Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Mobiiltelefonid/ GPS seadmed / Muu tehnika »  Sony Xperia Z1 Compact märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 34, 35, 36 ... 40, 41, 42  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
McCoffin
HV kasutaja

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 15.09.2015 11:21:24 vasta tsitaadiga

XperiFirmis näha uus tarkavara 14.6.A.0.368, keegi juba proovinud ka? Mul telefon remondis power-nupu vahetust ootamas...

Device: Xperia Z1 Compact (D5503)
CDA: 1279-4151
Market: Baltic Generic
Operator: Customized BAL
Network: EURO-LTE
Release: 14.6.A.0.368 / R4D
Size: 1,31 GB
Kommentaarid: 49 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 47
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
kurv
HV kasutaja

sõnum 15.09.2015 11:28:31 vasta tsitaadiga

Äkki sellega see kõne probleem parandatud. icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 28 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 26
tagasi üles
masmre
Kreisi kasutaja
masmre

sõnum 15.09.2015 11:37:26 vasta tsitaadiga

See uus (5.1.1) pidi aku ka paremaks tegema ja heli tugevust ja kvaliteeti parandama.
Kommentaarid: 79 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 73
tagasi üles
p2evavaras
HV vaatleja

sõnum 15.09.2015 11:54:15 vasta tsitaadiga

Nii, annan teile siis Update'i minu seiklusest MTTC'ga. Helistasin neile. Soovisin rääkida garantii teemadel. Lubati tagasi helistada. Helistatigi. Arutasime pikalt laialt telefoni garantii olukorda ja palusin saata pildid, mis nad tegid, mulle meilile. Lisaks saadeti mulle meilile ka sony garantii üldsätted, mis nende sõnul väidab, et ükskõik milline kahjustus(ka kosmeetiline) on piisav, et garantii katkestada. Lugesin mina, mis ma lugesin aga ei suutnud kuidagi samale järeldusele jõuda. Hoopis on seal kirjas sulaselges eestikeeles, et kõik kahjustused(kosmeetilised, füüsilised jne) ei ole käsitletavad garantiijuhtumina. Maakeeli, kui mul on ekraan ära kriimustatud, siis ma ei saa tehase raha eest uut ekraani. Ja mitte sõnagi garantii katkestamisest. Selle alusel kirjutasin neile vastulause, kus taotlesin garantii jätkumist.

Hetkel siis asi sealmaal, et palusid mul telefoniga uuesti tagasi minna, et nad saaksid selle uuesti üle vaadata. Pildid, mis nad tegid garantii ära võtmiseks ei pidavat olema piisavad, et anda hinnangut telefoni tegelikust seisukorrast icon_lol.gif

Hoian teid asjade käiguga kursis.
Andres
tagasi üles
Leo Kalme
Reasõdur

sõnum 15.09.2015 12:56:09 vasta tsitaadiga

Kägu on nad mihklid ajama aga kui vaja anda oma tegevuse kohta seletusi siis jäävad nad üldiselt jänni, süüdistavad kedagi teist ja teevad asja ikkagi korda.
Kommentaarid: 23 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 14
tagasi üles
rmc
Aeg Maha 2n
rmc

sõnum 15.09.2015 13:05:16 vasta tsitaadiga

Täiesti jabur ajaraiskamine käib seal MTTC's, postimehes oli just ühe Samsung A5 saagast ka juttu.... täiesti jabur, kuidas raisatakse enda ja teiste aega, mis rahalises mõttes teeb palju enam lõpuks välja kui korraliku töö tegemine....
aganoh, hea, et nats suurema kella külge läinud on teema, saab äkki korda ka... muidu tundus, et poest äraminnes ja telefoni kasutades garantii katkeb icon_razz.gif

av.
HV vaatleja

sõnum 16.09.2015 13:00:52 vasta tsitaadiga

Üle 14 kuu nüüdseks telefoni kasutanud ja peaaegu alati dokki või magnetlaadijat laadimiseks kasutanud. Nüüd selline jama, et telefoni magnetpordi ühel klemmil tuli see metallist pealmine osa ära. Kellelgi veel sellist asja juhtunud? Äkki kellelgi telefon hiljuti Tele2 kaudu garantiis käinud, kaua umbes aega võib kuluda?
Kommentaarid: 8 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 8
tagasi üles
RaPTiLE
Kreisi kasutaja
RaPTiLE

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 16.09.2015 15:31:23 vasta tsitaadiga

Minu kogemus, mitte küll sama telefoniga, aga otse mttc'sse viies ei ole läinud kauem kui 7 päeva üleandmisest kättesaamiseni. Seda siis sellisel juhul et varuosa ei ole kohapeal ning remonttöö teostatud kohapeal.
Kommentaarid: 60 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 55
tagasi üles
alar68
HV vaatleja

sõnum 16.09.2015 16:44:34 vasta tsitaadiga

Uus Lollipop (5.1) peal ja akuga ikka jama, kui mitte isegi hullem. Enne toimus välk tühjakslaadimine kusagil 55%, nüüd lausa 60% peal. Keegi sai uuendusega ravi aku müstika kohta?
Kommentaarid: 10 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 10
tagasi üles
Heinz003
HV vaatleja

sõnum 16.09.2015 19:26:24 vasta tsitaadiga

Tere,

Minu z1 compackt käis ekraani vahetuses MTTC-s. Vahetati ekraan ja pandi peale vanem android 4.4. Üteldi, et 5.02-ga võib probleeme tekkida mingi heli värgiga, kuulariga vist. Ja peale seda telefon ei pakkunud ka enam 5.0.2. Mõtlesin et las ta siis olla 4.4 kui too parem on. Aga nüüd kui 5.1.1 väljas on siis tahaks seda uuendust ikka saada, aga telefon ei paku seda. Kas minu telefonil keerati mingid uuenduskraanid kinni? Või on liiga vara veel oodata, et telefon pakuks 5.1.1
tagasi üles
Leo Kalme
Reasõdur

sõnum 16.09.2015 21:43:01 vasta tsitaadiga

Heinz003 kirjutas:
Tere,

Minu z1 compackt käis ekraani vahetuses MTTC-s. Vahetati ekraan ja pandi peale vanem android 4.4. Üteldi, et 5.02-ga võib probleeme tekkida mingi heli värgiga, kuulariga vist. Ja peale seda telefon ei pakkunud ka enam 5.0.2. Mõtlesin et las ta siis olla 4.4 kui too parem on. Aga nüüd kui 5.1.1 väljas on siis tahaks seda uuendust ikka saada, aga telefon ei paku seda. Kas minu telefonil keerati mingid uuenduskraanid kinni? Või on liiga vara veel oodata, et telefon pakuks 5.1.1

OTA-d mul ei tulnud aga flashisin PRF'i peale. Läbi Sony PC Companioni saab samuti uuendusi kontrollida kui telefon ise ei paku.

alar68 kirjutas:
Uus Lollipop (5.1) peal ja akuga ikka jama, kui mitte isegi hullem. Enne toimus välk tühjakslaadimine kusagil 55%, nüüd lausa 60% peal. Keegi sai uuendusega ravi aku müstika kohta?

Polnud varem akuga probleemi, pole ka praegu. Kuulen/loen palju neid lugusid kus aku hetkega tühjaks jookseb ja pole kordagi kestvusega probleeme olnud. Vastupidi, aku peab suurepäraselt vastu. Lollipopiga hulga paremini kui KK-ga.
tagasi üles
Heinz003
HV vaatleja

sõnum 17.09.2015 09:01:09 vasta tsitaadiga

Tere,

Vabandust, aga mis see PRF tähendab?
Sony PC Companion ei paku ka uuendust.
tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 17.09.2015 09:06:47 vasta tsitaadiga

Pre-Rooted Firmware
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 1 :: 79
tagasi üles
markox
HV vaatleja

sõnum 17.09.2015 09:15:18 vasta tsitaadiga

PC Companion pakub nüüd uuendust 5.1(14.6.A.0.368)
Panin installima, vaatab mis saab. Eelneva 5.0 versiooniga mingeid olulisi probleeme polnud, loodame, et ka nüüd neid ei teki. icon_biggrin.gif
tagasi üles
H_K
Aeg Maha 2n
H_K

sõnum 17.09.2015 10:16:46 vasta tsitaadiga

Lasin ka PC Companioni abil just 5.1 peale, hetkel kõik nagu toimib, seaded jäid alles. Muutusi ei märka, kui siis turvalisus on parem, kui 5.0 puhul.
Kui https://play.google.com/store/apps/details?id=com.zimperium.stagefrightdetector 5.0 sellega kunagi testisin oli mälu järgi seal mitu ebameeldivalt kriitilist turvaauku, mis võimaldasid pahadel näiteks MMS saatmisega sul telefoni üle võtta ja muud pahad augud. Nüüd 5.1 puhul paistab on kõik kriitilised turvaugud lapitud ja testi tulemus "Not Vulnerable" icon_smile.gif
Kommentaarid: 53 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 51
tagasi üles
markox
HV vaatleja

sõnum 18.09.2015 09:48:39 vasta tsitaadiga

5.1.1 on kõnelogi kuvamine eesti keeles vähemalt korda tehtud.
tagasi üles
Leo Kalme
Reasõdur

sõnum 18.09.2015 12:48:49 vasta tsitaadiga

Jumal hoia selle eest, et ma kunagi pean eestikeelset arvutit/telefoni näppima. icon_lol.gif
tagasi üles
p2evavaras
HV vaatleja

sõnum 18.09.2015 13:06:03 vasta tsitaadiga

Seiklus MTTC'ga on nüüdseks läbi. Palusid, et viiksin neile telefoni uuesti ülevaatamiseks, et äkki tõesti võeti ilma asjata garantii ära. Viisingi. Paar tundi oli telefon seal ja antigi teada, et tõesti võeti ennatlikult garantii ära ning töö mille ma ise kinni maksin oleks pidanud minema garantii alla. Sain telefoni tagasi ja lubati, et nad räägivad emt'ga läbi, kuidas mulle raha tagasi makstakse(maksin emt'sse).

Õnneks minu puhul suhtlemine MTTC'ga oli väga viisakas ja suhtuti minusse kui inimesse. Seda ei saa öelda aga EMT kohta, kelle garantiiosakonda ma kõigepealt helistasin. Vestluses emt'ga tuli välja ainult see, et nemad on MTTC suuvoodrid ja nende ainus eesmärk on MTTC'le müügitöö osas alltöövõttu teha.(EMT helistas mulle ja teatas, et peaksin maksma 120€ ekraani vahetuse eest, kuna MTTC oli neile sellise info edastanud. Ja kui ma sellest keeldusin, teatati hiljem, et nüüd peaksin ma tarkvarauuenduse kinni maksma sest garantii võeti ära)

Eks siis ole näha, kui kaua mul aega läheb, et raha tagasi saada. Eile telefoni tagasi saades lubas härra, et suhtlevad emt'ga ning võtavad ühendust, kui asja klaariks saavad. Ühtegi tähtaega ei antud.

Ahjaa, lõpetuseks: Korduvalt sai palutud ka Sony poolset dokumenti, mis annaks neile õiguse garantii peatamiseks. Seda paberit ma ei saanud. Küll aga saadeti mulle garantii üldtingimused, mis pidi kõigile mu küsimustele vastama. Sealt oli garantii kohta selline punkt:

4. Käesoleva garantii alla ei kuulu järgnev:
a) kulumisest tulenev seadme regulaarne hooldus ja remont ning seadme osade vahetamine;
b) kulutarvikud (seadme osad, mida peab seadme kasutusaja vältel perioodiliselt välja
vahetama, nagu tavalised patareid, printeri kassetid, südamikud, lambipirnid jms.);
c) tavakasutamisest erineva või koduses majapidamises kasutamisest erineva käsitsemise
tõttu tekkinud kahjustused või mõjud;
d) toote kahjustused või muutused, mille põhjustanud:
i. vale kasutamine, sealhulgas:
– toimingud, mille tulemuseks on toote füüsilised, kosmeetilised või pindmised
kahjustused või muutused või vedelkristallekraani kahjustused;
– toote paigaldamine või kasutamine selle tavakasutusele või Sony juhistele
vastupidiselt;
– toote hooldamine vastupidiselt Sony antud juhistele;
– toote paigaldamine või kasutamine vastupidiselt tehnilistele või ohutusalastele
standarditele või seadusandlusele, mis kehtivad riigis, kus toode paigaldatud või
kus toodet kasutatakse;
ii. tarkvara viiruste põhjustatud rikked või toote kasutamine koos sobimatu tarkvaraga või
valesti installeeritud tarkvaraga;
iii. süsteemide seisund või kahjustused, millega koos või mille koosseisus toodet
kasutatakse, välja arvatud muud Sony tooted, millega koos kasutamiseks on toode
määratud;
Version 1.1 – 09.2009
iv. toote kasutamine koos selliste lisadega, lisaseadmetega või toodetega, mille tüüp,
seisund või standardsus ei vasta Sony ettekirjutustele;
v. toote remontimine või remondipüüdlused isikute poolt, kes pole Sony või ASN
esindajad;
vi. toote seadistamised või kohandamised, mille kohta ei ole saadud eelnevat Sony
kirjalikku nõusolekut, sealhulgas:
– toote uuendamine kasutusjuhendis toote kohta olevaist tehnilistest andmetest või
omadustest erinevaks või
– toote muutmine, kohandamaks seda teistes riikides kehtiva kohaliku
seadusandlusega, kus toode kasutamiseks pole määratud ega valmistatud;
vii. tootega hooletu ümberkäimine;
viii. õnnetusjuhtumite, tulekahju, vedelike, kemikaalide, muude ainete, üleujutuste,
vibratsiooni, ülemäärase kuumuse, puuduliku ventilatsiooni, voolukõikumiste,
ülemäärase või vale pinge kasutamise, kiirituse, elektrostaatiliste laengute, sealhulgas
välgu ning muude väliste jõudude ja põrutuste mõjud.

Mina järeldan siit, et garantiid nad päris niisama ära võtta ei saa. Minu puhul siis kriimustatud ekraan võiks parimal juhul välistada garantii ekraanile. Küll aga läheb kõik muu endiselt garantii alla.
tagasi üles
Siim159
HV Guru
Siim159

sõnum 18.09.2015 15:11:26 vasta tsitaadiga

Sealt punktidest ju ei selgu, et tervelt telefonilt siis garantii ära kaob. Ei saa aru, mis nad selle lagedale tõid?
Aga hea, et positiivse lahenduse said. Kuid kahju, et kasutavad sellise valega kliente ära, kes ehk pole antud tingimustega kursis ja jäävad kergelt uskuma seda, mida MTTC neile pähe ajab.
Kommentaarid: 22 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 21
tagasi üles
p2evavaras
HV vaatleja

sõnum 18.09.2015 18:03:46 vasta tsitaadiga

Nende väitel just see punkt neile selle õiguse annabki. Eks nad selle pärast nii julgelt selle lagedale käisidki. Ma küll küsisin, aga midagi muud neil ei olnud, mis nende väiteid tõestaks.

Ilmselt siis garantiitöö ei toida, et peavad käe kliendi rahataskusse ajama icon_rolleyes.gif
tagasi üles
jaco
Kreisi kasutaja

sõnum 18.09.2015 20:51:19 vasta tsitaadiga

alar68 kirjutas:

Mul ka hakkas ühel hetkel aku müstiliselt tühjenema, mõne tunniga üle poole läinud.
Lõpuks tuli välja, et midagi oli exchange sünkimisega peetis...

Loo moraal, et kas ikka kindel, et mingi softi jamps pole? Prooviks clean install, vb lightweight custom rom vms
Kommentaarid: 39 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 37
tagasi üles
alar68
HV vaatleja

sõnum 18.09.2015 21:36:36 vasta tsitaadiga

jaco kirjutas:
alar68 kirjutas:

Mul ka hakkas ühel hetkel aku müstiliselt tühjenema, mõne tunniga üle poole läinud.
Lõpuks tuli välja, et midagi oli exchange sünkimisega peetis...

Loo moraal, et kas ikka kindel, et mingi softi jamps pole? Prooviks clean install, vb lightweight custom rom vms
XDA's käis mõte läbi, et algusaegadel ostetud Compactidel hakkabki aku eluiga lõppema.Seal paljud tellinud Aliexpressist uue toiteallika ja mure lahendatud. Väidetavalt viga rauas, mitte softis. Panin huvipärast Apus'e peale, ei mõiganud paremuse poole. Proovitud nii puhas install kui ka repair Companioniga - tulem sama. Eile õhtul kella 11. laadisin telefoni täis, lülitasin wifi, synci ja muud pudinad välja ja hommikuks oli aku näiduks 65%. Aku graafiline kasutus näitas, et miskipärast peale kella 1. öösel langes sirgjooneliselt 99. 70 prossu peale. Nüüd õhtul laadisin täna juba kolmandat korda ja pärast paarikümne minutilist netis tuiamist 58% alles... Saba taha jälle!
tagasi üles
masmre
Kreisi kasutaja
masmre

sõnum 18.09.2015 21:45:37 vasta tsitaadiga

Loogiline oleks, et vanadel telodel on aku õhtal. Ega ennem ei tea, kui uut akut pole proovinud.
Keegi, kes on juba 5.1.1 peale lasknud, andke infot, kas sound on kõvem ja kas vana nodi saab installi käigus alles jätta? Ei viitsiks alguses kohe hakata kõike uuesti panema...
Kommentaarid: 79 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 73
tagasi üles
markox
HV vaatleja

sõnum 18.09.2015 21:49:33 vasta tsitaadiga

masmre kirjutas:
Keegi, kes on juba 5.1.1 peale lasknud, andke infot, kas sound on kõvem ja kas vana nodi saab installi käigus alles jätta? Ei viitsiks alguses kohe hakata kõike uuesti panema...

5.0 -> 5.1.1 peale minnes jääb kõik täpselt nii nagu enne oli.
tagasi üles
Leo Kalme
Reasõdur

sõnum 18.09.2015 22:16:29 vasta tsitaadiga

masmre kirjutas:
Loogiline oleks, et vanadel telodel on aku õhtal. Ega ennem ei tea, kui uut akut pole proovinud.

Vana nodi jääb alles. Sound tundub sama. Telefon ise tundub veidi aeglasem tavapärastes toimingutes.

Kahuks see bloatware'i eemaldamine ei ole enam nii lihtne. TB on võimetu seda eemaldama, peale uninstalli tuleb ise tagasi.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Mobiiltelefonid/ GPS seadmed / Muu tehnika »  Sony Xperia Z1 Compact mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 34, 35, 36 ... 40, 41, 42  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.