Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  Remondi- ja ehitusteema märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 65, 66, 67 ... 290, 291, 292  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
NightStriker
HV veteran

sõnum 08.10.2015 11:42:42 vasta tsitaadiga

--

viimati muutis NightStriker 15.06.2024 05:31:04, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 65 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 63
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
namstoop
HV Guru
namstoop

sõnum 08.10.2015 11:56:15 vasta tsitaadiga

radist87 kirjutas:
namstoop kirjutas:
Eip, mõõdik on majas sees. Sisse tuleb liin tänavaäärse posti otsast maja seinale ja sealt jookseb sisse. Nõmmel pole eriti tänavaäärseid kappe kohanud ka. Vbl uutel arendustel.

Elektrimõõdikul on muidugi kiri ka peal, et see Eesti Energia omand. Aga noh ju enne lahku löömist paigaldatud.

Helistasin elektrilevisse ja sain teada, et kuna tegu on majasisese paigaldisega, siis võib misiganes elektrik selle ära teha ja uuesti plommima ei pea. thumbs_up.gif

Kus asub liitumispunkt? Majas sees (see arvesti), või majast väljas kuskil posti küljes (plomm küljes jne)?

Juhul kui enne ainukest mõõturit toimub hargnemine mujale:
1. Ära usu lolli juttu mida elektrilevi klienditeenindus sulle ajab. Kui sul kõne salvestist ei ole, siis ei maksa sõna midagi! Arvestit plommima ei pea... muidugi.
2. Kuna see jama on enne arvestit, siis lase see kiiremas korras korda ajada. Enne arvestit sina kaableid ei puutu. See on võrguettevõtte rida ja kulu.
3. PLOMM PEALE NÜÜD.

Selle naljaga ennegi pikki pükse saanud. Majas mitu mõõdikut ja viimase ametliku mõõdiku paigaldaja lubas nädalapärast plommima tulla. Millegipärast ei jõudnud, aga kontroll jõudis mõni aeg hiljem läbi käia. Lõppes sellega, et kuu aega elektrita ja tasuda sai vanas rahas 8000 kroooni ühenduse taastamise eest ja ~10 000 krooni "varastatud elektri eest". Kuna ise polnud rooli taga, siis ei saanud eriti protsessi mõjutada (tore mälestus lapsepõlvest). Tänasel päeval annaks võrguettevõttele piki hambaid selliste naljade eest.

See trik peaks töötama, et palud aegunud arvesti välja vahetada (kui taatlemisaaeg läbi on). Pannakse krundi piirile uus.

no kõne ju salvestatakse. Ma kolm korda küsisin kinnitust erinevates sõnastustes. Et see harutoos on enne minu arvestit ning sealt minev kaabel on pinge all. Harutoos on plommitud. Tädi ise pakkus välja, et sellisel juhul ei pea nemad seda tegema, sest ma ei pane ju midagi juurde vaid võtan ära. Loogika ju olemas.

Arvesti on maja sees.

Ja minu arvesti on plommitud, sellega muret ei ole.

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
NightStriker
HV veteran

sõnum 08.10.2015 12:30:16 vasta tsitaadiga

--

viimati muutis NightStriker 15.06.2024 05:30:56, muudetud 1 kord
tagasi üles
namstoop
HV Guru
namstoop

sõnum 08.10.2015 12:33:25 vasta tsitaadiga

radist87 kirjutas:
namstoop,Seep see ongi.
Täna võtad sealt harutoosist plommi maha ja võtad kõrvalharu välja. Sellega saavutad plommimata harukarbi sinu kinnisvaral, mis on enne arvestit. Selle harukarbi sees on klemmid, kuhu saad oma suva järgi juhtmeid ühendada ja maha võtta.
Nüüd plommi pole= sa võid selle juhtme iga kell tagasi panna ja ennast siniseks varastada. Kõik mis asub enne arvestit ei ole sinu rida. Selle eest peab hoolitsema võrguettevõte. See, et keegi suvaline tädike kõnekeskuses midagi lubab ei tähenda, et sellega pärast pikki pead ei saa.

Hetkel veel probleemi pole. Ma saan aru, et oled selle kinnisvara just hiljuti omandanud. Kui kontroll järgmisel aastal selle plommimata harukarbi otsa komistab, ei leia seda kõnekeskuse salvestist enam keegi üles.

lubati ka märge selle kõne kohta kuhugi panna. No eks ma siis vaidlen nendega ja näitan seda teemat siin tõestuseks. thumbs_up.gif

Ma siiski pean ju eeldama, et Elektrilevi klienditeenindajad on pädevad ja kelle ning kuidas ma sinna siis kutsun kui nad ei taha tulla ja ise välja pakuvad, et ei olegi vaja kutsuda. icon_rolleyes.gif Mina ju enda poolt olen neid teavitanud ja veel korduvalt täpsustades saanud sama vastuse.

tagasi üles
Max Powers

sõnum 08.10.2015 12:33:29 vasta tsitaadiga

jah, ega neid salvestisi ju igavesti hoita
Kommentaarid: 215 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 2 :: 182
tagasi üles
H_K
Aeg Maha 2n
H_K

sõnum 08.10.2015 13:08:49 vasta tsitaadiga

Soovitav kõne asemel asjaajamine korraldada kirja või e-kirja teel, millest jääb märk maha (endal üks halb kogemus, küll natuke teisest sektorist telefonivestlusega piirdunud suhtlusest).
Tundub, et harukarbist kulgev kaabel on kunagi ehitatud eraldi tarbija jaoks, ja nüüdseks see tarbija oma mõõtjaga likvideeritud aga kaabel jäänud.
Iseenesest, kuni plomm peal on ja sellest kaablist elektrit ei tarbi, eri tohiks kellelgi etteheiteid olla.
Kommentaarid: 53 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 51
tagasi üles
Rasmus
HV veteran

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 08.10.2015 13:24:28 vasta tsitaadiga

Max Powers kirjutas:
See trikk enam ei tööta, et küsid natuke ampreid juurde ja siis nad peavad ülejäänud kulud ise katma?

Töötab.
Kommentaarid: 49 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 47
tagasi üles
elukaz
HV Guru
elukaz

sõnum 08.10.2015 13:25:31 vasta tsitaadiga

Üks ütlemine käis eeldamise kohta... "varguse" puhul võib esitada arve juhtme jämeduse järgi, et kui palju sealt läbi mahub korrutatud mingi ajaga.
NightStriker
HV veteran

sõnum 08.10.2015 13:39:13 vasta tsitaadiga

--

viimati muutis NightStriker 15.06.2024 05:30:49, muudetud 2 korda
tagasi üles
bladerunner
HV Guru

sõnum 08.10.2015 13:56:54 vasta tsitaadiga

H_K kirjutas:
Tundub, et harukarbist kulgev kaabel on kunagi ehitatud eraldi tarbija jaoks, ja nüüdseks see tarbija oma mõõtjaga likvideeritud aga kaabel jäänud.
Iseenesest, kuni plomm peal on ja sellest kaablist elektrit ei tarbi, eri tohiks kellelgi etteheiteid olla.
Ja kuidas sa nüüd/pärast tõestad, et sa sealt ei tarbi(nud)?
namstoop kirjutas:
Hetkel on kaabli teises otsas lihtsalt üks automaatlüliliti ja edasi see kuhugi ei lähe. Samas kuna see juba maja teise otsa viib ja on piisavalt jäme, siis tahaks kasutusele võtta...

namstoop
HV Guru
namstoop

sõnum 08.10.2015 14:13:09 vasta tsitaadiga

H_K kirjutas:
Soovitav kõne asemel asjaajamine korraldada kirja või e-kirja teel, millest jääb märk maha (endal üks halb kogemus, küll natuke teisest sektorist telefonivestlusega piirdunud suhtlusest).

See plaan tekkis tõepoolest. Et teen sama päringu läbi iseteeninduse ka. Vaatab, mis sealt vastatakse.

radist87 kirjutas:
namstoop, klienditeenidus on täpselt nii pädev, et soovitas sul enne arvestit oleval harukarbil plomm maha kakkuda ja pinge all olevaid juhtmeid ise lahti-kokku ühendama hakata. Palu see luba kirjalikult ja vaata, et poolt Nõmmet pimedaks ei lase.

Edit: klienditeenindaja jutt pädeb ainult tingimusel, enne seda harukarpi on veel üks arvesti, mis on tegelik liitumispunkt. Sellisel juhul võid tõesti majas sees plommid maha kakkuda ja ühendada täpselt nii nagu endale meeldib.

klienditeenindaja siiski ei soovitanud seda ise teha, vaid pädevel elektrikul, kes ei pea tingimata olema elektrilevi oma. icon_wink.gif

Aga enne seda harukarpi arvestit tõepoolest ei ole. Kui järele mõelda, siis võis ju tõesti nii olla, et klienditeenindaja eeldas, et kusagil on veel üks üldarvesti ja liitumispunkt ja ma räägin mingist enda privaatsest vms.

bladerunner kirjutas:
H_K kirjutas:
Ja kuidas sa nüüd/pärast tõestad, et sa sealt ei tarbi(nud)?
namstoop kirjutas:
Hetkel on kaabli teises otsas lihtsalt üks automaatlüliliti ja edasi see kuhugi ei lähe. Samas kuna see juba maja teise otsa viib ja on piisavalt jäme, siis tahaks kasutusele võtta...

ma tõestan sellega, et ma olen seal alles kuu aega elanud ja kaabel on selgelt varem paigutatud.

Aga igatahes tänud kaasa mõtlemast ja soovitusi jagamast. Parem uurin veel asja jah natuke. beer_yum.gif thumbs_up.gif

tagasi üles
somnambuul
HV veteran

sõnum 08.10.2015 15:00:55 vasta tsitaadiga

Aga oled sa proovinud, äkki voolumõõtja ikka reageerib selle kaabli peale?
Kommentaarid: 60 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 54
tagasi üles
Valvejoodik
HV veteran
Valvejoodik

sõnum 08.10.2015 15:05:17 vasta tsitaadiga

somnambuul kirjutas:

Hakkab tagurpidi tööle icon_lol.gif
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 15
tagasi üles
somnambuul
HV veteran

sõnum 08.10.2015 15:12:34 vasta tsitaadiga

Valvejoodik kirjutas:
somnambuul kirjutas:

Hakkab tagurpidi tööle icon_lol.gif

Kasvõi seda icon_smile.gif
Kommentaarid: 60 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 54
tagasi üles
bladerunner
HV Guru

sõnum 08.10.2015 15:45:58 vasta tsitaadiga

namstoop kirjutas:
ma tõestan sellega, et ma olen seal alles kuu aega elanud ja kaabel on selgelt varem paigutatud.
Aga igatahes tänud kaasa mõtlemast ja soovitusi jagamast. Parem uurin veel asja jah natuke. beer_yum.gif thumbs_up.gif
Igatahes tegele asjaga jah aktiivselt, endal pärast rahulikum ja üllatustevaesem. icon_smile.gif
namstoop
HV Guru
namstoop

sõnum 08.10.2015 16:00:10 vasta tsitaadiga

somnambuul kirjutas:

ei näe küll varianti kuidas see olla saaks. Selgelt ja lihtsalt sissetulev kaabel jookseb harutoosi, sealt edasi kaks otsa, millest üks minu kilpi, kus on voolumõõtja ja teine ots kaob seina sisse ning sinna jäi vool edasi ka pärast minu peakaitseme välja tõmbamist.

tagasi üles
elukaz
HV Guru
elukaz

sõnum 08.10.2015 16:09:55 vasta tsitaadiga

Saab olla nii nagu posti otsa laternaid pannakse, et üks soon sinu poole jooksvas kaablis jookseb karpi tagasi ja tarbimine saab mõõdetud. Lükka triikraud taha ja vaata kas arvesti saab aru.
namstoop
HV Guru
namstoop

sõnum 08.10.2015 16:37:36 vasta tsitaadiga

Einoh aga kui ma enda peakaitse välja tõmbasin, siis kustusid ka voolumõõtja tuled. Nii et mida ja kuidas see siis mõõdaks. icon_rolleyes.gif
tagasi üles
The_Boss
HV Guru
The_Boss

sõnum 10.10.2015 23:17:25 vasta tsitaadiga

Kas kellelgi www.plaatdetail.ee -ga on kogemusi?

Lähikuudel võib vaja minna ühte töötasapinda kööki (60cm sügav, 2.5-3m pikk, üks ava valamu jaoks). Mis selle umbkaudne hind võib tulla ning kas ja mis hinnaga nad kohale toimetavad? Kodulehel pole peaaegu mingit infot.

Või oskab keegi mõnda muud kohta soovitada, näiteks Tartus?

namstoop
HV Guru
namstoop

sõnum 12.10.2015 11:27:30 vasta tsitaadiga

namstoop kirjutas:
Avastasin uues elukohas, kus vist kunagi oli rohkem kui üks leibkond, et enne minu voolumõõtjat jookseb mingis plommitud suurest harutoosist veel üks kaabel maja teise ossa, ning selles on samuti elekter sees. Kas ma pean pöörduma Eleringi või Eesti Energia poole, et nad tuleks ja selle lahti ühendaks? Krdi segane süsteem on nüüd. Mõlemal kodulehel on enam-vähem sama jutt elektritööde kohta. Ise vist ei maksa plomme lahti lõikama hakata, pärast pean veel kogu Nõmme "kaduma läinud" elektri kinni maksma või midagi?

Kusjuures see harutoos on mingi üsna iidse tinaplommiga kinnitatud, elektrimõõdik on ikka tiba uuematega. Samas kaabel on ilmselt mingi 2000ndate algusest pärit. Tore võimalus elektri varastamiseks muidugi, aga jätan siiski vahele. icon_lol.gif Hetkel on kaabli teises otsas lihtsalt üks automaatlüliliti ja edasi see kuhugi ei lähe. Samas kuna see juba maja teise otsa viib ja on piisavalt jäme, siis tahaks kasutusele võtta, mitte hakata uut vedama.

Mjah, esitasin sama küsimuse Elektrilevile. Keegi saab aru, mis seis siis on. Ma loen sellest välja, et võib ikkagi suvaline elektrik plommi maha võtta ja tööd ära teha. icon_rolleyes.gif Sest tegu ei ole Elektrilevile kuuluval mõõteseadmel asuvate plommidega,

tsitaat:
Selgitame, et maja Aaadressil XXX, Tallinn liitumispunkt asub õhuliini sisestusvisangu isolaatoritel hoone seinal.

Elektrilevi võrguettevõtjana vastutab elektrivõrgu korrasoleku eest kuni liitumispunktini. Teie korteris asub Elektrilevile kuuluv elektriarvesti, mida vajadusel hooldame.

Maja elektripaigaldise korrasoleku ja nõuetekohasusele vastavuse eest vastutab maja omanik(ud).

Elektrilevi ei paku töid tarbija elektripaigaldises. Kui soovitud tööde käigus on vajalik mõõteseadmetelt eemaldada plommid, palun uuesti meiega ühendust võtta.

Elektritöid kliendi tellimuse alusel teeb Eesti Energia. Tellimuse saate esitada: https://www.energia.ee/et/elektritood
Selgitamaks töö hinda ja kestvust, võetakse Teiega pärast tellimuse saamist kahe tööpäeva jooksul ühendust. Kui Teile lahendus sobib, väljastatakse hinnapakkumine ja lepitakse kokku tööde tegemise aeg.

Täiendavate küsimuste tekkimisel saate meiega ühendust e-posti teel või klienditelefonil 777 1545.

tagasi üles
ref
Kreisi kasutaja

sõnum 12.10.2015 12:13:06 vasta tsitaadiga

Hehee...
Paigaldise eest vastutab tõesti omanik alates liitumispunktist, AGA, kui liitumispunktis pole mõõdikut peab kõik kuni punktini (sh. peakaitse, voolumõõtja ja kõik võimalikud kõrvalised hargnemised) olema plommitud.
Tõesti, korrastamiseks ei ole sul vaja tellida midagi Elektrilevist ja saad tellida suvalise kvalifitseeritud/sertifitseeritud elektriku.

Kui sa nüüd need plommid maha võtad (sest noh, tegelikult sa ju tehniliselt võid seda teha), siis arvesti hooldamise/kontrollimise puhul võib kohale tulnud tehnik teha märke, et enne arvestit on tehtud hargnemine ja lähed kirja elektri vargana.

Lisaks - isegi kui teed endale kuuluval liiniosal, mis on peakaitsmest eespool, töid ei ole mitte mingit pidi mõistlik teha töid pingestatud liinil, alajaamast tuleb siiski pinge välja võtta.

Ehk, et pmst võiksid võtta omale sobivatest elektrifirmadest pakkumised, mehed tuleks kohale, suhtleks ise elektrileviga (et liinist pinge maha saada), võtaks plommid maha, teeks liini korda (tõenäoliselt tuleb kusagil vahepeal ka elektrilevi tehnik, kes enne ja peale töid näidud fikseerib, või käib see juba kaugloetavalt...) ning sinu asi oleks hiljem kontrollida, et ega enne peakaitset pole ühtki plommimata hargnemist (kui on mingi harukarp/jätkamine siis sinna peaks elektrilevi plommi peale lükkama).

Too kaabel, mis sul seal hetkel on ja maja teise otsa läheb, võib jääda aga veidi tasuks juhtmeid ringi tõsta nii, et maja välisseinal viikudest tuleks üks kaabel otse peakaitsmeni (mis peab olema elektrilevi poolt plommitud!) ja hea oleks, kui too kaabel ei oleks jätkatud (ehk inimkeeles - ei läbiks ühtki harutoosi).
Sealt edasi kannataks tõenäoliselt too vana kaabel siis sulle sobival viisil kasutusse võtta (viies elektrone maja teise otsa).
Kommentaarid: 17 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 15
tagasi üles
elukaz
HV Guru
elukaz

sõnum 12.10.2015 12:21:13 vasta tsitaadiga

Ma loen küll must valgel välja et kui on vaja eemaldada siis võta ühendust. See tähendab et ühtegi liigutust mis plommi rikub ei või teha enne kui on võetud ühendust. Iseasi et jutt käib ainult mõõteseadme plommidest, aga see pole ilmselt juristide poolt välja töötatud kiri.
namstoop
HV Guru
namstoop

sõnum 12.10.2015 12:23:28 vasta tsitaadiga

Vahepeal sai ikkagi uuesti Elektrilevisse helistatud. Homme tuleb 25€ eest sealt tüüp, kes võtab plommid maha ja kahe nädala pärast tuleb ja plommib uuesti. Eks siis vaatab, mis seal karbi sees ootab, kas saab pinge all otsad eemaldatud või mitte. Kui ei saa, siis peab lisaks 200€ maksma selle eest, vool välja võetakas tööde ajaks.
tagasi üles
Magic
HV Guru
Magic

sõnum 12.10.2015 12:40:46 vasta tsitaadiga

Vabalt saab ka pinge all teha, ainult närvi peab olema icon_lol.gif
Kommentaarid: 235 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 201
tagasi üles
Max Powers

sõnum 12.10.2015 12:43:40 vasta tsitaadiga

Elektrikul peab piisav kutsetunnistus olema. Villu tuleb teeb ära
Kommentaarid: 215 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 2 :: 182
tagasi üles
raxz
HV Guru

sõnum 13.10.2015 21:29:39 vasta tsitaadiga

Kui automaatikuna töötasin, oli pidevalt vaja pinge all ühendusi teha. Ilma koormuseta muidugi. Oskajale ei ole see probleemiks.
Kommentaarid: 46 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 45
tagasi üles
jägaja
HV Guru
jägaja

sõnum 13.10.2015 22:18:31 vasta tsitaadiga

raxz kirjutas:
Kui automaatikuna töötasin, oli pidevalt vaja pinge all ühendusi teha. Ilma koormuseta muidugi. Oskajale ei ole see probleemiks.

No meil möödunud nädal tehti ka pinge all lülitusi. Ise ei kuulnud aga pauk oli hea ja sisse tuli alajaamast lükata. icon_biggrin.gif
Muidu need muhvimehed teevad ka igaks juhuks distantsilt "pauku", et kui peaks miski olema kahe silma vahele jäänud siis ilutulestikku on eemalt ohutum vaadata.
Täpsemalt giljotineerivad kaableid pürotehnikaga.
Enne seda kopamees oli julge, kaevas pinge alust kaablit. Noh, neil on see tavaks. icon_lol.gif

raxz
HV Guru

sõnum 13.10.2015 23:43:05 vasta tsitaadiga

Üks kord olen pauku ka teinud. Kaabli ots läks vastu korpust ja paar cm kaablit haihtus. Kilbi sein oli must, minu nägu oli must. Pärast vaatasin analüsaatorist - piik oli 1,2kA.
Kommentaarid: 46 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 45
tagasi üles
jägaja
HV Guru
jägaja

sõnum 13.10.2015 23:54:26 vasta tsitaadiga

raxz kirjutas:
Üks kord olen pauku ka teinud.

Eks meil ametist lähtuvalt ole seda kõigil ette tulnud. Kuid alati üritan seda eesmärgiks mitte võtta. Aastavahetuse tulevärgist aitab mulle küll. icon_razz.gif

ref
Kreisi kasutaja

sõnum 14.10.2015 08:30:56 vasta tsitaadiga

Elektri teemadel (tean, et siin foorumis figureerib paar paberitega meest) - kui sügaval peab tõriga maakaabel olema? (25-30A jookseb läbi, kui see oluline)
Tingimata allpool külmumispiiri (so. 90cm? või 120cm?)?

ranel
HV Guru

sõnum 14.10.2015 08:37:40 vasta tsitaadiga

ref kirjutas:
Elektri teemadel (tean, et siin foorumis figureerib paar paberitega meest) - kui sügaval peab tõriga maakaabel olema? (25-30A jookseb läbi, kui see oluline)
Tingimata allpool külmumispiiri (so. 90cm? või 120cm?)?

http://opiobjektid.tptlive.ee/Liinid/5.htm

namstoop
HV Guru
namstoop

sõnum 14.10.2015 12:26:19 vasta tsitaadiga

Ots lahti ühendatud, linn pimedaks ei jäänud thumbs_up.gif. Aga see Elektrilevi tüüp oli mingi kummaline. Vajus lihtsalt sisse, ei öelnud tere ega headaega, kruttis plommi näpuga lahti ja kõndis minema. Ei vaadanud isegi mis seal karbi sees on või miks. Mingi paberi jättis ka, aga seal küll kirjas pole mida ta tegi. icon_lol.gif Äkki siis 2 ndl pärast, kui plommima tuleb, ikka märgib midagi üles ka. icon_lol.gif
tagasi üles
namstoop
HV Guru
namstoop

sõnum 18.10.2015 22:34:59 vasta tsitaadiga

Väike küsimus muul teemal. Äkkk on keegi kokku puutunud. Või tegeleb ise.

Oleks vaja eriprofiiliga laelaudu. Ideaalis võiks sama koht ka värvimisteenust pakkuda. Kogus väga suur ei ole - praegu tahaks kohe 25 m2, järgmisel aastal 30 m2 juurde.

Tahaks lihtsalt samas stiilis laudu, mis majas olemas. Osad laed jäävad vanad, osa vahetan ära. Aga tänapäeval pakutakse ainult mingit igavat asja.

tagasi üles
elukaz
HV Guru
elukaz

sõnum 19.10.2015 00:59:33 vasta tsitaadiga

Siit võib midagi leida: http://raitwood.ee/tooted/kategooria/valisvoodrilauad-ja-varvitud-valisvoodrilauad/
B6
HV Guru
B6

sõnum 19.10.2015 01:16:24 vasta tsitaadiga

icon_eek.gif
Kommentaarid: 187 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 5 :: 159
tagasi üles
High-Q
HV Guru
High-Q

sõnum 19.10.2015 10:16:11 vasta tsitaadiga

ma raitwoodist 3x asju ostnud (keskmisest suuremad tellimised). kraam korralik ja teenindus superluks. alati tuleb viisakalt pakitud ja staabeldatud. mul nii saunamaja, kuur/laut kui elumaja nende voodriga tehtud (plus veel sisevoodrit sealt olen tellinud ka)
aga minu teada raitwood laseb värvida alates ~100m2st. pead kindlasit üle küsima.
Kommentaarid: 107 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 97
tagasi üles
ranel
HV Guru

sõnum 19.10.2015 10:37:54 vasta tsitaadiga

High-Q kirjutas:
ma raitwoodist 3x asju ostnud (keskmisest suuremad tellimised). kraam korralik ja teenindus superluks. alati tuleb viisakalt pakitud ja staabeldatud. mul nii saunamaja, kuur/laut kui elumaja nende voodriga tehtud (plus veel sisevoodrit sealt olen tellinud ka)
aga minu teada raitwood laseb värvida alates ~100m2st. pead kindlasit üle küsima.

Mina oleks raitwoodiga aga ettevaatlik. Otsisin tuulekasti jaoks laudu ja sirged nad küll polnud. Sai ühe tuttava ehitajaga ka sel teemal räägitud ning tõdes, et kui täitsa sirget asja saada tahad, siis pead kahjuks soome poole vaatama.

H_K
Aeg Maha 2n
H_K

sõnum 19.10.2015 10:50:49 vasta tsitaadiga

Enda maja vooder sai eelvärvituna samuti raitwoodist tellitud, samuti rahul teenusega. Raitwood toodab ekspordiks palju ja nad on investeerinud tehnikasse-kvaliteeti järjepidevalt. Oli ainult üks ebakõla, kus koos laudadega sain kaasa ka värvi, millega pidanuks jätkuma laua katmiseks seinas ka teise värvikihiga - sellest värvist jätkus vaevu ühe seina katmiseks, kolme seina jaoks pidin värvi juurde ostma. Raitwoodi kommentaar oli, et nemad lähtuvad värvikulu arvestamisel värvitootja esitatud kuluandmetest. Kuna mu laud oli nn peensaetud ehk karvane oli vast seetõttu värvikulu märkimisväärselt suurem.
Muidu leiab ka teisi tegijaid, kes värvitud voodrilauda pakuvad, aga osad teevad seda värvimist sõna otseses mõttes põlve otsas, kus a'la staabeldaja käsutatakse värvima ja üritab mingis improviseeritud varjualuses lauad kuidagi ära mäkerdada. Ei mäleta enam päris täpselt aga ühest kohast tuligi selline vastus, et tähtaeg oleneb ilmast, et neil värvimine õues või sarnast icon_smile.gif
Värvitud laua ostmisel on pisukesed riskid ka - ega krundi-värvi alla ei näe, mis laua ostsid ehk värvi alla pannes annab maha müüa ka sellise laua, mille peale muidu ostja nina kirtsutaks.

ranel kirjutas:
Mina oleks raitwoodiga aga ettevaatlik. Otsisin tuulekasti jaoks laudu ja sirged nad küll polnud. Sai ühe tuttava ehitajaga ka sel teemal räägitud ning tõdes, et kui täitsa sirget asja saada tahad, siis pead kahjuks soome poole vaatama.
Nii vähe kui endal neid kogemusi on, ei ole samuti sellele head lahendust leidnud. Ise olen tellinud lihtsalt korraliku ülekattega, et ei peaks päris "banaane-propellereid" kasutama. Üks variant on osta kalibreeritud materjali, mis on sisuliselt mõõtu hööveldatud, aga see läheb kalliks ja saada olevad mõõdud on mustast materjalist hööveldamise jagu väiksemad a'la 50mm asemel on 45mm jne.
Teine variant, mis siit teemast varemgi läbi käinud on, et profid ehitajad käivad ise laudu valimas ja praaki omale ei vali. Ja see kõverik mis ehitajad välja praagivad tuuakse nende amatööride õuele, kes telefoni teel lauahunniku koju/platsile tellivad ja pärast imestavad, kuidas üks lauahunnik võib nii jube olla, et veatut lauda nagu ei olegi icon_lol.gif
Eks töö käigus annab seda vigast materjali ära kasutada. Kõveramat materjali kasutab seal, kus vaja lühemaid juppe ja kõverus enam nii tunda ei anna.
Kommentaarid: 53 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 51
tagasi üles
Magic
HV Guru
Magic

sõnum 19.10.2015 11:06:03 vasta tsitaadiga

Eks on nii ja naa... Puumarketist tavalist lauda hetkel valides oli kõik ülikiire kasvuga - sealt ei tulegi erilist kvaliteeti.
Samas selle osas ei saa midagi teha...ükski tööstus ei sordi seda lõputult välja ja ei peagi, sest ei ostnud mingit klassi märgisega lauda (kõigest immutatud, aga ju mõeldakse, et immutuseks sobib kõik)
Ainuke variant, et kui on kahtlus, et hiljem läheb kõveraks, siis staabeldad kodus riita ja võtad 1a pärast lahti ja alles siis seina.

Endal mitmete asjadega seda teed läinud - 20% praak, aga mis paigas ei lõhene ega keerdu. Aastaringi osas peenutsemiseks peaks, aga ostma Venemaa või Soome lauda.
Eestis võid lihtsalt kolki saada selle platsil sortimise jutuga.
tagasi üles
jeesus188
kodustatud
jeesus188

Autoriseeritud ID-kaardiga Online
sõnum 19.10.2015 11:08:57 vasta tsitaadiga

sai kunagi puidufirmast ostetud pakk laudu, sellised ilusad sirged pidid juttude järgi olema. Algselt kinnises pakis nii ka tundus.
Kodus sai traadid lahti lõigatud, siis 1/3 olid tõsised hokikepid thumbs_up.gif

Kommentaarid: 71 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 64
tagasi üles
Magic
HV Guru
Magic

sõnum 19.10.2015 11:59:34 vasta tsitaadiga

Said seda "keskel parem" nalja?
tagasi üles
High-Q
HV Guru
High-Q

sõnum 19.10.2015 12:05:06 vasta tsitaadiga

üks "pro-tip". kui tahad saelauda, mis ei lähe nähtavasse kohta, (eriti puudutab prusse ja eriti 50x50, 50x100, aga näiteks ka tollist lauda), siis võta immutatud varianti. see on vaid nõksa kallim, aga seda pole kunagi ebakvaliteetset saanud. alati olnud väga viisakas.
ei tea, kas rohkem linnalegend, aga äkki sinna võetakse pisut parema klaliteediga toortoodang ja äkki on nende kuivatamisprotsess pisut teine ja ei pane neid banaanitsema.
tagasi üles
ref
Kreisi kasutaja

sõnum 19.10.2015 12:09:21 vasta tsitaadiga

Variant B on leida mõni laomees/tegelane kes kas tuttav või müüb nö. oma nime alt.

Mõned aastad tagasi sai siit foorumist ühe tegelase kaudu terassilauda + 5x10 prussi (küll tegelane ise teab kellest jutt icon_razz.gif) - kvaliteetne kraam.
Hiljem sai samast kohast võetud, kuid juba siis otse (too tegelane oli töökohta vahetanud) 5x10 prussi... no oluliselt parem ikkagi kui nt k-rauas väljas olev kraam aga vahe oli siiski tuntav (võimalik, et sattus halb partii/ajastus/hetk aga kehv tunne jäi).

Magic
HV Guru
Magic

sõnum 19.10.2015 12:15:48 vasta tsitaadiga

High-Q kirjutas:
üks "pro-tip". kui tahad saelauda, mis ei lähe nähtavasse kohta, (eriti puudutab prusse ja eriti 50x50, 50x100, aga näiteks ka tollist lauda), siis võta immutatud varianti. see on vaid nõksa kallim, aga seda pole kunagi ebakvaliteetset saanud. alati olnud väga viisakas.
ei tea, kas rohkem linnalegend, aga äkki sinna võetakse pisut parema klaliteediga toortoodang ja äkki on nende kuivatamisprotsess pisut teine ja ei pane neid banaanitsema.

Ei kehti alati...legendi olnud pigem selles osas, et tihti läheb immutusse ka üsna kehv laud, mis seisma jäänud. Pärnu lähedal mingit pilpaküla olevat nii ehitatud... et kruvi jookseb läbi.
Samas oksade osas on reeglina parem.
Ikka kuskil 20% banaaniks...
Eks käin varsti ostan talveks seisma, siis kevadel tean 10 laua keskmise öelda.
ref kirjutas:
Mõned aastad tagasi sai siit foorumist ühe tegelase kaudu terassilauda + 5x10 prussi (küll tegelane ise teab kellest jutt icon_razz.gif) - kvaliteetne kraam.
Hiljem sai samast kohast võetud, kuid juba siis otse (too tegelane oli töökohta vahetanud) 5x10 prussi... no oluliselt parem ikkagi kui nt k-rauas väljas olev kraam aga vahe oli siiski tuntav (võimalik, et sattus halb partii/ajastus/hetk aga kehv tunne jäi).

Täiesti saasta on saadud nii...ise ei soovita enam kedagi. Tartu lähedal Helia ja selle kõrval olev koht sellised - täiest random. Lihtsalt Helia kallim.
tagasi üles
jägaja
HV Guru
jägaja

sõnum 19.10.2015 13:06:04 vasta tsitaadiga

Immutatud prussil üritatakse varjata sinet ja pruunmädanikku tuihtipeale.
High-Q
HV Guru
High-Q

sõnum 19.10.2015 15:20:45 vasta tsitaadiga

üldiselt pannakse immutatud prussiks kuuske (ei ole nii tihe/raske kui mänd), sest seda on kergem immutada. ma ei ole kuuse juures sinet või mädanikku niipalju kohanud (õigemini suhtkoht pole üldse, kui meelde tuletan), see rohkem märga saanud ja seisnud männi teema rohkem. üraskiprobleemid võivad olla küll.
lihtsalt isiklik kogemus muidugi ja ma pole ametilt ehitataja ja võibolla on lihtsalt vedanud.
tagasi üles
Valvejoodik
HV veteran
Valvejoodik

sõnum 19.10.2015 17:24:11 vasta tsitaadiga

Töö juures võetakse kogu puit (isiklik ja tööpuit) kas Nordic Lumberist (Läänemaa) või siis Kantpuust (Tartu). Eks banaani tuleb ikka, aga kuna ollakse neile pidama jäänud, siis ju asi toimib thumbs_up.gif
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 15
tagasi üles
namstoop
HV Guru
namstoop

sõnum 19.10.2015 20:42:32 vasta tsitaadiga

Mjah, selgus, et eriprofiili puhul on ainuüks freesi valmistamine alates 1000€. Seega see jääb ära. Aga krt kusagil ei ole kitsast lauda, see oleks mingil määral alternatiiviks. 65 mm katvusega oleks sobiv. Isegi kui hinnakirjas on, siis reaalsuses on otsas. icon_neutral.gif
tagasi üles
112233
HV kasutaja

sõnum 19.10.2015 21:37:04 vasta tsitaadiga

Lase laiast 120/140 voodrilauast teha, poolitades selle. kiilu ja soonefreesid ju kõigil tegijal olemas,või kitsamail (95mm) äär maha ja uus soon, väheke jebimist ja lisakulu aga mitte võimatu kui väga tarvis
Kommentaarid: 52 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 46
tagasi üles
The_Boss
HV Guru
The_Boss

sõnum 20.10.2015 03:11:41 vasta tsitaadiga

Puidust ja plastikust põrandaliistude erinevused?

Kuidas plastist liiste kinnitatakse üldse?

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  Remondi- ja ehitusteema mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 65, 66, 67 ... 290, 291, 292  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.