Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  Bolti ja taksonduse teema märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 126, 127, 128  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
crackpot
HV kasutaja
crackpot

sõnum 14.12.2015 19:51:42 vasta tsitaadiga

napoleon kirjutas:
crackpot kirjutas:
Revali juhte kohvile... Revalis palju rendimasinaid, juht võib ju Taxifysse minna, aga millega kui tal autot ei ole. Taxify rendikapiraadiks?

Kui juhil on paberid korras, siis pole vist vahet kust ta auto rendib, see teda automaatselt piraadiks ei tee kui rendileping lubab selle autoga taksot sõita ja sõidukile nõuetekohased takso tunnused panna. Või olen millestki valesti aru saanud? Suurem probleem on vast see, et Taxifyl ei ole piisavalt vahendeid arvestatava autopargi soetamiseks.

Vaja paigaldada taksomeeter, printer, plafoon. Siis teha TÜV kui taksole, vastav märge ka reg tunnistusele. Siis reg tunnistuse, taksomeetri adapteerimistunnistuse, taksoveoloa ja karistusregistri valjavottega (Fie) avaldus Tallinna Linnavalitsusele, et saada autole sõidukikaart, mis tõendab, et see auto vastab taksole esitatavatele nõuetele.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
mtakso
HV vaatleja
mtakso

sõnum 14.12.2015 19:58:03 vasta tsitaadiga

tanel98 kirjutas:
Whatever reason see on kas mu aegunud krediitkaart vms aga miks te küsite enne tellimist kaardi andmeid? Kui ma olen enne seda teenust kasutanud siis sellist asja ei tohi teha.

Tänud info eest ja vabandame, Tanel! Meil oli eelmisel nädalal ca 15 minutit serveripakkuja probleemi tõttu rakenduses probleem, mis nõudis mõnedelt kasutajatelt enne tellimist maksemeetodi sisestamist. Taxifysse kaardi lisamine ja sellega automaatselt maksmine on alati olnud vabatahtlik.
Positiivne on see, et viimase 6 kuuga kasvab mobiilimaksete osakaal kiirelt ning seda kasutavad ka mitmed ärikliendid, kes pidid eelnevalt füüsiliste kaartidega aega kulutama.

Taxify eesmärk viimastel nädalatel ning ettevõtte algusest peale on pakkuda inimestele võimalikult mugavat ja soodsat transporti.
1) Taksofirmade tasud juhtidele on oluliselt kõrgemad kui Taxify vahendatud tellimused (keskmiselt 150€ võitu kuus). Mida vähem lülisid on kliendi ja juhi vahel seda efektiivsemaks muutub teenus. Pikas perspektiivis võimaldab kulude säästmine pakkuda kliendile paremaid autosid ning soodsamaid hindu. Iga nädal liitub Taxifyga kümneid taksojuhte, kellele teeme ise taustakontrolli ja vastutame kvaliteedi eest.

2) Tallinnas ei ole piisavalt häid taksojuhte. Taxifyga liitub Eestis iga kuu kümneid tuhandeid kasutajaid ning nõudluse teenindamiseks peame lisama sadu juhte. 2015 aasta algusest oli aga näha, et mõistliku hinnaga ning eelkõige hea kvaliteediga (näiteks auto, keeleoskus ning motivatsioon) juhte Tallinnas ei jätku.
Seetõttu hakkasime pakkuma nende kõrval ka sõidujagajaid, kellel on veel kõrgemad nõuded kui taksojuhtidel - karistusregistri ja juhilubade kontroll, max 10a vana ja korralik auto ning minimaalne reiting 4.5 tärni. Hea on näha, et viimastel kuudel kasvab sõidujagajate populaarsus kiiresti ning meil on kümneid tuhandeid kliente kes eelistavadki neid juhte tavataksodele.
Näide sellest nädalavahetusest https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10154409360924392&set=o.735407756487400&type=3&theater

Teeme koostööd nii majandusministeeriumi kui maksuametiga, et seadusandlus võimalikult kiiresti selgeks saada.

Linnade vahel leiad sõite Hoppiga http://gethopp.com
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
_marek
HV Guru
_marek

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 14.12.2015 20:02:51 vasta tsitaadiga

Varem olen pidevalt Taxify'd kasutanud, mõnus ja mugav. Tellisin reeglina Tallinki, Tulika, Takso24, Revali või Elektritakso. Mugav äppist hambapesu kõrvalt takso tellida, hommikul niigi kiire ja ei viitsi kellegagi suhelda. Täna hommikul oli taas vaja lennujaama sõita, Taxify's ainult ilma firmata autod. Mitte ühtegi tuntud tegijat. Mul vaja kaardimakset ja tšekki ja kindlust auto ja kohalesaamise osas. No ei kutsunud tellima selline asi enam. Võtsin lahti Taxigo äppi: sama seis. Ainult üks auto saadaval ja see ka mingi suvaline. Tuli helistada vanal heal tuntud lühinumbril, nagu vanasti... Kahju, et uus moodne ja mugav asi ära rikutud on...
Kommentaarid: 130 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 118
tagasi üles
jeesus188
kodustatud
jeesus188

sõnum 14.12.2015 20:16:00 vasta tsitaadiga

Ramones kirjutas:
jeesus188 kirjutas:
Kui ma tegin konto, siis küsis ka andmeid, nädal vms tagasi. (suutsin pöördesse minemist vältida)
Paraku Rakveres ei ole selle äpiga midagi teha või ma ei oska kasutada seda icon_lol.gif

Rakveres vähemalt üks juht on, kes Taxifyd kasutab. Paaril korral olen sõitnud.

ma tapal olles vaatasin rakveret, ei näidanud siis midagi

Kommentaarid: 71 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 64
tagasi üles
softis
HV Guru
softis

sõnum 14.12.2015 20:18:54 vasta tsitaadiga

mtakso kirjutas:

Seetõttu hakkasime pakkuma nende kõrval ka sõidujagajaid, kellel on veel kõrgemad nõuded kui taksojuhtidel - karistusregistri ja juhilubade kontroll, max 10a vana ja korralik auto ning minimaalne reiting 4.5 tärni. Hea on näha, et viimastel kuudel kasvab sõidujagajate populaarsus kiiresti ning meil on kümneid tuhandeid kliente kes eelistavadki neid juhte tavataksodele.
Näide sellest nädalavahetusest https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10154409360924392&set=o.735407756487400&type=3&theater

Hetkel on teil veel ilmselt JOKK olukord aga reaalsuses ei ole see sõidujagamine kui juht tuleb minu pärast kohale ja sõidab sinna, kuhu mina tahan icon_exclaim.gif
Kui ta pakuks seda oma teekonnal, siis oleks teine asi.

mtakso
HV vaatleja
mtakso

sõnum 14.12.2015 20:53:17 vasta tsitaadiga

_marek kirjutas:
Varem olen pidevalt Taxify'd kasutanud, mõnus ja mugav. Tellisin reeglina Tallinki, Tulika, Takso24, Revali või Elektritakso. Mugav äppist hambapesu kõrvalt takso tellida, hommikul niigi kiire ja ei viitsi kellegagi suhelda. Täna hommikul oli taas vaja lennujaama sõita, Taxify's ainult ilma firmata autod. Mitte ühtegi tuntud tegijat. Mul vaja kaardimakset ja tšekki ja kindlust auto ja kohalesaamise osas..

Tänud info eest Marek! Soovitame mõnda Taxify logoga autot proovida. Kvaliteedinõuded on kõrgemad kui näiteks Revalis, kõik juhid võtavad mobiilimakset ning paljud ka kaarditerminali. Enda poolt lubame, et kehva sõidukogemuse korral kompenseerime maksumuse ning seni on kõik kasutajad rahul.
Sõidujagajad on eristatud valge logoga ning üle 90% juhtidest on litsentseeritud taksod.

softis kirjutas:

Hetkel on teil veel ilmselt JOKK olukord aga reaalsuses ei ole see sõidujagamine kui juht tuleb minu pärast kohale ja sõidab sinna, kuhu mina tahan

Me näeme ka, et seadusandlus võiks ajale järgi tulla ning transporti selgemalt reguleerida. Teeme koostööd maksuameti ja majandusministeeriumiga, et olukord kiirelt selgeks saaks.
Seni kuni seadust uuendatakse on aga sõidujagajate populaarsus kiirelt kasvamas ning siin on igal firmal valik - kas pakkuda teenust mis tuhandetele klientidele meeldib või jääda ajast maha.

Linnade vahel leiad sõite Hoppiga http://gethopp.com
tagasi üles
LKits
HV Guru
LKits

sõnum 14.12.2015 21:51:32 vasta tsitaadiga

Mis arvate kaua läheb, et EMTA Taxify serverid ISP-de poolt ära blokeerib?
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 14.12.2015 21:59:52 vasta tsitaadiga

Ei bloki see EMTA midagi kui raha lõhna tunneb ehk andmete automaatse edastusega on lootust nii legaalsete juhtide kui piraatide käest rohkem maksu nõuda. Netikasiinod blokiti selleks, et nende käest ei saa ju maksu koguda.
Kommentaarid: 78 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 60
tagasi üles
hippokrates
HV kasutaja

sõnum 14.12.2015 22:09:05 vasta tsitaadiga

Taxify katkise gramofoni efektiga jutt meenutab mulle kangesti üht teist Tallinna tegelast. icon_lol.gif Nad mitte ainult ei paista lootvat, et teised nende juttu usuksid vaid paistavad ka ise enda juttu täie tõsidusega uskuvat. icon_lol.gif

Mõtlemisviis sellest et "seadusandlus võiks ajale järgi tulla" on minu jaoks ikka väga kentsakas viis asju ajada. Sisuliselt võrduks ju näiteks sellega, et ehitaksin miskil "hästi üllal eesmärgil hästi toreda ja hea maja", aga ilma igasuguse ehitusloa ja järelvalveta ning siis asuksin seda tagantjärgi seadustama, sest see on "hästi üllal eesmärgil ehitatud hästi tore ja hea maja".

Üldiselt - maru kurb on olnud seda kõike kõrvalt jälgida, sest elasin alguses Taxifyle vägagi kaasa ja soovisin neile edu. Aga minu lugupidamine nende suhtes hakkas kolinal langema juba siis, kui hakati Soomes mitte seadusele vastavaid "taksosid" vahendama, ehk Kajoni 16-kohalisi D1-kategooria busse, mis opereerivad ühistranspordiloaga. Sellise vägagi küsitava tegevuse eest nad mingil põhjusel leheveergudel tähelepanu ei saanud.
Kommentaarid: 21 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 20
tagasi üles
crackpot
HV kasutaja
crackpot

sõnum 14.12.2015 22:40:24 vasta tsitaadiga

mtakso kirjutas:

Seni kuni seadust uuendatakse on aga sõidujagajate populaarsus kiirelt kasvamas ning siin on igal firmal valik - kas pakkuda teenust mis tuhandetele klientidele meeldib või jääda ajast maha.

Minult on kaks taksoklienti küsinud, kas vastab tõele, et Taxifyga tellitud rendiauto juhile ei pea maksma - olen öelnud, et nii ta on kui taksomeeter ja printer puuduvad, saabuv e-mail ei kohusta maksma.

Mida teie lause tähendas - et firmad peaksid taksode asemel teie ja Saksa Takso kombel sõidujagajaid vahendama hakkama, sest see, erinevalt taksost, meeldib kliendile?

mtakso kirjutas:

Taxify eesmärk viimastel nädalatel ning ettevõtte algusest peale on pakkuda inimestele võimalikult mugavat ja soodsat transporti.
1) Taksofirmade tasud juhtidele on oluliselt kõrgemad kui Taxify vahendatud tellimused (keskmiselt 150€ võitu kuus). Mida vähem lülisid on kliendi ja juhi vahel seda efektiivsemaks muutub teenus. Pikas perspektiivis võimaldab kulude säästmine pakkuda kliendile paremaid autosid ning soodsamaid hindu. Iga nädal liitub Taxifyga kümneid taksojuhte, kellele teeme ise taustakontrolli ja vastutame kvaliteedi eest.

Kas te kordate seda 150.- € kokkuhoidu taksojuhile kui turundusmantrat või te arvate siiralt, et see nii on, võttes aluseks frantsiisihinna, mis on Tallinnas vahemikus 30 - 400+ €?

See viimane on lühinägelik ja jätab välja nt faktori, et firma lepingulised kliendid või kauged telefonikliendid, kes asuvad ka väljaspool linna või sootuks teises linnas, toovad kassasse suurema summa ühe tellimuse/taksomeetri käivituse pealt.
Selleks, et võrdlemisi linnakeskse Taxify kaudu 20 kassat saada, on vaja 2-3 tellimust, et 40 kassat saada, on vaja 5-6 tellimust + ettesõidu kütus ja firmast ikka pudeneb neid summasid palju sagedamini kui Taxify-st.

Väike parandus-täiendus-küsimus juurde: te olete end positsioneerinud kui taksojuhi ja kliendi huvi eest seisja - et kuidas te selle linnavälise kliendi eest seisate, kust see Laulasmaa, Keila, Paldiski klient, ammugi lepinguline klient, kellel ON VAJA oma töötajad väljaspool ühistranspordi liikumise aegu tööpostile või koju saada, teid kasutada saab?
tagasi üles
RustyZ
HV Guru
RustyZ

sõnum 14.12.2015 23:16:18 vasta tsitaadiga

Päris haige on kasutada sõna sõidujagamine kui tegelikult pakutakse ilma litsensita takosteenust. Avalik seaduse peale kakimine ju käib icon_biggrin.gif ja seda kvaliteedijuttu ei tasu ka tõepähe võtta.
Wreckfest 2 server: 136.243.70.252:30102 | parool: isamaa (kui on enabled)
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 11
tagasi üles
NPedro
HV kasutaja

sõnum 14.12.2015 23:25:10 vasta tsitaadiga

Loota on, et midagi ka liikuma hakkab peale sellist avaldust:

http://tarbija24.postimees.ee/3434507/salmu-taxify-tegeleb-keelatud-teenuse-pakkumisega
Kommentaarid: 5 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 4
tagasi üles
_marek
HV Guru
_marek

sõnum 14.12.2015 23:31:05 vasta tsitaadiga

mtakso kirjutas:
_marek kirjutas:
Varem olen pidevalt Taxify'd kasutanud, mõnus ja mugav. Tellisin reeglina Tallinki, Tulika, Takso24, Revali või Elektritakso. Mugav äppist hambapesu kõrvalt takso tellida, hommikul niigi kiire ja ei viitsi kellegagi suhelda. Täna hommikul oli taas vaja lennujaama sõita, Taxify's ainult ilma firmata autod. Mitte ühtegi tuntud tegijat. Mul vaja kaardimakset ja tšekki ja kindlust auto ja kohalesaamise osas..

Tänud info eest Marek! Soovitame mõnda Taxify logoga autot proovida. Kvaliteedinõuded on kõrgemad kui näiteks Revalis, kõik juhid võtavad mobiilimakset ning paljud ka kaarditerminali. Enda poolt lubame, et kehva sõidukogemuse korral kompenseerime maksumuse ning seni on kõik kasutajad rahul.
Sõidujagajad on eristatud valge logoga ning üle 90% juhtidest on litsentseeritud taksod.

Praegu õhtul koju sõites õnnestus siiski Taxify-st veel logoga Takso24 hankida.

Kas see ikoon tähistab Taxify brandi all sõitvat ametlikku taksojuhti, taksomeetri ja litsentsiga?

Ja sõidujagaja on mingi valge ikoon? (seda pole ise nagu märganudki)
Ja siis on veel pakkujad, kus ikoonil on foto mingist autost ja nimetuseks nt lihtsalt "Volkswagen Passat" - mis tegelane see võiks olla?
Ja siis on veel variant, kus logo on midagi umbmäärast ja nimetuseks "Rendiauto blabla".

Segaseks jääbki see, et kui konkreetse taksofirma logo puudub, et kes siis täpselt teenindab, variante on justkui mitmeid erinevaid?
tagasi üles
alpha
HV veteran
alpha

sõnum 14.12.2015 23:41:56 vasta tsitaadiga

Uskumatut hülgemöla ajab see Taxify mees siin. Politsei võiks neid sõidujagajaid peedistama hakata, siis saaks Taxify ka teada, et seadused on täitmiseks. Praegu jääb mulje, et neile seadused ei kehti.
Kommentaarid: 5 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 5
tagasi üles
_marek
HV Guru
_marek

sõnum 14.12.2015 23:44:55 vasta tsitaadiga

alpha kirjutas:
Uskumatut hülgemöla ajab see Taxify mees siin. Politsei võiks neid sõidujagajaid peedistama hakata, siis saaks Taxify ka teada, et seadused on täitmiseks. Praegu jääb mulje, et neile seadused ei kehti.

Ma pole veel aru saanud, et mis vahe on Uberi ja Taxify sõidujagajatel? Uberit ka kuskil teemas bashitakse?
tagasi üles
alpha
HV veteran
alpha

sõnum 14.12.2015 23:48:33 vasta tsitaadiga

Ega neil vist vahet pole jah. Aga Uber on minu jaoks kuidagi eriti kauge teema.
Kommentaarid: 5 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 5
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 14.12.2015 23:49:10 vasta tsitaadiga

mtakso kirjutas:
Enda poolt lubame, et kehva sõidukogemuse korral kompenseerime maksumuse ning seni on kõik kasutajad rahul.
Et muu bashimise vahel see infobitt kahe silma vahele ei jääks siis toon eraldi välja.
Kommentaarid: 186 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 147
tagasi üles
crackpot
HV kasutaja
crackpot

sõnum 14.12.2015 23:54:31 vasta tsitaadiga

_marek kirjutas:

Kas see ikoon tähistab Taxify brandi all sõitvat ametlikku taksojuhti, taksomeetri ja litsentsiga?

Ja sõidujagaja on mingi valge ikoon? (seda pole ise nagu märganudki)
Ja siis on veel pakkujad, kus ikoonil on foto mingist autost ja nimetuseks nt lihtsalt "Volkswagen Passat" - mis tegelane see võiks olla?
Ja siis on veel variant, kus logo on midagi umbmäärast ja nimetuseks "Rendiauto blabla".

Segaseks jääbki see, et kui konkreetse taksofirma logo puudub, et kes siis täpselt teenindab, variante on justkui mitmeid erinevaid?

Too ikoon on "mingi firma" takso - hinna järele, auto margi järele, auto vanuse järele suure tõenäosusega Tallink Takso AS-i kollane ja Tallink tõesti mingi piraadiskandaaliga ei riski.

Foto autost ja uuem Passat võib Tulika olla kui hind klapib, Tulika oma ametlikku logo Taxify-s lehvitada ei taha. Mina võin ka Passat olla, 2009 a oma ja Tulikast nats odavam.

Rendijagajad ei ole ainult valge ikooniga, leidub ka muid väljundeid.

Kes armastab puzzle kokkupanemist ja muid mõttemänge, sellele on Taxify jõuludeks kingituse teinud.
tagasi üles
Pailaps
HV Guru

sõnum 15.12.2015 00:15:47 vasta tsitaadiga

Njah. Kui alguses läheb viltu, siis läheb lõpuni. Taxify võiks m-makse korda saada. Sain tobeda kogemuse osaliseks taksos, kui makse ei toiminudki. Olin suht väsinud töölt tulles. Tasusin lõpuks sulas. icon_sad.gif
softis
HV Guru
softis

sõnum 15.12.2015 00:17:02 vasta tsitaadiga

_marek kirjutas:

Ma pole veel aru saanud, et mis vahe on Uberi ja Taxify sõidujagajatel? Uberit ka kuskil teemas bashitakse?

Uber laveerib ka jah aga samas otsib võimalusi ka legaalselt äri teha. Ma ei tea, mis seisus nad siin kandis on aga nt Londonis on kõik Uberi sõidukid registreeritud nagu taksodki.

crackpot
HV kasutaja
crackpot

sõnum 15.12.2015 00:19:18 vasta tsitaadiga

Mark0 kirjutas:
mtakso kirjutas:
Enda poolt lubame, et kehva sõidukogemuse korral kompenseerime maksumuse ning seni on kõik kasutajad rahul.
Et muu bashimise vahel see infobitt kahe silma vahele ei jääks siis toon eraldi välja.

See on nii mitme otsaga asi.

Möönan, et kolleegide seas on eksemplare, kelle puhul isegi imestan, kust nad täpselt taksorooli sattusid ja mida nad seal teevad.

Aga teises pooles on adekvaatsed aastaid tööd teinud taksojuhid, kelle peale klient vihastab X põhjusel - ei lasta lahtise õlletoobiga autosse, ei lubata raadiot põhja keerata, palutakse väljumisel oma tühi veepudel või kommipaberid kaasa võtta, sõidu hind tundub kõrge jne, mõnele kliendile võib seegi kehv sõidukogemus näida.

Ja Taxify-lt mulle vahendatud kehva klienti, kes maksmata lahkub ei kompenseeri mulle keegi - olen saanud läbi Taxify töö kliendiga, kes asub sootuks teises kohas kui mulle ettekaranud aadress, tige nagu kukkurkurat, et ma teda kohe ei leia, edasi ise (alkovõimendusega) minu kallal irisenud, et ta ei näe kuhu sõidab (kust ta peaks nägema?) ja siis suvaliselt ristmikul välja astunud, arvet maksmata ... kena kogemus.
Selles ma tegelikult ei süüdista Taxify-d, nad ei ole vastutavad inimkonna tropluse eest, selliseid satub igast kanalist, aeg-ajalt. Käib ameti juurde.
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

Autoriseeritud ID-kaardiga Online
sõnum 15.12.2015 00:23:44 vasta tsitaadiga

softis kirjutas:
_marek kirjutas:

Uber laveerib ka jah aga samas otsib võimalusi ka legaalselt äri teha. Ma ei tea, mis seisus nad siin kandis on aga nt Londonis on kõik Uberi sõidukid registreeritud nagu taksodki.

MTA ja Uber otsivad koostöös lahendusi jagamismajanduse arendamiseks

tsitaat:
Maksu- ja tolliamet (MTA) ning tehnoloogiaettevõte Uber loovad töögrupi, et analüüsida koostöökohti Uberi globaalse sularahata teenuse ning MTA kontaktivaba aruandluse plaani vahel, mis annaks transpordisektoris maksukohustuste täitmiseks uued võimalused.
Töögrupp hakkab uurima, millised on sobivad lahendused maksude tasumiseks laienevatele jagamismajanduse teenustele üle Euroopa.
Uberi ja MTA koostöö pilootprojektina valmib uus maksude deklareerimise platvorm, mis peaks lihtsustama maksude deklareerimise protsessi Uberi partnerjuhtidele. Esimesi tulemusi on oodata 2016. aastal.
MTA ja Uberi koostöö laiem eesmärk on edendada valitsuse e-Eesti tegevuskava, Uberi innovaatilist tehnoloogiaplatvormi ning kõnetada regulatiivseid väljakutseid digitaalajastul.
Maksu- ja tolliameti peadirektor Marek Helm:
„Mitmest valdkonnast, sealhulgas transpordi- ja kaubandussektorist, on välja kasvanud uued moodsad digitaallahendustel põhinevad ärimudelid, mis asendavad või pakuvad lisa traditsioonilisele äritegevusele. Just sel põhjusel tahab maksu- ja tolliamet pakkuda mugavat riiklikku teenust, mis võtab arvesse uute ärilahenduste võimalused ja vajadused. Tulu teenimine ning selle pealt maksude maksmine ei tohi olla koormav. Maksuhalduri töö on siin mõelda, kuidas koostöös ettevõtjatega luua sujuvaid ja läbipaistvaid tehnilisi lahendusi, mis annavad ettevõtjatele kindluse, et asjad on korras. Korrektsus maksuasjades suurendab tõsiseltvõetavust ja usaldusväärsust ka tarbijate silmis.“
Uber Eesti tegevjuht Enn Metsar:
“Oleme põnevil, et saame pilootprojekti raames töötada koos niivõrd ettenägeliku ja innovaatilise riigiasutusega. Globaalsed digitaalteenuse pakkujad nagu Uber aitavad suurendada jagamismajanduse potentsiaali, luues uusi võimalusi ja uut kasvu. Eesti paistab silma oma edumeelse digitaalmajandusega ning Eesti maksuametnikud näitavad tugevat eestvedamist Euroopas, olles valmis võtma omaks muutusi ning otsides uusi võimalusi lõikamaks kasu muudatustest, mida tehnoloogia ühele maailma IT-pealinnale toob.

Mitmed loobusid Uberi kasutamisest, kui neile teadvustus, et peavad oma teenistuselt lisaks Uberi 20% maksule veel 20% riigile tulumaksu maksma icon_biggrin.gif

Kommentaarid: 463 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 7 :: 360
tagasi üles
RustyZ
HV Guru
RustyZ

sõnum 15.12.2015 00:25:08 vasta tsitaadiga

Uber vähemalt on hakanud normaalselt ametkondades lobistama ja saavutab sellega ilmselt endale soodsad tingimused ja seda täiesti seaduslikult. Taxify pillub foorumis kopipeist lauseid, kiljub meedias ja üritab fanboy tehninaajakirjanike kaudu enda mainet parandada. Paraku edutult.
tagasi üles
_marek
HV Guru
_marek

sõnum 15.12.2015 00:34:54 vasta tsitaadiga

See kui Uber edastab sõidujagajate andmed maksuametile ei muuda olukorda veel seaduslikuks. Pigem tekib vastupidine paradoks. Sõidujagajad on seaduslikud (ühistranspordiseaduse kontekstis) juhul kui nad võtavad "juhuslikult samasse suunda liikujad" peale ning "jagavad sõidukulusid". Sel juhul ei teki ka mingit eraisiku 20% maksukohustust ja Uber ei peaks neid kuhugi raporteerima. Kui Uber edastab maksuametile andmeid teenitud tulu osas, siis järelikult on tegu professionaalse sõitjateveoga ja peaksid rakenduma kõik ühistranspordiseaduse nõuded (ehk kohustus registreerida end taksoks).

Maksuamet soovis olla selle kampaaniaga ilmselt "avatud ja kaasaegne", aga välja kukkus veidi vildakalt. Ilmselt see jutt ka muutub.

Sellele viitab ka tänane MKMi avaldus:
http://uudised.err.ee/v/majandus/229f1e8b-376f-42fe-963a-844cee96caac/salmu-taxify-tegeleb-eesti-oigusruumis-keelatud-teenuse-pakkumisega

Uberi sõidujagamine ei eristu sisuliselt mitte millegi poolest.
tagasi üles
crackpot
HV kasutaja
crackpot

sõnum 15.12.2015 00:39:27 vasta tsitaadiga

Kui asjas on selgus, nii uberdajate kui sõidujagajatega, siis EMTA hammustab reaalse põhitöö läbi küll, ehk liht TM-iga ei pääse ettevõtluse korral, mängumaale ilmub ka SM ja KM.
Mõni tund nädalas võib juhuslik lisateenistus olla, ainult TM, aga kui juba poole kohaga e 20h nädalas, rääkimata enamast, passitakse, siis ei ole selles midagi juhuslikku, see on kasu taotlev ettevõtlus.

Ja need uberdajad ja Taxify piraaditajad on esimesed, kelle andmed lihtsaimalt kätte jooksevad, sest need on fikseeritud osapoolel, kes oma tasu nõuab - Uber v Taxify.

Kunagi tegid EMTA + politsei ka nt operatsioone taksojuhtide püüdmiseks, taksomeeter võimaldab teatud koodi sisestamisel kogu eelmise aasta (eelmise kuu) stati välja lasta - mitu tundi tööl, mitu tellimust, kui palju tühistatud jne koond ... aga kuna 1 takso ja 1 taksomeeter võib läbi firma v muude lepingute aasta jooksul päris paljude juhtide käest läbi käia, siis läks asi isegi EMTA-le liiga segaseks.
Uberdaja v jagaja puhul seda segadust ei ole.

viimati muutis crackpot 15.12.2015 00:44:46, muudetud 1 kord
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 15.12.2015 00:39:46 vasta tsitaadiga

RustyZ kirjutas:
Taxify pillub foorumis kopipeist lauseid, kiljub meedias ja üritab fanboy tehninaajakirjanike kaudu enda mainet parandada. Paraku edutult.

Nii ja naa. Mina sain selle sopaloopimise peale teada, et Taxigo on olemas ja nüüd kasutan seda. Mõni teine jälle sai sopaloopimise peale teada, et Taxify üldse olemas on. Ehk ka negatiivne reklaam on reklaam.....
tagasi üles
_marek
HV Guru
_marek

sõnum 15.12.2015 00:57:18 vasta tsitaadiga

crackpot kirjutas:
Kui asjas on selgus, nii uberdajate kui sõidujagajatega, siis EMTA hammustab reaalse põhitöö läbi küll, ehk liht TM-iga ei pääse ettevõtluse korral, mängumaale ilmub ka SM ja KM.
Mõni tund nädalas võib juhuslik lisateenistus olla, ainult TM, aga kui juba poole kohaga e 20h nädalas, rääkimata enamast, passitakse, siis ei ole selles midagi juhuslikku, see on kasu taotlev ettevõtlus.

Sel juhul pole küsimus ka ainult TM+SM+KM-s vaid ka litsentsi taotlemises, mis suurele osale sõidujagajatest tõenäoliselt kriipsu peale tõmbab.
Kes praegu põhitöö kõrvalt lisaraha teenib ei viitsi/tasu ära sellega jeblada.
tagasi üles
crackpot
HV kasutaja
crackpot

sõnum 15.12.2015 01:11:10 vasta tsitaadiga

OT: kuhu tehnika.postimees.ee kommentaarid kaovad?
Nädalake vanade taksoturuteemade kommentaarid on pühitud, kuigi neid oli 80+ artiklite all nagu Taxify ja taksofirmad pöörasid tülli, Taxify on saanud tavaliseks taksofirmaks, Taxify toob 250 oma märki turule jms ... enam ei ole.

jeesus188
kodustatud
jeesus188

sõnum 15.12.2015 01:17:14 vasta tsitaadiga

crackpot, kustutatakse. Pole esimene juhus.
Kommentaarid: 71 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 64
tagasi üles
RustyZ
HV Guru
RustyZ

sõnum 15.12.2015 09:30:31 vasta tsitaadiga

_marek kirjutas:
See kui Uber edastab sõidujagajate andmed maksuametile ei muuda olukorda veel seaduslikuks. Pigem tekib vastupidine paradoks. Sõidujagajad on seaduslikud (ühistranspordiseaduse kontekstis) juhul kui nad võtavad "juhuslikult samasse suunda liikujad" peale ning "jagavad sõidukulusid". Sel juhul ei teki ka mingit eraisiku 20% maksukohustust ja Uber ei peaks neid kuhugi raporteerima. Kui Uber edastab maksuametile andmeid teenitud tulu osas, siis järelikult on tegu professionaalse sõitjateveoga ja peaksid rakenduma kõik ühistranspordiseaduse nõuded (ehk kohustus registreerida end taksoks).

Maksuamet soovis olla selle kampaaniaga ilmselt "avatud ja kaasaegne", aga välja kukkus veidi vildakalt. Ilmselt see jutt ka muutub.

Sellele viitab ka tänane MKMi avaldus:
http://uudised.err.ee/v/majandus/229f1e8b-376f-42fe-963a-844cee96caac/salmu-taxify-tegeleb-eesti-oigusruumis-keelatud-teenuse-pakkumisega

Uberi sõidujagamine ei eristu sisuliselt mitte millegi poolest.

LOE uuesti.

Ma kirjutasin, et Uber, on hakanud lobi tegema. Sellega ta SAAVUTAB ILMSELT omale soodsad tingimused ja need tingimused saavad olema ilmselt seaduslikud ehk siis tegelikult on neil käsi mängus kui tulevikus neid seadusi looma/muutma hakatakse. Pange tähele. Mis sa arvad et nad viisakusest sinna EMTAsse "tööruppi" läksid vä? icon_biggrin.gif Ehk siis...lugege, härrased, mitte ärge pilduge.

tagasi üles
mufferino
Kreisi kasutaja

sõnum 15.12.2015 10:17:21 vasta tsitaadiga

Mark0 kirjutas:
mtakso kirjutas:

Täitsa olemas kah .. Juht (Reval takso) ei mõistnud mitte üht sõna eesti keelt, ei suutnud aru saada mis on sihtkoha aadress jne .. kasutada ei saa kuna toimib ainult mobiilimakse korral thumbs_down.gif icon_evil.gif
Kommentaarid: 33 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 32
tagasi üles
Renka
HV Guru
Renka

sõnum 15.12.2015 10:21:46 vasta tsitaadiga

sweezy, sa ikka saad aru, et see kampaaniakood on sul seal pildilt täiest vabalt loetav?
mufferino
Kreisi kasutaja

sõnum 15.12.2015 10:30:17 vasta tsitaadiga

Renka kirjutas:
sweezy, sa ikka saad aru, et see kampaaniakood on sul seal pildilt täiest vabalt loetav?

Vahet pole, nagunii ise ei kasuta .. sharing is caring icon_lol.gif
tagasi üles
hippokrates
HV kasutaja

sõnum 15.12.2015 10:48:16 vasta tsitaadiga

sweezy kirjutas:

Täitsa olemas kah .. Juht (Reval takso) ei mõistnud mitte üht sõna eesti keelt, ei suutnud aru saada mis on sihtkoha aadress jne .. kasutada ei saa kuna toimib ainult mobiilimakse korral thumbs_down.gif icon_evil.gif

Kerime natuke teemas tagasi:
mtakso kirjutas:

2) Taxifys ei olegi umbkeelseid "Vassilisid", sest meil on nõuded minimaalse keeleoskuse osas ning jälgime igat jäetud reitingut. Keskmine taksofirma kvaliteediga ei tegele, sest nad teenivad suurema osa raha autorendist mitte sõitude vahendamisest. Motivatsioonid on erinevad.

Paistab, et üks ikka on. icon_biggrin.gif
tagasi üles
mufferino
Kreisi kasutaja

sõnum 15.12.2015 11:08:38 vasta tsitaadiga

hippokrates kirjutas:
sweezy kirjutas:

Kerime natuke teemas tagasi:
mtakso kirjutas:

2) Taxifys ei olegi umbkeelseid "Vassilisid", sest meil on nõuded minimaalse keeleoskuse osas ning jälgime igat jäetud reitingut. Keskmine taksofirma kvaliteediga ei tegele, sest nad teenivad suurema osa raha autorendist mitte sõitude vahendamisest. Motivatsioonid on erinevad.

Paistab, et üks ikka on. icon_biggrin.gif

icon_lol.gif thumbs_up.gif

Edit: Unustasin mainida, et natuke vähem kui nädal aega peale taxify töötajaga vestlemist sattusin sama härra otsa (taxify töötaja väitis et juhiga võetakse midagi ette), tegi mulle hinnast 25% alla ja enamvähem põlvili palus et ma ühte tärni enam ei paneks (inglise keeles) icon_lol.gif

viimati muutis mufferino 15.12.2015 11:18:27, muudetud 1 kord
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 15.12.2015 11:15:09 vasta tsitaadiga

Siin tulebki see välja, et selliseid asju ei saa vältida.
Keegi peab ikka esimene olema, kes negatiivse kogemuse saab, isegi kui ta kommentaari kirjutab.
Sellised juhtumid aga välistavadki suvalise takso tellimise, kui vaja garanteeritult soliidset puhast taksot või kuhugi kindla peale minek on.
Taksofirmad saavad seda garanteerida, äpifirmad mitte. Taxify ei ole minu silmis taksofirma, kuigi ta seda kangekaelselt ise väidab.

Kommentaarid: 463 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 7 :: 360
tagasi üles
hippokrates
HV kasutaja

sõnum 15.12.2015 11:37:17 vasta tsitaadiga

Taxify tahab kangesti, et kodanikud sõite "jagaksid", samas tahab täielikku võimu endale kontsentreerida (väidetavalt igasugustel üllastel eesmärkidel, et kliendil oleks odavam ja taksist rohkem teeniks, aga mu arust eelkõige seepärast, et Taxify rohkem teeniks). Mu arust "divide et impera" ehk jaga ja valitse annab ka taksonduses siiski märksa parema lõpptulemuse, seda just kliendi seisukohast.

Mul pole "umbkeelsete Vassilide" vastu midagi, sest kodanikuna tahaksin, et ka neil oleks mingit mõistikku oma ajaga teha (tööd). Autosõit on enamustele lihtsam tegevus kui keelt õppida. Lihtsalt "umbkeelse Priiduga" jäävad nad hätta kuid oma emakeelt kõnelevaid kliendid võiksid nad ju kenasti teenendatud saada. Seaduses olevad keelenõuded on teada, aga reaalsuses need ju ei kehti. Mingeid tagajärgi pole kui keelt ei oska. Kui äpis mingi keeleparameetri alusel juhte saaks eristada, siis oleks umbkeelsus minu jaoks isegi okei. Taxigos saabki. thumbs_up.gif Aga ega seal pole märganud, et oleks ainult vene keele märgisega taksosid, ilmselt annaks tellimuste hulgas tunda või siis lihtsalt umbkeelseid pole.
tagasi üles
crackpot
HV kasutaja
crackpot

sõnum 15.12.2015 12:12:25 vasta tsitaadiga

Vassilidega hakkas seadus tegelema, uuenenud ÜTS.
Seni andis teenidajakaardi taksojuhile taksoveoloa omanik ehk ma võin Vassili tööle võtta, lasen talle teenindajakaardi trükkida ja saadan sõitu. Peaksin jälgima, et ta algtasemel keelt oskaks, aga ...

Järgmise aasta 1. aprillist annab ka teenindajakaardi välja KOV, meil siis Tallinna Linnavalitsus.

ÜTS:

§ 57. Nõuded teenindajakaardi taotlejale ja omajale
(1) Teenindajakaardi taotleja ja omaja peavad:
1) omama kehtivat vähemalt B-kategooria mootorsõiduki juhtimise õigust;
2) olema läbinud autoveoseaduse § 27 lõike 1 punktis 3 nimetatud taksojuhi ametikoolituse kursuse;
3) oskama eesti keelt vähemalt B1-tasemel;
4) vastama hea maine nõudele.
(2) Teenindajakaardi taotleja ja omaja mainet peetakse heaks, kui:
1) teda ei ole karistatud esimese astme kuriteo eest, karistusseadustiku §-des 422–424 sätestatud kuriteo eest, liiklusseaduse §-s 201, § 221 lõikes 2, § 222 lõikes 2, §-des 223–226, § 227 lõigetes 3–4, § 230 lõikes 2, §-des 234–237 või § 242 lõikes 2 sätestatud väärteo eest või kui nimetatud karistuste karistusandmed on karistusregistrist karistusregistri seaduse kohaselt kustutatud;
2) teda ei ole üle ühe korra karistatud tahtliku teise astme kuriteo, karistusseadustiku §-s 423 sätestatud kuriteo või liiklusseaduse § 227 lõikes 2, maksukorralduse seaduse §-s 1541 või 1552, vedelkütuse erimärgistamise seaduse §-s 62 või 63, majandustegevuse seadustiku üldosa seaduse §-s 75, tarbijakaitseseaduse §-des 45–471, keeleseaduse §-s 36 või 37, käesoleva seaduse §-s 88, § 89 lõikes 1 või § 90 lõikes 1 sätestatud väärteo eest või kui nimetatud karistuste karistusandmed on karistusregistrist karistusregistri seaduse kohaselt kustutatud. Mainet peetakse heaks ka juhul, kui teenindajakaardi taotlejat või omajat on nimetatud õigusrikkumiste eest karistatud, kuid menetluse tulemusel leitakse, et konkreetsel juhul tuvastatud asjaolude põhjal oleks hea maine kaotamine ebaproportsionaalne.
(3) Teenindajakaardi saamise õigust ei ole isikul, kellel on liiklusseaduse § 96 lõikes 1 nimetatud esmane või piiratud juhtimisõigusega juhiluba.
....
(3) Teenindajakaardi taotleja esitab teenindajakaardi andjale järgmised andmed ja dokumendid:
1) taotlus taotleja kontaktandmetega, sealhulgas telefoninumber, elektronposti aadress ja postiaadress;
2) juhiluba, kui see ei ole kantud Eesti liiklusregistrisse;
3) autoveoseaduse § 27 lõike 1 punktis 3 nimetatud taksojuhi ametikoolituse kursuse läbimist tõendav tunnistus;
4) vähemalt B1-tasemel eesti keele oskust tõendav dokument;
5) isikut tõendavate dokumentide seaduse § 15 lõike 7 alusel kehtestatud nõuetele vastav foto.

Narvakad ju läksid täitsa endast välja, 500 Ida-Virumaa taksojuhti peaks tööta jääma kui näpuga seaduses järge aetakse. Yana Toomi eestvedamisel esitasid nad petitsiooni Euroopa Parlamenti, aga seda hakatakse seal läbi vaatama alles aasta pärast.
Eks nad siis tee Taxifyd ehk elavad veits seadusest mööda. Ja tõepoolest, parem olgu taksoroolis kui tühja kõhu pärast kaaskodanike vara kallal.
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 15.12.2015 12:12:29 vasta tsitaadiga

Umbkeelsete vassilidega on üldiselt nii, et kui nõutakse siis keeleoskust tõendava paberi suudavad nad kuskilt osta või võltsida ehk kui kontroll piirdub vaid paberite kontrolliga, siis võib umbkeelseid vabalt mitte olla icon_biggrin.gif
tagasi üles
_marek
HV Guru
_marek

sõnum 15.12.2015 12:36:11 vasta tsitaadiga

RustyZ kirjutas:

LOE uuesti.

Ma kirjutasin, et Uber, on hakanud lobi tegema. Sellega ta SAAVUTAB ILMSELT omale soodsad tingimused ja need tingimused saavad olema ilmselt seaduslikud ehk siis tegelikult on neil käsi mängus kui tulevikus neid seadusi looma/muutma hakatakse. Pange tähele. Mis sa arvad et nad viisakusest sinna EMTAsse "tööruppi" läksid vä? icon_biggrin.gif Ehk siis...lugege, härrased, mitte ärge pilduge.

Loe vähem Telegrammi, igal pool ei ole karvast kätt ja keemiasabasid.
tagasi üles
mufferino
Kreisi kasutaja

sõnum 15.12.2015 12:46:30 vasta tsitaadiga

napoleon kirjutas:
Umbkeelsete vassilidega on üldiselt nii, et kui nõutakse siis keeleoskust tõendava paberi suudavad nad kuskilt osta või võltsida ehk kui kontroll piirdub vaid paberite kontrolliga, siis võib umbkeelseid vabalt mitte olla icon_biggrin.gif

Samas mingit testi vaevalt keegi korraldama hakkab,
ot:
teen pakkumise "Umbkeelsete vassilidega" puhul kasutusele võtta lühend UV beer_yum.gif
tagasi üles
Etz
HV Guru
Etz

sõnum 15.12.2015 14:47:58 vasta tsitaadiga

Oli siis just taksot vaja, mitte ainumastki masinat, peale kahe kahtlase väärtusega Gennadi... icon_eek.gif

Vaata kasutaja äripakkumisi
M: WiFi ruuter Mikrotik hAP AX2 085
Kommentaarid: 236 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 196
tagasi üles
RustyZ
HV Guru
RustyZ

sõnum 15.12.2015 14:50:48 vasta tsitaadiga

_marek kirjutas:
RustyZ kirjutas:

LOE uuesti.

ei loe telegrammi aga saan aru misasi on lobi. Sina kahjuks vist ei saa.

icon_smile.gif

tagasi üles
_marek
HV Guru
_marek

sõnum 15.12.2015 15:05:17 vasta tsitaadiga

RustyZ kirjutas:
_marek kirjutas:
RustyZ kirjutas:

LOE uuesti.

icon_smile.gif

Olen selleks piisavalt nii MKMi ametnike kui järelevalvega kokku puutunud, et vahet teha lobil ja võrdse konkurentsi tagamisel.
Put your money where your mouth is - kast õlle vahele, et kui Uber saab edaspidi sõidujagamist pakkuda, saab ka Taxify. Ja vastupidi. Kui Taxify sõidujagamine on illegal, on ka Uber. Oled nõus?
tagasi üles
elukas
Kreisi kasutaja
elukas

sõnum 15.12.2015 17:57:37 vasta tsitaadiga

Taxify omad jooksid uberi järel MKM'i "vaibale" ja peavad ise samamoodi läbirääkimisi. Maks mida plaanivad maksta, tuleb ju enamus autojuhtide taskust, seega nad rahaliselt sellest suurt ei kaota.

Aga Aktuaalne Kaamera võttis paar sõna mult täna kommentaariks. Midagi seal kaamera ees kokutasin icon_biggrin.gif Ma ei tea palju eetrisse jõuab, aga siit peaks nägema ka omale sobival ajal: http://etv.err.ee/l/paevakajasaated/aktuaalne_kaamera

edit: Nagu eesti meedial ikka kombeks, enamikku räägitust ei näidatud ja Taxify kritiseerimine oli välja lõigatud. Sõna sai ka H.Lõugas , kes on ajakirjanikueetika vastaselt alati Taxifyd toetav olnud. Ja kokkuvõttes üritati asja näidata, nagu oleks vastasseis vanakooli ja äpinduse vahel, ehkki tegelikult on küsimjus Taxify ebaeetilises ja ebaseaduslikus käitumises. thumbs_down.gif

viimati muutis elukas 15.12.2015 21:00:47, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 153 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 133
tagasi üles
ref
Kreisi kasutaja

sõnum 15.12.2015 20:22:40 vasta tsitaadiga

Kirjutasin pika jutu valmis ja peale mõningast mõtlemist jätsin postitamata - Taxify esindaja siin foorumis ei vastaks nagunii tõstatatud küsimustele (ootan siiani paari vastust, muuhulgas ka nende suppordist kes otsustas mulle spämmi saatma hakata).

Igatahes - sõidujagajatele esitatavad nõuded Taxify poolt on, võrreldes hetkel kehtiva Tallinna taksoveokorraga, lõdvemad (kasvõi auto vanuse ja nõutud varustustaseme osas) ning lisaks puudub võimalus läbi ametlike kanalite kiirelt vaidlusi lahendada (eelistaks pigem probleemi korral politseipatrulli kui hiljem mingite e-kirjade vahetamist jms, eriti kui kogu 'tõestusmaterjal' on teenusepakkuja käes - äpp ju taksomeetri väljatrükki ei väljasta).

Sai ka olude sunnil üks sõidujagaja ära proovitud - no, öelgu mis nad tahavad, odava ja madalakvaliteetse mulje jättis (meenutas kunagist kogemust Silver taksoga kui neil veel kerijad popid olid).
Kommentaarid: 17 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 15
tagasi üles
hippokrates
HV kasutaja

sõnum 15.12.2015 20:31:46 vasta tsitaadiga

ref kirjutas:
Sai ka olude sunnil üks sõidujagaja ära proovitud - no, öelgu mis nad tahavad, odava ja madalakvaliteetse mulje jättis (meenutas kunagist kogemust Silver taksoga kui neil veel kerijad popid olid).

Mis, ei tulnudki siledat hipsteripoissi uue Citymotorsist renditud masinaga? icon_biggrin.gif
Keegi võiks teha selle baasil video teemal "teooria vs. reaalsus":

Link
tagasi üles
NPedro
HV kasutaja

sõnum 15.12.2015 20:38:19 vasta tsitaadiga

hippokrates kirjutas:

Mis, ei tulnudki siledat hipsteripoissi uue Citymotorsist renditud masinaga? icon_biggrin.gif
Keegi võiks teha selle baasil video teemal "teooria vs. reaalsus": https://www.youtube.com/watch?v=6hAYp6fbUTA

Veab trumme ja "käib" koolis icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif
Kõige ehedam näide ühistranspordi seadustele sülitamise osas mitmelt rindelt korraga .
Kommentaarid: 5 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 4
tagasi üles
DJope
HV veteran
DJope

sõnum 15.12.2015 21:07:44 vasta tsitaadiga

trummide vedamiseks ja koolis käimiseks 125€+km nädalas küll eriti soodne ei tundu icon_lol.gif
Kommentaarid: 152 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 3 :: 141
tagasi üles
RustyZ
HV Guru
RustyZ

sõnum 15.12.2015 22:15:39 vasta tsitaadiga

_marek kirjutas:
RustyZ kirjutas:
_marek kirjutas:
RustyZ kirjutas:

LOE uuesti.

icon_smile.gif

Olen selleks piisavalt nii MKMi ametnike kui järelevalvega kokku puutunud, et vahet teha lobil ja võrdse konkurentsi tagamisel.
Put your money where your mouth is - kast õlle vahele, et kui Uber saab edaspidi sõidujagamist pakkuda, saab ka Taxify. Ja vastupidi. Kui Taxify sõidujagamine on illegal, on ka Uber. Oled nõus?

Selle vastu ma ei vaidlegi et seadused on kõigile.
Mina väidan seda et uber teeb enda äri huvides seal liigutusi ehk siis lobistab. See kas neid seadusi keegi pärast veel ära kasutab ei puutu enam teemasse. Ehk siis uber on aru saanud mis teha tuleb et asjad võimalikult endale kasulikuks pushida ja seda seal tehaksegi. Taxify saab sellest ainult kasu kui sõidujagamine mingil moel seadustatakse.

EDIT: ehk siis - taxify kireb ja üritab end väja vabandada, seevastu uber on asunud seda teed, et "teeme koostööd" e. "meie tahame et teie teeksite need seadusd ja asjad vot nii, äkki ikka natukene oleks võimalik meie arvamust arvestad?" ja seda tehakse mitte läbi meedia vaid OTSE.

tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  Bolti ja taksonduse teema mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 126, 127, 128  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.