Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Üldfoorum »  Kelleks õppida/saada? märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale. Teata moderaatorile
otsing:  
hullnd
HV vaatleja

liitunud: 23.10.2015




sõnum 23.10.2015 15:53:33 Kelleks õppida/saada? vasta tsitaadiga

Tervist,

ma olen 16-aastane, hakkan lõpetama üheksandat klassi. Ma ei tea endiselt, kelleks tahan saada vōi kus oma õpinguid jätkata. Mul on mõni amet, mis mind rohkem huvitaks, aga ma ei kujuta ette millist suunda peaksin valima. See otsus on ju päris tähtis, kui arvestada seda, et sellise otsuse saab kord elus? Näiteks mind huvitab näitlemine, kokaks saamime ja IT. Tahaksin, et mul oleks siht silmade ees. 
Võibolla ehk siit mōni vanem inimene oskab nõu anda.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
hentz
HV Guru
hentz

liitunud: 12.10.2003



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 23.10.2015 16:18:56 vasta tsitaadiga

Tee seda mida sa tahad teha. Kui tahad parmuks saada, hakka parmuks. Kui tahad pankurik saada, hakka pankuriks ja kui tahad praegu tegeleda näitlemisega, hakka näitlejaks. Ainult siis, kui sa teed seda mida sa "armastad" saad sa kusagile jõuda. Muud moodi oled alati kuidagi ebakindel. Ära mõtle, et teised sulle mingit pinget peale panevad. Alusta iseendast. Ja kui ei tea mida teha, siis võta lihtsalt üks asi ja hakka tegema. Küll siis uued mõtted tulevad ja muudad kui vaja.
_________________
www.internetikaubamaja.ee - Müüa LIIVAKASTE ja PEENRAKASTE!
www.whykaren.com - üle 120 miljoni kasutatud varuosa! Vaata järgi!
Kommentaarid: 421 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 9 :: 4 :: 341
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Psych0
HV veteran
Psych0

liitunud: 21.11.2004



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 23.10.2015 16:24:35 vasta tsitaadiga

Põhimõtteliselt pole vahet, millega sa tegeled, aga väga tähtsad on tutvused. Käi selliste valdkondade ettevõtmistel, mis sind huvitavad ning kus on inimesi, kes võivad sulle kasuks tulla. Loo endale võrgustik ning siis võid sa mida iganes tehes edukaks saada.
Kommentaarid: 61 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 57
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
kusti85
Tavaline kasutaja

liitunud: 11.11.2007



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 23.10.2015 16:29:54 vasta tsitaadiga

Võta ja kasva keskkooli ajal nooreks inimeseks (kuigi väga tore, et juba 16-aastaselt selliste mõtetega tegeletakse), siis võta aasta aega ja läbi ajateenistus (eeldusel, et oled meesterahvas... kuigi, miks ka mitte, naisterahvas võib olla, aga sel juhul on va militarismifanaatilisust rohkem vaja).
See paneb maailma asjad päris hästi paika ja aitab iseenese soovides ja tahtmistes selgusele jõuda, võib-olla tolleks hetkeks on sul prioriteedid nii teised, et loed ise seda postitust ja ei saa aru, kuidas keegi üldse kunagi nii võis mõelda.
Peale põhikooli kutsekooli ma ei soovita (koka eriala vms) pigem üldkeskharidus ja siis kõrg või rakenduskõrg. (mitte, et mul miskit kutsehariduse vastu oleks, lihtsalt see õpiõhkkond seal - vähemalt vanasti - oli selline, mis ei soodustanud isiku arengut. Ise omandasin põhikooli baasil kutsehariduse gümnaasiumis käimise kõrvalt õhtuõppena, sealt omangi kutsekakogemust)

Kutsekat jõuad juba omandatud baka järgselt väga edukalt teha. (ksujuures ka IT-bakast võid tegelikult Viljandi kultkolledžisse või kuskile minna, et rakenduskõrgi omandada, keegi ei keela)

Üldiselt need vastused tulevad ise sinuni aja jooksul, täitsa loomulikult.

_________________
Rockmuusikateemaline viktoriin Tallinnas Mökus - https://www.facebook.com/groups/rocktoriintallinn/
Ketas, ketta, ketast, kettasse, kettas, kettast, kettale, kettal, kettalt, kettaks, kettani, kettana, kettata, kettaga. <--SPIKKER
Kommentaarid: 214 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 0 :: 180
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
beastbeats
HV Guru
beastbeats

liitunud: 26.12.2006




sõnum 23.10.2015 21:15:04 vasta tsitaadiga

Tore, et noorel inimesel huvisid on - kas oled mõnda neist ka põhjalikumalt praktiseerinud?
_________________
Päevad lõpevad siis, kui lased neil minna...
M: Uus/pakendis Fjern Fjork Titanium Forked Spoon - 10€
Kommentaarid: 360 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 277
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Syncmahv
HV Guru
Syncmahv

liitunud: 01.01.2006




sõnum 23.10.2015 21:57:00 vasta tsitaadiga

Väga tähtis on peale hakkamine. Ei loe nii väga paber kui oled tõesti peale hakkaja ja ei loobu kergelt.
Samas ei ütle et haridus pole tähtis, on kindlasti. Kuid teinekord ei ole see ülikooli paber nii mõttekas kui see mida hoopis kutsekas koos praktikaga endale peakolu sisse saad.
Tänapäeval loeb praktika ja reaalne oskus, pealehakkamine tööandjale palju rohkem kui tühipaljas paber ja jutt.
Kommentaarid: 108 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 102
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Märt.
HV Guru
Märt.

liitunud: 17.01.2004




sõnum 26.10.2015 12:51:00 vasta tsitaadiga

Kõigepealt tuleb saada Inimeseks.
_________________
Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel."
Kommentaarid: 29 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 23
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
harakas
Kreisi kasutaja

liitunud: 23.06.2004




sõnum 26.10.2015 16:56:37 vasta tsitaadiga

Olen oma õpilastele ikka soovitanud, et kui ei tea mida õppida, siis õppige midagi mis tõsiselt huvitab, seda isegi siis, kui eriala tulevikus eriti sisse ei too. Miks? Seepärast, et noorel inimesel säiliks huvi, oskus ja tahe õppida. Kahjuks on nii, et kui kohe edasi ei õpita, kaob õppimise harjumus ära ja hiljem on uuesti väga raske alustada. Hiljem jõuab ümber õppida alati. Tänapäeval ju räägitaksegi elukestvast õppest, seda et saaks ühel kohal pensini töötada, eriti enam ei ole. Lõpeb üks töö otsa, õpid uue ameti. Mul on mitmeid kõrgharidusega tuttavaid, kes käivad ametikoolis uut eriala omandamas.
9. klassi lõpetajaga on nii, et kui kool erilist raskust ei valmista ja ametikooli ei taha minna, tasuks ikkagi gümnaasium ära lõpetada, kolme aastaga võib edasiõppimise suhtes selgus tulla. Kui koolis eriti käia ei taha ja osad ained on väga rasked, siis võiks küll ametikooli minna. Minu endiste õpilaste hulgas on neid, kes on ametikooli näiteks kokana lõpetanud ja siis kohe millegi muuga jätkanud, kuna on koolis suhelnud teiste erialade õpilastega ja avastanud uusi asju, millest polnud varem midagi lähemalt teadnud või oli neil mingi ameti suhtes välja kujunenud eelarvamus. Ametikooli eelis on ka see, et saad koos ametiga ka gümnaasiumi tunnistuse, see annab võimaluse kunagi hiljem kõrgkoolis jätkata. Näiteks pärast mingi IT eriala lõpetamist minna edasi IT Kolledžisse, Tallinna või Tartu ülikooli. Kokaks õppimine pole paha, oskad hiljem vähemalt endale korralikult süüa teha. Mõni võib ju nüüd vinguma hakata, et minu soovitused on puhas riigi raha raiskamine, kui inimene nagunii õpitud erialal tööle ei hakka. Ütlen, et see ei ole raiskamine, iga omandatud tarkusetera mõjub noorele inimesele kasulikult, mida haritumad me oleme, seda edukam on ka Eesti riik.
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
laurx
HV Guru
laurx

liitunud: 25.03.2004



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 29.10.2015 18:18:04 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Kõigepealt tuleb saada Inimeseks.

Inimene on Tark ja Haritud ning avara silmaringiga. räägiks 16 aastasele inimesele veel rohkem abstraktsioonide keeles ehk?

kui kannatab, lõpetaks mina ära gümnaasiumi. soovitavalt mingi kallakuga. vastavalt sinu "spetsiifikale" mis tunnistuselt vastu vaatab - kas keeled või reaalained. nii hoiad sa omal lahti võimaluse ilma mingite nikastamisteta minna õppima näiteks rakenduslikku või päris kõrgemat haridust. kui peale gümnaasiumi aga huvitab mingi konkreetne kutse on sedasi gümnaasiumi lõpetanuna seda omandada oluliselt vähem ajamahukas. gümnaasiumis olles saad sa samas täpsustada seda, mida sa hiljem õppida tahad.

nagu eelkõneleja mainis, on elukestev õpe väga oluline mõiste millest juhinduda. näide: 30 aastat tagasi õpetati meie it inimesi programmeerima perfokaartidel ja paberil. seda, et kellelgi kodus mingi arvutilaadne toode olla võiks, ei osatud uneski näha. mingil hetkel tekkis internet ja sellega seonduv. nüüd hakkab tekkima "asjade internet" ning selleks, et it ga kaasas käia, on tulnud neil, kes 30 aastat tagasi perfokaartidega alustasid, tänaseni ennast pidevalt täiendada. see täiendamine saab olla edukas vaid siis kui sul on inimesena huvi ja õppimiseks vajalikud oskused olemas. pole lihtsalt sõnakõlks. mina alustasin ülikooliõpinguid aastal 2000 ja valdkonnaks olid sotsiaalteadused, suundusin hiljem aastal 2002 tallinna seda sama õppima aga kuna õppekavad natuke kattusid, mõtlesin, et võtan ained uuesti. Kuna raha puu otsas ei kasvanud, tuli minna tööle ning ühel hetkel kui tekkis ülikoolis tunne, et ma olen seda kõike juba kuulnud, keskendusin rohkem tööle. juhtus nii, et 2006 aastal jäid mu õpingud päevases katki. see õppekava sai omandatud lõpuks 2014 aasta kevadel kui ma oma töö ära kaitsesin aga peale pausi nii-öelda järje peale töö kõrvalt saada oli üsna keeruline. ma olen oma õpitud erialal ka kolm ja pool aasta töötanud, samas olen ma rohkem töötanud "it" s, sest ühel hetkel kui mul erialasest tööst kõrini sai, sattusin ma "it" sse tööle. tööle saamise eelduseks oli huvi. hilisem harimine on leidnud aset läbi koolituste ning sellest tulenevalt pean ma tunnistama, et kohati on teadmised väga lünklikud. ehk siis kuniks sa täpselt ei tea mida sa tahad teha, õpi enda ree peal hoidmiseks midgi mis natukenegi huvitab. küll hiljem jõuad palehigis tööd teha ja valikuid kahetseda. kuskil soomes akutrelliga samas ruumis magada pole väga ahvatlev alternatiiv. kui tahad ise midagi saada elult, tuleb algatuseks natuke omalt poolt sinna sissse panna ning näidata andjatele, et sind saab usaldada, sest sa pead oma sõna ning teed selle ära, mida lubasid ja selleks ajaks mis lubatud on.

_________________
Hooldatud (puhastatud, installitud) sülearvutid - https://www.yaga.ee/mox-fulder
https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856/ värskeim loetelu. ca 100km raadiuses võin täna/homme ära ka tuua.
Kommentaarid: 1104 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 0 :: 704
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
LeFunk
HV vaatleja

liitunud: 11.06.2006




sõnum 09.11.2015 02:00:15 vasta tsitaadiga

Kui nüüd kainelt ja praktiliselt läheneda, siis peab ütlema, et ka see on jõud, kui paberist on pungil põu - kas oled arst või astronoom, taksojuht va pimeloom.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
kr15tj4n
Kaevur
kr15tj4n

liitunud: 29.01.2011




sõnum 14.11.2015 16:04:09 vasta tsitaadiga

ikka programmeerijaks. tulevikus hea palk siis.
_________________
Kristjan Robam
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Syncmahv
HV Guru
Syncmahv

liitunud: 01.01.2006




sõnum 14.11.2015 16:05:44 vasta tsitaadiga

Aga närvid läbi ja elu pole...
Kommentaarid: 108 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 102
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
kr15tj4n
Kaevur
kr15tj4n

liitunud: 29.01.2011




sõnum 15.11.2015 15:18:38 vasta tsitaadiga

vastupidi, närvid on täiesti rahulikud ja elu missugune! icon_cool.gif
_________________
Kristjan Robam
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
mina2t
Kreisi kasutaja

liitunud: 25.04.2005




sõnum 16.11.2015 00:47:16 vasta tsitaadiga

Nõustun enamustega, mine õppima seda mida süda soovib, kus on kõige lahedamad inimesed. Enamus minu eakaaslastest ei tööta oma erialal. Alates maalikunstist kuni advokaatideni. Õppimine pole kasutu, see on väga vajalik silmaringiks, aga see ei määra sinu elukutset.


Ainuke soovitus, saa ettevõtluskogemus kätte võimalikult vara. Äkki hakkab huvi pakkuma.

Ma kaaluks näitlemise ning IT sidumist sinu positsioonis, tundub huvitav.
Kommentaarid: 124 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 118
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Smati
HV kasutaja

liitunud: 12.12.2006




sõnum 16.11.2015 15:34:39 vasta tsitaadiga

Twitch striimid koodimist naljakate kommentaaridega:D
Kommentaarid: 8 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 8
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
kr15tj4n
Kaevur
kr15tj4n

liitunud: 29.01.2011




sõnum 30.12.2015 13:26:31 vasta tsitaadiga

Smati kirjutas:
Twitch striimid koodimist naljakate kommentaaridega:D


Ei saa aru...
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Smati
HV kasutaja

liitunud: 12.12.2006




sõnum 30.12.2015 17:54:38 vasta tsitaadiga

Näitled sellega, et striimid Twitchis. Seal annetatakse sulle raha, kui oled hea/huvitav. Striimid seda, kuidas kirjutad koodi. või kuidas õpid koodi kirjutamist. Teed selle huvitavaks ja teed seda inglise keeless, siis võid saada rikkaks.
Kommentaarid: 8 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 8
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Üldfoorum »  Kelleks õppida/saada?
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis



Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.