Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Mis väärtusega käekella kannad? |
Alla 50€ |
|
14% |
[ 55 ] |
51-100€ |
|
11% |
[ 46 ] |
101-150€ |
|
9% |
[ 38 ] |
151-200€ |
|
7% |
[ 30 ] |
201-300€ |
|
9% |
[ 36 ] |
301-500€ |
|
7% |
[ 31 ] |
501-999€ |
|
4% |
[ 17 ] |
1000€ või rohkem |
|
5% |
[ 20 ] |
Ei kanna käekella |
|
29% |
[ 115 ] |
|
hääli kokku : 388 |
|
autor |
|
rex
HV Guru

|
19.01.2016 17:57:55
|
|
|
Käimalöömisvända keeramissuund.
hans kirjutas: |
Esimene kickstarteri pebble kunagi oli. Alguses oli lahe küll kui sms-id, parkimisteated telefonile tulevad ja kella"nägu" vahetada saad.
Muidu võiks selle mvmt ka osta lihtsalt, aga ma ei taha olla nagu anti. |
Tahad olla nagu anti-anti? Osta selline, nagu XR viimati linkis.
Aga tegelikult on igasuguse viimase aasta-paari jooksul lisandunud tilulilu, nagu Moto 360 ja Sony Smartwatch'id jne kõrval tõenäoliselt siiani kõige asjalikum valik Pebble Steel.
|
|
Kommentaarid: 247 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
mario20031
Kreisi kasutaja

|
19.01.2016 19:10:11
|
|
|
hans kirjutas: |
Milline smartwatch osta? ( jätame Apple watchi välja ) |
Kuna smartwatch = minu jaoks spordikell, siis automaatselt soovitaks kohe Suunto Ambit3 Peak Sapphire't. Endal on Ambit3 Sport ning kahetsen väga, et ostmisel Peak Sapphire kohta ei teadnud. Suunto annab märku kõnedest, sõnumitest jm. notificationitest ning erinevalt igasuguste muude kräppide kõrval on väga palju kasulikke funktsioone - tõsiselt korralik matka ja spordikell. Mille muu pärast digitaalset kella siis veel veel kanda.
Suunto Ambit3 Peak Sapphire
Spoiler 
Sport Ambit3 Sport
Spoiler 
|
|
Kommentaarid: 15 loe/lisa |
   |
1 :: |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
hans
Nii ränk on olla.
|
19.01.2016 19:29:33
|
|
|
Kui sporti ei tee tunduvad need muud kellad-viled nagu mõttetud.
|
|
Kommentaarid: 97 loe/lisa |
   |
3 :: |
75 |
|
tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
19.01.2016 19:29:42
|
|
|
Smartwatch on ikka ajudega tegelastele, mitte neile, kes pulssi kõrgel hoides tühja ringi jooksevad.
|
|
Kommentaarid: 247 loe/lisa |
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
mario20031
Kreisi kasutaja

|
19.01.2016 19:42:30
|
|
|
Milleks siis igasugused smartwatchid üldse kui mitte spordiks?
|
|
Kommentaarid: 15 loe/lisa |
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
antikondor
Kreisi kasutaja

|
20.01.2016 12:00:18
|
|
|
Saiapäts kirjutas: |
Tellisin hiljuti sellisest kohast nagu http://www.cheapestnatostraps.com/ , võtsin 5 tavalist nato rihma, selle pealt sai juba 20% alla ja tasuta shipping oli ka. |
Kui pikk oli sul tarneaeg sealt tellides?
Ise ootan juba poolteist nädalat ja pole mitte midagi kuulda olnud peale selle, et väidetavalt 11. jaanuar on minu suunas teele pandud svensonimaalt.
_________________ Olen jah muusika suhtes elitaarne sitapea
000 WHILE hangover
001 drink beer |
|
Kommentaarid: 48 loe/lisa |
   |
45 |
|
tagasi üles |
|
 |
Saiapäts
HV kasutaja

|
20.01.2016 15:33:43
|
|
|
antikondor kirjutas: |
Saiapäts kirjutas: |
Tellisin hiljuti sellisest kohast nagu http://www.cheapestnatostraps.com/ , võtsin 5 tavalist nato rihma, selle pealt sai juba 20% alla ja tasuta shipping oli ka. |
Kui pikk oli sul tarneaeg sealt tellides?
Ise ootan juba poolteist nädalat ja pole mitte midagi kuulda olnud peale selle, et väidetavalt 11. jaanuar on minu suunas teele pandud svensonimaalt. |
Ootama pidi jah pikalt, tiba üle kahe nädala äkki.
|
|
Kommentaarid: 25 loe/lisa |
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
antikondor
Kreisi kasutaja

|
20.01.2016 21:07:34
|
|
|
Jõudis täna pealelõunat postkasti, ehk siis täpselt 9 päeva. Tundub kuidagi kummaliselt pikk aeg, kell ise saadeti malaisiast ilma saatmistasuta 3 ööpäevaga kohale. Eks omniva teed on maagilised.
000 WHILE hangover
001 drink beer |
|
   |
45 |
|
tagasi üles |
|
 |
miga
HV Guru

|
21.01.2016 08:53:43
|
|
|
Otsin omale spordikella ja võtsin hetkel testimiseks Garmin Fenix 3:
Esmamulje on väga hea. Kuna käin ujumas, siis eilse 1.5km peale eksis ainult 25m ja aiman juba põhjust, mil kell seda tegi. Bassein oli rahvast täis ja ühel hetkel tuli teha liigutusi, mis ei olnud nö klassikaline ujumine ja suure tõenäosusega kell registreeris seda omamoodi. Aga eks näis, kuidas edasi.
Tootja: http://www.garmineesti.ee/multisport/fenix-3
Põhimõtteliselt on kellal peal enam-vähem kõik, mis olla saab
|
|
Kommentaarid: 34 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
XR
HV Guru

|
21.01.2016 10:06:12
|
|
|
miga, aga miks sa 2 kella korraga käe peale panid? See diisel viska küll purustisse. Inglise keeli on selle kohta väljend hideous.
_________________ www.estonia1918.com |
|
Kommentaarid: 49 loe/lisa |
   |
2 :: |
42 |
|
tagasi üles |
|
 |
miga
HV Guru

|
21.01.2016 10:30:18
|
|
|
Võrdlesin kui palju Diesel suurem on. Ei lähe kuskile purustisse, jääb alles ja hetkel alles testin Garminit. Praegu on väga 5+
|
|
Kommentaarid: 34 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
Jones112
HV vaatleja
|
21.01.2016 15:56:31
|
|
|
Selline küsimus, ehk on kellelgi värskem kogemus. Kust soetada omale kellakarpi näiteks 6 slotiga? Alati on muidugi Amazon ja Ebay valikus, aga esimeesena eelsitaks mõnd kohalikku varianti kaaldua.
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
XR
HV Guru

|
|
   |
42 |
|
tagasi üles |
|
 |
MadMan
Kreisi kasutaja

|
|
Kommentaarid: 31 loe/lisa |
   |
29 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
27.01.2016 16:17:59
|
|
|
Mul on see Timex. Hea ja kerge. Ainus miinus kogu asja juures on see kummist aas rihmal, mis rabedaks muutub ja katki läheb.
|
|
Kommentaarid: 730 loe/lisa |
   |
551 |
|
tagasi üles |
|
 |
antikondor
Kreisi kasutaja

|
27.01.2016 17:20:51
|
|
|
MadMan kirjutas: |
Kuupäeva näit ei toimi hästi ja kipub keelt vahetama (inglise - araabia) või vaheasendisse jääma. Võimalik, et mingi kuupäeva sättimise viga.
|
See peaks olema jah seadistamise viga, see kuupäeva vahetus peaks toimuma südaöö ja kella 3 vahel öösel, kus vahepeal on paar tundi vales keeles kuupäeva tähis ees. Kui see sul keset päeva toimub, siis on nädalapäeva näit valesti paika keeratud, pöördu manuali poole. Huvitaval kombel endal selle seismajäämisega probleemi ei ole olnud, kuigi on istuva iseloomuga kontoritöö.
000 WHILE hangover
001 drink beer |
|
   |
45 |
|
tagasi üles |
|
 |
XR
HV Guru

|
30.01.2016 21:52:52
|
|
|
Ma enne arvasin, et see Urwerki Hunter oli kõige koledam kell, mida ma näinud olen, aga ma eksisin. On olemas firma, mille KÕIK kellad on ERANDITULT maailma kõige koledamad:
http://www.lesmillionnaires.ch/de/uhren
|
|
   |
42 |
|
tagasi üles |
|
 |
ewur
HV veteran

|
31.01.2016 14:36:49
|
|
|
Mis hinnavahemikus neid müüakse? Mõnede rikaste slaavlaste seas võib neil isenditel vast isegi lööki olla...
Edit: leidsin Poseidoni hinna, "kõigest" kuskil 10 tonni euro piires. Paljud slaavlased peletab see hind muidugi eemale. Rikkad siis, liiga odav. Aga lol - Poseidon, water resistance 30m...
|
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
rnx69
HV vaatleja
|
03.02.2016 08:43:54
|
|
|
Avastasin üle pika aja siia kiigates juhuslikult, et siin on ka kellateema olemas, mõtlesin senimaani, et ma olen üks vähestest fruktidest kes veel mehhaanilist kella kannab, aga näe, siin neid hulle ikka jätkub veel
Siunati siin Invictat - kuna mul on paar tükki neid olnud, siis julgen natuke sellele väitele vastu kobiseda - arvestades hinda (reaalset müügihinda, mitte seda 5x MRSP-d, mis sildil) pole neil enamasti häda midagi. Umbes viis aastat oli mul 8926, seda siis Seiko NH35A mehhaanikaga, mitte vana Miyotaga (Miyotadest ei oska midagi head arvata, peale selle kui naisele sai mitte just kõige odavam Miyotat kasutav Bulova soetatud ning selle üles keeratult käimise aeg ja täpsus jätavad omajagu soovida). 8926 puhul olin üllatunud, et karbist välja võttes käis kell täpsusega sekund ette paari päeva jooksul. Mehhaanilise kella kohta uskumatu tulemus. Kell sai viie aasta jooksul igapäevast vatti ja vilet ning lõpuks nägi välja nagu oleks umbes kuus korda vanem, kui reaalselt (nii juhtub, kui kannad kella põhimõtteliselt 24/7 ning teed sellega ka pidavalt tööd). Peale viit aastat jõudis kätte aeg, kus oleks vaja olnud mehhaanika puhastamist ning uut klaasi. Kuna aga puhastamine nii odava kella puhul võrdub uue kella hinnaga, siis ma otsustasin hankida asenduse. Vana rändas sahtlisse paremaid aegu ootama, kui tekib veidi aega ise kellassepatööd õppida. Vaatasin Steinhardte, aga nende mõistliku hinnaga kättesaadavus oli suhteliselt nullilähedane. Kogemata koperdasin otsa väga hea hinnaga järgmisele Invictale - 9937. Hinnaks siis suurusjärk 250$ (kahjuks on möödas need ajad, kus selle kella reaalne hind oligi nii madal, nüüd liiguvad oluliselt kallimalt enamasti). Kahjuks või õnneks on tegu juba uuema mudeliga, mida on veidi ratsitud, näiteks safiirklaasi asemel on käibel laminaatklaas ning ka ETA mehhaanika on asendunud juba Sellita omaga.
Muljed - kett kannatab erinevalt 8926 omast kriitikat (kuigi olgem ausad alla 100$ maksnud kella koha pealt sellise detaili osas norida oleks reaalselt patt). Keti konstruktsioon on reaalselt viisakam kui oluliselt kallimatel kelladel, küll aga jätab odava mulje poleeritud keskosaga viimistlus, mille koha pealt sai kohe algul ette võetud esimene "ravi". Korpus tundub olevat sama, mis 8926-l, selle viimistlus võiks gramm parem olla, poleeritud pind on ebaühtlane ning harjatud osa on päris robustne (õnneks on seda korpusel väga vähe). Numbrilaua viimistlus mulle isiklikult meeldib ning selle raha eest on täitsa viisakas. Tavaliselt inimesed kobisevad selle tootjanimega graveeringu koha pealt kella küljel, mind see absoluutselt ei häiri, pigem eristab teistest Rolexi kloonidest. Üldmulje jääb igapäevaseks kandmiseks mõeldud kella koha pealt viisakaks.
Nüüd mehhaanika - oleks oodanud Sellitast veidi viisakamat käitumist. Tegu on juba Sellita SW200 edasiarendusega, millel on ära ravitud mõningad lastehaigused, näiteks kiiresti kuluvad üleskeeramise hammasrattad, mis oli ka üks asju, mille eest Invicta ca 2008-2010 kõvasti siunata sai. Kuna ETAt tänapäeval enam korporatsioonist välja arvestataval hulgal ei müüa, siis on loogiline, et odavtootjad on läinud teiste analoogide teed. Kuna kell on hetkel veel alla kuu mind teeninud, siis paikapanevaid järeldusi mehhaanika osas ei tee, aga hetkel on täpsus +10-12s päevas, mis on oluliselt nirum, kui vanal kellal. Eks laseb paar kuud sisse töötada ning siis vaatab, kas on vaja reguleerida või mitte. Internetist loetu põhjal on võimalik SW200 saada suht lihtsa vaevaga COSC spekile vastavalt käima. Igaks petteks sai reguleerimise kergendamiseks piesoelement ning tihendikomplekt juba ära tellitud.
Kui üldse millegi üle kobiseda, siis luminofoor võiks küll kauem kesta, kui kasutada UV lampi, siis saab umbes tunnikese pimedas selget numbrilauda nautida, tavavalguse puhul on juba peale paarikümmet minutit pimedas aja nägemine raskendatud. Ja kui keegi oskab vihjata, kust võiks leida antud isendile keraamilise või vähemalt mingisuguse kattega klaasi ümbritseva rõnga, siis oleks tänulik (tundub olevat veidi väiksema välisläbimõõduga kui 38mm (nihikuga mõõtes sain 37.5-37.6), Rolex ja selle kloonid on harilikult 38mm. See odav alumiinium, mis originaalis, kardab jubedalt kriime.
|
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
XR
HV Guru

|
03.02.2016 13:14:21
|
|
|
rnx69, kui sa tõesti 250 dollariga said kella, mille sees on SW200, siis see on küll erakordselt hea diil.
Ma natuke kahtlen, et see päris Sellita on. Eriti veel edasiarendus ehk siis parem kui päris.
|
|
   |
42 |
|
tagasi üles |
|
 |
rnx69
HV vaatleja
|
03.02.2016 13:20:53
|
|
|
Tegu oli poes väljas olnud näidisega, millel olid mõningad kriimud, reaalne hind, millega see müügis oli, oli 370, tegin pakkumise 250-le või 260-le ja sain omale. Invictat nüüd vaevalt mõni hiinlane kopeerima hakkab ning Sellitat detailselt järgi teha pole ka väga pointi, tegu siiski juba oma olemuselt poolhiinlasega, kes muuseas toodab tänapäeval ka enamuse ETA mehhaanikatest Mehhaanika ise on Sellita SW200-1, kui balansivedru alla vaadata.
|
|
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
XR
HV Guru

|
03.02.2016 13:23:59
|
|
|
tsitaat: |
Sellitat detailselt järgi teha pole ka väga pointi
|
Neid Seagulli nimega väga palju müügis. Ju siis ikka on pointi.
Poolhiinlase all mõtled seda, et ETAd on pooleldi Hiinas tehtud? Ei ole!
|
   |
42 |
|
tagasi üles |
|
 |
rnx69
HV vaatleja
|
03.02.2016 15:54:47
|
|
|
ETA kasutab suuresti OEMina sedasama Sellitat ning on seda juba üle 10 aasta teinud. Kus nad mehhaanikaid reaalselt toodavad, seda nad ise ei avalda. Kuid selleks, et kirjutada mehhaanikale Swiss Made piisab tänapäeval küigest sellest, et mehhaanika detailid ja lõplik kvaliteedikontroll peavad pärinema Šveitsist - koostatud võib see olla kus iganes. Kurjad keeled räägivad, et Sellita on ka osad detailid suutnud allhankesse keerata ning seesama hiinlaste Seagull teeb neile näiteks mehhaanika põhjaplaate. Seagull on muuseas täiesti arvestatav tegija, seega kui ta ka Sellitale midagi valmistab, on see minu jaoks täiesti aktsepteeritav. Hiina mehhaanikate kõige suurem häda on see, et koostepuhtus jätab soovida, kui natuke kellassepade blogisid lugeda, siis on sealt seest leitud nahajääke ja karvu, samas mehhaaniliselt etteheiteid pole väga näinud.
|
|
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
XR
HV Guru

|
03.02.2016 16:05:01
|
|
|
tsitaat: |
ETA kasutab suuresti OEMina sedasama Sellitat ning on seda juba üle 10 aasta teinud.
|
ETA kasutab Sellitat mitte vastupidi?
|
   |
42 |
|
tagasi üles |
|
 |
rnx69
HV vaatleja
|
03.02.2016 17:30:53
|
|
|
Jap, täpselt sedapidi, Sellita on tänapäeval orienteeritud oluliselt rohkem masstoodangule ning viimasel 10l aastal on ta ETAle teinud tükke, lisaks on ETA saatnud ka oma mehhaanikaid Sellitale selleks, et neid kaunistada, koostada ning lõpphäälestust teha. Päris mitmes kohas on sellest juttu olnud. ETA on juba pikemat aega hädas Swatchi omaenda vajaduste rahuldamisega ning 2010 lõpetati korporatsioonist väljapoole koostekittide müümine. Terviklikke mehhaanikaid peaks ETAlt endalt endiselt saama, küll aga ei saa tootjad enam poolfabrikaate. Ja kui ETAst rääkida, siis ka nemad ise minu teada on kolinud osa tootmist Aasiasse.
Ma usun, et reaalselt Invicta ja muud "teleturutootjad" kallimate kellade juures kasutavad Sellita tükke - kuna kogused on suured, siis saab mehhaanika ka oluliselt odavamalt kätte, kui letihinnaga. Ning olgem ausad, ülejäänud kell on siiski odav Hiina masstoodang, seega selle omahind ei tohiks olla just väga suur, eriti arvestades toodangumahte - kui rääkida 9937 seeriast, siis kuna korpust jagavad nad odavama 8926 seeriaga, mida vorbitakse ilmselt veel kümme korda enam, siis korpuse hind ei saa moodustada kogu kella hinnast just märkimisväärset osa.
|
|
   |
10 |
|
tagasi üles |
|