Tere !
Pole kindel, kas õige koht küsimiseks, kuid teen proovi. GPU R9 380 zero frozr 4G, CPU Intel I5-3570k 3,4 G. CPU on juba muidu 3 a vana ja GPU suhteliselt uus. Probleem siis selles, et mänguks BF 4 ja seal tihti kukuvad frapsid järsult alla. Tea ka seda, et see ka mängu probleem. Kuid kas mäng ksutab tõesti üle 90 % CPU. Tihti lööb prose punaseks ja siis kukub alla jälle. Kuid polegi nüüd kindel, kumb kumba segab. Kas asi GPU või CPU. Üldiselt, kui CPU joon teeb suur hüppe, siis kukuvad ka frapsid. Panen ka paar pilti. Ma ei oska nendest andmetest suurt midagi lugeda välja, kui keegi oskab, siis oleks tore ? Kas selline Fan speed on normaalne ?
ainuke, mis ma su piltidest aru saan on see, et sa kükitad kuskil nurgas, mängu seaded on lowi peal, vsync ei kasuta, mis tõttu fps on 180+ Kas sa tõesti küsid, mis antud juhul probleemiks on, et cpu sajaga vatti saab?
Küsime siis nii, et nagu on esimesel pildil GPU usage % joondiagramm hüppab ülesse ja alla. Kas see on mängimise ajal normaalne. Mind hetkel huvitabki, mis on probleemiks, kas CPU või GPU. Ma kahtlustan, et see pole ok, kui diagramm nii kõigub ülesse ja alla. kas GPU usage ei peaks olema mäng ajal suhteliselt ühtlane joon, mitte et kukub 30 % ja siis hüppab ülesse tagasi 90 % peale. Ja CPU teeb tööd üle 90 %. Kui see graafilinejoon ei ole normaalne, kas siis on probleem kaardi endaga või on pudelikaelaks CPU ?
GPU load sõltub suuresti sellest, mis sul pildil on. Kõmmutad vastaseid ja siis korraga viskad vaate põrandale, gpu load kukub mühinal. Sama on protsessoriga, kuid palju vähem märgatav.
Kui need hüpped toimuvad mitte midagi tehes(ja midagi ei toimu kaardil), siis on midagi viga.
Konstantne load on ainult 100% juures.
Kui sul piirajaid pole ning cpu saab selle juures 90% kasutust, siis on järeldus: mäng oskab hästi protsessorit kasutada. Kui cpu kasutus on ~90% ning gpu load samal ajal kõigub näiteks 40-80% vahel vmt, siis see tähendab, et protsessor on piduriks, gpu'l on jõudu üle.
A ei jõudnud su posti enne lugeda. Tänud vastuse eest. Ilmselt siis ikka on prose nõrk kaardi jaoks. " Järgnev jutt oli enne kirjutatud, kui nägin su muudatust" Sisuliselt siis, kas see võib tähendada seda, et kuna mu cpu jookseb pidevalt üle 90% siis mingitel hetkedel jääb tal võimsust puudu ja tekib jõudluse puudus ? Sest kui vaadata seda kollast CPU joondiagrammi pildil, mis jääb vasakule alla nurka, siis frapside kukkumine toimub hetkel mängus, kui CPU joon hüppab ülesse. Ma ei oska neinde joonte järgi ise midagi seal hinnata täpselt. Sest osades bf 4 videodes need diagrammid jooksevad suhteliselt koos ja hüppavad koos ülesse. Minul aga jookseb GPU suht sirgelt ja CPU joon hüpleb vaid.
Sul on fps 180+. Pane vsync peale või piira 60fps peale, säästad elektrit ja raua eluiga. Midagi ei jää puudu. Või sa sihid 1000 kaadrit sekundis?
Mida need jooned üldse tähendama peaks? Koormust protsentides nad ju ei näita.
Väike google ja "cpu spike" on teada probleem selles mängus, millele pole ühest lahendust leitud/tehtud. (update drivers, update directX, use costum cfg files etc... uuri ise. Mul pole BF4.)
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.