|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
napoleon
Unknown virus

|
26.11.2015 15:05:03
|
|
|
mtakso, kui suvalisest taksofirmast takso tellin, siis by default saan jah kõige lähema, aga kui mul mingeid erisoove on, saan need dispetsherile öelda ja kui tal sobivat autot pakkuda pole, siis jääb diil selleks korraks katki. Lisaks kui ma helistan taksofirmasse, siis esmase valiku olen juba sellega teinud, mis firmasse üldse helistan.
Idee on ju hea, et kasutaja määrab seadetes oma hinna jm. eelistused ja app pakub siis by default välja tema nõuetele kõige paremini vastava auto. AGA kasutajale peaks siiski valik jääma ehk ikka see baari näide - kui mul on ükskõik, siis võin öelda andke lihtsalt üks õlu, aga kui päris ükskõik pole, siis saan küsida joogikaarti ja valida pakutavate seast enda objektiivsete või subjektiivsete eelistuste järgi sobiva. Ja subjektiivseid eelistusi võib olla igasuguseid - võibolla mulle näiteks firma X takso ei meeldi selleks, et see on valget värvi Ja firmat Y võin sellepärast eelistada, et mu onupoeg on seal osanik. Ja firmat Z väldin põhimõtteliselt kuna nende agressiivne reklaam on hakanud närvidele käima. jne.
|
|
| Kommentaarid: 78 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
crackpot
HV kasutaja

|
26.11.2015 15:57:43
|
|
|
| mtakso kirjutas: |
2) Sajad juhid tuleksid oma firmadest ära ainult Taxify alla, et iga kuu tellimuste pealt 100-150€ säästa. Mida kiiremini hakkavad üksikud juhid saama sama palju tööd kui brändifirmade omad, seda rohkem neid ära tuleb ning see võimaldab neil 10-15% kulusid säästa, mis kajastub ka kliendi hinnakirjas.
Tagasiside teretulnud  |
Taksojuhi loogika vist, aga palun selgitage lähemalt.
Juht loobub frantsiisist, mis mul nt on keskmiselt 8 protsenti kuludest, tuleb taxify alla, teeb hinna 5 protsenti soodsama...kust ta võidab, sama kassa jaoks rohkem sõites ja kütust makstes?
Eriti kui firmalt saadavat tellimused ka ära langevad, te ei saa piisavat töövoogu asemele pakkuda.
Meie firmast on ainult Taxify alla mindud ja käive on vähenenud, on tagasi tuldud, nüüd sügisel ja uuesti frantsiisiga nn kurje firmsomanikke nuumama hakatud, praegu on nii lihtsalt mõistlikum.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
26.11.2015 16:35:42
|
|
|
mtakso, põhjus võib triviaalne olla, napoleon seletas lahti.
Kunagi alguses oli taksode valik eriti mugav, ülevaatlik ülevalt alla sirvimine (nagu HinnaVaatluses), mitte praegune üks-haaval paremalt vasakule.
Selle vertikaalse sirvimise koos firma logode kuvamisega võiks taastada.
Võiksite Taxify appis vähemalt sellise valiku kuhugi lisada.
Praegune on ühepoolselt peale surutud valik, taksojuhil või kliendil valikuvõimalust pole.
Või õigemini ju on. Kui praegune olukord jätkub, kus vaid Taxify poolselt defineeritakse ja dikteeritakse "mugavust", hakkan mina mugavavaid alternatiive kaaluma.
Disclaimer: Kunagi sai HV poolt Taxify-d promotud just selle mõttega, et HV kasutajaskonna poolt saame teenust mõjutada mugavamaks.
Praegu seda motiivi enam ei näe, kuna mitte ühtegi ettepanekut pole arvesse võetud.
_________________ Erakopeerimistasu tõstmise ettepaneku tagasilükkamine
Hinnavaatlus.ee - leia parim hind!
HV-s ID-kaardiga autentimine |
|
| Kommentaarid: 463 loe/lisa |
   |
5 :: |
7 :: |
360 |
|
| tagasi üles |
|
 |
softis
HV Guru

|
26.11.2015 17:38:11
|
|
|
mtakso, te selgelt kasutate ära praegu turupositsiooni ja surute läbi uuendusi, mis oleks kasulik teile kui teenusepakkujale eraldi firmana.
Lööge rakendus kaheks - üks teie autode ja teine klientide valitavatele, siis võite rääkida oma tingimustest ja juhtidest.
Teie klientide tagasiside juttu ma ei usu. FB lehel ainult otsite põhjendusi, miks üks või teine valik peaks teie meelest kleindile kasulik olema. Paari küsimuse järel jätate üldse pooleli vestluse.
Ja miks ma ei tohi valida kindlat autot? Miks teie arvate, et ma PEAN valima lähima masina teie soovitusel?
Tõtt-öelda olen ka hakanud rohkem jälle helistama kui teie rakendust kasutama. Justnimelt selletõttu, et saan ise firmat valida.
_________________ www.FunBox.ee - kvaliteetsed õhupallid, värvikad kostüümid ja kõik muu vajalik meeldejääva peo korraldamiseks! |
|
| Kommentaarid: 21 loe/lisa |
   |
21 |
|
| tagasi üles |
|
 |
markedmen
HV kasutaja

|
26.11.2015 17:48:14
|
|
|
| Kasutasin ka mõnda aega tagasi veel Taxify'd, kuid nende järjest tulevate absurdsete uuenduste tõttu hakkasin kasutama Uberit. Palun tehke nüüd endale korralikult kindlaks, mis teenust te osutada tahate. Ma saan aru, et teid ajab vihale Uberi edukus ning teilt turuosa röövimine, kuid äkki tuleks jääda oma nišši juurde ning tegeleda tavaliste taksofirmade dispetšeri asendamisega, mitte hakata nüüd järjest taksofirmasid kottima ning nende logosid/firmasid inimeste silme alt kaotama. Sellise tegevusega lasete te endale kohe kindlasti jalga, üsna pea saadakse aru, et teie ühtse halli massi tekitamine ei sobi nii taksojuhtidele ega klientidele ning turule tuleb keegi uus sellise rakendusega, nagu Taxify alguses oli. Ütlen päris ausalt, et mul on kindlad soovid taksole, täitsa firmapõhiselt ning Taxify'd kasutasingi just nimelt sellepärast, et saaks kiirelt ülevaate, kas antud firmal on mõni takso vaba ning läheduses. Kui ma tahan suvalist lähimat autot, mis kiirelt kohale jõuab, kasutan ma niivõinaa Uberit.
|
|
| Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
6 |
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
26.11.2015 17:49:00
|
|
|
Mulle millegipärast tundub, et probleemi juured on hoopis sügavamal kui inimeste arvamusega arvestamine. Ehk mulle tundub, et taxify pikem eesmärk ongi juhid firmadest enda alla meelitada ja sellega suurem osa taksofirmasid välja suretada ning siis juhtidele juba oma logo peale suruda. Ehk kui algne idee oli viia kokku teenusepakkuja ja klient, siis nüüd tahavad nad ise teenusepakkuja olla. Kui see läbi läheb, siis pole see kindlasti klientide huvides kuna konkurents väheneb ja saab hakata teenust hinna või tingimuste mõttes kliendi jaoks ebasoodsamaks muutma.
Samas ei pruugi see üldse läbi minna. Taxify on täna vaid üks app. Kui juhid ega kliendid enam rahul pole, küll siis tuleb mingi alternatiiv.... või noh, tegelikult alternatiiv on juba täna olemas.
|
|
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
RustyZ
HV Guru

|
26.11.2015 17:56:52
|
|
|
loen esimest korda seda teemat ja avastan, et enam/varsti ei saa firmat valida millega sõidad? What?
Rahahimu on teil suur, aga selle kõrval vist hakkab loogiline mõtlemine kaduma.
Edaspidi siis pigem helistan ja maksan kui sõidan loteriiga - ma põhimõtte pärast valin ainult teatud taksofirmade hulgast. Sest tean et seal on alati oodatud kvaliteet.
_________________ Wreckfest 2 server: 136.243.70.252:30102 | parool: isamaa (kui on enabled) |
|
| Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
1 :: |
11 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
   |
360 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mtakso
HV vaatleja

|
26.11.2015 18:02:44
|
|
|
Saame aru, et kasutajatele võib logode kaotamise idee esialgu pahameelt tekitada, seega selgitame veel enda loogikat.
1) Maailmas on kümneid populaarseid taksorakendusi, mis pakuvad inimesele valiku paarist kategooriast ning saadavad lähima auto. See tagab 20-25% suurema efektiivsuse, mis tähendab et auto jõuab kiiremini ja säästab kulusid.
Taxify on täna üks väheseid appe, kes pakub konkreetse auto valimise võimalust ning see on meile selgelt miinuseks. Väljaspool Eestit on ka meil kategooriate süsteem ning tänu sellele suudame seal Tallinnaga võrdset kohalejõudmise aega pakkuda oluliselt väiksema autopargiga.
2) Kuna enamus kasutajaid on harjunud mõne taksofirma brandiga, siis olemegi selle suunas liikunud samm-haaval üle aasta. Juba suvel olid pooled Taxify juhid väikestest (alla 10 juhiga) firmadest ning nad saavad ainult 10-15% vähem tööd kui tuntumad brandid. Vaatame pidevalt kasutajate tagasisidet ja teeme uuendusi, mis suurendavad tellimuste mahtu - see on meie ainuke sissetuleku allikas.
3) Taxifyl on baas kvaliteeditase autodele ja juhtidele, ning see on oluliselt kõrgem kui enamikes taksofirmades. Näiteks on meil automaatne blokeering juhile kelle reiting on alla 4.4 tärni. See ei rakendu mitme meie partnerfirma puhul, kes leiavad et see nende juhid ei vasta sellele tasemele.
Logode kasutamine ei tähenda kindlasti, et inimesed satuvad Taxifyst mõne umbvenekeelse kehva auto peale, sest selliseid meil süsteemis lihtsalt pole. Taksofirmale helistades inimesed kvaliteedi "loterii" pärast ei muretse, Taxify puhul aga veel küll. Teeme iga päev tööd, et meie tase tõuseks.
_________________ Telli takso 2-klikiga nutitelefonist või veebilehelt http://taxify.ee
Linnade vahel leiad sõite Hoppiga http://gethopp.com
viimati muutis mtakso 26.11.2015 18:36:17, muudetud 1 kord |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
26.11.2015 18:06:20
|
|
|
| tsitaat: |
Taxify on täna üks väheseid appe, kes pakub konkreetse auto valimise võimalust ning see on meile selgelt miinuseks.
|
ei ole enam ju seda võimalust, üks suur hall mass
See auto/firma eristamine oligi teie üheks eeliseks Uberi ees.
Praegu on tegemist selgelt taandarenguga!
Saan ma nüüd õigesti aru, et tegu on pöördumatu otsuse ja jäätegi selle juurde?
Või on veel siiski lootust, et klientide ja taksojuhtide survel taastate endise seisu?
HV-s ID-kaardiga autentimine
viimati muutis Tanel 26.11.2015 18:07:20, muudetud 1 kord |
|
   |
360 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mtakso
HV vaatleja

|
26.11.2015 18:07:53
|
|
|
Erinevalt taksofirmadest või Uberist saab Taxifys valida isegi konkreetse auto mudeli ning see valik pole kuhugi kadumas. Vali täpselt selline auto mis soovid - elektriauto, buss või Tesla. Kõik on olemas
Taksofirma logo ei garanteeri kuidagi kvaliteeti, igas firmas leidub paremaid ja halvemaid juhte ning autosid.
_________________ Telli takso 2-klikiga nutitelefonist või veebilehelt http://taxify.ee
Linnade vahel leiad sõite Hoppiga http://gethopp.com |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
   |
360 |
|
| tagasi üles |
|
 |
softis
HV Guru

|
26.11.2015 18:18:04
|
|
|
Tanel, loe eelmist mtakso postitust uuesti - EI saa enam ise valida, ainult tüübi
Ehk et, mis see alternatiivne app on, millest sa rääkisid?
mtakso, te ju selgelt tahategi ainult oma firma alt taksosid lõpuks pakkuda nagu uuendustest aru saada. Miks te seda otse välja ei ütle siin? Lehes küll andsite sellest julgelt teada.
_________________ www.FunBox.ee - kvaliteetsed õhupallid, värvikad kostüümid ja kõik muu vajalik meeldejääva peo korraldamiseks! |
|
   |
21 |
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
26.11.2015 18:20:45
|
|
|
| mtakso, su jutust on ikka päris mitu korda läbi käinud, et taksofirma võtab vabalt suvalise umbkeelse gennadi tööle ja neil on pohhui palju juht kliente saab kuna nende sissetulek tuleb peamiselt autorendist. Mina vaidleks sellele vastu. Taksojuht ei ole pärisori, kui ta mõne logo all sõites piisavalt kliente ei saa, siis läheb ta ju mõnda teise firmasse ja kui mingi suvaline gennadi firma maine alla viib, siis ei saa ka korralikud juhid selle firma logo all nii palju kliente kui varem. Seega on maine hoidmine ja klientide rahulolu vägagi taksofirma huvides. Ja taksofirmat ei tehta teps mitte nii uisapäisa kui mingit appi kuna autode soetamise näol on seal tegemist päris tõsise investeeringuga. Pigem võiks app-i kohta öelda, et see ju ainult vahendab klienti ja teenusepakkujat ja kui klient teenusega rahul pole, siis esitagu oma pretensioonid taksojuhile või tema tööandjale. Umbes samamoodi, et kui HinnaVaatluses mõne toote välja valin ja see toode ootustele ei vasta, siis pole erilist pointi Tanelit peksma hakata.... kui siis ainult niipalju, et kui mõne pakkujaga pidevalt jamad on, siis kaaluda temaga koostöö lõpetamist.
|
|
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
   |
360 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mtakso
HV vaatleja

|
26.11.2015 18:38:35
|
|
|
Tänud tagasiside eest!
Softis: hetkel on Taxifys umbes pooled juhid väikestest firmadest, suuremas osas FIE-d. Kuna see võimaldab neil kulusid säästa ning seeläbi ka kliendile hindasid alandada, siis muidugi on meie huvides et neid juhte oleks rohkem. Nad ongi täna mõnes mõttes "Taxify" taksod - meie poolt lühike koolitus ning me vastutame kliendi kaebuste ja kvaliteedi eest.
Napoleon: Meile kirjutab iga nädal kümneid kliente, kellel on erinevaid juhtumeid - näiteks unustasid rahakoti autosse jne. Vaadates kui aeglaselt taksofirmad neid lahendavad, siis peame platvormina ise vastutama et kliendil hea kogemus oleks. Näiteks AirBNB vastutab sama moodi kui nende host midagi valesti teeb.
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
26.11.2015 18:38:35
|
|
|
| Tanel kirjutas: |
| See muutus oleks umbes sama, nagu HinnaVaatluses kaotaksin firmade nimetused ja logod ära, kuvaksin vaid hindu. |
Just. Ja mitte ainult müüjate vaid ka tootjate ning toodete logod ja nimetused. Näiteks pole ju vaja rohkem teada kui seda et 500GB SSD ketas ja maksab x raha, keskmise kasutaja jaoks on ketas ketas ja pole vaja teda liigsete detailidega koormata.... küll keskkond teab paremini mis talle hea on
|
|
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
26.11.2015 18:44:37
|
|
|
jutt oli firma välistamisest.
Kuna mul praegu see võimalus puudub, siis ma ei saa enam Taxify kasutada  |
Sama siin...
| softis kirjutas: |
| Ehk et, mis see alternatiivne app on, millest sa rääkisid? |
_________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen!
|
|
| Kommentaarid: 236 loe/lisa |
   |
196 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
   |
360 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
26.11.2015 18:50:49
|
|
|
| Etz kirjutas: |
| softis kirjutas: |
| Ehk et, mis see alternatiivne app on, millest sa rääkisid? |
 |
http://www.kutsutakso.ee/ kasutan mina nüüdsest rohkem.
Kui Taxify oma poliitikat ei muuda, siis nii jääbki. |
| ot: |
| Ma miskipärast oletasingi seda... |
|
|
   |
196 |
|
| tagasi üles |
|
 |
RustyZ
HV Guru

|
26.11.2015 18:55:04
|
|
|
Lõpetage häma kallid taxify arendajad.
Kui ma tellin teenust on mul õigus valida teenusepakkuja ise. Ei tea kas seadus on olemas aga võiks olla et firma nime ei tohi varjata.
See kaotab ka firmade vahel igasuguse brändingu olulisuse turunduses.
Kui te tahate teha oma taksofirmat siis tehke. Võtke autod, juhid, makske neile palka. Ärge kottige teisi firmasid.
Firmaeelistused on seotud nii heade kui halbade kogemustega. See ei puuduta ainult autot vaid ka puhtust, juhtide meeldivust jne.
Tänan et teavitasite, et olete ülbed ja mitte kliendikesksed.
_________________ Wreckfest 2 server: 136.243.70.252:30102 | parool: isamaa (kui on enabled) |
|
   |
11 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mtakso
HV vaatleja

|
26.11.2015 19:00:11
|
|
|
Taxify ongi täna Tallinna suurim teenusepakkuja - meil on üle 500 juhi, kes ühegi traditsioonile taksofirma all ei sõida. Iga kuuga kasvab ainult Taxifyga sõitvate juhtide arv, sest nad säästavad võrreldes oma taksofirmaga 100-200€ kulusid.
Samuti pühendame klientidele oluliselt rohkem kui ükski taksofirma Tallinnas. Juhtidele ning autodele standardid, reitingute vaatamine, hinna alandamine jne. Teame väga hästi et edu alus on parim hinna & kvaliteedi suhe. Logode eemaldamine aitab pikas perspektiivis sellele eesmärgile kaasa, aga tänasest tagasisidest on näha, et üleminekuga ei saa kiirustada, sest paljud kasutajad ei ole Taxify juhtidega sõitnud.
|
| tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
26.11.2015 19:03:52
|
|
|
mtakso, lihtne näide, miks näiteks mulle see ülioluline on...
Ma nimelt, enamasti sõidan taksokaartidega, need on aga enamasti seotud mingi kindla ettevõttega, kes teenust pakub...
Seega mul on ka vajadus firmasid valida, kelle juht mind teenindab, suvalise Gennadi puhul ma pean need sõidud kõik omast taskust kinni maksma...pole just nagu meeldiv alternatiiv.
Ehk siis antud juhul tähendab see otsus mulle kui kliendile, teenuse ebamugavamaks muutumist, sest see toob kaasa üleliigset ajakulu ja paberi majandusega sekeldamist.
viimati muutis Etz 26.11.2015 19:05:45, muudetud 1 kord |
|
   |
196 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mtakso
HV vaatleja

|
26.11.2015 19:05:14
|
|
|
Firmakaardid on arusaadav olukord ning seetõttu ongi enamus firmadel logod endiselt alles. Kui sind teenidavat firmat seal pole, siis palun anna meile teada.
Samuti pakub Taxify oluliselt mugavamat ärikliendi lahendust, millega on liitunud juba enamus suuremad kliendid (näiteks Transferwise, Swedbank, Elion jne). Telli mistahes auto Taxifyst tahad ning saad kuu lõpus firmale ühe arve.
|
| tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
26.11.2015 19:06:50
|
|
|
| Telli mistahes auto Taxifyst tahad ning saad kuu lõpus firmale ühe arve. |
Ma paraku ei ole ettevõtte omanik ja ei otsusta neid asju, kelle kaart mulle parasjagu pihku pistetakse...
|
|
   |
196 |
|
| tagasi üles |
|
 |
2ndalpha
HV kasutaja

|
26.11.2015 19:12:27
|
|
|
Hetkel Taxify konkureerib taksofirmadega. On selgelt näha, et uus suund on olla samasugune full-stack teenus nagu Uber, et kontrollida ise kogu teenust ja võtta nö vahemehed vahelt.
Loodan, et inimesed lähevad sellega kaasa, hetkel on selgelt näha, et see tekitab paljudes pahameelt.
See liigutus meenutab hiljutist Bondora muudatust kus investeerimine käib vaid ühe parameetri alusel - riskitase. Enne sai väga peensusteni valida kuhu investeerida. Paljud investorid hääletasid jalgadega.
|
|
| Kommentaarid: 23 loe/lisa |
   |
22 |
|
| tagasi üles |
|
 |
crackpot
HV kasutaja

|
26.11.2015 19:18:42
|
|
|
Kergelt koomiliseks kisub.
Taxify tahab ainult head, kõigile, aga oh häda, igasugu tohlakad, nii kliendid kui juhid ei saa sellest aru. Raske juhus.
Btw - lisaks Kutsu Taksole võiks taxifyle alternatiivi otsijad ka Taxigo ära proovida, algul oli tegemist nutikatastroofiga kliendi poolel, nüüd ei anna vinguda - näed ära taksofirma, hinna, kauguse ja auto foto ka.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
26.11.2015 19:39:00
|
|
|
Renka, no pikemas perspektiivis nad seda ju üritavadki, et olla mitte vahendaja vaid taksofirma. Aga hetkel puudub neil selge kontseptsioon, kuidas seda saavutada ja lihtsalt sahmivad tekitades pahameelt nii klientides kui juhtides. Ma tean kuidas mina seda teeks, aga mida minusugune tohlakas kes elu aeg palgatöölisena leiba on teeninud ikka teab, ju siis on see sahmimine vajalik
|
|
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Renka
HV Guru

|
26.11.2015 19:47:37
|
|
|
napoleon, eemaldasin oma postituse - natuke jama kirjutasin osades punktides
Anyway - point oli selles, et kui tahate Uberit teha siis tehkegi - aga ärge sundige taksofirmasid selleks - oma turupositsiooni ära kasutades. Samas Uber on juba olemas - jäite hiljaks sellega. Kuigi kontseptsioon kui selline oli ammu välismaisel turul olemas ja oleks võinud siis ju alternatiivse rakendusena varem teha. Praegusel hetkel olete hiljaks jäänud - Uberi rahakott on ka kindlasti suurem, et oma turupositsiooni kaitsta.
Samas lõpuks otsustab turg/klient - kui rakendus vajadusi ei kata siis on ka konkreerivaid teenuseid õnneks.
Disclaimerina lõppu, et ise olen Taxify kasutamisest loobunud ja kolinud Uberi peale oma väheste sõitudega. Mulle sobib, et määran oma alguspunkti - tuleb auto ja sõidan. Ma ei pea eri hinnastuste peale mõtlema ega ka kohale jõudes maksmise peale.
_________________ There is no place like 127.0.0.1 |
|
| Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
2 :: |
61 |
|
| tagasi üles |
|
 |
RustyZ
HV Guru

|
26.11.2015 19:51:17
|
|
|
Taxify ongi täna Tallinna suurim teenusepakkuja - meil on üle 500 juhi, kes ühegi traditsioonile taksofirma all ei sõida. Iga kuuga kasvab ainult Taxifyga sõitvate juhtide arv, sest nad säästavad võrreldes oma taksofirmaga 100-200€ kulusid.
Samuti pühendame klientidele oluliselt rohkem kui ükski taksofirma Tallinnas. Juhtidele ning autodele standardid, reitingute vaatamine, hinna alandamine jne. Teame väga hästi et edu alus on parim hinna & kvaliteedi suhe. Logode eemaldamine aitab pikas perspektiivis sellele eesmärgile kaasa, aga tänasest tagasisidest on näha, et üleminekuga ei saa kiirustada, sest paljud kasutajad ei ole Taxify juhtidega sõitnud. |
Ja juhtide ja puhtuse kvaliteet on seinast seina. Mis vahet seal on kas need juhid kes mulle enne ei meeldinud sõidavad kroonitaksos või teie all. Te pole teenusepakkuja vakd teenuse vahendaja.
Edit: olen korduvalt taxifyga sõitnud ja valinud endale meelepärase firma. Kui nüüd tuleb mulle mingi selline keda enne oleksin ignond siis see pole kuskilt otsast hea.
Krt lausa vihale ajab selline ignorantne pealesurumine.
|
   |
11 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mtakso
HV vaatleja

|
26.11.2015 20:01:37
|
|
|
Tänud Renka!
Taxify liigubki suunas, et meie võtame vastutuse hinna ja kvaliteedi osas. See on ainuke võimalus pikemas perspektiivis konkureerida ning appi mugavamaks teha.
Täna on meil ca 50% juhte otse Taxify kasutajad, järgmise aasta jooksul ilmselt 90%. Kui oleme kindlad, et kategooriates on kvaliteeditase tagatud ja hinnatase fikseeritud, siis saame ka automaatset valikut pakkuda.
Renka, kas UI lihtsustamisel kasutaksid pigem Taxifyd või on meil veel midagi puudu?
|
| tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
26.11.2015 20:05:10
|
|
|
| RustyZ kirjutas: |
Edit: olen korduvalt taxifyga sõitnud ja valinud endale meelepärase firma. Kui nüüd tuleb mulle mingi selline keda enne oleksin ignond siis see pole kuskilt otsast hea. |
Huvipärast uurin - mis vahe on nende keskmise ja odavama otsa taksofirmadel Su (ja Taneli ja vist oli keegi veel) jaoks?
St ma olen ise 3-5 aastat tagasi sõitnud töökoha tõttu mingite kallimate taksodega (Tallink äkki, pole enam kindel). Ei olnud nagu millegi üle kurta, reeglina suutsid veerand tunniga ikka kohale veereda, juhid ja masinad olid ka okei. Praegu nüüd aasta või paar olen vajadusel kasutanud eranditult Taxify'd (ning sõite on ikka julgelt kahekordne number) ja kogu aeg valinud hinna järgi (odavamaid). Ei oska nagu neil kuidagi vahet teha... st auto on mõne minutiga kohal, masin on puhas, juht viisakas. Vist ühe korra olen pannud tagasisideks midagi muud kui "5" aga ei mäleta isegi põhjust enam (küll aga kribasin selle ka sinna tagasiside-reale). Reval oli vist viimati aga on miskeid muid ka olnud, FIEsid jms.
Ehk siis minu jaoks on ükskõik, mis logo kellelgi auto küljes ripub. Ning sooviks aru saada (ilma tagamõtte või norimiseta), mille järgi veel on võimalik valida peale hinna? OK, elektriautot olen tõesti eelistanud ühel korral.
|
|
| Kommentaarid: 186 loe/lisa |
   |
147 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Renka
HV Guru

|
26.11.2015 20:15:19
|
|
|
| Renka, kas UI lihtsustamisel kasutaksid pigem Taxifyd või on meil veel midagi puudu? |
Hind peab olema ühtne - mul ei ole mittemingisugust huvi takso tellimisel HinnaVaatluse ja kalkulatsiooniga tegeleda. UBeril on üks konkreetne mulle aktsepteeritav hind ja siiani minu kogemuses igati soliidne teenus ning ülimugav makseviis. Kas ma tagasi koliks? Ei tea. Olen Uberiga rahul. Samas kui teenused oleksid võrdväärsed siis tõenäoliselt eelistaks ettevõtet mille kasum jääb Eestisse. Aga suures pildis huvitab mind, et saan minimaalse vaevaga teenuse ja saan kiirelt kõik sellega seotu tehtud - alates tellimisest kuni tasumiseni.
Aga mis Taxify poolelt paljusid kindlasti häirib ja ka ennast mitte just hea pilguga vaatama ei pane on see, et te olete teenuse vahendaja - mitte pakkuja. Kuid üritate aina rohkem käituda kui teenusepakkuja ja seda oma koostööpartnerite arvelt. Minu ärieetika seda heaks kiita ei lase.
Suures pildis saan ideest aru ja lõpptulemusel minu silmis väga halba nagu ei oleks enamuse kleintide jaoks. Kuid tee selle saavutamiseks on minuarust oma suhteliselt monopoolset turupositsiooni ärakasutav. Miks ei võiks olla kaks teenust? Nii "vana hea" teenusevahendus kui oma fleet mis sõidab nn Uberi moodi. Selliselt jääb kõigile oma valikuvõimalus ja kes soovib saab lihtsat ja mugavat teenust kasutada juhtide poolt kes otse teile töötavad. Praegu on siiski suur osa taksoturust lihtsalt valiku ette pandud, et kas teevad ni inagu teie soovite või siis peavad alternatiivi otsima - jällegi vaba turumajandus - aga eetiline just ei tundu.
_________________ There is no place like 127.0.0.1 |
|
| Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
61 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
   |
360 |
|
| tagasi üles |
|
 |
RustyZ
HV Guru

|
26.11.2015 20:18:32
|
|
|
| Mark0 kirjutas: |
| RustyZ kirjutas: |
Edit: olen korduvalt taxifyga sõitnud ja valinud endale meelepärase firma. Kui nüüd tuleb mulle mingi selline keda enne oleksin ignond siis see pole kuskilt otsast hea. |
Huvipärast uurin - mis vahe on nende keskmise ja odavama otsa taksofirmadel Su (ja Taneli ja vist oli keegi veel) jaoks?
St ma olen ise 3-5 aastat tagasi sõitnud töökoha tõttu mingite kallimate taksodega (Tallink äkki, pole enam kindel). Ei olnud nagu millegi üle kurta, reeglina suutsid veerand tunniga ikka kohale veereda, juhid ja masinad olid ka okei. Praegu nüüd aasta või paar olen vajadusel kasutanud eranditult Taxify'd (ning sõite on ikka julgelt kahekordne number) ja kogu aeg valinud hinna järgi (odavamaid). Ei oska nagu neil kuidagi vahet teha... st auto on mõne minutiga kohal, masin on puhas, juht viisakas. Vist ühe korra olen pannud tagasisideks midagi muud kui "5" aga ei mäleta isegi põhjust enam (küll aga kribasin selle ka sinna tagasiside-reale). Reval oli vist viimati aga on miskeid muid ka olnud, FIEsid jms.
Ehk siis minu jaoks on ükskõik, mis logo kellelgi auto küljes ripub. Ning sooviks aru saada (ilma tagamõtte või norimiseta), mille järgi veel on võimalik valida peale hinna? OK, elektriautot olen tõesti eelistanud ühel korral. |
Ma ei räägi odava ja kalli vahest. On korralike keskmise ja soodsama hinnaga variante ka.
Mul on lihtsalt kogemused teatud firmadega kus juhid on halva Eesti keele oskusega, auto on seest räpane ja koliseb kiliseb, sõidustiil kahtlane, juht ise riides nagu mingi metsamees....suhtlemise viisakus jätab soovida jne.
Ma ei sõida mingite tallinkite jms kallite asjadega aga eelistan firmat valida. Taxifyd ignon edaspidi siinse kõneisiku suhtumise pärast.
|
   |
11 |
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
26.11.2015 20:22:40
|
|
|
Mark0, võta üks selline keskmine konjak. Ja proovi siis sellest 2x kallimat konjakit. Enamasti on erinevus täiesti tajutav, aga kindlasti ei saa nüüd öelda, et 2x kallim 2x parem on.
Aga eks väikseid erinevusi ikka tuleb alustades sellest kas auto on mugav, kas auto on suvel jahe ja talvel soe jne. Ja seda ei määra alati üheselt hind. Olen ikka mõne "Gennadi" otsa sattunud, kes ise ka autos mütsi ja kinnastega istub, kuna klienti oodates ei raatsi mootorit soojas hoida ja tänapäevane ökodiisel lihtsalt ei taha külmaga soojaks minna(okok, lõpuks läheb, aga mis mul sellest tolku kui see nii 20-30km sõidu järel juhtub). Teiseks on minu jaoks oluline, et juht eesti keelt valdaks ja seda tasemel, et ei peaks kõike aeglaselt ja lihtlausetega seletama ning üle kordama. Juhi linna tundmine tuleb ka kohati ikka kõvasti abiks, mõni teab kustkaudu tipptunnil kiiremini saab ja mõni istub tuima näoga ummikus. Auto margist jms. lähtuvalt võib tuua ka subjektiivseid asjaolusid.
Aga minu kogemus näitab, et kui sellist odavamat ja keskmist klassi vaadata, siis hinna ja kvaliteedi vahel väga otsest seost ei ole. Küll aga on seos taksofirma ja kvaliteedi vahel.
|
|
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
26.11.2015 20:25:18
|
|
|
Eks see noorematele üksikutele meestele sobib.
Aga kui on pere või viisaka seltskonnaga kuhugi minek, siis vaja ikka firma järgi valida küll, praegused no-name taksojuhid on seinast-seina ja riski peale juba ei lähe.
Vanast ajast mul taksode lühinumbrid õnneks kõik olemas.
P.S. Vihje. Soovitan hindamissüsteemi täiustada (kes üldse viitsivad kasutada ja hinnata):
a) Auto (tehniline seisukord, puhtus)
b) Juht (keeleoskus, kliendiga suhtlemine, riietus/puhtus, georgi lint? jah/ei)
Kui selle kahe parameetri järgi saaks valida taksosid (käsikäes koos mingist tärnist madalama hindega auto/juhi elimineerimisvõimalusega), oleks see ehk mõneti kompromissiks.
HV-s ID-kaardiga autentimine
viimati muutis Tanel 26.11.2015 21:45:02, muudetud 1 kord |
|
   |
360 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
26.11.2015 20:33:52
|
|
|
Ma igaks juhuks täpsustan, et mõtlesin just neid odavaid - et mis vahe neil on? See, et ma ei taju isegi vahet odavate ja kallite vahel, on hoopis teine teema.
Lisaks - ise sõidan Taxify odavaimate pakkumistega ka perega. St enamasti ongi taksoga liikumine perega (täpsemalt lausa väikse lapsega).
|
|
   |
147 |
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
26.11.2015 20:35:43
|
|
|
| Mark0, kui sa vahet pole märganud, siis võibolla sinu jaoks seda polegi. Punktist A punkti B saad enamasti iga taksoga.
|
|
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
26.11.2015 20:42:18
|
|
|
| napoleon kirjutas: |
| Mark0, kui sa vahet pole märganud, siis võibolla sinu jaoks seda polegi. Punktist A punkti B saad enamasti iga taksoga. |
Mhmh ja ma ei tahagi vaielda :). Lihtsalt tahaks vaadata nende peade sisse, kes tajuvad erinevust. Kuigi ma vist hakkan juba aduma ka iva - mina võtan hea meelega odavama hinna ning näiteks juhi kange eesti keel ei huvita üldse (seda enam, et sõidu ajal olen vait). Mõni teine ootab aga rohkem... noh, ilu või korrektsust või ma ei teagi.
Konjakivõrdlus on täitsa asjakohane, muide. :) Aga eks ma olen mõnes mõttes paras prole kah.
|
|
   |
147 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
   |
360 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
26.11.2015 21:44:33
|
|
|
| crackpot kirjutas: |
Kergelt koomiliseks kisub.
Taxify tahab ainult head, kõigile, aga oh häda, igasugu tohlakad, nii kliendid kui juhid ei saa sellest aru. Raske juhus.
Btw - lisaks Kutsu Taksole võiks taxifyle alternatiivi otsijad ka Taxigo ära proovida, algul oli tegemist nutikatastroofiga kliendi poolel, nüüd ei anna vinguda - näed ära taksofirma, hinna, kauguse ja auto foto ka. |
Tänud, installisin ära, proovin ära järgmine kord
|
   |
360 |
|
| tagasi üles |
|
 |
softis
HV Guru

|
26.11.2015 22:00:58
|
|
|
| Mark0 kirjutas: |
Kuigi ma vist hakkan juba aduma ka iva - mina võtan hea meelega odavama hinna ning näiteks juhi kange eesti keel ei huvita üldse (seda enam, et sõidu ajal olen vait). Mõni teine ootab aga rohkem... noh, ilu või korrektsust või ma ei teagi.
|
Kusjuures ma kohati mõtlen ka, et savi, sõit on sõit aga ...
Londonis sõitsin 2x Uberiga. Esimesel korral oli juht tausta poolest sisserändaja. Keel oli suus, auto korras ja kõik justkui toimis. Pakkus isegi pudelivett mulle pika sõidu ajaks. Peale sõitu oli ikkagi selline "meh, okei siis" tunne.
Teisel korral oli juht soliidses eas põlislondonlane ja auto samuti korralik. Vahe oli ometi nagu öö ja päev. Jutt ise juba oli hoopis teine ja ausalt - peale pea kahetunnist sõitu oli mitu päeva positiivne emotsioon veel sees.
|
   |
21 |
|
| tagasi üles |
|
 |
elukas
Kreisi kasutaja

|
26.11.2015 22:43:09
|
|
|
| wheels001 kirjutas: |
Miks Sa arvad, et rendiautod on tumedad piraattaksod, mille kvaliteet on alla igasuguse arvestuse? Räägin natuke enda kogemusest – käisin umbes aasta tagasi taksokoolitusel ja peale seda läksin ühte taksofirmasse. Seal ei küsitud minu käest isegi seda, kas ma olen taksokoolitusel käinud, räägimata mingist tausta kontrollimisest. Natuke küll tänavate tundmise kohta küsiti aga see selleks. Mitte mingeid lepingui jms minuga ei sõlmitud. Kätte anti üle 15 aasta vanune autoront, mille eest pidin maksma 40€ päevas (kõik kulud hinnas). Auto salong oli räpane ja hallitanud ning ligi 500000km sõitnud auto tehniline seisukord pehmelt öeldes vilets. Poole aasta jooksul, mis seal sõitsin jäin autoga 3 korda teele, seejuures ühe korra kliendiga. Kunagi teismeeas kui veel lube polnud sai tihti sõidetud ühe odavfirma taksoga, kolisevate autode roolis olid umbkeelsed suitsu järgi haisevad venelased. NN. Rendiautodele on selgelt paigas vanusepiir ja ka auto kontrollitakse liitumisel põhjalikult üle. Samuti tehti mulle nii UBERiga liitumisel taustakontroll ( tean teiste käest, et ka taxifys tehakse sama) ja hetkel rendin autorendifirmast 25-30€ eest päevas 2-3 aasta vanuseid autosi, mis on korralikult hooldatud ja viisaka välimusega. Kusotsast siis parema autoga (mis on enamvähem võrdväärne Tallinki ja Tulika autodega) kvaliteetse teenuse osutamine hämar ja ebakvaliteetne tegevus??? Ebakvaliteetne on pigem 20 aastat vana haisvate parsadega sõitvate umbkeelsete Gennadide ja Sergeide tegevus. Ja ärge unustage, et Eestis on REAALSELT taksoroolis istunud mõrvareid, röövleid ja narkomaane – alles oli üks artikkel kuidas korduvalt taksoroolist tabatud narkomaan vangi pandi. |
Rendiautod, privaatautod, renditaksod, uberitaksod, on hoolimata nimest siiski kokkuvõtvalt piraattaksod. Neid on seinast-seina kvaliteediga jms, nagu päris taksosidki. Eesmärk maksude vältimine ja mustalt sõitmine, mis annab tuntava rahalise eelise, lisaks kuni selleni välja et maksmata jäävad alimendid ja käiakse töötukassast toetust saamas. Need on näited keda ise tean. Aga kala mädaneb peast ja sealt peab alustama.
Tavalise taksojuhi tausta jah vahepeal ei kontrollitud, kuid nüüd uue ühistranspordiseadusega väljastab teenindajakaardi omavalitsus, kel samas on õigus kontrollida ka tavalise taksojuhi tausta. See tähendab seda, et on ette näha nii mõnegi paragrahvidega mehe suundumist piraattaksondusse.
Tausta niisama igaühel kontrollida pole võimalik, vähemalt vanasti ei saanud töötajakandidaadi kohta küll karistusregistrist andmeid. Mingi leping ilmselt sõlmiti, sest mupo ikka kontrollis aeg-ajalt selliseid asju.
Kui selle autorondi rendile võtsid, siis oli see enda otsus, astuda ka enda poolt ebakvaliteetseks peetavate teenusepakkujate hulka ja süüdistada võid küll ainult ennast. Räpasusega on see lugu, et selle saab ära koristada, seda tarkust soovitan tulevikus kasutada
Selle järgi et ise otsustasid pakkuda ebakvaliteetset taksoteenust, ei saa üldistada et kõik taksod on üdini pahad ja su praegune piraattakso on nüüd Tallina taksonduse helge päästja.
Praegu siin nõmmel taxify näitab et pakkumisel on rendiauto Seat Toledo aastast 2006. Sõidud saab sellega tehtud aga midagi erlist ei ole. Sellest veel vanemaidki olen näinud, niiet mingit kvaliteediplahvatust piraataksode poolt pole olnud.
| wheels001 kirjutas: |
Kustotsast UBER must majandus on? Seal laekub ja kogu raha ametlikult pangakontole ja selle pealt ei saa ju kuidagi maksudest kõrvale viilida. Pealegi, suur osa UBERi juhte ongi oma tegevuse ettevõtlusena registreerinud. Ma ei tea mis olukord täpselt Taxify privaatjuhtidel on, aga näteks hõbedaste ja kuldsete logodega firmade rendiautodes (mida taxifyst tellida saab) on igatahes olemas kaarditerminalid ja samuti on võimalik maksta kontoga seotud krediitkaardiga nagu UBERis. Must majandus käib pigem odavate turusolkjate juures nagu Q-takso (neil pole ühtki muud maksemeetodit peale sularaha ja ega selliste hindadega sõites polegi võimalik makse maksta niiet midagi ka enda taskusse jääks). Poole aasta jooksul, mis ma taksot sõitsin, sain ka ainult sularaha ja mitte mingit jälge selle kohta ei eksisteeri kas ja kui palju ma teenisin.
Peale umbes aastat tegutsemist on mulle selgeks saanud, et plafoonil on mõte ainult siis, kui sõita kas Tulika või Tallinki all (kelle käes on sadamad, lennujaam, hotellid, Viru tänav) või siis Globali, Tallinn takso ja teiste sarnaste piraatide all kes kurjategijate abil ülejäänud magusamad taksopeatused (nii ametlikud kui omaalgatuslikud) enda kätte on saanud. „Tavalisel“ taksojuhil pole ju rendiauto juhiga võrreldes mitte mingit eelist.
Tsiteeriks siinkohal ühe Hollandi päritolu DJ loodud laulu sõnu „Fit in or F...ck off“ ehk maakeeles antud loo kontekstis „Kohane või sure välja“. Taksonduse tulevik liigub paratamatult UBERi ja teiste sarnaste rakenduste ja nn rendiautode suunas, vanakooli taksojuhid sõimavad ja protestivad nende vastu peamiselt seetõttu, et lihtsalt ei suudeta loomuliku arenguga kaasas käia. Kliendi jaoks on UBER ja analoogsed teenused oluliselt mugavamad ja turvalisemad. |
Laekub siis laekub, raha arvele laekumine ei tähenda et automaatselt maksma peab. Kuna tegevu on ebaseaduslik, siis sealt maksu küsimine on praegu nagu altkäemaksu maksustamine, tulu ju seegi. Su paljukiidetud Taxify just sellist q-takso hinda peale surubki taksodele ja piraatidele... niiet samas nimetad ka taxify'd mõneti õigusega turusolkijaks.
Tavalises taksofirmas sõites ,nagu mina, eelis on piraadikaga võrreldes täiesti olemas, ja saab aina selgemaks, kui üha jälle ja jälle tellitakse kuhugi "kuuma kohta", kus "muud taksod ja piraadid" parajasti passivad ja on koha umbe ajanud, oodates et keegi"lähima" tellib.
Minu arusaamise järgi on teenistus tulika/tallinkiga võrreldes samasse klassi, lihtsalt ma ei viitsi kohatiste Tallink/Tulika kohatiste tõusikutest klientidega taielda, sõites keskklassi taksofirmas on kliendid kõige normaalsemad.
Ei näe küll, et Uber mugavam ja turvalisem oleks, ma ei julgeks selles suhtes kumbagi poolt esile tõsta. Päris taksos on suur eelis selles, et saab anda ametliku tseki.
See "tuleviku" ja "arengu" jutt on välja mõeldud selleks et uber saaks ullikeste arvelt jämeda kümnise vahelt võtta, tegelikult annab äppe ja sealt tellitavaid taksosid ka seaduslikult teha.
| crackpot kirjutas: |
Aga ei saa kesta olukord, kus kehtivat seadusandlust järgiv inimene kannab suuremaid kulusid ja vastutust. Ka kohvikupidajad läheksid närvi kui kõrval keldris igasugu bürokraatia, toidukäitlemise nõuete, alkomüügiloata ja ähmase maksupoliitikaga kodupubi avataks ja ametnikud pead sügades ütleks, et "ah, las olla, kuidagi hall ala".
Kuni mul tavakindlustus on kehtetu, kuni ma saan Olerexi kusele tormates trahvikviitungi taksotunnustega auto parkimise eest väljaspool taksopeatust, kuni ma pean 5 dokumenti omama, maksma ja uuendama, seni ma olen pahur. Hetkeni, mil riik ja KOV sama teenuse osutajaid võrdselt kohtlema hakkavad, olgu siis vanal viisil või uuel liberaalsel, mul savi.
Hetkel lahknevust "päris takso" ja uberite/rendikate vahel suurendatakse veel.
Järgmise aasta maist ei saa sõidukikaarti alla Euro 5 heitmenormiga autole - taksona masinat enam kasutada ei saa; teenindajakaarti tahab KOV välja andma hakata (vedaja, st OÜ v FIE asemel), seega umbsed keeletaseme kategooriata Gennadid, liiklushuligaanid ja maksuvõlglased peaks roolist kaduma, olgu nad kelle tahes palgatud - kui taksojuhile esitatud nõuetele ei vasta, siis kaarti ei saa (ilmselt on see Globalite jms väljajuurimiseks).
Isiklikult mind seegi ei sega, bürokraatia silmis olen ma ontlik ja hea mainega kodanik: auto Euro5, eesti keelt nagu oskan, karistusregister on puhas, riigile võlgu ei ole, aga vot see krdi õiglusprintsiip on riivatud ja seepärast mölisen. |
Nii on
Erinevad kliendid tahavad erineva hinna ja kvaliteeditasemega autosid tellida. Testime järgmistel kuudel 4-5 erineva kategooriaga, et kõigile sobiv lahendus leida, alates Eco klassist (0.40€/km) kuni Premiumini (Mercedes E-klass ca 0.80€/km).
Peamine eesmärk logode kaotamiseks on efektiivsus:
1) Täna tellitakse ilma logota juhi asemel tihti sama hinna ja kvaliteediga Reval või Tulika takso, mis asub 2km kaugemal, sest teatakse brandi. Kui sama tasemega autodel on sama ikoon, siis tellitakse alati lähim mis annab suure võidu ajas ning kuludes. Tähendab et saame kogu süsteemi paremaks muuta.
2) Sajad juhid tuleksid oma firmadest ära ainult Taxify alla, et iga kuu tellimuste pealt 100-150€ säästa. Mida kiiremini hakkavad üksikud juhid saama sama palju tööd kui brändifirmade omad, seda rohkem neid ära tuleb ning see võimaldab neil 10-15% kulusid säästa, mis kajastub ka kliendi hinnakirjas.
Tagasiside teretulnud  |
Olen nüüd nagu kärbes kaka peale aga...:
1) Reval ja Tulika samas hinnakalassis ei ole.
Aga täpselt seda ma ju rääkisin, korraliku firmal taksol ei ole tee kliendini tee teps mitte 2km lühem või palju neid minuteid lubatigi. Ikka tellitakse takso, mille kvaliteedis ollakse enamvähem kindlad, või millega leping sõlmitud. Korraliku firma taksojuhina arvan et see on meeldiv kui meie tööd hinnatakse ja niiviisi tellitakse.
2) Teisisõnu üritate korralike firmade kliente ja juhte üle võtta
Taxifys on miinimum nõuded autole, juhi keeleoskusele ning lisaks jälgime igat reitingut. Meie nägemuses on iga auto piisava kvaliteediga ning sama moodi toimivad enamus taksorakendused maailmas. Kliendi eest tehakse filtreerimise töö ära, et ta saaks platvormi usaldada. |
Ma juba rutiinselt küsin jälle, millised on need nõuded, standardid?
Ja samuti pole taxifyl õigust karisturegistrist juhi tausta kontrollida.
Ma muidugi tean et päriselus mingit kontrolli ei eksisteeri
Peab tunnistama, et olen nii mõndagi klientidelt kuulnud taxify kaudu tellitud "suvalise" takso kohta... Kõiki muidugi ühte patta ei paneks aga arenemisruumi on...
| napoleon kirjutas: |
Mulle millegipärast tundub, et probleemi juured on hoopis sügavamal kui inimeste arvamusega arvestamine. Ehk mulle tundub, et taxify pikem eesmärk ongi juhid firmadest enda alla meelitada ja sellega suurem osa taksofirmasid välja suretada ning siis juhtidele juba oma logo peale suruda. Ehk kui algne idee oli viia kokku teenusepakkuja ja klient, siis nüüd tahavad nad ise teenusepakkuja olla. Kui see läbi läheb, siis pole see kindlasti klientide huvides kuna konkurents väheneb ja saab hakata teenust hinna või tingimuste mõttes kliendi jaoks ebasoodsamaks muutma.
Samas ei pruugi see üldse läbi minna. Taxify on täna vaid üks app. Kui juhid ega kliendid enam rahul pole, küll siis tuleb mingi alternatiiv.... või noh, tegelikult alternatiiv on juba täna olemas. |
Oled õieti aru saanud
_________________ Hoiatan kasutaja "Harmoonia" eest. Tont müüs graafikakaardi, "unustades" kuulutuses mainida et oli seal ise asju ümber tinutanud.
Kui see läks katki siis ajas lolli juttu, oma kehva töö eest vastutamata. Pädevas remondikohas tuvastati et tema tinutatud graafikaprotsessor on lahti. |
|
| Kommentaarid: 153 loe/lisa |
   |
133 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
   |
360 |
|
| tagasi üles |
|
 |
softis
HV Guru

|
26.11.2015 22:52:37
|
|
|
Tanel, see on karm küll
Uber võtab Londonis 20% ja tahavad 25% peale vist tõsta ka varsti. Edasi lääne poole ikka meie Taxify'ga
|
   |
21 |
|
| tagasi üles |
|
 |
nexus4
Kreisi kasutaja

|
26.11.2015 22:53:49
|
|
|
| Sesuhtes on Tanelil ka minu arvates õigus. Sama loogikaga võiks siis ka HV'st firmanimed ära kaotada - kaup ju sama.
|
|
| Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
26 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
26.11.2015 22:57:30
|
|
|
Nagu ma aru olen saanud, siis Taxify soovib taksojuhile plafoonitasu 100-150€ säästa ja asuda ise teenusepakkujaks.
Mis aga garanteerib, et seda sama säästetud 100-150€ ei taha äkki Taxify ise endale krahmata taksojuhile hinna tõstmisega?
Ehk siis kliendile küll hind otseselt ei tõuse, aga rasvase koore saab edaspidi taksofirma asemel lihtsalt Taxify?
Nüüd, kus investorid on raha firmasse pannud, siis loogiliselt muidugi iga investor loodab oma investeeringule võimalikult kõrget tulusust?
Iseenesest ei saa seda pahaks panna (kapitalism ju), aga teisalt taksofirmadele on see löök allapoole vööd.
|
   |
360 |
|
| tagasi üles |
|
 |
markedmen
HV kasutaja

|
26.11.2015 23:00:21
|
|
|
| elukas kirjutas: |
| Ei näe küll, et Uber mugavam ja turvalisem oleks, ma ei julgeks selles suhtes kumbagi poolt esile tõsta. Päris taksos on suur eelis selles, et saab anda ametliku tseki. |
Mille poolest Uber vähemalt minule parim lahendus on? Eks sellepärast, et kui mul on transporti vaja, siis ma teen 2 nupuvajutust ning mul on auto mõne minuti pärast ukse ees. Ma ei pea valima mingisuguse listi seest taksot, mis oleks mulle lähim või sobivaima hinnaga. Sellel ajal, kui auto minu poole sõidab, sisestan lõppsihtkoha ning that's it. Istun autosse, sõidan sihtkohta ning astun autost välja, pole mingisugust maksmisprotsessi, seda rahakoti välja otsimist, raha lugemist. Arve, mille summa võetakse kaardilt, tuleb hetkega meilile, kus on teekond jkm kirjas. No ei ole mina siiamaani veel paremat lahendust leidnud.
Pm võib sellise rakenduse endale luua iga taksofirma, muudaks kliendile teenuse palju meeldivamaks.
Ja see Taxify plaan sarnasele teele minna...nohhh, mulle tundub et te olete veidi ülbeks läinud ning kõiki teisi maha tehes ning ennast taevasse kiites tõrjute te paratamatult osad kliendid minema, sealhulgas minu
viimati muutis markedmen 26.11.2015 23:02:54, muudetud 1 kord |
|
| Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
6 |
|
| tagasi üles |
|
 |
RustyZ
HV Guru

|
26.11.2015 23:01:09
|
|
|
Kui ajusid on annab selle äpiga kliendikeskselt mõeldes ka raha teenida. Mulle tundub et hetkel liigutakse edasi kellegi "hea idee" ja ei osata hinnata kui palju erinevad muudatused erinevaid osapooli tegelikult mõjutavad. Eeldatakse ja loodetakse ja ainukt vabandatakse end välja.
Kui taxify tuli nägin selles väga head uut vahendit. Nüüd aga näen hea idee mahamängimist.
|
   |
11 |
|
| tagasi üles |
|
 |