praegune kellaaeg 05.06.2026 13:16:23
|
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
crackpot
HV kasutaja

|
13.01.2016 20:13:42
|
|
|
Nendest osa on kindlasti taksod - mõned ainult Taxify-ga opereerivad taksojuhid ei pane enam taksotunnuseid külge, miks, selle kohta puudub mul igasugune teooria. Aga ma tean, et masinad ja juhid olid enne taksofirmades frants all, seega taksomeeter on õige ja taksoveoluba-sõidukikaart ka kindlaekas.
Ausalt öelda ma ei kujuta ette, kuidas Taxify saaks vastata/vastutada nende juhtide eest, nagu ka suvalise plafooni katusele toppinud taksomeetrita-paberiteta Škoda eest (kuigi ilmselt on seegi paberitega)?
Kui teavad nime või auto reg nr-it, siis saavad ühendust võtta ja lõpuks süsteemist eemaldada (kui neid, Taxify-d, huvitab kellegi taksoelementide väärkasutus), aga see eeldab, et keegi neile vastava info edastab. Ühes tärnidega või ilma. Aga kes edastaks - pole ju kliendi huvi ega asi taksondust korrastada, tema tahab lihtsalt sõita ja eeldab, et asjad on arusaadavad.
See Taxify-s arvel olev juhtide mass on nii suur, et seda hallata ja korrale kutsuda - no ei kadesta.
_________________ I´m so uber this... |
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
13.01.2016 20:32:28
|
|
|
Kui kõik paberid korras on, siis on ju täielik idiootsus taksotunnused eemaldada. Umbes sama tark oleks bussipilet osta, aga see tagataskusse panna ja öelda et piletit ei ole kui kontroll tuleb Või nõuab Taxify tõesti, et kliendid peavad ainult nende kaudu tulema ja isegi tänavalt ei tohi klienti võtta ning sellest siis taksotunnuste eemaldamine?
|
|
| Kommentaarid: 78 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
puna
HV Guru

|
13.01.2016 22:22:34
|
|
|
| napoleon kirjutas: |
| Kui takso tunnuseid ei ole, siis väga tõenäoliselt pole taksomeeter taadeldud. |
Oletamise eest tavaliselt lisapunkte ei anta
|
|
| Kommentaarid: 361 loe/lisa |
   |
1 :: |
313 |
|
| tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 13 loe/lisa |
   |
13 |
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
13.01.2016 22:38:24
|
|
|
| puna kirjutas: |
| Kui takso tunnuseid ei ole, siis väga tõenäoliselt pole taksomeeter taadeldud. |
Oletamise eest tavaliselt lisapunkte ei anta |
Nojah, aga tõenäosustest võib rääkida. Mis sa arvad, kas näiteks salaviina müüjal on villimisliin(kui tal üldse selline asi olemas on) taadeldud ja garantii, et igas pudelis on viina nii palju kui ta ütleb ?
|
|
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
crackpot
HV kasutaja

|
13.01.2016 23:03:12
|
|
|
Kui kõik paberid korras on, siis on ju täielik idiootsus taksotunnused eemaldada. Umbes sama tark oleks bussipilet osta, aga see tagataskusse panna ja öelda et piletit ei ole kui kontroll tuleb Või nõuab Taxify tõesti, et kliendid peavad ainult nende kaudu tulema ja isegi tänavalt ei tohi klienti võtta ning sellest siis taksotunnuste eemaldamine? |
Keegi ei kontrolli - MuPo erasõidukit takso küsimuses ei tülita. Pol + MuPo harvad ühisreidid peavad ka kinni tuvastatava takso.
Ei usu, et Taxify sellist nõuet on esitanud. Võib-olla nad vastavad siin ikka ise siis, kas nad üldse teavad, et osa taksojuhte nii teeb.
Eks need anomaaliad on Taxify kiire ja agresiivse kasvu hind, nad ise ei pea alati reeglitest kinni, siis võtavad ka nende kliendid (e juhid, kes neile maksavad) kohati rivitumalt ja teevad, mida nad ehk firma all või mõnes konkurendi äpis pahanduste vältimiseks ei teeks (varem ei teinud). Revolutsioon ja innovatsioon.
Keegi ühes meediakommentaaris ütles tabavalt, et poisid hakkasid tegelema IT-imega ja lõpetavad nahkvestides onklite kantseldamisega.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
14.01.2016 01:59:52
|
|
|
Kvaliteedist ja logodest rääkides.... ma ei tellinud taksot mingi äppi kaudu vaid võtsin tänavalt ainukese saadaoleva, seega natuke OT, aga mitte päris OT. Juhiks keegi sergei ja autoks vanem ford. Juhti ei süüdista, kuna hinnakiri oli väljas ja kohale ta mind viis ning trajektoori valis ka mõistliku.
AGA hinnakiri oli täpselt piirhind ehk sisseistumine 5.50, kilomeeter 1.10 ja ootetund 24.20. Sõit läks ca 2x kallimaks kui näiteks Elektritaksoga samal trajektooril. Autot ja juhti vaadates ma selle kohta lux tase küll ei ütleks. Isegi Elektritakso kohta ei ütleks lux, kuigi see on parema kvaliteediga.
Huvitav kas siis kui see sama Sergei Taxify-ga liituks, oleks ta lux klass?
PS. pole vaja targutada sel teemal, et selle takso peale läksin. See oli teadlik valik - teadsin küll et kallis, aga oli kiiresti vaja.
|
|
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Cloner
HV kasutaja

|
14.01.2016 10:07:08
|
|
|
Tartust paar kogemust, valides mingi muu makse peale sularaha kaovad ära enamus firma logodega taksod.
Olen nüüd kasutanud seda krediitkaardi maksesüsteemi.
Eelmisel laupäeval sai 2 sõitu tehtud, kodust kesklinna, taksomeeter näitas 3,9eur ja äpimeeter 4.2 euri,
tavaliselt taksojuht on äpis korrigeerinud taksomeetrile vastavaks, siis sel korral juht tegi hästi kiiresti sõidu lõpetamise ära ja jäigi 4,2euri.
Ma ei nuta selle 30 sendi pärast, las siis olla aga ma tahaks ikka taksomeetri järgi maksta, mitte äpi arvutuste.
Tagasi sõites tellisin jälle krediitkaardi maksega takso, no sellise saaniga pole ammu sõitnud, üks eistuli ei põlenud,
armatuuris põlesid kõikvõimalikud hoiatustuled, kas see on see kvaliteed mida Taxify siin promob?
|
|
| Kommentaarid: 11 loe/lisa |
   |
11 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 463 loe/lisa |
   |
5 :: |
7 :: |
360 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mtakso
HV vaatleja

|
14.01.2016 13:02:39
|
|
|
| Tanel kirjutas: |
Eks kuuleb näeb, mis täiendused uus Taxify app toob.
Kas ka mõned lõunalauas soovitatud parendused.
Hetkel aga Taxigo täidab kõik vajadused, Taxify-d hetkel ei usalda. |
Tanel - mille alusel sa Taxigo teenust usaldad? Taxigos puudub sõidu lõpus tagasiside jätmise võimalus. Seega Taxigo kui platformi haldaja ei oma ülevaadet, millist teenust nende vahendatud taksod pakuvad. Nad lihtsalt usaldavad "takso litsentsi" kui sellist. Kahjuks elu näitab, et litsents ise ei taga kvaliteeti ja reaalselt oskavad ja hindavad ikkagi kliendid kes iga päev autodega sõidavad ja tagasisidet jätavad. Kui on 100 hinnangut, siis tuleb sealt keskmine päris kenasti välja ja see ongi kõige parem meetod kuidas Taxify (ja kõik teised maailma taksoäpid) täna kvaliteeti tagavad. Sama süsteem töötab igal pool - Booking.com, AirBnb, TripAdvisor ja kõik muud platformid - klient kasutab teenust ja jätab hinnangu.
Kahjuks on täna olukord, kus kümned (võib-olla isegi sada) Taxify platformil kehva teenuse kvaliteedi tõttu blokeeritud taksojuhti on täna Taxigo äppis sõitmas - enamasti sularaha eest
Kõike paremat, Martin
_________________ Telli takso 2-klikiga nutitelefonist või veebilehelt http://taxify.ee
Linnade vahel leiad sõite Hoppiga http://gethopp.com |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
   |
360 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mtakso
HV vaatleja

|
14.01.2016 13:10:21
|
|
|
| AGA hinnakiri oli täpselt piirhind ehk sisseistumine 5.50, kilomeeter 1.10 ja ootetund 24.20. Sõit läks ca 2x kallimaks kui näiteks Elektritaksoga samal trajektooril. Autot ja juhti vaadates ma selle kohta lux tase küll ei ütleks. Isegi Elektritakso kohta ei ütleks lux, kuigi see on parema kvaliteediga. Huvitav kas siis kui see sama Sergei Taxify-ga liituks, oleks ta lux klass? |
Taxifys on kehtestatud mõistlik maksimaalne hinnatase, millega me üldse taksosid vastu võtame süsteemi. Tavaliselt on ülemiseks hinnapiiriks Tallinki hinnakiri, kes on "premium" klassi taksod.
| inca kirjutas: |
Nah, ei istu see dumbed down värk. Kõik asju tehakse alati "lihtsamaks".
Huvitaks see kategooria "filter". Aasta järgi? Kust algab ja lõppeb lux? |
Logode selgitused ja kategooriate põhimõtted on kirjas Taxify kodulehel:
http://taxify.eu/et/2015/12/kuidas-valida-taxifys-soovitud-taksot/
_________________ Telli takso 2-klikiga nutitelefonist või veebilehelt http://taxify.ee
|
| tagasi üles |
|
 |
ref
Kreisi kasutaja
|
14.01.2016 13:13:50
|
|
|
Kas piraatide/sõidujagajate välistamise filter ka tuleb?
Sest hetkel pole selle e-mailiga saadava 'tshekiga' absoluutselt mitte midagi teha - raamatupidaja vangutas pead, et tema küll sellist asja seaduslikult hüvitada ei saa...
Ning püsivalt läbiv probleem - nädala sees varahommikul Mustamäel pole mitte midagi pakkuda, ettetellimisvõimalust nagunii ju ei plaanita seega paras loto kui "premium" klassi taksot õhtul ette ei telli.
Päris tõsiselt soovitan arendajatel/müügimeestel minna kolmapäeval TTÜ kanti ja proovida nt kell 5 hommikul taksot tellida. Ja nii ütleme 2-3 nädalat jutti... Ja siis palun mõelge see "meie ei näe vajadust ettetellimise funktsiooni luua" uuesti läbi
|
|
| Kommentaarid: 17 loe/lisa |
   |
15 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
   |
360 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ref
Kreisi kasutaja
|
14.01.2016 13:26:09
|
|
|
| tsitaat: |
Sest hetkel pole selle e-mailiga saadava 'tshekiga' absoluutselt mitte midagi teha - raamatupidaja vangutas pead, et tema küll sellist asja seaduslikult hüvitada ei saa...
|
lõunalauas väideti mulle vastupidist, et arve on Taxifylt ja sisaldab käibemaksu ja sellega peaks kõik OK olema?  |
Mul on konkreetne kogemus oma raamatupidajaga, kes ütles, et see arve talle hüvitamiseks ei sobi, kuna vedaja on arusaamatu - kas vedas Taxify või keegi kolmas.
Samuti, kui mälu ei peta, polnud seal KM-i infot... Hetkel on tungiv soovitus raamatupidaja poolt tuua ainult taksode tshekke.
Kahjuks olen hetkeks saadud kirja (detsembrist) kustutanud, seega ei saa "kuvapauku" lisada. Võimalik, et nüüd siis on KM peal ja tshekk korrektne. Lasen raamatupidajal Taxify-st otse uurida siis.
|
|
   |
15 |
|
| tagasi üles |
|
 |
lightbluefox
HV Guru
|
14.01.2016 13:38:04
|
|
|
ref, kui paljud taksojuhid on KM kohuslased üldse?
Ja miks on oluline kas vedas Taxify või FIE Anton Antonovits?
Üldiselt olen saanud aru Taxify loogikast, et nende klient on taksojuht (mitte taksofirma) ja sina kui reisija oled omakorda taksojuhi klient.
EDIT: vaatasin ühte nende arvet mis augustis sain ja seal oli all väikselt toodud info "Teenusepakkuja FELIKS ........... FIE; <aadress> Tallinn Harjumaa 10311 ja registrikood
viimati muutis lightbluefox 14.01.2016 13:40:05, muudetud 1 kord |
|
| Kommentaarid: 45 loe/lisa |
   |
44 |
|
| tagasi üles |
|
 |
vortex
HV veteran

|
14.01.2016 13:44:26
|
|
|
Vaatasin vanu meilile tulnud Taxify arveid, näid et detsembri algusest on lisatud käibemaks.
Taxigo põhiline häda kui viimati proovisin, on see et ei saa lisada kaarti ja mugavalt äpi kaudu maksta. Sularaha harilikult kaasas ei kanna ja kaardiga maksmine taksos on tavaliselt piinarikas tegevus.
Rääkimata sellest et Taxigo äpi disain on vähemalt Androidil selline nagu oleks mõni purjus üliõpilane selle paari tunniga kokku visanud. Taxify Uberi pealt kopeeritud disain on küll puudustega, aga praegu siiski parem.
Minu kui tarbija jaoks peaks olema ikka nii et mul on finantsiline suhe vahendajaga, (vahet pole kas Taxify, Uber, Tulika takso vms.) Teenuse kvaliteedi eest peaks vastutama vahendaja, mind kui klienti ei pea huvitama kellega vahendajal on teenuse osutamise lepingud sõlmitud.
Kui ma poest ostan Hiina tootja toote, pöördun ma probleemi korral ikka müüja poole, mitte ei pea otsima kauskil Aasias asuvat ettevõtet.
|
|
| Kommentaarid: 42 loe/lisa |
   |
37 |
|
| tagasi üles |
|
 |
markedmen
HV kasutaja

|
14.01.2016 14:14:00
|
|
|
| Jap, seda saab ju tegelikult võrrelda ka logistikaettevõtetega. Nagu ka taxify, ei oma 3PL logistikaettevõtted auto- või lennukiparki, vaid ostavad need omakorda sisse. Kui aga mu pakk ära kaob, siis ma lähen ju DPD ukse taha, mitte selle FIE juurde, kelle kaubik mulle paki oleks pidanud tooma.
|
|
| Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
6 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tanel98
HV kasutaja

|
14.01.2016 14:26:00
|
|
|
Suhte Taxifyga hakkab üha enam nagu kehva abielu meenutama
Äppi stabiilsus ja kasutusmugavus ning kiirus millepärast ma nagu usaldanud olen suudab ikka 1 korra kolmest mingi vingerpussi teha. Alates sellest UX-ist, et kui ma ühes kohas nt taksot pole tellinud ja see asukoht on kaardile jäänud siis olles juba teises kohas ja nähes kaardil seda gps asukohta vms mis tundub õige kinnitan tellimuse siis minu location marker on ikka umbes seal kuhu lõpuks kohale tahan jõuda. Õnneks ma väga süsi ei olnud ja jagasin selle matsu kogemata päris kiiresti lahti ning ka taksojuht ei pidanud palju tühjalt sõitma.
Samas analoogseid näiteid on veel. Sõidan Taxifyga ilusti kohale. Ma ei leia, et peale teadet sõit on lõppenud ma peaks veel tahtma seda äppi avada. Järgminekord sõitma hakates on ees dialog teie takso on kohal -128 tundi 13 minutit.
1) Nupulevajutus tühista tellimus vms 2-3-4-5-6-7-27 Kirjutan kommentaari kuna ma olen tubli ja põhjendan. 28) saadan. Siis on mingi üleval punane riba, et oi interneti ühendus puudub. No see on olemas. Löön veel safari lahti refreshin ühte lehte veendun on olemas. Avan Taxify ikka sama jama. Kuna ma olen tark kasutaja siis ma teen äppile restardi ja lõpuks saan taksot tellida. Lähen jälle kurvaks mingi Premium Lux Boss mees kükitab oma vast Tallinkki ligilähedase hinnaga seal.
Ja see mis te eelminekord tõite põhjenduseks serveripakkuja probleem on puhas pr. Pensionääridele ja it võõrastele inimestele saate seda rääkida. Teie olete äppi kirjutanud, seal saaks kindlasti mingi check sees olla või teistmoodi loogikaga asi ülese ehitatud olla, et mingite elementide ärakukkudes langeksid asjad teises järjekorras töölt. Fail safe solution. Teie olete ärimudelina valinud serveripakkuja ja ka nende arvu ning selle kuidas teenus on backupitud.
Mulle hullult meeldivad need startupid, kes ütlevad, et keerasime pekki proovime enam mitte mitte ei hakka mingit pr-i keerutama. Taxify ka sellepärast isegi meeldib, et te vähemalt julgete otsustada ja asju muuta ning leida endale ja vb ka teistele paremaid lahendusi.
| mtakso kirjutas: |
Kahjuks on täna olukord, kus kümned (võib-olla isegi sada) Taxify platformil kehva teenuse kvaliteedi tõttu blokeeritud taksojuhti on täna Taxigo äppis sõitmas - enamasti sularaha eest
Kõike paremat, Martin |
Hea Martin, ma ei tea miks ja kuidas aga 51% sõitudest kui ma teatan, et soovin maksta kaardiga loen ma taksojuhtide näost ja olekust välja väga suure pettumuse noodi. Jah, see on võimalik kuna ma tellin juba appist taksosid kus see valik on olemas. Teinekord viiakse juba jutu sees teemad osavalt sinna, et mainitakse, et oi eks need noored ikka maksavad kaardiga ja noh ma ju võtan seda ka vastu kuna pean aga tead õige takso bisness käib ikka selle sularaha ümber. See, et Uber lubas maksuametiga koostööd teha jättis nad ka väga paljudest juhtidest ju ilma, võibolla on kaardimakse negatiivse emotsiooni põhjus selles?
Teiseks see hindamine. Ma loen, et teil peab kõikide skoor olema 4,5. See on ju absurd. Või tegelikult teeb see sellise 5 tärni hindamismudeli nonsensiks. Koolist ju teame, et 3ga sai juba läbi. Ja usun, et paljud on enne veerandi lõppu arvutanud oma hindeid, et kontrolltöö 1 -2+, suulised vastamised 5, 5, 4, kontroll töö 2 on 3 jne ning leidnud lõpuks, et täitsa 2,75ga tuleb see kord võit ilusti koju.
Sellest tulenevalt ma ise ka ei tea, kuidas peaks hindama kui takso on suhteliselt korralik, jõuan ilusti koju, juht saab asukohast aru jne aga lihtsalt inimesena jätab vb kõrgi mulje nagu ARK-i eksaminaator. Tööalaselt oleks justkui kõik ju korras ja hästi aga sõitjana miskipärast ei tunne ennast mugavalt. Samas suures pildis on ju teenindaja ülesanne pakkuda ka mugavat ja meeldivat õhkkonda? Hindan 4ga. Teie mõistes peaks see siis juba ju paha olema, sest kui kõik nii hindaks siis selline iisk ju üldse sõita ei tohiks? Samas probleem on hoopis selles, et mina olen mongol. Ja siis tekib veel küsimus, et millal siis 2 või 1 peaks panema. 1 panen siis kui taksojuht mu lumehange lükkab? 2 kui ikka jõuan kohale aga kõik on pahasti. Samas takso esmane ülesanne on ju transportida seega 3 peaks juba siis käes olema kui sihtkohta jõuan?
Suurim teenuse puudus ja miinus Taxigo ees nagu taksojuhtidelt kuulsin on see, et teil pole telefoninumbrit ja kiisut lauataga. Ignoreerite päris suurt hulka tarbijaskonda. Startup ettevõtte puhul ma saan aru, et see polnud algne siht aga vb peaks mõtlema kiirele reformile.
Samas kui nüüd positiivsema tooniga lõpetada siis ma enne vist juba mainisin, et mulle meeldib kui julgetakse otsustada. Ja ma usun, et see logode ärakeelamine on hea point. Öelgu mida inimesed tahavad aga mu kõhutunne ütleb, et inimene ikka tahab pigem soodsamat taksot. Kui ma seda ei tahaks siis olen kindel, et Tulika ja Tallinkk on alati peaaegu saadaval. Kindlasti neil on ka sõitjaid ja fänne. Ja ma kindlasti kena tibinaga deitides vb ei taha odava Renoo Meganiga aastast 2002 sõita vaid valiksin midagi muud. Aga üldiselt minu tarbija käitumine on ikka pigem see, et kui listis on takso 3.90 sissehistumine 1.10 km ja 2.50 sisseistumine 0.70km siis ma ikka lähen sõidan selel ivimasega. Ja need pole ka üldse parsad ega ebameeldivad masinad. Samamoodi ma saan aru, et probleem on rendiautodega ja isehakandu juhtidega kelle kindlustus on väiksem, kes ei kuluta raha litsentsile ega koolitustele aga mul tarbijana on eesmärk jõuda ishtpunkti. See kes mind sinna viib on juba teisejärguline. Vb see on kitsarinnaline suhtumine aga siis võiks kergelt võrrelda kasvõi HV logokonkursse kus ma kahtlen, et pole ka alati kõik maksud legaalselt makstud. Vb osad on aga ma tean ka vähemalt kahte korraldajat ja võin 99% tõenäosusega väita, et vastavalt heale raamatupidamis tavale seal ei käitutud.
Äriliselt ma leian, et oli õige otsus Uberiga konkureerida (Maksude kogumine ja seaduste täitmise järgimine on riigi ülesanne väga tore oleks kui sellega tegeletaks) ja ka logode kaotamises ma ei leia midagi negatiivset.
Veelenam võiks olla nii, et ma saan nt valida kuskil seadetes, et mulle neid mega lux kalleid juhte üldse listi ei topita. ja nt juhul kui ühtegi muud juhti pole siis puistab neid mulle listi, et sulle võiks sobida ka see äkki.
Ja noh tegelikult ma olen veidi üldse segaduses kui nende odavamate taksodega sõidan, et kuidas see asi ots otsaga kokku tuleb.
   |
5 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mtakso
HV vaatleja

|
14.01.2016 14:45:21
|
|
|
Meil oli teisipäeval konstruktiivne arutelu ja ma andsin enda poolt kõikidele küsimustele vastused, proovisin selgitada nii hästi kui oskasin. Inimestel on paljude teemade suhtes erinevad maailmavaatelised seisukohad ja me aktsepteerime seda. Avatud vestluses on seisukohti palju lihtsam selgitada ja teise poole argumente mõista, kui foorumis pikalt kirjutada.
Proovin lühidalt vastata esitatud küsimustele:
| crackpot kirjutas: |
1. Aasta tagasi Taxify poolt Riigikogu Majanduskomisjonile saadetud ettepanek ühistranspordiseaduse eelnõu osas näitab, et Taxify on põhjalikult kursis taksoveo tunnustega ning sellega, et järelvalve võib iga rendiauto, sõidujagaja, privaatjuhi jne lugeda taksoveoks e vastava loa ja kohandatud sõidukita keelatud tegevuseks, ja ometi - sellisel hulgal potentsiaalseid piraattaksosid ei ole meil varem olnud kui nüüd tänu kahele äpile. Või olete tänaseks seisukohal, et takso hinnaga „sõidujagamine“ on meil lubatud tegevus, mille eest kindlasti ei karistata? |
Jah. "Taksoturg" muutus 2015 aastal oluliselt. Uberi tulekuga on poliitikute tahe sõidujagamine seadustada muutunud väga reaalseks - seadusemuudatused on reaalselt töös.
| 2. Kui „ei“, siis kas „teeni 15.-€/h“ juhid viiakse olukorraga kurssi? Et kusagil kellelegi hambu jäädes võib kaasneda tagajärgi, mille tulemus ei ole prognoositav? |
Jah - juhtide koolitusel räägime maksudest ja ettevõtlusvormidest. Reklaamitud €15/h on realistlik brutokassa, tipptunnil suuremgi. Iga takso- või erajuht otsustab ise oma maksude tasumise. Taxify soovitus on makse maksta, et Eesti riiki toetada. Me arendame enda poolt Driver Portalit, kus oleks kõik vajalikud algandmed maksude tasumiseks. Turul on nii taksojuhte kui erajuhte, kes üritavad makse optimeerida - see ei sõltu täna platformist/ärivaldkonnast - pigem konkreetse inimese ärikultuurist. See on pikem maailmavaateline teema, mida foorumis on keeruline lühidalt ja kõigile arusaadavalt lahti rääkida
| 3. Kellelt Taxify selle „halli ala“ üheselt mõistetavalt lubatuks muutmist ootab, räägitakse MTA ja MKM-iga, aga kellega veel, kes, kus ja millal õigusaktid „elu on edasi läinud“ reaalsusele järele tooma peaks? |
MKM valmistab ette seadusemuudatust, me oleme projekti näinud. Seadusemuudatuse vastuvõtmist ei saa kindlasti prognoosida, aga poliitiline tahe on see teema 2016 jooksul reguleerida.
| 4. Kas on õige teha üleskutse taksojuhtidele õigusaktide vastaselt topelthinnastamiseks? Mõni neist /meist sigatseb nagunii, ka lihtsalt reede-laupäev, mõni läheb „vooluga kaasa“ ja teeb, mida ise ei oleks teinud. Kas see sobib kokku taksoteenuse kvaliteedi ja läbipaistvuse parandamisega? |
Ei.
Eestis ja suures osas maailmas on vaba turumajandus, kus paljudes valdkondades hinnad muutuvad vastavalt nõudlusele. Taksonduses seda Eestis täna veel teha ei saa. Seetõttu on tipptundidel ka väga palju autosid puudu = taksot pole saada, klientidel jäävad soovitud sõidud tegemata ja taksode kui transpordivaldkonna usaldusväärsus on madal. Kui suurema nõudlusega saaks hindu paindlikult muuta (nagu lennunduses, hotellinduses, restoranide kallid "aastavahetuse paketid" juba aastakümneid on tehtud), siis nõudlusega seotud hind tooks rohkem autosid tänaval ja rohkem inimesi saaks oma sõidud tehtud. See on pikem maailmavaateline teema, mida foorumis on keeruline lühidalt ja kõigile arusaadavalt lahti rääkida. Vajaks põhjalikumat arutelu/väitlust.
5. Äppmeeter, mida kasutab sõidujagaja ja mida iga taksojuht läbi mobiilimakse on märganud. Mis asi see õigupoolest on? Tunneb Google Mapsi ja kella?
Aparaate alkomeetrist tankurini taadeldakse põhjusega; äppmeeter ja taatlusmärgisega taksomeeter saavad paralleelselt joostes erineva tulemuse, alati kliendi kahjuks – mis hinda, milliste komponentide alusel ning millise arvutusmetoodikaga maksab inimene „sõidujagajale“? Tarbijakaitseseaduse järele peab teenuse hind ostjale arusaadav olema, samuti peab saama ostu tõendava dokumendi, kus on näha, millest tasumisele kuuluv summa koosneb, rääkimata sellest, et teenuse osutaja peab sel tšekil olema. Lihtsalt Tarmo hästi ei sobi. |
Äpimeeter töötab tõesti läbitud vahemaa, aja ja hinnakirja kombinatsioonis. Meil on sadu tuhandeid sõite võrdlemaks äpimeetri ja taksomeetri arvutusi (mobiilimaksed taksodes). Ja sealt näeme, et keskmiselt on äpimeetri ja taksomeetri arvutuse erinevus 2-3%, vahest veidi rohkem / vähem. Kuid suurusjärgud on kindlasti õiged ja täiesti piisavad, et arvutada välja sõidu maksumus. Lisaks on süsteemis kirjas sõidu GPS punktid, et kui on vaja hiljem konkreetset probleemi tuvastada või kontrollida - siis on see tehtav. Klient näeb sõitu tellides hinnakirja ja sõidu lõpus saab väljavõtte e-mailiga, mis on maailmas täiesti tavapärane praktika selliste teenuste puhul. Tegemist on võlaõigusseaduse alusel toimuva teenusega kliendi ja autojuhi vahel.
| 6. Teatud turusegmendini Taxify ei ulatu, Tallinna ümbruses on piisavalt inimesi ja ettevõtteid, kellele te ei saa praeguse seisuga transpordivahendit tagada nagu ka hommikusele „pean Suvila tänavast lennujaama saama“ inimesele – on teil mõtteid/strateegia asja muutmiseks (10km kaugusel oleva juhi kuvamine sageli ei toimi)? |
Teeme endast parima, et Taxify autode katvus oleks võimalikult suur ka linna ääres. Mida rohkem tellimusi, seda rohkem autosid. Kuid linna äärealadel jääb endiselt perioode, kus autode valik on piiratud. Sellele küsimusele ei saa ammendavalt ja lühidalt täna vastata, kuid töötame igapäevaselt katvuse parandamiseks.
| Ja niisama – kui äpis on veel mingeid endist pahupidi pööravaid muudatusi kavas (nagu privaatjuhtide rakendamine, logode ärakoristamine oli), siis nt avalik poll FB-s oleks huvitav. |
Sellest teemast rääkisime Taneliga kohtumisel pikalt. Taustainfoks - maailmas TOP5 taksoäpist mitte ükski ei lase kliendil autot valida. Igas äpis valib klient teenuse tüübi/taseme (takso, ridesharing, minibuss jne) ja seejärel läheb tellimus lähema autoni. Inimene soovib konkreetset autot valida siis - kui süsteemis olevad autod on kõikuva kvaliteediga. Kui süsteemis on kõik autod piisavalt hea/ühtlase kvaliteediga, siis suure osa klientide jaoks ei oma konkreetse auto valik tähtsust - klient soovib sõita kiiresti, mõistliku hinna ja kindla kvaliteediga autoga soovitud sihtkohta. Teeme iga päev tööd sellise kvaliteedi tagamiseks.
Me vabandame, kui ei jõua jooksvalt igale kommentaarile vastata. Mõistlik on hulk küsimusi koondada ja korraga vastata. Kui mõnes valdkonnas äri olemus muutub, siis sellega paratamatult kaasnevad erimeelsused ja arvamuste paljusus. Seetõttu mõnedele küsimustele ei saagi foorumis 2 lausega vastata, oleks vaja kohtumist või hoopis arvamusartiklit
Jõudu!
|
| tagasi üles |
|
 |
NPedro
HV kasutaja
|
14.01.2016 15:08:20
|
|
|
| Taustainfoks - maailmas TOP5 taksoäpist mitte ükski ei lase kliendil autot valida. Igas äpis valib klient teenuse tüübi/taseme (takso, ridesharing, minibuss jne) ja seejärel läheb tellimus lähema autoni. |
Te unustasite ühe asja siin, mitte ükski neist appidest ei toimeta arenemata postsovjeetlikus ühiskonnas, kus maksude maksmine on tabu ja klienditeenidnus on nõrk igas valdkonnas !
|
|
| Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
hippokrates
HV kasutaja
|
14.01.2016 15:16:58
|
|
|
| Taxify kõneisik Martin räägib maailmavaatest ja ärikultuurist. Taxify maailmavaade ja ärikultuur on küll väga selgeks saanud seoses mh. sõidujagamise egiidi all toimuva piraattaksode vahendamisega - nimelt, kui see on bisnese kasulik siis seadus Taxifyd ei koti. Sügavalt põlastan sellist maailmavaadet ja ärikultuuri.
|
|
| Kommentaarid: 21 loe/lisa |
   |
20 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mtakso
HV vaatleja

|
14.01.2016 15:50:59
|
|
|
| NPedro kirjutas: |
| Taustainfoks - maailmas TOP5 taksoäpist mitte ükski ei lase kliendil autot valida. Igas äpis valib klient teenuse tüübi/taseme (takso, ridesharing, minibuss jne) ja seejärel läheb tellimus lähema autoni. |
Te unustasite ühe asja siin, mitte ükski neist appidest ei toimeta arenemata postsovjeetlikus ühiskonnas, kus maksude maksmine on tabu ja klienditeenidnus on nõrk igas valdkonnas ! |
Väga paljud nendest toimetavad globaalselt sh Ida-Euroopas, Aafrikas, Aasias ja Ladina-Ameerikas, kus "maksude ja klienditeeninduse" kultuur on eri erine Ida-Euroopast. Keskmise kliendi jaoks loeb ikkagi teenuse ühtlane kvaliteet - kas platform sobib seda tagada. Selles valdkonnas on kindlasti arvamusi on väga palju
| hippokrates kirjutas: |
| Taxify kõneisik Martin räägib maailmavaatest ja ärikultuurist. Taxify maailmavaade ja ärikultuur on küll väga selgeks saanud seoses mh. sõidujagamise egiidi all toimuva piraattaksode vahendamisega - nimelt, kui see on bisnese kasulik siis seadus Taxifyd ei koti. Sügavalt põlastan sellist maailmavaadet ja ärikultuuri. |
Ma saan aru sinu küsimuse ja kommentaari tagamõttest. Kui Uber poleks Eestis turule tulnud ja Taxify poleks alustanud sõidujagamise teenuse pakkumist, siis vaevalt oleks poliitikud selle teemaga üldse tegelenud. Kuid täna on seis, kus inimesed on näinud, et sõidujagamise teenuse sisuline kvaliteet on sama või isegi parem kui taksodel ja ministeerium on võtnud seisukoha, et see valdkond on keelustamise asemel mõistlik reguleerida - seaduseelnõu draft on olemas ja saab alustada sisulise poliitiline aruteluga, et regulatsioon selgeks vaielda.
Ma olen põhimõtteliselt sinuga nõus, et seadusi on vaja täita! Makse tuleb maksta ja sõidujagamist ei peaks tegema "musta majandusena", vaid läbipaistvalt.
Kuid teinekord on vaja innovatsiooni ja uute ärimudelite elujõulisuse tõestamiseks teha midagi erakorralist, näidata päriselt töötavat pilootprojekti! Kui inimesed saavad uut ärimudelit ise proovida, siis tekib reaalne arusaam alterntiividest ja saab tõstatada küsimuse, et kas aastakümneid kehtinud põhimõte on tänases maailmas enam ajakohane? Teoreetiliselt saab sellist ideed poliitikutele "selgitada" ka ideena aga kui realistlik oleks selle idee vastuvõtmine? Hetkel on näha, et poliitiline tahe on uute transporditeenuse arengutega kaasa tulla ja leida uuele teenusele sobiv regulatsioon tänaste teenuste kõrval.
Ettevõtjana on väga keerukas küsimus, et kui turule tuleb konkurent mõne uut tüüpi teenusega (mis tänaste seaduste alla ei mahu) ja seaduseandja sellele kuidagi ei reageeri. Kas ettevõtja peaks siis lihtsalt ootama kuni tema turg "ära võetakse" (ja pärast ehk keegi ütleb - tubli, jälgisid igati seadust aga kaotasid oma äri) või minema uue teenusega kaasa ja konkureerima? Kuidas sina meie olukorras oleksid käitunud, päris ausalt?
|
| tagasi üles |
|
 |
NPedro
HV kasutaja
|
14.01.2016 15:56:11
|
|
|
Tegelikult tuleb siin mängu rahvuslik omapära + kahe erineva kultuuriruumi vahel kõikumine, eestlane tahab saada läänelikku maksimumi ja seda sovjeetlikult väga väikse hinna eest või üldse tasuta. Teenuse pakkuja aga teeb kõik selleks, et rohkem teenida ja on nõus ka mustalt maksma ja maksudega manipuleerima, seda kõike nii enese, kui vaesrahva poolt rahakotti vaadates.
Selline hallil alal tõmblemine on rahvuslik eripära mis iganes biisnisis ...
Ka mina oma külaskäikudel väldin taxify teenust, ei poolda sellist poliitikat, kõike "innovatiivsuse" tähe all ...
|
|
| Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
RustyZ
HV Guru

|
14.01.2016 17:42:10
|
|
|
siin läheb vist vana lepase reega edasi
_________________ Wreckfest 2 server: 136.243.70.252:30102 | parool: isamaa (kui on enabled) |
|
| Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
11 |
|
| tagasi üles |
|
 |
softis
HV Guru

|
14.01.2016 18:45:15
|
|
|
Ma olen põhimõtteliselt sinuga nõus, et seadusi on vaja täita! Makse tuleb maksta ja sõidujagamist ei peaks tegema "musta majandusena", vaid läbipaistvalt.
|
Ja ometi:
Jah - juhtide koolitusel räägime maksudest ja ettevõtlusvormidest. Reklaamitud €15/h on realistlik brutokassa, tipptunnil suuremgi. Iga takso- või erajuht otsustab ise oma maksude tasumise. Taxify soovitus on makse maksta, et Eesti riiki toetada. Me arendame enda poolt Driver Portalit, kus oleks kõik vajalikud algandmed maksude tasumiseks. Turul on nii taksojuhte kui erajuhte, kes üritavad makse optimeerida - see ei sõltu täna platformist/ärivaldkonnast - pigem konkreetse inimese ärikultuurist. See on pikem maailmavaateline teema, mida foorumis on keeruline lühidalt ja kõigile arusaadavalt lahti rääkida
|
Ehk siis teie paljuräägitud koostöö ongi see, et ainult soovitate taksojuhtidel asja teha? Head mehed!
_________________ www.FunBox.ee - kvaliteetsed õhupallid, värvikad kostüümid ja kõik muu vajalik meeldejääva peo korraldamiseks! |
|
   |
21 |
|
| tagasi üles |
|
 |
crackpot
HV kasutaja

|
14.01.2016 18:52:37
|
|
|
AGA hinnakiri oli täpselt piirhind ehk sisseistumine 5.50, kilomeeter 1.10 ja ootetund 24.20. Sõit läks ca 2x kallimaks kui näiteks Elektritaksoga samal trajektooril.
Huvitav kas siis kui see sama Sergei Taxify-ga liituks, oleks ta lux klass?
|
Sergei kasutaks siis kolmandat soodustariifi.
Siit läbi käinud Soodne Takso (nn tibla pätitakso) on ju ka multitariifne, tänavakliendilt võetakse topelt, võrreldes telefoni või Taxify või Taxigo tellimusega ning see kõik ka hinnasildil kirjas ilusti. Selliseid on veel.
Tore, et mtakso siin jälle suhtleb, dialoog, olgu milline tahes, on hulga parem ja kindlasti konstruktiivsem kui vahepealne monoloogide pidamine.
Tanel - mille alusel sa Taxigo teenust usaldad? Taxigos puudub sõidu lõpus tagasiside jätmise võimalus. Seega Taxigo kui platformi haldaja ei oma ülevaadet, millist teenust nende vahendatud taksod pakuvad.
|
Telefon helistamiseks ja e-mail on retro, aga töötab veel, võib ju vabalt testida kui kiiresti Taxigo nt meili peale tagasi helistab.
Siin võibki ping-pongi mängima jääda - Taxify all sõidab ka juhte, kes mõnest taksofirmast just omal algatusel lahkunud ei ole. Nagu sõidab Taxify-s ka Kanita OÜ tegelasi, keda taksojuhid teavad kui tüüpe, kes on tulnud ja soovitanud Veenuse juurest kähku nahhui tõmmata kui klient end oodata laseb ja neil "jalus seisad".
See taksojuhtide haldamine ongi raske ja te kõik, nii firmad kui äpid püüate, igaüks omal moel. Eks aeg näitab, milline vahend efektiivseim on, sest päris perfektseks seda asja ei saa nagunii.
Proovin lühidalt vastata esitatud küsimustele:
1. Aasta tagasi Taxify poolt Riigikogu Majanduskomisjonile saadetud ettepanek ühistranspordiseaduse eelnõu osas näitab, et Taxify on põhjalikult kursis taksoveo tunnustega ning sellega, et järelvalve võib iga rendiauto, sõidujagaja, privaatjuhi jne lugeda taksoveoks e vastava loa ja kohandatud sõidukita keelatud tegevuseks, ja ometi - sellisel hulgal potentsiaalseid piraattaksosid ei ole meil varem olnud kui nüüd tänu kahele äpile. Või olete tänaseks seisukohal, et takso hinnaga „sõidujagamine“ on meil lubatud tegevus, mille eest kindlasti ei karistata? |
Jah. "Taksoturg" muutus 2015 aastal oluliselt. Uberi tulekuga on poliitikute tahe sõidujagamine seadustada muutunud väga reaalseks - seadusemuudatused on reaalselt töös.
|
Ettevõtjana on väga keerukas küsimus, et kui turule tuleb konkurent mõne uut tüüpi teenusega (mis tänaste seaduste alla ei mahu) ja seaduseandja sellele kuidagi ei reageeri. Kas ettevõtja peaks siis lihtsalt ootama kuni tema turg "ära võetakse" (ja pärast ehk keegi ütleb - tubli, jälgisid igati seadust aga kaotasid oma äri) või minema uue teenusega kaasa ja konkureerima? Kuidas sina meie olukorras oleksid käitunud, päris ausalt? |
Te ütlete, et ei karistata e ka järelvalve vaatab rahus läbi sõrmede kui keegi otse torkima läheks?
Mida nt mina Uberi tulekul oleks teinud, et olla kindel, et puudub võimalus kohtus kostja rolli sattuda:
1. Uberdaja(jagaja) kohta avaldused politseisse - jah, seal kaht menetletakse (linnalegend räägib, et ühe olla te ise üles andnud), pikalt, ehk oleks enam kaebusi vaja, et politseid motiveerida välja mõtlema, kas tegemist on praeguse korra järele taksoteenusega, mida niisama osutada ei tohi ja mis võiks olla nt
§ 372. Tegevusloata ja keelatud majandustegevus
(1) Majandustegevuse eest valdkonnas, mille kohta kehtis erikeeld või majandustegevuse seadustiku üldosa seaduse alusel kohaldatud majandustegevuse keeld, samuti tegevusloata tegutsemise eest valdkonnas, kus tegevusluba on nõutav, karistatakse rahatrahviga kuni kolmsada trahviühikut või arestiga.
2. Et see punkt 1 Uberit/teid ei puuduta otse, siis samal ajal vaja esitada avaldus ka juriidilise isiku osas, kes selle rooli sattunuga selget seost omab. Äkki midagi sellist:
§ 22. Osavõtja
(1) Osavõtjad on kihutaja ja kaasaaitaja.
(2) Kihutaja on isik, kes tahtlikult kallutab teise isiku tahtlikule õigusvastasele teole.
(3) Kaasaaitaja on isik, kes tahtlikult osutab teise isiku tahtlikule õigusvastasele teole füüsilist, ainelist või vaimset kaasabi.
(4) Osavõtjale mõistetakse karistus seaduse sama sätte järgi, mille järgi vastutab täideviija, kui käesoleva seadustiku §-s 24 ei ole sätestatud teisiti.
(5) Kaasaaitaja puhul võib kohus kohaldada käesoleva seadustiku §-s 60 sätestatut.
3. Kui asjad hästi ei liigu, üritaks meedias tuututada ja tähelepanu tõmmata, et tüütud ajakirjanikud endale veidi tegevust leiaks.
-------------------------------------------------------------------------------
Takso automaatvalik oli Taxigo-s algselt ja nii palju kui mina tagasisidet olen saanud, inimestele see ei meeldinud eriti, kurjamid tahavad ikka ise valida (ja tšekikliendil on vaja konkreetset firmat). Ma ei tea, kas see tuleneb Taxigo meediakampaaniast või teie logode eemaldamisest/sõidujagajatest (või tegurite koosmõjust), aga Taxigo kasutus tõuseb. Juhile on näha, et tellimuse teeb inimene tänavalt, väike mobiilimärk on juures.
Lükkate automaatvalikuga veel mõne inimese konkurendi juurde, aga ilmselt olete sellega arvestanud ja lähtute mingist pika perspektiivi huvist.
|
| tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
   |
360 |
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
15.01.2016 00:53:12
|
|
|
Kui asja õigesti ajada, siis peaks olema äpp kohandatav iga turu jaoks. See on paratamatus, et nii majanduslikud, kultuurilised kui seadusandlikud asjaolud on igal turul erinevad ehk ühe puuga ei saa lajatada. Mina mõtleks pigem niipidi, et kas on mõtet globaalselt TOP 5-s oleva taksoäpiga konkureerida. Selles kontekstis kedagi teist kopeerides edu ei saavuta, pigem peaks just midagi teistmoodi pakkuma. Aga noh, kliendile ja juhile on Taxify ka teisejärguline, kuna see pole mitte eesmärk vaid vahend. Ja kui vahend kehv on, siis ei muudeta mitte eesmärki vaid valitakse sobivam vahend
|
|
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
crackpot
HV kasutaja

|
15.01.2016 13:46:22
|
|
|
Mina sain nii aru, et Eesti turg on teisejärguline ja keskendutakse globaalsele laienemisele ühtse äpiga.
Sellest ka probleemid Taxify äpi kohandamisel Eesti turule. |
Õige jah, kipun unustama, et Taxify-l on ambitsioon pakkuda konkurentsi laias maailmas titaanidega heideldes. Midagi ära teevad, siis au ja kiitus.
Nende kodulehel on kusagil, vist tööpakkumiste all, et "järgmine Eesti Skype" e alaväärsuskompleksi neil ei ole, aga vaadates vastaseid...
Uber ja Lyft kaklevad nagu meil omadki õuel (valetellimused, juhtide ülemeelitamised, soodukate tegemine peale maksmiseni jms), ses osas on Taxify-l väike kool olemas.
Aga. Uber põletas möödunud aastal kasvamiseks 0.5 - 1 mld USD ja on hinnangulise turuväärtusega 50mld, Lyft on "kõigest" 2+ mld, Taxify-l peab neetult hea plaan olema raske rahaga võistlemiseks.
Uber on muidugi nii massiivne, et tema puhul võib ka IPO-t oodata, see oleks põnev peegel spekulatiivsele väärtusele ja annaks aimu, mida investorid laiapõhjaliselt sõidujagamistest ja selle maastiku tulevevikus arvavad.
/Räme naer saalis - taksojuht räägib finantsturust./
Koduturgu muidugi ei maksaks alahinnata ega käest lasta. Kui tiibade sirutamisega ei lähe päris nii nagu vaja, siis raskel ajal on konn ka liha.
|
| tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 750 loe/lisa |
   |
563 |
|
| tagasi üles |
|
 |
crackpot
HV kasutaja

|
15.01.2016 14:32:39
|
|
|
Jah, maksavadki peale, aga see on tänapäeva IT-gigantide puhul, e ettevõtted, kelle toode ei ole käega katsutav, tavaline. Oletatakse, et kunagi hakkab raha tulema ja kulutatakse miljardeid. Minu talupoja mõistusele meenutab see Buratinot ja kass Basiliot, kes münte külvasid ... aga mõnel on need ka kasvama läinud.
Twitter (päris vana ettevõte juba) pole siiani kasumis, aktsia kaupleb IPO hinnast 2.x korda madalamal; FB, mis on kasumlik kaupleb 3x kõrgemal, vaatamata sellele, et ei taha hästi divikaid välja maksta.
Sp olekski Uber börsil kaubeldavana huvitav.
Aga ok, LHV-s jahumise teema pigem.
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
15.01.2016 15:40:32
|
|
|
Selle peale maksmisega on nii, et see on ka tänapäeval IT lahendustega suht levinud mudel, et lükatakse asi käima, saadakse suur hulk kasutajaid taha ja siis müüakse kalli raha eest maha. See on juba uue omaniku mure, kuidas asi kasumit teenima panna, aga algne omanik on omadega igal juhul kasumis
|
|
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
crackpot
HV kasutaja

|
|
| tagasi üles |
|
 |
inca
HV Guru

|
16.01.2016 15:13:30
|
|
|
Mis see on? Null infot ju. Kuni viis aastat vana ja lux. Kõik. Täielik nonsens.
11 aasta vanune täisvarustusega südamega hoitud Espace läheb Soodsa takso alla, kuigi tegelikkuses on asi Premium/borderline Lux.
Teil on unikalne nišš selle auto valimisega. Miks te selle ära tahate kaotada. Praegune süsteem on ju iseenesest ok, esmavaade on üldine ja "klikkides" saan täpsema info.
_________________ KASS |
|
| Kommentaarid: 170 loe/lisa |
   |
159 |
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
16.01.2016 18:30:26
|
|
|
No auto vanus nüüd tõesti seda ei määra, mis klassi see kuulub. Ja nagu natuke eespool kirjutasin, ei tähenda ka kallim hind ilmtingimata kvaliteeti. Selleks tahakski näha nii taksofirmat kui auto marki/mudelit mitte vaid kellegi tõlgendust, mis klassi see kuulub. Kui hind on sarnane, siis pigem telliks üle 10 aasta vana mersu kui uue dacia
|
|
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
softis
HV Guru

|
16.01.2016 19:46:52
|
|
|
inca, mis otsast see disainiime Premium/Lux on??
Kui sa veel seda rõvedat venelase taksot tuuning-salongiga silmas pead, siis on eriti vahva.
_________________ www.FunBox.ee - kvaliteetsed õhupallid, värvikad kostüümid ja kõik muu vajalik meeldejääva peo korraldamiseks! |
|
   |
21 |
|
| tagasi üles |
|
 |
reints
HV Guru

|
16.01.2016 20:10:26
|
|
|
Just täna tahtsin taksot tellida ja ainult 1 takso oli 7:30 ajal saada ja see oli alla 1km kaugusel ja kohale sõidu aega näitas 6min.
Tellisin siis ära ja takso oli kohal 2 minutiga. See asi arvestab seal ikka väga mööda seda aega
_________________ Töö tegi ahvist inimese
Äkki teeb sinust ka  |
|
| Kommentaarid: 221 loe/lisa |
   |
203 |
|
| tagasi üles |
|
 |
elukas
Kreisi kasutaja

|
16.01.2016 21:17:45
|
|
|
See suhe seal, 94% taksosid ja 6% sõidujagajaid on vale. Mainimata on "juhiga rendiauto" nime all sõitvad piraattaksod. Neid on päris suur kogus, 6% sõidujagajate alla kindlasti ei mahu, pakuks puusalt 25% pigem.
Q takso on silma jäänud kui konkurentsitult kõige kehvema liikluskultuuriga firma. Mul ei möödunud vahepeal ka ükski mitte kõige rahulikum öö, ilma et mõni neist poleks ette keeranud, otsa vajunud või mõnda muud ägedat teinud. Arvestades et sinna sõitma saamiseks piisab, kui oled omale püksid õigetpidi jalga saanud, siis pole ka midagi imestada.
_________________ Hoiatan kasutaja "Harmoonia" eest. Tont müüs graafikakaardi, "unustades" kuulutuses mainida et oli seal ise asju ümber tinutanud.
Kui see läks katki siis ajas lolli juttu, oma kehva töö eest vastutamata. Pädevas remondikohas tuvastati et tema tinutatud graafikaprotsessor on lahti. |
|
| Kommentaarid: 153 loe/lisa |
   |
2 :: |
133 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jkddp
HV veteran

|
17.01.2016 14:56:33
|
|
|
Mul küsimus samuti nende hindamise kriteeriumite kohta 1-5p.
Mul viimane kogemus. tellisin kõige lähemal olnud takso, juhtus säästu takso olema. Juht tundus kuidagi armasalt hädine 30-40a vene meesterahvas. Paistis, et alles alustanud taksondusega. auto vanem oopel. talvise ilma kohta päris puhas. sõidu aeg oli kuulda, et puksid kolisesid. kuid viis ilusti punktist a punkti b. teise linna otsa kohale jõudes andsin tippi ka. Tüüp oli väga rahul. emotsionaalselt väga meeldiv takso kogemus - üle pika aja. hindeks oleks tahtnud panna 4,5 aga panin rahulikult 5. Teades seda poleemikat mis selle hindamise ümber käib.
Taxify kodulehelt ma ei leidnud hindamise kriteeriume (vb ma ei otsinud paremini), et kuidas ja mida hinnata.
Mina puht isiklikult näiteks juba 10 palli süsteemis ei anna peaaegu mitte kunagi max punkte, sest alati on võimalik kuskile areneda.
Kui palju erivevalt võib näiteks säästu ja lux teenust hinnata. Kriteeriumid on nendele ju täiesti erinevad. Lux sõidukil olevaid kolinaid ei hindaks ma kindlasti üle 3 punkti.
Soovitus probleemide vältimiseks. palun lisada app-i KKK alla erinevate teenuse kvaliteedi kriteeriumid mille alusel klient hindaks oma sõitu. Lux ja säästu teenust hinnatakse erinevalt! Praegune süsteem minu seisukohalt näeks küll suht mõttetu välja eriti kui klient ei tea mida see hindamine reaalselt teeb.
Tänades, Jürgen
_________________ Kui vaja joonistada/saagida/hööveldada midagi, võib alati küsida  |
|
| Kommentaarid: 64 loe/lisa |
   |
62 |
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
17.01.2016 16:06:49
|
|
|
| Pakun, et praegu võiks see hindamine vabalt ka kahepallisüsteemis olla, kuna suurem osa hindeid on tõenäoliselt kas 1 või 5.
|
|
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
crackpot
HV kasutaja

|
18.01.2016 00:44:20
|
|
|
Mõnes mõttes on vana hea telefon/mail parem, kasvõi juba autos olles tarvitamiseks kui millegi ebameeldivalt pikantse otsa satud - niisama (joobest tingitud) impulsid ja ärapanemised pildile ei pääse.
Samas see suuremahulise vahendusteenuse korral, rääkimata erinevatest riikidest, ei toimi ega ole (kulu)efektiivne ja reaalsuses pole vist väga hullu selle 4.5 -ga.
Mina kogu oma sarkasmi ja resoluutsuse juures pole näinud põhjust seda latti kartma hakata ja ma olen kindel, et mõne 1 olen ikka ära saanud. Taxify minuga sel teemal suhelnud ei ole, ju vist küsivad kliendilt enne, mis viga ja kui too ütleb, et tahtis sõidu lõpus 4.80 arvet taksos 200.- eurosega maksta ja taksojuht küsis "kas teil suuremat kupüüri ei olegi rahakotis" ja see oli ainus probleem, nagu võis olla ka Taco-st varastatud õlleklaasi ja selle sisuga autosse trügimine, siis ei ole väga mõtet mulle helistada.
Teoreetiliselt on tobe - pannes 4 ütled nagu, et seda taksojuhti ei oleks süsteemis vaja, tegelikult oli teenus väikeste puudujääkidega ja sa sõidaksid selle taksojuhiga teinekordki. 10 punkti süsteem oleks parem küll (ka klientide hindamisel).
Samas kui see 5p süsteem ei toimiks ja kliendid valdavalt 5 ei jagaks, ei oleks Taxify-l 1500 taksot (kas on ja kui palju nad süsteemis saadaval on, on eraldi küsimus). Kui sealt hinde tõttu kõvasti kadu hakkaks tulema, siis nad korrigeeriks latti 4-le, 3.5-le või suurendavad skaalat 10-le, praegune olukord (5 skaala, 4.5 nõue) on nende endi rahakotiga piisavalt otse seotud.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
+ poole pealt Taxify-st veel seda, et üritavad suurendada autode pakkumist kliendile teatud tippaegadel, pakkudes juhtidele jätkuvalt erinevaid soodustusi - tehes 50 tööd sel kuul kellaaegadel/nädalapäevadel XX.XX - YY.YY saad järgmisel kuul 50 tööd tasuta. 25.- € motivatsioonipakett juhile.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ja muidu ma ootan mtakso täiendavat vastust küsimusele,et mis saab kui keegi teemat otse läbi õiguskaitseorganite torgib e avaldused esitab ja edasi survet avaldab.
mtakso väljendas, et piraattaksondus ja privaatjuht taksohinnaga ei ole enam karistatav, sest poliitiline tahe on see legaliseerida. Tulevikus. Ma ei nõustu.
Mina, enda teada, elan sekulaarses riigis, kus tulevase poliittahte (seadusandliku võimu ja täidesaateva võimu soovide) ja tänase kohtuvõimu vahel on piisav veelahe, et täna esitatud avalduste osas kehtiks tänastes õigusaktides kirjas olev.
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
18.01.2016 01:42:07
|
|
|
Ja muidu ma ootan mtakso täiendavat vastust küsimusele,et mis saab kui keegi teemat otse läbi õiguskaitseorganite torgib e avaldused esitab ja edasi survet avaldab.
mtakso väljendas, et piraattaksondus ja privaatjuht taksohinnaga ei ole enam karistatav, sest poliitiline tahe on see legaliseerida. Tulevikus. Ma ei nõustu.
Mina, enda teada, elan sekulaarses riigis, kus tulevase poliittahte (seadusandliku võimu ja täidesaateva võimu soovide) ja tänase kohtuvõimu vahel on piisav veelahe, et täna esitatud avalduste osas kehtiks tänastes õigusaktides kirjas olev. |
No teoorias võib asjal jumet olla. Kui on suht kindel, et tuleb seadus mis asja lõdvemaks muudab, siis juhul kui täna mingi karistus väänatakse ja asi vaidlustada ning venitada asja niikaua kui uus seadus vastu võetakse, siis juhul kui uue seaduse järgi tegu enam karistatav ei ole, ei saa selle eest karistada. Selles mõttes on muidugi tegemist ikka väga libedale teele minemisega, et ei või iial teada, kas või millal mingi seadus vastu võetakse.
|
|
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
crackpot
HV kasutaja

|
20.01.2016 15:57:24
|
|
|
(Karistus)õigus ei ole tagasi-, ammugi edasiulatuva loomuga - tänased rikkumised menetletakse tänaste õigusaktide järele, isegi kui need teise või kolmanda kohtuastmeni venides vahepeal muutunud on.
Tallink olla keeldu Taxify-s rippuda resoluutsemaks muutnud, kui keegi sealt tabatakse, on rahaline trahv, ka T24 juhtidele. T24-ja nägin eile siiski veel kliendipoolel, värdlogo "Tlnk" ei silmanud.
|
| tagasi üles |
|
 |
ref
Kreisi kasutaja
|
20.01.2016 16:00:20
|
|
|
crackpot, see keeld peaks tähendama eelkõige T24/Tallink/Tlnk "logo" all esinemist.
Lihtsalt rentnik võib seal ikka olla (logota), selle keelamine tähendaks rendilepingute muutmist suht suurel tasemel (+ poleks ülearu populaarne juhtide hulgas).
_________________ Elektri hind koos tasudega |
|
   |
15 |
|
| tagasi üles |
|
 |
crackpot
HV kasutaja

|
20.01.2016 18:59:30
|
|
|
| ref kirjutas: |
crackpot, see keeld peaks tähendama eelkõige T24/Tallink/Tlnk "logo" all esinemist.
Lihtsalt rentnik võib seal ikka olla (logota), selle keelamine tähendaks rendilepingute muutmist suht suurel tasemel (+ poleks ülearu populaarne juhtide hulgas). |
Ei, asi ei ole logodes, vaid konkreetselt Taxify kasutamises tellimuste saamiseks.
Ma ei oska öelda, kas ja kuidas too keeld on vormistatud, pakun, et ei olegi, info/keeld tuli läbi meililisti. Vaimustatud nad sellest tõesti ei ole, aga ei usu, et keegi Tallink Takso AS-iga põhimõttelist juriidilist sõda pidama hakkab. Võib leppida või firmat vahetada. Või üldse firmata ja ainult Taxify-ga toimetada kui auto ja paberid on.
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
21.01.2016 01:46:00
|
|
|
(Karistus)õigus ei ole tagasi-, ammugi edasiulatuva loomuga - tänased rikkumised menetletakse tänaste õigusaktide järele, isegi kui need teise või kolmanda kohtuastmeni venides vahepeal muutunud on.
|
On olenevalt asjaoludest nii tagasi- kui edasiulatuv jõud:
| tsitaat: |
§ 5. Karistusseaduse ajaline kehtivus
(1) Karistus mõistetakse teo toimepanemise ajal kehtinud seaduse järgi.
(2) Seadusel, mis välistab teo karistatavuse, kergendab karistust või muul viisil leevendab isiku olukorda, on tagasiulatuv jõud isiku suhtes, keda ei ole selle teo eest jõustunud otsusega karistatud. Seadusel, mis välistab teo karistatavuse, karistamise vangistusega või lühendab vangistust, on tagasiulatuv jõud ka isiku suhtes, kes kannab temale jõustunud otsusega mõistetud vangistust või kellele jõustunud otsusega mõistetud vangistus pööratakse täitmisele. Sellisel juhul vähendatakse karistust uues seaduses samasuguse teo eest ette nähtud karistuse ülemmäärani, või kui tegu ei ole enam kuriteona karistatav, vabastatakse isik vangistusest.
|
Allikas https://www.riigiteataja.ee/akt/117122015009
|
|
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
   |
360 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 750 loe/lisa |
   |
563 |
|
| tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 13 loe/lisa |
   |
13 |
|
| tagasi üles |
|
 |
|
| lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|