praegune kellaaeg 06.07.2026 22:19:54
|
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
CoiL
HV Guru

|
19.01.2016 11:02:57
|
|
|
| Anti112 kirjutas: |
Kui sina iga arvamust nii radikaalselt võtad, siis on probleem pigem sinus eneses...  |
Nõus. See ka põhjus miks antud kasutajaga enamus ajast mõttetu sõna võtta. Iga asja, sõna või ütlemise kohta on tal midagi öelda ja "kana kitkuda".
Minu jaoks suht tüüpiline netikommentaator, kes reaalsusest, praktikast ja elamisest tihtipeale miskit ei jaga ja "elab elu" netis "nokkimisega".
Sellised inimesed kipuvad negatiivselt, pessimistlikult ja skeptiliselt meelestatud olema.
Soovitan kasutajat ignoreerida (blokeerida) nagu mina seda juba pikemat aega tagasi tegin. Säästab närve ja aega
|
|
| Kommentaarid: 95 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
83 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
19.01.2016 11:26:12
|
|
|
| Veel rohkem säästab oma aega ja närve see, kui ei avalda netis lollusi, olgu nad "arvamused" (mis sest, et tegelikult faktina esitletud) või mitte. Kriitika talumise oskus tuleks ka kasuks.
|
|
| Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Anti112
HV Guru

|
19.01.2016 17:48:36
|
|
|
| CoiL kirjutas: |
Soovitan kasutajat ignoreerida (blokeerida) nagu mina seda juba pikemat aega tagasi tegin. Säästab närve ja aega  |
Aegajalt on huvitav sellised "arvamusliidreid" pisut torkida.
|
|
| Kommentaarid: 131 loe/lisa |
   |
114 |
|
| tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
19.01.2016 22:09:16
|
|
|
| mõttetu vaidlus. Seda peab igaüks ise kogema, mis talle parim.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
MaitK
HV veteran

|
19.01.2016 22:46:52
|
|
|
| olavsu1 kirjutas: |
| mõttetu vaidlus. Seda peab igaüks ise kogema, mis talle parim. |
Sinu jaoks jah, sest sa ei tea püha tõde.
Valus on vaadata seda vaidlust, kus üks osapool on jäigalt oma arvamuses kinni ning teised siis on selle kõrval lollid. Konstruktiivsus kisub kiirelt isiklikuks solvamiseks.
Aga härrased audiofiilid jätkake, hea on lugeda sellest, mis uut ja huvitavat toimumas ning ühe ja teise külje pealt paistab. Lihtsalt soovin avatud meeli. Tänapäeval on tõesti pigem popp maailm - kellele tütar, kellele poeg.
_________________ Võidab see, kellel on surres kõige rohkem asju!
Kust tuleb tolm ja kuhu kaob raha? |
|
| Kommentaarid: 68 loe/lisa |
   |
64 |
|
| tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Slazenger
HV veteran

|
20.01.2016 01:34:54
|
|
|
| keegi oskab öelda, kust saaks hankida normaalse hinnaga "banana plugs"-e ?
|
|
| Kommentaarid: 74 loe/lisa |
   |
1 :: |
69 |
|
| tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
|
| tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
20.01.2016 11:22:56
|
|
|
| mõttetu vaidlus. Seda peab igaüks ise kogema, mis talle parim. |
See võib nii tunduda, kuid tegelikult pole see päris nii. Selleks, et leida enda jaoks parim, tuleks selle loogika kohaselt kõigepealt kogeda kõiki maailma kõlareid, et teha õigustatud otsus, mis on konkreetselt inimesele parim.
Maailm lihtsalt nii ei tööta, kogu lugu. Sa ei pea kõiki maailma arvuteid oma programmijupiga läbi jooksutama, et teha õigustatud otsus, milline neist on sulle sobiva kiirusega.
Ja miks see nii on? Sest tehnilistel lahendustel on objektiivsed kriteeriumid. Võrreldavad, kontrollitavad, testitavad.
Helitehnika ei erine põhimõttelisel tasandil mitte millegi poolest suvalisest muust tehnikast.
Konkreetsemalt - heal stuudiomonitoril ja heal kodukõlaril ei ole mitte mingisugust põhimõttelist erinevust. Mõlema fundamentaalne mõte on esitada muusikalist signaali võimalikult kvaliteetselt.
Kui sellest aru saada, siis saab ka kohe aru, miks on taolised faktiväitena esitatud üldistused, et "ükski töö tegemiseks mõeldud kõll muusika nautimiseks ei kõlba" masendav lollus, mille levitamine ja seetõttu teistele sarnaste põhjendamatute eelarvamuste pähe toppimine on pehmelt öeldes jabur. Ma usun, et olavsu1, kes oma stuudiomonitoride kaudu muusika kuulamist naudib, on sellega nõus ja see nautimise fakt lükkab põhimõttelisel tasandil selle lolluse juba ilma igasuguse edasise selgituseta ümber.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
marcor1
HV veteran

|
20.01.2016 11:23:54
|
|
|
ehh, ma eelistan tähelepanna neid, kes teatmeteoseid välja annavad. Chris Middleton näiteks. Ta kirjutab oma raamatukeses, miks talle HI-FI kõlarid ei meeldi.
| Chris Middleton kirjutas: |
| Paljude üldoststarbeliste "kastide" hädaks on see, et kuna need peavad kõrvadeni tooma kõikvõimalike ruumieffektide, süvabassiseadete ja graafiliste ekvalaiserite plussid, on need juba konstrueeritud "ägedat" muljet tekitama. Selline helisüsteem annab küll mõjusa elamuse tugevate reverbide austajaile kuid sõidab stuudios nädalaid vaeva näinud inimeste tööst teeruliga üle. |
Sellele tuginedes sai hakkatud tahtma paremaid helikaarte ja Estonia 35АС-021 ning Maxxtro käkkide asemele paremaid kaste. Mingi mõjutuse andsid ka helimehed rada7.ee ja producers.ee foorumites. Loogiliselt võttes peaks olema helistuudios tehtud toodet parem kuulata helistuudio enda rauaga. Ja näib et nii ongi.
Spoiler 
Elioni poodi mingi yamaha kasti alla lendas kommentaar:
| tsitaat: |
| kas selliseid: Yamaha - HS80M kõlareid ka loota on? Pioneer - S-DJ60X oleks ka huvitav. |
selle peale tuli vastuseks:
| Karolin kirjutas: |
| HS80M on Yamaha monitorkõlarid ning neid meil kahjuks pakkuda ei ole. Pioneer S-DJ60X oleks tellitav ühe kuu jooksul ja hinnaks oleks 199€ km-ga. Juhul, kui Teil on soovi antud toode eritellimusena tellida, andke meile sellest teada. |
Praeguseks on Pioneer S-DJ60X kastid kodus ja hinnang Cardinals'i - "Oleme poolel teel" kuulamise järel - JUMALIK!!!
8" olekski liiga suured olnud
|
Ilma igasuguse irooniata - helitehnikat JA naturaalesitust tuleb kuulata - mida rohkem võimalusi, seda parem.
Muidu võib isikliku tehnika ja mõne netiartikli najal kujuneda välja usk, mis ei pruugi kattuda reaalsusega.
_________________ War. War never changes.
Malkavian: [to a stop sign] No, you stop! |
|
| Kommentaarid: 70 loe/lisa |
   |
64 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Cb4
HV Guru

|
20.01.2016 12:22:03
|
|
|
Te lahkate siin peensusteni heli kvalieeti. Aga mina kui vb. elevandi kõrva omav imineme(teget nii ei arva, aga jätan selle valikusse), kes tehniliselt saab väga hästi aru, kuidas töötab kõlar, ei saa aru, kuidas saab see pisike riiuli kõlar üldse kogu vajalikku heili riba edastada?
Pakun, et alates 60hz on üli suured moonutused ja puudused. Vb üli väikses ruumis kannataks nõ. nautida. Aga ei kujuta ette, et paneks need oma 40m2 tuppa ja hakkaks nautima.
Kvaliteetse heli saamiseks tehaks meil ikka väga võimekad kõlarid, mille hind on 1000.- tükk. Ja saan aru, et seal saate vaielda, et kas see või teine on nüüd ülimalt hea, või veidi ikka midagi puudu.
Selline vaidlus ei saa olla 120.- paar maksvate kõlarite kohta.
_________________ Ma ei ole agressiivne juht, olen lihtsalt võistlushimuline.
Did i ever tell you the definition of "Insanity"? |
|
| Kommentaarid: 113 loe/lisa |
   |
95 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
20.01.2016 12:45:49
|
|
|
| Cb4 kirjutas: |
| Te lahkate siin peensusteni heli kvalieeti. Aga mina kui vb. elevandi kõrva omav imineme(teget nii ei arva, aga jätan selle valikusse), kes tehniliselt saab väga hästi aru, kuidas töötab kõlar, ei saa aru, kuidas saab see pisike riiuli kõlar üldse kogu vajalikku heili riba edastada? |
Ei saagi, väga õige tähelepanek. Küll aga on väikesed n-ö riiulikõlarid nii stuudiomonitoride kui ka high-end kõlarite tootjate valikus. Samuti on ka tõesti karmid full range elukad stuudiomonitoride tootjate valikus. Selleks, et riiulikõlari mõõdus kastidega süsteem oleks full range, on vaja juurde sobivat subwooferit. Kuigi tuleb tunnistada, et pakutakse tänapäeval natuke nagu füüsikaseadusi rikkuvaid kõlareid ka. Kas reklaamitud omadused päriselt tõele ka vastavad, on praegu veel natuke lahtine, aga huvitav ikka - uuri - Devialet Phantom.
| Pakun, et alates 60hz on üli suured moonutused ja puudused. Vb üli väikses ruumis kannataks nõ. nautida. Aga ei kujuta ette, et paneks need oma 40m2 tuppa ja hakkaks nautima. |
Muusika nautimise ja tehnika suutlikkuse vahel on suhteliselt õrn seos. Helitehnikat ja muusikat ei tasu ühte patta panna, muusika nautimine on eraldiseisev teema. Kõrge helikvaliteet ja terves kuuldavas ribas suutlikud kõlarid ei ole muusika nautimise vääramatu eeldus, kuid võib sellele muidugi kaasa aidata. Õige meelolu korral naudin vähemalt mina ka kehva kvaliteediga esitatud muusikat, kuigi ma olen tehnilise suunitlusega melomaan - ma annan endale selle tegevuse käigus aru, et naudiks ilmselt suurepärase kvaliteediga rohkem. Aga vot see on maitse ja suhtumise küsimus.
| Kvaliteetse heli saamiseks tehaks meil ikka väga võimekad kõlarid, mille hind on 1000.- tükk. Ja saan aru, et seal saate vaielda, et kas see või teine on nüüd ülimalt hea, või veidi ikka midagi puudu. |
1000 tükk jääb natuke väheks, kui tõesti on soov saada selline süsteem, mille puhul võib kerge südamega väita, et kui kuuled midagi häirivat, siis tõenäosus, et selles on süüdi kõlarid, on kaduvväike. Kõlarid+subwoofer kokku 3000 võib tegelikult olla sellele väga-väga lähedal, kuid siis alles algab töö ja vaev kuulamisruumiga.
| Selline vaidlus ei saa olla 120.- paar maksvate kõlarite kohta. |
Selles mõttes saab ikka vaielda iga hinnaklassi toodete üle, kõigil neil on ikka objektiivsed parameetrid, ühed paremad kui teised ja nautimist see hind tegelikult ei sega. See pole muidugi see tase, kust ei oleks võimalik selget edasiminekut kvaliteedis ja ulatuses, kuid inimeste rahalised võimalused on erinevad ja nautimine on rohkem peas kinni asi.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
20.01.2016 12:49:26
|
|
|
aga me räägimegi lähivälja monitoridest, mitte keskvälja- ja kaugvälja monitoridest, mis on kaunis suured kastid oma 15" woofritega ja kolme ning enama ribalised.
miski pärast on neil kõigil lauanurgal sellised pisemad kaheribalised kastid.
Spoiler 
ma pole aru saanud et mul millegist puudu oleks. pigem oli mul puudusi laiatarbe materjalidest tehtud kaheribalistega.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
20.01.2016 13:01:11
|
|
|
| See, kas jääb millegist puudu või mitte, oleneb kuulatavast materjalist. Eks ta nii ole jah, et kui väga laialt üldistada, siis ega muusikas reeglina allpool 40 Hz midagi väga olulist ei toimu ja sinnamaani lähevad korralikud kaheribalised ära küll, kuid siiski teatud kompromisside hinnaga. Jällegi, need kompromissid ei sega muusika nautimist, kui ei taha kõlaritelt võimatut. No näiteks, et need kaheribalised esitaks 40 Hz kuuldamatute moonutustega näiteks 100 dB helirõhuga mõnemeetrisel kuulamiskaugusel. Seda reeglina ei saa, kuigi see Devialet üritab vastu väita.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Anti112
HV Guru

|
20.01.2016 13:49:31
|
|
|
| ihvike kirjutas: |
Konkreetsemalt - heal stuudiomonitoril ja heal kodukõlaril ei ole mitte mingisugust põhimõttelist erinevust. Mõlema fundamentaalne mõte on esitada muusikalist signaali võimalikult kvaliteetselt.
Kui sellest aru saada, siis saab ka kohe aru, miks on taolised faktiväitena esitatud üldistused, et "ükski töö tegemiseks mõeldud kõll muusika nautimiseks ei kõlba" masendav lollus, mille levitamine ja seetõttu teistele sarnaste põhjendamatute eelarvamuste pähe toppimine on pehmelt öeldes jabur. Ma usun, et olavsu1, kes oma stuudiomonitoride kaudu muusika kuulamist naudib, on sellega nõus ja see nautimise fakt lükkab põhimõttelisel tasandil selle lolluse juba ilma igasuguse edasise selgituseta ümber. |
Tore, kui mõne jaoks maailm nii must-valge on.
Niimoodi seda endale sisendades on kindlasti lihtsam valikuid teha ja oma elu elada.
|
|
| Kommentaarid: 131 loe/lisa |
   |
114 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
20.01.2016 13:55:46
|
|
|
| Anti112 kirjutas: |
Kui sellest aru saada, siis saab ka kohe aru, miks on taolised faktiväitena esitatud üldistused, et "ükski töö tegemiseks mõeldud kõll muusika nautimiseks ei kõlba" masendav lollus, mille levitamine ja seetõttu teistele sarnaste põhjendamatute eelarvamuste pähe toppimine on pehmelt öeldes jabur. Ma usun, et olavsu1, kes oma stuudiomonitoride kaudu muusika kuulamist naudib, on sellega nõus ja see nautimise fakt lükkab põhimõttelisel tasandil selle lolluse juba ilma igasuguse edasise selgituseta ümber. |
Tore, kui mõne jaoks maailm nii must-valge on.
Niimoodi seda endale sisendades on kindlasti lihtsam valikuid teha ja oma elu elada. |
Ee, ütle nüüd, kumb on päriselt must-valge maailmavaade, see, mis ütleb, et häid kõlareid on nii stuudiomonitoride kui kodukõlarite hulgas või see, mis väidab, et ühed neist on eranditult kõlbmatud muusika nautimiseks. Veits nagu naeruväärne endale see sildistamine ei tundu või?
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
20.01.2016 13:58:02
|
|
|
Pigem on fundamentaalne probleem see, et Stuudiomonitorid toovad välja ka väiksemadki puudused helis, madal bitrate, pakkimise artefactid, jne...
Mis siis kipuvad teatud inimeste kuulamiselamust rikkuma, probleem ei ole paraku kõlaris vaid signaalis või selle algallikas.
Väide ise ei ole kuskilt otsast jabur, lihtsalt veidi vildakalt ja valesti püstitatud.
_________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen! |
|
| Kommentaarid: 236 loe/lisa |
   |
196 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
20.01.2016 13:58:21
|
|
|
| Etz kirjutas: |
Pigem on fundamentaalne probleem see, et Stuudiomonitorid toovad välja ka väiksemadki puudused helis, madal bitrate, pakkimise artefactid, jne...
Mis siis kipuvad teatud inimeste kuulamiselamust rikkuma, probleem ei ole paraku kõlaris vaid signaalis või selle algallikas. |
Head kodutarbimiseks mõeldud kõlarid teevad täpselt seda sama. Kui kõlar ei too kehva salvestuse vigu välja, kaotab ta paratamatult ära ka hea salvestuse võlud.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
20.01.2016 13:59:53
|
|
|
| Head kodutarbimiseks mõeldud kõlarid teevad täpselt seda sama. Kui kõlar ei too kehva salvestuse vigu välja, kaotab ta paratamatult ära ka hea salvestuse võlud. |
Ma ei väitnduki omaarust vastupidist, samas kodukõlarite pähe müüakse ikka aegajalt uskumatud saasta, Stuudiotehnika vallas leidub täielikku rämpsu lihtsalt tunduvalt harvemini...
_________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen! |
|
| Kommentaarid: 236 loe/lisa |
   |
196 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
20.01.2016 14:12:45
|
|
|
| Etz kirjutas: |
| Head kodutarbimiseks mõeldud kõlarid teevad täpselt seda sama. Kui kõlar ei too kehva salvestuse vigu välja, kaotab ta paratamatult ära ka hea salvestuse võlud. |
Ma ei väitnduki omaarust vastupidist, samas kodukõlarite pähe müüakse ikka aegajalt uskumatud saasta, Stuudiotehnika vallas leidub täielikku rämpsu lihtsalt tunduvalt harvemini... |
No sa ütlesid, et see on probleem. Aga selgitus on igati arusaadav ja õige ja ma olen igati nõus, et pigem on silmad kinni stuudiomonitorid ostes jackpoti võimalus suurem tõesti.
Samuti ma pisut kahtlen, et Anti valib endale kõlareid selle järgi, et need piisavalt mudast heli esitaks, et tema ribadekspakitud mp3d enam-vähem väljakannatatavalt kostuksid
Minu nägemuses saab see Anti arvamus ikka lähtuda ainult sellest, et tema arvates on stuudiomonitoridel midagi põhimõtteliselt viga võrreldes kodukõlaritega. Mingi selge ja käegakatsutav erinevus, mis Genelecide puhul nii tuntavalt helis esindatud on, et kannatab seda KÕIKIDELE stuudiomonitoridele laiendada.
Pole siin ilustada midagi...
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
20.01.2016 15:26:38
|
|
|
| aga me räägimegi lähivälja monitoridest, mitte keskvälja- ja kaugvälja monitoridest, mis on kaunis suured kastid oma 15" woofritega ja kolme ning enama ribalised. |
Me ei räägi lähivälja kastidest, vaid üleüldiselt stuudio vs hifi. Mul on laua peal stuudiomonitorid, aga ma ei pane neid elutoa hifi süsteemi taha, seal on nad mannetud, madalat otsa ei ole piisavalt ja on nagu juba mainitud liialt analüütilised, steriilse kõlaga. Hifi süsteemi valides arvestan nii ruumi, kui tootja signatuuriga. Nearfieldidel on igasugune signatuur viidud miinimumini. Pealegi sobivad stuudiomollid ehk mõne hipsteri elutuppa statiivide otsa.
Samasuguse arutelu võib luua, stuudioklapp vs hifiklapp, jälle põhimõtteline erinevus, ühel pole signatuuri, teisel on see spetsiaalselt loodud erinevate vahendite ja lähenemistega.
Ma ei miksiks kunagi hifi kõlaritega põhjusel, et siis ma pean koos albumiga müüma ka kõlaripaari kaasa, neutraalsetega langeb see vastutus ära.
|
|
| Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
2 :: |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
20.01.2016 15:51:41
|
|
|
Markos, mis asi see signatuur on, mida "spetsiaalselt erinevate vahendite ja lähenemistega" luuakse? Ma loeks nagu sinu teksti ridade vahelt välja, et see tähendab ülepingutatud bassiesitust, aga võib-olla oleks parem, kui sa selgitaks.
Ma lihtsalt ei kujuta ette, kust saab tulla selline arusaam, et KÕLARITE NEUTRAALSUS on puudus. Issand halasta, nupust saab keerata kõike juurde nii palju kui tahad. Mis eelis see veel on, et selleks, et saada endale sobiva "signatuuriga" heli ära rikkuvad kõlarid, pead sa esiteks olema kas selgeltnägija või teiseks omama ülevaadet ebareaalsest hulgast kõlaritest just enda kodus kuulamiskohas. Absurd!
Klappidega ei masterdata sellepärast, et ilma tugeva ekvalaiseriga ülekäimiseta pole sõna otseses mitte ükski klapp neutraalne. Asi ongi niivõrd lihtne, et kui masterdad korrigeerimata klappidega, jääb neutraalsetes kõlarites tulemus vale. Samas õige on loomulikult kuulata valmivat produkti nii kõlarite kui klappidega.
Ka see stuudioklapp vs hifiklapp põhimõtteline erinevus on järjekordne lollus. Erinevatel klapimudelitel on erinev heli. Erinevatel "stuudioklappidel" on erinev heli.
Ma olen kuulanud päris ehtsaid stuudioklappe - Beyerdynamic DT150. Välimus ja mugavus on kohutav, heli on igati mõnus. Palju rohkem fun factorit kui näiteks DT880 klappidel. Et siis kus see mingi steriilne signatuur on, ei olene ikka kohe üldse mitte sellest, milleks klapid müügiosakonna arvates mõeldud on.
viimati muutis ihvike 20.01.2016 15:37:12, muudetud 1 kord |
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
20.01.2016 16:01:10
|
|
|
Ei tea, mul on kõike piisavalt. Ja kui ei ole, siis on stuudios kehva tööd tehtud.
Samasuguse arutelu võib luua, stuudioklapp vs hifiklapp, jälle põhimõtteline erinevus, ühel pole signatuuri, teisel on see spetsiaalselt loodud erinevate vahendite ja lähenemistega.
|
Ka siis valin stuudioklapi, sest nõndanimetatud hifi klapid moonutavad igaüks ise moodi. Sellski valdkonnas peab eeltööd tegema, sest mõni stuudioklapp pole üldse stuudioklapp ja asja saab neist alles amplituudi korrektoriga parandades.
Ma ei miksiks kunagi hifi kõlaritega põhjusel, et siis ma pean koos albumiga müüma ka kõlaripaari kaasa, neutraalsetega langeb see vastutus ära.
|
Nüüd läksid kül ise endaga vastuollu. Ütled, et HIFI on parem ja ei taha neid miksimisel kasutada. Miks küll? Vist moonutuste pärast eks.
Kusjuures hifi kõlareid müüaksegi just nendele miksitud muusika abil, et tarbijal tekiks tunne, et oh kui hästi kõlavad.
Miks siis mina kui muusika tarbija, pean kuulama moonutatud heli? Ei taha, PUNKT
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
20.01.2016 16:12:45
|
|
|
Nah neid kõlareid siis üldse erinevaid toodetakse, olgu üks neljakandiline kinnine karp ja asi vask. Aga ei, kasutatakse erinevaid materiale puidust/plastikust, klaasini välja. Mis sa arvad, et need erinevad lähenemised ei anna erinevat signatuuri ? Elktrostaatilisi kõlareid oled kuulnud ? Kuidas tundub ? Ma ei ütle, et neutraalsus on puudus, aga tihtilugu pole seda mahla, mis võiks olla. Samamoodi on erinevatel võimenditel oma signatuur ja so on, sest skeemilahendused on erinevad ja see kõik mõjub. Ma ei pea silmas ülepingutatud bassiesitust, aga bass peab olema.
Nüüd läksid kül ise endaga vastuollu. Ütled, et HIFI on parem ja ei taha neid miksimisel kasutada. Miks küll? Vist moonutuste pärast eks.
Kusjuures hifi kõlareid müüaksegi just nendele miksitud muusika abil, et tarbijal tekiks tunne, et oh kui hästi kõlavad. |
Ma ütlen, et hifi ei ole mitte parem, aga on universaalsem. Miksimisel ei taha kasutada, sest miksimine on täppistöö, seal on iga detail oluline. Masterdamisel tuleks kuulata aga kõikvõimalike asjadega, hifist köögiraadioni välja. Krt ma olen üle 10a miksimisega tegelenud, muusikale helindand ja siis tulevad mingid vennad kusagilt kivi alt välja ja kukuvad õpetama, ise kiideldes, et neile on elevant kõrva peale astunud.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
20.01.2016 16:21:07
|
|
|
Markos, see on umbes sama rumal küsimus, et miks erineva välimusega riideid toodetakse, üks hall kott kõigile selga ja käib küll.
Vastus on muidugi lihtne - selleks, et eristuda ja raha teenida.
Ja lisaks ootaks ikka selgitust, et mis see signatuur on. Aina rohkem tundub, et sinu arvates on tegu neutraalsest erineva sagedusesitusega. Seda pattu teevad nii hi-fi tootjad kui stuudiomonitoride tootjad, ühelt poolt füüsiliste piiride ja teiselt poolt oma toote eristamise eesmärgil. Kuna aga palju loogilisem on see endale meeldiv signatuur tekitada neutraalse kõlari helile soovitavaid nüansse lisades või eemaldades, on vast üsna selge, et neutraalsus on voorus, kuna täidab kõige rohkem kasutuseesmärke. See sinu arusaam on paraku risti vastupidine - et kõlar, mis mingis teatud jäigas suunas sagedusala moonutab, on kuidagi universaalsem. Loogikaviga.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
20.01.2016 16:24:23
|
|
|
Ma ütlen, et hifi ei ole mitte parem, aga on universaalsem.
|
kus otsast ta universaalsem on? ei ole ju. mis universaalsus see on kui peaksin iga loo ekvalaiseriga üle käima, muidu ei kannata kuulata.
universaalsus on see kui elvalaiserit ja üldse tämbrireguleerimist ei lähe tarbijapoolel vaja.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
20.01.2016 16:33:50
|
|
|
| Minu nägemuses pole ekvalaiser patt - natuke lisamürtsu on mõnikord vaja küll või kõrgete kisa maha keerata. Helisalvestuste kvaliteet on väga-väga kõikuv. Küll aga on hea, kui sul on olemas asja üle teadlik kontroll. Sa tead, mida sa teed ja mis eesmärgil. Ja kui soovid asju kuulata nii nagu nad on andmekandjale talletatud, jätad nupud nulli ja naudid.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
20.01.2016 16:34:41
|
|
|
praeguse komplektiga on de-esserit rohkem vaja läinud kui ekvalaiserit.
Tidali testis sai ka neli õiget. Varasema SB0670 kaardiga sain ainult kolm õiget...
viimati muutis olavsu1 20.01.2016 16:54:56, muudetud 1 kord |
|
| tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
20.01.2016 16:51:14
|
|
|
| Minu nägemuses pole ekvalaiser patt - natuke lisamürtsu on mõnikord vaja küll või kõrgete kisa maha keerata. Helisalvestuste kvaliteet on väga-väga kõikuv. Küll aga on hea, kui sul on olemas asja üle teadlik kontroll. Sa tead, mida sa teed ja mis eesmärgil. Ja kui soovid asju kuulata nii nagu nad on andmekandjale talletatud, jätad nupud nulli ja naudid. |
EQ on sul just selle jaoks, et kaotada ebakõla, ruumi, kõlarite ja fono vahel, ei tohiks juhtuda, aga ideaalseid asju ei ole olemas. Livedel on EQ tööriist number 1, hea, kui parametric, aga see sõltub parasjagu kasutadaolevast gearist. Kodus ongi nupud nullis, mujal mitte kunagi.
| praeguse komplektiga on de-esserit rohkem vaja läinud kui ekvalaiserit. |
Mh ? , võta veel gated ja kompressorid ka kasutusele, ilma nendeta ei saa kuidagi.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Cb4
HV Guru

|
20.01.2016 16:56:51
|
|
|
| Kvaliteetse heli saamiseks tehaks meil ikka väga võimekad kõlarid, mille hind on 1000.- tükk. Ja saan aru, et seal saate vaielda, et kas see või teine on nüüd ülimalt hea, või veidi ikka midagi puudu. |
1000 tükk jääb natuke väheks, kui tõesti on soov saada selline süsteem, mille puhul võib kerge südamega väita, et kui kuuled midagi häirivat, siis tõenäosus, et selles on süüdi kõlarid, on kaduvväike. Kõlarid+subwoofer kokku 3000 võib tegelikult olla sellele väga-väga lähedal, kuid siis alles algab töö ja vaev kuulamisruumiga.
|
Ihvike, pm. olen sinuga nõus. Nüüd selgitasid paljud ka omapoolseid nägemusi ja sain ka vaidluse ideele pihta.
EQ saad vastavalt ruumile, maitsele ja kõigele muudele faktoritele heli kõrvale paremaks sättida. Juba see vahe, et mõni ei kuule kõrget, mõni kuuleb keskmist tugevamalt jne.
1000.- tükk oli mul näide, sesi ise unistan ja limpsan juba pool aastat keelt nede peale http://www.svsound.com/products/ultra-tower
Korra juba lõin südame külmaks, et ah, tellin selle seeria kogu süsteemi ära (http://www.svsound.com/pages/ultra-systems) aga...
kahju hakkas ikkagi rahast. See aasta äkki jõuan sinna, et peakõlarid ikka ära osta.
Krt ma tahaks kohe neid stuudi kõlareid kuulata. Tõesti. Ma puht füüsiliselt ei kujuta ette, kuidas 6.5" bassi element teeb tajutavalt ilma segava moonutuseta 40hz ümber olevaid helisi. Mul tagumised kõlarid suhteliselt odavad. Makasin krooni ajal vist 2500.- paar, eesmised olid 5500.- paar ja efektikad 1500.- paar. Filtrid enamvähem, koos pisemate täiustustega. Mängivad veidi paremal tasemel Yamaha trafo toitel oleva resiiveri taga. Kastid on mu enda poolt veidi modifitseeritud.
Tagumised on siis 6.5" bassi elementidega ja no alla 80Hz suuremat sorti toas sealt kuulda pole. Eesmised on 2x8" elementidega ja madal ots lõppeb 55-60 juures. Kallis kõlar sellises mõõdus suudaks ma arvan 40Hz minna rahuldavalt. Aga, et seda suudab riiuli kõlar? Ma ei usu.
Pm. saab seda ju teha, kuid see oleks äärmiselt vaikselt siis. Võibolla eksin ka.
Ma ilmselt pole nii hull kvaliteedi mees kui mõned teist. Kuulan muusikat 99% ajast koos subwoofriga ja nii, et kõik kanalid järgi (Kekskõlar min.). Lihtsalt armastan seda ruumilisust ja nõ. võimsat heli. Kui isu, siis peab AC DC kuulates olema tunne nagu oleks kontserdil
|
   |
95 |
|
| tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
20.01.2016 17:01:35
|
|
|
võta veel gated ja kompressorid ka kasutusele, ilma nendeta ei saa kuidagi.
|
on ka kõik need olemas.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
20.01.2016 17:11:57
|
|
|
Cb4, kõlarid on üks selline valdkond, kus kompromissid on füüsikaseaduste tõttu üsna valus teema ja seda isegi kui hinda mitte arvestada. 6,5tolline element teebki 40 hz ümber olevaid helisid teatud kompromissidega. Nendeks kompromissideks on helirõhk ja moonutuste tase. Kui kõlar neil sagedustel väga suurt helirõhku tekitama ei pea, ei häirigi kumbki kompromiss. Erinevad kõlarimudelid on erinevad - elemendi suurus on oluline, kuid kõlari eesmärk ja valmidus vastavalt eesmärgile kompromissile minna on olulisem. Väikeste elementidega kontsertkõlarid on ka olemas, kuid keegi ei proovigi neist alla 100 Hz midagi välja pressida - selleks on teised kõlarid.
Samuti on bassiesitus selline üsna keeruline teema, et paigutus ja ruum määrab tihti vaat et rohkem kui kõlari enda suutlikkus.
Niipalju kui on netis loetust silma jäänud, siis see SVS on no bullshit tootja, igati normaalne valik ja tõenäoliselt üsna neutraalne kah pealekauba. Audioholics katab seda tootjat hoolega - näiteks siin üks test http://www.audioholics.com/tower-speaker-reviews/svs-prime-tower-and-center-loudspeaker-review/measurements
Väga viisakas neutraalne sagedusesitus.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Cb4
HV Guru

|
20.01.2016 17:19:28
|
|
|
Subwoofrit otsides komistasin SVS-i peale ning peale kahte kuud SW kohta uurimist ja lugemist sai see ka valitud.
Kuna nende Pb 2000 on niivõrd hea, siis lugesin paar kuud selle firma muude kõlarite kohta ka veel. Ning seega mõttes on ka muude kõlarite valik tehtud. kas just vaja on aga..Aga tahaks.
|
   |
95 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
20.01.2016 17:42:23
|
|
|
Krt ma tahaks kohe neid stuudi kõlareid kuulata. Tõesti. Ma puht füüsiliselt ei kujuta ette, kuidas 6.5" bassi element teeb tajutavalt ilma segava moonutuseta 40hz ümber olevaid helisi. Mul tagumised kõlarid suhteliselt odavad. Makasin krooni ajal vist 2500.- paar, eesmised olid 5500.- paar ja efektikad 1500.- paar. Filtrid enamvähem, koos pisemate täiustustega. Mängivad veidi paremal tasemel Yamaha trafo toitel oleva resiiveri taga. Kastid on mu enda poolt veidi modifitseeritud.
|
Elemendist enam mängib rolli siiski kast, mis kõlari puhul enamiku tööst teeb. Mingitel kompaktsetel monitori/bookshelf tüüpi kõlaritel võib see element olla kuisuur tahes, madalad sellest paremaks ei muutu. Samas võib suure kasti sees olla ka üsna väikese läbimõõduga element. Mul on dalide sees kaks 7" mid/bass elementi, range on 40-26,5k.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
karts3
HV kasutaja

|
20.01.2016 17:49:25
|
|
|
Cb4, kõlarid on üks selline valdkond, kus kompromissid on füüsikaseaduste tõttu üsna valus teema ja seda isegi kui hinda mitte arvestada. 6,5tolline element teebki 40 hz ümber olevaid helisid teatud kompromissidega. Nendeks kompromissideks on helirõhk ja moonutuste tase. Kui kõlar neil sagedustel väga suurt helirõhku tekitama ei pea, ei häirigi kumbki kompromiss. Erinevad kõlarimudelid on erinevad - elemendi suurus on oluline, kuid kõlari eesmärk ja valmidus vastavalt eesmärgile kompromissile minna on olulisem. Väikeste elementidega kontsertkõlarid on ka olemas, kuid keegi ei proovigi neist alla 100 Hz midagi välja pressida - selleks on teised kõlarid.
Samuti on bassiesitus selline üsna keeruline teema, et paigutus ja ruum määrab tihti vaat et rohkem kui kõlari enda suutlikkus.
Niipalju kui on netis loetust silma jäänud, siis see SVS on no bullshit tootja, igati normaalne valik ja tõenäoliselt üsna neutraalne kah pealekauba. Audioholics katab seda tootjat hoolega - näiteks siin üks test http://www.audioholics.com/tower-speaker-reviews/svs-prime-tower-and-center-loudspeaker-review/measurements
Väga viisakas neutraalne sagedusesitus. |
Ei tea mis netti sa loed, endal http://www.svsound.com/collections/sealed-subwoofers/products/sb13-ultra
ja arvustused ainult kiitvad.
|
|
| Kommentaarid: 63 loe/lisa |
   |
62 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
20.01.2016 18:15:30
|
|
|
| Ma kirjutasingi, et SVS on NO BULLSHIT tootja. Ma mõtlesin sellega otseselt, et see on hea tootja.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
20.01.2016 18:27:55
|
|
|
| Markos kirjutas: |
| Elemendist enam mängib rolli siiski kast, mis kõlari puhul enamiku tööst teeb. Mingitel kompaktsetel monitori/bookshelf tüüpi kõlaritel võib see element olla kuisuur tahes, madalad sellest paremaks ei muutu. Samas võib suure kasti sees olla ka üsna väikese läbimõõduga element. Mul on dalide sees kaks 7" mid/bass elementi, range on 40-26,5k. |
Kuule, kast teeb kõlari puhul enamiku tööst? Mis enamiku tööst see kast täpselt teeb? Mismoodi neist kõlaritest heli ja bass välja tuleb, millel üldse kasti pole? Arvamus, et väikese elemendi korral on suurem kast kindel tee sügavama ja parema bassi poole või et suur element väikses kastis ei bassi ei tee on ikka väga pealiskaudne.
Põhimõtteliselt on enamus subwooferiturust suur element väikeses kastis. Väike element suures kastis, kuhu ta parameetrite poolest ei sobi on prügi. Kõik käib ikka objektiivsete parameetrite järgi, milleks konkreetne element ja kast mõeldud on. Suure võimsustaluvusega element väikeses kastis võib soovi korral ja piisava võimsuse olemasolul väga kõvasti bassi esitada.
Samuti võib ju välja arvutada, palju on 2x7 tollise elemendipaari efektiivne läbimõõt. Saladuskatte all võin avaldada, et see on rohkem kui 7 tolli.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
20.01.2016 18:43:57
|
|
|
Kuule, kast teeb kõlari puhul enamiku tööst? Mis enamiku tööst see kast täpselt teeb? Mismoodi neist kõlaritest heli ja bass välja tuleb, millel üldse kasti pole? Arvamus, et väikese elemendi korral on suurem kast kindel tee sügavama ja parema bassi poole või et suur element väikses kastis ei bassi ei tee on ikka väga pealiskaudne.
|
oi oi, nüüd läed rappa... see on suur teadus. kõik peab väga täpselt tasakaalus olema.
Põhimõtteliselt on enamus subwooferiturust suur element väikeses kastis.
|
see on suur element, parajas inverterkastis. inverterkast saab väike olla.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
20.01.2016 19:00:53
|
|
|
| olavsu1, sa loed väga valikuliselt ja nagu näha pole tuttav kinnises kastis subwoofri kontseptsiooniga. Sulle ma soovitan tutvumiseks Barefoot Sound toodangu.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tankistlol
HV vaatleja
|
20.01.2016 19:11:20
|
|
|
Yamaha hs5 + hs8s + udac3
kuidas tundub? mis siis, et monitorid aga mingite suurte kolakate ja resiiveriga ei viitsi arvuti ümber võimelda.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
20.01.2016 19:20:24
|
|
|
ahah, kaks woofrit väikesesse kasti ja vastasuunda liikuma... võib ju ka. kunagi sai katsetatud selliseid. aga ma jäin ikka tavapärase inverterkasti juurde.
viimati muutis olavsu1 20.01.2016 22:58:26, muudetud 2 korda |
|
| tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
20.01.2016 19:27:19
|
|
|
| Mis enamiku tööst see kast täpselt teeb? Mismoodi neist kõlaritest heli ja bass välja tuleb, millel üldse kasti pole? |
Well, iga meh klaveri sees on keeled ja haamrid, absull kõigil, isegi samas mõõdus, olenevalt muidugi, kas tegemist tavalise või tiibklaveriga, ent kõla on erinevatel tootjatel totaalselt erinev. Noodid on õiged, häälestus ka, aga kõla erinev. Ilmselt on see kõige parem näide iseloomustamaks seda, mida ma öelda tahan. Ilma kastita kõlaritest bassi üldiselt ei tulegi, vähemalt kõlalaud peab olema, et midagi üldse looma hakkaks.
Yamaha hs5 + hs8s + udac3
kuidas tundub? mis siis, et monitorid aga mingite suurte kolakate ja resiiveriga ei viitsi arvuti ümber võimelda. |
Need yamahad on bang 4 buck, täitsa okeid, isegi bassi on, kuigi mõõtmed on seetõttu ka päris suured, footprint on üsnagi karm, kui laua peal hoida. Woofrit ei tea, pole katsunud/kuulanud, dac'ga sama lugu, pead katsetama.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
20.01.2016 19:48:15
|
|
|
| Markos kirjutas: |
| Ilma kastita kõlaritest bassi üldiselt ei tulegi, vähemalt kõlalaud peab olema, et midagi üldse looma hakkaks. |
Kas -3dB@30 Hz on "midagi üldse looma hakkamine" või mitte? http://www.linkwitzlab.com/LX521/Description.htm
Prooviks nii, et helitehnikast rääkides ei püsi nii kastis kinni, et küll ei tule väikestest kastidest bassi ja küll ei kõlba monitor nautimiseks jne. Maailm on kaugelt põnevam kui sellised stereotüübid.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tankistlol
HV vaatleja
|
20.01.2016 20:00:09
|
|
|
Ma just seda udac3-e selle ideega kaalun, et hea väike. Salvestama midagi nagunii ei hakka.
Too alpha2 tundub, et ei mahu lauale ära kuhugi.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Tankistlol
HV vaatleja
|
20.01.2016 20:41:21
|
|
|
kas see balanseeritud väljnud on nii tähtis?
Mida ma selle balanseeritud väljundiga saan? et miski wifi ruuter või asi vahele ei segaks?
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
20.01.2016 23:12:57
|
|
|
| vaata, need kõlarid eeldavad, et sul on balanseeritud väljundiga helikaart. |
Ei eelda ! On nii balanced, kui unbalanced sisendid, võiks inimesi mitte segadusse ajada.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jaank
HV veteran
|
20.01.2016 23:43:09
|
|
|
Kõlarid võivad kahtlaselt seksikad olla.
|
|
| Kommentaarid: 63 loe/lisa |
   |
57 |
|
| tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
21.01.2016 07:41:06
|
|
|
igaljuhul on asi nii, et kui keegi läheb poodi ja tahab stuudio monitore ja peaks sealjuures piuksama, et ühendab kõlarid läppari kõrvaklapi auku.
Siis talle neid kõlareid ei müüda. vähemalt Stanford Music ei müü ega lase proovida.
viimati muutis olavsu1 21.01.2016 09:42:21, muudetud 1 kord |
|
| tagasi üles |
|
 |
pots4t4j4
HV Guru
|
21.01.2016 09:52:36
|
|
|
Seal miskid taunod siis koos hyppa läbi kõrval olevast ewsound poest, seal normaalsed inimesed
See oleks nagu sama, kui kassapidaja sulle vorsti ei müü, sest ta on taimetoitlane pole nagu eriti kassapidajate mure mille jaoks keegi kõlarid ostab.
|
|
| Kommentaarid: 493 loe/lisa |
   |
4 :: |
3 :: |
401 |
|
| tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
21.01.2016 10:00:49
|
|
|
| pots4t4j4 kirjutas: |
Seal miskid taunod siis koos hyppa läbi kõrval olevast ewsound poest, seal normaalsed inimesed  |
Nagu ma mäletan, ostsid sa need koos sobiva helikaardi ja kaablitega. See niiöelda stardikomplekt. siis loomulikult ei tehta takistusi.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
|
| lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|