Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Valvejoodik
HV veteran

|
01.11.2015 22:46:13
|
|
|
Hakka ise tegema. Mingid vennad nagu tegelevad, aga kuidas neil läheb, seda ei tea...
|
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
0 :: |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
Petz
HV Guru
|
02.11.2015 11:10:23
|
|
|
Naljakas on see, et osade ringristmike peal käseb Waze vasakule keerata... Tundub, et mingist suurusest (haruteede arvust?) alates hakkab ta asja õigesti jagama.
|
|
Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
75 |
|
tagasi üles |
|
 |
pppd
Kreisi kasutaja
|
02.11.2015 11:21:48
|
|
|
see et ole bug vaid 'feature', kui ringi harud on täpselt paremale või vasakule siis öeldaksegi nii et 'ringil keera paremale/vasaskule' , mõnes kohas on see IMHO oluliselt selgem kui mahapööramiste lugemine.
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
anduke88
Kreisi kasutaja

|
02.11.2015 12:30:12
|
|
|
No kui on 4 haru, ehk tavaline 4 haruga ristmik mille keskele on piltlikult öeldes ringtee tehtud siis milles probleem? Jah, kui ringi diameeter on mingi suurem kui 50 meetrit, siis võiks neid harusid lugeda, et "3. mahasõit vms" või kui harusid on ringteel rohkem kui 4 tk.
Aga kui on väike ring ja nö võsa ringi keskel ei paista, siis tõesti lihtsam on see, kui kästakse navi poolt vasakule keerata. Samuti see, et sõida ringilt otse. Või keera paremale. Või tee tagasipööre? Ei ole ju parem, et tee 1. mahasõit? 2. mahasõit, 3. mahasõit, 4. mahasõit?
Aga noh, eks ta ole, kuidas kellelegi meeldivam ole. Samas see võiks kuskilt menüüst seadistatav näiteks olla.
Näiteks kui ringi väljasõit aetakse umbe ja mul oli vaja 3. mahasõit teha, mul jõuab vahepeal meelest ära minna, mitmenda mahasõidu taha ma takerdusin. See näiteks juhul kui jääd mõneks ajaks ringile seisma siis ja jõuad muid mõtteid hakata mõlgutama.
|
|
Kommentaarid: 51 loe/lisa |
   |
44 |
|
tagasi üles |
|
 |
Petz
HV Guru
|
02.11.2015 12:33:32
|
|
|
Kusjuures mahapööramiste lugemisega läheb waze ise ka rappa. Üks koht on näiteks Saku juures Rapla poolt tulles viimane ring (kus neid miljon tükki järjest on...). Edasi, enne Pääsküla, vist Kadaka tee alguses oli kah mingi kala tõlgendamisega.
|
|
   |
75 |
|
tagasi üles |
|
 |
Petz
HV Guru
|
02.11.2015 13:21:13
|
|
|
Super AMOLED kirjutas: |
Miks teil seal navi üldse vaja? Mööda maanteed linna sõitmiseks navi alati aktiivne? Muidu ju eksib sirgel teel ära? |
Vahel vaja selleks, et täpset saabumisaega teada, vahel selleks, et optimaalset teed leida, vahel selleks, et mitte keeramiskohti maha magada. Ja pahatihti selleks, et võõras kohas tee leidmiseks mitte paberkaarte lahti harutada. Seda vist raske mõista?
Linna oskan ka kinnisilmi sõita, aga Tallinnas sõitmiseks siiski kaarti vaja
|
|
   |
75 |
|
tagasi üles |
|
 |
softis
HV Guru

|
02.11.2015 13:31:26
|
|
|
Petz kirjutas: |
Naljakas on see, et osade ringristmike peal käseb Waze vasakule keerata... Tundub, et mingist suurusest (haruteede arvust?) alates hakkab ta asja õigesti jagama. |
Pole veel sellist muret kohanud. Mingi konkreetne näide?
_________________ www.FunBox.ee - kvaliteetsed õhupallid, värvikad kostüümid ja kõik muu vajalik meeldejääva peo korraldamiseks! |
|
Kommentaarid: 21 loe/lisa |
   |
21 |
|
tagasi üles |
|
 |
pppd
Kreisi kasutaja
|
02.11.2015 13:47:37
|
|
|
konkreetselt waze point on (värske) liiklusinfo. Navigaatorina on see paraku suht kehv, aadressid on ebatäpsed ja huvipunktid täielik kaos, marsruutimine veel kuidagi hädapärast töötab, aga ummikute ja patrullide ja meelest läinud kiiruskaamerate eest hoiatamise osas on see täiesti pruugitav.
|
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
02.11.2015 15:04:28
|
|
|
Seade peab õigesti juhendama ka neid kes esimest korda mõnel ristmikul on, olgugi, et meie jaoks on elementaarne marsruut.
|
|
Kommentaarid: 260 loe/lisa |
   |
2 :: |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
markox
HV vaatleja
|
02.11.2015 15:45:56
|
|
|
inca kirjutas: |
Ma tean igasuguseid frukte. Navigeeritakse pärnu maanteele ja tehnika tänavale, kuigi 15 aastat Tallinnas ringi kärutatud... Ja seda ei tehta mitte ummikute vältimiseks. |
Ma olen ka üks nendest "fruktidest" järelikult.
Eluaeg Tallinnas elanud millest 18 aastat ka iseseisvalt autoga liigelnud. Tunnen Tallinnat omaarust väga hästi (v.a. Lasnamäe) kuid sellegipoolest on Waze-i navi koguaeg aktiivne. Nii tööle kui koju sõites kuigi teekond on 95% kordadest sama.
Kuid selle 5% puhul on Wazest palju kasu olnud ummikute vältimisel ning selle läbi ka uute teekondade avastamisel kuidas kuhugile kiiremini ja mugavamalt jõuab. Lisaks vaja tihti teada täpset kohalejõudmis kellaega (lähen kellelegi järgi saadan talle oma saabumisaja või jagan Wazes-t otse talle oma teekonda), milles on Waze enamasti väga täpne olnud +/- 1min eksib ehk mis oleneb pigem enda sõidukiirusest.
Lisaks kui ei ole sõidu sihtkohta määratud ei ole ju Waze-le teada sinu sõidu teekond ning ei saa ette anda ka hoiatusi kui ees politsei patrull vms. Jooksvalt telefoni ekraani jälgida ei ole ka mõistlik liiklusohutuse seisukohast.
|
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
Draqula
HV Guru
|
02.11.2015 16:01:53
|
|
|
markox kirjutas: |
inca kirjutas: |
Ma tean igasuguseid frukte. Navigeeritakse pärnu maanteele ja tehnika tänavale, kuigi 15 aastat Tallinnas ringi kärutatud... Ja seda ei tehta mitte ummikute vältimiseks. |
Ma olen ka üks nendest "fruktidest" järelikult.
Eluaeg Tallinnas elanud millest 18 aastat ka iseseisvalt autoga liigelnud. Tunnen Tallinnat omaarust väga hästi (v.a. Lasnamäe) kuid sellegipoolest on Waze-i navi koguaeg aktiivne. Nii tööle kui koju sõites kuigi teekond on 95% kordadest sama.
Kuid selle 5% puhul on Wazest palju kasu olnud ummikute vältimisel ning selle läbi ka uute teekondade avastamisel kuidas kuhugile kiiremini ja mugavamalt jõuab. Lisaks vaja tihti teada täpset kohalejõudmis kellaega (lähen kellelegi järgi saadan talle oma saabumisaja või jagan Wazes-t otse talle oma teekonda), milles on Waze enamasti väga täpne olnud +/- 1min eksib ehk mis oleneb pigem enda sõidukiirusest.
Lisaks kui ei ole sõidu sihtkohta määratud ei ole ju Waze-le teada sinu sõidu teekond ning ei saa ette anda ka hoiatusi kui ees politsei patrull vms. Jooksvalt telefoni ekraani jälgida ei ole ka mõistlik liiklusohutuse seisukohast. |
Minumeelest niisama sõites otse teele jäävaid politseipatrulle ikka ütleb?
Või siis on valesti meelde jäänud... Nagu mäletaks, et olen teekonda märkimata sõitnud ja siiski hoiatusi kuulnud.
Aga üldiselt, kui on vaja minna kuskile ajapeale (eriti kui tundmatusse kohta):
1) Vajadusel Regio kaardirakendusest kontrollin üle täpse maja asukoha (paar korda katsetamist waze'le tuimalt aadressi etteandmisega ja selle järgi sõitmisega on õpetust andnud)
2) Siis märgin Waze'i sihtpunkti ja selle järgi sõidan
|
|
Kommentaarid: 42 loe/lisa |
   |
34 |
|
tagasi üles |
|
 |
salatoimik
HV Guru

|
02.11.2015 16:15:25
|
|
|
teoreetiliselt kui regio kätte võtaks, saaks seal asukoha ära märkida ning valida navigeeri ning avataks waze kus oleks sihtpunkt juba märgitud (nagu google mapsiga hetkel neil toimib)
_________________ LehesFoto - Täis suvaklõpse ja muud |
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
Draqula
HV Guru
|
02.11.2015 16:32:59
|
|
|
salatoimik kirjutas: |
teoreetiliselt kui regio kätte võtaks, saaks seal asukoha ära märkida ning valida navigeeri ning avataks waze kus oleks sihtpunkt juba märgitud (nagu google mapsiga hetkel neil toimib) |
Oleks elu ilusam ja lihtsam tõesti
|
|
Kommentaarid: 42 loe/lisa |
   |
34 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
02.11.2015 16:58:55
|
|
|
salatoimik kirjutas: |
teoreetiliselt kui regio kätte võtaks, saaks seal asukoha ära märkida ning valida navigeeri ning avataks waze kus oleks sihtpunkt juba märgitud (nagu google mapsiga hetkel neil toimib) |
iOS peal kindlasti saab, tehti küll iOS9 peal keerulisemaks aga saab, regiost navigeeri siis korra avab iOS enda Mapsi ja seal saab valida "saada", transport apps ja waze.
Minumeelest peaks androidil ka mingi system default map valik olemas olema, et käivitaks kohe waze.
|
|
Kommentaarid: 260 loe/lisa |
   |
2 :: |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
-KRANTS-
vitamiinidiiler

|
02.11.2015 17:18:33
|
|
|
Kusjuures mahapööramiste lugemisega läheb waze ise ka rappa. Üks koht on näiteks Saku juures Rapla poolt tulles viimane ring (kus neid miljon tükki järjest on...). Edasi, enne Pääsküla, vist Kadaka tee alguses oli kah mingi kala tõlgendamisega. |
Õismäe teel ka, kui tuled paldiski maanteelt ja sõidad väike õismäe peatusest mööda, siis otse liiklemiseks ütleb, et teine mahasõit. Esimest siis polegi...
|
|
Kommentaarid: 364 loe/lisa |
   |
243 |
|
tagasi üles |
|
 |
inca
HV Guru

|
02.11.2015 17:37:47
|
|
|
Ma pidasin küll silmas ikkagi seda, et ei suudeta kohale ilma navigeerimiseta sõita.
_________________ KASS |
|
Kommentaarid: 168 loe/lisa |
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
pppd
Kreisi kasutaja
|
02.11.2015 17:54:37
|
|
|
-KRANTS- kirjutas: |
Kusjuures mahapööramiste lugemisega läheb waze ise ka rappa. Üks koht on näiteks Saku juures Rapla poolt tulles viimane ring (kus neid miljon tükki järjest on...). Edasi, enne Pääsküla, vist Kadaka tee alguses oli kah mingi kala tõlgendamisega. |
Õismäe teel ka, kui tuled paldiski maanteelt ja sõidad väike õismäe peatusest mööda... |
Pange järgmine kord nendes kohtades veateade teele, soovitavalt korraliku veakirjeldusega, siis on vähemalt mingi võimalus et keegi vaatab asja lähemalt ja ehk teeb isegi paranduse.
Väike-Õismäe juhtumit tean vist isegi, seal on pisike probleem et seal keerab ringilt enne otse väljumist üks pisike teekene majade vahele - mis siis loetakse esimeseks mahasõiduks.
|
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
-KRANTS-
vitamiinidiiler

|
02.11.2015 18:53:32
|
|
|
pppd kirjutas: |
Õismäe teel ka, kui tuled paldiski maanteelt ja sõidad väike õismäe peatusest mööda... |
Pange järgmine kord nendes kohtades veateade teele, soovitavalt korraliku veakirjeldusega, siis on vähemalt mingi võimalus et keegi vaatab asja lähemalt ja ehk teeb isegi paranduse.
Väike-Õismäe juhtumit tean vist isegi, seal on pisike probleem et seal keerab ringilt enne otse väljumist üks pisike teekene majade vahele - mis siis loetakse esimeseks mahasõiduks. |
Tegelikult on see nn teine mahasõit selleks hetkeks alanud ja tollest teest parempööre peaks sinna paremale minema.
Kui ma roolis olen, arvad sa tõesti, et mul on aega sinna mingit korralikku ja selget veateadet kirjutada?
|
|
   |
243 |
|
tagasi üles |
|
 |
pppd
Kreisi kasutaja
|
02.11.2015 19:03:41
|
|
|
Tegelikult on see nn teine mahasõit selleks hetkeks alanud ja tollest teest parempööre peaks sinna paremale minema. |
Tegelikult ei ole, sest sellelt teelt saab ka otse ringile minna (mis mahasõidu pealt ei tohiks võimalik olla).
tsitaat: |
Kui ma roolis olen, arvad sa tõesti, et mul on aega sinna mingit korralikku ja selget veateadet kirjutada?  |
Vajutad "Report"-nupu ära, valikute aken tuleb lahti ja koordinaadid jäävad meelde, leiad sobiva koha, jääd tee äärde seisma ja tipid veateate lõpuni. Aga alati võib ka mitte reportida ja käia asja hoopis teemaga mitteseotud foorumis kurtmas, kuidas kõik katki on...
|
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
-KRANTS-
vitamiinidiiler

|
03.11.2015 09:46:20
|
|
|
Tegelikult on see nn teine mahasõit selleks hetkeks alanud ja tollest teest parempööre peaks sinna paremale minema. |
Tegelikult ei ole, sest sellelt teelt saab ka otse ringile minna (mis mahasõidu pealt ei tohiks võimalik olla). |
Sellel ringil on kõik mahasõidud nii suured ehitatud, et seal saab igalt poolt igale poole minna, kui tahta.
Kui ma roolis olen, arvad sa tõesti, et mul on aega sinna mingit korralikku ja selget veateadet kirjutada?  |
Vajutad "Report"-nupu ära, valikute aken tuleb lahti ja koordinaadid jäävad meelde, leiad sobiva koha, jääd tee äärde seisma ja tipid veateate lõpuni. Aga alati võib ka mitte reportida ja käia asja hoopis teemaga mitteseotud foorumis kurtmas, kuidas kõik katki on... |
Kui ma iga sellise koha pärast hakkaks otsima seisuruumi, siis ei jõuakski ma kuskile. Lisaks see reporti aken ei põsi seal kuigi kaua avatuna, kui midagi sellele ei järgne.
Kui siin foorumis ei tohi kurta, siis võib selle teema ära kustutada
|
|
   |
243 |
|
tagasi üles |
|
 |
Spezz
HV veteran
|
04.11.2015 00:16:08
|
|
|
Tegelikult ei ole, sest sellelt teelt saab ka otse ringile minna (mis mahasõidu pealt ei tohiks võimalik olla). |
Sellel ringil on kõik mahasõidud nii suured ehitatud, et seal saab igalt poolt igale poole minna, kui tahta.
Vajutad "Report"-nupu ära, valikute aken tuleb lahti ja koordinaadid jäävad meelde, leiad sobiva koha, jääd tee äärde seisma ja tipid veateate lõpuni. Aga alati võib ka mitte reportida ja käia asja hoopis teemaga mitteseotud foorumis kurtmas, kuidas kõik katki on... |
Kui ma iga sellise koha pärast hakkaks otsima seisuruumi, siis ei jõuakski ma kuskile. Lisaks see reporti aken ei põsi seal kuigi kaua avatuna, kui midagi sellele ei järgne.
Kui siin foorumis ei tohi kurta, siis võib selle teema ära kustutada  |
Oh noes, ma ei taha "community based" appile omapoolset panust anda aga kritiseerida võin vabalt?
|
|
Kommentaarid: 70 loe/lisa |
   |
66 |
|
tagasi üles |
|
 |
-KRANTS-
vitamiinidiiler

|
04.11.2015 07:03:17
|
|
|
kuule, siin kritiseeritakse palju mõttetumaid asju..
Baidevei, olen ma nii selle waze community foorumi liige, kui ka map editor aga see selleks. Siin on selline teema. Jutt läks mahasõitude peale ja kirjutasin, mis koha ma avastanud olen. Nüüd süüdi olen mina, et see koht seal selline on
_________________ Kui keegi mandariini tahab, siis helistab
Ühendust saab siin: https://www.facebook.com/groups/1953700414852281/ |
|
   |
243 |
|
tagasi üles |
|
 |
softis
HV Guru

|
15.11.2015 00:14:19
|
|
|
Kellel on probleem sellega, et liiklusinfot kuvatakse hilja või siis peale oma raporti saatmist on teisi teateid näha:
1. Lülitage debug mode'i oma klient. Otsingusse kirjutage 2##2 (tuleb kiri "debug" ette)
2. Järgmisel korral peale vea ilmnemist saatke logid ära. Soovitavalt kohe peale sõidu lõpetamist.
3. Andke mulle teada (näiteks PS teel), millal logi saatsite, mis kell viga umbes esines ja mis kasutajanimi on (vm autentimise meetod - nt FB, telefoni number). Annan arendustiimile info otse edasi.
Waze jaoks on oluline selle kohta tagasisidet saada. Seega proovime selle kohta neile infot saata kui vähegi võimalik.
Tegelikult peaks iga 2 minuti tagant klient uut infot saama.
_________________ www.FunBox.ee - kvaliteetsed õhupallid, värvikad kostüümid ja kõik muu vajalik meeldejääva peo korraldamiseks! |
|
   |
21 |
|
tagasi üles |
|
 |
-KRANTS-
vitamiinidiiler

|
17.11.2015 21:54:36
|
|
|
Mul oli täna nii, et peterburi teedpidi sõitsin linnast välja ja näitas alexelas menti (kolm masinat oli suisa). Tulin tagasi, waze menti ei näita (vahepeal tahvlit kinni ei pannud). Mendid olid ikka olemas ja läksin sinna tanklasse tankima ning seal seisma jäädes ilmusid jälle mendiikoonid (päris mitu oli).
_________________ Kui keegi mandariini tahab, siis helistab
Ühendust saab siin: https://www.facebook.com/groups/1953700414852281/ |
|
   |
243 |
|
tagasi üles |
|
 |
softis
HV Guru

|
18.11.2015 00:33:25
|
|
|
Logi tegid?
|
   |
21 |
|
tagasi üles |
|
 |