Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Murdock
HV kasutaja
|
02.10.2015 07:36:19
CD/DVD menüüde tegemine |
|
|
Milline on parim pogramm, millega teha cd/dvd plaatidele (data plaadid) klikitavad menüüd?
Kataloogipuu teise sõnaga.
|
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
02.10.2015 11:35:23
|
|
|
Möh? Tundub et sa soovid võrdlemisi võimatut asja.
CD ja DVD menüüd on asjad, mis käivad kaasas ainult videoplaatidel ja töötavad videopleierite vahendusel ning näitavad videot või mängivad audiot.
Data plaatide sisu vaatad ikkagi failihalduri abil - misiganes haldur või haldurid siis konkreetsesse op-süsteemi on paigaldatud. Windowsil vaikimisi explorer ja Linuxis sõltuvalt distrost ja desktopist on neid nagu kirjuid koeri.
Muidugi võib plaadile kaasa panna mingi halduri portable versiooni, aga siis pead iga op-süsteemi jaoks sinna kaasa panema oma halduri - Linuxi jaoks ühe, Windowsi jaoks teise, Maci jaoks kolmanda. Ja automaatselt käima tõmmata saad seda ainult Windowsis, kus paljudel võib veel see viiruste lemmik-nakatamisvektor olla kinni keeramata - igal pool mujal peab kasutaja ise olema võimeline enda op-süsteemile sobiva versiooni leidma (st et õige käivitusfail peab olema korrektselt pealkirjastatud ja kergelt leitav) ja selle siis käivitama.
Mis puutub videoplaatide menüüde tegemisse Linuxis (ja ka Windowsis), siis DVDStyler on üsna kasutatav asi. Puhta data plaadil pole sellega midagi teha muidugi.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
kussu
HV veteran

|
|
Kommentaarid: 69 loe/lisa |
   |
68 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
02.10.2015 16:09:01
|
|
|
Jah, ainult Windowsi jaoks ja töötab ainult juhul kui Windowsi autorun on aktiveeritud, täpselt nagu ma kirjutasin.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
kussu
HV veteran

|
02.10.2015 16:27:16
|
|
|
Dogbert kirjutas: |
Jah, ainult Windowsi jaoks ja töötab ainult juhul kui Windowsi autorun on aktiveeritud, täpselt nagu ma kirjutasin. |
Indeed!
|
|
Kommentaarid: 69 loe/lisa |
   |
68 |
|
tagasi üles |
|
 |
kaabakas
HV veteran

|
02.10.2015 19:41:36
|
|
|
Ja turvalisuse huvides on autorun ju niivõinaa välja lülitatud.
_________________ Mida Ott ei õpi, seda Egon ei tea. |
|
Kommentaarid: 105 loe/lisa |
   |
2 :: |
95 |
|
tagasi üles |
|
 |
Murdock
HV kasutaja
|
06.10.2015 07:47:57
|
|
|
Ma vist väljendasin ennast ilmselgelt valesti. Nimelt ma olen hetkel ühel kursusel, kus kõik õppe ja muud materjalid riputatakse üles netti, iliase keskkonda. Pannakse kaustade kaupa, week 1, week 2 jne. Iga nädala lḱaustas siis alakaust. Ma võiks neist materjalidest teha plaadi jah selliselt et lihtsalt kopin kausta week1 plaadile ja siis teise jne. Aga küsimus oli, kas on võimalik linuksiga teha plaate, mille menüüd või õigemini menüünupud oleksid väheke ilusamad? Et kui ma panen selle plaadi käima (ei pea olema autorun) siis nö esilehel oleksid klikitavad nupud (kasvõi need samad week 1 2 3 jne) ja peale vastava nupu klikkimist sisenen kas vastavasse kausta või siis alammenüüsse.
|
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
kaabakas
HV veteran

|
06.10.2015 09:37:00
|
|
|
Aga too mõni näide kus sellist asja juba tehtud on. Äkki läheb meil pilt selgemaks.
_________________ Mida Ott ei õpi, seda Egon ei tea. |
|
Kommentaarid: 105 loe/lisa |
   |
95 |
|
tagasi üles |
|
 |
rewer
HV Guru

|
06.10.2015 09:42:58
|
|
|
Uitmõte, võid teha näiteks HTMLis menüü, avama pead siis ikka käsitsi aga saad nupud ja asjad teha.
|
|
Kommentaarid: 1301 loe/lisa |
   |
918 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
06.10.2015 15:43:59
|
|
|
Mulle jäi ka uue selgituse põhjal mulje, et tegu võiks olla HTML dokumentatsiooniga plaadi peal. Avad plaadilt avalehe faili (traditsiooniliselt index.html või siis oled ebatraditsioonilisem ja paned mõne muu nime, vahet pole) ja sealt vaatavad sulle vastu need nädalad ja sealt liigud edasi alamatele lehekülgedele, kui html dokumendid ongi see sinu data, mida sa sealt avada tahad.
Ma ei oskagi välja pakkuda, millega sellist asja point-n-click meetodil teha saab, sest ise teeksin ta valmis tavalises tekstiredaktoris html/css lahendusena. KDE peal Kate on selleks täiesti sobiv, syntax highlight, treppimine jm on olemas.
Aga selle asja moodustamine automaatselt - ei tea, ei oska soovitada kahjuks.
Veidi rohkem tööd kui point-n-click, aga põhimõtteliselt html-i ja css-i tundmata saaks selle asja valmis teha näiteks LibreOffice'is.
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
Riivo
HV Guru

|
09.10.2015 08:33:23
|
|
|
Ehk on
mida otsid?
|
|
Kommentaarid: 233 loe/lisa |
   |
221 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
09.10.2015 08:48:46
|
|
|
Dogbert kirjutas: |
Aga selle asja moodustamine automaatselt - ei tea, ei oska soovitada kahjuks. |
http://www.rlvision.com/snap2html/about.asp
_________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen! |
|
Kommentaarid: 228 loe/lisa |
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
Riivo
HV Guru

|
09.10.2015 11:15:32
|
|
|
Aga see on ju Windowsile.
|
|
Kommentaarid: 233 loe/lisa |
   |
221 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
09.10.2015 11:28:06
|
|
|
Riivo, no Linuxile pole vaja midagi tirida, vi saab ilusti HTML`i koostamisega hakkama...
_________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen! |
|
Kommentaarid: 228 loe/lisa |
   |
194 |
|
tagasi üles |
|