|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
Märt.
HV Guru

|
25.11.2015 19:27:25
|
|
|
Ei mäleta. MultiLing on kujundatav kuidas vaid. Kasutan mugavuse ja ebavajaliku väljalülitamise võimaluse pärast.
_________________ Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel." |
|
| Kommentaarid: 29 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
23 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ashenden
HV vaatleja
|
30.11.2015 13:29:30
|
|
|
| NATAS999 kirjutas: |
| ashenden, nexus 5'l polegi värinat õieti. |
Sellepärast siis see üleminek nii vaevaline oligi - Nexus 5 värin oli väga mõnus imho.
|
|
| Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
8 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jako07
HV kasutaja

|
|
| Kommentaarid: 19 loe/lisa |
   |
19 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
25.12.2015 00:15:58
|
|
|
480 ja veel kliendihind?
Amazon.co.uk saad praegu 20 € odavamalt ja ma millegipärast usaldan Amazoni garantiid rohkem kui ühegi Eestimaal tegutseva firma oma.
http://www.amazon.co.uk/dp/B016B7INC2/ref=pe_385721_37986871_TE_item
Ja USB type C juhtmeid, OTG-kaableid ja üleminekuid ei paista eesti poodides nagunii suurt esinevat, nii et saab kõik korraga sealt võtta. Ja kui mingit kaitseümbrist vaja on, siis vaevalt praegu Eestist leiad suurt valikut.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
| Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
| tagasi üles |
|
 |
kaspar737
Kreisi kasutaja
|
25.12.2015 02:33:53
|
|
|
| Dogbert kirjutas: |
480 ja veel kliendihind?
Amazon.co.uk saad praegu 20 € odavamalt ja ma millegipärast usaldan Amazoni garantiid rohkem kui ühegi Eestimaal tegutseva firma oma.
http://www.amazon.co.uk/dp/B016B7INC2/ref=pe_385721_37986871_TE_item
Ja USB type C juhtmeid, OTG-kaableid ja üleminekuid ei paista eesti poodides nagunii suurt esinevat, nii et saab kõik korraga sealt võtta. Ja kui mingit kaitseümbrist vaja on, siis vaevalt praegu Eestist leiad suurt valikut. |
Kuidas Amazoni garantiiga asi Eestis käib?
|
|
| Kommentaarid: 51 loe/lisa |
   |
49 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
|
   |
32 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ummiq
HV veteran

|
25.12.2015 03:19:00
|
|
|
| teoreetik kirjutas: |
Sain enda oma kätte Amazonist. Musta värvi, 32GB, kokku €504 koos transpordiga.
Käes hoides on ikka tuntavalt suurem kui mu vana Nexus 5, samas kaalult ei tundu raskem. Kokkuvõttes üsna samasugune tunnetus ja väljanägemine nagu vana Nexus 5-ga, mis on minu jaoks positiivne.
Softi-pool on harjumuspärane, sõrmejäljelugeja töötab hästi.
Kaamerat pole veel eriti testinud ja aku kestvust on samuti 3-tunnise kasutamise järel vara hinnata. |
N5 oma kaameraga on totaalne praht. Kui valgus hea ja sul on aega maa ja ilm et pilti teha, on kaamera väga hea, videod ka head, kui valgust jagub. Aga see pidev sisse-välja suumimine video ajal, valguse muutuse tõttu pildi ülihalb kvaliteet ja pildi tegemise aeg 1-5s ja rohkem s on mõttetus ruudus. Uurisin probleemi ja põhjuseks puhas Android. Mu eelmine Samsung Galaxy S2+ tegi ka paremaid pilte normaaltingimustes. Muidugi ideaaltingimustes on N5 parem (uusim Android peal hetkel).
Et kuidas uus kaamera on? Mu kaaslase Samsung S6 Edge teeb kadedaks. Igast asendist fantastilised videod ja pildid, nii välguga kui ka ilma. Ma enda omaga ei julgegi enam pilte teha ja mõtlen taas kord Samsungi peale (seni parim muditud Android, mida kogenud). Kas N5x ka seda suudab?
| _marek kirjutas: |
| OIS on ka kaameral puudu ja kuna praegusel vanal Nexus5-l on see olemas, siis tundub nõme regress. Või olen valesti aru saanud ja pole OISist päriselt tolku? Või on uue Nexuse kaamera muudelt omadustelt niipalju parem, et teeb ikka igast asendist paremat pilti kui vana? |
+ need küsimused, kuigi minu arust see video räägib enda eest: https://www.youtube.com/watch?time_continue=40&v=bCwK_TmY_K0
-edit-
See Nexuse zoomimise võimetus on endiselt alles. Hea näide ja võrdlus siin näha. S6 vs N5x: https://youtu.be/hJJnvGMkweo?t=12m
_________________ --
Urmas
Mängud ja tarkvara palju soodsamalt, kui muidu - click me!
|
|
| Kommentaarid: 215 loe/lisa |
   |
184 |
|
| tagasi üles |
|
 |
rumpy
HV vaatleja
|
25.12.2015 12:52:16
|
|
|
Kellelgi teisel pole mure kõrvaklappide juhtme sisse panemisega telefoni? Jube kõvasti peab suruma, alguses läheb ilusti, aga et lõppu välja läheks, peab mingi "klõps" käima ja selleks peab juba päris tõsist jõudu rakendama. Välja võtmine on veel nõmedam.
Googel ütles, et sellist mure on päris paljudel ja garantiist saadetud uus telefon oli ka samasuguse murega. Enamus vist on leppinud, et peab mingi "klõps" käima. Ise kardan, et see lõhkub kõrvaklappide juhtme ära välja võtmisel suht kiiresti.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
jako07
HV kasutaja

|
03.01.2016 23:48:52
|
|
|
Sain ka kätte ja kõik toimib.
Kaamera kvaliteet täiesti ok - tulin üle N5 pealt ja noh... ikka teine teema. Zoomi ma niikuinii telefonikaameral ei kasuta - kui zoomida vaja, tuleb natuke teised vahendid kasutusele võtta.
Klapiaugu osas see konkreetne käik mulle isegi meeldib - usun, et vähemalt ei tule pistik kogemata pesast välja. Iseasi tõesti, kui igapäevaselt klappe kasutada...
PS! Tehnikamaailm võrdles ka telefone.
http://www.tehnikamaailm.ee/ainult-parimad/
Selliste beastide konkurentsis:
Apple iPhone 6S
Huawei Mate S
LG Google Nexus 5X
Microsoft Lumia 950XL
Samsung Galaxy S6 edge+
Sony Xperia Z5[
õnnestus Nexus 5X-l saavutada 4. koht, jäädes tahapoole Samsast, Iföönist, Lumiast, ja Huaweist kuid samas pannes ära Sonyle.
|
|
   |
19 |
|
| tagasi üles |
|
 |
evald112
HV kasutaja

|
11.01.2016 10:14:26
|
|
|
On kellelgi olnud probleeme kaamera käivitumisega? Tõsiselt kaua võtab aega. Väljamaal on paljudel selle peale uus telefon saadetud.
Mul on Elisast ostetud, ei tea, kas saab nii vahetada? Oleks vast muretum kui läbi Elisa asju ajada.
_________________ I asked an electrician to fix an electrical issue at my house.
He refused. |
|
   |
8 |
|
| tagasi üles |
|
 |
kaspar737
Kreisi kasutaja
|
11.01.2016 16:27:08
|
|
|
| evald112 kirjutas: |
On kellelgi olnud probleeme kaamera käivitumisega? Tõsiselt kaua võtab aega. Väljamaal on paljudel selle peale uus telefon saadetud.
Mul on Elisast ostetud, ei tea, kas saab nii vahetada? Oleks vast muretum kui läbi Elisa asju ajada. |
Unusta ära see väljamaa, siin käid mitu kuud mööda Elisa ja MTTC esindust.
|
|
| Kommentaarid: 51 loe/lisa |
   |
49 |
|
| tagasi üles |
|
 |
evald112
HV kasutaja

|
11.01.2016 22:38:51
|
|
|
On mõtet elisasse minna või lähen otse MTTC-sse?
_________________ I asked an electrician to fix an electrical issue at my house.
He refused. |
|
   |
8 |
|
| tagasi üles |
|
 |
eckh
Kreisi kasutaja
|
12.01.2016 11:12:11
|
|
|
| Klickis 16GB mudel praegu 399.-
|
|
| Kommentaarid: 108 loe/lisa |
   |
103 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
28.01.2016 11:14:26
|
|
|
Kui kellelgi on kusagilt kätte juhtunud Nexus 5X peal töötavaid koode mingitele peidetud menüüdele ligipääsemiseks, siis palun jagage neid. Eriti olen ise huvitatud service menu ligipääsust, kui selline üldse tal olemas on.
Standardne droidi "Testing" menüü kood igatahes töötab: *#*#4636#*#*
3845#*790# ega 3845#*791# ei tööta. Seda proovisin siis siin oleva info põhjal, kuna Nexus 5X mudeli number on siit leitud info põhjal kas H790 või H791
Sama kehtib 1809#*790# ja 1809#*791# puhul.
Ei tööta seal lehe lõpus toodud service menu koodidest mitte ükski. Töötab vaid kõige esimene, IMEI näitamise kood *#06# ja IMEI on näha nagunii droidi seadistusest.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
|
   |
32 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jako07
HV kasutaja

|
28.01.2016 11:30:19
|
|
|
| eckh kirjutas: |
| Klickis 16GB mudel praegu 399.- |
Telia netipoes sama hind, aga minu soovitus on küll, et 16gb versiooni igal võimalikul juhul vältida.
Mul nüüd kuu aega kasutatud ja ise olen väga rahul. Telefon on tõesti kena ja kiire. Kaamera on suurepärane ning pärast viimast update pole ka käivitumisega probleeme olnud. Sõrmejäljelugejast muidugi rääkimata, see on ideaalne.
Ainuke puudus tõepoolest aku kestus, õhtuni peab küll kuidagi vastu, kui ei mängi. Samas laadimine on USB-C-ga mõnusalt kiire. Paarkümne minutiga on kolmandik akust täis.
|
|
   |
19 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
28.01.2016 13:19:53
|
|
|
Jah, arvestades seda kui kerge see telefon oma suuruse kohta on, oleks võinud ta sisse suurema aku toppida küll. Kuskil 30% suurema mahuga vähemalt.
Kui telefon ainult standby peal oleks ja kordagi ekraani sisse ei lülitaks, siis ehk tiksuks isegi 3 päeva ja isegi üle, kui suurema osa ajast wifi levis oled, aga nii kui natuke juba kasutad telefoni või wifi ära kukub pikemaks ajaks, siis aku tühjeneb lurinal. Mul korra pidas isegi kaks ööpäeva, kui hästi väheke sai kasutatud telefoni, aga samas on võimalik kümne fotomulli (photo sphere) tegemisega 50% akumahust tühjaks imeda vähem kui tunniga.
Laeb küll kiiresti ja näitab ilusasti lockscreeni peal laadimisrežiimi - fast charge, charge, slow charge. Fast charge režiimis läheb voolutugevus üle 1,2A ja aku laeb 10%-st 100%-ni vähem kui tunniga, samas ei ole vaja ka mingit spetsiaal-nahhaal fast charge adapterit, mis kõrgema pingega laadida võimaldab osasid telefone - tavaline 5V pingega ja kuni 3A väljundiga adapter.
Muide - kes ja kas mingit kaitsekesta ka kasutab? Mina ostsin koos telefoniga kaks kesta - ühe ülevaadete põhjal, teise kõhutunde järgi: Ringke Slim ja SUPCASE Unicorn Beetle Premium Hybrid
Esialgu proovisin supcase kesta, sest see tundus telefoni kaitsemiseks mahakukkumise puhul parem olevat. Ja jõudsin sellega ta muidugi ka juba paar korda maha pillata ka. Selles suhtes ta on muidugi täitsa korralik, kaitseb telefoni väga hästi. Aga samas ta ise soodustab seda mahapillamist, kuna tema pind on vastu nahka ikkagi üsna libe ja lisaks on telefoni servi ümbritsev rant võrdlemisi paks (kukkumise puhul muidugi hea pehmendus) ja samas kandiline, muudab telefoni ühe käega kasutamise väga ebakindlaks. Lisaks on nuppude kohalt ta ikkagi liiga paks ja paindumatu, tundub et pigistab nupud juba ise poolde vinna ja piisab üsna vähesest vajutusest, et nupp juba lülitaks. Nupu vajutus ise on samas ebamäärane ja raske.
Vahetasin ta siis õhukeste servadega ja pealtnäha palju plastisema Ringke kesta vastu ja üllatuseks tundub see palju parem olevat, vaatamata tema kahtlasele välimusele enne telefoni ümber sättimist. Istub telefoni ümber ülimalt täpselt ja kindlalt, tundub lausa telefoni kestaga kokku sulavat ja kuju järgib telefoni kuju, nii et ühe käega seda kasutada on palju mugavam. Kogu välispind on kaetud kummi meenutava kattega, st et see ei ole libe ja ka sõrmejälgi ei korja kuigi hästi, käes püsib aga väga kindlalt paigal. Sellega ei ole ma telefoni veel kordagi maha pillanud.
Nuppe ta ei kata ja samas kaitseb juhusliku vajutuse eest, sõrmega vajutamist seejuures kuidagi takistamata.
Kuigi ta kaamerakühmule esmapilgul nii head kaitset ei paku kui supcase kest, on see pakutav kaitse siiski täiesti piisav ja samas üsna märkamatu - kest vaid järgib telefoni kuju, aga kaamera-ava serv ulatub kaamera aknast veidi kõrgemale, nii et lauale asetamisel jääb telefon kandma kesta serva, mitte kaamera klaasi peale. Ka sõrmejäljelugeja on endiselt väga hästi kasutatav ja isegi paremini pimesi leitav.
Minu meelest väga hea kest, mis püsib käes palju kindlamini kui telefon ise ilma kestata. Peab vaid ühe või paar samasugust varuks muretsma, sest kummikiht hakkab kindlasti ühel hetkel maha koorima ja ma pole kindel, kas kest pärast telefoni mahapillamist ka ise päris terveks jääb, nii et peaks varuks olema üks kindlasti.
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus.
viimati muutis Dogbert 12.03.2016 19:29:03, muudetud 1 kord |
|
   |
32 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jako07
HV kasutaja

|
28.01.2016 14:02:37
|
|
|
Mul sai ostetud Ringke Fusion ja no see on tõesti hea. Mul oli sarnane juba Nexus 5 puhul kasutusel. Need rugged cased võivad küll mingil määral turvalisemad olla, aga nad ei näe eriti soliidsed välja.
Kahju ainult, et nad N5X-le ühtegi flip case ei tooda, selle peab mujalt leidma.
|
|
   |
19 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
28.01.2016 17:50:30
|
|
|
Mul on läbipaistvast silikoonist kestadega selline kogemus, et see kest võtab endale mingi aja jooksul värvi külge. Enamasti nende teksade värvi, mille taskus telefon kõige rohkem käib.
Viimane läbipaistev kest oli mu eelmisel telefonil, Moto G-l, kui alguses kohe Amazonis grip shelli saada polnud. Roheliseks läks, kuigi teksad on sinised.
Neid peab võrdlemisi tihti vahetama siis, enne kui värvi muutma hakkab.
Mulle igatahes väga meeldib see slim case. Musta värvi ja musta telefoni peal ei saa nagu üldse arugi, et telefonil midagi ümber on, istub ja sobib telefoni kujuga nii täpselt.
Muide, eile hakkasin märkama ja täna sain just kinnitust ühele kummalisele pisiprobleemile - pärast kõne vastuvõtmist ja selle lõpetamist ei saa sõrmejäljega ekraanilukku maha. Nii nagu pärast bootimist esimesel sisselogimisel.
On see viga kellelgi veel või olen oma telefoni miskit moodi lolliks ajanud sellest kohast? Välistada ei saa, sest mul on ta rootitud ja paigaldatud on xposed framework v3 alpha4 ja selle peale gravitybox ja veel mõni vidin, mis süsteemi palju käepärasemaks teevad. Ma muidu poleks alpha versiooni mingil juhul paigaldanud, aga stabiilset vahukommi jaoks pole veel olemas.
|
   |
32 |
|
| tagasi üles |
|
 |
VeixES
HV veteran
|
|
| Kommentaarid: 36 loe/lisa |
   |
35 |
|
| tagasi üles |
|
 |
helpless
HV kasutaja

|
15.02.2016 16:26:26
|
|
|
| On mõtet elisasse minna või lähen otse MTTC-sse? |
Nende lollide juurde otse küll ei tasu minna. Mine läbi esinduse.
|
|
| Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
14 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Draqula
HV Guru
|
15.02.2016 17:05:22
|
|
|
| helpless kirjutas: |
| On mõtet elisasse minna või lähen otse MTTC-sse? |
Nende lollide juurde otse küll ei tasu minna. Mine läbi esinduse. |
Nad ei ole lollid, nad (mitte kõik, aga kahjuks vähemalt osad töötajad) lihtsalt üritavad paljudel juhtudel kasutajale selgeks teha, et kasutaja on ise süüdi ja leida füüsilise kahjustuse (kasvõi väikseima kriimu), millele siis näpuga näidata.
https://www.facebook.com/MTTC-Eesti-garantiit%C3%B6%C3%B6d-201481726859306/
Viiadatud FB leht keskendub küll teisele mudelile, kuid üldise suhtumise osas ja millele tähelepanu pöörata leiab sealt sõltumata mudelist.
|
|
| Kommentaarid: 42 loe/lisa |
   |
34 |
|
| tagasi üles |
|
 |
VeixES
HV veteran
|
|
   |
35 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
15.02.2016 23:33:12
|
|
|
Aitäh soovituse eest, vaatan mida see võimaldab.
|
   |
32 |
|
| tagasi üles |
|
 |
end889
HV kasutaja

|
27.02.2016 01:36:08
|
|
|
ise nüüdseks kasutanud 3 nädalat umbes telefoni ja peale keskpärase aku pole nagu miskit ette heitta.....jookseb kui siid ja ei jukerda...funktisoonid lülituvd kiirelt sisse (Wifi, andmeside, bluetooth, gps)
ostsin ka malmö kaaned ümber, mis kaitsevad ka telefoni ehk põrutuste eest ja ennem kasutusele võttu sai paigaldatud panzer glass.
väga väga rahul siiani....eelnevate androidi kogemustega ei anna võrreldagi
_________________ Tiktok pole elu. |
|
| Kommentaarid: 15 loe/lisa |
   |
15 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
08.03.2016 22:39:21
|
|
|
Mina olen ka väga rahul, kui see siiani veel välja pole paistnud ja kasutanud jaanuari esimesest poolest saati. Rohkem rahul kui ühegi varasema telefoniga. Ja ma võrdlen siin telefonide ostmise järgset aega.
Kuna esimene kasutusvaimustus on ka üle läinud, siis aku püsib ka rahuldavalt kaua, keskmiselt paari päeva tagant laen.
|
   |
32 |
|
| tagasi üles |
|
 |
owndyaa
Kreisi kasutaja
|
20.03.2016 21:28:26
|
|
|
| kellelgi sellist nalja on ,et Notification light ei tööta või Wi-Fi ei toimi korralikult? Alles ostsin telefoni.
|
|
| Kommentaarid: 64 loe/lisa |
   |
62 |
|
| tagasi üles |
|
 |
VeixES
HV veteran
|
20.03.2016 21:30:48
|
|
|
owndyaa, viimane märtsi kuu uuendus peal? selles oli järjekordselt wifi parandusi https://developers.google.com/android/nexus/images#ryu
Kuigi endalgi, wifi lõpetab toimimise kui mõnda aega ei ole näppind telefoni. vaja sisse-välja lülitada ja siis on muretu seni kuni aktviiselt kasutad.
_________________ Tule ja arutle mobiilsidest, võrkude kaardistamisest, tehnoloogiast, telefonidest ja operaatoritest http://t.me/cellmappereesti |
|
   |
35 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
21.03.2016 12:27:48
|
|
|
Mul pole veel veebruari uuendusedki paigaldatud, lükkan muudkui edasi (rootitud telefoniga on nende paigaldamine natuke tülikas).
Ei ole täheldanud wifi probleeme ega notification light probleeme.
Üldse nagu ei ole mingeid jamasid peale selle fingerprint sensori väljalülitumise kõnede ajal või pärast kõnesid. Võib-olla ei lülitugi välja, süsteem tahab lihtsalt kinnitust, et on ikka omaniku käes, nagu pärast bootimist esimesel sisselogimisel - ehk siis ei ole bug vaid on feature? Lugeda nagu vist ka pole selle kohta kusagilt, googeldamine ei anna tulemusi või annab liiga palju.
Vahel ei toimi ka vahetult pärast laadimistsükli alustamist, aga siis sensor ise töötab - ainult sõrmejäljed on tema meelest valed kõik.
Ära kukub vahel mobile data või voice teenusest (enamasti ühest neist, mitte mõlemast korraga) ja tagasi minna kuidagi ei taha, aga see on krooniline TELE2 probleem olnud aastaid ja erinevate telefonide ja SIM-idega, ei usu enam kuidagi, et sel telefoniga midagi tegemist on. Ilmselt on neil see võrkude ja klientseadmete haldamise süsteem sama bugine kui kliendihaldus, ma üldse ei imesta.
Ah soo, kõige tüütum asi on muidugi see, et kaamera on pea-alaspidi. Muidu ei pane seda tähelegi, aga kui videod arvutisse laed, siis kõik thumbnailid on pea alaspidi ja kui pleier ei oska video metadatast asendit lugeda, siis on ka video tagurpidi.
Aga kui tahad hakata videot töötlema, siis kõik see eelnev on kööme, sest enamasti pead sel juhul (sõltuvalt kasutatavast tarkvarast muidugi) oma videod kõik esiteks õiget pidi pöörama, kui nendega midagi muud ette võtta saad. Juhul kui pööramist ei tehta kohe reaalselt ära, on muidugi parem variant, sest ei toimu mingit reaalset ümberkodeerimist enne kui lõpptoodet renderdama hakatakse.
Muide, paljud märtsikuu uuenduse paigaldanud kaebavad sõrmejäljelugeja töötamise tõrkumise üle. Varem pole selllist asja esinenud ja on ikka kiidetud, et see on parim telefonile paigaldatud sõrmejäljelugeja üldse, parem kui samsungi või apple'i omad.
|
   |
32 |
|
| tagasi üles |
|
 |
evald112
HV kasutaja

|
22.03.2016 01:22:12
|
|
|
Ei jõudnud märtsi alguse uuendust ära oodata ja viisin garantiisse ära. Praegu testitakse ja näpitakse. Põhimure oli siis kaamera aeglane käivitumine ning 4K filmimise ajal telefoni kokkujooksmine peale 2-4min filmimist.
He refused. |
|
   |
8 |
|
| tagasi üles |
|
 |
owndyaa
Kreisi kasutaja
|
22.03.2016 10:01:01
|
|
|
| Ei jõudnud märtsi alguse uuendust ära oodata ja viisin garantiisse ära. Praegu testitakse ja näpitakse. Põhimure oli siis kaamera aeglane käivitumine ning 4K filmimise ajal telefoni kokkujooksmine peale 2-4min filmimist. |
| [veix] kirjutas: |
owndyaa, viimane märtsi kuu uuendus peal? selles oli järjekordselt wifi parandusi https://developers.google.com/android/nexus/images#ryu
Kuigi endalgi, wifi lõpetab toimimise kui mõnda aega ei ole näppind telefoni. vaja sisse-välja lülitada ja siis on muretu seni kuni aktviiselt kasutad. |
Jep oli märtsi kuu uuendus peal. Ikka jamas. Lehed ei laadinud lahti. Nüüd garantiis, kuna notification light on ka praak või soft on lihtsalt piix. Tahaks ikka telefoni , kus kõik toimib. Tehaseandmete taastamine ei aidanud ka miskit.
Seniks on asendustelefon.
|
|
| Kommentaarid: 64 loe/lisa |
   |
62 |
|
| tagasi üles |
|
 |
NATAS999
HV Guru
|
22.03.2016 12:42:28
|
|
|
| softi kalad pigem, android peale versioon 2.3 pole just kuigi palju töökindluse ega kasutusmugavusega hiilanud.
|
|
| Kommentaarid: 41 loe/lisa |
   |
39 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
22.03.2016 15:41:13
|
|
|
Räägi endast, mul näiteks muresid pole.
_________________ Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel." |
|
   |
23 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
22.03.2016 22:44:46
|
|
|
Siiamaani jah kõige murevabam ja parem telefon, mis mul olnud on. Kõige kallim ka tegelikult. Ja tundub et on see kulutus siiamaani ennast mitmest küljest ära tasunud juba.
Kiidan ka seda sõrmejäljelugejat - ideaalse koha peal asub, et telefoni ühe käega kasutada, töötab väga hästi ja ülikiiresti. Ausalt öeldes ei ole siiani veel ühelgi seadmel nii head ja kiiret sõrmejäljelugejat kohanud, kuigi paljusid erinevaid arvutite sisseehitatud lugejaid olen kasutanud ja idukaardi uuendamisel sai politseis selle välise sõrmejäljeskänneri peal sõrme sätitud mitu korda, et ikka loeks kuidagimoodi. Ükski ei ole olnud nii hea ega kiire.
|
   |
32 |
|
| tagasi üles |
|
 |
NATAS999
HV Guru
|
22.03.2016 23:32:31
|
|
|
Siiamaani jah kõige murevabam ja parem telefon, mis mul olnud on. Kõige kallim ka tegelikult. Ja tundub et on see kulutus siiamaani ennast mitmest küljest ära tasunud juba.
Kiidan ka seda sõrmejäljelugejat - ideaalse koha peal asub, et telefoni ühe käega kasutada, töötab väga hästi ja ülikiiresti. Ausalt öeldes ei ole siiani veel ühelgi seadmel nii head ja kiiret sõrmejäljelugejat kohanud, kuigi paljusid erinevaid arvutite sisseehitatud lugejaid olen kasutanud ja idukaardi uuendamisel sai politseis selle välise sõrmejäljeskänneri peal sõrme sätitud mitu korda, et ikka loeks kuidagimoodi. Ükski ei ole olnud nii hea ega kiire. |
see hea ja kiire võib tulla ka selles, et soft vaatab, et ah, mingi näpp on enamvähem sama kujuga, juu ta siis sobib. politseis ilmselt tahab soft saada vähe paremat pilti.
|
|
| Kommentaarid: 41 loe/lisa |
   |
39 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
23.03.2016 00:29:03
|
|
|
On ka sama mõttega spetsiaalselt proovitud igasuguste erinevate näppudega seda telefoni avada, aga ikkagi ainult õige näpp saab selle lahti. Ei ole seal kiirust täpsusele ohvriks toodud.
Ja õige näpp ei saa ka lukku lahti, kui näiteks näpp on natuke märg. Näiteks vihma käes märjaks saanud. Tuleb kas näpp ilusasti kuivaks pühkida või loobuda ja ekraanilt koodiga lahti lukustada.
|
   |
32 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jako07
HV kasutaja

|
28.03.2016 14:38:40
|
|
|
Kas kasutate default kaamera äppi või mingit 3rd party äppi?
Kasutan ProShoti, aga nt 2x power-buttoni vajutamise korral avaneb ProShot ~7 sekki. Samas kui juba olen ekraaniluku maha võtnud ja olen app-draweris, siis läheb ~1sek ringis..
|
|
   |
19 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
29.03.2016 00:52:50
|
|
|
Peamiselt kasutan default äppi, aga lisaks olen üritanud veidi kasutada OpenCamera äppi. Videoseadete paikaajamiseks pole veel aega leidnud - ebaõnnestub alati. Piltide tegemiseks on aga väga hea ja paljude seadistusvõimalustega, millest peamiselt kasutan ja mille pärast alternatiivset äppi otsima sai hakatud - on fookuse lukustamine lõpmatusse. Default äpiga on õnnemäng, kas ta valib fookuse seadmiseks kaugel asuva objekti, mida sa tegelikult pildistada tahad, või leiab midagi täiesti kõrvalist kusagilt lähemalt. Tüüpiline näide on läbi sõiduki akna pildistamine (buss, rong, lennuk, auto), kui kaamera otsustab ühel hetkel hakata fokuseerima aknale sattunud prügile või veepiiskadele.
Kahjuks siiani puudub äpisisene aktseleromeetrite kalibreerimise võimalus ja kaasaegsetes droidi versioonides puudub ka globaalne kalibreerimine - sellega muutub ebamugavaks kaamerale lisatud tehishorisondi kasutamine, kui sensorid (kiip?) ei ole ideaalselt telefoni korpuse telgedega paralleelselt paigaldatud. Minu telefonil on horisont ~3° kaldus näiteks.
1920x1080@30fps ~17000kbps
3840x2160@30fps ~43000kbps
Seadistuses lubab küll valida 120fps ka 4K puhul, aga reaalselt üle 30 ikkagi ei lähe. Isegi fullhd puhul ei lähe üle 30. Default äpist tuttav 120fps salvestav slomo režiim puudub.
|
   |
32 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mansukene
HV vaatleja
|
14.04.2016 10:02:44
|
|
|
| Kas keegi ka uurinud on, kust seda usb-c laadijat saaks? Elisas öeldi, et neil müügis pole, ei osanud ka öelda, kus oleks. Tegu oli ka õpilasega, seega vast ta polnud nii teadlik neis asjades. Minul läks juba originaal laadija kärssama, võiks olla ka varu laadija olemas.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
evald112
HV kasutaja

|
14.04.2016 15:02:06
|
|
|
Orikas tuleks garantiisse viia. Ise tellisin endale peotäie type -c juhtmeid ja kasutan tavalisi usb laadijaid.
He refused. |
|
   |
8 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
14.04.2016 16:04:00
|
|
|
| Mansukene kirjutas: |
| Kas keegi ka uurinud on, kust seda usb-c laadijat saaks? Elisas öeldi, et neil müügis pole, ei osanud ka öelda, kus oleks. Tegu oli ka õpilasega, seega vast ta polnud nii teadlik neis asjades. Minul läks juba originaal laadija kärssama, võiks olla ka varu laadija olemas. |
Ega laadija ei peagi USB-C olema. Ma laen enda oma Oomipoest ostetud 3A laadijaga (hetkel ei paista müügil olevat) juba mitmendat telefoni ja muid vidinaid, Nexusele on vaja vaid USB A to C juhet selle jaoks. Samasugust nagu arvutiga ühendamiseks.
Ma võtsin need kaablid koos telefoniga Amazonist (TeckNet ja Rankie kaablid), Eestis vist pole seda tüüpi kaablite valik veel eriti suur. Galadori otsing suutis midagi siiski leida: http://www.galador.ee/otsi?q=USB+AM-CM
Kuna spetsifikatsioonis on märgitud upto 3A, siis ehk laseb piisavalt voolu ka läbi. Nexus 5X laadimisel ma olen ainult paaril korral näinud 2A lähedast voolu ja väga lühiajaliselt (bootimise ajal), enamasti palju üle 1,2 A eriti ei trügi nagunii.
Laadijaks mingisugune vähemalt 2A väljundiga USB laadija. Mõne telefoni või tahvli oma. Oomikas seda pisikest odavat 3A jubinat ei paista saada olevat enam kahjuks.
Peab mujalt midagi vaatama - valik on väga lai, aga kena väikest ja üle 2.1A väga ei paista. Eks selline kõlbab ka, aga samal ajal midagi muud eriti laadida ei saa, võimsust jääb napiks. Telefonile endale jagub küll.
http://www.galador.ee/otsi/q/USB+charger
3A on selline, natuke kolakas juba: http://www.galador.ee/244/3286914-gembird-universal-usb-charger-3-1a-4x-usb-white
Kui pisemat ei leia, siis soovitakski seda. Ainult ära siis nelja telefoni sinna järgi pista korraga Kaks Nexust või sarnast muud telefoni aga peaks ära laadima küll korraga.
(Galadoris on hea ja töötav tooteotsing, ma sellepärast sealt need näited tõin)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus.
viimati muutis Dogbert 15.04.2016 02:07:17, muudetud 1 kord |
|
   |
32 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mansukene
HV vaatleja
|
14.04.2016 22:41:46
|
|
|
| Mansukene kirjutas: |
| Kas keegi ka uurinud on, kust seda usb-c laadijat saaks? Elisas öeldi, et neil müügis pole, ei osanud ka öelda, kus oleks. Tegu oli ka õpilasega, seega vast ta polnud nii teadlik neis asjades. Minul läks juba originaal laadija kärssama, võiks olla ka varu laadija olemas. |
Ega laadija ei peagi USB-C olema. Ma laen enda oma Oomipoest ostetud 3A laadijaga (hetkel ei paista müügil olevat) juba mitmendat telefoni ja muid vidinaid, Nexusele on vaja vaid USB A to C juhet selle jaoks. Samasugust nagu arvutiga ühendamiseks.
Ma võtsin need kaablid koos telefoniga Amazonist, Eestis vist pole seda tüüpi kaablite valik veel eriti suur. Galadori otsing suutis midagi siiski leida: http://www.galador.ee/otsi?q=USB+AM-CM
Kuna spetsifikatsioonis on märgitud upto 3A, siis ehk laseb piisavalt voolu ka läbi. Nexus 5X laadimisel ma olen ainult paaril korral näinud 2A lähedast voolu ja väga lühiajaliselt (bootimise ajal), enamasti palju üle 1,2 A eriti ei trügi nagunii.
Laadijaks mingisugune vähemalt 2A väljundiga USB laadija. Mõne telefoni või tahvli oma. Oomikas seda pisikest odavat 3A jubinat ei paista saada olevat enam kahjuks.
Peab mujalt midagi vaatama - valik on väga lai, aga kena väikest ja üle 2.1A väga ei paista. Eks selline kõlbab ka, aga samal ajal midagi muud eriti laadida ei saa, võimsust jääb napiks. Telefonile endale jagub küll.
http://www.galador.ee/otsi/q/USB+charger
3A on selline, natuke kolakas juba: http://www.galador.ee/244/3286914-gembird-universal-usb-charger-3-1a-4x-usb-white
Kui pisemat ei leia, siis soovitakski seda. Ainult ära siis nelja telefoni sinna järgi pista korraga Kaks Nexust või sarnast muud telefoni aga peaks ära laadima küll korraga.
(Galadoris on hea ja töötav tooteotsing, ma sellepärast sealt need näited tõin) |
Suured tänud põhjaliku vastuse eest!
|
|
| tagasi üles |
|
 |
inca
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 170 loe/lisa |
   |
159 |
|
| tagasi üles |
|
 |
kotmarjak
HV Guru

|
19.04.2016 18:17:55
|
|
|
märk maha. paar päeva kasutanud
_________________ Ole tore ! |
|
| Kommentaarid: 144 loe/lisa |
   |
5 :: |
8 :: |
117 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
20.04.2016 00:41:08
|
|
|
Nägin laadimisel 1,93A ära eile ja päris pikalt lasi sellega. Tundub, et mul on vaja adapteri pesa klemme natuke puhastada, et selliseid numberid näha .
Üheks teguriks kiire laadimise juures on kindlasti ka see, kui soojaks telefon (õigemini aku) laadimisel läheb. Kui telefon pole ummuksis, saab jahutada, siis laeb nii kiiresti kui saab.
|
   |
32 |
|
| tagasi üles |
|
 |
kotmarjak
HV Guru

|
20.04.2016 09:57:08
|
|
|
Dogbert, läbi originaalkaabli või läbi nende, mis amazonist ostsid?
_________________ Ole tore ! |
|
| Kommentaarid: 144 loe/lisa |
   |
5 :: |
8 :: |
117 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
20.04.2016 18:27:46
|
|
|
Kaabel jah see Teckneti oma, laadijaks CGSW-05003100 3,1A adapter "made in china" ja ostetud oomipoest, mõõtmiseks vahepeale pistetud see "charger doctor" http://www.oomipood.ee/product/chrg-doc/usb-voolu-ja-pingemootur-3-5-7-0v-0-2-5a&s=CHRG-DOC
Neid mõõtjaid peaks Hiinast ja võimalik et ka lähemalt odavamalt ka saama. Hea asi, mis näitab ära kui midagi juhtme või pistikutega lahti on ja muust seda aru ei saa kui pikenenud laadimisest.
"Doktoril" jootsin juba varem üle pesa- ja pistikuklemmide ühendused PCB-ga, sest tootja poolt oli seal tina üsna napilt niigi õhukeste klemmide küljes. Nüüd lasin natuke contact cleanerit nii pessa kui pistikusse mõõtjal ja adapteril ja pühkisin paberitükiga klemmid üle. Paber sai kergelt roheliseks, tähendab oli oksüdeerunud natuke.
Originaali jaoks mul pole C-otstega mõõtjat.
|
   |
32 |
|
| tagasi üles |
|
 |
XanaX
HV kasutaja
|
22.04.2016 10:51:22
|
|
|
N5X omanikud - 2GB RAMi väheks ei jää?
Vaja uut telot ja mingit häkitud Androidi ei taha, seega N5X põhimõtteliselt ainus valik, kuid 2GB RAMi tundub pehmelt öeldes kahtlane...
|
|
   |
26 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jako07
HV kasutaja

|
22.04.2016 12:35:36
|
|
|
| Kuskil korra kuus on olukord, kus telefon tõesti muutub aeglaseks/jookseb kokku ning võib uskuda, et probleem RAM puuduses. Siiski arvestades telefoni hinda, võin ma sel korral resa ära teha. Väga mahukaid mänge muidugi ei mängi peamiselt internet/kaamera/telefon ikka.
|
|
   |
19 |
|
| tagasi üles |
|
 |
vortex
HV veteran

|
22.04.2016 12:41:17
|
|
|
Alguses oi olukord suht kehv, suvalisel hetkel võis minna kohutavalt aeglaseks ja muud taolised probleemid. Ilmselt ei olnud probleem puhtalt mälu hulgas vaid softipoolsetes mälu kasutamise kalades.
Uuendustega on saadud üsna hästi töötama.
|
|
| Kommentaarid: 42 loe/lisa |
   |
37 |
|
| tagasi üles |
|
 |
madoc
HV kasutaja
|
22.04.2016 15:38:19
|
|
|
Kui keegi viitsib, siis tehku 4G ja kõik sees, ekraan max heledusega:
Geekbench 3, kraken(veebis), sunspider(veebis) + täpselt sama järjest, kokku 6 testi pausideta.
|
|
| Kommentaarid: 35 loe/lisa |
   |
34 |
|
| tagasi üles |
|