Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  HV-lased vs. EV kaitseväe ajateenistus (Lisatud küsitlus) märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 490, 491, 492  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Mida arvad sina EV kaitseväe ajateenistusest?
Kokkuvõttes oli kasulik/huvitav aeg
38%
 38%  [ 171 ]
Kokkuvõttes oli mõttetu ja kahetsen
13%
 13%  [ 62 ]
Pole läbinud ajateenistust
47%
 47%  [ 212 ]
hääli kokku : 445

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
DigeBeni
HV Guru
DigeBeni

sõnum 02.04.2004 11:08:33 vasta tsitaadiga

... see "täisvarustus" on jällegi suhteline väljend, kuna varieerub rännaku läbiviijate suva, aastaaja ja ilma järgi päris tublisti. Meil oli kaasas, noorteaja lõpu rännakul, ainult baasvarustus seljakotis (ilmselt 20-30kg vahel), relv käes ja aastajale kohane riietus seljas - mingit Negev'it õlal või raadiojaama kukil, keegi ei tassinud, kuna spetsialiseerumist ei toimu enne SBK2-t. Loomulikult, kes Meegomäele lahingukooli läksid, said maitsta ka lisavarustust ja eritakistusi, kuid see juba teine jutt ...
rastix
Kreisi kasutaja

sõnum 02.04.2004 12:59:12 vasta tsitaadiga

vahipatis oli kadrioru toimkond üks ilmatuma tore asi. Mäletan kuidas vahtkonnaülemad võistlesid seal omavahel, kes kauem magab, 20h järjest oli vist rekordiks minu ajal. Vaba vahetus magas vannitoas sooja põranda peal. Öösel postil olles viskasid nurka lebosse. Päeval sai mööduvaid tipse kommenteeritud. Ühesõnaga räige määrustiku rikkumine käis.

Aga presidendi sööklas olid megahead toidud.
Kommentaarid: 88 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 84
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Alari A.
HV Guru

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 02.04.2004 13:17:00 vasta tsitaadiga

tsitaat:

vahipatis oli kadrioru toimkond üks ilmatuma tore asi. Mäletan kuidas vahtkonnaülemad võistlesid seal omavahel, kes kauem magab, 20h järjest oli vist rekordiks minu ajal. Vaba vahetus magas vannitoas sooja põranda peal. Öösel postil olles viskasid nurka lebosse

vahipati weitzenbergi vahtkonnas sama lugu,ka beer_yum.gif võeti ja vahele jäädi 8)
Kommentaarid: 658 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 540
tagasi üles
Plin500
HV piljardihai
Plin500

sõnum 02.04.2004 13:30:52 vasta tsitaadiga

tsitaat:

ka beer_yum.gif võeti ja vahele jäädi

sellega tuleb meelde see aeg, kui kogu kompanii üks öö mõtles "väikese" peo korraldada ning võeti mitmeid kaste (B) icon_biggrin.gif Ainuke probleem oli selles, et lärm läks liiga suureks lõpuks ning korrapidaja ajas omale kargud alla ja tehti üks kompaniihäire. Seejärel matsid ritta ning kõik puhuma. icon_biggrin.gif Kogu järgmine nädal oli selline, et isegi nooreaeg kahvatus selle kõrval icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif Alates esmaspäevasest "matustest" (pudelid maeti 3x3x2 auku) kuni reedese, täisvarustusega matkani nii umbes 40km. icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif Igal juhul hea kogemus oli thumbs_up.gif peale seda sõjaväes enam ei joodud (vähemalt mitte sellel ajal, kui mina seal veel olin) icon_biggrin.gif

libe
kvaliteetne mees
libe

sõnum 02.04.2004 13:33:10 vasta tsitaadiga

ttt kirjutas:
Need Pärnu omadest, kellel oli juhiluba, said kogeda äärmiselt kerget elu igatahes
njah tõsi ta oli icon_razz.gif
ise olin sama lennuga p2rnus, muidugi mitte autojuht - need said seal endale 20k eest juhilube ja 8st kuust 5pool kuud pataljonist eemal yhiselamus, linnalube jagati ilma fikseeritud kuup2evadeta ehk siis tyhjad blanketid koos alkirjaga
mina seevastu sebisin endale jaomeediku koha, mis osutus lebomaks kui ryhmameedik kes k2isid sidepataljonis koos dvd vaderiga
10st n2dalast 7 sai veedetud p2rnu kiirabis, mis kujunes mugavaks, peale hommikusööki sinna tsiviilid selga vaatsime telekat, magasime, v2ljakutsele, pataljoni sööma, tagasi, vaatasime telekat, v2ljakutse, sööma, tagasi, telekat, v2ljakutse, magama, v2ljakutse, hommikusööki sööma ja siis pataljonis sai magada l6unani, siis s6durikodu, sööma ja saun ja magama - j2rgmine hommik kordus kogu protsess
samal ajal igasugutised kuulipritsud ja tankit6rjujad elasid metsas - linnalube jagati iga n2dalavahetus paari erandiga
ainus jama ehk oligi p2rnus see, et tuli nagu ajateenistusest 17 n2dalat metsas veeta
sealjuures see aasta 5 n2dalat millest 7 ööd telkides ylej22nud telkmantli all
suvel oli muidugi metsas tore, talvel ei aidanud kogu olemasolev varustus ka kylma vastu, lihtsalt valus oli icon_razz.gif
-20C pakasega lageda all magada osutus k6ige p6nevamaks ööks yldse
toidud on p2rnus kuulduste j2rgi parimad ja kurat olidki head, menyyd olid rikkalikud - lasanjed, pitsad, shnitslid kypsl6hed mida iganes eskalopid m6llud
j6uludeks tulid meil tantsutydrikud tantsima ja lõpul toimus suurem pidu (kujunes l2buks)
seltskond oli kirju - 60% ehitajad 30% puidutislerid jaylej22nud kustiganes
mingit pumpamist peale noorteaega eriti nagu ei esinenud - enesekaitse toimus ka l2bi jooksu icon_neutral.gif
fyysiline vorm kadus põhimõtteliselt seep2rast et n2dalas 4 p2eva elasime metsas (kes elas kes mitte)

rastix
Kreisi kasutaja

sõnum 02.04.2004 18:27:52 vasta tsitaadiga

libe kirjutas:

-20C pakasega lageda all magada osutus k6ige p6nevamaks ööks yldse

mäletan väga hästi, kuidas sai metsas -17 pakasega tekikotis lageda taeva all magatud. Kusjuures tekikotil olid 5 sentimeetrise läbimõõduga koniaugud sees. Kord külmus üks jalg ära, siis hõõrusid seda kuni soojemaks läks, siis külmus teine jalg ära, ühesõnaga öö jooksul sai magada mingi paarkümmend mintsa. Päeval oli vaja luuresse minna ja nii kui korraks maha istusid, siis uinusid momentaanselt. Aga see kogemus ei unune ka nii pea.
tagasi üles
Jumbu
HV Guru
Jumbu

sõnum 02.04.2004 18:39:52 vasta tsitaadiga

Elof kirjutas:
Aga kuhu jääb pildilt kapten Vanner icon_razz1.gif Too ikka hiilis teinekordki akna taga ja virises alati millegi üle vahtkonnaruumis.
Teie ajal olid lood kusjuures lebomad ... olin noorteajal toimkonnas ka, siis polnud mingit vahtkonnaruumi peldikupoti käsitsi läikimalöömist jne.

Sama Vanner, kes '94 Kalevi ÜJP-s oli, tollal leitnant?
Karmi huumoriga mees - toimkonnarivistusel esitab toimkondadele nõude, et pataljonis oleks "olukord" ja õhtul pinnib vahtkonnaülemast Jumbult, miks vahtkonnaruumis on hoopis "seisukord" - mehed polnud viitsinud nõusid peale sööki kokku korjata.
Räägib pika jutu maha ja küsib siis selle peale kinnituseks "saan aru?" icon_lol.gif

Olid ajad...

Max Powers

sõnum 02.04.2004 18:42:13 vasta tsitaadiga

Sama Vanner jah icon_lol.gif
Ma ka temaga toimkonnas olnud icon_wink.gif
Kommentaarid: 215 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 2 :: 182
tagasi üles
mumuu
HV vaatleja

sõnum 02.04.2004 18:46:39 vasta tsitaadiga

endal sai oldud kupis pool aastat ja pool tartus.tartu oli üks ütlemata tore koht,sai juua ja läbu niipalju kui süda lustis.kupis olin seeaeg kui seal veel KERT kamandas e.siis oli esimene lend töötunkedes icon_biggrin.gif sõdureid.tartus juhtus just olema see aeg kui venelased lennuväljalt minema läksid.sai siis koos venelastega üsna palju koos oldud(isegi viimaste polkovnikute tütred ei jätnud meid külmaks), no rüüstamist mis nemad tegid oli ikka hoolega. aga miskipärast lennuki frakid jäid neist puutumata(vähemalt osad) ja oh seda eesti ohvitseride rõõmu.
tagasi üles
TzigaLind
HV veteran

sõnum 02.04.2004 19:06:09 vasta tsitaadiga

'88-'90 0,5a õppeväeosa Moskva lähistel, 1,5a Sahhalini saarel

2 nädalat toimkonda on raske?
Proovi 1,5 aastat järjest radistina...

rastix
Kreisi kasutaja

sõnum 02.04.2004 19:19:05 vasta tsitaadiga

TzigaLind kirjutas:
'88-'90 0,5a õppeväeosa Moskva lähistel, 1,5a Sahhalini saarel

2 nädalat toimkonda on raske?
Proovi 1,5 aastat järjest radistina...

odoot...mis saare lähistel neid tuumakatsetusi tehti?
tagasi üles
Caveman
HV veteran
Caveman

sõnum 02.04.2004 19:22:10 vasta tsitaadiga

mumuu kirjutas:
aga miskipärast lennuki frakid jäid neist puutumata

Ise tead, mida kirjutasid? icon_wink.gif
Kommentaarid: 74 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 10 :: 41
tagasi üles
arm2004
HV Guru
arm2004

sõnum 02.04.2004 19:28:07 vasta tsitaadiga

vaata need on need lennuki ülikonnad, mis pidulikel sündmustel lennukitele peale tõmmatakse icon_razz.gif
N: vabariigi aastapäeva paraadile jne...

mumuu
HV vaatleja

sõnum 02.04.2004 19:30:39 vasta tsitaadiga

Caveman kirjutas:
mumuu kirjutas:

no rahu-rahu,said ju isegi aru et näpukas.mis siin ikka tühja-tähja pärast targutada.
tagasi üles
TheIV
HV kasutaja

sõnum 02.04.2004 19:34:00 vasta tsitaadiga

Nii. loen siit, et väga paljud lähevd Mais ja Augustis sõduriks. Seega kuna ma ise lähen kah 11 August Narva-Jõesuu piirivalvese siis kes siit veel sinna läheb võiks privas ühendust võtta ja kes teab paar õletki teha. Siis nagu tutavaga minek muidu tundmatuse kohta tundmatute inimestega. Ise arvan, et sõjavägi ei ole mõttetu kuigi ma eriti ei kipu sinna, kaotan töö, korteri jne.... Küsiks siis veel et mis saab siis kui mul on järelmaksud kaelas aga kuna ma ju siis palka ei saa milest ma siis maksan icon_eek.gif Pangast öeldi kuangi et neid ei koti ja söjaväe komisarjaadis vastati samuti et neil savi. Ma saan aru et kõigil on savi ja mis edasi võetakse poole pealt ära võlavanglase vä icon_biggrin.gif
Caveman
HV veteran
Caveman

sõnum 02.04.2004 19:34:51 vasta tsitaadiga

mumuu kirjutas:
Caveman kirjutas:
mumuu kirjutas:

no rahu-rahu,said ju isegi aru et näpukas.mis siin ikka tühja-tähja pärast targutada.

Sry, ma ei targutanud, juhtisin tähelepanu. Et äkki arvasid, et nii ongi õige. Siis järgmine kord oleksid teadnud.
No harm was done, right icon_wink.gif
tagasi üles
Jumbu
HV Guru
Jumbu

sõnum 02.04.2004 19:35:08 vasta tsitaadiga

Caveman kirjutas:
mumuu kirjutas:

Dzentlmenid riietavad ju ka oma lennukid fraki ja silindriga icon_wink.gif

Caveman
HV veteran
Caveman

sõnum 02.04.2004 19:39:15 vasta tsitaadiga

Aitab kah sellest naljast nüüd.

Tahtsin küsida, et millal teiega esimest korda kontakteeruti, millal EV teile teatas, et olete nagu kirjas vms? Kuidas see vastuvõtmine üldse käib?
tagasi üles
Max Powers

sõnum 02.04.2004 19:41:18 vasta tsitaadiga

Jaanuaris kutsuti RKOsse ja septembris läksin.
Millalgi olid need arsti värgid ka, vist ka jaanuaris icon_neutral.gif
Kommentaarid: 215 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 2 :: 182
tagasi üles
Caveman
HV veteran
Caveman

sõnum 02.04.2004 19:46:11 vasta tsitaadiga

Mida seal siis esimesel korral tehakse?
tagasi üles
MelesMeles
HV Guru

sõnum 02.04.2004 19:51:05 vasta tsitaadiga

sain kirja 6 päeva ette, et mind oodatakse põhja riigikaitse osakonda end arvele võtma koos dokumentidega. läksin kohale, esitasin isikut tõendava dokumendi ja õppimist tõendava dokumendi, pandi kirja et olen kohal käinud, küsiti paar küsimust tervisliku seisukorra ja tulevikuplaanide kohta (millal kavatsen ajateenistuse läbida, ...) küsiti veel millal ma tahan arstlikust komisjonist läbi käia. kuna elan väljaspool tallinna, maksti marsapilet edasi-tagasisõiduks ka kinni icon_biggrin.gif kogu jama võttis aega 10min.
Mart352
HV Guru
Mart352

sõnum 02.04.2004 20:00:29 vasta tsitaadiga

Hallq kirjutas:
kuna elan väljaspool tallinna, maksti sõiduraha ka kinni

icon_eek.gif Seda tehakse ka ve? Ma pidin ise 2x käima. Esimene kord käisin siis tehti haiglas testid (EKG, vereproov, röntgen jne)
Teine kord oli siis psüholoog, kirurg ja siis öeldi kas võetakse või mitte. Bussipilet maksis 15EEK kokku läks siis 60EEK. Oleks pidanud kisa tegema, et tahaks ka raha tagasi aga keegi neist ei öelnud, et selline asi üldse võimalik on.

MelesMeles
HV Guru

sõnum 02.04.2004 20:02:04 vasta tsitaadiga

olen ainult end arvele võtmas käinud, seal mutike küsis, et kas mul on sõidupilet veel alles? et on võimalik raha tagasi saada selle alusel... miski asi oli vaja selleks ära ka täita.
2A
HV Guru
2A

sõnum 02.04.2004 20:12:49 vasta tsitaadiga

Siin saarel võtab see arstlik ülevaatus igatahes hullult aega. Kõige hullem aeg läheb kirurgi ukse taga oodates, sest siin ju ainult üks või kaks kirurgi icon_redface.gif icon_wink.gif Kokku läks minul esimene kord umbes 2-3 tundi aega icon_evil.gif
Kommentaarid: 86 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 60
tagasi üles
kalluee
HV vaatleja

sõnum 02.04.2004 20:15:25 vasta tsitaadiga

Caveman, mul oli nii, et 11 klassis hakkasid paberid koju ilmuma ja see värk kõik liikuma, 12 klassi sügisel käisin arstide juures ja määrasin ära aja ja koha, millal lähen. Siis aastake kõrgkoolis ja läbi ta ongi.
Goblin, pole need kaks kolm tundi midagi nii hullud siin saare peal oodata, enamjagu nägusid peaks tuttavad olema, aga sõber käis Tallinnas kokku kuus tundi arstide vahet olles üks neljast eestikeelt kõnelevast noormehest.

viimati muutis kalluee 02.04.2004 23:32:37, muudetud 2 korda
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  HV-lased vs. EV kaitseväe ajateenistus (Lisatud küsitlus) mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 490, 491, 492  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.