Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Mida arvad sina EV kaitseväe ajateenistusest? |
Kokkuvõttes oli kasulik/huvitav aeg |
|
38% |
[ 171 ] |
Kokkuvõttes oli mõttetu ja kahetsen |
|
13% |
[ 62 ] |
Pole läbinud ajateenistust |
|
47% |
[ 212 ] |
|
hääli kokku : 445 |
|
autor |
|
DigeBeni
HV Guru

|
02.04.2004 11:08:33
|
|
|
... see "täisvarustus" on jällegi suhteline väljend, kuna varieerub rännaku läbiviijate suva, aastaaja ja ilma järgi päris tublisti. Meil oli kaasas, noorteaja lõpu rännakul, ainult baasvarustus seljakotis (ilmselt 20-30kg vahel), relv käes ja aastajale kohane riietus seljas - mingit Negev'it õlal või raadiojaama kukil, keegi ei tassinud, kuna spetsialiseerumist ei toimu enne SBK2-t. Loomulikult, kes Meegomäele lahingukooli läksid, said maitsta ka lisavarustust ja eritakistusi, kuid see juba teine jutt ...
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
2 :: |
5 :: |
160 |
|
tagasi üles |
|
 |
rastix
Kreisi kasutaja
|
02.04.2004 12:59:12
|
|
|
vahipatis oli kadrioru toimkond üks ilmatuma tore asi. Mäletan kuidas vahtkonnaülemad võistlesid seal omavahel, kes kauem magab, 20h järjest oli vist rekordiks minu ajal. Vaba vahetus magas vannitoas sooja põranda peal. Öösel postil olles viskasid nurka lebosse. Päeval sai mööduvaid tipse kommenteeritud. Ühesõnaga räige määrustiku rikkumine käis.
Aga presidendi sööklas olid megahead toidud.
|
|
Kommentaarid: 88 loe/lisa |
   |
0 :: |
84 |
|
tagasi üles |
|
 |
Alari A.
HV Guru
|
02.04.2004 13:17:00
|
|
|
tsitaat: |
vahipatis oli kadrioru toimkond üks ilmatuma tore asi. Mäletan kuidas vahtkonnaülemad võistlesid seal omavahel, kes kauem magab, 20h järjest oli vist rekordiks minu ajal. Vaba vahetus magas vannitoas sooja põranda peal. Öösel postil olles viskasid nurka lebosse
|
vahipati weitzenbergi vahtkonnas sama lugu,ka võeti ja vahele jäädi 8)
|
|
Kommentaarid: 658 loe/lisa |
   |
1 :: |
540 |
|
tagasi üles |
|
 |
Plin500
HV piljardihai

|
02.04.2004 13:30:52
|
|
|
tsitaat: |
ka võeti ja vahele jäädi
|
sellega tuleb meelde see aeg, kui kogu kompanii üks öö mõtles "väikese" peo korraldada ning võeti mitmeid kaste (B) Ainuke probleem oli selles, et lärm läks liiga suureks lõpuks ning korrapidaja ajas omale kargud alla ja tehti üks kompaniihäire. Seejärel matsid ritta ning kõik puhuma. Kogu järgmine nädal oli selline, et isegi nooreaeg kahvatus selle kõrval Alates esmaspäevasest "matustest" (pudelid maeti 3x3x2 auku) kuni reedese, täisvarustusega matkani nii umbes 40km. Igal juhul hea kogemus oli peale seda sõjaväes enam ei joodud (vähemalt mitte sellel ajal, kui mina seal veel olin)
   |
76 |
|
tagasi üles |
|
 |
libe
kvaliteetne mees

|
02.04.2004 13:33:10
|
|
|
ttt kirjutas: |
Need Pärnu omadest, kellel oli juhiluba, said kogeda äärmiselt kerget elu igatahes |
njah tõsi ta oli
ise olin sama lennuga p2rnus, muidugi mitte autojuht - need said seal endale 20k eest juhilube ja 8st kuust 5pool kuud pataljonist eemal yhiselamus, linnalube jagati ilma fikseeritud kuup2evadeta ehk siis tyhjad blanketid koos alkirjaga
mina seevastu sebisin endale jaomeediku koha, mis osutus lebomaks kui ryhmameedik kes k2isid sidepataljonis koos dvd vaderiga
10st n2dalast 7 sai veedetud p2rnu kiirabis, mis kujunes mugavaks, peale hommikusööki sinna tsiviilid selga vaatsime telekat, magasime, v2ljakutsele, pataljoni sööma, tagasi, vaatasime telekat, v2ljakutse, sööma, tagasi, telekat, v2ljakutse, magama, v2ljakutse, hommikusööki sööma ja siis pataljonis sai magada l6unani, siis s6durikodu, sööma ja saun ja magama - j2rgmine hommik kordus kogu protsess
samal ajal igasugutised kuulipritsud ja tankit6rjujad elasid metsas - linnalube jagati iga n2dalavahetus paari erandiga
ainus jama ehk oligi p2rnus see, et tuli nagu ajateenistusest 17 n2dalat metsas veeta
sealjuures see aasta 5 n2dalat millest 7 ööd telkides ylej22nud telkmantli all
suvel oli muidugi metsas tore, talvel ei aidanud kogu olemasolev varustus ka kylma vastu, lihtsalt valus oli
-20C pakasega lageda all magada osutus k6ige p6nevamaks ööks yldse
toidud on p2rnus kuulduste j2rgi parimad ja kurat olidki head, menyyd olid rikkalikud - lasanjed, pitsad, shnitslid kypsl6hed mida iganes eskalopid m6llud
j6uludeks tulid meil tantsutydrikud tantsima ja lõpul toimus suurem pidu (kujunes l2buks)
seltskond oli kirju - 60% ehitajad 30% puidutislerid jaylej22nud kustiganes
mingit pumpamist peale noorteaega eriti nagu ei esinenud - enesekaitse toimus ka l2bi jooksu
fyysiline vorm kadus põhimõtteliselt seep2rast et n2dalas 4 p2eva elasime metsas (kes elas kes mitte)
_________________ ☠ |
|
Kommentaarid: 82 loe/lisa |
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
rastix
Kreisi kasutaja
|
02.04.2004 18:27:52
|
|
|
libe kirjutas: |
-20C pakasega lageda all magada osutus k6ige p6nevamaks ööks yldse
|
mäletan väga hästi, kuidas sai metsas -17 pakasega tekikotis lageda taeva all magatud. Kusjuures tekikotil olid 5 sentimeetrise läbimõõduga koniaugud sees. Kord külmus üks jalg ära, siis hõõrusid seda kuni soojemaks läks, siis külmus teine jalg ära, ühesõnaga öö jooksul sai magada mingi paarkümmend mintsa. Päeval oli vaja luuresse minna ja nii kui korraks maha istusid, siis uinusid momentaanselt. Aga see kogemus ei unune ka nii pea.
|
|
   |
84 |
|
tagasi üles |
|
 |
Jumbu
HV Guru

|
02.04.2004 18:39:52
|
|
|
Elof kirjutas: |
Aga kuhu jääb pildilt kapten Vanner Too ikka hiilis teinekordki akna taga ja virises alati millegi üle vahtkonnaruumis.
Teie ajal olid lood kusjuures lebomad ... olin noorteajal toimkonnas ka, siis polnud mingit vahtkonnaruumi peldikupoti käsitsi läikimalöömist jne. |
Sama Vanner, kes '94 Kalevi ÜJP-s oli, tollal leitnant?
Karmi huumoriga mees - toimkonnarivistusel esitab toimkondadele nõude, et pataljonis oleks "olukord" ja õhtul pinnib vahtkonnaülemast Jumbult, miks vahtkonnaruumis on hoopis "seisukord" - mehed polnud viitsinud nõusid peale sööki kokku korjata.
Räägib pika jutu maha ja küsib siis selle peale kinnituseks "saan aru?"
Olid ajad...
_________________ modepensionil |
|
Kommentaarid: 86 loe/lisa |
   |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
02.04.2004 18:42:13
|
|
|
Sama Vanner jah
Ma ka temaga toimkonnas olnud
|
|
Kommentaarid: 215 loe/lisa |
   |
3 :: |
182 |
|
tagasi üles |
|
 |
mumuu
HV vaatleja
|
02.04.2004 18:46:39
|
|
|
endal sai oldud kupis pool aastat ja pool tartus.tartu oli üks ütlemata tore koht,sai juua ja läbu niipalju kui süda lustis.kupis olin seeaeg kui seal veel KERT kamandas e.siis oli esimene lend töötunkedes sõdureid.tartus juhtus just olema see aeg kui venelased lennuväljalt minema läksid.sai siis koos venelastega üsna palju koos oldud(isegi viimaste polkovnikute tütred ei jätnud meid külmaks), no rüüstamist mis nemad tegid oli ikka hoolega. aga miskipärast lennuki frakid jäid neist puutumata(vähemalt osad) ja oh seda eesti ohvitseride rõõmu.
|
|
tagasi üles |
|
 |
TzigaLind
HV veteran
|
02.04.2004 19:06:09
|
|
|
'88-'90 0,5a õppeväeosa Moskva lähistel, 1,5a Sahhalini saarel
2 nädalat toimkonda on raske?
Proovi 1,5 aastat järjest radistina...
_________________ Piix! |
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
rastix
Kreisi kasutaja
|
02.04.2004 19:19:05
|
|
|
TzigaLind kirjutas: |
'88-'90 0,5a õppeväeosa Moskva lähistel, 1,5a Sahhalini saarel
2 nädalat toimkonda on raske?
Proovi 1,5 aastat järjest radistina... |
odoot...mis saare lähistel neid tuumakatsetusi tehti?
|
|
   |
84 |
|
tagasi üles |
|
 |
Caveman
HV veteran

|
02.04.2004 19:22:10
|
|
|
mumuu kirjutas: |
aga miskipärast lennuki frakid jäid neist puutumata |
Ise tead, mida kirjutasid?
|
|
Kommentaarid: 74 loe/lisa |
   |
4 :: |
10 :: |
41 |
|
tagasi üles |
|
 |
arm2004
HV Guru

|
02.04.2004 19:28:07
|
|
|
vaata need on need lennuki ülikonnad, mis pidulikel sündmustel lennukitele peale tõmmatakse
N: vabariigi aastapäeva paraadile jne...
_________________ nooope! |
|
Kommentaarid: 110 loe/lisa |
   |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
mumuu
HV vaatleja
|
02.04.2004 19:30:39
|
|
|
Caveman kirjutas: |
Ise tead, mida kirjutasid?  |
no rahu-rahu,said ju isegi aru et näpukas.mis siin ikka tühja-tähja pärast targutada.
|
|
tagasi üles |
|
 |
TheIV
HV kasutaja
|
02.04.2004 19:34:00
|
|
|
Nii. loen siit, et väga paljud lähevd Mais ja Augustis sõduriks. Seega kuna ma ise lähen kah 11 August Narva-Jõesuu piirivalvese siis kes siit veel sinna läheb võiks privas ühendust võtta ja kes teab paar õletki teha. Siis nagu tutavaga minek muidu tundmatuse kohta tundmatute inimestega. Ise arvan, et sõjavägi ei ole mõttetu kuigi ma eriti ei kipu sinna, kaotan töö, korteri jne.... Küsiks siis veel et mis saab siis kui mul on järelmaksud kaelas aga kuna ma ju siis palka ei saa milest ma siis maksan Pangast öeldi kuangi et neid ei koti ja söjaväe komisarjaadis vastati samuti et neil savi. Ma saan aru et kõigil on savi ja mis edasi võetakse poole pealt ära võlavanglase vä
_________________ [img:]https://foorum.hinnavaatlus.ee/images/200x40_HV.gif[/img:] |
|
Kommentaarid: 15 loe/lisa |
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
Caveman
HV veteran

|
02.04.2004 19:34:51
|
|
|
no rahu-rahu,said ju isegi aru et näpukas.mis siin ikka tühja-tähja pärast targutada. |
Sry, ma ei targutanud, juhtisin tähelepanu. Et äkki arvasid, et nii ongi õige. Siis järgmine kord oleksid teadnud.
No harm was done, right
|
|
   |
41 |
|
tagasi üles |
|
 |
Jumbu
HV Guru

|
02.04.2004 19:35:08
|
|
|
Dzentlmenid riietavad ju ka oma lennukid fraki ja silindriga
_________________ modepensionil |
|
   |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
Caveman
HV veteran

|
02.04.2004 19:39:15
|
|
|
Aitab kah sellest naljast nüüd.
Tahtsin küsida, et millal teiega esimest korda kontakteeruti, millal EV teile teatas, et olete nagu kirjas vms? Kuidas see vastuvõtmine üldse käib?
|
|
   |
41 |
|
tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
02.04.2004 19:41:18
|
|
|
Jaanuaris kutsuti RKOsse ja septembris läksin.
Millalgi olid need arsti värgid ka, vist ka jaanuaris
|
|
Kommentaarid: 215 loe/lisa |
   |
3 :: |
182 |
|
tagasi üles |
|
 |
Caveman
HV veteran

|
02.04.2004 19:46:11
|
|
|
Mida seal siis esimesel korral tehakse?
|
|
   |
41 |
|
tagasi üles |
|
 |
MelesMeles
HV Guru
|
02.04.2004 19:51:05
|
|
|
sain kirja 6 päeva ette, et mind oodatakse põhja riigikaitse osakonda end arvele võtma koos dokumentidega. läksin kohale, esitasin isikut tõendava dokumendi ja õppimist tõendava dokumendi, pandi kirja et olen kohal käinud, küsiti paar küsimust tervisliku seisukorra ja tulevikuplaanide kohta (millal kavatsen ajateenistuse läbida, ...) küsiti veel millal ma tahan arstlikust komisjonist läbi käia. kuna elan väljaspool tallinna, maksti marsapilet edasi-tagasisõiduks ka kinni kogu jama võttis aega 10min.
_________________ Allkiri |
|
Kommentaarid: 268 loe/lisa |
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mart352
HV Guru

|
02.04.2004 20:00:29
|
|
|
Hallq kirjutas: |
kuna elan väljaspool tallinna, maksti sõiduraha ka kinni |
Seda tehakse ka ve? Ma pidin ise 2x käima. Esimene kord käisin siis tehti haiglas testid (EKG, vereproov, röntgen jne)
Teine kord oli siis psüholoog, kirurg ja siis öeldi kas võetakse või mitte. Bussipilet maksis 15EEK kokku läks siis 60EEK. Oleks pidanud kisa tegema, et tahaks ka raha tagasi aga keegi neist ei öelnud, et selline asi üldse võimalik on.
_________________ Imperfection is perfect |
|
Kommentaarid: 54 loe/lisa |
   |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
MelesMeles
HV Guru
|
02.04.2004 20:02:04
|
|
|
olen ainult end arvele võtmas käinud, seal mutike küsis, et kas mul on sõidupilet veel alles? et on võimalik raha tagasi saada selle alusel... miski asi oli vaja selleks ära ka täita.
_________________ Allkiri |
|
Kommentaarid: 268 loe/lisa |
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
2A
HV Guru

|
02.04.2004 20:12:49
|
|
|
Siin saarel võtab see arstlik ülevaatus igatahes hullult aega. Kõige hullem aeg läheb kirurgi ukse taga oodates, sest siin ju ainult üks või kaks kirurgi Kokku läks minul esimene kord umbes 2-3 tundi aega
|
|
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
kalluee
HV vaatleja
|
02.04.2004 20:15:25
|
|
|
Caveman, mul oli nii, et 11 klassis hakkasid paberid koju ilmuma ja see värk kõik liikuma, 12 klassi sügisel käisin arstide juures ja määrasin ära aja ja koha, millal lähen. Siis aastake kõrgkoolis ja läbi ta ongi.
Goblin, pole need kaks kolm tundi midagi nii hullud siin saare peal oodata, enamjagu nägusid peaks tuttavad olema, aga sõber käis Tallinnas kokku kuus tundi arstide vahet olles üks neljast eestikeelt kõnelevast noormehest.
viimati muutis kalluee 02.04.2004 23:32:37, muudetud 2 korda |
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|