ma ei suutnud välja lugeda millist nendest adapteritest mul reaalselt vaja on kui s arnast lahendust tööle saada Dell E5450 peal kui ka E5430 peal. Mis mudeli tellima peaks ja kas 970 või ATi 390 juurde pista oleks liig?
Mürki ma selle peale ei võta, et sul sellega probleemivaba on.
Isiklikult soovitan Nvidia kaarti, nagu ma aru sain siis see Optimus teeb asja jube stabiilsemaks ja kiiremaks (arvuti tõesti arvab, et kaart on sees nagu hi-end läpparil, lisaks pakitakse datat kaarti saates).
Fallout4-s on mul kohe level 30 igatahes
Siseruumides on üldiselt fps üle 100, väljas (eriti peale värskelt laadimist) on stutter päris jube aga kui asjad ära cachetud saab mängida küll (VATS on abiks, kui lagib).
Üldiselt mängurõõm ei ole päris see, mis sujuvalt mängides. Kuna ma olen liikuva eluviisiga siis workstation ei kannata omamist ja muud üle ei jää.
EDIT: Räägitakse küll, et üle 1x kiirust kuidagi ei saa ja SLI ka ei tööta aga iseenesest oleks päris huvitav katsetada, kui panna mõlema, ExCard ja mPCIe, taha 2 kaarti ja need omavahel SLI-sse lükata, äkki läheb käima uute driveritega
Te Eestis olevad võiksite katsetada oma setupide kokkukompunnimist...
Kel aega ja viitsimist uurida, siis tegelt tahaks rohkem välja pressida sellest adapterist... Ise ma ei ole infot leidnud selle kohta...
Ohsa juudas kus seal lehel on alles erinevaid mudeleid. Ei oskagi sealt midagi erilist valida .
Loen su postitust ja ütlesid et said ilusti PE4L -iga asja toimima . Sina siis kasutad sisemist pesa mitte seda express card slot varianti?
Sisuliselt ise otsin samuti lahendust et aegajalt veidi oma sülearvutil paari mängu mängida sest integreeritud graafika jääb lahjaks ja kui palju liikumist on siis kast lihtsalt kogub tolmu.
Mõte just käiski peas et ehk ostaks 970 GTX mini , PE4L või PE4C koos PCIEXPRESS kaardi ning mPCIE -ga.
Ehk on kellelgi mõtteid või teab kas eestist sellist vidinat ka osta on?
Seda siin üks kasutaja (stinger) müüs ka seda sama adapterit mis lingil. See oli paar kuud tagasi. Kuid arvan, et tal on see alles. Muidu läheks koos saatmise ja tolliga maksma see umbes 140 eurot, nagu mul läks.
Tema müüs tunduvalt odavamalt
Mul omal oli GTX460 alguses ja nüüd on GTX670. Vahe on märgatav, isegi pcie 1x2.0 kiiruse juures.
Kahju on, et mul pole reaalselt 4 füüsilise tuumaga proset (2tuuma ja 2HT tuuma jäävad osades mängudes blokkima).
Võid vabalt panna sinna taha GTX970 mini ka
Kuid jah kui saad ta panna sisemise mini-pici-e pessa on parem, kuid minu jaoks tähendab see seda, et läpakas peab laual olema kaan maas ja pole nii "plug-n-play", kui ta võibolla hetkel on. _________________ Parim kodukino projektor müügis: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11768241#11768241
Ei tohiks probleemiks olla. Läpakas näeb lihtsalt, et sul on 3 kaarti masinas.
Tänu Optimus tehnoloogiale on võimalik jooksutada ka läbi läpaka oma ekraani.
Aga minuteada selliselt jooksutades koormatakse pci-e siini veelgi (lastakse videosignaali läpaka ekraanile läbi selle) ning võimsusekadu on tuntav. Soovitaks ikka välist ekraani e-gpu puhul kasutada.
Olen lõpuks loodetavasti jõudnud kõik vajalikud komponendid kokku koguda. Pole veel jõudnud käima panna, kuid tekkis üks küsimus. Kas allpool olevate komponendite kasutamise puhul oleks vajalik ka ka PCI riser soetada? GPU'l olen ühendanud kaks 8 Pinist pistikut ja ka adapteri pistiku.
Viilutaja - Arvasin, et riserit on vaja lisavoolu jaoks. Hetkel bootib kõik vidinad tööle kui käima panen seega ehk äkki pole tõesti riserit vaja.
Gizmoz - Valik oli tingitud sellest, et soetasin selle hea hinnaga kasutaja stinger (eelpool oli sama ka mainitud) käest.
Nüüd on käes hetk, kus lülitasin esmakordselt kellad-viled sisse ja ühendasin raali taha. Paraku ei tulnud ühtegi piiksu. Nvidia drivereid ei õnnestunud ka installeerida. Proovisin ka restarti ja tulemus sarnane, selle vahega, et kui enne restarti töötasid kõik komponentide ventilaatorid täiskiirusel, siis peale restarti juba väiksemas tempos.
Oskab keegi nõu anda, kuidas oleks mõistlik edasi toimetada? Kust võiks otsida probleemi?
Kas sa proovisid selle adapteri peal erinevaid boot switchide asendeid?
Minul võtab nii pildi ette. Panen adapteri mittetöötava läpaka külge, lülitan videokaardi tööle. Vendid töötavad täiskiirusel ja siis lükkan läpaka sisse.
Siis tavaliselt lükkab mõne sekundi pärast vendid vaiksemaks. Näitab, et on ühenduses mingitmoodi siis selle süsteemiga.
Võid ka proovida lisamist sinna EC pessa siis, kui läpakas on täiesti ülesse bootinud ja Windowsis sees. Ning mängi nende lülitite erinevate asenditega selle adapteri peal. _________________ Parim kodukino projektor müügis: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11768241#11768241
Võid ka proovida lisamist sinna EC pessa siis, kui läpakas on täiesti ülesse bootinud ja Windowsis sees. Ning mängi nende lülitite erinevate asenditega selle adapteri peal.
Jep, esimesel korral pane töötavas winis külge, käib usb connectimise hääl ja peaks hakkama installima (võid device managerist searchi teha)
Proovisin nüüd kõik võimalikud kombinatsioonid boot switchidega läbi ja proovisin iga asendi puhul ka Viilutaja poolt välja toodud kahte ühendusjärjekorda. Paraku tulemust ei tulnud. Mida võiks edasi proovida?
Ilmselt oleks lihtsam proovida uut kaarti, sest adapteri peab kuskilt kaugelt siis tellima. Kirjutasin hetkel ka tech|inferno foorumisse, kus on päris palju selle temaatikaga tegelevaid inimesi. Ehk oskavad ka nemad selles osas nõu anda.
Ma arvan, et kui oled Mustamäe kandis (Hipodroomi), siis võin ju selle oma süsteemi külge korra pista ja vaadata kas toimib.
Biosis võiksid ka panna gen 2.0 pci-e valikuks kui on selline. Mul oli. _________________ Parim kodukino projektor müügis: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11768241#11768241
On meil siin inimesi, kes läbi selle adapteri küljes oleva videokaardi ka OCULUS RIFTI ilusti tööle on saanud?
Ma saan originaaldemo käima, mõne muu üksiku asja ka aga 90% asjadest ei suuda pilti ette manada.
Katsetasin Oculuse lehelt asju, SteamVR ja Vireioga.
Vireio sai pika pusimise peale HL2 pildi ette, aga menüüd ei näidanud jne...
SteamVR ei teinud üldse midagi tarka, peale kalibreerimise - näiteks tutorial jäi nagu seisma ja lõpuks passisin tühja tuba...
Üks asi mis töötab laitmatult on CyberSpace - aga see on jube igav
Mis te jamate ja kõvaks ajate, ilmselgelt on nende adapterite defitsiit Eestis, kui kahel inimesel "laenata" tarvis
Mul endal on viimased kuu aega pidevalt arvuti küljes olnud.
Valik on lihtne, kas vaadata pilte või mängida?
GTA5
FO4
Nagu näha, graafika osas pisut tuleb muidugi järelandmisi teha
HD3000 ei lähe kumbki mäng käima
Sai siin isegi paari Oculuse asja käiatud, aga kahjuks tal switching GPU supporti pole ja enamus asjadega jääb jänni :/
viimati muutis R A T 04.01.2016 14:21:26, muudetud 1 kord
Tänaseks on minul seis selline, et pikalt erinevaid variante kaaludes otsustasin mitte lasta väärt riistvaral niisama seista ja ehitan samade komponentidega lauaarvuti endale. Kui kedagi huvitab, siis minu PE4L-EC060A adapter jääb ka üle.
Tänaseks on minul seis selline, et pikalt erinevaid variante kaaludes otsustasin mitte lasta väärt riistvaral niisama seista ja ehitan samade komponentidega lauaarvuti endale. Kui kedagi huvitab, siis minu PE4L-EC060A adapter jääb ka üle.
Soovin teile aga edu ja kordaminekuid.
Kuna sul BIOS-is settingut ei olnud, siis tõenäoliselt selles asi ongi. Minul automaticuga ei toiminud.
Vähemasti tekkis huvilistel siin võimalus laenata/soetada omale adapter
Mis muidugi on veel hea, et nüüd on olemas pisike läpakas millel on i7 sees ja 4tuuma ning HT'ga koos (8 ) Ning ka uuendatav (pole joodetud emaplaadile). _________________ Parim kodukino projektor müügis: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11768241#11768241
Olen neid isegi vaadanud, aga hetkel oli nii, et võib olla on adapter defektiga ja ei sooviks osta asju, kui adapter ise on katki. Mõtlesin, et äkki kellelgi siin miskit seisab kapinurgas Kui ei, siis peab tõesti soetama. Tänud soovituste eest igatahes
Mhmh nägin seda
Oluline, et ei tehtaks Brand lukuga vaid ükskõik mis riistvaral on TB ühendus (reaalselt võiks olla ka TB1 ja TB2 toetatud) siis töötab.
CES'l on ka Razer samasuguse lahendusega väljas ja MSI jne. Tundub, et läheb massidesse. Hea oleks siis ka see, et TB ühendused saaks ka kesk- ja odavklassi läpakad.
Intel tuleb uue NUCi'ga välja (codename "Skull Canyon"), kus saab olema taas TB3 pesa. Viimati oli Thunderbolt pesa vist 3'nda seeria NUC'l, kuid sellel oli mitte eriti võimekas i3 prose
Uuel NUCil saab olema korralik 4 tuumaline i7 Skylake prose sees. Sellise pisikese arvuti taha lükata see eGPU lahendus http://www.techspot.com/news/63384-intel-preparing-quad-core-skylake-nuc-thunderbolt-3.html _________________ Parim kodukino projektor müügis: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11768241#11768241
Mis seal vahet on?
See vahe on, et selle PE4C adapteriga saaks kahe kaabli ühendamisel läpakaga (bios mod vajalik sobival läpakal) ja vastava läpaka olemasolul (kõik läpakad ei toeta x2 2.0 ühendust), kätte kiirused 8Gbps mis on parem kui praegune 4Gbps (ainult ühest ExpressCard või mPCI-e pesast).
Ning kaardi jõudluse kadu oleks väiksem (läbilase oleks poole suurem) _________________ Parim kodukino projektor müügis: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11768241#11768241
kes hwtools lehel rohkem aega veedab, millal nad uue, ehk siis thunderbolt 3 ühenduse lisavad oma tootele? Mingid nende kuulujutud/plaanid?
Edit: veel üks sarnane toode teiselt "firmalt":
http://www.banggood.com/EXP-GDC-Laptop-External-PCI-E-Graphics-Card-p-934367.html
hinnad pole päris meeles, aga tundub kokkuvõttes ka odavam kui hwtools nikerdis...
Olen kursis nendega, mis varsti tulevad. Core pole veel saadaval.
Täpsustan oma eelmist kysimust: kas midagi Thunderbolt 3 liidesega juba PRAEGU ka saadaval on?
Viimase põlvkonna Macidel ammu TB3
Ise hoiaks silma peal tuleval kuul sellisel läpakal:
Acer TravelMate P648 Notebook. Algab sealt 800 dollarist ja 14" ning TB3 pesaga
Kuigi TB2'st on enam kui küll, ning miskit piirama ei jää...
Redditi teemast:
Title mostly summarizes it all. Looking for all laptops with thunderbolt 3. Currently have:
XPS 13
XPS 15
XPS 12 (2n1)
Precision M5510 (AS OF JAN 2016, DOES NOT HAVE NOW)
Precision 7510 (AS OF JAN 2016, DOES NOT HAVE NOW)
Alienware 13
Alienware 15
Alienware 17
MSI GS60
MSI GS70
MSI GS40 Phantom
MSI GT72
MSI PE/PX60
Lenovo P50
Lenovo P70
MSI GT80 SKYLAKE MODELS
MSI GE62/72 (970m models) NEEDS CONFIRMATION
HP ZBook 15 G3 (Dual TB3, Iris Pro P580 with top tier xeon.)
HP ZBook 15u G3 (One TB3)
HP ZBook Studio (Looks like 2 TB3 to me)
Acer Black Edition Nitros (TB3) _________________ Parim kodukino projektor müügis: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11768241#11768241
...eeee okeii. Oleme ju ikka teemas "väline graafikakaart sülearvutile"
Aga ju jäi segaseks ja täpsustan siis veel kord:
Kas mõni Thunderbolt 3 liidesega laptopi külge ühilduv väline GPU seade on ka juba praegu saadaval?
Oman XPS13 (9350) ja mõtlen, et milleks osta tavaline Delli dokk, kui sama asja ajab edukalt ära mõni väline GPU seade. Razeri Core'l näiteks mitu videoväljundit, hunnik USB pesasid, võrkukaabli pesa jms. Lisaks saab korraliku graafika sisse panna. Loodetavasti/arvatavasti toetab läbi TB3 laadimist (kuigi see oleneb eelkõige arvutist).
Reaalselt tundub ikka ülimugav - tuled koju, viskad läpakale ÜHE juhtme järgi ja edasi töötad juba klaveri ja ekraanidega. Vajadusel teed mängumaailmas paar kiiremat.
Hommikul võtad juhtme tagant ära ja lähed laetud akuga tööle.
Razeri ja Asuse omad pole veel väljas, kuid kas midagi juba on? (või on keegi midagi ise teinud?)
No nüüd sain aru mis mõtlesid.
Neid boxe on päris palju (enamus TB1 või TB2 hetkel). Päris mitu aastat juba kasutavad inimesed. Ise kasutan kõigest 4GBps ExpressCardi ühendust ja täiesti piisav (OK, mingi kadu on, kuid mitte märkimisväärne GTX670 puhul). Sellepärast pole võibolla seda tootjate poolt reklaamitud kui ametlikku varianti, sest kui on mingi graafikakaardi võimsuse kadu sellise TB1/TB2 boxiga, siis nemad "süüdi".
Kuid TB3 puhul on seal niipalju vaba bandwithi videokaardi jaoks, ning seda keegi umbe ei tõmba vs kui kasutada lauaarvuti sees sama kaarti.
Sellepärast ka tootja nüüd "ärkavad" ja hakkavad pakkuma, kuigi tegelikult TB2'ga juba oleks võinud. Sest reaalselt ei kasuta ka videokaart ju koguaeg seda max võimsust ära. Ainult sünteetilised benchid simuleerivad seda.
Tahaks eGPU lahendust katsetada, kuid suht must maa minu jaoks. Sülearvutil on Express Card 34 pesa.
Millest ma nüüd alustama peaks? Seal HW Tools lehel kisub asi väga kirjuks
Ja kui väga hardcore videokaarti ei vaja, siis piisab toiteks ka seal lehel pakutavast 120W adapterist?
Tahaks eGPU lahendust katsetada, kuid suht must maa minu jaoks. Sülearvutil on Express Card 34 pesa.
Millest ma nüüd alustama peaks? Seal HW Tools lehel kisub asi väga kirjuks
Ja kui väga hardcore videokaarti ei vaja, siis piisab toiteks ka seal lehel pakutavast 120W adapterist?
lappa leht kaks siin topicus tagasi, paar korda jutuks tulnud.
Sul ei olegi mõtet ülikõva kaarti osta, sest expresscard seab piirangud...
gtx 560ti on pmst kõige kõvem kaart, mis panna saad väidetavalt
Mkm, ei ole nii.
Võid vabalt ka GTX970 ka panna või GTX980Ti.
Kuna uuem GPU on nagunii clock per clock jõudsam, siis ikkagi parem kui mingi GTX 560Ti.
Seda enam, et need GTX970'd lähevad varsti väga odavaks.
Endal jooksis GTX670OC näiteks väga ilusasti X230'ga. Reaalne 3Dmark firestrike GPU punkti vahe lauamasinaga (millel oli i7-3770 sees) oli kuskil 1400 punkti (üldskoori vahe 1800punkti). Kuid seal oli juba CPU skoori vahe väga suur, mis andis tunda kindlasti.
Siin on võrdlus, mõlemal juhul oli videokaardil OC peal.
http://www.3dmark.com/compare/fs/8118344/fs/6345009
Oleks mul olnud läpakas sama CPU'ga siis ma arvan, et see üldskoori punktivahe oleks olnud ainult 1200p kui sedagi.
Mkm, ei ole nii.
Võid vabalt ka GTX970 ka panna või GTX980Ti.
Kuna uuem GPU on nagunii clock per clock jõudsam, siis ikkagi parem kui mingi GTX 560Ti.
Seda enam, et need GTX970'd lähevad varsti väga odavaks.
Endal jooksis GTX670OC näiteks väga ilusasti X230'ga. Reaalne 3Dmark firestrike GPU punkti vahe lauamasinaga (millel oli i7-3770 sees) oli kuskil 1400 punkti (üldskoori vahe 1800punkti). Kuid seal oli juba CPU skoori vahe väga suur, mis andis tunda kindlasti.
Siin on võrdlus, mõlemal juhul oli videokaardil OC peal.
http://www.3dmark.com/compare/fs/8118344/fs/6345009
Oleks mul olnud läpakas sama CPU'ga siis ma arvan, et see üldskoori punktivahe oleks olnud ainult 1200p kui sedagi.
Mul on oma lahendus hetkel üle. Võin anda sulle katsetamiseks.
Mis läpakaga tegu?
Ma võin eksida aga kas mitte toored andmed, mis videokaardile saadetakse, ei mahu lihtsalt pudelikaelast, milleks jääb expressCard, läbi?
Ehk siis videokaardile jõuavad andmed aeglasemalt, kui see jõuab tööd teha. Kui sul on kiirem kaart kui 560ti siis tal ei ole kunagi põhjust täisvõimsusel tööle hakata...
Täisvõimsusel ta ei tööta, kuid see ju on teada, et uued kaardid on ka väiksema läbilaske juures efektiivsemad ja suutlikumad kui vanad.
Minumeelest Alienware see ametlik väline videokaardi box kasutas ka ära ainult 4 PCI-e riba!
Jah, mingist võimsusest läheb kaotsi, kuid see on selline osa mida sa ei pane tähele. Kui sul on piisavalt võimas kaart millel palju arvutusjõudu.
Näiteks GTX980Ti... kas sa paned FUllHD puhul selle kaardi puhul tähele, et ta mängib su lemmikmängu 160fpsi asemel 120'ga? _________________ Parim kodukino projektor müügis: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11768241#11768241
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.