|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
andyco
HV kasutaja

|
04.11.2015 08:06:00
|
|
|
See, et ahi väljastpoolt korralik näib, ei näita ahju tegelikku seisukorda. Ahju väliskesta all on teine kest, "küttekeha", kui piltlikult väljendada - mis korstnapühkija akti kohaselt kasutuskõlbmatu on. Siinkohal uue ahju ehitamisest ei pääse. Tean Tallinna kandis elavat ahjumeistrit, kes ehitab ahju üles ühe ööpäevaga. Tingimusel, et ahju vundament on korrektselt olemas. Kasutab savi asemel valget tsementi, mis vähendab ahju kasutusiga. Aga alginvesteering väheneb kolm korda. Viimane ahi, mille lasin tal ehitada, maksis koos materjaliga 1600 eurot.
Kipsplaadi võid lihtsalt välja vahetada krohvikihi vastu.
|
|
| Kommentaarid: 14 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
13 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
04.11.2015 08:35:46
|
|
|
| Valvejoodik kirjutas: |
No kui siiski julged peale selliseid lauseid tule alla teha, siis oled kõva mees  |
irw... karm jah...sisuliselt korsten vist ka lekib. st tahma ladestub korstna toa poolsele pinnale.
Pliidil ja ahjul ilmselt sisekihid läbi võik seest kokku kukkunud.
Ma võtsin ka selle 5a akti ja sain targemaks kui hull tegelikult seis mujal on. Mul akt puhas, aga sain mõned märkused (pliidiukse uksekinnitusel vaja üks lisakinnitus teha.
| andyco kirjutas: |
See, et ahi väljastpoolt korralik näib, ei näita ahju tegelikku seisukorda. Ahju väliskesta all on teine kest, "küttekeha", kui piltlikult väljendada - mis korstnapühkija akti kohaselt kasutuskõlbmatu on. Siinkohal uue ahju ehitamisest ei pääse. Tean Tallinna kandis elavat ahjumeistrit, kes ehitab ahju üles ühe ööpäevaga. Tingimusel, et ahju vundament on korrektselt olemas. Kasutab savi asemel valget tsementi, mis vähendab ahju kasutusiga. Aga alginvesteering väheneb kolm korda. Viimane ahi, mille lasin tal ehitada, maksis koos materjaliga 1600 eurot.
Kipsplaadi võid lihtsalt välja vahetada krohvikihi vastu. |
Eks ehitab ikka, aga ma seda tõsiselt ei võtaks. See ei saa eesmärk omaette olla...tundub lihtsalt kerge raha huvi.
1600 on muidu ok hind.
|
|
| Kommentaarid: 235 loe/lisa |
   |
201 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
04.11.2015 10:11:57
|
|
|
1päevaga ahi? edu.ee kes sellise ahju saab
Plekkahi 2 päeva, tavaline ahi 2-....oleneb ahju tüübist
_________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
| Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
64 |
|
| tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
04.11.2015 10:50:17
|
|
|
Samal teemal. Üks tuttav pottsepp teadis rääkida, et korsten peab olema vähemalt kolmest küljest vaadeldav. Mul just teisel korrusel ehitustööd käsil ja hetke plaani järgi oleks kahest küljest kinni läinud (tulekindel vill ja värk ja siis sein). Samas tuleohutuse seadusest ma sellist klauslit ei suuda leida.
_________________ verba volant, scripta manent
Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon. |
|
| Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
3 :: |
1 :: |
63 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
04.11.2015 11:02:56
|
|
|
| namstoop kirjutas: |
| Samal teemal. Üks tuttav pottsepp teadis rääkida, et korsten peab olema vähemalt kolmest küljest vaadeldav. Mul just teisel korrusel ehitustööd käsil ja hetke plaani järgi oleks kahest küljest kinni läinud (tulekindel vill ja värk ja siis sein). Samas tuleohutuse seadusest ma sellist klauslit ei suuda leida. |
Ei saa läbi kui kontroll tuleb
Kinni katta võid krohvi, väikese keraamilise plaadiga.
Ja see kehtib ka pööningu kohta...seisukord peab vaadeldav olema. Mul tuli häda juba tulekindlast vahust mille olin lasknud korstna vahele, et parem oleks katusekivide ümbrust mastiksiga teha...seest ju näha
Mingit nõmedat plekki panema sinna ei hakka kui juba ilus kivi. Sisuliselt tuleks teha nii, et karkass ja karkassi vahe villaga, mis on eemaldatav (ainuke aga see, et vill võib välja vajuda ).
Aga jah...kips pidi moes olema... mustalt laotud korstnad pidid kõik kipsiga kaetud olema
|
|
   |
201 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ref
Kreisi kasutaja
|
04.11.2015 11:09:45
|
|
|
Mul korsten seina sees (kahest küljest on vaadeldav, mitte kolmest), juba 60 aastat... pean hakkama nüüd kandevseina maha võtma?
_________________ Elektri hinna ennustus |
|
| Kommentaarid: 17 loe/lisa |
   |
15 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
04.11.2015 11:19:11
|
|
|
pigem see jutt käib uute kohta
_________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
| Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
64 |
|
| tagasi üles |
|
 |
H_K
Aeg Maha 2n

|
04.11.2015 11:21:41
|
|
|
Tean, et päris uued majad ei ole kasutusluba saanud, sest korsten kipsiga üle lastud, ja ei jäägi muud üle, kui see kips sealt maha võtta On ka vastupidi selle villa ja kipsiga, üks omanik ise ehitades jättis korrust kandvad metallpostid villa-kipsiga katmata ja jälle tekkis probleem, kus võimaliku tulekahju korral metall kaotab kiiresti oma kandvuse ja seetõttu peab olema projektikohaselt villa ja plaadiga isoleeritud ning posti kandevõime kestab tulekahjus kauem
Kolde probleem viitab sellele, et klassikalisel kiviahjul on see kolde šamotiosa lagunenud-pudenenud, kui kõrgemat kuumust kanatavad koldekivid on lagunenud-kadunud laguneb ülejäänud kivi tavaline savist ahjutellis juba kiiremini. Samas neid koldeid, kui üksikud kivid välja kukkunud või lagunenud, osavamad pottsepad parandavad ka ilma ahju lahti võtmata, eks kõik oleneb kuidas täpsemalt olukord on.
|
|
| Kommentaarid: 53 loe/lisa |
   |
51 |
|
| tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
04.11.2015 11:34:21
|
|
|
| Magic kirjutas: |
| Samal teemal. Üks tuttav pottsepp teadis rääkida, et korsten peab olema vähemalt kolmest küljest vaadeldav. Mul just teisel korrusel ehitustööd käsil ja hetke plaani järgi oleks kahest küljest kinni läinud (tulekindel vill ja värk ja siis sein). Samas tuleohutuse seadusest ma sellist klauslit ei suuda leida. |
Ei saa läbi kui kontroll tuleb
Kinni katta võid krohvi, väikese keraamilise plaadiga.
Ja see kehtib ka pööningu kohta...seisukord peab vaadeldav olema. Mul tuli häda juba tulekindlast vahust mille olin lasknud korstna vahele, et parem oleks katusekivide ümbrust mastiksiga teha...seest ju näha
Mingit nõmedat plekki panema sinna ei hakka kui juba ilus kivi. Sisuliselt tuleks teha nii, et karkass ja karkassi vahe villaga, mis on eemaldatav (ainuke aga see, et vill võib välja vajuda ).
Aga jah...kips pidi moes olema... mustalt laotud korstnad pidid kõik kipsiga kaetud olema  |
Mul ei ole muidugi uue majaga tegu ja kasutusloas ei ole küsimus.
Aga kus krdi kohas see reegel kirjas siis on?
Selles tuleohutuse seaduses aetakse mingit ümmargust juttu ainult. Seda ka pole kirjas, kui kaugel korstnast/suitust tohib sein olla. Mingi ebamäärane "kaugusel, mis välistab materjalide süttimise soojuskiirguse või kuuma õhu liikumise tõttu". Ja siis kindlasti tuleb kontroll ja ajab cm taga enda äranägemise järgi?
Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon. |
|
   |
63 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
04.11.2015 11:48:23
|
|
|
Kindel, et mõõtu pole? Suvilas kööki ehitasin, siis mõõtsin pliidi kaugust "põletavatest materjalidest"
|
|
| Kommentaarid: 215 loe/lisa |
   |
2 :: |
182 |
|
| tagasi üles |
|
 |
High-Q
HV Guru

|
04.11.2015 11:58:32
|
|
|
reeglid on, aga need sõltuvad materjalist, millest sul küttekolded või korsten ehitatud on.
näiteks tavalise tellise puhul peab distants väliskülje ja põlevast materjalist (näiteks puit) olema vähemalt 10 cm. mittepõlevast materjalist (kips metallkarkasil, kiviseinad) võib muidugi ligemal olla.
samas on uuema põlvkonna korstnaid (eelkõige kivist moodulkorstnad a la schiedel või fibo omad), kus lubatud on väiksem vahemaa (vähemalt toote sertifikaadil kirjas), kuid see omakorda sõltub küttekolde tüübist (suitugaasi temperatuur, näiteks kerisel on kõrgem kui puupliidil).
|
|
| Kommentaarid: 107 loe/lisa |
   |
97 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ranel
HV Guru
|
04.11.2015 12:23:13
|
|
|
| ref kirjutas: |
| Mul korsten seina sees (kahest küljest on vaadeldav, mitte kolmest), juba 60 aastat... pean hakkama nüüd kandevseina maha võtma? |
Sama lugu.
_________________ Mobiilne rehvivahetus Lõuna-Eestis ja rehvide tellimine üle Eesti. www.rsrehvid.ee 55 684 121 |
|
| Kommentaarid: 186 loe/lisa |
   |
165 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
04.11.2015 12:28:44
|
|
|
| ranel kirjutas: |
| Mul korsten seina sees (kahest küljest on vaadeldav, mitte kolmest), juba 60 aastat... pean hakkama nüüd kandevseina maha võtma? |
Sama lugu. |
Vaadeldavuse teema keerulisem...mul nii, et kõikjalt seinade osa. Pole probleemi kuni tapeeti peale ei kleebi. Ainuke jama veel sellega, et nad ei taha ka süttivaid asju näha korstna lähedal.
|
|
   |
201 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ranel
HV Guru
|
04.11.2015 12:32:39
|
|
|
| Magic kirjutas: |
Sama lugu. |
Vaadeldavuse teema keerulisem...mul nii, et kõikjalt seinade osa. Pole probleemi kuni tapeeti peale ei kleebi. Ainuke jama veel sellega, et nad ei taha ka süttivaid asju näha korstna lähedal. |
Ma võin seda ka öelda, et NSVL ajal sai läbi, kui tapeet oli korstna peal. Maja dokumentides on kirjas, et tapeet korstendelt eemaldada. Nüüdseks on veel ühe seina korstnalt tapeet eemaldamata.
_________________ Mobiilne rehvivahetus Lõuna-Eestis ja rehvide tellimine üle Eesti. www.rsrehvid.ee 55 684 121 |
|
| Kommentaarid: 186 loe/lisa |
   |
165 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
04.11.2015 13:51:18
|
|
|
| Tean Tallinna kandis elavat ahjumeistrit, kes ehitab ahju üles ühe ööpäevaga. . |
Ahto?
| jeesus188 kirjutas: |
Plekkahi 2 päeva, tavaline ahi 2-....oleneb ahju tüübist |
mis ahjul häda peaks olema, kui meister seadsi teeb?
Ja mille poolest on selline pottsepp parem, kes iga päev käib, laob 2 (kaks) rida, et muidu vajub ära?
Ja niimoodi kuu aega ehitab.
Sama lugu. |
Väga paljudel on selliselt ehitatud hooned, et korsten keset maja ja seal seinad vastu korstent.
_________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine." |
|
| Kommentaarid: 145 loe/lisa |
   |
130 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
04.11.2015 13:55:07
|
|
|
Mis mureks?
|
|
   |
182 |
|
| tagasi üles |
|
 |
andyco
HV kasutaja

|
04.11.2015 15:43:21
|
|
|
| jägaja kirjutas: |
| Tean Tallinna kandis elavat ahjumeistrit, kes ehitab ahju üles ühe ööpäevaga. . |
Ahto? |
Jah. Üks ahi on juba neljas aasta õhku kütmas.
| jeesus188 kirjutas: |
Plekkahi 2 päeva, tavaline ahi 2-....oleneb ahju tüübist |
See ahi valmis kolm aastat tagasi. Siiamaani toimib.
Spoiler 
|
|
   |
13 |
|
| tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
04.11.2015 16:02:53
|
|
|
Kui tahan korstna üle krohvida, aga saada sellist võimalikult heledat tooni, siis mida võiks selleks kasutada? Hiljem värvida ei taha.
|
   |
63 |
|
| tagasi üles |
|
 |
andyco
HV kasutaja

|
04.11.2015 16:07:26
|
|
|
| Kui tahan korstna üle krohvida, aga saada sellist võimalikult heledat tooni, siis mida võiks selleks kasutada? Hiljem värvida ei taha. |
Tsemendibaasil kiudkrohv. Aga siiski võib korsten pigi välja ajada. Lihtsaim viis korstna katmiseks oleks mineraalplaat.
|
|
   |
13 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
04.11.2015 16:12:50
|
|
|
| miks peaks? ei aja...isegi 60a vana...
|
|
   |
201 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
04.11.2015 19:20:39
|
|
|
See ahi valmis kolm aastat tagasi. Siiamaani toimib.
Spoiler 
|
Jep. Mul sama disainiga ahi, aga vuugi värvi ja telliste tüübid valib pigem klient, muu tuleb ehitajalt.
Ahto teeb enamasti üksinda, aga vahel on tal abilised ka Ahti ja keegi kolmas.
Ku tellida siis ainult tegijaks Ahto. See teine on soss-sepp.
_________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine." |
|
   |
130 |
|
| tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
04.11.2015 19:28:13
|
|
|
| Kui tahan korstna üle krohvida, aga saada sellist võimalikult heledat tooni, siis mida võiks selleks kasutada? Hiljem värvida ei taha. |
Tsemendibaasil kiudkrohv. Aga siiski võib korsten pigi välja ajada. Lihtsaim viis korstna katmiseks oleks mineraalplaat. |
Ei, sellel lõigul ei ole kunagi ajanud, nii et ei tohiks probleem olla. Ei jää ka külma ruumi vms.
|
   |
63 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
08.11.2015 15:50:07
|
|
|
Mul oleks vaja seinale kinnitatavat 2000 kilovatist õliradiaatorit.
Midagi sellist siis:
Spoiler 
Poes pole üle 1500 näinud
|
|
   |
182 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Jerry
4K külmavana

|
08.11.2015 16:08:08
|
|
|
2000kW radikas
_________________ Kes meie maale tulnud on ja kellel siin ei meeldi –
me rajad lahkelt lahti on, las minna, kui ei meeldi /Hando Runnel
Ellu jääb see, kes oskab oma kätega midagi valmis teha |
|
| Kommentaarid: 135 loe/lisa |
   |
109 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Kristoferr
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 268 loe/lisa |
   |
4 :: |
219 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
08.11.2015 16:11:08
|
|
|
| Jerry kirjutas: |
2000kW radikas  |
jah, jube lugu. tegin kirjavea
|
|
   |
182 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Jerry
4K külmavana

|
08.11.2015 16:14:21
|
|
|
_________________ Kes meie maale tulnud on ja kellel siin ei meeldi –
me rajad lahkelt lahti on, las minna, kui ei meeldi /Hando Runnel
Ellu jääb see, kes oskab oma kätega midagi valmis teha |
|
| Kommentaarid: 135 loe/lisa |
   |
109 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
08.11.2015 16:15:11
|
|
|
| karistuseks otsi nüüd mõni välja
|
|
   |
182 |
|
| tagasi üles |
|
 |
bladerunner
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 169 loe/lisa |
   |
158 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Kristoferr
HV Guru

|
|
   |
219 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
08.11.2015 16:35:24
|
|
|
| Üks jubeda välimusega ja 340 eurot tundub natuke kallis
|
|
   |
182 |
|
| tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
08.11.2015 16:40:53
|
|
|
Max Powers, ära pirtsuta
Atlanticul on suht kallid asjad jah, aga kvaliteet on üsna OK. Mul dušširuumis Atlanticu käterätikuivatusredel.
Samal lehel ka 1400€ eest üks 2000 W radikas müügil. Võta parem see
|
   |
63 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Nastix
HV kasutaja
|
15.11.2015 00:54:13
|
|
|
| Kus Lõuna-Eestis mõistliku hinnaga Torx otsikuga kruve müügil võiks olla (siseruumides kasutamiseks sobivaid)? K-Rautast saja ja kahesajaste pakkidega ostes läheb suhteliselt kulukaks. Huvi nii jämedamate nt. 6,0x90 kui ka pisut peenemate vastu.
|
|
| Kommentaarid: 19 loe/lisa |
   |
18 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Valvejoodik
HV veteran

|
15.11.2015 01:00:21
|
|
|
| Mõnda ehitusettevõtjat ei tea? Neile teevad kliendihaldurid väga häid pakkumisi.
|
|
| Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
15 |
|
| tagasi üles |
|
 |
_marek
HV Guru

|
15.11.2015 01:05:33
|
|
|
Tallinnas saab sellest putkast tükikaupa osta: http://www.tooriistamarket.ee/et/kauplused
Tartus ka pood olemas neil, aga ise käinud pole seal. Vb saab sealt ka?
EDIT: lugesin veits mööda esialgset postitust
|
|
| Kommentaarid: 130 loe/lisa |
   |
118 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Nastix
HV kasutaja
|
15.11.2015 01:13:37
|
|
|
| _marek kirjutas: |
Tallinnas saab sellest putkast tükikaupa osta: http://www.tooriistamarket.ee/et/kauplused
Tartus ka pood olemas neil, aga ise käinud pole seal. Vb saab sealt ka?
EDIT: lugesin veits mööda esialgset postitust |
Väljendasin end võib-olla pisut segaselt jah, eesmärk ikkagi suuremates kogustes osta, mitte väiksemates. Ühekaupa saab K-Rautast ka kiloga osta Ehitus hetkel käimas ja märkamatult kuluvad kruvid ära.
|
|
| Kommentaarid: 19 loe/lisa |
   |
18 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Smati
HV kasutaja
|
15.11.2015 01:22:08
|
|
|
| Kui mingi majaehitus, siis tasub mingi tööriistapoe projektimüüki sisse marssida, öelda, et ehitad maja ja otsid pakkumisi materjalile. Hinnad peaksid kukkuma.
|
|
| Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
8 |
|
| tagasi üles |
|
 |
elukaz
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 196 loe/lisa |
   |
158 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ref
Kreisi kasutaja
|
17.11.2015 10:56:40
|
|
|
Kellelgi kogemusi õhk-õhk pumpadega kusagil maamajas/suvilas (so. halvasti soojustatud majas) üle talve +10 hoidmisega?
Ei taha iga paari nädala tagant veesüsteemi uuesti täita/tühjendada ja hoiaks mingi plussi vähemalt sees ning konvektorid hakkavad rahakotile
_________________ Elektri hinna ennustus |
|
   |
15 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 751 loe/lisa |
   |
564 |
|
| tagasi üles |
|
 |
raxz
HV Guru
|
17.11.2015 11:16:46
|
|
|
Kellelgi kogemusi õhk-õhk pumpadega kusagil maamajas/suvilas (so. halvasti soojustatud majas) üle talve +10 hoidmisega?
Ei taha iga paari nädala tagant veesüsteemi uuesti täita/tühjendada ja hoiaks mingi plussi vähemalt sees ning konvektorid hakkavad rahakotile  |
Mida jahedam välitemperatuur on, seda kehvem on õhk-õhk pumba kasutegur. -20 juures kütad põhimõtteliselt elektriga.
Ehk mingi imeloom see soojuspump ei ole.
|
|
| Kommentaarid: 46 loe/lisa |
   |
45 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ref
Kreisi kasutaja
|
17.11.2015 11:19:47
|
|
|
| raxz kirjutas: |
Ei taha iga paari nädala tagant veesüsteemi uuesti täita/tühjendada ja hoiaks mingi plussi vähemalt sees ning konvektorid hakkavad rahakotile  |
Mida jahedam välitemperatuur on, seda kehvem on õhk-õhk pumba kasutegur. -20 juures kütad põhimõtteliselt elektriga.
Ehk mingi imeloom see soojuspump ei ole. |
Ega ma seda eeldagi - kui mul 2 kuud aastast (halval juhul) põhimõtteliselt elektriga kütab siis 6 kuud (8-kuulisest) kütteperioodist on mingigi sääst olemas.
|
|
   |
15 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Anti
|
17.11.2015 11:40:54
|
|
|
|
maal on suuremas u 45-50m2 läbi kahe korruse ruumis üks õhksoojuspump. Kuna tegu ainult suvekoduga, siis seinad tuuletõke + seest-väljast laudis. Õues oli 4-5 kraadi plussi ja öö läbi töötas suutis suurt ruumi hoida stabiilselt tempi u 16 kraadi kandis. Päris talve ja miinuskraadide kohta ei oska öelda, aga kardan, et jääb hätta.
|
|
| Kommentaarid: 314 loe/lisa |
   |
240 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Kristoferr
HV Guru

|
17.11.2015 13:10:23
|
|
|
| Betamax kirjutas: |
Akna raami ja seina vahele on tekkinud praod, kust reaalselt juba õhk käib läbi. Kuidas sellist asja parandada?
Spoiler 
|
1. Kui akent lahti võtta ei taha, siis on variantideks nii väljast kui seest sobivat värvi akrüülhermeetikuga kinni. Nii jääb õhupidav, aga mitte just soojapidav.
2. Kui akent lahti võtta ei taha ja viitsid rohkem mässata, siis puuri iga mõne cm tagant u 6-8mm auk ja proovida lasta montaašivahtu nii, et praod täituvad ja välja pressib. Jääb soojem kui 1. ja tuultpidav. Viimistled pahtli ja värviga.
3. Aken lahti ja montaašivahuga uuesti ette.
_________________ Liitu Opencode Go soodsa coding plaaniga ja saa 5€ soodust!
Liitu Wise'ga!
viimati muutis Kristoferr 17.11.2015 13:12:09, muudetud 1 kord |
|
   |
219 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
17.11.2015 13:10:45
|
|
|
| Rõdule on aknad pandud?
|
|
   |
182 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Kingissepp
HV kasutaja
|
17.11.2015 17:52:26
|
|
|
Kas Makroflexi saab lasta ka pudelit püsti hoides või peab alati päästik jääma pudeli alumisele poolele. Tahaks samuti laes paneelivahesid täita, kuid mõtlesin, et küsin enne .
|
|
| Kommentaarid: 80 loe/lisa |
   |
79 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Smati
HV kasutaja
|
17.11.2015 18:16:09
|
|
|
| Viimase lõpuga ei taha välja lasta, aga muidu probleeme pole mul olnud.
|
|
| Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
8 |
|
| tagasi üles |
|
 |
elukaz
HV Guru

|
17.11.2015 18:43:36
|
|
|
Ei tule täis pudelist kah. Pikem kõrs abiks.
Püstoliga saab tagurpidi nii palju kui päästikusse mahub, siis jälle peripidi täita ja uuesti.
_________________ Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale. |
|
   |
158 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
17.11.2015 18:46:41
|
|
|
Püstolile tuleb jah pikem kõrs otsa toppida ja soovitatav on laskmise ajal ka kinni hoida. Olen seda kõrreteemat suht palju kasutanud.
Pudeli põhi peab püsti olema, muidu sealt palju peale gaasi ei tule.
|
   |
130 |
|
| tagasi üles |
|
 |
elukaz
HV Guru

|
17.11.2015 18:48:00
|
|
|
Kui liimiga termorüüsi kasutada siis saab kõrre toru külge kinni kleepida. Siis aint juhi juga.
_________________ Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale. |
|
   |
158 |
|
| tagasi üles |
|