Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
priitpa
HV kasutaja
|
06.12.2015 13:51:38
Toiteploki ventilaatori vahetus |
|
|
Küsimus oleks siis selles, et kuidas kuidas ma 3-pin otsaga jahutuse panen 2-pin pesaga toiteploki külge.
Nagu ma google abiga selgeks olen saanud siis on 3 varianti:
a) Joodan eelmise venti juhtme uue venti külge.
b) Ostan 2-pin to 3-pin ülemineku, mida ma pole veel leidnud Tartust.
c) Lõikan ühe osa 3-pin otsat ära. Üks kolmest pidi olema vist controller, mille abil saab venti pöördeid
reguleerida
d) Torkan 3-pin otsa 2-pin pessa lootuses, et controlleri juhe ei ole keskmine?
Üldiselt ma jootmisega tegelema ei tahaks hakata. Kas keegi oskaks mulle selgeks teha, kuidas toimida?
Lisan ka kaks pilti uuest ventist juhuks, et ehk on sellest mingisugust abi :
https://www.dropbox.com/sc/kx2eefcho5dg03l/AAA_SoK9IeF2rWLJ4FNm5JWda
|
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
3 :: |
0 :: |
20 |
|
tagasi üles |
|
 |
lamp
HV Guru

|
06.12.2015 15:19:20
|
|
|
ise olen tuimalt lõiganud vana ventika juhtme lahti ja uue oma ühendanud otse emaplaadi külge.
hea lasta emaplaadi biosil pöördeid kontrollida.
_________________ eriti julm |
|
Kommentaarid: 186 loe/lisa |
   |
1 :: |
1 :: |
163 |
|
tagasi üles |
|
 |
priitpa
HV kasutaja
|
06.12.2015 17:35:55
|
|
|
Ma ei ole küll hetkel kodus, aga olen 99% kindel, et uue ventika juhe ei ulatu emaplaadi 3-pinini.
|
|
   |
20 |
|
tagasi üles |
|
 |
ThedEviL
HV Guru

|
06.12.2015 17:47:11
|
|
|
3pin ei reguleeri mingeid pöördeid. Kollane juhe on pöörete lugeja.
Krt arcticul on imelikud värvid juhtmetel.
Üks äärmine on pöörete lugeja, mida ei pea kasutama. Ma ei mäleta peast kumb pool
Roheline on pöörete lugeja.
|
|
Kommentaarid: 108 loe/lisa |
   |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
degreal
HV veteran
|
06.12.2015 18:17:04
|
|
|
Kollane keskmine juhe on ventikal alati pöörete andur. Lootmise asemel tõsta pin-id ümber nii et GND ja 12v on kõrvuti ja pista 2pin pessa ja asi lahendatud. Asendusventikas võiks olla enamvähem pinge ja voolutarbega. Vastaseljuhul käib ventikas disainitust liiga aeglaselt või liiga kiiresti. Tihtipeale kasutavad toiteploki tootjad lihtsuse huvides standardseid 3pin ventikaid aga pöörete andur on ühendamata või läbi lõigatud.
http://s302.photobucket.com/user/wrench97/media/3pinfanpo.jpg.html
|
|
Kommentaarid: 26 loe/lisa |
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
ThedEviL
HV Guru

|
06.12.2015 22:14:54
|
|
|
degreal kirjutas: |
Kollane keskmine juhe on ventikal alati pöörete andur. Lootmise asemel tõsta pin-id ümber nii et GND ja 12v on kõrvuti ja pista 2pin pessa ja asi lahendatud. Asendusventikas võiks olla enamvähem pinge ja voolutarbega. Vastaseljuhul käib ventikas disainitust liiga aeglaselt või liiga kiiresti. Tihtipeale kasutavad toiteploki tootjad lihtsuse huvides standardseid 3pin ventikaid aga pöörete andur on ühendamata või läbi lõigatud.
http://s302.photobucket.com/user/wrench97/media/3pinfanpo.jpg.html |
Täiesti loll jutt.
Ventilaatori pöörtete lugeja on alati kolmas pin.
GND 12V ja RPM on järjekord.
link
Enne nii lolli posti genereerimist oleks võinud guuglisse toksida "3pin fan pinout"
See et konkreetsel arcticul on kaablid teise värviga, ei puhu pilli. Pinout peab olema standardne
Ja neljas pin on PWM, kui on 4 pin vent
|
|
Kommentaarid: 108 loe/lisa |
   |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 1130 loe/lisa |
   |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
bitCON
Aeg Maha 2n
|
06.12.2015 22:38:32
|
|
|
lihtsalt paned 2 pini sisse, mul endal samamoodi 3 pinine ventikas. 1 pin on ebaoluline, kui vent keerleb siis on ok
|
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
priitpa
HV kasutaja
|
06.12.2015 23:06:30
|
|
|
Suur tänu soovituste eest siiamaani. Saan homme isendit näha ja eks siis proovin ära teie soovitused.
Asukohaks muidu Tartu, aga sellise väikse asja pärast ei hakka kellelegi tüli tekitama jootmisega.
@TheDevil
Mõtlesin enne töö juures kirjutada, et kas sinist kaablit mõtlesid rohelise asemel, aga praeguses arvutis tundub see juhe ikka rohelisena. Ei tea kas f.lux teeb seda.
|
|
   |
20 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 1130 loe/lisa |
   |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
degreal
HV veteran
|
06.12.2015 23:19:26
|
|
|
ThedEviL kirjutas: |
degreal kirjutas: |
http://s302.photobucket.com/user/wrench97/media/3pinfanpo.jpg.html |
Täiesti loll jutt.
Ventilaatori pöörtete lugeja on alati kolmas pin.
GND 12V ja RPM on järjekord.
link
Enne nii lolli posti genereerimist oleks võinud guuglisse toksida "3pin fan pinout"
See et konkreetsel arcticul on kaablid teise värviga, ei puhu pilli. Pinout peab olema standardne
Ja neljas pin on PWM, kui on 4 pin vent |
Sry, minu viga. Vaatasin seda sama pilti kus kollane juhe oli just keskel
|
|
Kommentaarid: 26 loe/lisa |
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
priitpa
HV kasutaja
|
|
   |
20 |
|
tagasi üles |
|
 |
H_K
Aeg Maha 2n

|
07.12.2015 13:18:18
|
|
|
Ei tea kõigi ventikate kohta, aga paaril korral olen vajadusel venitkatel neid 2 või 3 piniga pistikuid vahetanud, seal pistikus sees on igal juhtmeotsas selline klemm, kus klemmi naga ei lase juhtmel pistikust irduda, lihtsalt nõela või muu terava esemga suruda naga alla ja juhe libiseb pistikust välja, ja nii eraldad pistiku ja lükkad juhtmete otsa omale sobiva pistiku, näiteks vana vendi oma. Ainult jälgima peab, et juhtmed ikka õiges järjekorras pistikusse saaksid. Korra ammu aegu tagasi sai toitevendiga julma pandud - kääridega vana vendi juhtmed läbi lõigatud (vendi juhtmed olid toitesse joodetud), juhtmeotsad puhastatud, uus vendi juhtmed külge sõlmitud, isoleerpaelaga (toona kontoriteip, mis käepärast oli) isoleerida ja kõik toimis nagu muiste
|
|
Kommentaarid: 53 loe/lisa |
   |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
priitpa
HV kasutaja
|
20.12.2015 14:15:01
|
|
|
Teema küll väga vana, aga väike update.
Eile õhtul andis vana vent siis täielikult otsad. Käis a la 1/6 täisringi kaupa ja jäi seisma.
Suutsin 2-pini üles leida, aga see oli väga ligipääsmatus kohas ning mingi valge möksiga koos(jah ma olen väga ignorantne).
Igal juhul tegin laisa inimese lahenduse: lõikasin vana venti juhtmed läbi ja otsad katsin isoleerpaelaga. Panin uue venti külge
ning ühendasin selle kuidagi imeläbi emaplaadi ainukese 3-pin külge. Hetkel kõik toimib, aga mul on tunne, et ühel päeval see
mugav lahendus näitab koha kätte.
Aitäh kõigile abi eest ja häid pühi!
|
|
   |
20 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
23.12.2015 14:51:31
|
|
|
Tahke valge möks juhtmete peal on termoliim, mida löristatakse siia-sinna üsna suvaliselt juhtmete ja detailide fikseerimiseks, eriti odavama otsa seadmetel. Teinekord katsu see lahti murda või kuidagi muud moodi eemaldada lihtsalt.
Ja kui sul on kolme piniga ventikas, siis mina soovitaks sellist lahendust: toite ja maa juhtmed ühenda toiteplokis õigesse kohta, sest selle ventika pöördeid reguleerib toitekas ise vastavalt oma temperatuurile. Ma ei soovitaks seda ühendada emaplaadile, sest emaplaat ei tea toiteka temperatuurist midagi ja halvemal juhul võib plokis midagi üles sulada või süttida, paremal juhul aga hoiad pöördeid mõttetult kõrgel ja piisaks vähemast.
Mis värvi need läbilõigatud juhtmed seal on? Punane ja must? Sel juhul must on maa ja punane toide.
Ventika RPM juhtme võib aga küll toiteplokist välja tuua ja ühendada emaplaadile mõne vaba ventika pistiku peale - siis saad emaplaadi andmetest jälgida toiteka ventika kiirust. Osadel emaplaatidel on olemas eraldi PSU ventika pistik, ideaalselt sobiks ta sinna.
Chifu toitekatel (vähemalt osadel) on see juhe välja toodud juba tootja poolt. Mul näiteks nii ongi tehtud, kuna mobol on PSU ventika pistik ja Chifu toitel oli kohe juhe olemas. Vent on küll praeguseks juba vahetatud parema vastu, aga see pole enam oluline.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|