|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| Kuidas vahetad või lased oma autol õli vahetada? |
| Ostan õli, filtri ja vahetan ise oma kätega |
|
29% |
[ 77 ] |
| Ostan õli, filtri ja lasen sõbral/töökojal vahetada |
|
20% |
[ 55 ] |
| Lähen mõnda töökotta ja tellin õlivahetuse (+ hooldus) |
|
18% |
[ 48 ] |
| Lähen margiesindusse ja lasen vahetada (+ hooldus) |
|
31% |
[ 83 ] |
|
| hääli kokku : 263 |
|
| autor |
|
Winterwind
One

|
19.01.2016 10:06:13
|
|
|
| Marto. kirjutas: |
| "auto teema" |
No nad käivad margiesinduses kütet tankimas kah..
Milleks ise mõelda kas disla, 95, 98 või sootuks gaas.
Sõidad letti ja ütled, et laske paak täis
|
|
| Kommentaarid: 1009 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
3 :: |
1 :: |
728 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Oisu.
HV kasutaja
|
19.01.2016 10:18:39
|
|
|
| Super AMOLED kirjutas: |
| Lased vedrudel ka ise relakaga keerdusid välja |
Vellalil eest kaks ka tagumistel ka kaks keeldu maha
|
|
| Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
0 :: |
3 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Anti
|
19.01.2016 10:19:02
|
|
|
Ei ma saan aru, et ise remontida on odav ja värki särki, aga keskmisel linnainimesel pole ju kohtagi, kus mingeid amorte vahetada. Rääkimata tööriistadest. Mul pole autol isegi tungrauda, millega auto maast lahti tõsta
|
|
| Kommentaarid: 314 loe/lisa |
   |
4 :: |
240 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Winterwind
One

|
19.01.2016 10:20:45
|
|
|
| Anti kirjutas: |
Mul pole autol isegi tungrauda, millega auto maast lahti tõsta  |
Rattavõtit ja muud jama samuti pole sest sinna alla nagnii mingi junnist varuratas ei mahu
|
|
   |
728 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tiim
HV veteran

|
19.01.2016 10:20:54
|
|
|
Maaaluses parklas vahetad, tungi küsid kellegi käest kes poodi läheb. Ütled et teed kiirelt ära.
_________________ mida sa vahid mu allkirja, AHV raisk |
|
| Kommentaarid: 49 loe/lisa |
   |
43 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ranel
HV Guru
|
19.01.2016 10:57:13
|
|
|
Pole rääkinud ise vahetusest kuigi lihtsamad asjad nagu filtrid ja pirbid saab suvalises parklaski ise ära vahetatud ning nendepärast kuskike joosta on ka rumalus.
|
Sama teema õlivahetus võtab 10-15min. No ausalt ma ei viitsi kuhugi töökotta joosta selle jaoks Viimase kolme välba õli ja filtrid ostsin korraga ära 2000km pärast saab juba taas õli vahetada Rääkimata sellest, et ma tean, et korralik õli sees ja päriselt vahetatud. Töökojad ju imevad õli välja karterist ja lasevad uue peale.
_________________ Mobiilne rehvivahetus Lõuna-Eestis ja rehvide tellimine üle Eesti. www.rsrehvid.ee 55 684 121 |
|
| Kommentaarid: 186 loe/lisa |
   |
165 |
|
| tagasi üles |
|
 |
lightbluefox
HV Guru
|
19.01.2016 11:00:50
|
|
|
| ranel, ajad auto Annelinnas äärekivi peale ja lased õli välja? Sõbral vahetas isa kahel rondil mootori Sakus korterelamu parklas.
|
|
| Kommentaarid: 45 loe/lisa |
   |
44 |
|
| tagasi üles |
|
 |
softis
HV Guru

|
19.01.2016 11:22:34
|
|
|
| ranel kirjutas: |
| Rääkimata sellest, et ma tean, et korralik õli sees ja päriselt vahetatud. Töökojad ju imevad õli välja karterist ja lasevad uue peale. |
Huumor?
_________________ www.FunBox.ee - kvaliteetsed õhupallid, värvikad kostüümid ja kõik muu vajalik meeldejääva peo korraldamiseks! |
|
| Kommentaarid: 21 loe/lisa |
   |
21 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
19.01.2016 11:25:32
|
|
|
| Kuhu ma selle väljalastud õli panen. Valan maha?
|
|
| Kommentaarid: 94 loe/lisa |
   |
5 :: |
81 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tiim
HV veteran

|
19.01.2016 11:26:00
|
|
|
värvid talasid kodus
_________________ mida sa vahid mu allkirja, AHV raisk |
|
| Kommentaarid: 49 loe/lisa |
   |
43 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ranel
HV Guru
|
19.01.2016 11:30:00
|
|
|
| softis kirjutas: |
| Rääkimata sellest, et ma tean, et korralik õli sees ja päriselt vahetatud. Töökojad ju imevad õli välja karterist ja lasevad uue peale. |
Huumor? |
Miks huumor?
Bensukates on vana õli kogumiskastid. Vähemalt Tartus on ...
_________________ Mobiilne rehvivahetus Lõuna-Eestis ja rehvide tellimine üle Eesti. www.rsrehvid.ee 55 684 121 |
|
   |
165 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Winterwind
One

|
19.01.2016 11:35:38
|
|
|
Vana õli lased uue õli kanistrisse tagasi ja viid jäätmejaama
|
|
   |
728 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Anti
|
19.01.2016 11:37:34
|
|
|
Viikingmotorsi pakkumine õlivahetuseks:
Õlifilter+abivahendid: 19eur
õli: 43eur
töö: 18eur
KOKKU: 80eur
Võrdleme seda nüüd olukorraga: puudub koht, viitsimine ja oskus õli vahetamiseks, võimalus õli realiseerimiseks ja igasugune motiveeritus minna õue auto kapoti alla majandama ja paneme siia kõrvale 80eurot ehk nö võtmed kätte teenuse. Lisame juurde fakti, et õli vahetatakse reeglina kord aastas.
viimati muutis Anti 19.01.2016 11:38:54, muudetud 1 kord |
|
   |
240 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
19.01.2016 11:38:01
|
|
|
| Enamikel töökodadel on vahetus õli hinna sees, mida me mäkerdame ? Pealegi õlivahetus =/ hooldus.
|
|
| Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
2 :: |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Winterwind
One

|
19.01.2016 11:40:06
|
|
|
Võrdleme seda nüüd olukorraga: puudub koht, viitsimine ja oskus õli vahetamiseks, võimalus õli realiseerimiseks ja igasugune motiveeritus minna õue auto kapoti alla majandama ja võrdleme seda selle 80euro ehk nö võtmed kätte teenusega. Lisame juurde fakti, et õli vahetatakse reeglina kord aastas. |
Või siis Automaailmast sama GM originaalõli 5l hetkel letikas 26 euri, filter miski 5-10 euri, neli kruvi põhjakattelt, õlivanni polt ja filter..
10-15min ja olemas. Aga jah.. kui kohta ei ole ja ei viitsi siis muidugi.. Samas mul on palju mõistlikum ise see 15min kulutada kui esindusse kärutada ja seal passida ja aega raisata.
|
|
   |
728 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
19.01.2016 11:40:47
|
|
|
Meenus krooniaegne anekdoot
| tsitaat: |
Auto õlivahetus naiste moodi:
1) Kui eelmisest õlivahetusest on möödunud 10 000 kilomeetrit, sõida teenindusse
2) Joo tass kohvi
3) 30 minuti pärast maksa arve ja lahku hooldatud autoga
Kulud: Õlivahetuse sooduspakkumine - 395 krooni, tass kohvi teeninduses - 5 krooni
Kokku: 400 krooni
Auto õlivahetus meeste moodi:
Oota õlivahetusega reede õhtuni. Käi varuosapoes ja osta 700 krooni eest kanister sünteetilist õli, õlifilter, lehter, kätepuhastusvahendit ja lõhnakuusk. Sõida koju, söö kõht täis, pane vanad tunked selga ja lahku, six-pack näpu otsas, garaazhi suunas. Avasta, et kasutatud õli jaoks mõeldud vana kanister on pilgeni täis. Aja kokkuhoiu mõttes ära hakka seda tanklasse vedama, vaid mata tagahoovi maha. Ava esimene õlu ja loputa kaevetööde väsimus ning tolm alla.
Tõsta auto esiosa tungrauaga üles. Enne kuluta pool tundi tõkiskingade otsimiseks. Leia tõkiskingad poja pedaaliauto alt. Ava järgmine õlu. Pane mootori alla õlivann. Otsi õlikorgile sobivat võtit. Loobu ja kasuta korgi avamiseks tellitavat võtit. Eemalda õlikork. Pilla kork õlivanni mootorist valguva kuuma õli sisse. Kõrveta näpud. Roni auto alt välja, pühi õlipritsmed näolt ja oota paar minutit. Kuni õli nõrgub, võta õlut. Otsi õlifiltri võtit. Loobu otsimisest, löö vanast õlifiltrist suuremat sorti kruvikeeraja läbi ning keera filter maha. Õlu. Saabub naabrimees. Joote ära kogu õlivahetuseks mõeldud õlle. Õlivahetus võib lõppeda ka laupäeval.
Järgmisel ennelõunal tiri õlipann mootori alt välja ja tühjenda sinnasamasse, kuhu vana õlinõugi matsid. Õlu. Ei, see sai eile otsa. Täida uus õlifilter värske õliga ja ürita paigaldada. Mingil põhjusel ei sobi filter oma kohale. Ilmselt oled saanud kauplusest vale filtri. Otsusta vana filter tagasi panna ja sõita varuosapoodi õige järele. Damn, meenuta kruvikeerajaaukudega vana filtrit. Jalgsimatk varuosapoodi õige filtri järele. Sinu poolt hoolikalt värske sünteetilise õliga täidetud uut filtrit ei taha müüja millegipärast tagasi võtta.
Lähed natuke endast välja ka. Tagasiteel käid Selverist läbi ja rahustad end paari six-packi hankimisega. Uus filter sobib oma kohale! Ära üle pinguta, kolmveerand pööret pingutuseks on küllaldane. Viimaks ometi - värske õli mootorisse! Kuuled solinat.?? Katkesta õli kallamine, torma tagaaeda õlikorki otsima. Leiad selle prügiaugust vana õli seest. Võta aeg maha ja joo paar õlut. Avasta, et üle poolteise liitri uut õli on mootorist alt välja voolanud. Võta lohutuseks veel üks õlu. Roni auto alla õlikorki paigaldama. Tellitav võti libiseb õliselt korgilt ja sõrmenukid kohtuvad ootamatult valusalt metalliga. Eelmise punktiga koos lööd ära ka pea. Vannu südamest. Ürita võti täpsemalt korgile sobitada. Kitsastes tingimustes raskelt käiva patentvõtme sobitamisele kulutad viis minutit. Keera õlikork peale.
Tule auto alt välja. Puhasta käsi ja ürita peatada verevool sõrmenukkidest. Enne ja pärast seda võta õlut. Kalla sisse allesjäänud uus õli. Avasta, et seda on ikkagi vähevõitu. Käivita mootor ja veendu, et õlirõhu tuli siiski kustub. Võta õlut. Korja kokku tungrauad-tööriistad. Mine proovisõidule, ühtlasi otsusta käia bensiinijaamas ja osta paar liitrit õli lisaks. Tagasiteel, õlistes riietes, õllesena ja ilma ühegi dokumendita pälvid liikluspolitsei tähelepanu. Avastad, et ka telefoni ei ole kaasas. Auto arestitakse, tänu juhuslikult tagataskust leitud passile pääsed ise vahistamisest.
Esmaspäeva alustad auto äratoomisega tasulisest parklast. Maksad takso, teisaldamise ja hoiuteenuse eest kokku 850 krooni. Kolmapäeval käid liikluskomisjonis. Kerges joobes ja ilma dokumentideta sõidu eest ostad 5500 krooni eest politsei aktsiaid. Kulud: Õli, filter, kätepuhastusvahend - 700 kr, teine õlifilter - 75 kr, kaks lisaliitrit sünteetilist õli tanklast - 270 kr, auto teisaldamine ja tasuline parkla - 850 kr, trahvid - 5500 kr, õlu - 18 × 9,50 = 171 kr
Kokku: 7566 krooni |
_________________ Erakopeerimistasu tõstmise ettepaneku tagasilükkamine
Hinnavaatlus.ee - leia parim hind!
HV-s ID-kaardiga autentimine |
|
| Kommentaarid: 465 loe/lisa |
   |
7 :: |
362 |
|
| tagasi üles |
|
 |
hans
Nii ränk on olla.
|
19.01.2016 11:44:39
|
|
|
| Winterwind kirjutas: |
Võrdleme seda nüüd olukorraga: puudub koht, viitsimine ja oskus õli vahetamiseks, võimalus õli realiseerimiseks ja igasugune motiveeritus minna õue auto kapoti alla majandama ja võrdleme seda selle 80euro ehk nö võtmed kätte teenusega. Lisame juurde fakti, et õli vahetatakse reeglina kord aastas. |
Või siis Automaailmast sama GM originaalõli 5l hetkel letikas 26 euri, filter miski 5-10 euri, neli kruvi põhjakattelt, õlivanni polt ja filter..
10-15min ja olemas. Aga jah.. kui kohta ei ole ja ei viitsi siis muidugi.. Samas mul on palju mõistlikum ise see 15min kulutada kui esindusse kärutada ja seal passida ja aega raisata. |
Säästad 44 eurot, Selle 44 euro eest ronid auto alla, mökerdad, pead pärast õli kuskile ära viima. Kui filter ei tule lahti lööd kruvika läbi sest spets võtit pole ja mökerdad veel.. vs viskad auto teenindusse, võtad tasuta kohvi, loed läppariga viimased uudistepealkirjad ja eposti läbi ning sõidad puhta ja valge särgiga tööle edasi..
Tark hinnavaatleja rendib muidugi lasnas garaaži 35 euroga kuus ja pakub ka tuttavatele teenust õhtuti peale tööpäeva.
No siis on ikka puhta mööda autoteema.
Mismõttes ei peakski teadma? Amorte lähed ostad ka "neid suvalisi" eeltööd tegemata kui juhtub, et mingil põhjusel sa ei tee vahet bilsteini b4, b6 ja b8'al näiteks? Või tuleb jälle vastus, et ää ma ei peagi teadma ä. Väga naiselik lugu siin. |
Marto, elu pole ainult autod ja rontide iseparandamine Kust see piir jookseb mida peaks teadma üldse. Kas ma pean teadma mitme labaga sidur mu halli värvi igapäeva autol on ? Palju väänet see talub jne?
viimati muutis hans 19.01.2016 11:44:57, muudetud 1 kord |
|
| Kommentaarid: 104 loe/lisa |
   |
81 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
   |
362 |
|
| tagasi üles |
|
 |
hans
Nii ränk on olla.
|
19.01.2016 11:45:50
|
|
|
Kuidas hooldad autot.
* Vahetan õli ise
* vahetan õli esinduses
* täishooldus esinduses
|
|
   |
81 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Anti
|
19.01.2016 11:46:10
|
|
|
| -ei vahetagi
|
|
   |
240 |
|
| tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
19.01.2016 11:46:50
|
|
|
Huumor? |
paraku mitte. kui saab siis õlivarda august volla sisse ja imetakse nii kaua kui tuleb. töötab eeldusel, et 100% ringlusest olevast abrasiivist jääb filtrisse. kui õlivahetus tähendab sisuliselt seda, et keerad ülalt punni maha ja lahtise käega ise eelmisel korral peale keeratud välise filtri "selleks ette nähtud pilust ülevalt käe sisse pistes maha" võiks antud juhul teenindusest praaliv isand oma väiksed näpud siit teemast eemal hoida. virtuaaltuuninguteks ja "istusin esinduses sees ja proovisin pedaale vajutada " on mingid teised teemad kuskil.
näiteks selle kohta, et esinduse loogika kohati ei pea on see sama 30k välp mis tõesti jah, kuskil itaalias või saksamaal kus miinuskraad juba uudistesse saab, täiesti töötada võib aga näed, meie kliimas päris nii ei ole. okei, siinne inimene on teadlik ja ehk isegi vahetab vastu talve mahla välja aga keskmine pere-ema laseb oma seitse aastat vana sidruniga, millega ei pea enam kuskil hooldamas käima nii kaua kui see hommikul nupust tule üles võtab. ma kunagi kui mu isa veel mehhaanikuametit pidas, nägin ühte pirukamosse pealt tulnud mootorit, mille saaled olid lastud vända kaela ümber õhukeseks plekivedruks. kui autori käest küsiti, et kas sul aju natuke peas oli, et kui õlituli põlema hakkas" see siis ,et "ah, käik alla ja edasi.." ühel hetkel said käigud otsa..
_________________ Kontrollitud ja arvega sülerid: https://www.yaga.ee/mox-fulder ja https://www.facebook.com/marketplace/profile/61591165192783/?ref=permalink küsi ka akut, klaviatuuri.. kiireim viis on helistada 5213582 |
|
| Kommentaarid: 1156 loe/lisa |
   |
724 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Winterwind
One

|
19.01.2016 11:48:55
|
|
|
| hans kirjutas: |
| Säästad 44 eurot, Selle 44 euro eest ronid auto alla, mökerdad, pead pärast õli kuskile ära viima. Kui filter ei tule lahti lööd kruvika läbi sest spets võtit pole ja mökerdad veel.. vs viskad auto teenindusse, võtad tasuta kohvi, loed läppariga viimased uudistepealkirjad ja eposti läbi ning sõidad puhta ja valge särgiga tööle edasi.. |
No ütleme nii, et sul ei ole asjast väga ettekujutust. Filter tuleb koos kopsikuga ära, tavaline nr 32 padrun.
Õli ei pea peale igat korda tagasi viima ja selleks spetsilt sõitma.
|
|
   |
728 |
|
| tagasi üles |
|
 |
hans
Nii ränk on olla.
|
19.01.2016 11:54:00
|
|
|
| laurx kirjutas: |
Huumor? |
paraku mitte. kui saab siis õlivarda august volla sisse ja imetakse nii kaua kui tuleb |
Kui esindus sellist hooldust teeb, ei tohiks nad hiljem garantiikorras sind üldse jutule võtta. Tehas ei maksa midagi kinni kui nii üle lastud on.
No ütleme nii, et sul ei ole asjast väga ettekujutust. Filter tuleb koos kopsikuga ära, tavaline nr 32 padrun.
Õli ei pea peale igat korda tagasi viima ja selleks spetsilt sõitma. |
Olen dislabemmil mootoriketid ära vahetanud ise garages, tean kuidas pidi mutrivõtit keerata. Enam elusees ei taha miskit sellist ette võtta, "sääst" ei olnud kuskilt otsast.
Jah, saab ka koguda selle õli suurde kanistrisse esikus või korteri panipaigas. Aga see 44 eurot säästu aasta peale on piisavalt väike summa et kui just endal garaaži ja korralikke töövahendeid pole teha viitsiks. 44 euro pärast aastas soetama hakata kõike seda on ka mõttetu. Okei, ostad rohkem ja remondid muid asju ka ise, pidurikettad/klotsid vahetad ka ära, 2 tunni tööraha säästu esinduse hinnakirja järgi. ( vahetad neid ju ka nii tihti )
Keerulisema probleemi jaoks ostad 1600€ diagnostikaseadme juba. Aga see teenib ju tasa kui teenust pakkuda hobikorras..
|
|
   |
81 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ranel
HV Guru
|
19.01.2016 11:55:01
|
|
|
| Säästad 44 eurot, Selle 44 euro eest ronid auto alla, mökerdad, pead pärast õli kuskile ära viima. Kui filter ei tule lahti lööd kruvika läbi sest spets võtit pole ja mökerdad veel.. vs viskad auto teenindusse, võtad tasuta kohvi, loed läppariga viimased uudistepealkirjad ja eposti läbi ning sõidad puhta ja valge särgiga tööle edasi.. |
Õli ei pea peale igat korda tagasi viima ja selleks spetsilt sõitma. |
Mul selline tööriist. Reaalsuses on seda vaid ühe korra bemmil vaja olnud. Maksin mingi 2-3 eur automaailmas kunagi.
Spoiler 
Üldjuhul, kui töö hind teeninduses on alates 25 eur/h ja minu sissetulekud sellise numbrini isegi poole võrra ei küündi, siis muidugi teen lihtsamad asjad ise ära.
_________________ Mobiilne rehvivahetus Lõuna-Eestis ja rehvide tellimine üle Eesti. www.rsrehvid.ee 55 684 121
viimati muutis ranel 19.01.2016 11:55:50, muudetud 1 kord |
|
   |
165 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
   |
362 |
|
| tagasi üles |
|
 |
RustyZ
HV Guru

|
19.01.2016 11:57:29
|
|
|
Õlivahetust ma küll ise ei viitsi teha ja selle mögaga jaurata. Tehakse kiirelt kuskil töökojas ära.
Aga mingeid rihmasid, rullikuid, radikaid, termostaate ja muud mudru millele saab ülaltpoolt ligi on lihtne vahetada. Kui päris idioot ei ole võtad youtube juhendi või foorumi juhendi lahti ja teed ära. Uuemate autodega on juba kindlasti keerulisem, seal on nüansse rohkem...
EDIT: täpsustan siin, et nt termostaadi vahetusele on näidatud minu masinal kokku mingi 1,5-3 tundi, olenevalt kui purjus oled. Ma tegin selle ära mingi 30 minutiga...
_________________ Wreckfest 2 server: 136.243.70.252:30102 | parool: isamaa (kui on enabled) |
|
| Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
11 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Winterwind
One

|
19.01.2016 12:00:31
|
|
|
44 euro pärast aastas soetama hakata kõike seda on ka mõttetu. Okei, ostad rohkem ja remondid muid asju ka ise, pidurikettad/klotsid vahetad ka ära, 2 tunni tööraha säästu esinduse hinnakirja järgi. ( vahetad neid ju ka nii tihti )
Keerulisema probleemi jaoks ostad 1600€ diagnostikaseadme juba. Aga see teenib ju tasa kui teenust pakkuda hobikorras.. |
Noh, kui 10-15k tagant vahetada mitte longlifet lasta siis tuleb mul aastas 3 õlivahetust.
~45min kulutatud aega ja 132 kokkuhoitud eurot.
Muidugi õlivahetust ketivahetusega võrrelda on päris pädev.
Ning milleks osta diagnostikaseade kui nii Vikingus kui Amservis tuttavad tööl kes sama asja tasuta või paari õlle eest ära vaatavad?
Rihmavahetused ja asjad lasin ikka Vikingus teha.. Hea, et peale vahetust mingi rihm või rullik külma ilmaga viliseb kuigi korrutasin veel 10x üle,
et vahetage kindlasti kõik asjad ära mis vaja..
viimati muutis Winterwind 19.01.2016 12:01:27, muudetud 1 kord |
|
   |
728 |
|
| tagasi üles |
|
 |
hans
Nii ränk on olla.
|
19.01.2016 12:00:53
|
|
|
| OT: Kui te ostate uut lauaarvutit, siis selleasemel, et tellida kõik jupid ühest kohast 800 euro eest ostate ikka iga jupi sealt kus kõige odavam, sõidate mööda linna ringi poodide vahet, Tellite prose smartpostiga ja emaplaadi kulleriga et maksta kogu komplekti eest 780 eurot?
|
|
   |
81 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
   |
362 |
|
| tagasi üles |
|
 |
hans
Nii ränk on olla.
|
19.01.2016 12:02:57
|
|
|
44 euro pärast aastas soetama hakata kõike seda on ka mõttetu. Okei, ostad rohkem ja remondid muid asju ka ise, pidurikettad/klotsid vahetad ka ära, 2 tunni tööraha säästu esinduse hinnakirja järgi. ( vahetad neid ju ka nii tihti )
Keerulisema probleemi jaoks ostad 1600€ diagnostikaseadme juba. Aga see teenib ju tasa kui teenust pakkuda hobikorras.. |
Noh, kui 10-15k tagant vahetada mitte longlifet lasta siis tuleb mul aastas 3 õlivahetust.
~45min kulutatud aega ja 132 kokkuhoitud eurot.
Muidugi õlivahetust ketivahetusega võrrelda on päris pädev.
Ning milleks osta diagnostikaseade kui nii Vikingus kui Amservis tuttavad tööl kes sama asja tasuta või paari õlle eest ära vaatavad?
Rihmavahetused ja asjad lasin ikka Vikingus teha.. Hea, et peale vahetust mingi rihm või rullik külma ilmaga viliseb kuigi korrutasin veel 10x üle,
et vahetaga kindlasti kõik asjad ära mis vaja.. |
No jõuamegi lõpuks sinna, et ise on maruodav ja säästlik autot remonitda, kui
* on olemas tööriistad
* on olemas koht kus näiteks õli/klotse vahetada ( magalas / prisma parklas tungiga ei tee, kui kohta ei ole )
* on tuttav esinduses tööl kes spetsvahendeid laenab või peale tööaega kiirelt ära teeb.
* ..
|
|
   |
81 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Cb4
HV Guru

|
19.01.2016 12:03:52
|
|
|
Kuidas hooldad autot.
* Vahetan õli ise
* vahetan õli esinduses
* täishooldus esinduses |
Peale esinduse ja ise vahetamise pole kohti?
_________________ Ma ei ole agressiivne juht, olen lihtsalt võistlushimuline.
Did i ever tell you the definition of "Insanity"? |
|
| Kommentaarid: 113 loe/lisa |
   |
95 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
   |
362 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ceemic
24/7@kalal

|
|
| Kommentaarid: 421 loe/lisa |
   |
322 |
|
| tagasi üles |
|
 |
hans
Nii ränk on olla.
|
19.01.2016 12:06:25
|
|
|
| Cb4 kirjutas: |
Kuidas hooldad autot.
* Vahetan õli ise
* vahetan õli esinduses
* täishooldus esinduses |
Peale esinduse ja ise vahetamise pole kohti?  |
Lasen töökojas töötaval sõbral paari õlle eest ära teha peale tööaega
|
|
   |
81 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
19.01.2016 12:08:49
|
|
|
| OT: Kui te ostate uut lauaarvutit, siis selleasemel, et tellida kõik jupid ühest kohast 800 euro eest ostate ikka iga jupi sealt kus kõige odavam, sõidate mööda linna ringi poodide vahet, Tellite prose smartpostiga ja emaplaadi kulleriga et maksta kogu komplekti eest 780 eurot? |
Mis asja
HV-st vaatad ja tellid koju/tööle/smarti/omnivasse tasuta st. lisakulu pole.
See 20.- veel täitsa võit - õlleraha
Asi mida tasub teha on veel tööandja asjadega koos tellimine - saab alet (ehk teed ennast suuremaks ja ei pea kuskilt ebay-st või venkude nn "rootsi orginaale" ostma.
viimati muutis Magic 19.01.2016 12:10:14, muudetud 1 kord |
|
| Kommentaarid: 235 loe/lisa |
   |
201 |
|
| tagasi üles |
|
 |
M8T0
HV Guru
|
19.01.2016 12:10:36
|
|
|
Ma olen lasnud mõned korrad margiesinduses õli/filtreid vahetada kuna tegu oli uue autoga ja garantii poleks muidu kehtind. Arved olid krooniaeg 2000-3000krooni vahel. Kuramuse 1.6 liitriga bensukas. See on nii 150eurot plussmiinus.
Sinna läks umbes 4 liitrit 5w30 õli mille 5ne kanister on alla 40€ , mootori õhu , salongiõhu ja õlifilter on kokku ca 35-40€. Sõber küsib viieka tõstukiotsa ajamise eest. See teeb kokku 80-90€ umbes. Milleks maksta iga kord 60€ või rohkem peale kui pole tarvis?
Ma sõitsin selle autoga keskmiselt 70K km aastas. Hetkel aasta keskmine kuskil 35 kandis.
See teeb ikka rohkem kui 1 õlivahetus aastas ja säästetud summa kolmekohaline.
|
|
| Kommentaarid: 87 loe/lisa |
   |
78 |
|
| tagasi üles |
|
 |
softis
HV Guru

|
19.01.2016 12:11:53
|
|
|
Winterwind, kuidas Vikingus hoolduse hinnad nt Amserviga võrreldes on? Ma ei leia neil sellelt puiselt lehelt infot. Amservil on põhihoolduse hinnad vähemalt toodud markidel.
_________________ www.FunBox.ee - kvaliteetsed õhupallid, värvikad kostüümid ja kõik muu vajalik meeldejääva peo korraldamiseks! |
|
| Kommentaarid: 21 loe/lisa |
   |
21 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Winterwind
One

|
19.01.2016 12:13:59
|
|
|
| Winterwind, kuidas Vikingus hoolduse hinnad nt Amserviga võrreldes on? Ma ei leia neil sellelt puiselt lehelt infot. Amservil on põhihoolduse hinnad vähemalt toodud markidel. |
Reeglina kallimad aga eks pead pakkumist küsima, mõlemad vastavad suht kiirelt.
Aga üldiselt on vähemalt mul küll Viking kallima pakkumise teinud. Kuigi nn 150k hoolduse tegin seal sest tehti normaalne ale.
|
|
   |
728 |
|
| tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
19.01.2016 12:17:01
|
|
|
autol 1 olen lasknud õli vahetada muude toimetuste hulgas: kaks viimast õlivahetust on olnud koos rehvivahetusega. kevadine rehvivahetus tuleb ka koos õlivahetusega. eelmise aasta jooksul oli kaks õlivahetust. suvel kui vanad suvekad otsa said ja uued alla pandi ning sügisel kui kohustuslikus korras talverehvid alla keerata tuli.
auto 2 õlivahetus sättub sedasi, et lähen kanaliga sõbra juurde, keeran all punni lahti ja peal punni lahti.. nii kui nii tuleb garages midagi teha..
mota õlivahetus käib täpselt samamoodi nagu autol 2. kevadise välja-ajamise raames läheb vahetusse ka ports piduriklotse.
uuematel aparaatidel on õlivahetusega see konks, et tuleb "nullida". sellega võib ilma ettevalmistamata ise sahmides tüütuks minna.
_________________ Kontrollitud ja arvega sülerid: https://www.yaga.ee/mox-fulder ja https://www.facebook.com/marketplace/profile/61591165192783/?ref=permalink küsi ka akut, klaviatuuri.. kiireim viis on helistada 5213582 |
|
| Kommentaarid: 1156 loe/lisa |
   |
724 |
|
| tagasi üles |
|
 |
hans
Nii ränk on olla.
|
19.01.2016 12:19:59
|
|
|
| Ei tule, auto töötab edasi ju. Lihtsalt karjub et vahetamata on. Sina tead, et on vahetatud ja pead arvestust läbisõidu järgi vihikusse.
|
|
   |
81 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
19.01.2016 12:23:21
|
|
|
| Pole kunagi hooldusväliselt õli vahetanud
|
|
| Kommentaarid: 215 loe/lisa |
   |
182 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Winterwind
One

|
19.01.2016 12:24:24
|
|
|
| Ei tule, auto töötab edasi ju. Lihtsalt karjub et vahetamata on. Sina tead, et on vahetatud ja pead arvestust läbisõidu järgi vihikusse. |
Eitea, Opelil saab selle ise ühe klikiga ära resettida
|
|
   |
728 |
|
| tagasi üles |
|
 |
renx09
HV Guru

|
19.01.2016 12:26:23
|
|
|
| Max Powers kirjutas: |
| Pole kunagi hooldusväliselt õli vahetanud |
aga peale valanud?
|
|
| Kommentaarid: 315 loe/lisa |
   |
252 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
19.01.2016 12:27:54
|
|
|
| renx09 kirjutas: |
aga peale valanud? |
ei ole valanud
|
|
| Kommentaarid: 215 loe/lisa |
   |
182 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ranel
HV Guru
|
19.01.2016 12:28:16
|
|
|
| Ei tule, auto töötab edasi ju. Lihtsalt karjub et vahetamata on. Sina tead, et on vahetatud ja pead arvestust läbisõidu järgi vihikusse. |
Eitea, Opelil saab selle ise ühe klikiga ära resettida  |
Bemmil pidi vist 13 ja 14 pinni lühistama.
|
   |
165 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Porno Parm
mugavuspagulane

|
19.01.2016 12:28:22
|
|
|
| uue õli valab ülalt peale lastes samaaegselt vana õli alt välja
|
|
| Kommentaarid: 66 loe/lisa |
   |
6 :: |
47 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Anti
|
19.01.2016 12:28:59
|
|
|
| renx09 kirjutas: |
aga peale valanud? |
ei ole valanud |
aga välja imenud?
|
|
   |
240 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Oisu.
HV kasutaja
|
19.01.2016 12:52:37
|
|
|
| Täida uus õlifilter värske õliga ja ürita paigaldada. Jälle üks nüanss. Tänapäeva õlipumbad ja nii kehvad, et peab õlifiltri täis valama?
|
|
| Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
| tagasi üles |
|
 |
lightbluefox
HV Guru
|
19.01.2016 13:13:18
|
|
|
Oisu., päriselt või? Ise ainult filtri tihendi ära määrinud, et järgmine aasta jälle kätte saaks, täis valamine tundub suht mõttetu, kuna kinnitades valaks kohe pool maha ju. Mitmeid aastaid nii vahetanud ja pole probleeme esinenud...
|
|
| Kommentaarid: 45 loe/lisa |
   |
44 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
19.01.2016 13:13:54
|
|
|
Jutu järgi on kõik vinged isevahetajad, aga küsitlus ütleb, et enamus käitub valge inimese moel ja viib asja esindusse proffide kätte
|
|
| Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|