Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Rauafoorum »  IBM ServeRAID M5XXX flashimine märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
sirius4k
HV veteran
sirius4k

sõnum 17.12.2015 17:23:12 IBM ServeRAID M5XXX flashimine vasta tsitaadiga

Tervist

Oli esialgu plaanis Highpoint RocketRAID 2720SGL soetada tulevase NAS-i jaoks, kuid sattusid kätte IBM-i ServeRAID M5015 ja M5110 kaardid.

Minu mured on siis järgmised:
Räägitakse, et nö. rebranded firmware on väga halb ja räägitakse ka, et mõned ServeRAID M5XXX on väga aeglased (nt M5014). Soovitatakse need flashida LSI firmwarega kindlasti.
Oskab keegi suunata mõne juhendi otsa, kuidas seda teha ?

Mõlemad kaardid ei toeta kirjadega järgi JBOD tuge.
Kas LSI firmwarega saaksin selle toe ? Ma tahan, et OS saaks kettad otse kätte ja teeksin seal siis tarkvaralise RAID-i. Mulle on räägitud, et mõned RAID kaardid ei anna enne kettaid kätte, kui sa pole mingit riistvaralist RAID-i enne teinud.

Rebranded kaartidele vastab mingi LSI mudel.
Ma ei tea, millised LSI mudelid klapivad 5015 ja 5110 kaartidega.

PS! Kui on keegi, kellel on varem nende kaartidega kogemusi, mingeid hoiatusi, või ämbreid, siis võiks sheerida icon_smile.gif
Kommentaarid: 56 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 55
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
aht0
HV veteran

sõnum 18.12.2015 03:54:18 vasta tsitaadiga

M5014 ei toeta jah JBODe. Ei saa seda ka LSI softiga. LSI firmware on mõttekas flashida mitte uuema kui 2011 aasta lõpupoole (oktoobri?) versiooniga. Uuemad LSI firmwared juba tunnevad ära et kaart on reaalselt ikkagi IBM.
M5014 LSI "analoog" on LSI MegaRaid 9260-8i (või 4i). M5015 peaks olema suht sama mis M5014

Peamine eelis mida ma ise LSI softil nägin oli võimalus kasutada koos erinevate OEM'ide kettaid (SAS ketaste puhul, SATA ketaste koha pealt ei oska kommenteerida). IBM originaalsoftiga oli nii et mitte-IBM ketta kuulutas kontroller koheselt mittekasutatavaks.

Desktop-kasutuses drastiliselt vähenes LSI firmware'ga POSTimise aeg. Originaalsoftiga IBM 5014 kaart käivitus minuteid, LSI softiga initsialiseeriti kettad paarikümne sekundi jooksul.

Flashimine ise toimub MS-DOSis.
Juhend mida ma ise kasutasin asub
http://www.servethehome.com/flash-ibm-serveraid-m5014-lsi-92608i-firmware/
aga DOS Live CD millele tekstis viidatakse enam antud asukohas ei eksisteeri. Mul ka enam kahjuks kuskil backupis pole. Võibolla failinime järele on netiavarustest siiski leitav.
Kui flashimiseks kasutatav arvuti peaks osutuma ebastabiilseks ning flashimise ajal kokkujookseb, saad tõenäoliselt kaardi seinale naelutada. Nii et eelnevalt eemalda kõik overclockid jms. Muidu oli suhteliselt lihtne protsess.
Kui NASi tahad käitada kasutade OSina FreeNASi siis need kontrad pole hea mõte. ZFS töötab paremini läbi JBODi.

Siin (https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=658047&highlight=) on odavalt müügis LSI 9211-4i. See toetab ka JBODe. Uuri kas on veel alles. AH ei olnud kõrge.
Kommentaarid: 82 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 71
tagasi üles
sirius4k
HV veteran
sirius4k

sõnum 18.12.2015 12:23:29 vasta tsitaadiga

Tänud info eest.

Ma kavatsen kasutada SATA kettaid. 4 pöörlevat + SSD cache'ks ja vähemalt kahe pöörleva laiendamisvõimalusega, mis tähendab, et vähemalt 8 ketast peab saama ühendada, mis omakorda tähendab, et see 9211-4i ei sobi kahjuks.

NASi soft saab olema XPEnology, mis on Synology DSM port mitte-Synology kodu-kootud serveritele.

http://www.servethehome.com/flash-ibm-serveraid-m5014-lsi-92608i-firmware/ <- sellele jõudsin ise ka mingi aeg, aga ma ei teadnud, kui erinevad on M5014 ja M5015.

Läksin seekord sealt edasi ja jõudsin siia:
https://forums.servethehome.com/index.php?threads/lsi-raid-controller-and-hba-complete-listing-plus-oem-models.599/
Kus näen, et M5015 matchib LSI 9260-ga. Nüüd ma pean kuskilt selle firmware leidma. (Leidsin LSI lehelt)
tagasi üles
aht0
HV veteran

sõnum 18.12.2015 18:24:11 vasta tsitaadiga

5015/5014 ainus vahe on RAM. 5015 on 512Mb RAMiga, 5014 256Mb. Flashimisel pole vahet. Originaal 9260 on samuti 512Mb cache'iga.

Paljalt sellest LSI lehelt leitavast ei piisa sulle cross-flashimiseks. Sul on vaja ka muid faile mida LSI ise ei paku, sbrempty.bin (mis eemaldab IBM firmware kaardilt) ja sbrlsi.bin (mis lisab LSI spetsiifilise aluse)

kaevasin netis veidi

Selle flashimise ISO uuendatud lingi leiad
https://forums.servethehome.com/index.php?threads/new-project-supermicro-ipmi-2-0-bios-update-live-cd.851/
ja otselink on
https://s3.amazonaws.com/sth-livecd/STH_SMC_LSI_LiveCD_2014.iso

Paki see lahti näiteks POWERISO'ga MS-DOSi sisaldavale mälupulgale. Chipseti margi järgi leiad sealt failide seast M5015 jaoks sobivad firmwared, kataloogis /LSI/SAS2108. Seal on ka ülejäänud vajalikud .bin failid ilusasti olemas. Lisaks muude OEMide firmwared kui soovi katsetada (HP, Fujitsu jne).

Neid .bat file ignoreeri, tee käsureaga käsitsi, siis ei riku midagi ära.

Kui iso on olemas ja MSDOSi booditud siis pmst järgida sedasama teemat mille juba isegi leidsid.
http://www.servethehome.com/flash-ibm-serveraid-m5014-lsi-92608i-firmware/

SATA ketaste puhul, loodan et sul on need TLER, CCTL või ERC võimekusega? Muidu esimese bad sectori korral kontroller oletab et ketas koolenud ja lülitab selle terve massiivi tagant ära. WD Red'id peaks olema TLER'iga.

Viska kontrolleri radikale ka mingi pisikene fan peale. Point selles et need mõeldud rackserveritele kus üsna tugev õhuvool, niisama PC-stiilis korpuses seistes läheb IBM501x radikas üsna tuliseks. Sa ei taha ju kontrat maha põletada. Pisemat sorti standardvent pikemate kruvidega kahte nurka pidi radika püstribide vahele, peab küll ja jahutuseks piisab.

EDIT: Üks kaigas kodaratesse ka. kunagi kuskilt lugesin et see SAS2108 kiibistik ei toeta üle 2TB kettaid (suuremad on 4k ja pseudo-4k sektoritega). Rohkem mahtu tahad siis pead ilmselt expanderi lisaks hankima ja lihtsalt kasutama rohkem kettaid.

viimati muutis aht0 18.12.2015 19:13:28, muudetud 2 korda
tagasi üles
sirius4k
HV veteran
sirius4k

sõnum 18.12.2015 18:59:15 vasta tsitaadiga

Kaevasin täna omajagu ja jõudsin lõpuks sinna maani, et hakkasin kaarti flashima ja jõudsin juba 2012 lõppu edukalt.. edasi sai aeg otsa, esmaspäeval jätkan, ja kõik oli ikka sama.. mul oligi kahtlus, et ma teen midagi poolikult icon_biggrin.gif
Firmware versioonid aina tõusid, aga kaart ütles ikka iga kord, et ta on 5015.. ja iga kord oli surmaeglane boot icon_razz1.gif Proovin esmaspäeval su postitatud ISO-t.

Ma selle järgi ei saanud teha: http://www.servethehome.com/flash-ibm-serveraid-m5014-lsi-92608i-firmware/
Ei leidnud kuskilt Megarec'i, seega kasutasin MegaCLI'd, panin pulgale.

Kasutusele võtan WD Red Pro'd. Väidetavalt on neil ERC, aga mingi väga halva konksuga icon_confused.gif Selle kasutamiseks peaksin paigaldama nende NASware 3.0-e, mida mul ei ole kavas kuhugile panna. Momendil ei teagi, millega täpselt tegemist. Nii siin vähemalt kirjas: http://www.wdc.com/wdproducts/library/SpecSheet/ENG/2879-800022.pdf

Tänud jahutuse tipi eest.
tagasi üles
aht0
HV veteran

sõnum 18.12.2015 19:10:27 vasta tsitaadiga

megarec peaks olema iso peal olemas. Kontrollida väga ei taha (mobiilne piiranguga net).
tagasi üles
sirius4k
HV veteran
sirius4k

sõnum 21.12.2015 15:04:13 vasta tsitaadiga

Ma ise vaatan, mis seal on.
---
Õnnestus seekord täitsa. Tänud icon_biggrin.gif
Kaart ütleb, et ta on nüüd 9260-8i ja FW on 2.130.293-1580, 10M09 P29 (05/21/2012). See on siis esimene FW, millel on CacheCade tugi.
Kui ma LSI lehelt uuema FW tõmbasin, siis keerati mulle 5015 FW tagasi. Ehk siis uuemat ei saa, mulle tundub.
Nüüb boodib ~5 sekundiga minuti asemel, mis on päris äge.

Mingil põhjusel ei taha JBOD tugi aktiveeruda, kuigi ma selle enablesin ja ütles, et õnnestus.
tsitaat:
MegaCLI -AdpSetProp -EnableJBOD 1 -aALL
Võimalik, et see kaart ikka ei sobi selleks, milleks mul seda vaja on.
Mul oleks vaja kettaid otse OSile kättesaadavaks teha, mitte vahepeale midagi ehitada. Mõtlesin nüüd, et isegi, kui JBOD töötaks, peaksin ma riistvara tasemel JBOD seti tegema, mis paistaks OSile siis ühe suure kettana.

See on siis ilmselt RAID kaardi ja HBA vahe ?
Algselt oli kavas HighPoint RocketRAID 2720SGL hankida, mis teoorias peaks tegema seda, mis mul vaja on.
tagasi üles
aht0
HV veteran

sõnum 31.01.2016 20:22:51 vasta tsitaadiga

sirius4k kirjutas:
Kui ma LSI lehelt uuema FW tõmbasin, siis keerati mulle 5015 FW tagasi. Ehk siis uuemat ei saa, mulle tundub.

Mingil põhjusel ei taha JBOD tugi aktiveeruda, kuigi ma selle enablesin ja ütles, et õnnestus.

jah, jäin 2012 Oct 27 fw peale samal põhjusel.

JBODiga sama teema, lubad admin liidese alt aga ei miskit.

Uut kaarti valid siis püüa sellist millel ei ole 2Tb piirangut. Paljudel vanematel odavamatel kontradel on see häda küljes.

HBA laseb ka OSil individuaalseid kettaid "otse" näha, mitte ainult ühe suure summaarse kettana. Sisuliselt sama mis sul emaplaadil kettakontra teeb.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Rauafoorum »  IBM ServeRAID M5XXX flashimine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.