Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  Bolti ja taksonduse teema märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 126, 127, 128  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
inca
HV Guru
inca

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 27.11.2015 01:36:50 vasta tsitaadiga

Mingite "klasside" tekitamine on küll nüüd jama. Seda muidugi minu tillukese mätta otsast. Mind see hind ja aeg niiväga ei huvitanudki viimasel ajal(kui huvitab, siis loomulikult tellin sellest lähtuvalt). Otsisin just erilisemaid autosid, millega sõita. a'la Chrysler 300C, Volvo XC90, tutikas E-klass, Honda Insight jne. Olen huvitavama auto ootuses isegi sõitu edasi lükanud.
Kui nüüd minult see võimalus võetakse olen ma väga pettunud igatahes. Lisaks muidugi Teie üldine käitumine, aga see mind niiväga ei morjenda. Turumajandus.
Ehk siis, teised appid. Nende ebaadekvaatsuse puhul Uber ja asi ants.

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
ref
Kreisi kasutaja

sõnum 27.11.2015 11:52:42 vasta tsitaadiga

mtakso kirjutas:
2) Kuna enamus kasutajaid on harjunud mõne taksofirma brandiga, siis olemegi selle suunas liikunud samm-haaval üle aasta. Juba suvel olid pooled Taxify juhid väikestest (alla 10 juhiga) firmadest ning nad saavad ainult 10-15% vähem tööd kui tuntumad brandid. Vaatame pidevalt kasutajate tagasisidet ja teeme uuendusi, mis suurendavad tellimuste mahtu - see on meie ainuke sissetuleku allikas.

Võrrelge ikka reaalselt kogutellimuste hulka, mitte ainult tellimusi läbi teie rakenduse.

Konkreetselt kokkupuuteid päris mitme Tallinki juhiga, kel ka taxify leping (iroonilisel kombel Tallink/Tulika ülearu taxify all ei sõida - tasub teilgi mõelda miks... Kui firma töötab aastakümneid eduka brändi kallal...) - sõidavad 'normaalsel' ajal puhtalt läbi dispetsheri ja peatustest (sadam ning lennujaam ju sisuliselt nende käes; samuti päris palju viisakaid transfeere tehakse nendega, selline sihtgrupp kes tahab kindlat kvaliteeti ja hind on teisejärguline), seega suhteliselt talutav teenistus tuleb juba sealt.

Edasi, kui 'vahetus' läbi ja väsimust pole/viitsimist on lükatakse taxify sisse ning võetakse sealt tellimusi kuniks viitsimist jagub (+ siis tänavalt, kuna autod/logod tuntud ja maine hea).

Nii, et kuniks teil pole firmade majandusnäitajaid ning puhtalt siseinfot kasutada pole sel 10-15% väitel mitte mingit mõtet...

(PS. proovige läbi oma rakenduse nädala sees mustamäe tagumisse otsa keset ööd taksot saada, nii 3-4 ajal, lennujaama sõiduks... vähe sellest, et lähim takso on südalinnas puudub ka ettetellimsivõimalus)
Kommentaarid: 17 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 15
tagasi üles
crackpot
HV kasutaja
crackpot

sõnum 27.11.2015 12:38:26 vasta tsitaadiga

Enamus vahepeal eksperimendi korras "mõõtmistulemuste" saamiseks eemaldatud logosid on tagasi.
Sai eile kolleegidega ka veidi linnas juttu puhutud, ilma logota, mida mõnedki Taxifys päevi rippusid, tuleb hulga vähem tellimusi. Green Takso (need laimirohelised hübriidid) olla viimased logota päevad poole! vähem tööd saanud.

Nii et praegu veel kaubamärk maksab - klient usaldab ja taksojuht saab kassavoo.

Kordan end - Taxify ei saa praeguses turusituatsioonis taksojuhile 10 - 15% e logotasu säästa, sest sotise 10 aastat turul tegutsenud logo kasutamise tasu eest annab firma taksojuhile ka kenasti tööd ja leiba, nii omas eetris kui läbi Taxify ning logost loobudes ja sott säästes kukub sissetulek kaugelt enam kui see kokkuhoitud sada, mõni tuleb firma alla tagasi ja maksab edasi "katust," rõõmuga seal juures.

Läbi firma käivad ka kaugemad tööd, seal, kuhu Taxify ei ulatu - Keilast, Väänast, Kohilast ja Paldiskist tahetakse ka ikka vahel linna teatrisse või kodinatega lennuki või paadi peale saada.

Tanel
HV Guru
Tanel

Autoriseeritud ID-kaardiga Online
sõnum 27.11.2015 12:41:10 vasta tsitaadiga

crackpot, thumbs_up.gif
Kommentaarid: 463 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 7 :: 360
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
RustyZ
HV Guru
RustyZ

sõnum 27.11.2015 13:00:48 vasta tsitaadiga

Ja mitte ainult kaugemad tööd vaid ka krdi siitsamast Peetrist ei taha taxify juhid kedagi peale korjata. Lihtsalt ei sõideta sinna.

Aga helistad kasvõi saksa taksosse ja ops on S klassi mersu rendiauto kohal. No mis nii viga sõita.

Wreckfest 2 server: 136.243.70.252:30102 | parool: isamaa (kui on enabled)
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 11
tagasi üles
crackpot
HV kasutaja
crackpot

sõnum 27.11.2015 13:12:10 vasta tsitaadiga

tsitaat:
2)
(PS. proovige läbi oma rakenduse nädala sees mustamäe tagumisse otsa keset ööd taksot saada, nii 3-4 ajal, lennujaama sõiduks... vähe sellest, et lähim takso on südalinnas puudub ka ettetellimsivõimalus)

Meil nt keskus võtab vahel öösel juhtidega ühendust, et "hommikuks on bookitud XX kella" (sest minusugune häbematu võib muidu kell 2 ära koju magama minna icon_rolleyes.gif , aga kui teenistust lubatakse, jään 6-7ni) - loogiline, et Taxifyst logitakse välja ja hakatakse broneeritud aegu tegema, kiirel ajal (sh R-L öösel) ei saa mitut jumalat korraga teenida.
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 27.11.2015 14:47:33 vasta tsitaadiga

Huvitav kui suur protsent kõikidest tellimustest üldse läbi mingi app-i tehakse. Millegipärast arvan, et neid on päris palju, kes vanamoodi kiisule helistavad või tänavalt takso võtavad isegi kui neil on nutitelefon olemas ja põhimõtteliselt saaks app-i kasutada.
Kommentaarid: 78 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 60
tagasi üles
Kristoferr
HV Guru
Kristoferr

sõnum 27.11.2015 15:01:27 vasta tsitaadiga

Eks neid helistajaid jääb aina vähemaks. Mina pole alates Taxify tulekust üritanud kõne teel taksot tellida. No milleks lolli mängida, kui takso tellimine on tehtud imelihtsaks ja informatiivseks.
Samuti nagu üks eelkõnelejagi, valin mina taksot nii hinna kui auto mudeli järgi. Eelistan mudeleid, millega veel sõitnud ei ole, sest siis on kulgemine lõbusam.
See, kas logo on või puudub ei ole minu jaoks absoluutselt oluline. Viimasel ajal ongi juhtunud just erasõitjad, sest nende autobaas on laiem kui firmadel. Oluline on teenuse kiirus, mugavus ja hind.

tagasi üles
softis
HV Guru
softis

sõnum 27.11.2015 15:11:22 vasta tsitaadiga

Kristoferr kirjutas:

Samuti nagu üks eelkõnelejagi, valin mina taksot nii hinna kui auto mudeli järgi. Eelistan mudeleid, millega veel sõitnud ei ole, sest siis on kulgemine lõbusam.
See, kas logo on või puudub ei ole minu jaoks absoluutselt oluline. Viimasel ajal ongi juhtunud just erasõitjad, sest nende autobaas on laiem kui firmadel. Oluline on teenuse kiirus, mugavus ja hind.

Varsti ei näe sa mudelit ka enam.

crackpot
HV kasutaja
crackpot

sõnum 27.11.2015 16:35:12 vasta tsitaadiga

Jah, telefonitellimusi on vähem.
Päris mitmed vanad taksofirmad ei oma enam dispetšerit, vaid tel ja lühinumbrid jooksevad keskusesse, kust firma dispetšerteenust ostab.
Keskus kasutab ka juhtidega suhtlemiseks appi /mitte taxify oma/, raadio tegin viimati lahti kui Tele2 hiljuti pange pani.
Keskuse pluss ka see, et kui helistaja tellib nt firma X takso ja seda mõistlikus kauguses ei ole, näeb dispetšer arvutiekraanil ka firma A, B, C ja D masinaid ja küsib, kas kliendile alternatiiv sobib, mitte ei ütle enam "vabandust, meil ei ole hetkel autot".

Kõne vajadus säilib veel mitmed aastad, kaugemad tellijad ja nutivõhikud (eriti vanemad inimesed) ilma ei saa.

Täitsa põnevad ajad ja arengud.

viimati muutis crackpot 27.11.2015 16:36:38, muudetud 1 kord
tagasi üles
Kristoferr
HV Guru
Kristoferr

sõnum 27.11.2015 16:35:53 vasta tsitaadiga

softis kirjutas:
Kristoferr kirjutas:

Varsti ei näe sa mudelit ka enam.

Kui Taxify taksojuhtidele ja sõitjatele kulukaks ja ebamugavaks tehakse, siis hakkame alternatiivsete äppide poole vaatama.

tagasi üles
softis
HV Guru
softis

sõnum 27.11.2015 19:29:42 vasta tsitaadiga

Arvestades, et nende esindaja pole siin päev otsa vastanud, siis võib eeldada, et neil pole hetkel rohkem argumente, millega oma käike põhjendada.
Loodetavasti kaaluvad ikka midagi ümber teha.

NPedro
HV kasutaja

sõnum 27.11.2015 19:51:48 vasta tsitaadiga

Naise vend tellis mulle Taxifyga masina Rahumäele, nii 3 näd tagasi, sõita oli vaja Balti jaama.
Hind ok, 6.45, ulatasin 10 ja ütlesin, et teeme 8. Taxist sõna otses mõttes pani papi põue ja ütles nägemist raskes slaavi aksendis ....
Oleks mul vaid nutiteleföön ja hindamis võimalus icon_biggrin.gif

Ei see ei killind mind, aga see keele ja kultuuri vahe jättis alalõua veidi ripakile hetkeks icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 5 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 4
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 27.11.2015 20:07:36 vasta tsitaadiga

Eks nad peavad seda infot nüüd natuke seedima, mis edasi kui nii sõitjad kui juhid on sellised tohlakad, et ei saa aru et see kõik on ju nende endi huvides icon_biggrin.gif
tagasi üles
elukas
Kreisi kasutaja
elukas

sõnum 27.11.2015 21:55:08 vasta tsitaadiga

Täiesti masendav on taxifypoolne supporti puudumine. Ma saan aru et postimehe kommentaaridest saab teada, kes on tillu-villu, aga seda et lähimate taksode puudumisel kuvatakse kaugemaid taksosid, seda oleks võinud ikka taksojuhtidele teatada. Mina mõtlesin et see järjekordne viga, aga hoopis "featuur".

markedmen kirjutas:
pole mingisugust maksmisprotsessi, seda rahakoti välja otsimist, raha lugemist. Arve, mille summa võetakse kaardilt, tuleb hetkega meilile, kus on teekond jkm kirjas. No ei ole mina siiamaani veel paremat lahendust leidnud.
Ja see Taxify plaan sarnasele teele minna...nohhh, mulle tundub et te olete veidi ülbeks läinud ning kõiki teisi maha tehes ning ennast taevasse kiites tõrjute te paratamatult osad kliendid minema, sealhulgas minu icon_biggrin.gif

Üllatav et kellegi jaoks on nii lihtne asi nagu rahakoti väljaotsimine ja raha ulatamine arusaamatult raske. Endal on äärmiselt imelik tunne ilma teenuse eest raha andmata minema jalutada.
Aga see arve ei ole arve raamatupidamislikus mõttes, vaid lihtsalt seletus läbitud teekonna ja mahavõetud raha kohta. Kuna nende bisness on ebaseaduslik, siis ei saa nad ka ametlikku arvet anda, see käis ajakirjandusest ka hiljuti läbi: http://majandus24.postimees.ee/3391819/uberi-kasutamine-on-ettevottele-maksurisk

RustyZ kirjutas:
Ja mitte ainult kaugemad tööd vaid ka krdi siitsamast Peetrist ei taha taxify juhid kedagi peale korjata. Lihtsalt ei sõideta sinna.Aga helistad kasvõi saksa taksosse ja ops on S klassi mersu rendiauto kohal. No mis nii viga sõita.

Ei tea, kuidas sul nii õnnetult läinud on, aga ikka sõidetakse, seda enam et lennujaam külje all. Siin tuleb küll arvestada seda, et Peetri on Harjumaa mitte Tallinn ja seega Tallinna taksod seal seaduse järgi klientide tellimust passida ei tohi. See annab ka ebavõrdse eelise piraattaksodele.
No ja vaevalt et just see s-klass seal nurgataga igaks juhuks ootab, saksas piraate igasuguseid, alates opel astrast, nagu tavaliseski taksofirmas.

tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 27.11.2015 22:18:26 vasta tsitaadiga

See peaks ju arusaadav olema, et leitakse lähimad taksod. Kui see teises riigis käima panna, siis võibolla isegi tuhendete kilomeetrite kaugusel(no ok, mina paneks rakenduses siiski mingi limiidi, kas see taxify-l ka on, ei tea). Aga kui kodus(~18km linna piirist) Taxify käima panen, näitab ka ~20km kaugusel asuvaid taksosid. Kas need ka kohale tuleks kui tellida ei tea, kuna pole proovinud.
Aga suvel Pärnus olime ~10km linna piirist ja sinna tellides tuli küll kohale. Juhil polnud tõenäoliselt selle sõidu vastu midagi, kuna andis oma telefoninumbri ja ütles, et võib meid pärast ka tagasi viia ja viis ka kui helistasime.
tagasi üles
elukas
Kreisi kasutaja
elukas

sõnum 27.11.2015 22:39:59 vasta tsitaadiga

napoleon kirjutas:
See peaks ju arusaadav olema, et leitakse lähimad taksod. Kui see teises riigis käima panna, siis võibolla isegi tuhendete kilomeetrite kaugusel(no ok, mina paneks rakenduses siiski mingi limiidi, kas see taxify-l ka on, ei tea). Aga kui kodus(~18km linna piirist) Taxify käima panen, näitab ka ~20km kaugusel asuvaid taksosid. Kas need ka kohale tuleks kui tellida ei tea, kuna pole proovinud.
Aga suvel Pärnus olime ~10km linna piirist ja sinna tellides tuli küll kohale. Juhil polnud tõenäoliselt selle sõidu vastu midagi, kuna andis oma telefoninumbri ja ütles, et võib meid pärast ka tagasi viia ja viis ka kui helistasime.

Ei juht saab ise määrata ringi, kui kaugelt tööd võtab. Kallimatel keskmiselt suuremad ringid. Aga kui mulle hakkas Jürisse Tallinnas oleva ööklubi ette tööd pakkuma siis pani naerma küll. Selleks ajaks kui sinna jõuaks oleks see joogine sealt juba ammu läinud. Taxify muidugi ütleb seepeale et olen kangesti ebakvaliteetne juht. Aga kliendi sain peagi Peetrist, niiet ma usun et sellised otsused on õiged.
Või teine - teistpidi näide - klient joogisena kirjutas äppi aadressiks harjumaal oleva aadressi, mina mõtlesin et kui niikaugele, väljaspoole minu määratud ringi töö tuli, siis järelikult dispetsherilt ja ta kontrollis ära et kõik õige. Kui Tallinnast kohale jõudsin siis oli seal tühermaa ja helistades selgus et klient sarnase nimega, aga natuke erineval aadressil Tallinnas. Niiet see taxify "featuur" on probleemiks.

tagasi üles
RustyZ
HV Guru
RustyZ

sõnum 27.11.2015 23:30:31 vasta tsitaadiga

elukas kirjutas:
Täiesti masendav on taxifypoolne supporti puudumine. Ma saan aru et postimehe kommentaaridest saab teada, kes on tillu-villu, aga seda et lähimate taksode puudumisel kuvatakse kaugemaid taksosid, seda oleks võinud ikka taksojuhtidele teatada. Mina mõtlesin et see järjekordne viga, aga hoopis "featuur".

markedmen kirjutas:
pole mingisugust maksmisprotsessi, seda rahakoti välja otsimist, raha lugemist. Arve, mille summa võetakse kaardilt, tuleb hetkega meilile, kus on teekond jkm kirjas. No ei ole mina siiamaani veel paremat lahendust leidnud.
Ja see Taxify plaan sarnasele teele minna...nohhh, mulle tundub et te olete veidi ülbeks läinud ning kõiki teisi maha tehes ning ennast taevasse kiites tõrjute te paratamatult osad kliendid minema, sealhulgas minu icon_biggrin.gif

Üllatav et kellegi jaoks on nii lihtne asi nagu rahakoti väljaotsimine ja raha ulatamine arusaamatult raske. Endal on äärmiselt imelik tunne ilma teenuse eest raha andmata minema jalutada.
Aga see arve ei ole arve raamatupidamislikus mõttes, vaid lihtsalt seletus läbitud teekonna ja mahavõetud raha kohta. Kuna nende bisness on ebaseaduslik, siis ei saa nad ka ametlikku arvet anda, see käis ajakirjandusest ka hiljuti läbi: http://majandus24.postimees.ee/3391819/uberi-kasutamine-on-ettevottele-maksurisk

RustyZ kirjutas:
Ja mitte ainult kaugemad tööd vaid ka krdi siitsamast Peetrist ei taha taxify juhid kedagi peale korjata. Lihtsalt ei sõideta sinna.Aga helistad kasvõi saksa taksosse ja ops on S klassi mersu rendiauto kohal. No mis nii viga sõita.

Ei tea, kuidas sul nii õnnetult läinud on, aga ikka sõidetakse, seda enam et lennujaam külje all. Siin tuleb küll arvestada seda, et Peetri on Harjumaa mitte Tallinn ja seega Tallinna taksod seal seaduse järgi klientide tellimust passida ei tohi. See annab ka ebavõrdse eelise piraattaksodele.
No ja vaevalt et just see s-klass seal nurgataga igaks juhuks ootab, saksas piraate igasuguseid, alates opel astrast, nagu tavaliseski taksofirmas.

Kui helistada siis tulevad. Taxifyga on paar korda old et keegi pole sõitu vastu võtnud.

tagasi üles
alpha
HV veteran
alpha

sõnum 28.11.2015 00:56:57 vasta tsitaadiga

Taksoga sõidan küll, aga Taxityd kasutanud vähe. Enamasti sõidan lasnamäelt kristiinesse ja kasutan firmat, kus taksojuhtideks Vitalid ja Gennadid ning isegi kiisu on venelane. Ja teenuse üle ei kurda: hind on soodne, autod normaalsed ja juhid ka meeldivad vestluskaaslased. Kuna ise pikalt lasnamäel elanud, siis hea kohaliku eluolu üle arutada. Aga Taxify kogemused suht kehvad. Automaatselt aadressi ei tuvasta tavaliselt (9 kordne maja), ise aadressi sisestades näitab ka tihtipeale suvalist kohta kaardil. Ainuke võimalus käsitsi asukoha määramine, aga sellega ei viitsi tegeleda.

Samas ka häid kogemusi Taxifyga. Olin külas Kiilis, kui oli taksot vajas. Äpp tuvastas takso kilomeetri kaugusel. Taksojuht oli õnnelik, et ei pidanud tühjalt linna tagasi sõitma ja mina ka, et kiirelt takso leidsin.
Kommentaarid: 5 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 5
tagasi üles
markedmen
HV kasutaja
markedmen

sõnum 28.11.2015 01:51:40 vasta tsitaadiga

elukas kirjutas:
markedmen kirjutas:

Tõesti on nii raske aru saada, et kliendi jaoks on iga selline automatiseeritud lahendus vaid lisamugavus, mis tema otsust mõjutab?
Mind sügavalt ei koti, kas miski on sinu jaoks mugav või mitte, mõne jaoks on vb 30 aastat vana roostes ront ka kõiki vajadusi rahuldav sõiduvahend, aga minul on mingid kriteeriumid. Ja kui mul on rahakott teksade taskus, siis suurt rahakotti on tõesti üsna ebamugav seal autos kätte urgitseda - istmes pooleldi püsti tõusta, et rahakotti kätte saada. Kui mul on alternatiiviks automaatne rahamakse, kus ma ei pea ise midagi tegema, siis ma valin loomulikult selle. Võibolla just nimelt see ongi Eesti taksonduse probleem, et enamus taksojuhte istuvad oma iganenud harjumustes ning mõtlevad, et las kõik läheb sama radapidi edasi. Sellisel juhul ärge imestage, kui ühel hetkel tööpuudus tekib.
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 6
tagasi üles
mufferino
Kreisi kasutaja

sõnum 28.11.2015 08:56:45 vasta tsitaadiga

mtakso kirjutas:
Napoleon - esiteks on tegemist plaaniga ning logode kaotamine sõltub kasutajate tagasisidest ning numbrite analüüsist. Ideed väga teretulnud.

Mõned argumendid
1) Kui sa helistad taksofirmasse siis antakse sulle lähim auto, mitte valik. Sama moodi toimib Taxify - me teeme filtri ning määrame hinna ja kvaliteedi piirid täpselt nii nagu seda teeb Reval või mõni muu taksofirma.
2) Taxifys ei olegi umbkeelseid "Vassilisid", sest meil on nõuded minimaalse keeleoskuse osas ning jälgime igat jäetud reitingut. Keskmine taksofirma kvaliteediga ei tegele, sest nad teenivad suurema osa raha autorendist mitte sõitude vahendamisest. Motivatsioonid on erinevad.
3) Jälgime igapäevaselt statistikat ning juba suvel oli 50% Taxify autodest väikestest (alla 10 autoga) firmadest. Tellimuste arvu vahe tuntud brandidega on vaid 5-15%. See oligi peamine põhjus plaani algatamisel.

Ah et tõesti ei ole Taxifys "umbkeelseid Vassilisid"? Olen ise ühe sellise peale sattunud just hiljuti, sai kena 1 tärni kah, pärast helistati taxifyst ja lubati asi korda ajada .. mõni päev hiljem sattus uuesti sama juht icon_idea.gif
Logode kaotamisest täpselt niipalju et peab vist hakkama app'i uninstallimisele mõtlema kuna reval ja q-takso on (minu arust) ainukesed mõistliku hinna-kvaliteedi suhtega firmad .. tõesti ei taha mingit "umbkeelset Vassilit põhjanabalt" kellele nuputa-ise-kuidas stiilis sihtpunkti suudad selgeks teha.
Kommentaarid: 33 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 32
tagasi üles
crackpot
HV kasutaja
crackpot

sõnum 28.11.2015 10:09:26 vasta tsitaadiga

sweezy kirjutas:
mtakso kirjutas:
Napoleon - esiteks on tegemist plaaniga ning logode kaotamine sõltub kasutajate tagasisidest ning numbrite analüüsist. Ideed väga teretulnud.

Mõned argumendid
1) Kui sa helistad taksofirmasse siis antakse sulle lähim auto, mitte valik. Sama moodi toimib Taxify - me teeme filtri ning määrame hinna ja kvaliteedi piirid täpselt nii nagu seda teeb Reval või mõni muu taksofirma.
2) Taxifys ei olegi umbkeelseid "Vassilisid", sest meil on nõuded minimaalse keeleoskuse osas ning jälgime igat jäetud reitingut. Keskmine taksofirma kvaliteediga ei tegele, sest nad teenivad suurema osa raha autorendist mitte sõitude vahendamisest. Motivatsioonid on erinevad.
3) Jälgime igapäevaselt statistikat ning juba suvel oli 50% Taxify autodest väikestest (alla 10 autoga) firmadest. Tellimuste arvu vahe tuntud brandidega on vaid 5-15%. See oligi peamine põhjus plaani algatamisel.

Ah et tõesti ei ole Taxifys "umbkeelseid Vassilisid"? Olen ise ühe sellise peale sattunud just hiljuti, sai kena 1 tärni kah, pärast helistati taxifyst ja lubati asi korda ajada .. mõni päev hiljem sattus uuesti sama juht icon_idea.gif
Logode kaotamisest täpselt niipalju et peab vist hakkama app'i uninstallimisele mõtlema kuna reval ja q-takso on (minu arust) ainukesed mõistliku hinna-kvaliteedi suhtega firmad .. tõesti ei taha mingit "umbkeelset Vassilit põhjanabalt" kellele nuputa-ise-kuidas stiilis sihtpunkti suudad selgeks teha.

Keeleküsimusega hakkas riik nüüd lõpuks tegelema, aga see võtab pisut aega, et tuhanded taksojuhid läbi bürokraatia lasta ja kõlbmatud välja sõeluda.

Taxify müüb ka dispetšerlahendust firmadele ja kui ses firmas umbsibul sõidab, siis taxify teda süsteemist blokkida ei saa.
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 28.11.2015 13:41:48 vasta tsitaadiga

crackpot kirjutas:
sweezy kirjutas:
mtakso kirjutas:

Mõned argumendid

Keeleküsimusega hakkas riik nüüd lõpuks tegelema, aga see võtab pisut aega, et tuhanded taksojuhid läbi bürokraatia lasta ja kõlbmatud välja sõeluda.

Taxify müüb ka dispetšerlahendust firmadele ja kui ses firmas umbsibul sõidab, siis taxify teda süsteemist blokkida ei saa.

Kui Taxify defineerib end taksofirmana, millised siis üldse on firma võimalused taksojuhi tegevust kontrollida peale noomitamiste? Saab reaalselt lahti lasta või ei saa?
Mis nendest reitingustest kasu on lõppude lõpuks, kui need ei täida oma funktsiooni icon_confused.gif Teisisõnu, kui ma annan hindeks 1, siis ma ei soovi seda juhti enam kunagi näha.

Kunagi ühe taksofirmaga oli juhtum, kus taksojoht tegi mingi jama (ei hakka seda seda siin lahkama). Sai helistatud taksofirmasse ja järgmine päev helistati tagasi ja vabandati ette taha.
Rohkem selliseid probleeme konkreetse firmaga enam ei esinenud ja elu läks edasi.

tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 28.11.2015 15:26:27 vasta tsitaadiga

Tanel kirjutas:

Kui Taxify defineerib end taksofirmana, millised siis üldse on firma võimalused taksojuhi tegevust kontrollida peale noomitamiste? Saab reaalselt lahti lasta või ei saa?
Mis nendest reitingustest kasu on lõppude lõpuks, kui need ei täida oma funktsiooni icon_confused.gif Teisisõnu, kui ma annan hindeks 1, siis ma ei soovi seda juhti enam kunagi näha.

Sellega on vist kaks varianti. Kas Taxify müüb dispetsherteenust firmale või on juhil nendega otse leping. Teisel juhul saavad nad juhi taxifyst välja visata, aga esimesel juhul ei saa vist jah peale noomimise midagi teha või kui jamade hulk kriitilise piiri ületab, siis saab muidugi firmaga koostöö lõpetada.
tagasi üles
inca
HV Guru
inca

sõnum 29.11.2015 14:35:30 vasta tsitaadiga

No vot. Täna öösel leidsin Tesla thumbs_up.gif
Küsimise peale tegi selgroo harjutusi ka.

Etz
HV Guru
Etz

sõnum 30.11.2015 16:19:46 vasta tsitaadiga

http://tehnika.postimees.ee/3418267/taxify-motles-umber-ja-jatab-osade-taksofirmade-logod-alles icon_rolleyes.gif

Vaata kasutaja äripakkumisi
M: WiFi ruuter Mikrotik hAP AX2 085
Kommentaarid: 236 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 196
tagasi üles
jeesus188
kodustatud
jeesus188

sõnum 30.11.2015 16:37:15 vasta tsitaadiga

suht ebaõiglane väiksemate firmade suhtes
Kommentaarid: 71 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 64
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 30.11.2015 16:42:19 vasta tsitaadiga

See võiks siis juba juhi või firma otsustada olla, kas näidata logo või mitte. Ebaõiglane jah kuna mina ei pane isegi pisikest ja vähetuntud firmat ilma logota taksoga ühte patta.... viimased on pahatihti need, kellega peab paranoliselt hinnakirja vaatama kuna pahatihti on sisseistumine a'la 20€ ja kilomeeter a'la 5€ või kui hind on normaalne, siis on suur oht et taksomeetrit on krutitud ja saad ikka petta
tagasi üles
softis
HV Guru
softis

sõnum 30.11.2015 16:51:00 vasta tsitaadiga

No selles mõttes on ikka hea uudis, et päris tuksi ei keerata süsteemi.
Viimati oli vähemalt hinnakiri näha nendel anonüümsetel väikefirmadel. Loodetavasti seda ei muudeta.

crackpot
HV kasutaja
crackpot

sõnum 30.11.2015 21:29:14 vasta tsitaadiga

napoleon kirjutas:
See võiks siis juba juhi või firma otsustada olla, kas näidata logo või mitte. Ebaõiglane jah kuna mina ei pane isegi pisikest ja vähetuntud firmat ilma logota taksoga ühte patta.... viimased on pahatihti need, kellega peab paranoliselt hinnakirja vaatama kuna pahatihti on sisseistumine a'la 20€ ja kilomeeter a'la 5€ või kui hind on normaalne, siis on suur oht et taksomeetrit on krutitud ja saad ikka petta

Ma ripun ka logota Taxify´s, muidu olen igati normaalne (enda arvates icon_biggrin.gif ), auto uksel kõigile tuttav logomagnet ja hind tsipa odavam kui nt Takso24 oma.

Logota asja ei pea by default kartma, ses olen ma Taxifyga nõus; kuigi tõsise probleemi ilmnemisel on mõistlikum Taxify-le ühtede jagamise ja nutulaulu asemel tšeki koopia ja probleemikirjeldusega MuPo-sse pöörduda, selles osas on neist isegi kasu - 2015 on taksojuhtidega seonduvalt ca 600 menetlust algatatud (2 päevas keskmiselt), nii tänavalt püütud masinate-juhtide kui kaebuste tõttu, osa asju ka politseis.

Teine asi on kliendi õigus valida.
Päris huvitav kui Maxima online pood paneb üles 15 sorti "anonüümseid viinereid" erineva hinnaga - ei, ma ei taha seda odavaimat, ma tahan Saaremaa juustuviinerit!

Aga infoks: Tallinn alates 1. okt sai hinnalae kehtestamisega lõpuks hakkama, kuigi lagi on päris kõrge (Tallinki busside kandis):

- sõidualustustasu kõrgeim lubatav määr on 5,50 eurot,
- sõidukilomeetritasu kõrgeim lubatav määr 1,10 eurot,
- ajatasu 24,20 eurot tunnis

Siiski sellest kõrgemaid enam Tallinnas ei näe, olen vaadanud, mis aknal ripub Globalitel, Favoritidel, TaksoPargil ja tundmatutel kollidel.
tagasi üles
RustyZ
HV Guru
RustyZ

sõnum 01.12.2015 00:07:51 vasta tsitaadiga

Selle ettevõtte otsused tunduvat küll olevat laest ja emotsioonist võetud. Aga vaatame kuhu asi areneb...
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 01.12.2015 00:20:34 vasta tsitaadiga

crackpot, nende logota FIE-dega on nii, et ega ma väidagi et kõik petised on. Ühe korra olen sõitnud sellisega, auto polnud küll esimeses nooruses kuid tehniliselt korras, juht oli viisakas ja sõidu maksumus samuti mõistlikuse piires. Vaata näiteks sellel tänaval, mis Solarise juurest Pärnu maantee poole jookseb ootavaid taksosid..... hea kui mõne normaalse leiab, enamasti peab ikka natuke eemale jalutama ja takso tellima. Vanalinnast ei hakka üldse rääkimagi. Ja alati on need kahtlased kas logota FIE-d või siis nagu ise juba vihjasid mingite libalogodega taksod.
Piirhinna kehtestamist ma ei teadnud, see on igati teretulnud nähtus icon_smile.gif Ja selles mõttes ära võta isiklikult, et usun et oled igati viisakas ja aus taksojuht. Aga kahjuks see ikka minu arvamust ei kõiguta, et paljude logota taksode kohta on vaid ebatsensuurseid sõnu öelda.
tagasi üles
elukas
Kreisi kasutaja
elukas

sõnum 01.12.2015 17:40:23 vasta tsitaadiga

Nii, nüüdsest Reval Takso Taxifyst läinud, dispetsherid kasutavad Taxigo haldamissüsteemi. Praegu veel natuke nagu üleminekuaeg aga ilmselt pole juhtidel tippajal mõtet enam taxifyd lahti hoida.

Taxigol on huvitav omadus, näidata mis keeles on juht suhtlemisvõimeline. Kunagi enne kui näppisin Taxigod, oli huvitav näha et nii mõnegi ida taustaga firma juhi puhul oli ainult vene lipp icon_biggrin.gif Igatahes on nad nüüd aru pähe võtnud kõigile selle eesti lipu ka lisanud, ehkki ise kliendina eelistaks teada et eesti keel pole variant.

tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 01.12.2015 18:13:16 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Nii, nüüdsest Reval Takso Taxifyst läinud, dispetsherid kasutavad Taxigo haldamissüsteemi.

njaa, keeratigi vint üle

tagasi üles
crackpot
HV kasutaja
crackpot

sõnum 01.12.2015 20:40:36 vasta tsitaadiga

Äi ole see Revalile viimane vint, Revali logosid Taxify ei näppinud, aga Reval on "siseringis" mõnda aega teada kui Taxigo-sse tulija.

Taxigo on väike ja vaikne asjaajaja, kel on õnnestunud koondada Raadio, Sinu, Sõbra (kasutas ka enne Taxify dispetšerlahendust ja otsustas ümber Taxigo kasuks nagu Reval), Reval, Inter? ... ja Taxigo app-is ei ole ÜHTEGI nn rendiautot ega muud "halli ala" - kõik on taksoveoloa ja sõidukikaardiga õigusaktide kohased kulgurid/juhid.

Taavet vs Koljat - vaatame showd edasi.

viimati muutis crackpot 03.12.2015 13:26:35, muudetud 2 korda
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 01.12.2015 20:43:42 vasta tsitaadiga

crackpot, tänud info eest thumbs_up.gif
Ma vanasti Taxifyd ikka promosin eesrindlikkuse pärast, ise sentigi selle eest saamata.
Vähemalt ei ole mingit huvide konflikti.

tagasi üles
crackpot
HV kasutaja
crackpot

sõnum 01.12.2015 21:00:46 vasta tsitaadiga

Just saabus SMS Taxify-lt (vist kõikidele juhtidele, sest Revalis ma ei sõida):

"Hea partner!
Revali juhtkonnal puudub ligipääs Taxifyle ja Taxify kasutamise pärast Sa muretsema ei pea icon_smile.gif
Sinu Taxify konto töötab edasi ja homme tuleb ka täpsem info superheade pakkumistega!
Küsimuste ja muredega helista igal ajal 58842246"

Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 01.12.2015 21:04:31 vasta tsitaadiga

crackpot kirjutas:
Just saabus SMS Taxify-lt (vist kõikidele juhtidele, sest Revalis ma ei sõida):

"Hea partner!
Revali juhtkonnal puudub ligipääs Taxifyle ja Taxify kasutamise pärast Sa muretsema ei pea icon_smile.gif
Sinu Taxify konto töötab edasi ja homme tuleb ka täpsem info superheade pakkumistega!
Küsimuste ja muredega helista igal ajal 58842246"

icon_eek.gif

Ütleks kokkuvõtteks, et sotsiaalmeedia jõudu on seni alahinnatud.
Nüüd vast küsitakse enne osapooltelt nõu ja arutatakse läbi? icon_rolleyes.gif

tagasi üles
RustyZ
HV Guru
RustyZ

sõnum 01.12.2015 22:58:54 vasta tsitaadiga

Lol, et räägivad et juhtkond ei saa teada kui taxifyga sõidad? Naljakas värk käib. Ei tõmba miski isegi kliendina seda äppi enam kasutama.
tagasi üles
inca
HV Guru
inca

sõnum 02.12.2015 01:49:09 vasta tsitaadiga

Masendav. Silme all läheb tänuväärne rakendus untsu... icon_neutral.gif
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 02.12.2015 01:56:07 vasta tsitaadiga

Tõenäoliselt teevad nad omad järeldused ja päris untsu ei lähe. Aga noh, kui ka läheb pole hullu kuna alternatiivseid võimalusi on ka siin teemas pakutud ja elu läheb edasi icon_smile.gif
tagasi üles
mufferino
Kreisi kasutaja

sõnum 02.12.2015 04:17:46 vasta tsitaadiga

elukas kirjutas:
Nii, nüüdsest Reval Takso Taxifyst läinud, dispetsherid kasutavad Taxigo haldamissüsteemi.

Ja antigi põhjus miks taxify uninstallida .. lähen alternatiivide manu senikaua kui keegi mõistuse pähe võtab ja taxify'sse reval tagasi tuleb thumbs_down.gif
Kommentaarid: 33 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 32
tagasi üles
crackpot
HV kasutaja
crackpot

sõnum 02.12.2015 21:08:16 vasta tsitaadiga

http://geenius.ee/uudis/eesti-teeb-ajalugu-uberi-äpp-hakkab-uuel-aastal-automaatselt-infot-juhtide-teenistuse-kohta

Pole saladus, et ametliku taksondusegi maksuauk on miljoneid eurosid aastas - eks näis, mida takso hinnad teevad kui MTA kõigil kõrvad ja kõri pihku võtab, kuigi võib arvata, et veel paar aastat läheb aega reaalselt toimiva ühtse rakenduse jaoks.

Samas nt Taxify "rendiautode" kohta saaks MTA soovi korral ilmselt kohe andmed, Taxify fikseerib nende kassa ja võtab ise 20% ... MTA tahaks ka brutosummalt 20% kui pole tegemist FIE v OÜ-ga, kes Taxifyle makstu, kütuse jne kulusse saaks panna.

Edit:

Veel üks link: http://tarbija24.postimees.ee/3421181/taksotellimise-mobiilirakendus-ullatab-uuendusega

Tore, et ka teised kajastust saavad.
tagasi üles
sooty
HV veteran

sõnum 02.12.2015 21:16:09 vasta tsitaadiga

.....

viimati muutis sooty 02.07.2020 15:54:21, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 12
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 02.12.2015 21:35:09 vasta tsitaadiga

Mujal maailmas on isegi see ulme, et tuludeklaratsiooni ei peagi isiklikult paberi peal kohale viima, mis keerukamast andete edastamisest siis veel rääkida saab icon_biggrin.gif
tagasi üles
mtakso
HV vaatleja
mtakso

sõnum 02.12.2015 23:45:34 vasta tsitaadiga

Tänase Reval takso teemal - enamus nende logo all töötanud juhte on FIE juhid kes võivad vabalt liikuda mis firmasse nad soovivad.

Seni on seis olnud Revali juhtkonna kahjuks. Taxify annab juhile 60% tellimustest, aga Taxifyle maksab juht 30% ning taksofirmale 70%. Kuna see trend läks iga kuuga dispetšerite kahjuks siis otsustas Reval omandada osa Taxigo rakenduses ning proovib veenda juhte Taxifyst loobuma.

Juba esimese päevaga on kümned juhid Revalist lahkumas Taxify kasuks ning teeme tööd, et enamus nendest oleks ka tulevikus läbi Taxify saadaval.

--

Taxigo kuulub 3-4 Tallinna taksofirma omanikule ning enamus taksojuhtidel on selge, et kui nad soovivad maksta kõrgeid tasusid ja toetada omanikke siis kasutavad Taxigot. Kui soovivad vabamat graafikut ja 2x väiksemaid kulusid siis sõidavad Taxifyga. Hetkel on Taxigol eelis, et seal kuvatakse tuntud firmade logosid kuid teeme Taxify meeskonnaga tööd et meie juhtide kvaliteet oleks sama hea ning paremalgi tasemel.

Linnade vahel leiad sõite Hoppiga http://gethopp.com
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 02.12.2015 23:53:49 vasta tsitaadiga

mtakso, ütle üks põhjus, miks teie ei võiks tuntud firmade logosid kuvada, kui nende firmade juhid teie all sõidavad. Kellel ükskõik on, need võtavad nagunii kõige lähema või kõige odavama. Aga kui ei ole ükskõik, siis miks seda infot peita? Minu jaoks on see umbes nagu poes - ma ei osta poeketi logoga tooteid, kuna ma tahan teada kelle toodet ostan. Samas paljud ostavad ja on rahul. Aga kui paneks kõigile toodetele poeketi brändi, siis paraku need kes enne rahul olid ostavad edasi, aga kes tootja järgi valisid, peavad edaspidi mõnes muus poes käima hakkama.
tagasi üles
mtakso
HV vaatleja
mtakso

sõnum 03.12.2015 00:04:29 vasta tsitaadiga

Taksofirmade peamine sissetuleku allikas on autorent ja frantsiisitasu, kolmandaks järgneb tellimuste tasu.

Enamus Tallinna taksofirmad lubavad endaga liitunud juhtidel Taxifyd kasutada, aga on keelanud Taxifys oma kaubamärgi kuvamise. Nad loodavad et see hoiab juhte veel firmades mõni aeg kinni, et nad saaksid oma ebamõistlikke tasusid koguda. Kui logode kuvamine ära kaob, ei ole enamus juhtidel mingit mõtet firmas olla ja logo eest maksta. See tähendab et veel rohkem juhte säästab kuus 100-200€ kulusid ja liitub otse Taxifyga.

Sinu näite puhul on oluline eristada et toode/teenus on ikkagi juht koos autoga. Nii Taxify kui ka taksofirma (näiteks Tulika) on ainult selle teenuse vahendaja.

Linnade vahel leiad sõite Hoppiga http://gethopp.com
tagasi üles
elukas
Kreisi kasutaja
elukas

sõnum 03.12.2015 03:14:26 vasta tsitaadiga

Räägi sellest ka, kuidas Taxify tõstis Revali ja teiste tööde vahendamise hinda paar kuud tagasi ja uus hinnatõus oli plaanitud 1 Jaanuarile. Firma võttis selle hinnatõusu enda peale.
Või sellest kuidas Revali taksojuhte kutsutakse "kohvile" ja ajupesule.
Või sellest, kuidas isegi suur sõber Saksa takso, kelle piraatidest kogu see "privaatjuhtide" teema alguse sai, Teie juurest ära kibeleb.
Või sellest kuidas Villigitel sajab ninast vett sisse, nii "äratõusmise" tõttu, kui ka sellest et investorite karvased käed on lihtsalt nii tihedalt munade ümber firma halbade majandustulemuste tõttu.

Kui investorid tahavad langust peatada, siis võib taxifylt positiivseid üllatusi oodata, aga praegu seal valitseva usulahuga seda ilmselt pole mõtet.

Mingit massilist juhtide ületulekut pole toimunud ja kui mõni tahabki taxify alla sõitma minna, siis lahku minnakse sõpradena. Revali kirjadega autoga loomulikult konkurendi heaks tööle ei pääse.

See jutt 2x madalamatest kuludest on valelik demagoogia, taxigos leiduvate firmade frantsiisitasud on pigem väiksemapoolsed.
Samuti ei pea autot firmalt rentima. Ja tööde vahendamise hind oli enne taxifyd odavam.

Ebamõistlikest tasudest niipalju, et ühegi teise firma taksojuhtidel pole vaja üleval pidada nii uhket, üle kolme korruse ulatuvat kontorit kui seda on taxify omadel.

tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 03.12.2015 03:49:56 vasta tsitaadiga

Njaah.... taxigo, taxipal, kutsutakso, taxify .... mõni jagab kodulehel baasinfot, mõnel pole midagi. Minu valik langeb kutsutakso-le, kui järgmine kord taksot tellida on vaja kuna seda on ikka mõni taksojuht, kellega sõitnud olen, maininud, aga teised on päris tundmatud.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  Bolti ja taksonduse teema mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 126, 127, 128  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.