Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Protsessorid »  2x Intel Xeon X5650 sli/crossfire märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
bafelmauk
HV vaatleja

sõnum 22.01.2016 00:16:33 2x Intel Xeon X5650 sli/crossfire vasta tsitaadiga

Ma otsin sellist mobo mis toetab 2x protsessor ja siis sli/crossfire.
plaanis on panna sisse xeon X5650 mis on üsna hea reitinguga juba üksi ja neid saab suhteliselt odavalt.
Probleem nüüd selles et ma tahaks saada ka sellist mobo mis toetaks 2x xeon x5650 ja sli/crossfired.
uurisin infot protsessorite kohta lehelt:
https://www.cpubenchmark.net
ja scoor oli selle lehe alusel 7606 mis on üsna hea. Ning tänu sellele oleks väga huvitatud sellisest emapaadist.

Kas keegi osab soovitada mingid emaplaati mis täidab need nõudmised ?
võib pakkuda ka oma ideid.

praeguse seisuga olen ma leidnud ainult ühe sellise mobo mille tootja on EVGA
täpsemalt saad vaadata siit lingist:
http://www.evga.com/articles/00537/
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
rewer
HV Guru
rewer

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 22.01.2016 00:52:37 vasta tsitaadiga

Milleks arvutit kasutada plaaniksid?
Kui mängimiseks siis parem võta 1150/1151 i5/i7 ja vastav emaplaat.

Need dual cpu SLI/CF plaadid on haruldased ja kallid. Ei teagi kas s1366 rohkem selliseid plaate ongi. Variant oleks ka s2011(v3). Näiteks https://www.asus.com/Motherboards/Z10PED8_WS/specifications/
Kommentaarid: 1301 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 918
tagasi üles
bafelmauk
HV vaatleja

sõnum 22.01.2016 01:24:03 vasta tsitaadiga

rewer kirjutas:
Milleks arvutit kasutada plaaniksid?
Kui mängimiseks siis parem võta 1150/1151 i5/i7 ja vastav emaplaat.

Need dual cpu SLI/CF plaadid on haruldased ja kallid. Ei teagi kas s1366 rohkem selliseid plaate ongi. Variant oleks ka s2011(v3). Näiteks https://www.asus.com/Motherboards/Z10PED8_WS/specifications/

plaanis oli jah mängimiseks midagi teha aga. olen uurinud mitu päeva juba seda xeon5650 värki ja ei tasu väga ära, kuna kõik vanad jupid ja aegunud.
Eks ma uurin edasi prosede kohta ja siis mobode võimalusi, mida mingi socketiga mobod võimaldavad.

tänud info eest. nüüd saan rahus edasi uurida icon_biggrin.gif
tagasi üles
korsten
HV veteran

sõnum 22.01.2016 09:15:17 vasta tsitaadiga

Deski jaoks on vaid üks plaat toodetud (vist) : EVGA SR2. Aastate jooksul olen HV foorumis näinud neid kolme (müügil) liikumas (üks oli suht hiljuti). 200-ga ca saaks kätte kui "hästi" läheb.
Serveriplated võivad ka midagi toetada (kui tahad "katsetada, mängida nendega in natuke niru) , kasutaja Raptorius tegeles nendega. Kui reaalne ostuhuvi on olemas siis võta ühendust, ehk sehkendab välja sulle midagi.

tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 22.01.2016 17:53:52 vasta tsitaadiga

tundub imelik probleemipüstitus. mis on x5650 kohta suhteliselt odav?
normaalne socket 1150/1151 sli plaat on 150 raha või odavam, crossfire oma sealt veel odavam.
s1136/s2011 platede hind on 200 ja üles, eriti kui spetsiifilisi asju otsid. seda siis rääkimata workstation chipsetist ja platest, mida dual xeoni jaoks vaja on.
selle evga sr-2 hind on kuskil 400-500 raha. muud analoogid samas augus.

dual prose puhul jageled lisaks hinnale korpusega (kui sr-2 pilte vaatasid, siis see ei ole enam atx ja dual prose plated on kõik vähemalt e-atx), jahutusega (2x95w tdp ainult prosedel pluss üsna nadi asetus), võimalik et ühilduvushädadega jne.

kui oma viidatud tabeleid vaatad, siis kohe x5650 juures on i5-4690 ja i5-6600k, mis on kui mitte prose enda, siis platvormi hinna osas kindlasti oluliselt odavamad. valikust rääkimata.
dual x5650 passmarki skoor on kuskil 11k peal, samas augus i7-6700k omaga, taas kord - platvormi hind on oluliselt odavam.

see siis puhtalt hinna ja passmarki põhjal. passmarki väärtus mängimise küljest on üsna olematu.
i7-6700k, mis on sama skooriga kui dual x5650, jookseb mängudes selle ümber ringe. dual x5650l on 12 tuuma (ja 24 lõime) i7-6700k 4/8 vastu aga i7 omad on väga-väga palju kiiremad (noh, vaadates skoori ja jagades tuumade arvuga - nii umbes 3x). mängud aga tänaseni tahavaid kiireid tuumi, mitte palju. üle 4 tuuma/lõime kukub mängudes rohkemate tuumade kasutegur väga järsult, üle 8 tuuma/lõime kukub kasutegur praktiliselt täiesti mõttetuks.

kui odavalt saad (vana raud, äkki antakse odavalt ära, nagu korsten ülalpool juba mainis) ja on huvi ning tahtmist nokitseda, miks mitte.
aga hind jääb isegi sel juhul samasse suurusjärku uue ja mängimise jõudluselt pigem/palju parema süsteemiga.

tagasi üles
bafelmauk
HV vaatleja

sõnum 23.01.2016 00:43:04 vasta tsitaadiga

Tänud kõigile info eest, sellest oli palju abi.
Tahtsin teha seda sest ei ole kunagi sellist kombinatsiooni proovinud ning tundus huvitav.
ebays saab X5650 vahel üsna odavalt, niisiis mõtlesin, et peaks proovima ja vaatama kuidas toimib, aga probleem on emaplaadis, kuna see on üsna aegunud ja neid ei oli eriti toodetud, vaid mõned ja mis on üsna kallid niisama proovimiseks.
tagasi üles
korsten
HV veteran

sõnum 23.01.2016 09:20:42 vasta tsitaadiga

Neid 1366 prosesid koos serveriplatede ja mäludega liigub foorumis ka suht palju ja odavate hindadega kui "proovida tahad". Arvestama pead vähe "jämedama" toitega (2 proset+sli), kahe jahutusega, kallima op süsteemiga (kui win-i peale ehitad, home ed ei toeta kaht proset), suurema case-ga (tavalisel atx peale need ei kipu mahtuma) ja "vanema" platega (pole ei usb3 tuge, pcie 3.0 tuge ega vist ka mitte kiireimat sata tuge , selle eest on igasugu "lisasid" mis kuluvad marjaks ära serveri pidamisel).
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Protsessorid »  2x Intel Xeon X5650 sli/crossfire
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.