|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
pots4t4j4
HV Guru
|
21.01.2016 10:08:54
|
|
|
| olavsu1 kirjutas: |
| pots4t4j4 kirjutas: |
Seal miskid taunod siis koos hyppa läbi kõrval olevast ewsound poest, seal normaalsed inimesed  |
Nagu ma mäletan, ostsid sa need koos sobiva helikaardi ja kaablitega. See niiöelda stardikomplekt. siis loomulikult ei tehta takistusi. |
Aga sa võid väga vabalt sealt ka lihtsalt kõlarid ja 3.5mm to xlr/trs kaablid osta ja saad kätte, miks ei peaks saama ? Standfordis miskid audiofiilid omaarust vist käib neile ego pihta kui keegi julgeb otse läpaka külge ühendada
Helikaardi ostsin ma rohkem sellepärast, et oleks hea nupust heli reguleerida.
|
|
| Kommentaarid: 493 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
4 :: |
3 :: |
401 |
|
| tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
21.01.2016 10:29:37
|
|
|
Tänan, mul on juba Pioneerid olemas.
Asi on selles et neid, kus ainult balanced XLR, TRS augud taga ei peeta tavatehnikaga sobivaks. Rokitid, Pioneerid ja mõned veel millel, balanced TRS ja XLR aukudele unbalanced RCA lisaks, sobivad kõigega.
Mind hirmutati garantii kadumisega, kui ühendan kõlarid mittesobival viisil.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Cb4
HV Guru

|
21.01.2016 10:35:46
|
|
|
Ma tahaks kohe tulle kellegi juurde kuulama, kellel neid erinevaid lühendeid hästi palju kasutuses on
Mul väga lihtne, Pc, veidi kangem helikaart ja optiline ühendus resiiverile.
_________________ Ma ei ole agressiivne juht, olen lihtsalt võistlushimuline.
Did i ever tell you the definition of "Insanity"? |
|
| Kommentaarid: 113 loe/lisa |
   |
1 :: |
0 :: |
95 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tankistlol
HV vaatleja
|
21.01.2016 10:52:10
|
|
|
kas see balanced kaabel ainult selleks pole, et pikema vahemaa peale miskid segajad sisse ei lööks?
Kui ma dac-ist vean miski max meetrise kaabli kõllidesse siis ei tohiks ju väga vahet olla kas balanced või unbalanced?
on keegi reaalselt katsetanud seda vahet?
muidugi mõte on nii teha, et dac-st läheb rca hs8s-i ja hs8s-st läheb hs5-tesse xlr-dega.
vaadates lihtaid pc kõlareid siis need kõik on mingid kahtlased ja veidra heliga (mitte kindlasti halva heliga aga keskmisi nagu mitte ühelgil pole).
poes harman kardoni soundsticsid lihtsalt pinisevad proovides, mingi hästi kõrg sagedusega pinin... neid pole võimalik tarbida ju.
järgmine level siis hakkad vaatama suuremaid kõlareid, kohe mingi resiiveri möll ja leia koht kuhu kogu kompott paigutada + vol-i regullimine resiiverilt.
Kõlarid ise ka suht suured.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
CoiL
HV Guru

|
21.01.2016 10:59:00
|
|
|
| Tankistlol kirjutas: |
kas see balanced kaabel ainult selleks pole, et pikema vahemaa peale miskid segajad sisse ei lööks?
Kui ma dac-ist vean miski max meetrise kaabli kõllidesse siis ei tohiks ju väga vahet olla kas balanced või unbalanced?
on keegi reaalselt katsetanud seda vahet?
|
See, kas miskit helisse segama hakkab, sõltub ka sellest, mis tehnika kaablite läheduses on (ja ka kaabli kvaliteedist).
Üldiselt lühikeste kaablitega ei tohiks probleeme väga olla aga kui suurem ruum ja kõlarid kaugemal üle toa allikast eemal, siis balanseeritud väljundid>kaabel>sisendid päästab liigsest mürast küll. Endal praktikas kogetud.
|
|
| Kommentaarid: 95 loe/lisa |
   |
83 |
|
| tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
|
| tagasi üles |
|
 |
marcor1
HV veteran

|
21.01.2016 11:59:08
|
|
|
...
vaadates lihtaid pc kõlareid siis need kõik on mingid kahtlased ja veidra heliga (mitte kindlasti halva heliga aga keskmisi nagu mitte ühelgil pole).
poes harman kardoni soundsticsid lihtsalt pinisevad proovides, mingi hästi kõrg sagedusega pinin... neid pole võimalik tarbida ju.
järgmine level siis hakkad vaatama suuremaid kõlareid, kohe mingi resiiveri möll ja leia koht kuhu kogu kompott paigutada + vol-i regullimine resiiverilt.
Kõlarid ise ka suht suured. |
Mõnel võib see küll löövet tekitada aga audiomaailmas on üldistus - "suur sound tuleb suurtest kõlaritest". Odava otsa väiksed kõlarid ongi sisin + bassimuhk.
Kallimatel on kuni bassi alumise otsani päris ilus ja hea heli. Samas, et nad oleksid universaalsed on ka neil bassimuhk tekitatud. Muidu ostja ütleb, et üldiselt OK aga bassi pole. Prof müüja lihtsalt valib sobilikud testlood - kontrabassi ja klaveri madalaid noote ei tasu lasta - läheb kuminaks ära kui nö "unpluged live" helivaljusel kuulata (isiklik kuulamiskogemus ~3k€ riiulikõlaritega). Teise tootja põrandakõlarid (~6k€) olid sellest veast lahti(aga seal olid jälle oma miinused). Hinnad on muidugi "tavatarbija" jaoks küsitavad kuid kallimate kõlarite kuulamine, annab(/võib anda) nö "reference" pildi, mida üldse oodata. Muidu on oht, et oled kõva ekspert kuid tegelikult pole aimugi, mida hinnata ja kuhupoole vaadata (mina ei ole ekspert).
_________________ War. War never changes.
Malkavian: [to a stop sign] No, you stop! |
|
| Kommentaarid: 70 loe/lisa |
   |
64 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
21.01.2016 12:10:47
|
|
|
Oeh, räägime siis otsast peale. XLR/TRS balanced kaablite mõte on jah häirekindlus, kuid kodustes tingimustes on nende väärtus küsitav, reeglina ei ole seal sadu teisi juhtmeid risti-rästi jooksmas, rackide viisi seadmeid üksteise otsas ja sadu meetreid liine, nagu seda kohtab live kontsertidel ja mööndustega ka stuudios, sest seal on kaablite ja seadmete arvukuse nõue täidetud. Samamoodi ei saa lives lubada seda, et midagi kusagil suriseb või vilistab, ootamatult tekkiv häire võib kogu kontserdi nurjata, samas nagu praktikas sageli juhtub (murphy), lööb mingi jama välja 5 min enne kontserdi algust, leia siis see koht üles operatiivselt. Selle vältimiseks kasutatakse üha rohkem ka optikat.
| tsitaat: |
| Mind hirmutati garantii kadumisega, kui ühendan kõlarid mittesobival viisil. |
Jah, 220v TRS sisendisse laskmine on mittesobival viisil kasutamine.
| Mind hirmutati garantii kadumisega, kui ühendan kõlarid mittesobival viisil. |
Kaablid peavadki olema nii lühikesed, kui võimalik. Kui on statsionaarne paigaldus, siis on seda nõuet suhteliselt lihtne jälgida. Mul on ühendused eri seadmete vahel täpselt välja mõõdetud ja kaablid kõik ise valmistatud spetsiaalsest profikaablist, koos kullatud pressitavate otstega:
|
|
| Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
2 :: |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
iFlop
Kreisi kasutaja

|
21.01.2016 12:11:23
|
|
|
Kui ma dac-ist vean miski max meetrise kaabli kõllidesse siis ei tohiks ju väga vahet olla kas balanced või unbalanced? |
jah, jah. Aga näiteks võib asja mõjutada ka kust kohast helitugevuse reguleerimine käib. Kui aktiivkõlarite juurest on heli valjuks keeratud ning volüümi reguleerid helikaardi juurest vaikseks, siis signaal ise on nõrk ning isegi lühikese kaabli puhul võib balnaced/unbalanced ühenduse erinevus täiesti kuuldav olla.
|
|
| Kommentaarid: 67 loe/lisa |
   |
66 |
|
| tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
21.01.2016 12:44:07
|
|
|
| iFlop kirjutas: |
Kui ma dac-ist vean miski max meetrise kaabli kõllidesse siis ei tohiks ju väga vahet olla kas balanced või unbalanced? |
jah, jah. Aga näiteks võib asja mõjutada ka kust kohast helitugevuse reguleerimine käib. Kui aktiivkõlarite juurest on heli valjuks keeratud ning volüümi reguleerid helikaardi juurest vaikseks, siis signaal ise on nõrk ning isegi lühikese kaabli puhul võib balnaced/unbalanced ühenduse erinevus täiesti kuuldav olla. |
Ongi nii Mul on kõllidel helivaljus kuskil keskseisus ja peenem reguleerimine käib helikaardi puldikeselt. Kaablis jookseb väga nõrk signaal, mingi probleem pole mõne tugeva raadioimpulsiga seda häirida. Vist olete kõik kuulnud kuis tavalised lihtsad arvuti kõlarid vahest piuksuvad. Balanced kaablit on raskem segada, eriti kui kaablimaterjaliks on valitud Kabeltronik DigiOne.
Aga kui kuskil elamises on maanduskontuuri rike või on maandus üldse kehvake. siis ei aita balanseeritud kaablid ka. Kõlarid jõrisevad nagu koerad kondi kallal.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
21.01.2016 13:56:24
|
|
|
| Äh, lühidalt ühe lausega kokkuvõttes on asi nii, et tavatehnikaga on balanced/unbalanced suva, stuudiomonitore arvutipõhises helisüsteemis kasutades on balanced õigustatud, kuigi võib ka ilma õnneks minna.
|
|
| Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Noname
HV Guru

|
21.01.2016 15:35:29
|
|
|
| ihvike kirjutas: |
| Anti112 kirjutas: |
Ma saan aru et sina võtad kõike enda kirja pandut absoluutse ja vaidlemisele mittekuuluva tõena, aga enamus inimesi siin ikkagi avaldab lihtsalt oma isiklikku arvamust.
Kui sina iga arvamust nii radikaalselt võtad, siis on probleem pigem sinus eneses...  |
Lollus jääb ka arvamuseks maskeerituna ikka lolluseks ja avalikus ruumis esitletud lolluse kritiseerimine on põhiseaduslik õigus. Nagu veel vähe oleks neid faktidel mittepõhinevaid eelarvamuslikke müüte liikvel. |
Lollus on ka subjektiivne asi
_________________ "Olukord on sitt, aga see on meie tuleviku väetis." - Lennart Meri
"Edu on kehv õpetaja. See ahvatleb tarku inimesi mõtlema, et nad ei saagi kaotada" - B. Gates |
|
| Kommentaarid: 372 loe/lisa |
   |
321 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
21.01.2016 15:53:51
|
|
|
Lühidalt öeldes on stuudiokraam väga odav, kui on soov kände kasutada ja sellest rõõmu tunda, et kvaliteet (kuigi enamikel juhtudel platseebo) ikkagi.
Consumer grade asjadel tulevad kännud mängu siis, kui price tag kisub high endi:
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
21.01.2016 16:28:43
|
|
|
Stuudiokraami on ka igasugust, kuid loogiline on see, et mida odavam, seda vähem panustatakse igasuguste häirete ja mürade eest varjestamisele. Olavsu kogemustele lisaks leiab isegi siit foorumist kurtmist selle üle, et monitorid balansseerimata ühenduse taga ebanormaalset müra teevad - https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=636935
Ehk siis see pole üldse mingi platseeboteema, et keegi arvaks, justnagu oleks balansseeritud ühendusel mingi muu signatuur, eksole.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Noname
HV Guru

|
21.01.2016 16:47:50
|
|
|
Lugesin läbi kõik uuel aastal kirjutatud postitused. Oeh. Stuudiokad vist pigem ikka lähedalt kuulamiseks mõelduid, sellesmõttes toakõlarit stuudiomonitor vist igas ruumis ei asendaks. Mingis väikses ruumis arvuti taga miks mitte.
Ei väsi kordamast, et hea heli (kui allikas on korralik) hakkab ikkagi ruumist, mitte kõlaritest, võimust ega muust nännist.
Näiteks need eelpool mainitud "120 eurised kõlarid mis kunagi head heli ei tee" võivad teha paremad häält akustiliselt parandatud ruumis kui 2000 eurised kõlarid kehvas ruumis.
Seega suhtun väga skeptiliselt nendesse, kellel ruumis akustikat parandatud ei ole ja tulevad rääkima heast saundist
_________________ "Olukord on sitt, aga see on meie tuleviku väetis." - Lennart Meri
"Edu on kehv õpetaja. See ahvatleb tarku inimesi mõtlema, et nad ei saagi kaotada" - B. Gates |
|
   |
321 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jt234
HV veteran

|
21.01.2016 17:12:42
|
|
|
Jep, andke nõu parem!
Tarvis elutuppa teleka vaatamiseks ja taustaks muusika laskmiseks kõlareid, eelarve sinna 550€ kanti (parasjagu üle olevate stuudiomonitoride + subi eeldatav umbkaudne müügihind). Tuba mingi 25 ja 30 ruudu vahel, teleka kaugus umbkaudu 3 meetrit.
Päris "120 euri paar" ei ole, seega võiks ju mingi kena bang for bucki leida.
_________________ Dima oli siin |
|
| Kommentaarid: 132 loe/lisa |
   |
124 |
|
| tagasi üles |
|
 |
marcor1
HV veteran

|
21.01.2016 17:30:20
|
|
|
| jt234 kirjutas: |
Jep, andke nõu parem!
Tarvis elutuppa teleka vaatamiseks ja taustaks muusika laskmiseks kõlareid, eelarve sinna 550€ kanti (parasjagu üle olevate stuudiomonitoride + subi eeldatav umbkaudne müügihind). Tuba mingi 25 ja 30 ruudu vahel, teleka kaugus umbkaudu 3 meetrit.
Päris "120 euri paar" ei ole, seega võiks ju mingi kena bang for bucki leida. |
Kui taustaks siis foorumis pakutavad Monitor Audiod ning Dali 8 peaks pealtnäha ju sobima? Vb. isegi kuulamiseks kui ruum ja kuulamispaik korralikult sättida.
_________________ War. War never changes.
Malkavian: [to a stop sign] No, you stop! |
|
| Kommentaarid: 70 loe/lisa |
   |
64 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
21.01.2016 17:34:32
|
|
|
| Noname kirjutas: |
| Stuudiokad vist pigem ikka lähedalt kuulamiseks mõelduid, sellesmõttes toakõlarit stuudiomonitor vist igas ruumis ei asendaks. Mingis väikses ruumis arvuti taga miks mitte. |
Kas väikesed toakõlarid on pigem lähedalt või kaugelt kuulamiseks mõeldud? Kas need asendavad igas ruumis ükskõik milliseid kõlareid? Millised tehnoloogilised eripärad määravad ära, kas kõlar on mõeldud lähedalt kuulamiseks või kaugelt kuulamiseks? Kas näiteks Event Opal kõlareid tohib 5 meetri kauguselt kuulata või on siis midagi väga valesti?
Milline kõlar sinu arvates sobib paremini suurde ruumi - kas kodused põrandakõlarid, mille maksimaalne helirõhk jumal teab mis moonutuste juures on näiteks 105 dB (võimsustaluvuse pealt arvestatud) või "lähedalt kuulamiseks mõeldud" stuudiomonitorid, mille maksimaalne helirõhk on 110 dB laias vahemikus, suhteliselt väikeste moonutuste juures ning bassiesitus sügavam? No näiteks üks stuudio standardkõlareid - Neumann KH 310. Ma tean, et neid on võimalik klassifitseerida midfield monitorideks, kuid see pigem räägib mu jutule kaasa - tehnilistel parameetritel ja reaalsusel mittepõhinevad mõttetult üldistavad stereotüübid.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
21.01.2016 18:32:16
|
|
|
| Milline kõlar sinu arvates sobib paremini suurde ruumi |
Mul on üks paar 1,2kw kontsertkõlareid, peaks sobima ehk ?
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
21.01.2016 18:40:03
|
|
|
| Stuudiokad vist pigem ikka lähedalt kuulamiseks mõelduid, sellesmõttes toakõlarit stuudiomonitor vist igas ruumis ei asendaks. Mingis väikses ruumis arvuti taga miks mitte. |
Kas väikesed toakõlarid on pigem lähedalt või kaugelt kuulamiseks mõeldud? Kas need asendavad igas ruumis ükskõik milliseid kõlareid? Millised tehnoloogilised eripärad määravad ära, kas kõlar on mõeldud lähedalt kuulamiseks või kaugelt kuulamiseks? Kas näiteks Event Opal kõlareid tohib 5 meetri kauguselt kuulata või on siis midagi väga valesti?
Milline kõlar sinu arvates sobib paremini suurde ruumi - kas kodused põrandakõlarid, mille maksimaalne helirõhk jumal teab mis moonutuste juures on näiteks 105 dB (võimsustaluvuse pealt arvestatud) või "lähedalt kuulamiseks mõeldud" stuudiomonitorid, mille maksimaalne helirõhk on 110 dB laias vahemikus, suhteliselt väikeste moonutuste juures ning bassiesitus sügavam? No näiteks üks stuudio standardkõlareid - Neumann KH 310. Ma tean, et neid on võimalik klassifitseerida midfield monitorideks, kuid see pigem räägib mu jutule kaasa - tehnilistel parameetritel ja reaalsusel mittepõhinevad mõttetult üldistavad stereotüübid. |
noo midfield ja mainfield on lauaotsapeale paigaldamiseks natukene liiga suured. Oleks ülim nõmedus kui 9 ruudusesse tuppa hangitaks Adam S7A Mk2 kastid.
woofrid korra pumpavad ja aken lendab eest.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
21.01.2016 18:42:43
|
|
|
| Markos kirjutas: |
| Milline kõlar sinu arvates sobib paremini suurde ruumi |
Mul on üks paar 1,2kw kontsertkõlareid, peaks sobima ehk ? |
Need jäävad kindlasti lahjaks, arvesta ikka julgelt 1kW iga m3 kohta...
Muidugi ega kilowatt üksi ei mängi...
_________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen! |
|
| Kommentaarid: 236 loe/lisa |
   |
196 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jaank
HV veteran
|
21.01.2016 19:32:20
|
|
|
Kaablid peavadki olema nii lühikesed, kui võimalik. Kui on statsionaarne paigaldus, siis on seda nõuet suhteliselt lihtne jälgida. Mul on ühendused eri seadmete vahel täpselt välja mõõdetud ja kaablid kõik ise valmistatud spetsiaalsest profikaablist, koos kullatud pressitavate otstega:
 |
Pole selliseid pressitavaid enne näinud. Kuidas ja kust saab? Ma tavaliselt ei viitsi joota.
|
|
| Kommentaarid: 63 loe/lisa |
   |
57 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
21.01.2016 19:40:13
|
|
|
Ei saagi kusagilt Spetskaabel, spetsotsad ja spetstangid.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Tankistlol
HV vaatleja
|
21.01.2016 22:20:11
|
|
|
Jep, andke nõu parem!
Olles ise selle kadalipu läbi teind siis olen seisukohal, et isegi suurde tuppa telku vaatamiseks on stuudiokad + sub parim kompott. Enamus suured toad meil ongi ju nearfield.
or else lähed rebid mingi 2.0 resiiver + kõllide pakkumise ära kuskilt ja done deal.
https://www.euronics.ee/t/57352/hifi-komponendid/hi-fi-komplekt-yamaha/rs300
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
21.01.2016 23:50:09
|
|
|
| kasutab s/pdif digiühendusi, need on RCA pesadega, sinna kõlbab ka antenni kaabel. |
Tegemist ei ole antenni, vaid video/sdi koaksiaal kaabliga, mis tõesti sobib nii antenni, video, digisignaali, kui ka analoog audio edastamiseks. Antud juhul siis kasutusel viimaseks. Nagu eelpool juba mainitud, on tegemist statsionaarse installatsiooniga ja kaableid ei tirita pidevalt lahti, kuigi nii hull nüüd ka ei ole, ega sa kaablist tiri, vaid ikka pistikust endast ja kaabel ise on üsnagi plastiline. Digi puhul eelistan optikat, kuigi coaxi pihul on jitteri võimalus välistatud, ei maksa päris lolliks ka minna.
Olles ise selle kadalipu läbi teind siis olen seisukohal, et isegi suurde tuppa telku vaatamiseks on stuudiokad + sub parim kompott. Enamus suured toad meil ongi ju nearfield.
or else lähed rebid mingi 2.0 resiiver + kõllide pakkumise ära kuskilt ja done deal.
|
Milleks sellises kompotis veel aktiivkõlarid ?
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jt234
HV veteran

|
22.01.2016 00:20:04
|
|
|
Tankistlol, mul kohe teleka läheduses laua peal paar Adam A7X-e
Kui juba need tuba ei täida, siis kergelt lahjemate kastidega pole suurt miskit peale hakata.
Unustasin mainida, et mul kui seni puhtalt stuudiomonitoride kasutajal ei ole ka ressi/võimu, seega kogu eelarvet ainult kõlarite peale kulutada vist ei tasu.
|
   |
124 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Noname
HV Guru

|
22.01.2016 10:58:26
|
|
|
Kas väikesed toakõlarid on pigem lähedalt või kaugelt kuulamiseks mõeldud? Kas need asendavad igas ruumis ükskõik milliseid kõlareid? Millised tehnoloogilised eripärad määravad ära, kas kõlar on mõeldud lähedalt kuulamiseks või kaugelt kuulamiseks? Kas näiteks kõlareid tohib 5 meetri kauguselt kuulata või on siis midagi väga valesti?
Milline kõlar sinu arvates sobib paremini suurde ruumi - kas kodused põrandakõlarid, mille maksimaalne helirõhk jumal teab mis moonutuste juures on näiteks 105 dB (võimsustaluvuse pealt arvestatud) või "lähedalt kuulamiseks mõeldud" stuudiomonitorid, mille maksimaalne helirõhk on 110 dB laias vahemikus, suhteliselt väikeste moonutuste juures ning bassiesitus sügavam? No näiteks üks stuudio standardkõlareid - Neumann KH 310. Ma tean, et neid on võimalik klassifitseerida midfield monitorideks, kuid see pigem räägib mu jutule kaasa - tehnilistel parameetritel ja reaalsusel mittepõhinevad mõttetult üldistavad stereotüübid. |
Netofoorumis võid jahuda mida tahad. Selliseid debiilseid võrdlusi tuua pole küll mingit mõtet, suvaline tümpsukas vs kallis stuudio. Arvad, et teed mingeid steitmente võrreldes high end stuudiokaid mingite Super bass megaaudio kõlaritega või? Sama hästi võiksin öelda, et kumb sobib elutuppa paremini kas M-Audio 99 daalased AV30 või Dynaudio 150 000 daalased Evindence seeria kõlarid? Kas pärast sellist võrdlust võib öelda, et stuudiomonitorid ei kõlba kusagile? Võrdle võrreldavat palun ja ära räägi nii lolli juttu.
Räägid siin mingist reaalsusest. Tahad rääkida tehnilistest parameetritest. Reaalsus on see, et enamusel on kodus inimestel võim või ressiiver kuhu ei pruugi stuudiokõlarite ühendamiseks tavakasutajal oskusi ega teadmisi ollagi. See on tehniline parameeter mis takistab kindlasti kõvasti stuudiokate kasutamist elutubades.
Ühesõnaga, söö kahvliga suppi kui tahad ja kiida, et supp on täpselt sama hea.
|
   |
321 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Cb4
HV Guru

|
22.01.2016 11:16:30
|
|
|
Jep, andke nõu parem!
Olles ise selle kadalipu läbi teind siis olen seisukohal, et isegi suurde tuppa telku vaatamiseks on stuudiokad + sub parim kompott. |
Miks? Miks mitte korralik 5.1/6.1/7.1 resiiver, suured peakõlarid ja kvaliteetne keskõlar. Lisaks siis taha neli kõlarit. Pluss subwoofer.
Kuidas on need pisikesed riiulikõlarid paremad, kui korralik 5.1/7.1 süsteem?
Tänapäeva filmidel pole ammu enam kaks kanalit ju. Filmide heliga on tegijad tavaliselt palju vavea näinud ja see annab pool elamust juurde.
|
   |
95 |
|
| tagasi üles |
|
 |
degreal
HV veteran
|
22.01.2016 11:29:23
|
|
|
Ükskõik kui kalleid kõlareid ma ka ei ostaks siis +/- 3dB karakteristiku asemel on toas hoopis heli stiilis:
Spoiler 
Kas teie heli on ka selline ja kas te olete sellega rahul?
|
|
| Kommentaarid: 27 loe/lisa |
   |
25 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tankistlol
HV vaatleja
|
22.01.2016 11:43:46
|
|
|
| Cb4 kirjutas: |
Jep, andke nõu parem!
Olles ise selle kadalipu läbi teind siis olen seisukohal, et isegi suurde tuppa telku vaatamiseks on stuudiokad + sub parim kompott. |
Miks? Miks mitte korralik 5.1/6.1/7.1 resiiver, suured peakõlarid ja kvaliteetne keskõlar. Lisaks siis taha neli kõlarit. Pluss subwoofer.
Kuidas on need pisikesed riiulikõlarid paremad, kui korralik 5.1/7.1 süsteem?
Tänapäeva filmidel pole ammu enam kaks kanalit ju. Filmide heliga on tegijad tavaliselt palju vavea näinud ja see annab pool elamust juurde. |
jah aga need 5.1 süsteemid mille hinnaklassist eelpool räägitakse on pisikesed sodisateliidid + sub. Kesk sagedused saavad olema olematud.
kallid 5.1/7.1 on ka pisikeste sateliitidega aga jah paremad kuni selleni et isegi täitsa tip top.
kui rääkida siin 600€ kanti siis ma isiklikult arvan, et 2.0 komplekt suurte põrandakatega on parem tulemus kui miski odav 5.1.
imho 5.1 on tore kui minna juba all in.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
22.01.2016 11:48:18
|
|
|
kes ütles et noid stuudiokõlle võiks elamises aint kaks olla? huviline võtab selle http://www.thomann.de/intl/steinberg_ur824.htm ja paneb sinna komlekti meeldiva suurusega aktiivkaste järgi.
ühel vennal on kodus ruumiheli jaoks selline nimekiri kaste JBL LSR6328P x 3, LSR6325P x 4, LSR6312SP x 2 ja talle piisab.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Cb4
HV Guru

|
22.01.2016 11:51:32
|
|
|
600.- eest jah saab kas resiiveri või subwoofri. Leaiks kindlasti ka peakõlarid mis on rahuldavad selle raha eest. Kõike ei saaks kindlasti.
Ehk siis sinu mõte oli see, et kui hind on tugevalt ees, siis riiulikõlarid+subwoofer.
|
   |
95 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
22.01.2016 12:19:56
|
|
|
| Netofoorumis võid jahuda mida tahad. Selliseid debiilseid võrdlusi tuua pole küll mingit mõtet, suvaline tümpsukas vs kallis stuudio. |
No toome maapealse näite - inimene, kellel pole üldse helitehnikat, kuid soovib oma korralikku suurde tuppa arvuti külge korralikku heli ning tema eelarve on ütleme 400-500 eurot. Kas ta võiks objektiivsetel kaalutlustel eelistada stuudiomonitoride ostu? A'la JBL LSR 308 paar. Või saab saab sarnaste parameetritega võimendi-kodukõlari komplekti soodsamalt? Sama kvaliteetse heliga? Julgen kahelda.
See, et kõigil on kodus ressiiverid olemas ja nad ei oska stuudiomonitore ühendada ja odavad stuudiomonitorid ei tee ühes tavalises elutoas piisavalt kõva häält jne on ikka paratamatult mõttetud üldistused.
Lahendused olenevad eesmärkidest. Üldistamine ja sildistamine on tee rappa. Stuudiomonitoride välistamine kui tehnika, mis elutuppa kuidagi ei sobi ja millest tulevat heli pole võimalik nautida on nagu mingi "ise ei oska eelarve piiris parimat heli tahta ja teised ka ärgu seetõttu tahtku" suhtumine.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
22.01.2016 12:33:00
|
|
|
kui rääkida siin 600€ kanti siis ma isiklikult arvan, et 2.0 komplekt suurte põrandakatega on parem tulemus kui miski odav 5.1.
|
Selle raha eest ei saa kõlareidki mu 2.0 (surround ja ressiiverid pole minu teema), on ca 2k.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
pots4t4j4
HV Guru
|
22.01.2016 12:40:24
|
|
|
| Ja arvad et on väärt seda 2k? Ma kahtlen
|
|
| Kommentaarid: 493 loe/lisa |
   |
4 :: |
401 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
22.01.2016 12:47:38
|
|
|
| No, kui ei ole odavamalt selliseid, mis sa siis teed ? Ma juba ütlesin, ei ole "ressimees", kes 200 euroga hakkama saab.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
22.01.2016 12:47:47
|
|
|
No toome maapealse näite - inimene, kellel pole üldse helitehnikat, kuid soovib oma korralikku suurde tuppa arvuti külge korralikku heli ning tema eelarve on ütleme 400-500 eurot. Kas ta võiks objektiivsetel kaalutlustel eelistada stuudiomonitoride ostu? A'la JBL LSR 308 paar. Või saab saab sarnaste parameetritega võimendi-kodukõlari komplekti soodsamalt? Sama kvaliteetse heliga? Julgen kahelda.
|
mis mu kulud olid:
kaks kõlarit: 199€ tükk
sobiv helikaart rada7 foorumist: 75€
esimene liideskaart: 12€ //ämber
õige liideskaart: 58€
signaali kaabel (6m): 20€
XLR pistikud: 4€
TRS pistikud: 2.60€
kokku 569,6€
tavatehnikas saaks selle rahaga aint võimendi ja kõllide jaoks enam ei jätkuks.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
22.01.2016 12:55:13
|
|
|
Stuudiomonitoride mõnusaks ühendamiseks kodusesse süsteemi oleks vaja puldiga helitugevuse muutmist võimaldavat optilise sisendiga (eriti hea kui ka ühe analoogsisendiga) USB DACi.
Sellised asjad on olemas, aga reeglina liiga kallid. Kas keegi oskaks pakkuda, mis seade sellised kriteeriumid võimalikult odavalt täidab? Just puldiga helitugevuse ja sisendite muutmise võimalus on suht hädavajalik elutoasüsteemis.
viimati muutis ihvike 22.01.2016 12:55:37, muudetud 1 kord |
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jt234
HV veteran

|
22.01.2016 12:55:20
|
|
|
Ma arvan, et 2.0 midfieldid võiks mulle sobida küll. Surroundi esialgu pigem ehitama ei hakkaks.
Hinnapiir on eest just seetõttu, et laua peal on vägagi korralik paar juba olemas ja muusika nautimine toimub just seal. Topeltkomplekti kvaliteetkõlareid esialgu ei ostaks.
Suuremad kõlarid justnimelt filmide vaatamiseks ja seltskonnaga istumise ajal muusika laskmiseks.
|
   |
124 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Cb4
HV Guru

|
22.01.2016 13:27:11
|
|
|
| No, kui ei ole odavamalt selliseid, mis sa siis teed ? Ma juba ütlesin, ei ole "ressimees", kes 200 euroga hakkama saab. |
Ressimehel
ress (krooni ajal suts üle 10k) 650.-
Sub 900.-
Kõlarid(krooni ajal ostetud ja läks ~10k) 640.-
Helikaart 100.-
Kaabid miski summa ka.
Filtritele osad uued komponendid
Kõlarite konstruktsiooni täiustused
Viimased kolm kokku heal juhul 100.-
Kokku siis ~2400.-
|
   |
95 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Noname
HV Guru

|
22.01.2016 14:23:22
|
|
|
| Netofoorumis võid jahuda mida tahad. Selliseid debiilseid võrdlusi tuua pole küll mingit mõtet, suvaline tümpsukas vs kallis stuudio. |
See, et kõigil on kodus ressiiverid olemas ja nad ei oska stuudiomonitore ühendada ja odavad stuudiomonitorid ei tee ühes tavalises elutoas piisavalt kõva häält jne on ikka paratamatult mõttetud üldistused.
Lahendused olenevad eesmärkidest. Üldistamine ja sildistamine on tee rappa. Stuudiomonitoride välistamine kui tehnika, mis elutuppa kuidagi ei sobi ja millest tulevat heli pole võimalik nautida on nagu mingi "ise ei oska eelarve piiris parimat heli tahta ja teised ka ärgu seetõttu tahtku" suhtumine. |
Ma pole kordagi öelnud, et stuudiod ei tee piisavalt valju häält ja pole öelnud, et stuudiod on täielikult välistatud. Loe korralikult ja tule üldistamisest rääkima. Ma rääkisin, et kõik monitorid ei pruugi sobida, näiteks kõlarid mille esitlussagedused algavad 65hz päris iga muusika või filmi jaoks ei ole kõige parem variant. Isiklikult võtaks 4-500 euri eest pigem võtaks värvilise heliga tannoy/wharfeldale low endid kui lineaarsed 65hz-X lineaarsed monitorid.
|
   |
321 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Anti112
HV Guru

|
22.01.2016 14:58:09
|
|
|
Lahendused olenevad eesmärkidest. Üldistamine ja sildistamine on tee rappa. Stuudiomonitoride välistamine kui tehnika, mis elutuppa kuidagi ei sobi ja millest tulevat heli pole võimalik nautida on nagu mingi "ise ei oska eelarve piiris parimat heli tahta ja teised ka ärgu seetõttu tahtku" suhtumine. |
Aga miks peavad need just stuudiomonitorid olema? Kodukasutuseks mõeldud aktiivkõlareid on küll ja enam, ning nende ühendamiseks pole mingeid vahejuppe vaja.
Stuudiomonitoride mõnusaks ühendamiseks kodusesse süsteemi oleks vaja puldiga helitugevuse muutmist võimaldavat optilise sisendiga (eriti hea kui ka ühe analoogsisendiga) USB DACi.
Sellised asjad on olemas, aga reeglina liiga kallid. Kas keegi oskaks pakkuda, mis seade sellised kriteeriumid võimalikult odavalt täidab? Just puldiga helitugevuse ja sisendite muutmise võimalus on suht hädavajalik elutoasüsteemis. |
Jamo P404 kodukasutuseks mõeldud aktiivid. Kaks optilist pluss RCA-dega analoog sisendid olemas, lisaks ka pult helitugevuse reguleerimiseks ja sisendite valimiseks.
Letihind 399€ ja heli minusuguse muldkõrva jaoks kes veel lisaks igasugu lollusi usub isegi parem kui mõnel kallima hinnaklassi stuudiomonitoril. Oma suuruse kohta mängivad isegi bassiotsa üllatavalt hästi. Kellel sellest väheks jääb on ka subwoofri väljund olemas...
|
|
| Kommentaarid: 131 loe/lisa |
   |
114 |
|
| tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
22.01.2016 15:12:29
|
|
|
Anti112, miks sa soovid inimestele halba? ma ei osta ühtegi arvutikõlari paari enam. Oled sa uurinud kuidas neid tavalisid arvutikõlareid tehakse.
Nendegi ehitamisel kehtib põhimõte "Käib sulle küll! Peaasi, et sinu raha kätte saan".
Vaata ise neid https://www.hinnavaatlus.ee/products/Arvutikomponendid/Kõlarid/ palju siin on asjalikke pakkumisi ja palju totaalset rämpsu?
Anti112, Need Jamo'd ei ole sümmeetrilised, üks kast on täidetud võimendiga, teine on tühi. mõni pedantlikum kuulaja ütleks et teevad erinevat häält. eriti just madalsageduse esitamisel.
viimati muutis olavsu1 22.01.2016 15:16:09, muudetud 1 kord |
|
| tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
22.01.2016 15:26:06
|
|
|
| Aga miks peavad need just stuudiomonitorid olema? Kodukasutuseks mõeldud aktiivkõlareid on küll ja enam, ning nende ühendamiseks pole mingeid vahejuppe vaja. |
Korralikud kodukasutuseks mõeldud aktiivkõlarid pole üldse väga levinud ja need, mis päriselt tuleks kõne alla kui elutoa põhikõlarid on reeglina palju kallimad kui võrreldavad stuudiomonitorid.
Aktiivkõlari definitsioon tähendab kõlarit, millel on erinevad sagedusribad võimendatud eri võimenditega ja neis on kasutusel aktiivfilter.
Jamo P404 kodukasutuseks mõeldud aktiivid. Kaks optilist pluss RCA-dega analoog sisendid olemas, lisaks ka pult helitugevuse reguleerimiseks ja sisendite valimiseks.
Letihind 399€ ja heli minusuguse muldkõrva jaoks kes veel lisaks igasugu lollusi usub isegi parem kui mõnel kallima hinnaklassi stuudiomonitoril. Oma suuruse kohta mängivad isegi bassiotsa üllatavalt hästi. Kellel sellest väheks jääb on ka subwoofri väljund olemas... |
Need pole õiged aktiivkõlarid (need on n-ö powered speaker). Koos subwoofriga sobiks ehk elutuppa küll, kuid sama raha eest saab palju paremad stuudiomonitorid (+ vajaliku eelvõimu), mis tavakasutuses subwoofrit ei vaja.
| Ma pole kordagi öelnud, et stuudiod ei tee piisavalt valju häält ja pole öelnud, et stuudiod on täielikult välistatud. Loe korralikult ja tule üldistamisest rääkima. Ma rääkisin, et kõik monitorid ei pruugi sobida, näiteks kõlarid mille esitlussagedused algavad 65hz päris iga muusika või filmi jaoks ei ole kõige parem variant. Isiklikult võtaks 4-500 euri eest pigem võtaks värvilise heliga tannoy/wharfeldale low endid kui lineaarsed 65hz-X lineaarsed monitorid. |
Kust see 65 Hz tuli? LSR 308 on näiteks kirjade järgi alates 37 Hz ja neid kirju võib julgelt tõsisemalt võtta kui enamuse kodukõlarite andmeid. 4-500 eurised värvilised vaevalt sellega samal tasemel hakkama saavad ning eeldavad eraldi võimendi eest lisaks maksmist.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Anti112
HV Guru

|
22.01.2016 15:30:43
|
|
|
| Need pole õiged aktiivkõlarid (need on n-ö powered speaker). Koos subwoofriga sobiks ehk elutuppa küll, kuid sama raha eest saab palju paremad stuudiomonitorid (+ vajaliku eelvõimu), mis tavakasutuses subwoofrit ei vaja. |
Oled oma kõrvaga neid Jamosid kuulanud, et nii resoluutselt seda väidad?
|
|
   |
114 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
22.01.2016 15:41:17
|
|
|
| Need pole õiged aktiivkõlarid (need on n-ö powered speaker). Koos subwoofriga sobiks ehk elutuppa küll, kuid sama raha eest saab palju paremad stuudiomonitorid (+ vajaliku eelvõimu), mis tavakasutuses subwoofrit ei vaja. |
Oled oma kõrvaga neid Jamosid kuulanud, et nii resoluutselt seda väidad? |
Oma kõrvu ma kontrollimatutes tingimustes ei usalda ja teiste omi veel vähem. Teatud tingimustes muidugi võib ka selline väga väike kõlar n-ö "ära petta", kuid neil on mitmesugused tehnoloogilised puudujäägid, mille tõttu parem jätaks vahele. Nagu olavsu kirjutas - ebasümmeetrilised, pole aktiivid, võimsust vähe, bassiesitus kirjade järgi küll suhteliselt ilus, kuid tõenäoliselt seda mitte kõvemini mängides. Selles ma ei kahtle, et nad teevad normaalset heli ja taolised on väga raju edasiminek võrreldes teleka kõlarite või lahjade arvutikõlaritega, kuid nagu ma ütlesin, sama raha eest saab objektiivselt paremad kõlarid.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Anti112
HV Guru

|
22.01.2016 15:52:56
|
|
|
| OK, kui inimesed ostavad endale kõlareid mitte oma kõrvade ja kuulmise järgi, vaid kuskil kellegi poolt kirja pandud "reeglite" järgi, siis pole enam tõesti arutelul enam mõtet...
|
|
   |
114 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
22.01.2016 16:09:57
|
|
|
| OK, kui inimesed ostavad endale kõlareid mitte oma kõrvade ja kuulmise järgi, vaid kuskil kellegi poolt kirja pandud "reeglite" järgi, siis pole enam tõesti arutelul enam mõtet... |
Jõudu siis terve maailma kõlarite kõrvuti läbikuulamisel. Sama soovitaks muidugi kogu tehnika kohta.
Kordan veelkord - kõlari kriteerium on vähemalt minu jaoks neutraalsus ja piisavad tehnilised parameetrid vastavalt vajadusele. Igasugu signatuure ja naerunägusid ja muhke ja muud jama saab vastavalt vajadusele lisada. Pluss siis muidugi on üks selline võimalus olemas - https://soundcloud.com/sonic-sense-pro-audio/sets/studio-monitors Objektiivsed puudused muidugi, kuid vähemalt minu hinnangul kaugelt parem meetod kõlareid võrrelda kui suvalises kohas suvalisel hetkel suvalise muusikaga kuulata ja siis arvata, et no käib küll, ostan mitmesaja- või tuhandelised asjad endale ära ilma igasuguste objektiivsete kriteeriumideta. Maailmavaate erinevus. Selle üle võib lõputult vaielda, mitte rääkida, et "siis pole arutelul mõtet". Oma seisukoha argumenteeritud kaitsmine on pool võitu.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
22.01.2016 16:25:06
|
|
|
| OK, kui inimesed ostavad endale kõlareid mitte oma kõrvade ja kuulmise järgi, vaid kuskil kellegi poolt kirja pandud "reeglite" järgi, siis pole enam tõesti arutelul enam mõtet... |
kassanäe ta seab tarkade (Abo, Eiskop, Sillart, Pedusaar, Vassilkov) nõuanded kahtlusealla.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
|