Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Etz
HV Guru

|
01.01.2016 14:36:56
Zotac SN970 |
|
|
Jäi siis endale selline karbike silma:
https://www.zotac.com/product/mini_pcs/nen-steam-machine
On asi oma hinda ka väärt?
Otseselt mingi Hardcore mängimiseks ei läheks, samas oleks mingit pisikest lauamasinat tarvis.
Mälu viskaks ilmselt teise 8GB pulga juurde ja mingi M.2 SSD kah sisse.
Või oleks ikkagi mõistlikum ise midagi kokku laduda?
_________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen! |
|
Kommentaarid: 228 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
lopes39
HV Guru

|
01.01.2016 14:42:56
|
|
|
Oleneb palju see kast maksab.
|
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
1 :: |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
01.01.2016 14:46:17
|
|
|
lopes39 kirjutas: |
Oleneb palju see kast maksab. |
No ütleme et saaks kätte nõks alla 1K€
|
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
lopes39
HV Guru

|
01.01.2016 14:57:36
|
|
|
No selle nõks alla 1K saaks juba väga hea laua arvuti.
Kui vaadata selle nen steam machine spec-e siis seal ju süle arvuti jupid sees ja video kaart on GTX960.
|
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
01.01.2016 14:59:55
|
|
|
lopes39 kirjutas: |
No selle nõks alla 1K saaks juba väga hea laua arvuti.
Kui vaadata selle nen steam machine spec-e siis seal ju süle arvuti jupid sees ja video kaart on GTX960. |
Lauaravuti jupid on, custom PCB peal...muidu ei tuleks selline asi mõttesegi.
CPU on tavaline Socket 1151.
Lihtsalt küsimus pigem selles, kui väikseks oleks selline asi ise tehes võimalik ajada, enamus ITX korpuseid on nõmedad kuubikud.
|
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
hondaa
Kreisi kasutaja

|
01.01.2016 15:47:11
|
|
|
keegi kasutas 970M videokaarti, mis oli rebranditud 960, ei mäleta mis firma, aga enne ostu ikka uuriks natuke. 970M ja 960 perf peaks üsnagi sarnane olema. Ise kokku pannes saaks sarnase speci või pisut parema, kui just korpust jne kõige odavamaid ei võta, mis juhul saaks kindlasti parema. Suurem tuleb kindlasti, aga samas on võimalus ka upgradeida, mida tolle puhul pole.
16gb mälu ja 256gb SSDga alla 1k kätte saada on kindlasti hea hind
|
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
01.01.2016 15:56:34
|
|
|
Eks peab mõtlema siis, mingi hetk mõtlesin mingi itx buldi is eteha, aga mida pole see on normaalne korpus.
Ainult mingeid kuubikuid ja towereid pakutakse, millest enamik on tühi ja raisatud ruum.
|
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
01.01.2016 22:42:45
|
|
|
Jõle huvitav pill tundub olevat. Ma kiirelt vaadates pole leidnud mürataseme-numbreid, ka allpool olevas ülevaates räägitakse vaid vaiksest üminast isegi full-load'is. CPU ise on 35W TDP, videokaart annab ka oma osa - kas suudetakse ikka need kokku suruda ning samal ajal ühe ventikaga vaikselt ära jahutada?
Ahjaa - HDMI2.0 ehk siis 4k@60fps on tore pluss.
Üks ülevaade kah: http://www.overclock3d.net/reviews/systems/zotac_steam_machine_zbox_nen_sn970_review/1
|
|
Kommentaarid: 181 loe/lisa |
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
01.01.2016 22:47:18
|
|
|
Mark0 kirjutas: |
Jõle huvitav pill tundub olevat. Ma kiirelt vaadates pole leidnud mürataseme-numbreid, ka allpool olevas ülevaates räägitakse vaid vaiksest üminast isegi full-load'is. CPU ise on 35W TDP, videokaart annab ka oma osa - kas suudetakse ikka need kokku suruda ning samal ajal ühe ventikaga vaikselt ära jahutada?
Ahjaa - HDMI2.0 ehk siis 4k@60fps on tore pluss.
Üks ülevaade kah: http://www.overclock3d.net/reviews/systems/zotac_steam_machine_zbox_nen_sn970_review/1 |
Kaks ventikat on:
Ehk siis CPU`l ja GPU`l on ikka eraldi jahutused.
CPU on upgradetav, GPU mitte.
|
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
01.01.2016 22:50:51
|
|
|
Krt. Aga no kui on tõesti vaikne siis olgu kaks lurri.
Sa telli ära ja ma tulen külla enda kõrvaga kuulama.
|
|
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
01.01.2016 22:56:38
|
|
|
Krt. Aga no kui on tõesti vaikne siis olgu kaks lurri.
Sa telli ära ja ma tulen külla enda kõrvaga kuulama.  |
Ma siin kaalun asja veel, isenesest Form factor mulle täitsa meeldib...ka need üksikud mängud mida ma viitsiks mängida jookseksid seal kõik põhjas 1080p.
Põhieesmärk oleks ikkagi audiotöötluse masinaks...
Ja kuna SteamOS ise on linuxi põhine, siis on tõenäoliselt ka korralik NIX´iliste rauatugi sellel.
|
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
01.01.2016 23:19:40
|
|
|
Etz kirjutas: |
Ja kuna SteamOS ise on linuxi põhine, siis on tõenäoliselt ka korralik NIX´iliste rauatugi sellel. |
nVidia + Intel on jah hea kombo linuxi jaoks. Samas on ka Windowsi draiverid olemas, seega ei ole muret Microsofti op.süside jooksutamisel.
hondaa kirjutas: |
keegi kasutas 970M videokaarti, mis oli rebranditud 960, ei mäleta mis firma, aga enne ostu ikka uuriks natuke. 970M ja 960 perf peaks üsnagi sarnane olema. |
Seal sees ongi väidetavalt siiski 970M nagu siin kirjas - http://www.hardwareheaven.com/2015/11/zotac-steam-machine-review/
|
|
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
rewer
HV Guru

|
01.01.2016 23:42:35
|
|
|
Need steamboxid on jah kenad ja väikesed.
Hinna/jõudluse suhe muidugi pole parim aga see loogiline ja vaevalt seda otsidki. Ise komplekteerides sellist tillukest kasti ei saaks(ITXid kuhu video ka mahub on tõesti suured jurakad). Miinuseks et pole eriti uuendatav(gpu).
Videokaart pole tavaline GTX 960 vaid kiirem, midagi 970M kanti(või pigem ongi 970M). Mängud mängib kõik ära, muidugi mitte ultra@60fps aga täitsa normaalselt.
|
|
Kommentaarid: 1301 loe/lisa |
   |
2 :: |
918 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
02.01.2016 00:06:24
|
|
|
Kusjuures ma ei saa aru, miks on sellel arvutil dual gigabitt? St miks on mängukonsoolil seda vaja? Isegi 99,9% laua-arvutitel pole vaja.
|
|
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
02.01.2016 00:36:19
|
|
|
Kusjuures ma ei saa aru, miks on sellel arvutil dual gigabitt? St miks on mängukonsoolil seda vaja? Isegi 99,9% laua-arvutitel pole vaja. |
See on mingi Zotac`ite kiiks...kusjuures ma olen kunagi ühe Pfsense purgi püsti pannud, sellega:
https://www.zotac.com/product/mini_pcs/zbox-ci323-nano
Seal oli kaks võrkarit must-have...ja karp ise on väiksem kui keskmine ruuter...
rewer kirjutas: |
Hinna/jõudluse suhe muidugi pole parim aga see loogiline ja vaevalt seda otsidki. |
Ma otsin tegelikult võimalikult head jõudlust, võimalikult väkses kestas ning suhteliselt vaikset aga ei taha MAC`i.
Ja Dual-Lan`ile oleks mul rakendust küll, teeks kohe LACP`i ja oleks NAS`iga suhtlus kiirem.
|
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
est11
Mees metsast
|
02.01.2016 07:14:34
|
|
|
mu l-on zotac id92plus , 2 aastat juba ja vaikne on küll muidugi minu omal on hd4600 video seega ühe vendiga aga zotac i firmat kui sellist julgen oma karbi põhjal soovitada küll mu karbil on ka dual lan
|
|
Kommentaarid: 11 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
02.01.2016 13:27:37
|
|
|
est11 kirjutas: |
mu l-on zotac id92plus , 2 aastat juba ja vaikne on küll muidugi minu omal on hd4600 video seega ühe vendiga aga zotac i firmat kui sellist julgen oma karbi põhjal soovitada küll mu karbil on ka dual lan |
No olen ka enne nende "mini pc" karpidega kokku puutunud ja kvaliteedi kohta küll ühtegi halba sõna öelda ei saa...
Ainus asi mis mind hetkel tagasi hoiab, on antud isendi kohta käivate ülevaadete nappus ja see maksab natuke liiga palju selleks, et niisama koolirahaks kirjutada...
|
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
02.01.2016 15:18:07
|
|
|
Ma otsin tegelikult võimalikult head jõudlust, võimalikult väkses kestas ning suhteliselt vaikset aga ei taha MAC`i. :-P
|
ot: |
Ma pole küll viimast Mac Mini't ise kasutanud aga vaikus pole neil olnud just ülikõva eelis(pun intended). St nad on mõistlikult vaiksed küll, endal oli kunagi C2D isend, praegu on 2011 aasta server-versioon (peamine eelis tavalise ees on kaks 2,5'' pesa). Samas kui load üles läheb siis läheb ka pisike lurr pea 5000 rpm'i peale ja see lärm on laua-arvutilik (väga halvas mõttes). Iseasi kui palju on nö. "keskmises" int.videoga koduarvutis sellist olukorda, mul näiteks fototöötluses pole, suuremal RAW-ide ekspordil tehakse tegevus lups ja lups ära ja kauaks tihedat andmist pole.
Pealegi on uuemad Mac Minid Inteli Iris'ega (int.video) seega minimaalsete detailidega saab uuemaid mänge vast jooksutada küll aga vähegi tõsisema mängumasinana pole neist asja.
Rääkimata sellest, et "uusim Mac Mini" on aastast 2014. Aga las see kõrvalpõige olla, tahtsin lihtsalt natuke selgitada, et Apple maailmast leiab pisikesi masinaid tõesti, need on aga rahulikuma kasutuse jaoks. Audiotöötlus näiteks ajaks ilmselt koormuse üles ja arvuti lärmakamaks. Kuigi ega ma pole ju 2014 aasta isendeid kohanud - samas netis räägitakse endiselt sellest, kuidas suure koormuse korral läheb lärmakaks.
Selles valguses on huvitav teada, kuidas Zotaci aurukarp saab jahutamisega hakkama päriselus.
|
EDIT: https://www.hinnavaatlus.ee/products/pricelist/?Product=Zotac%20SN970 - hind Eestis (st tellides läbi Eesti netipoe).
|
|
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
02.01.2016 16:46:11
|
|
|
Ei hakka eestist õnneks ostma, Galadoris on enam-vähem sama hind.
Kui siis tellin igal juhul mujalt...tuleks 200€+ säästu, mis võib mälusse ja SSD`sse investeerida.
|
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
02.01.2016 17:54:08
|
|
|
Kui siis tellin igal juhul mujalt...tuleks 200€+ säästu, mis võib mälusse ja SSD`sse investeerida. |
Kust täpsemalt? St ma huvipärast olen vaadanud UK/FRA Amazoni ja seal on hind isegi 1700+ € kanti, müstika. Kui USA'st tellida siis on EU'sse sisenemisel omaette maksuralli, seega võiks ilmselt EU'st tulla ikka.
|
|
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
02.01.2016 18:07:46
|
|
|
Kui siis tellin igal juhul mujalt...tuleks 200€+ säästu, mis võib mälusse ja SSD`sse investeerida. |
Kust täpsemalt? St ma huvipärast olen vaadanud UK/FRA Amazoni ja seal on hind isegi 1700+ € kanti, müstika. Kui USA'st tellida siis on EU'sse sisenemisel omaette maksuralli, seega võiks ilmselt EU'st tulla ikka. |
Saksa Amazonist oli plaanis, aga nüüd on s al kah mingi müstiline hinnaralli toimunud juba...
Ja kui USA`st siseneb se EU`sse iniviidi enda reisikohvris, siis õnnestub reeglina maksurallit vältida...
|
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
02.01.2016 18:55:13
|
|
|
USA'st ostes on vist vaja EU toitekaabel osta lisaks, muud erisust ei tohiks olla?
Jäin vaatama, et Zotacil on ju barebonesid teisigi. Aga need on muus mõttes kehvemad, lahjemad. St mis mind isiklikult segab on see, et see on liiga konsooliks tehtud arvuti, millel on mõned (minu jaoks) ebavajalikud omadused. St kui eemaldada pult ja 1TB HDD siis selle arvelt venitaks ilmselt SSD sisse ära, vbolla isegi lisamälu. LAN, 3 HDMI'd - noh, vbolla poleks niisuurt vahet rahaliselt.
|
|
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
04.01.2016 12:54:55
|
|
|
St kui eemaldada pult ja 1TB HDD siis selle arvelt venitaks ilmselt SSD sisse ära, vbolla isegi lisamälu. LAN, 3 HDMI'd - noh, vbolla poleks niisuurt vahet rahaliselt. |
Kahjuks nad täiesti barebonet ei paku paraku tõesti...pole endalgi selle HDD ja Puldiga suurt midagi teha...
EDIT: Sai siis pullipärast analoogne asi kokku komplekteeritud Arvutikeskuse e-poes ja ausalt öeldes ei tundugi see karbike enam väga overpriced, hinnavahe siis ~125€ isetegemise kasuks.
Veel mingi ülevaate moodi asi: http://gamersrespite.blogspot.com.ee/2016/01/zotac-nen-sn970-steam-machine-review.html
|
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
05.01.2016 14:00:51
|
|
|
EDIT: Sai siis pullipärast analoogne asi kokku komplekteeritud Arvutikeskuse e-poes ja ausalt öeldes ei tundugi see karbike enam väga overpriced, hinnavahe siis ~125€ isetegemise kasuks. :o |
Oleksid võinud siis ka teistega huvipärast nimekirja jagada. :)
Huvitav jah, et üsna vähe on ülevaateid selle kohta. Muidugi on vaid kuu-paar see väljas olnud kuid kasutajakogemuse infot on üllatavalt napilt.
|
|
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
08.01.2016 14:52:18
|
|
|
link :: Bislang schnellste Steam Machine: ZOTACs ZBOX NEN SN970 im Test
Leidsin ühe saksakeelse ülevaate.
Allpool on ka ostmisvõimalused, seal on hinnad Euroopas isegi nõks alla 1100 euro.
Tore on näha, et nad on ka mürataset mõõtnud:
tsitaat: |
Lautstärke:
Trotz der hitzigeren CPU konnte ZOTAC bei seiner ZBOX NEN SN970 die Lautstärke im Vergleich zur ZBOX Magnus EN970 noch einmal verbessern. Während der kleine Konsolen-PC im Windows-Betrieb gerade einmal mit einem Schallpegel von 33,4 dB(A) vor sich hinsäuselt, fällt die Lautstärke auch unter absoluter Volllast angenehm leise aus. Im Furmark- und Prime95-Test haben wir eine Geräuschkulisse von 42,3 dB(A) gemessen, im Spielebetrieb waren es sogar nur 35,3 dB(A). Damit ist die Steam Machine von ZOTAC ein echter Leisetreter und das vor allem im Hinblick auf die traditionellen Spielekonsolen von Sony und Microsoft, die deutlich höhere Werte erreichen. Die Alienware Steam Machine ist ebenfalls deutlich lauter. |
ja temperatuure:
tsitaat: |
Temperaturen:
Keine Probleme gibt es trotz der sehr geringen Lautstärke bei den Temperaturen. Grafikkarte und Prozessor erreichen unter Volllast gerade einmal 70 bzw. 68 °C und bewegen sich damit auf einem üblichen Niveau. Zu einem Thermal Throttling kam es bei beiden Komponenten während unserer Tests nicht. Die Kühlung der ZOTAC ZBOX NEN SN970 macht also einen sehr guten Job. Im normalen 2D-Betrieb bewegen sich die Temperaturen zwischen 38 und 39 °C. Einzig das Mainboard wird mit 50 bis 56 °C etwas warm. |
|
|
   |
145 |
|
tagasi üles |
|