praegune kellaaeg 16.06.2025 23:44:33
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
autor |
|
Stenbox
HV vaatleja
|
12.07.2013 10:40:52
Kodusüsteem serveri ja ressiiveriga, küsimused |
|
|
Plaan endale koju teha ühtne süsteem, mille keskmeks oleks A/V ressiiver ning koduserver (NAS), viimaseks asuks muuhulgas kogu muusika. Nii server kui ressiiver on veidi uued teemad minu joaks ja tekkisid mõned küsimused.
Serveriks plaanis Synology DS213 või midagi sarnast võtta. Paneks kaks kõvaketast peegeldatuna (RAID), lisaks teeks olulistest failidest aegajalt backupi välisele kettale.
Ressiiveri ühendaks teleri, Elioni digiboksi, Xbox 360 konsooli ning serveriga. Ressiiver võiks olla tuleviku perspektiivi silmas pidades 5.1 audioga, aga esialgu plaanis soetada kas kaks põrandakõlarit või kaks riiulikõlarit + sub. Edasi näitab aeg.
Küsimus 1: kui ressiiveril on märgitud võrgu- või LAN ühendus, kas see tähendab siis, et ta oskab otse serverist muusikat (ja toetatud formaadis filme) mängida? Kuidas nt neil see muusika valimine käib, kas ta tekitab ühendatud teleri ekraanile mingi menüü selle jaoks?
Küsimus 1.2: Kas ressiiveritel on mingid Androidi rakendused, et seda valimist saaks teha ka telekat käima panemata, st kui soov ainult muusikat kuulata?
Küsimus 2: kas kõik HDMI väljundiga ressiiverid võimaldavad nii Xboxist kui digiboksist tulevat audiot ja videot maksimaalse kvaliteediga (1080p ja 5.1 vastavalt) edastada, kui kasutada sisendina ainult HDMI'd?
Küsimus 3: Synology peaks oskama USB printeri võrguprinteriks teha (ühendades selle Synology USB sisendisse), kuid minu printerit HP Laserjet CP1215 ei ole toetatud printerite nimekirjas (http://www.synology.com/support/faq_show.php?q_id=116&lang=enu).
Kas on muid võimalusi see võrguprinteriks saada? Olen kuulnud mingitest wifipulkadest, mis printeri USBsse käivad, aga ei tea neist rohkem midagi.
Mingeid muid asju, millega kindlasti peaks arvestama ja mille peale ma ei oska ise tulla ehk?
Hetkel on olemas (praegune kodukino ja PC siis plaani kohaselt uude süsteemi kuuluma ei hakka):
1. Televiisor LG 32LE5500 (http://www.lg.com/levant_en/tvs/lg-32LE5500-led)
2. Kodukino Panasonic SA-PT150, sisendid: SCART; aux audio input (red/white)
3. Xbox 360, väljundid: HDMI; S/PDIF / Toslink digital audio
4. Digiboks
5. Elioni Wifi ruuter
6. Vana PC, kus asub enamik faile
7. Sülearvuti
8. PrinterHP Laserjet CP1215 (USB, ei ole võrguprinter).
E:
PS1: Küsimus 2 juurde - tean et digiboksist ei tule tavaliselt kumbagi, aga HD kanalid on juba olemas ja tulevikku peaks ka silmas pidama; Xboxil mõlemad olemas. Hetkel näiteks Xboxil HDMI väljund on pildi edastamiseks telekasse, aga kodukinosse 5.1 heli enam saata ei saa (S/PDIF väljundist saaks, aga mu kodukino ei oma sellist sisendit).
PS2: Tean ,et saaksin vanast PCst FreeNAS abiga serveri teha, aga plaan arvutilaud kogu täiega ära kaotada ning väike ja väikese energiatarbega Synology tundub ideaalne lahendus.
|
|
tagasi üles |
|
 |
korsten
HV veteran
|
12.07.2013 11:15:01
|
|
|
Küsimus 1.2 : Muusikat saab kuulata ilma telekat käima panemata. Androidiga juhtida saab ka kuid kui menüü teleri ekraanile kuvatakse siis sa seda ei näe.
Küsimus 2: Jah. HDMI kaabel tasuks igaks juhuks võtta selline mis 3D edastust ka toetab (vist oli HDMI 1.4). HDMI kaabel peaks toetama paremat heli edastust kui optiline kaabel.
tsitaat: |
Mingeid muid asju, millega kindlasti peaks arvestama ja mille peale ma ei oska ise tulla ehk?
|
Mul näiteks on lahendatud asi nii, et arvuti juhtimine käib teleka ekraanilt. Arvuti tarkvara on võimalusterohkem ja lõppkokkuvõttes tuleb mugavam (minu meelest). Hiir vedeleb puldikastis ja kui vahel vaja siis võtan klaveri dokist põlvede peale.
_________________ Ma ei kuuluta jumalikku tõde vaid avaldan oma isiklikku subjektiivset arvamust.
God Hates Us All |
|
Kommentaarid: 62 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
Nicko
HV vaatleja
|
30.08.2013 10:43:57
|
|
|
Kirjutan kuidas minu asi lahendatud on.
Onkyo Network A/V Receiver (TX-NR mudelid) mängib muusikat
Samsungi C5000 seeria telekas näitab pilti
Buffalo LinkStation hoiab faile
Windows 8 on arvutis
Android on telefonis
Ühendatud on kõik üle LANi/WiFi. Telekas ja ressiiver on HDMIga ka koos.
Võrgutoega seadmetel peaks olema DLNA tugi, siis on loota, et oskab mängida muusikat ja videot teistelt DLNA seadmetelt.
Onkyo oskab otse internetist kasutada nt vTuner, Spotify, Aupeo teenuseid, mängib läbi DLNA võrgukettalt, Windows 8'st, Androidist jne. muusikat. Juhtida saab Onkyo Remote appiga (saadaval Android ja iOS), väga mugav eriti otsingute jaoks kus peab tähti kirjutama.
Windows 8 ja 7'l (neil on sisse ehitatud DLNA tugi) on ka selline mugav võimalus, et mp3 failil parem klikk ja Play To -> Onkyo. Nii kasutan ressiiverit nagu arvutikõlareid, aga üle võrgu.
Samsung mängib samamoodi läbi DLNA võrgukettalt, Windows 8'st, Androidist jne. Eripära on, et otse USB kettalt mängib telekas enamus faile, aga võrgust Buffalo kettalt pirtsutab mänede formaatide peale.
Soovitan iMediaShare appi (Android, iOS) sellega saab netist (Youtube, Vimeo jpt.) ja telefonist striimida otse DLNA seadmetele. Lihtne ja töötab väga hästi.
Vastan küsimustele ka.
Küsimus 1: Nagu mainisin, vaata et oleks DLNA tugi. Onkyo kohta juba kirjutasin ja lisaks, et ka teleka ekraanile näitab kõike infot mida oma pisikesel ekraanil või Onkyo Remote appis.
Küsimus 1.2 Tänapäeval on enamus helitehnika tootjatel võrgutoega ressiiverid ja juhtimiseks nutiseadme app. (Onkyo, Denon, Harman Kardon, Yamaha, jne...)
Küsimus 2: Ma usun et kõik tänapäevased ressiiverid edastavad maksimaalse kvaliteediga signaali (vähemalt 1080 ja 5.1). Osad ka upscalevad kehvemat videosignaali 1080p või uuemad/kallimad ka 4k reso peale.
Tean et Synology on suht võimekas seade ja sellele saab ka igasugu appe lisaks installida.
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
Stenbox
HV vaatleja
|
30.08.2013 11:25:44
|
|
|
Suur tänu põhjaliku vastuse eest. Synology juba olemas ja väga rahul, ressiiveri mudeli valik veel ees, peamiselt just audiokvaliteedi seisukohast.
Kes Eestis Onkyot müüb? Ma olen uurinud siin Pioneeri, Yamahat, Harmanit, Denonit aga Onkyo on kuidagi kahe silma vahele jäänud.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Nicko
HV vaatleja
|
30.08.2013 12:08:05
|
|
|
Arratt OÜ - www.valiheli.ee Sealt sain mina ja olen nende hinnapoliitikaga kui ka teenindusega väga rahul.
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kopraonu
HV vaatleja

|
15.11.2015 17:18:47
|
|
|
Kas vanema tüübi Elioni puldil ka mingi kood on, mida Onkyo ressiiverile selgeks õpetada? Kõik muu tehnika sai tööle, aga elioni digibox ei taha ühilduda. Motorola koodid toksisin läbi, aga need ei aidanud.
_________________ aru ma ei saa |
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Vares
Kreisi kasutaja

|
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
66 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|