|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| Mida arvad sina EV kaitseväe ajateenistusest? |
| Kokkuvõttes oli kasulik/huvitav aeg |
|
38% |
[ 171 ] |
| Kokkuvõttes oli mõttetu ja kahetsen |
|
13% |
[ 62 ] |
| Pole läbinud ajateenistust |
|
47% |
[ 212 ] |
|
| hääli kokku : 445 |
|
| autor |
|
dvd vader
HV Guru
|
29.03.2004 16:42:44
|
|
|
viimati muutis dvd vader 02.07.2016 09:52:04, muudetud 1 kord |
|
| Kommentaarid: 83 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
6 :: |
7 :: |
51 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Elof
HV Guru

|
29.03.2004 16:50:14
|
|
|
| tsitaat: |
Puhast lappi. Vana padjapüür vms. Seda relva puhastamiseks. Selleks vajalik riie oli alati defitsiit.. ja katsu sa automaati mingi suitsupaki suuruse räbalaga puhtaks teha. Samuti ei tee selleks otstarbeks paha üks vana hambahari ning purk kõrvade puhastamiseks kasutatavaid vatitikke on eriti bro.
|
Mul oli pihustatav õli, lukuõli vms. aga puhastas paremini kui kohapeal antav.
Pleier on natuke liiga suur. Seal olid tillukesed raadiod, teate - tikutoosi suurused ... sai vahipostil tiksudes, muusikat kuulates, aega sellega kiirendatud - tõesti mõjub aja relatiivsusastmele
|
|
| Kommentaarid: 212 loe/lisa |
   |
2 :: |
0 :: |
175 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Piipz
HV veteran

|
29.03.2004 16:56:26
|
|
|
küll üks vigiseb ja teine vigiseb.... eesti sõjavägi on täielik nohu. ainuke asi, millest teil eesti sõjaväkke minnes kahju peaks olema, on aeg. mingit erilist pinget küll ei ole. ning mis tagalapatil viga on? mul on paljud tuttavad seal käinud, keegi ei virisenud
igal pool on unetus ja koristamine. no ja siis? nii on see ju igal pool ja sellega harjub kiiresti... veits trenni tuleb ka teha kuid tegelt on see ikkagi üks suur pioneerilaager. ma arvan, et käige ära ja ise näete, et ei ole midagi erilist.
muuseas mis rännakud need on, 2 päeva ja 60 km või kaks päeva ja 90km?
vahipatis oli 18 tundi ja 65km kusjuures viimased 3km pidime jooksma (täisvarustusega)...
digweed, sinuga koos jooksime :p
|
|
| Kommentaarid: 37 loe/lisa |
   |
34 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Elof
HV Guru

|
29.03.2004 17:11:19
|
|
|
| Piip kirjutas: |
ning mis tagalapatil viga on? mul on paljud tuttavad seal käinud, keegi ei virisenud
igal pool on unetus ja koristamine. no ja siis? nii on see ju igal pool ja sellega harjub kiiresti... veits trenni tuleb ka teha kuid tegelt on see ikkagi üks suur pioneerilaager. ma arvan, et käige ära ja ise näete, et ei ole midagi erilist |
- Sääreluude pingemurrud ei teki lebost ega nõrgast füüsisest vaid mõttestamatutest rännakutest jms. kui pole antud piisavalt kaltsiumirikast toitu. Sääreluudel praegugi jõnksud sees, sama koormust ei kanna nagu enne. Mitte et päris invaliid oleks ent siiski
- Nõutakse äärmist punktuaalsust ent ei käituta ise KV määrustike ega seaduste järgi, või äärmisel juhul hiilitakse mingi vabandusega neist mööda.
- Mõtestatus puudub - 2 viimast kuud ei osatud midagi SK-rühmaga peale hakata ... niisiis harjutasime veebruaris toimumapidanud pidulikuks marsiks, kuigi juba detsembris läksid kõik reservi
jne ... jne ...
Nagu juba mainitud - oleneb, kes on su ülemused. Staabis töötanud tsiviilid teadsid rääkida, et kunagi oli TP ülemaks keegi kapten (nimi ei tule kahjuks meelde) kellele jäid ette rotid ja ta otsustas neilt elu võtta, mida ta tegigi. Iseasi on see, et rotid asetsesid parasjagu garaazhide ligiduses väljakul ning kapten ajas rotte taga ning nottis neid sellega. Vahest tekitavad mõned asjad lihtsalt imestust KV suhtes ...
viimati muutis Elof 29.03.2004 17:21:02, muudetud 1 kord |
|
   |
175 |
|
| tagasi üles |
|
 |
dvd vader
HV Guru
|
29.03.2004 17:14:11
|
|
|
| Elof kirjutas: |
| kapten ajas rotte taga ning nottis neid sellega. |
hea et mitte sellega
|
|
   |
51 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
29.03.2004 17:18:58
|
|
|
| kellelgi pilte polegi eriti tehtud?
|
|
| Kommentaarid: 215 loe/lisa |
   |
3 :: |
182 |
|
| tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
29.03.2004 17:54:45
|
|
|
| dvd vader kirjutas: |
| Elof kirjutas: |
| kapten ajas rotte taga ning nottis neid sellega. |
hea et mitte sellega  |
... isiklikest kogemustest tean, et sellega on raske isegi sittuvake kassile pihta saada, rääkimata siis lendavatest objektidest Hea õnne korral, võid mõne kõhuka ja tigusammul kulgeva trantspordikopteri hea õnne korral alla tuua, kuid alla tulistatud lennukid jäävad vaid märjaks unenäoks või heal juhul simulaatori ekraanile. Kahjuks peab tõdema, et suurem osa õhutõrje õppest baseerus nimet' tuki tundma õppimisel ja pedantsel lahkamisel. Oksendamiseni sai metsas harjutatud selle kobaka lahingu/transpordivalmidusse seadmist - mõni rääkis, et oli veel peale teenistuse lõppu pikalt õudukaid näinud neist metsaelamustest. Samas ei saanud reamehed kordagi kahurit reaalselt pruukida, vaid üksikud "õnnelikud", kellel jätkus kannatust 8 kuud noorteaega taluda ja allohvitseriks õppida, said laksu või paar teha ...

viimati muutis DigeBeni 29.03.2004 18:05:29, muudetud 1 kord |
|
| Kommentaarid: 197 loe/lisa |
   |
5 :: |
162 |
|
| tagasi üles |
|
 |
myrsa
HV vaatleja
|
29.03.2004 18:00:49
Prillidega... |
|
|
Aga kuidas seal muidu üleüldse prillidega lood on? Et kui palju neid peab peast ära võtma? Nimelt ei tunne ma end ilma väga lahedalt. Gaasimaski vist ikka prillidega pähe ei pane... Füüsiliselt olen tugev nagu karu 8)
Siis selline lugu, et ei oska vasakut silma kinni panna..ainult paremat (ja mõlemat korraga muidugi) aga olen paremakäeline. Kuda siis laskmisega jääb?
|
|
| tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
29.03.2004 18:10:05
Re: Prillidega... |
|
|
| myrsa kirjutas: |
Aga kuidas seal muidu üleüldse prillidega lood on? Et kui palju neid peab peast ära võtma? Nimelt ei tunne ma end ilma väga lahedalt. Gaasimaski vist ikka prillidega pähe ei pane... Füüsiliselt olen tugev nagu karu 8)
Siis selline lugu, et ei oska vasakut silma kinni panna..ainult paremat (ja mõlemat korraga muidugi) aga olen paremakäeline. Kuda siis laskmisega jääb? |
... kui tahad ära saada, lase endale niivõrd suur + või - välja kirjutada, et Sind lihtsalt ei võetaks. Vastasel korral kopitad tagalapatis, päevast päeva usinalt lappi lükates ja ülemaid teenides ... kuigi karud neile seal meeldivad, autorühmas on tavaks karusid tungraua asemel kasutada
   |
162 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
29.03.2004 18:20:14
|
|
|
selge, asun kohe selle nimel tegutsema
|
|
| Kommentaarid: 119 loe/lisa |
   |
101 |
|
| tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
29.03.2004 18:34:04
|
|
|
... prillidega ka selline stroy, et kui need peaks mingil põhjusel teenistuse ajal katki minema, siis kompenseerib riik mingi osa (oli see pool summast ) uute prillide ostul, seega kes plaanib oma näokaunistuste upgrade, siis pidage ajateenistuseni vastu meil kasutasid pea kõik prillikandjad seda nö. "võimalust" 8)
... üldse tasub olla väga tähelepanelik ja uurida kõiki neid hüvesid, mida kaitsevägi pakub, ning neid ka kasutada - pärast arvate, et ajateenistus võiks veel pikem olla Tean, et paljud on oma hambad sõjaväes tasuta korda saanud ja mitmeid oppe lastud teha, mida tsiviilis ootaks pensionini või maksaks vaeseks
   |
162 |
|
| tagasi üles |
|
 |
kjsmart
HV kasutaja
|
29.03.2004 19:03:46
|
|
|
Elof:
1. Sinu luude ja kontide tugevuse määrab ära lapsepõlves saadud kaltsiumirikas toit, mitte sõjaväe lobi. Sõjaväe ajaks on sinu kondid juba välja arenenud.
2. Aeg on näidanud, et need ajateenijad kes ise rikuvad KV määrustikku (joovad, hüppes käimised jne), kurdavad ülemuste KV määrustiku eiramise üle kõige rohkem. Teistel ajateenijatel pole see millegi pärast probleemiks.
Aga jah, PM on viskerelvana ohtlikum
|
|
| Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
33 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Elof
HV Guru

|
29.03.2004 19:19:25
|
|
|
| kjsmart kirjutas: |
Elof:
1. Sinu luude ja kontide tugevuse määrab ära lapsepõlves saadud kaltsiumirikas toit, mitte sõjaväe lobi. Sõjaväe ajaks on sinu kondid juba välja arenenud.
2. Aeg on näidanud, et need ajateenijad kes ise rikuvad KV määrustikku (joovad, hüppes käimised jne), kurdavad ülemuste KV määrustiku eiramise üle kõige rohkem. Teistel ajateenijatel pole see millegi pärast probleemiks.
Aga jah, PM on viskerelvana ohtlikum  |
Luud vajavad pidevalt kaltsiumit ! Krt lugesin igasusguseid materjale selliste asjade kohta. Kui lihased pideva koormuse juures tekitavad luudele suuremat koormust, peavad ka luud lisa-kaltsiumi saama, lühidalt kokku võttes. Kas on see väide, et luud on valmis ja kõik <- mingite teadmiste omandamise tulemus või arvamus ... (Selle järgi võiks arvata, et inimese keha om pärast murdeiga valmis ning toitainete manustamise võiks lõpetada )
Ma rikkusin määrust 0 (loe : null) korda (Mingit jama niisama ka ei tekitanud) ent ei saanud isegi kõiki seadusega ettemääratud puhkusepäevi kätte. Need mis sain, sain ~kuu enne reservi, rääkimata, et oleks kunagi linnaloale saanud (loomulikult ei peagi kedagi KV määrustiku järgi linnaloale lubama). Siiski polnud see koloonia, ent nagu juba märkisin - punktuaalsus on vaid ühepoolne ... see oli minu ajateenistuse ajal lihtsalt fakt.
|
|
   |
175 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mart352
HV Guru

|
29.03.2004 19:25:57
|
|
|
| DigeBeni kirjutas: |
| Tean, et paljud on oma hambad sõjaväes tasuta korda saanud ... |
Hammaste kohta kuulnud niipalju, et seal pannakse tinast plommid ja üldse sellist halvustavat juttu kuulnud. Seda rohkem just vanemate käest. On's tänapäeval see hambaravi seal parem?
_________________ Imperfection is perfect |
|
| Kommentaarid: 54 loe/lisa |
   |
1 :: |
51 |
|
| tagasi üles |
|
 |
dvd vader
HV Guru
|
29.03.2004 19:28:59
|
|
|
... prillidega ka selline stroy, et kui need peaks mingil põhjusel teenistuse ajal katki minema, siis kompenseerib riik mingi osa (oli see pool summast ) uute prillide ostul |
meil ühel vennal jalgpallimängu ajal löödi prillid puruks, tüübile kompenseeriti minu meelest 100%.
samas mis hambaravisse puutub, siis meil ei tehtud kellelgi hambaid korda, kuigi oli olemas "kaasaegne hambaravikabinet", nagu netis reklaamiti. lihtsalt esimestele sinna minejatele öeldi vaid, et on jah augud ja soovitati sama tohtri juurde tagasi minna, kui mehed juba tsiviilis. tohtril kohe kena klientuur siis tsiviilis oleks tekkinud
kui see hambaravi kamm välja arvata, siis oli meil med punkt tasemel - isegi sain sealt ajateenistuse jooksul mitmesaja krooni eest vajalikke tablette/vedelikke, osa neist oleks saanud tsiviilis vaid retseptiga. lisaks mõnesaja krooni eest 2 puugisüsti kolmas tuleb nüüd tsiviilis endal teha, kui aasta täis saab
|
|
   |
51 |
|
| tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
29.03.2004 19:45:31
|
|
|
Elof, noorteajal, võib ju kord karm tunduda ja iga ülemahakatis pähe istuda, kuid peale seda, peaks sogane vesi juba tiba selgem olema ja teadma, kuidas käituda, et oma õigust saada. Jah - justnimelt õigused, need kehtivad ka kaitseväes olenemata, mida Sulle räägitakse või õigemini, järjekindlalt udu aetakse, ning nende vastu eksimine või nende piiramine on tunduvalt suurem väärtegu, kui tsiviilis, ning eksimuste ilmsiks tulemist, kardetakse kui tuld ! Loomulikult tuleb käituda läbimõeldult ja üksiküritajana, peavad olema Sul ebanormaalselt tugevad närvid, kuid saab ka teisiti. Näituseks, sai üks rühm noorteajal hakkama tükiga, et protestis sööklas jagatava söögi kehva kvaliteedi pärast (ametlikult) ja selle tulemusena, vahetati söögiga varustajat, ning olukord muutus tõepoolest paremaks ...
| Mart352 kirjutas: |
| Tean, et paljud on oma hambad sõjaväes tasuta korda saanud ... |
Hammaste kohta kuulnud niipalju, et seal pannakse tinast plommid ja üldse sellist halvustavat juttu kuulnud. Seda rohkem just vanemate käest. On's tänapäeval see hambaravi seal parem? |
... ilmselt oleneb see palju kohast, kus teenid, kuid õigete inimestega suheldes ja omi õigusi teades on nii mõndagi võimalik - keegi lihtsalt ei tule Sulle midagi kandikul pakkuma

viimati muutis DigeBeni 29.03.2004 19:49:06, muudetud 1 kord |
|
| Kommentaarid: 197 loe/lisa |
   |
162 |
|
| tagasi üles |
|
 |
sektor1
Kreisi kasutaja
|
29.03.2004 19:52:09
|
|
|
No Plätusi pole küll kaasa mõtet võtta...
Meil Narvas anti aega pesta.. 4 minutit s.t. riidest lahti - pesta, ja riided - SEEGA kõik 32 tüüpi pidid jõudma ära pesta 4 minutiga.. neljas du??ikabiinis...
Ainuke asi mis on PRO - on see neetud.. du?si keel.. sest seepi ennast sa ajad juba.. 3 minutit vahule.. ühesõnga võta vedelseepi kaasa.. ja kaltsu, tikke ja nõela ning niiti võta jah .. Ah jaa.. võta nustik kah - see kus ühel pool on svamm ja teiselt poolt kare - alguses vaatavad sind kui lollakat - aga pärst tänad mind Poti puhastamiseks...
Üks hea soovitus - õpi KIIRESTI õieti puhastama relva tehnilise piiritusega pääsed jamast 30 minutiga... Alguses sellega ära jama, sest kui rooste läheb ja suitsema hakkab käes siis on jama palju Sest rühma keskmisest oleneb peale nooreteaega teie rühma.. FÜÜSILINE ettevalmistus Ehk siis igapäeb takistusriba.. meil oli eelviimane rühm - 4-st :S Saime seda riba ikka, seal korralikult.. Tallinnas oli ainult üks riba ma kuulsin ja see ka veel NATO nõuete kohaselt tehtud !!
Ah jaa... üks sigahea soovitus.. lase ennast enne minekut kiilakaks.. Sest pärast... seal käib kõik KIIRESTI kiiresti - sa oled kõigil jalus jne.. kui pea on kiilakas saad vähemalt sellega ühelepoole... kiiremini.. Sõrmikud pidid meil olema lühikese varukadte nn oma - omad et labakate vahelt välja ei paista..
To DigeBeni mõnes kohas - ei lõppe iial noorte aeg
_________________ AMD VS INTEL |
|
| Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
31 |
|
| tagasi üles |
|
 |
High-Q
HV Guru

|
29.03.2004 19:57:18
|
|
|
Ma ka kunagi sõjas läbi käind, 11,5 kuud ära teeninud, sellest ca pool ajast Lahingukoolis ja umbes pool Sidepatis.
Polnd ta väga hull ühti... aspirandil (mina olin) oli hea elu, praktika ajal maksti 2000 palka, väljas sai tihti käia, ülematega sai vabamalt suhelda.
mulle õnneks noori peale ei pandud, sain vanadega rahulikult aja ära käia..
söök on sidepatis väga viis, paljud, kes polnud harjunud korraliku toiduga, läksid alguses lausa paksuks
a lahingukoolis seevastu ... mina suutsin ükskord rekordiks riisisalatist 8 surnud prussakat leida... väkk.. tegelt oli neid hooti kuidagi, vahepeal polnud üldse, siis tulid lausa massiliselt... ilmselt tõrjet tehti, aga päris lahti ikka ei saadud
|
|
| Kommentaarid: 107 loe/lisa |
   |
97 |
|
| tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
29.03.2004 19:58:06
|
|
|
| dvd vader kirjutas: |
... prillidega ka selline stroy, et kui need peaks mingil põhjusel teenistuse ajal katki minema, siis kompenseerib riik mingi osa (oli see pool summast ) uute prillide ostul |
meil ühel vennal jalgpallimängu ajal löödi prillid puruks, tüübile kompenseeriti minu meelest 100%. |
... ilmselt oli asi ka kuidagi hinnast sõltuv, kuna minu jaos teeninud prillikandja lõhkus ära mingi ~1.5k maksvad prillid ja mäletan, et 100% küll ei hüvitatud, kuid kui seda nüüd tehakse, siis seda parem. Põmst' oli loo moraal, et sedasi annab hüvitust nõuda suht paljude kahjude korral, kuid kahjuks ei teavitata neist võimalustest kuigi agaralt ...
   |
162 |
|
| tagasi üles |
|
 |
High-Q
HV Guru

|
29.03.2004 20:03:11
|
|
|
meil oli prillidega nii: kes katki tegi, sai uued, aga loomulikult soodsad prillid, mitte mingid väga Fancy-d, aga mingit kompensatsiooni ei olnud.
Tegelikult tavalised korralikud ja viisakad prille saadi, ei olnud mingid stiilikad, aga siiski vastupidava metallist raamiga ja suht tänapäevalikud (mõni, kel prill väga kole oli, lõhkus "kogemata" mingitel õppustel ise oma prillid, et uusi saada )
|
|
| Kommentaarid: 107 loe/lisa |
   |
97 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Okman
HV veteran

|
|
| Kommentaarid: 429 loe/lisa |
   |
367 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mart352
HV Guru

|
29.03.2004 20:10:00
|
|
|
| sektor1 kirjutas: |
| Ah jaa... üks sigahea soovitus.. lase ennast enne minekut kiilakaks.. Sest pärast... seal käib kõik KIIRESTI kiiresti - sa oled kõigil jalus jne.. kui pea on kiilakas saad vähemalt sellega ühelepoole... kiiremini.. |
Ega pärast sellist olukorda pole nagu Politseiakadeemias kus kaks venda trügivad juuksuri järjekorras ette ja lasevad endal pea kiilaks ajada. Siis kui selle peategelase kord tuleb, laseb ta ainult juukseid piirata ja need kaks vaatavad
_________________ Imperfection is perfect |
|
| Kommentaarid: 54 loe/lisa |
   |
51 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
29.03.2004 20:11:54
|
|
|
Väike meenutus pildis jälle
Ja see pikk kuju pildil ei seisa paku peal, ta ongi 2.10m pikk
Paremalt esimesel on kummiku küljes helkur - hea maskeering
|
|
| Kommentaarid: 215 loe/lisa |
   |
3 :: |
182 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Okman
HV veteran

|
29.03.2004 20:18:05
Re: Prillidega... |
|
|
| myrsa kirjutas: |
Siis selline lugu, et ei oska vasakut silma kinni panna..ainult paremat (ja mõlemat korraga muidugi) aga olen paremakäeline. Kuda siis laskmisega jääb? |
ei osanud ka ennem 1-e silma kinni panna aga sõjaväes õppisin
_________________ https://steamcommunity.com/id/okman_est/ |
|
| Kommentaarid: 429 loe/lisa |
   |
367 |
|
| tagasi üles |
|
 |
2A
HV Guru

|
29.03.2004 20:33:02
|
|
|
Mehed, kes Kaitseväkke minna ei viitsi, sellel nüüd pidupäev, sest see on nüüd vabatahtlik... Kuna me siis nüüd NATO riik.
|
|
| Kommentaarid: 86 loe/lisa |
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|