Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
sõnum |
|
Winterwind
One
liitunud: 19.05.2002
|
20.10.2015 12:39:57
|
|
|
Korra sai lastud vanadest moosidest teha.. Krt mingi rõve kõrvalmaitse jäi ja mina seda küll juua ei suutnud.
Onu teeb meest väga head kraami aga kahjuks pole juba mitu aastat teinud.. Muidu oli ikka mega jook
|
|
Kommentaarid: 1008 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
|
:: |
3 :: |
1 :: |
728 |
|
tagasi üles |
|
|
Invention
Kreisi kasutaja
liitunud: 06.02.2005
|
29.10.2015 21:49:10
|
|
|
Lõppes ka käärimisprotsess ära. Lasin täna maitseks kraanist tilga tassi - ikka väga rõveda maitsega. Kas ta esialgu peabki selline olema või on midagi nässu läinud?
EDIT: Räägime siis õunasiidrist
|
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
|
:: |
0 :: |
0 :: |
19 |
|
tagasi üles |
|
|
Porno Parm
mugavuspagulane
liitunud: 30.11.2003
|
29.10.2015 21:51:50
|
|
|
pits tekiilat ennem siis pruul otsa, siis maitsevahe olematu
|
|
Kommentaarid: 66 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
|
:: |
1 :: |
6 :: |
47 |
|
tagasi üles |
|
|
laurx
HV Guru
liitunud: 25.03.2004
|
|
Kommentaarid: 1115 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
|
:: |
3 :: |
0 :: |
711 |
|
tagasi üles |
|
|
Invention
Kreisi kasutaja
liitunud: 06.02.2005
|
29.10.2015 22:06:40
|
|
|
Panin suhkrut ka. Hüdromeeter näitaks 1048, seega üsna selline kerge siider peaks tulema. Oot, sul kääris nii kaua või? Kääris kuskil 18-19 kraadi juures tiba üle nädala. Mulksumine on nüüd läbi igatahes.
_________________ Soovite oma üritusele/pulma kvaliteetset (tantsu)muusikat? Võtke julgelt ühendust!
https://www.facebook.com/danceophones/
www.danceophones.eu |
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
|
:: |
0 :: |
0 :: |
19 |
|
tagasi üles |
|
|
laurx
HV Guru
liitunud: 25.03.2004
|
29.10.2015 22:13:33
|
|
|
jah. septembri lõpus tegin mahla, panin ankrusse, kui käima hakkas, vedasin jahedasse keldrisse. kaks 60l ankurt. ühte läks 5kg suhkrut, see sai valmis jõulu/aastavahetuse kanti ja ilma suhkruta ankur sai valmis vabariigi aastapäevaks. loksutada ja möllata ei maksa selle ankruga ajad paksu liikuma. mul tuli selline helekollane läbipaistev ja omast gaasist kihisev jook mille peale tuli lastes väga palju valget ja kleepuvat vahtu.
_________________ Hooldatud (puhastatud, installitud) sülearvutid - https://www.yaga.ee/mox-fulder
https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856/ värskeim loetelu. |
|
Kommentaarid: 1115 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
|
:: |
3 :: |
0 :: |
711 |
|
tagasi üles |
|
|
Invention
Kreisi kasutaja
liitunud: 06.02.2005
|
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
|
:: |
0 :: |
0 :: |
19 |
|
tagasi üles |
|
|
laurx
HV Guru
liitunud: 25.03.2004
|
|
Kommentaarid: 1115 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
|
:: |
3 :: |
0 :: |
711 |
|
tagasi üles |
|
|
Smati
HV kasutaja
liitunud: 12.12.2006
|
29.10.2015 22:38:59
|
|
|
Miks te jahedas kääritate? Estrid üle pea ei löö?
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
|
:: |
0 :: |
0 :: |
8 |
|
tagasi üles |
|
|
phobic
HV kasutaja
liitunud: 26.01.2002
|
29.10.2015 23:48:28
|
|
|
Estritega tekib probleem just liiga kõrgel temperatuuril kääritades.
|
|
Kommentaarid: 13 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
|
:: |
0 :: |
0 :: |
13 |
|
tagasi üles |
|
|
laurx
HV Guru
liitunud: 25.03.2004
|
|
Kommentaarid: 1115 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
|
:: |
3 :: |
0 :: |
711 |
|
tagasi üles |
|
|
Smati
HV kasutaja
liitunud: 12.12.2006
|
30.10.2015 09:02:01
|
|
|
Lasete loodusliku pärmiga? Sordipärmid tahavad suht kindlaid vahemikke, enamus seal 20 kandis. Kas keegi teab, kus kohast saab Eestis Oeni bakerit? Ta sööb õunhapet ja situb laktaati, teeb siidri vähemhapuks.
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
|
:: |
0 :: |
0 :: |
8 |
|
tagasi üles |
|
|
laurx
HV Guru
liitunud: 25.03.2004
|
|
Kommentaarid: 1115 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
|
:: |
3 :: |
0 :: |
711 |
|
tagasi üles |
|
|
batman
HV veteran
liitunud: 14.12.2004
|
30.10.2015 14:11:27
|
|
|
Siidri puhul kasutasin muuhulgas paari õuna, mis olid juba puuotsast maha potsatanud, ehk juba plekilised. Seal juba vajalik käärimisalge olemas ja maitset rikkuvat pärmi pole vaja.
Jaheda keskkonna idee on selles, et vein/õlu/siider kähku üle ei käi äädikaks. Kui just 2-3 päevaga õlleankrut tühjaks ära ei joo, siis tuleb protsessi aeglustada madalama temperatuuriga.
|
|
Kommentaarid: 189 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
|
:: |
0 :: |
0 :: |
149 |
|
tagasi üles |
|
|
Smati
HV kasutaja
liitunud: 12.12.2006
|
30.10.2015 15:17:21
|
|
|
Mis teie arvates selle suhkru etanooliks käärib? Ikka pärm. Äädikaks ei käi mitte kiirelt käärides, vaid siis kui saab hapnikku, hapnikus levib ja ka õunte peal on looduslikult äädikhappe bakter, mis hakkab etanooli äädikaks käärima. Kui pärmi ise ei lisa, siis jätate maitsed ja lõhnad loodusliku pärmi hooleks. Maitset ilmselt rikuks tavalise pagaripärmi kasutamine, mis tegelikult on paljude sortide segu ja seega tuleb sellinne, umbmäärane jama. Kui kodukoha õuntes on loomulikult head pärmid peal, siis pole muidugi mingeid poe pärme vaja lisada.
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
|
:: |
0 :: |
0 :: |
8 |
|
tagasi üles |
|
|
laurx
HV Guru
liitunud: 25.03.2004
|
30.10.2015 15:50:58
|
|
|
et veinist ei saaks äädikat, on tal peal vesilukk selleks, et hapnik sisse ei saaks. mul pole olnud vaja prmi panna kunagi tulevikus ilmselt katsetan ka pärmidega. hetkel pole omal majapidamises ei õunu, mahlapressi ega ankruid. pagaripärmi pannakse ainult meskisse.
_________________ Hooldatud (puhastatud, installitud) sülearvutid - https://www.yaga.ee/mox-fulder
https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856/ värskeim loetelu. |
|
Kommentaarid: 1115 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
|
:: |
3 :: |
0 :: |
711 |
|
tagasi üles |
|
|
Smati
HV kasutaja
liitunud: 12.12.2006
|
30.10.2015 15:56:55
|
|
|
Jah, sellega saab ainult praskat ajada,et pärast destilleerida. Meski on tänapäeval ka õllepõhja nime all tuntud, sinna pagaripärm ei kuulu.
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
|
:: |
0 :: |
0 :: |
8 |
|
tagasi üles |
|
|
Sold OUT
no credit
liitunud: 30.07.2002
|
30.10.2015 15:58:57
|
|
|
Okei. Mul see samakaaparaat olemas... peab veidike voolikuid kohendama aga mis huvitavat ja kuidas sellega teha saab peale kange käraka?
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
|
:: |
5 :: |
1 :: |
79 |
|
tagasi üles |
|
|
laurx
HV Guru
liitunud: 25.03.2004
|
|
Kommentaarid: 1115 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
|
:: |
3 :: |
0 :: |
711 |
|
tagasi üles |
|
|
batman
HV veteran
liitunud: 14.12.2004
|
30.10.2015 19:18:21
|
|
|
tsitaat: |
Mis teie arvates selle suhkru etanooliks käärib? Ikka pärm. |
Kes su mahlapudelisse siis salaja käib pärmi panemas, kui mahakukkunud õun mahla sisse satub ja selle käärima ajab? Loomulikult on võimalus ise kahtluse korral asi reaalse katsega ära tõestada (või ümber lükata)
tsitaat: |
muud ei saagi.... |
Lavendliõli saab ka. Aparaat nii väliselt, kui tööpõhimõttelt sama
Spoiler
|
|
Kommentaarid: 189 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
|
:: |
0 :: |
0 :: |
149 |
|
tagasi üles |
|
|
Smati
HV kasutaja
liitunud: 12.12.2006
|
30.10.2015 21:42:05
|
|
|
Ega pärmi siis ise pea sisse torkama. Seda lendab õhus, on viljakestadel. Lisaks kääritab palju baktereid suhkruid ümber, aga sealt tulevad tavaliselt mitte nii meeldivad asjad. Aga põhiliselt teeb suhkrust etanooli ikka pärmiseen.
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
|
:: |
0 :: |
0 :: |
8 |
|
tagasi üles |
|
|
laurx
HV Guru
liitunud: 25.03.2004
|
|
Kommentaarid: 1115 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
|
:: |
3 :: |
0 :: |
711 |
|
tagasi üles |
|
|
Invention
Kreisi kasutaja
liitunud: 06.02.2005
|
31.10.2015 18:41:13
|
|
|
Kas estritest tulev maitse peaks ajapikku seistes vähenema või ei?
|
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
|
:: |
0 :: |
0 :: |
19 |
|
tagasi üles |
|
|
phobic
HV kasutaja
liitunud: 26.01.2002
|
02.11.2015 11:23:41
|
|
|
Kel õllepruulimise vastu huvi suurem, siis mul üks Braumeister 50 pakkuda.
Ideaalne ka mitme peale ligi võtta. Pika pruulipäevaga võimalik 80-100L käärima panna.
Kuna endal ruumiga vähe kitsas, siis tahan pisema süsteemi peale ümber kolida.
|
|
Kommentaarid: 13 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
|
:: |
0 :: |
0 :: |
13 |
|
tagasi üles |
|
|
Smati
HV kasutaja
liitunud: 12.12.2006
|
02.11.2015 11:41:06
|
|
|
Invention kirjutas: |
Kas estritest tulev maitse peaks ajapikku seistes vähenema või ei? |
Oleneb estrist ja täpsetest ühenditest. Ei pruugi olla ainult estrid, mis "huvitavat" maitset eraldavad. Võivad olla ka erinevad fenoolid/oksüdeerunud happed. Näiteks kui õlut tehes saavad humala alfahapped UV kiirgust, siis võivad tekkida sellised...omapärased maitsed. Enamus samas peaksid pikemal käärimisel/pudelis hoidmisel kaduma. Diatsetüül, mis toob sellist või maitset on näiteks põhjustatud kas poolikust käärimisest või bakteriaalsest reostusest, enamasti esimesest. Siis aitab aeg. Kui on hapukapsakas, siis see on põhjustatud väävlist ja tavaliselt tuleb linnastest. Keemiline rohelise õuna maitse tuleb atseetaldehüüdist ,selle vastu aitab ka aeg. Kui pärm on väljas, siis loomulikul aeg seda ei paranda, samas tavaliselt kasutatakse pudelis kääritades gaseerimist, peaks välja tulema küll. Kindlasti on võimalik veel terve rida kõrvalmaitseid, eriti kui on kääritatud metsikute pärmidega ja võib-olla veel mõni bakter sisse ära eksinud. Aga üldiselt "If it's shit, let it sit."
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
|
:: |
0 :: |
0 :: |
8 |
|
tagasi üles |
|
|
|