Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Sülearvutid »  Dell Studio 1555 ei ühendu wifiga - olen kõike proovinud [LAHENDATUD] märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Foucault
HV vaatleja
Foucault

sõnum 07.12.2015 00:04:04 Dell Studio 1555 ei ühendu wifiga - olen kõike proovinud [LAHENDATUD] vasta tsitaadiga

Ühel hetkel enam koduvõrguga ühendust ei saanud. Võrku näeb, signaali tugevus on põhjas, parooli sisestada laseb aga see on ka kõik. Ketrab ja ketrab ja ütleb, et "was unable to connect". See juhtus kuidagi lambist. Mingeid installe, settingute muutmist minu poolt sellele ei eelnenud. Peal oli u. Kolm kuud tagasi peale disk formatit installitud win 7 64bit. Viimase nädalani pole kunagi wifi vvõrku ühendumisega probleeme olnud.

Praeguseks olen teinud ruuterile miljon restarti, installinud masinasse kõige uuemad draiverid jne. Kuni sinnamaani, et eile lasin k o l m a n d a t korda peale uue op.süsteemi. Viimane on win 8.1 ja tulemus ümmargune null - kaabliga ühendub, USB wireless adapteri abil ühendub, aga ise ei millegipärast wifi võrku lülituda ei suuda.

Palun öelge, kas kõike eelnevat arvesse võtes saab väita, et viga on puhtalt riistvaraline ja et vahetada tuleb wifi kaart?

Ette tänades,
F

viimati muutis Foucault 07.12.2015 15:10:31, muudetud 2 korda
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Pailaps
HV Guru

sõnum 07.12.2015 01:17:48 vasta tsitaadiga

Tekita telefoniga hotspot ja proovi ühenduda. Miljon restarti ütleb, et ruuter on pigem suremas ja vajab reseti tikuga ja uuesti seadistamist. Alternatiiv oleks pista linux Live usb kaudu masinasse.
Foucault
HV vaatleja
Foucault

sõnum 07.12.2015 01:26:37 vasta tsitaadiga

Pailaps kirjutas:
Tekita telefoniga hotspot ja proovi ühenduda. Miljon restarti ütleb, et ruuter on pigem suremas ja vajab reseti tikuga ja uuesti seadistamist. Alternatiiv oleks pista linux Live usb kaudu masinasse.

Ahjaa - seda unustasin mainida, et masin käitub selliselt kõikide wifi võrkude puhul - nii mul kodus, kui avalikes võrkudes kui hotspotis kui ükskõik kus. Tuvastab võrgu, püüab signaali kinni, laseb pvajadusel parooli sisestada, ketrab ja annab seejärel veateate, et ei saa ühendada. Ulme. Proovin homme Linuxiga.
Aitäh, Pailaps!
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 07.12.2015 11:31:28 vasta tsitaadiga

Foucault kirjutas:
Pailaps kirjutas:

Ahjaa - seda unustasin mainida, et masin käitub selliselt kõikide wifi võrkude puhul - nii mul kodus, kui avalikes võrkudes kui hotspotis kui ükskõik kus. Tuvastab võrgu, püüab signaali kinni, laseb pvajadusel parooli sisestada, ketrab ja annab seejärel veateate, et ei saa ühendada. Ulme. Proovin homme Linuxiga.
Aitäh, Pailaps!

Käitumise järgi hoopis pigem, kas, surev WiFi-kaart või siis kõige hullemal juhul tekitab emaplaat juba ise "rumalusi". Kui ka pärast WiFi-kaardi vahetust samamoodi jamab - ja nii Windowsi kui Linuxi all, siis on olemas täiesti võimalus, et emaplaat ise teeb "lollusi" ja ootab remonti. Või siis hoopis USB-WiFi kasutuselevõttu.

Uue WiFi-kaardi otsimisel tuleb silmas pidada, et läppar võib tahta ainult kindlate firmade WiFI-kaarte, ülejäänuid mitte.
Üks, mida vist küll kõik Delli läpparid "söövad", on Atherose WiFi-kaardid. Vähemalt enda isiklike Dellide korral on see nii olnud, et Atherose kaartidega on kõige vähem jama olnud.
tagasi üles
Foucault
HV vaatleja
Foucault

sõnum 07.12.2015 15:09:31 vasta tsitaadiga

No uskumatu, aga asi hakkas pärast WiFi võrgukaardi vahetamist tööle! Väga müstiliseks jääb, kuidas selline asi nii lambist töötamast lakkas.. Arvuti on koguaeg kodus kirjutuslaual cooleril seisnud, regulaarselt puhastatud, ringi seda ei tassi, mänge ei mängi, temperatuure monitoorin pidevalt jne jne. Ja lihtsalt ühel hetkel lakkab wifi kaart töötamast... W. T. F.

Igatahes - tänud kaasamõtlejatele ja teema lukus icon_smile.gif
tagasi üles
aht0
HV veteran

sõnum 23.12.2015 03:43:49 vasta tsitaadiga

kas pidid ka Dell'i whitelistiga võitlema? s.t võttis vastu suvalise wifi mooduli või pidid otsima Dell'i markeeringuga mooduli?
tagasi üles
Foucault
HV vaatleja
Foucault

sõnum 23.12.2015 09:50:17 vasta tsitaadiga

Ei pidanud. Sisse läks mingi Asuse vana kaart. Otsapidi olen aru saanud, et tegemist võis olla korraga liiga palju ühte hotspotti liidetud kasutajatega. Mulle tuli vend külla ja koos oma läpaka ja WiFi võrku kasutava mobiiliga. Sellest hetkest oli korraga ühte võrku lülitatud neli sülearvutit, kolm nutitelefoni, üks tahvel ja telekas. Kasutame terve maja peale ühte ruuterit. Kuskilt lugesin, et sel juhul tekib mingi ip-aadresside konflikt - iga kasutaja üritab paaniliselt ühendust luua/üleval hoida ja üks võrgukaart andis selle ponnistamise peale saba. Sellest mingist x-hetkest alates lakkas ka mu venna arvuti ennast WiFi võrku ühendamast. Tema sai oma arvuti korda mingite cmd käskudega.

On see reaalne, et liiga palju kasutajaid ühes võrgus tingib selle, et wifi-kaardid küpsevad?
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 24.12.2015 12:25:00 vasta tsitaadiga

Foucault kirjutas:
Ei pidanud. Sisse läks mingi Asuse vana kaart. Otsapidi olen aru saanud, et tegemist võis olla korraga liiga palju ühte hotspotti liidetud kasutajatega. Mulle tuli vend külla ja koos oma läpaka ja WiFi võrku kasutava mobiiliga. Sellest hetkest oli korraga ühte võrku lülitatud neli sülearvutit, kolm nutitelefoni, üks tahvel ja telekas. Kasutame terve maja peale ühte ruuterit. Kuskilt lugesin, et sel juhul tekib mingi ip-aadresside konflikt - iga kasutaja üritab paaniliselt ühendust luua/üleval hoida ja üks võrgukaart andis selle ponnistamise peale saba. Sellest mingist x-hetkest alates lakkas ka mu venna arvuti ennast WiFi võrku ühendamast. Tema sai oma arvuti korda mingite cmd käskudega.

On see reaalne, et liiga palju kasutajaid ühes võrgus tingib selle, et wifi-kaardid küpsevad?

Sellised odavad Dellid nagu Studio, Inspiron, Vostro, söövadki tihti väga paljusid erinevaid WiFi-kaarte ja ei oma BIOS-is mingit karmi kontrolli, et mis ette söödetakse.

See sinu kamm pole mitte niiväga "surnud WiFi-kaardi" probleem, vaid tegemist on Inteli ja Broadcommi teatud seeritate WiFi-kaartidega milledele pole olemas õigeid draivereid ja mis mingite juhuslike draiveritega teevad seda mis meeldib: tahab, siis töötab, kui ei taha, siis ei tööta. Ja nii Intelil kui Broadcommil on suva sellest kas töötab ja kui ei tööta, siis mine poodi ja osta uus WiFi-kaart.
Ning eriti kriitilised kipuvad need kaardid olema veel ka selles suhtes, et millise WiFi-võrguga tegemist on. A la, et Hotspotiga töötan ja AdHoc-iga ei tööta / või vastupidi jms.

PS: Plaanin just praegu ühest Delli Vostrost Inteli WiFi-kaardi väljaviskamist - sama teema, tahab teha nägusid, et ma ei viitsi tööd kogu aeg teha. icon_cool.gif
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Sülearvutid »  Dell Studio 1555 ei ühendu wifiga - olen kõike proovinud [LAHENDATUD]
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.