Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Üldfoorum »  Paypal & eBay üldteema märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 589, 590, 591 ... 705, 706, 707  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
marjok
HV vaatleja

sõnum 01.11.2015 15:45:19 vasta tsitaadiga

küsimus tarkadele icon_razz.gif
kes teab, palju peab (kui peab) maksma lisaks ilmselt siis tollile, kui tellida ebay'st endale töötav Logitech Z-5500 komplekt?
Ebayst tellimise peale olen mõelnud sellepärast, et eestis näeb neid müügis üsna harva icon_confused.gif
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Ramones
HV veteran
Ramones

sõnum 01.11.2015 15:50:01 vasta tsitaadiga

marjok, euroopast tellid, ei pea midagi maksma. Pigem on küsimus palju post maksma läheb - päris korralikult suur ja raske kast on sellel komplektil. Väljastpoolt tellides +20% KM ja vist läheb juba toll ka otsa mõni %, kui saadetise väärtus ületab 150€.
Kommentaarid: 76 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 75
tagasi üles
marjok
HV vaatleja

sõnum 01.11.2015 15:54:40 vasta tsitaadiga

Ramones, tänud kiire ja selge vastuse eest icon_smile.gif
Eks hoian silma peal turgudel ning kui siin mõnel pakkuda on, siis võib ka kirja saata icon_smile.gif
tagasi üles
taf131
HV kasutaja
taf131

sõnum 01.11.2015 18:32:38 vasta tsitaadiga

ewur kirjutas:
deklaratsioon alates 21-22 eurost.

Kui väljast poolt Euroopa liitu tellida
Kommentaarid: 19 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 19
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
napoleon
Unknown virus
napoleon

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 01.11.2015 18:53:30 vasta tsitaadiga

Ramones kirjutas:
marjok, euroopast tellid, ei pea midagi maksma. Pigem on küsimus palju post maksma läheb - päris korralikult suur ja raske kast on sellel komplektil. Väljastpoolt tellides +20% KM ja vist läheb juba toll ka otsa mõni %, kui saadetise väärtus ületab 150€.

Igaks juhuks peab meelde tuletama ka seda "pisiasja", et mõni müüja saadab kauba füüsiliselt EU-st, aga mitte lihtsalt EU-st vaid tollilaost ehk maksud peab maksma samamoodi nagu väljastpoolt EU-d tellides.
Kommentaarid: 77 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 60
tagasi üles
alartt
HV kasutaja

sõnum 03.11.2015 20:11:11 vasta tsitaadiga

30 päeva on täis hiinast tuleval jubinal icon_sad.gif
Kommentaarid: 34 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 33
tagasi üles
pois11
HV Guru

sõnum 03.11.2015 20:17:23 vasta tsitaadiga

Mul mõnel juba 40+ päeva täis. Mõned tähitud pakid tulid see nädal ära 35 päeva
Kommentaarid: 112 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 109
tagasi üles
alartt
HV kasutaja

sõnum 03.11.2015 20:32:17 vasta tsitaadiga

pois11 kirjutas:

Nii kaua läheb v icon_eek.gif
Vaatasin müüja profiili ei ärata eriti usaldust, mul sarnane asi ostetud.
Spoiler Spoiler Spoiler
Kommentaarid: 34 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 33
tagasi üles
Dijital
HV Guru
Dijital

sõnum 03.11.2015 21:43:50 vasta tsitaadiga

Hiinas oli oktoobri alguses ka "kuldne nädal", mille ajal isegi muru ei kasva. Eks kui silm sirgeks sai, siis vaikselt hakati asju pakkima.
soodent
HV Guru

sõnum 05.11.2015 22:33:49 vasta tsitaadiga

Üle pika aja tegin pretensiooni ja see teema on täiega käkki keeratud, ei saa enam üldse ise miskit kiirendada ega muuta, oota vaid müüja ja ebay järgi.
return on täielik jama, müüja venitab täiega sellega, et ei märgi returni ja ebayle ei saa ka kuskilt märku anda, ära kastreeritud see teema.
Asi juba 10 päeva tagasi müüjal trackinguga käes ja ma ei saa isegi märkida return case tracking numbrit, tase.
Kommentaarid: 822 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 19 :: 6 :: 564
tagasi üles
The_Boss
HV Guru
The_Boss

sõnum 05.11.2015 22:41:32 vasta tsitaadiga

alartt kirjutas:
pois11 kirjutas:

Nii kaua läheb v icon_eek.gif
Vaatasin müüja profiili ei ärata eriti usaldust, mul sarnane asi ostetud.
Spoiler Spoiler Spoiler

Sama asi tellitud ja homme saab 1 kuu täis sellest icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 356 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 282
tagasi üles
pois11
HV Guru

sõnum 07.11.2015 15:13:17 vasta tsitaadiga

Üks omalaadne olukord. Ostsin viimase 6 kuu jooksul kolmelt erinevalt müüjalt tehnilise vidina. Müüsin kohalikus turus kallimalt maha. Kolme müüja peale kokku olen hiina saatnud üle 4000USD oma raha, identseid objekte oli 31tk. Nüüd üks osutuks praagiks ja avasin case. Saatsin ühele müüjale tagasi, tegi refund 135USD. Peale seda kõik kolm müüjat on pannud mind musta nimekirja ja enam nendelt asju tellida ei saa. Ei oskagi midagi arvata. Lasteaed lihtsalt kui 135USD versus 4000USD paneb selliseid otsuseid tegema. Oli plaan edasi tellida. Lisaks eelmise summale oli plaan äri suurendada ja 10 tuhande USD eest toodet tellida. Aga minu raha neile enam ei kõlba.
Kahjuks mitte keegi teine ei müü antud toodet ja minu ära sai läbi.
Ärge küsige mis toode see on, ei ütle nagunii icon_smile.gif
tagasi üles
jeesus188
kodustatud
jeesus188

sõnum 07.11.2015 15:23:55 vasta tsitaadiga

Kirjuta kiri müüjale...., tee puust ja punaseks.
Peab ikka imevidin olema, mida terve ebay peale 3 inimest müüb (tegelikult 1)ja mujal pole, lisaks eestlased ostaks neid iga päev icon_razz.gif

Kommentaarid: 71 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 64
tagasi üles
A.S.
HV Guru

sõnum 07.11.2015 15:25:15 vasta tsitaadiga

Eks reaalseid müüjaid oligi jah vaid üks, seetõttu saidki "kõigilt" bänni. Ja ju siis äri ka ilma sinuta piisavalt hästi läheb.
Aga ei taha mina mitte seda uskuda, et mõnd konkreetset asja mujalt kusagilt osta ei saa kui vaid ühe müüja käest.
Kommentaarid: 33 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 33
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 07.11.2015 15:31:43 vasta tsitaadiga

jeesus188 kirjutas:
Kirjuta kiri müüjale...., tee puust ja punaseks.
Peab ikka imevidin olema, mida terve ebay peale 3 inimest müüb (tegelikult 1)ja mujal pole, lisaks eestlased ostaks neid iga päev icon_razz.gif

Arvatavasti see vidin ise midagi väga erilist ei ole, pigem võib asi selles olla, et mujal müüakse kallimalt või on transa kallis ehk mujalt võttes äri ennast ei õigustaks.
tagasi üles
pois11
HV Guru

sõnum 07.11.2015 15:44:48 vasta tsitaadiga

A.S. kirjutas:
Eks reaalseid müüjaid oligi jah vaid üks, seetõttu saidki "kõigilt" bänni. Ja ju siis äri ka ilma sinuta piisavalt hästi läheb.
Aga ei taha mina mitte seda uskuda, et mõnd konkreetset asja mujalt kusagilt osta ei saa kui vaid ühe müüja käest.

Kahjuks see just nii ongi, et terve ebay peale on kolm müüjat kes neid müüb. Imestan ise ka aga nii see on. Ostetud on kolme erineva müüja käest aga kõik pakid tulevad ühelt ja samalt aadressilt. Võimalus on veel saksa ebay osta aga seal on 40% kallim ja mis mu ärile ei sobi. Lisaks on veel mõned hiina lehed kust saaks osta aga hind on 10% (10€-15€) kallim ja ei ole turvalist tunnet tellida.
Amazones, aliexpressist ja teised tuntud lehed neid müü.
Homme kirjutan ühe tõsise viisaka kirja kõigile kolmele müüjale ja vaatab mis edasi saab. Võib-olla on mingi automaatse süsteemiga, et nii kui refund tehakse läheb nimi musta nimekirja. Oleks seda teadnud oleks ma eseme prügikasti visanud ja kogulugu.. See 135€ pole mingi raha suure koguse juures. Kusjuures enne refundi müüja palus mitu korda, et ma case sulgeks ennem ära ja ta lubas hiljem uue eseme teele panna. No minu arust asjad niipidi ei käi aga ise mõtlen, et oleks tulnud teda kuulata. Nüüd talle minu raha ei kõlba ja mina pean uue võimaluse otsima kuidas lisa teenida icon_wink.gif
tagasi üles
A.S.
HV Guru

sõnum 07.11.2015 15:57:40 vasta tsitaadiga

Neid asju ju kusagil toodetakse, otse tootjalt tellida ei saa?

pois11 kirjutas:
Homme kirjutan ühe tõsise viisaka kirja kõigile kolmele müüjale ja vaatab mis edasi saab.

Reaalselt on siiski üks müüja, tal on lihtsalt kolm nime. Heal lapsel ikka mitu nime... icon_razz1.gif

Kommentaarid: 33 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 33
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 07.11.2015 16:32:04 vasta tsitaadiga

Nojah, lugedes lugusid kuidas ebay ja paypal müüjaid kohati peedistavad, on see täiesti arusaadav et mõistlik on omada mitut kontot juhuks kui üks mingil lambist põhjusel kinni pannakse ja läheb omajagu aega tõestamisega, et kaamel ei ole icon_wink.gif
tagasi üles
The_Boss
HV Guru
The_Boss

sõnum 12.11.2015 16:25:20 vasta tsitaadiga

Kas aliexpressis on võimalik näha, kus laos kaup asub (s.t kas Eesti laos on olemas)?
beastbeats
HV Guru
beastbeats

sõnum 12.11.2015 16:29:40 vasta tsitaadiga

The_Boss kirjutas:
Kas aliexpressis on võimalik näha, kus laos kaup asub (s.t kas Eesti laos on olemas)?

https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=624913

tagasi üles
Sults
HV veteran

sõnum 13.11.2015 23:05:25 vasta tsitaadiga

Jagan teistele hoiatuseks oma viimast probleemi jeebeiga.
Ostsin 100% positiivse (kuna tema tehingute arv oli kõigest paarisaja ringis, kontrollisin eelnevalt ka tema varasemate tehingute teiste osapoolte tausta - mitme aasta jooksul tehtud tehingute partneritest u 3/4 olid erinevad müüjad, u 1/4 erinevad ostjad) kasutaja käest ühe $20+ maksnud eseme, maksin kohe Paypaliga ära. Märkasin, et tasumise ikooni asemel jäi liivakell, selgituseks, et makse on "processing", e töötlemisel. Liivakell, ei kadunud ära ka järgmisel ja ülejärgmisel päeval. Seejärel aga tuli jeebeilt sõnum:
tsitaat:
Our records show that you recently contacted or received messages from "sellers name" through eBay's messaging system. We’re writing to let you know that an unauthorized third party may have compromised this member's account security. It’s important to note that we’re unaware of any problems with your account. We recommend the following precautions to help keep you safe:
- Don't respond to offers to buy or sell an item from this user. The offer may be fraudulent, and the transaction won't be covered by eBay.
- Don't respond to any messages you received from this user that appear to be a Second Chance Offer for an item you recently bid on.
- Never pay for eBay items using instant cash wire-transfer services such as Western Union or MoneyGram. It's against eBay's Safe Payments Policy for a seller to request payment with these methods.

For more information, please visit:
http://pages.ebay.com/help/pay/avoid-problems.html

If you’ve already sent payment for an off-eBay transaction, contact the payment service you used to make the purchase immediately. If you’re a seller who already shipped an item to a fraudulent buyer, contact the postal service or shipping company you used to have it returned to you.

If you have received any messages that seem suspicious, please forward them to us at spoof@ebay.com for review. For more information about staying safe on eBay, please visit eBay’s Security Center at:
http://pages.ebay.com/securitycenter/index.html

We take a number of steps to help ensure the security of your account. But there's also a lot you can do. Find out more about protecting your account by visiting:
http://pages.ebay.com/help/account/protecting.html

We appreciate your cooperation.
Thanks,
eBay
Please don't reply to this message. It was sent from an address that doesn't accept incoming email.

Loomulikult polnud ma selle kasutajaga veel mingeid teateid vahetanud.
Jeebei kontole sisse logides nägin, et kõnealuse kauba kirjelduse ja pildi asemel minu tehingute listis oli tulnud tekst:
tsitaat:
We had to remove this listing from the site and you're not required to complete the transaction. If you've already sent payment, the sale should process as normal and you don't have anything to worry about. If you have any questions about delivery, please check tracking or contact your seller. If you run into any trouble along the way eBay is here to help. Please visit the Resolution Center to help resolve any problems you may encounter.

Tehingu taga oli tagasiside jätmise nupu asemel "Resolve a problem" nupp, mis pakkus välja valikud:
tsitaat:
•I didn't receive my item
•I received an item that wasn't as described
•I want to cancel a purchase
•I want to return this item

Ja muude actionite all ainsa valikuna "Hide order".
Probleemi lahendamise valikuvariantidest esimene sihtis case algatamise poole, kuid case algatada ei saanud, sest väidetavalt oli kauba eest maksmata (ja iroonia - suunas mind uuesti maksma!).
Teisena asjasse puutuv, tehingu katkestamise variant aga keeldus tehingut katkestamast, kuna väidetavalt pole ma tehingut teinudki (ja suunas mõnd minu muud tehingut valima, mida katkestada).
Vaatasin siis Paypali - makse oli juba 2 päeva tagasi sooritatud.
Helistasin siis jeebei abitelefonile, kus kahjuks mingi naisterahvas oskas pakkuda vaid seda, et ma tehingu katkestaksin, väites, et tegelikult pole raha müüjale üle kantud ja kui ma tehingu katkestan, kantakse see mulle tagasi. Minu väited, et tehingu katkestamine ei õnnestu, olid talle, nagu hane selga vesi. Kinnitas vaid lõpuks, et ta näeb, et tegelikult on raha 2 päeva tagasi makstud. Küsisin, miks jeebei ei kajasta õigesti maksmise staatust ja miks nende kirjalik online abi ei anna adekvaatseid juhiseid sellise kaaperdatud kontoga petujuhtumite lahendamiseks (sest veelkord maksmisele suunamine või siis sellise juhtumi ignoreerimine, mida kirjalik abi soovitas, ei ole kindlasti adekvaatsed juhised), ega minu juhtum pole ju ometi ainus sellelaadne, kuid sellele ta midagi mõistlikku ei kostnud. Kuna USA-sse helistamine pole just pikalt lobisemist soodustava hinnatasemega, siis lõpetasin seinaga rääkimise ja tegin hoopis Paypali dispuudi, mille koheselt eskaleerisin claimiks. Paypal venitab nüüd 10 päeva väidetavalt teisele poolele vastamise aega andes, ja siis hakkab asja edasi lahendama. Eks näis, mis saab!
Kommentaarid: 38 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 35
tagasi üles
soodent
HV Guru

sõnum 14.11.2015 19:32:31 vasta tsitaadiga

Eelnevale postittajale - see kõik on tavaline ja mitte mingit erakordset selles pole, palju kordi seda olnud mul endal.
Palju kurvem on see, et ebay on hakanud müüjatelt negatiivseid maha võtma täiesti alusetult, asi hakkab osta.ee taset saavutama.
Näiteks saksa müüja saatis katkise digitüüneri ja tagasisaatmisel vaikis, kuigi asi oli tal juba 10 päeva käes ja ometi ebay kustutas minu negatiivse ilma mingi küsimuseta. See, et vaidluse ajal sa ei saa midagi lisada ega kirjutada on teretulnud müüjatele.
tagasi üles
Sults
HV veteran

sõnum 14.11.2015 21:46:03 vasta tsitaadiga

soodent kirjutas:
See, et vaidluse ajal sa ei saa midagi lisada ega kirjutada on teretulnud müüjatele.

No minu juhtumi puhul ei saa ma jeebeis isegi vaidlust alustada, rääkimata siis müüjale negatiivse kommentaari panemisest...
tagasi üles
soodent
HV Guru

sõnum 14.11.2015 21:56:41 vasta tsitaadiga

Sults kirjutas:
soodent kirjutas:
See, et vaidluse ajal sa ei saa midagi lisada ega kirjutada on teretulnud müüjatele.

No minu juhtumi puhul ei saa ma jeebeis isegi vaidlust alustada, rääkimata siis müüjale negatiivse kommentaari panemisest...

Samast asjast räägime, return case on ostja jaoks surnud olukord, vanasti oli see kohe dispute ehk vaidlus. Nüüd tuleb oodata return case aeg ja siis millalgi saad dispute avada ja see omakorda vist läheb kunagi open case peale üle. Naeruväärt kõik see praegune, return case ei jää ka nähtavaks pretensioonide all, sest see pole enam dispute. Oleksin pidanud return case nimetama - pole veel harjunud.
tagasi üles
Sults
HV veteran

sõnum 14.11.2015 22:26:27 vasta tsitaadiga

Mis on return case?
Mul pole mingit case!
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Üldfoorum »  Paypal & eBay üldteema mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 589, 590, 591 ... 705, 706, 707  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.