib? Igast muid ikoone igalpool, mida ma ei taha kuskile.... ignoreerin seda, et ma ei saa start menüüd ja action centerit täielikult ise konfida? Ignoreerin seda, et mul jookseb arvuti virn (minujaoks) kasutuid ja häirivaid programme? See on jabur ja ma heidan MS'le ette, et nad ei tee kasutajasõbralikku UI lahendust.. ja see on normaalne. Etnoh, tegelikkuses on parim, mida teha saan, otsida tasakaal, kus on ebavajalik-ebameeldiv kinni keeratud-ära kaotatud ja mõista, mida kaotada-eemaldada ei tohi... see tähendab natukene katsetamist, et edaspidi selge oleks... ja siis saab vaadata, kas tahan oma põhiarvutiga ka 10'le üle minna või ootan normaalset win'i...
|
 |
MrAndu
HV kasutaja

|
25.01.2016 17:48:45
|
|
|
| Tomorrow kirjutas: |
| MrAndu, Home versioonil see ei toimi, kuna GPE puudub. |
Hmm, tekkis kohe huvi, kas RSAT'ga selle sinna saab (kui mitte gpedit siis command line vast ikka)
kunagi kui aega leian siis proovin - (pean kuhugi home toppima, pole ühtki home versiooni mul kuskil)
või kui keegi tahab ise enne proovida:
https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=45520
Edit: vaja nati cheatida, et selga saaks muidugi, ärge oma vajalikes kodumasinates proovige...
_________________ Ma pole mingi spetsialist kuigi võiks ju olla... |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
25.01.2016 17:58:41
|
|
|
rmc, meil on kahjuks sisukusest veidi erinev arusaam.
Ja su kurvastuseks pean veel mainima, et veelkord meeldetuletades hullu tahvlite, puuteseadmete jms. vaimustust, on lootus täiesti normaalset uut desktop-win versiooni näha saada üsna nullilähedane. Aitaks ehk ainult w10 põhjalik kõrbemine w8-ga analoogselt.
Ahjaa, xbox - seal ma lihtsalt kasutasin ikkagi w10 enda võimalused ära. Aga omal moel.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
|
| tagasi üles |
|
 |
rmc
Aeg Maha 2n

|
25.01.2016 18:48:38
|
|
|
Mnator, sa tahad öelda, et desktop seadmed (st. hiir-klaviatuur ekraani tagai) kaovad ära? Ma olen siin teemas korduvalt öelnud, et ideaalne OS saaks aru, millal touch UI'd kasutada ja millal desktop UI'd kasutada, sealt edasi, millal (millist) handheld UI'd kasutada.. ja need kõik oleks eraldiseisvad, ent koos, st. ei oleks mingeid äppe ja programme eraldi.. ei oleks eraldi control panel ja settings, ja nii edasi... ehk siis, win7 oli desktop lahendus.. 8 ja 8.1 olid tegelikult touch OS'id, mida suruti desktopile peale... win 10 üritab mõlemat teha, ent ei suuda veel edukalt tegelikult olla hea desktopi peal ja samas ka touch jms. peal... selles on point... ehk siis tahvlite-puuteseadmete jne. vaimustus ja levik ei tähenda, et OS ei peaks täiesti normaalset lahendust ka desktopil pakkuma... ainult, et MS ei saa sellest päris hästi veel aru, kuigi 8 ja 8.1 panid nad halba olukorda, 10 on juba seeditav...
XBOXist said lahti "läbi ussim#nni"? See on normaalne? Selleks ei tohiks olla vaja midagi "omal moel" teha, vaid see peaks normaalse inimese kombel käima..
Betamax, andis "database errorit" mul ennist su viide, jõudsin juba avastada, et töötab kõigil versioonidel windowsitest http://www.hackcave.net/2015/10/hack-windows-10-login-password-in-2.html... WIN10 on nii betamaiguline, et seal veel ok, samas vb. ei fixigi nad ära seda, mis oleks max
|
 |
Mnator
HV Guru
|
25.01.2016 18:57:04
|
|
|
| Mnator, sa tahad öelda, et desktop seadmed (st. hiir-klaviatuur ekraani tagai) kaovad ära? ... |
Mina loodan, et mitte. Ainult kuidas sellest M$-i kah aru saama panna, seda ma küll ei oska öelda.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
olafsand
HV Guru

|
25.01.2016 19:03:53
|
|
|
| rmc, kuskohas need Onedrive ja Xbox asjad muidu asuvad, et niiväga segavad? Ma Onedrive ikooni leidsin All apps alt ja file exploreri vasakus "puus" on ka ikoon. Mujal ei näe. Xbox on ainult all apps all ja kõige viimane nimekirjas, seega enamasti ei jõua selleni üldse.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
rmc
Aeg Maha 2n

|
25.01.2016 19:09:13
|
|
|
olafsand, homme saan öelda, siis hakkan win10 kallal toimetama jälle.. aga üldiselt all appsi all kõik olemas (ja seda ei saa ka sorteerida), sooviks sinna ainult vajalikke ja see file exploreri vasakus "puus" ka... ülejäänusid kohti ei mäleta, ent visuaalsele häirimisele lisaks on ka see, et protsess käivitub ja töötab arvuti töötamisel
Mnator, näiteks nii, et mõistad kui teised konstruktiivset kriitikat esitavad ja saada feedbacki läbi win10 (ise saatsin korduvalt asju neile)... massiliselt seda teha, võetakse kuulda vast..
|
 |
olafsand
HV Guru

|
25.01.2016 19:16:12
|
|
|
rmc,
All apps all olemasolus olin kindel. Igaks kolmeks juhuks vaatasin ka "puu" üle ja seal ka jah olemas kuigi kindel polnud, sest silma pole varem jäänud. Taustal käima ei lähe mul. Küllap seetõttu, et ma pole sinna sisse ka loginud.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
25.01.2016 19:30:17
|
|
|
rmc, et sa oma tahtmisi täielikult saaksid, selleks peaksid kokku ajama suure kogukonna kelle üks tähtsaim ühine omadus oleks M$-le maksta iga win litsentsi eest sadu või lausa tuhandeid eurosi. Kurb reaalsus on selline.
Seega jätkakem w10 väljatalumist ja õppigem temaga toime tulemist, nagunii desktopi-win inimeste jaoks läheb asi vaid hullemaks iga aastaga.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
rmc
Aeg Maha 2n

|
25.01.2016 19:32:23
|
|
|
Mnator, see, et jama taluda, ei tähenda, et hinnanguna-kriitikana seda välja öelda ei võiks... see, et jama taluma peab, ei tähenda, et peaks lõpetama asjade kordasaamise üritamise lõpetamist... see kõik tuleb ainult kasuks, et normaalsem oleks...
selline "leppimine",et desktopil on ja võibki kõik p#rses olla, on jabur..
|
 |
Etz
HV Guru

|
25.01.2016 19:41:58
|
|
|
Mnator, see, et jama taluda, ei tähenda, et hinnanguna-kriitikana seda välja öelda ei võiks... see, et jama taluma peab, ei tähenda, et peaks lõpetama asjade kordasaamise üritamise lõpetamist... see kõik tuleb ainult kasuks, et normaalsem oleks...
selline "leppimine",et desktopil on ja võibki kõik p#rses olla, on jabur.. |
Aga hakka Insideriks ja anna tagasisidet, HV foorumis halamine ei muuda neid asju paraku karvavôrdki...
_________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen! |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
25.01.2016 19:42:35
|
|
|
See pole leppimine vaid pigem eluvõimaluse otsing. Reaalsuse eest silmi sulgeda on jabur
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
25.01.2016 19:48:10
|
|
|
Aga hakka Insideriks ja anna tagasisidet, HV foorumis halamine ei muuda neid asju paraku karvavôrdki...  |
Alati saab hakata kasutama Linuxit!
_________________ M: Intel i5 4590 protsessorid
M: HP Elitedesk 800 G3 SFF
M: HP Elitedesk 800 G2 Mini 35W |
|
| tagasi üles |
|
 |
Muhekas
HV Guru

|
25.01.2016 20:03:45
|
|
|
Aga hakka Insideriks ja anna tagasisidet, HV foorumis halamine ei muuda neid asju paraku karvavôrdki...  |
ikka muudab paremaks. saab sydamelt ära
|
|
| tagasi üles |
|
 |
rmc
Aeg Maha 2n

|
25.01.2016 21:04:20
|
|
|
Etz, andsin ülevaate kogemusest Win10'ga, mille peale inimesed mölisema hakkasid, selmet argumentidele samaga vastata
tagasisidet, nagu öeldud, andsin ka... Etnoh, kokkuvõtteks: 10 on samm edasi 8'st ja 8.1'st, ent 7'st mitte.. (st. siin-seal on, a mitte kokkuvõtvalt)
Betamax, kasutaks heameelega igasugu asju, ent optimaalne on siiski Windowsi peal olla
|
 |
R A T
HV veteran

|
26.01.2016 01:11:04
|
|
|
Etz, andsin ülevaate kogemusest Win10'ga, mille peale inimesed mölisema hakkasid, selmet argumentidele samaga vastata
tagasisidet, nagu öeldud, andsin ka... Etnoh, kokkuvõtteks: 10 on samm edasi 8'st ja 8.1'st, ent 7'st mitte.. (st. siin-seal on, a mitte kokkuvõtvalt)
Betamax, kasutaks heameelega igasugu asju, ent optimaalne on siiski Windowsi peal olla  |
Tänaseni on 10 siiski parim windows featuuriliselt.
Ei ole sa kunagi saanud "start menüüd enda järgi muuta", või noh, 3rd party appidega on see igast winis võimalik...
See mingi pseudoprobleemide tagaajamine on lihtsalt mingi jonn uue wini harjumatu menüü ja soovi pärast see "vanaks muuta"...
Kusjuures, kuidas sa feedbacki jagasid Winile? Ma eeldasin, et sa oled privaatsushuviline ja oled ära keelanud need featuurid, mis on nõutud feedbacki saatmiseks!? Kui millegi üle nuriseda, siis ma võtaks just selle ette, et kinnitõmmatud privaatsusseadetes ei saa feedbacki anda
Tulles korra tagasi OneDrive juurde, siis kas tõesti sellest ei piisa?
http://www.tenforums.com/tutorials/3219-onedrive-run-startup-turn-off-windows-10-a.html
Sellisel juhul ta imo taskbari ei teki, pead starti kaudu käima panema...
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Muhekas
HV Guru

|
|
| tagasi üles |
|
 |
K3891
HV veteran

|
26.01.2016 06:22:49
|
|
|
Lasin uued draiverid peale, äkki nüüd on probleem lahenenud...
Spoiler 
| R A T kirjutas: |
| K3891 kirjutas: |
| Marie kirjutas: |
| K3891 kirjutas: |
Peale viimast automaatset uuendust jookseb arvuti kokku juhuslikel hetkedel. Eriti olen seda täheldanud videode käima panmisel.
Arvutiks Lenovo T510 ja originaal Windows 10 Version 1511 (OS Build 10586.36) |
Parim ja kiireim lahendus on uus puhas W10 paigaldus teha, kas see olemas-olev Windows 10 sai sinna uuenduse käigus või tegid hiljem puhta paigalduse ka. |
Täna öösel oli taas windows uuendus tulnud ning arvutit käima pannes pilt hangus, kui viskas paremasse alla nurka teate koos heliga, et windows on uuendatud. Tegin siis taas julmalt restardi ja siis pilt jälle hangus, kui arvuti oli nii umbes 15 sekundit peale kasutaja sisse logimist käinud. Taas tugev taaskäivitus. Kolmandal korral enam ei hangunud, aga youtube videod ei mängi, vaid pilt lihtsalt seisab videos. |
Panen puusalt, aga disable igalpool flash ära (edges optionitest, programsite alt uninstall).
Äkki HTML5 versiooniga on asi parem.
Kas kasutad mingeid "internetiturvalisuse" äppe? Antiexploit või muud asjad mis veebiliiklust filtreerivad? Proovi neid disableda...
Üks variant on viimased uuendused uninstallida ja vaadata, kas asi laheneb või mitte...
Lisaks Event Vieweri läbiskrollimine võib anda aimu, mis pidureid peale tõmbab... |
_________________ lapsesuu: "kui sa surnud oled, siis ei saa sa ise sellest aru, ainult teistel on raske. samamoodi on siis, kui sa loll oled" |
|
| tagasi üles |
|
 |
R A T
HV veteran

|
26.01.2016 09:34:57
|
|
|
Tasub nendega üsna ettevaatlik olla, kunagi tegin nano XP omale, et võimalikult vähe ressurssi võtaks...
Mingi hetk keerasin liiga palju asju maha ja (natuke liiga) paljud asjad OS-is enam ei toiminud
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Hiid
HV Guru

|
26.01.2016 09:45:13
|
|
|
ma kahh tweaksisn
asja tuleb mõistusega võtta, siis töötab kõik, nigu kulda
_________________ Hapud viinamarjad |
|
| tagasi üles |
|
 |
Muhekas
HV Guru

|
26.01.2016 14:09:57
|
|
|
| Kuna ma eriti ei tea mida ja kus siis ma parem ei näpi see oli pigem rmc jaoks mõeldud. Keeraku neid kraane sealt kinni niipalju kui syda lustib
|
|
| tagasi üles |
|
 |
seeru
HV veteran
|
26.01.2016 16:08:52
|
|
|
Betamax, kasutaks heameelega igasugu asju, ent optimaalne on siiski Windowsi peal olla  |
rmc, ma näen, et sa oled siin üks vähestest, kes asjadest õigetpidi aru saab.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
|
| lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa ei või manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|