Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Elisa mobiilne internet märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 377, 378, 379 ... 470, 471, 472  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Reaper
Kreisi kasutaja
Reaper

sõnum 23.09.2015 16:44:19 vasta tsitaadiga

pois11 kirjutas:
Kas keegi oskab kommenteerida kas Elisa 4G paket netipulgale ei võimalda meilide saatmist SMTP 3G GPRS kaudu.
Mul on üks kaamera mis saadab liikumise peale pilte.

APN on: internet
user ja pasword: tühjaks
SMTP : smtp.elisa.ee
port: 25
epost ja parool pandud.

tegemist seadmega mis saadab liikumise peale pilte meilile. EMT ja teiste kõnekaartidega töötab aga elisa 4G paketiga tööle ei hakka.

Konks selles, et Elisa 4G-d kasutades on SMTP server smtp.elisa.ee teise aadressiga:
194.150.66.71

Välismaailma jaoks on smtp.elisa.ee 194.204.0.4

Sisevõrgus selle sisevõrgu aadressi saamiseks on 2 võimalust:

kas toksid väljuva posti serveriks mint-relayhost1.elisa.ee

või kasutad kaameras elisa poolt antud sisemisi nimeservereid. need valetavad smtp.elisa.ee aadressiks 194.150.66.71

Väga tüütu featuur, mida Elisa ise lahti ei seletanud, pidin ise katsetama ja avastama.
Kommentaarid: 29 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 27
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
pois11
HV Guru

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 23.09.2015 17:07:57 vasta tsitaadiga

Reaper kirjutas:
pois11 kirjutas:
Kas keegi oskab kommenteerida kas Elisa 4G paket netipulgale ei võimalda meilide saatmist SMTP 3G GPRS kaudu.

epost ja parool pandud.

tegemist seadmega mis saadab liikumise peale pilte meilile. EMT ja teiste kõnekaartidega töötab aga elisa 4G paketiga tööle ei hakka.

Konks selles, et Elisa 4G-d kasutades on SMTP server smtp.elisa.ee teise aadressiga:
194.150.66.71

või kasutad kaameras elisa poolt antud sisemisi nimeservereid. need valetavad smtp.elisa.ee aadressiks 194.150.66.71

Väga tüütu featuur, mida Elisa ise lahti ei seletanud, pidin ise katsetama ja avastama.

Proovin need seaded kunagi läbi. Tegelikult sai isegi vähegi tehnilise toega suheldud ja sealt ei saanudki midagi tarka teada. Lubati tagasi helistada ja uurida aga siiamaani ootan. Muidugi ühte asja nad ütlesid, et nende logi andmetel olid kõik ühenduse katsed tehtud 2G võrgus. Ja öeldi, et seal võrgus on võimatu midagi ülesse laadida. Nagu ma tahaks suuri faile ülesse laadida. Pildid olid suurusega 50-100kb. Kui nende võrk on nii koormatud siis vähemalt üks pilt sajast katsest oleks ikka pidanud läbi ujuma. Ega muud polnudki teha kui värske elisa 4G kodanik lõpetas lepingu ära ja võttis EMT 4G interneti. Pildid tulevad nagu kuulid kuulipildujast.
Kommentaarid: 112 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 109
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 23.09.2015 17:27:42 vasta tsitaadiga

2G võrgus saad sa max upload kiiruse 236 Kbps. Seda siis ideaaljuhul, aga kui võrk on ülekoormatud, siis ei pruugi suurt midagi läbi minna. Õnnestumise tõenäosus sõltub muuhulgas ka mõlema otsa timeout seadetest.
Aga põhjus miks nad ühenduse katseid ainult 2G võrgust nägid võibki just selles olla mis Reaper kirjutas ehk siis 4G võrgust tehtud katsed läksid valesse kohta.
Kommentaarid: 77 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 60
tagasi üles
pois11
HV Guru

sõnum 24.09.2015 17:55:08 vasta tsitaadiga

napoleon kirjutas:
2G võrgus saad sa max upload kiiruse 236 Kbps. Seda siis ideaaljuhul, aga kui võrk on ülekoormatud, siis ei pruugi suurt midagi läbi minna. Õnnestumise tõenäosus sõltub muuhulgas ka mõlema otsa timeout seadetest.
Aga põhjus miks nad ühenduse katseid ainult 2G võrgust nägid võibki just selles olla mis Reaper kirjutas ehk siis 4G võrgust tehtud katsed läksid valesse kohta.

Ega see seade ei saagi 4G võrgus katseid teha, sest toetabki ainult 2G ja 3G sagedusi.. 3,5G on juba ulme icon_biggrin.gif
Aga nagu ma ütlesin saadab see kaamera 2G või 3G võrgus kuus 1000-2000 pilti emt võrgust ilusti. Pildid on nummerdatud 00001 ; 00002 ja ei ole veel näinud, et oleks mõni pilt vahele jäänud.
Kuna pidevalt on uuesti ja uuesti tuleb päevakorda vajadus elisa võrgus tööle saada siis uurin seda teemat vaikselt edasi.

EDIT:

Reaper kirjutas:
pois11 kirjutas:

epost ja parool pandud.

194.150.66.71

Saingi asja tööle. Panin smtp.elisa.ee asemele 194.150.66.71 ja hakkas pilte mühinal saatma. See oli mulle väga oluline info thumbs_up.gif . Kas sa äkki oskad tele2 kohta ka alternatiivseid ip aadresse pakkuda? Tele2 on sama jama. Nende poolt pakutud smtp.tele2.ee ei toimi. Teeb täpselt sama pulli mis elisaga. EMT on ainuke erand millel pole vaja ümber nurga läheneda.

tänud
Kommentaarid: 112 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 109
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Wusses
mehine eesti muffin
Wusses

sõnum 24.09.2015 20:13:49 vasta tsitaadiga

Wusses kirjutas:
rex kirjutas:
Ma arvan, et lõpetavad tegelikult ära ka, kui saadad kirjaga digiallkirjastatud avalduse ja paned CC oma advokaadile. Sellist jooksutamisenussi ei peaks tegelikult tänapäeval taluma, kui selle järele reaalset vajadust ei ole. See ei lõpe, kui kõik saba jalge vahel kohale lippavad.

Tegin täna selle pulli ära, tegin lepingu, allkirjsatasin ära ja saatsin Elisasse

vastust pole siiamaani tulnud, avalduse ikka mitte lepingu icon_idea.gif

halfik
HV vaatleja

sõnum 26.09.2015 18:29:21 vasta tsitaadiga

Selline küsimus ,et miks ei saa telefon 3.5G kätte? võimekus on aga levi ei ole parim mis saab on 3G
tagasi üles
rex
HV Guru
rex

sõnum 26.09.2015 18:44:39 vasta tsitaadiga

Mis telefon? On ta kunagi 3.5G ikooni näidanud? Mul pole näiteks ükski 3.75G-d näidanud. Mis kiiruse sa kätte saad? 3G max on 384Kb/s.
Kommentaarid: 247 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 226
tagasi üles
Wusses
mehine eesti muffin
Wusses

sõnum 26.09.2015 20:01:49 vasta tsitaadiga

Wusses kirjutas:
Wusses kirjutas:
rex kirjutas:
Ma arvan, et lõpetavad tegelikult ära ka, kui saadad kirjaga digiallkirjastatud avalduse ja paned CC oma advokaadile. Sellist jooksutamisenussi ei peaks tegelikult tänapäeval taluma, kui selle järele reaalset vajadust ei ole. See ei lõpe, kui kõik saba jalge vahel kohale lippavad.

Tegin täna selle pulli ära, tegin lepingu, allkirjsatasin ära ja saatsin Elisasse

vastust pole siiamaani tulnud, avalduse ikka mitte lepingu icon_idea.gif

Vastus:

Samas on see huvitav kas saab siis nii ära lõpetada...

napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 26.09.2015 20:07:48 vasta tsitaadiga

Peab saama. Kui esitad oma soovi kirjalikult taasesitatavas vormis ja esitaja isik on tuvastatud, siis pole neil mingit alust keelduda. Aga tõenäoliselt nad enne lõpetamist helistavad ja uurivad, miks lõpetada tahad ja võibolla ikka ei lõpetaks icon_wink.gif
tagasi üles
Wusses
mehine eesti muffin
Wusses

sõnum 28.09.2015 16:20:42 vasta tsitaadiga

napoleon kirjutas:
Peab saama. Kui esitad oma soovi kirjalikult taasesitatavas vormis ja esitaja isik on tuvastatud, siis pole neil mingit alust keelduda. Aga tõenäoliselt nad enne lõpetamist helistavad ja uurivad, miks lõpetada tahad ja võibolla ikka ei lõpetaks icon_wink.gif

Nii ,täna öeldi nii ei saa.
Juriidiliselt on avaldus täpne ja selge.
Pakuti välja siiski kaks varianti
"peatamine" või "lähed ise kohapeale"

rex
HV Guru
rex

sõnum 28.09.2015 16:32:54 vasta tsitaadiga

Kuna keegi tavaliselt ei viitsi, minnakse tavaliselt lihtsamat teed, aga mina tõmbaks ausalt öelda hetkel kasvõi pretsedendi tekitamise pärast väikse juriidilise vaidluse üles. Isegi kui ma selle ise kinni maksma peaks. See tobe ja põhjendamatu "tavandiõigus" peab lõpuks murtud saama. Lepingut, mida saab sõlmida kohapeale minemata, peab saama samamoodi ka lõpetada.
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 28.09.2015 17:38:46 vasta tsitaadiga

Eks ta keeruline ole:
tsitaat:

8.2. Klient võib Liitumislepingu ilma ette teatamata igal ajal üles öelda. Liitumislepingu ülesütlemiseks tuleb Kliendil esitada ELISA-le vastav allkirjastatud avaldus. ELISA-l on õigus nõuda Liitumislepingu ülesütlemise aluseks oleva avalduse esitamist kirjalikus vormis ELISA esindusse. Liitumislepingu ülesütlemine ei vabasta Klienti kohustustest tasuda arveid ELISA-poolt Liitumislepingu alusel osutatud Teenuste eest.

Allikas https://www.elisa.ee/et/elisast/teenuste-tingimused-hinnad/elisa/yldtingimused
Samas VõS-le võib ju üritada viidata:
tsitaat:

§ 13. Lepingu muutmine ja lõpetamine

(1) Lepingut võib muuta või lepingu võib lõpetada lepingupoolte kokkuleppel või lepingus või seadusega ettenähtud muul alusel.

(2) Kui leping on lepingupoolte kokkuleppel sõlmitud teatud vormis, ei pea seda vormi lepingu muutmisel või lõpetamisel järgima, kui lepingust ei tulene teisiti.

(3) Kui lepingus oli ette nähtud, et lepingut muudetakse või leping lõpetatakse teatud vormis, ei või üks lepingupool sellele lepingutingimusele tugineda, kui teine lepingupool võis tema käitumisest aru saada, et pool oli nõus lepingu muutmise või lõpetamisega teistsuguses vormis.

Allikas https://www.riigiteataja.ee/akt/123032015074
aga see sõnastus on pisut laialivalguv ja võib mitmeti tõlgendada
tagasi üles
rex
HV Guru
rex

sõnum 28.09.2015 18:03:02 vasta tsitaadiga

Emailiga saadetud ja digiallkirjastatud dokument on kirjalik. Kui selle üldaadressi asemel tingimata konkreetsesse esindusse saatma peaks (see nõue on muidugi vaieldav), siis küll leiaks ka need kontaktid.

Teistsugune vorm on suuline ja seda ei olegi ju üritatud kasutada.
tagasi üles
SinineSiil
Kreisi kasutaja
SinineSiil

sõnum 06.10.2015 09:37:34 vasta tsitaadiga

Kas Elisa tuvastab kui sa teed telefoniga kuumpunkti ja kas nad piiravad kiirust siis? Eile määriti mulle pähe 20mbps pakett 50GB limiidiga ja ma mõtlesin miks mitte, kui limiit on vana suurusega. Telos on nett kiirem, kuid hotspot on ikka vana kirusega.
Suht pointless minu jaoks kui ongi nii.

Edit: Vb tuleb see lihtsalt sellest et Viljandi linnas on halb levi - uue katsega on telefonis ka nett aeglane.
Kommentaarid: 18 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 18
tagasi üles
Oracle
HV kasutaja

sõnum 06.10.2015 09:40:20 vasta tsitaadiga

Palju kuumakse tuleb?
Kommentaarid: 60 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 58
tagasi üles
hendrik32
HV Guru

sõnum 06.10.2015 09:44:03 vasta tsitaadiga

SinineSiil kirjutas:
Kas Elisa tuvastab kui sa teed telefoniga kuumpunkti ja kas nad piiravad kiirust siis? Eile määriti mulle pähe 20mbps pakett 50GB limiidiga ja ma mõtlesin miks mitte, kui limiit on vana suurusega. Telos on nett kiirem, kuid hotspot on ikka vana kirusega.

Edit: Vb tuleb see lihtsalt sellest et Viljandi linnas on halb levi - uue katsega on telefonis ka nett aeglane.

Hotspot'i pärast nad kiirust küll piirama ei hakka, pigem on lihtsalt halva levi või koormatud saatjaga.
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 12
tagasi üles
MaXakas
Kreisi kasutaja
MaXakas

sõnum 06.10.2015 11:13:47 vasta tsitaadiga

hendrik32 kirjutas:
SinineSiil kirjutas:

Hotspot'i pärast nad kiirust küll piirama ei hakka, pigem on lihtsalt halva levi või koormatud saatjaga.

Või ei lase telefon APna ise rohkem kiirust läbi. Ka minul on hotspoti kiirus arvutis speedtest.net lehel väiksem kui kiirus telefonis speedtesti appiga mõõtes. Androidil olevat softi kirjutatud erinevaid kiiruspiiranguid, mida erinevate tweakingu appidega maha võtta saab, aga ma see tweakingu solgiga tegelemine lõppeb tavaliselt tehaseseadete taastamisega icon_lol.gif

SinineSiil
Kreisi kasutaja
SinineSiil

sõnum 06.10.2015 12:46:49 vasta tsitaadiga

Oracle kirjutas:
Palju kuumakse tuleb?

18 euri. Nutikalt "piiramatu" 18.

hendrik32 kirjutas:
SinineSiil kirjutas:

Oli jah leviprobleem. Leidsin koha kus oli korralik levi ja sain õige kiiruse kätte.
Kommentaarid: 18 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 18
tagasi üles
jaank
HV veteran

sõnum 08.10.2015 22:00:45 vasta tsitaadiga

Äkki keegi valgustaks mind pisut selle Minti piirangute ja nendest mööda pääsemise kohta.
Praegu on kasutusel EMT igast asendist piiramatu 3G seega natuke võõras maa.
Mida tahaks kindlasti: kodusele NASile väljast ligipääseda (mingi DDNS-iga võimalik?), torrenteid (vähemalt öösiti).
Rohkem mingeid spetsiifilise soove ei tea, aga äkki on veel midagi millele kohe tähelepanu ei oska pöörata...

Äkki keegi kursis kas nad mingeid prooviperioode ka pakuvad, tahaks levi ja kiirust ka testida tegelikult veidikeseks.
Kommentaarid: 62 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 56
tagasi üles
libe
kvaliteetne mees
libe

sõnum 08.10.2015 22:05:34 vasta tsitaadiga

kiirus on kõikjal pask icon_idea.gif
naljalt telefoniga üle 20Mbps ei saa, kui üle 10Mbpsigi saab
levi on, kuid esineb pommiauke - tööjuures näiteks ikaldab ja olen enamasti UMTS levialas
seda siis tallinnas samas, kui 300m eemal oli varem 4G piirajas, nüüd nad mingeid maste vist taas silitanud ja seal kiiremas kohas saan napilt 20Mbps ja töökohas, kus varem ikka 10Mbps napilt sain, siis enam ei leia 4G'd üldse

elisa nett ikaldab tuhatnelja - LOOBU icon_idea.gif

jaank
HV veteran

sõnum 08.10.2015 22:13:33 vasta tsitaadiga

Praegu 12mbps alla ja alla ühe üles, oleks päris okei edasi minek.
Tallinna südalinnas pidevalt ei pesitse ka, rohkem pommiaugus ja masti lähedal.
tagasi üles
Pailaps
HV Guru

sõnum 09.10.2015 00:22:04 vasta tsitaadiga

jaank kirjutas:
Praegu 12mbps alla ja alla ühe üles, oleks päris okei edasi minek.
Tallinna südalinnas pidevalt ei pesitse ka, rohkem pommiaugus ja masti lähedal.

Mõistlikum on iseteeninduses staatiline ip tellida. Saad kaugelt NASile ligi ja teise simi tellida, et netti pääseda.

rex
HV Guru
rex

sõnum 09.10.2015 12:01:06 vasta tsitaadiga

Porte paraku staatilist tellimata lahti ei saa.
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 09.10.2015 12:15:22 vasta tsitaadiga

Ligipääsemiseks on näiteks teamviewer variant, kui kodus mõni masin 7/24 käib. Või kui on kuskil mõni server, kuhu VPN-ga ühenduda saab ruuter või NAS on võimeline VPN klient olema, siis saab ka nii pidi, et algatada kodust VPN ja hoida ühendust pidevalt püsti. Kui NAS-s ssh ligipääs on, siis põhimõtteliselt on VPN asemel ka ssh port forward variant kui ühendust NAS poolt algatada ja pidevalt püsti hoida. Kui eelnev nagu hiina keel kõlas, siis tuleb sellega leppida, et ilma staatilise IP-ta ei saa icon_wink.gif
tagasi üles
jaank
HV veteran

sõnum 09.10.2015 14:47:58 vasta tsitaadiga

Koos selle staatilisega lööb eelarve vähe lõhki muidugi. (30 praegu vs 45). Sama Synology tiksub koguaeg nurgas seega mingi workaround võiks muidugi võimalik olla.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Elisa mobiilne internet mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 377, 378, 379 ... 470, 471, 472  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.