Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
alartt
HV kasutaja
|
26.12.2015 22:12:48
Läptopi laadijad 38v |
|
|
Tere! mind huvitab, kui ma ühendaks kaks läptopi laadijat järest et saada 38v kas amprid jäävad samaks? Ühel laadijal 19v 4.74a
|
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
26.12.2015 22:15:08
|
|
|
Amprid jäävad samaks (4.74A), need ei liitu.
|
|
tagasi üles |
|
 |
alartt
HV kasutaja
|
27.12.2015 10:09:38
|
|
|
Kavatsen nendega hiinast tellitud minivõimendit toita. 19x4.74=90W umbes sama mis laadijal kirjas. 38x4.74 annab 180W kahtlustan et põleb maha
Niimoodi ühendada:
Võimendi plaadipeal on tda7498 ja on otse ühendatud arvutiga nii et arvuti toimib eelvõimendina/regulaatorina.
Võimendi pinge ja väljundvõimsuse suhete graafik.
|
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
ThedEviL
HV Guru

|
27.12.2015 13:25:30
|
|
|
ei saa küll aru, milleks sul neid dioode sinna vahele vaja....
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
27.12.2015 14:25:02
|
|
|
Liialt unistada ei tasu, need toited: 19v 4.74A ei pea pidevalt sellisele koormamisele vastu ja see koormus on lühiajaline Peak-koormus.
Mul praegu töötab Samsungi läppar mille küljes on 19v 4.74A laadija ja käega katsudes on see korpus ikka väga neetult kuum ja päris kindlasti ei tarbi see Samsung seda voolu, hea kui tarbitav vool mingi 3A on.
----------------------
Ja ei räägi sellest mittevastupidavusest midagi niisama - kusagil kolakastis on täiesti olemas mahapõlenud HP 19v 4.74A laadija ning maha on põlenud generaatortrafo. Näidates selgelt, et sellised laadijad pole mõeldud pikaajaliselt täiskoormusega töötama.
Ja veel üks seik - sellise ühendusskeemi korral hakkavad toiteplokid vastastikku üksteise väljundpinget "ära sööma" ja selle tõttu jääb kasutajale veelgi vähem "särtsu" alles.
Nii, et pigem on kasutatav nii 32-34V ja 3A. Ülejäänu läheb soojuseks ja "toa kütmiseks".
|
|
tagasi üles |
|
 |
Wordmc9
HV Guru
|
27.12.2015 14:50:02
|
|
|
korraliku labori toiteka 60v ja 9A saad kätte 100.-ga
|
|
tagasi üles |
|
 |
iceincube
HV veteran

|
27.12.2015 15:03:53
|
|
|
Natuke aitab kui korpused avada neil läpaka ja printerite jne laadijatel. Mul oli LED'ide jaoks ühel 32V pritneri toide- 15 minutiga thermal rakednus alati. Sai siis korpus avatud. Mõtlesin alguses et lisan vendi sinna,aga polnud vajagi. Ilma sundventilatsioonite juba seda probleemi polnud. Kas kuumus võiks neile pikajalisemal koormamisel mingit rolli mängida. Neil ju suht kehv soojavahetus tundub olema. Plastikust pind lihstalt.
Mitu A see hiina võimendi tahaks saada umbes on teada?
|
|
tagasi üles |
|
 |
alartt
HV kasutaja
|
28.12.2015 16:16:56
|
|
|
Ega täpselt ei teagi. Kuid maksimaalne väljundvõimsus olevat 2x100w ja kasutegur 90%.
|
|
tagasi üles |
|
 |
ThedEviL
HV Guru

|
28.12.2015 17:06:17
|
|
|
tsitaat: |
Liialt unistada ei tasu, need toited: 19v 4.74A ei pea pidevalt sellisele koormamisele vastu ja see koormus on lühiajaline Peak-koormus.
|
Loll jutt
Massiliselt on mul neid 3.5 - 4A koormuse taga 24/7. Pole veel maha kärvanud. Ordist ostetud laadijad.
tsitaat: |
korraliku labori toiteka 60v ja 9A saad kätte 100.-ga
|
Ja neid "korralikke" 100€ labori toitekaid olen hulgi tapnud. Ei kesta.
Ainuke korralik laboritoitekas, mis reaalselt pikaajalist koormust kannatab, maksis ka 450€ @ 50V/5A
Aga neil läppari toiteid ma jadasse ühendanud ei ole tõepoolest, seega ei oska isegi kommenteerida, kas see asi töötab, või mitte.
Kui ma need jadasse lükkaks, siis mina paneks mõlemale toitele schottky dioodid vahele, kuna ma ei ole kindel, mida see toide arvab kui talle välja lülitatud olekus toide peale lasta.
Schottky'd just selle pärast, et neil on ~0.2V pingelang
|
|
tagasi üles |
|
 |
Wordmc9
HV Guru
|
28.12.2015 18:26:29
|
|
|
trol, aastaid kestnud 2x 30v 3a plokk ja ka teised 60v 9a labori toited, ainuke mis kooleb on lcd osa vanematel...
|
|
tagasi üles |
|
 |
alartt
HV kasutaja
|
29.12.2015 10:30:00
|
|
|
Arvan 200 watti õhust ei tule ikka tõmmatakse toitest see. 90% kasutegur vihjab minu arust selle et 10% hajub soojusena. Mingi 20w kahesaja pealt siis? 220 watti siis peaks tahtma saada=?
Kui ringi nüüd pöörata see 220/38=5.7 Amprit
|
|
tagasi üles |
|
 |
ThedEviL
HV Guru

|
29.12.2015 11:50:33
|
|
|
Wordmc9, linki paluks.
Ja eks tõesti kestab aastaid, kui seda ei kasutata
Anna nendele oomipoe jms. odavatele käkerdidele koormus taha ning maha nad koolavad.
Ahjaa, mul töötavad nad "CC" režiimil.
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
29.12.2015 15:46:36
|
|
|
Enne kui midagi "tuututada", vaadake ikka kõigepealt nende "90W" toidetele ikka sisse kah, seal pole ju midagi sellist olemas mis seda pidevat 90W koormust suudaks maha jahutada.
Ja läptopi juures pole üleüldse oluline, et see võimus pidevalt olemas oleks kuna läptop tarbib lühiajalise maksimumi ainult siis kui aku on silmini tühi ja sel hetkel arvuti tööle lülitatakse. Ja kui seda 90V Peak taluvust poleks, siis tõmbaks lühiskaitse väljundpinge maha väärtuseni nii 0,2-05V ja "aamen".
Kuna mina olen massiliselt neile toiteplokkidele ka sisse vaadanud, siis jahutusradiaatorid on näha järgmisel pildil ja nüüd võib siis igaüks ise arvutada mis on see koormus mida sellised pisikesed alumiiniumtükid suudavad ära jahutada.
Ja veel: Igasugu labori-toiteplokkidega võrdlemine on mõttetus kuna labori-toiteplokis on võimsad trafod ja võimsad jahutusradiaatorid ning labori-toiteplokid maksavad ka kõvasti rohkem kui need õrnukesed läpparite toiteplokid.
Ja nii lihtne see koolifüüsika siis ongi...
Ja nüüd siis see lubatud pilt - head arvutamist siis, radiaatori mõõdud on: 60mm x 10mm...
|
|
tagasi üles |
|
 |
keytron
HV veteran
|
03.01.2016 03:01:33
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
Enne kui midagi "tuututada", vaadake ikka kõigepealt nende "90W" toidetele ikka sisse kah, seal pole ju midagi sellist olemas mis seda pidevat 90W koormust suudaks maha jahutada.
Ja läptopi juures pole üleüldse oluline, et see võimus pidevalt olemas oleks kuna läptop tarbib lühiajalise maksimumi ainult siis kui aku on silmini tühi ja sel hetkel arvuti tööle lülitatakse. Ja kui seda 90V Peak taluvust poleks, siis tõmbaks lühiskaitse väljundpinge maha väärtuseni nii 0,2-05V ja "aamen".
Kuna mina olen massiliselt neile toiteplokkidele ka sisse vaadanud, siis jahutusradiaatorid on näha järgmisel pildil ja nüüd võib siis igaüks ise arvutada mis on see koormus mida sellised pisikesed alumiiniumtükid suudavad ära jahutada.
Ja veel: Igasugu labori-toiteplokkidega võrdlemine on mõttetus kuna labori-toiteplokis on võimsad trafod ja võimsad jahutusradiaatorid ning labori-toiteplokid maksavad ka kõvasti rohkem kui need õrnukesed läpparite toiteplokid.
Ja nüüd siis see lubatud pilt - head arvutamist siis, radiaatori mõõdud on: 60mm x 10mm...
 |
joppenpuhh... kõrge kasuteguriga switch-mode toiteplokkidest oled ilmselt midagi kuulnud? sellistes ei peagi radikad olema rusikasuurused, nagu mõnes lineaarskeemis kus 90% julmalt soojuseks pumbatakse
|
|
tagasi üles |
|
 |
ThedEviL
HV Guru

|
03.01.2016 15:45:48
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
 |
No tule taevas appi, jälle need seemned.
Kui 90W toiteplokil läheks 90W soojuseks, siis on ta kasutegur 50%
90% kasuteguri korral läheb 90W toiteplokil soojuseks 9W. Mõni vingats näeb siin matemaatikas viga. Jah. Õigem oleks, et 90W väljundvõimsuse ja 90% effektiivsuse korral on soojaeraldus 10W, kuna kogu energiatarve on 100W.
eeldusel et selles toiteplokis pole kõige odavamad konded, vaid 105 kraadised, kannatab see toide ka 90 kraadi juures olemist ära, ilma et temaga midagi juhtuks.
Ja soojaeraldust pole vaja mingi plekitüki järgi arvutada, vaid toiteploki korpuse välispindala.
Ma pole veel ventilatsiooniavadega läppari toidet näinud....
|
|
tagasi üles |
|
 |
|