Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
autor |
|
Anna tooli
|
03.09.2015 23:29:24
|
|
|
kjaups kirjutas: |
Ma juba pühapäevast 4G levialas, kuid lubatud kaks korda suurem kiirus on küll nali omaette. Heal juhul sain 20-30% stabiilset kiirust juurde.
Allalaadimisel korraks lööb ca 30 mega peale, kuid paari sekundiga kukub sinna 5 mega peale ära.
Kui ma ei eksi, siis oli pakett orginaalis 5 alla ja 3 üles (testide ajalugu kinnitab ka seda). Praegune möötmine andis 5,26 alla (parima olen saanud 6,5) ja 4,08 üles. |
On selline reklaam kõrvust mööda jooksnud. Et saan praeguse Nutikas 9 paketiga ka 4G kasutada, sain täna erakliendikonsultandi käest teada, kes helistas seoses numbriliikuvusega ning tegi viimase hetke pakkumisi, et ma Elisasse jääks.
Kui telefonis 4G aktiveeritud, jäid kiirused umbes samasse auku kui sul. Olin aga rahul levi olemasoluga - seal kus enne oli 3G auklik ja viskas Edge peale, on nüüd 4G põhjas
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
298 |
|
tagasi üles |
|
 |
heff
HV veteran
|
04.09.2015 00:19:42
|
|
|
jägaja kirjutas: |
heff kirjutas: |
Hmm, endal veel pole 4G-d. Peaks muretsema? |
On sul reaalselt ka vaja? Vajaduse määrab nutitelefonist veebi kasutamise tarbimismuster.
Vahel harva või igapäevaselt tunde? |
Jah - kui ikka öeldakse, et aetakse 4G peale ja hindu tõstetakse, kuid 3 päeva möödudes pole 4G-st veel haisugi, siis on vaja küll.
Muidu teisest küljest - jah, on vaja. Pean end (vähemalt enda tutvusringkonnas) tagasihoidlikuks mobiilse neti kasutajaks. Küll aga on tihti 3G levimisega probleeme kohtades, kus 4G olemas oleks. Mõtlesin ise juba millalgi, et võiks vahetada, aga ei olnud niiväga vaja, et asjaga tegeleda. Täna nägin reaalselt, et olukorras, kus elukaaslase telefonil oli ilusti 4G ja kiire nett, oli minul 2G ja neti kasutamine välistatud. Ja kusjuures oli vaja kasutada, reaalselt ka. Seega panigi kukalt kratsima, et mõlemal sama pakett ja tuli sama kiri paketimuutuse kohta, kuid minuni see 4G jõudnud pole.
Kiiruste osas polnud kunagi kaebusi, piiramatu 11 vms on enam kui küll isegi hotspotina kasutades, rääkimata siis telefoninetiks.
|
|
Kommentaarid: 103 loe/lisa |
   |
94 |
|
tagasi üles |
|
 |
Anna tooli
|
04.09.2015 07:50:55
|
|
|
Kuna minul üleminek automaatselt ei toimunud, siis kas sul heff, telefoni seadete alt, kus võrgu eelistusi näppida saab, linnuke märkimata pole jäänud?
   |
298 |
|
tagasi üles |
|
 |
RustyZ
HV Guru

|
04.09.2015 08:46:13
|
|
|
On sul reaalselt ka vaja? Vajaduse määrab nutitelefonist veebi kasutamise tarbimismuster.
Tegelt päris nii ei ole. Ma ütleks, et isegi kui ma oleks selline tavakasutaja kes aint bussiaegu vaatab siis oleks 4g kasulik sest need igasugused rakendused töötavad ikka palju paremini kui ping väiksem ja kiirus isegi ainult paar mega suurem. Lisaks see et suvel on triigee suht uimps.
_________________ Wreckfest 2 server: 136.243.70.252:30102 | parool: isamaa (kui on enabled) |
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
1 :: |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
heff
HV veteran
|
04.09.2015 08:54:13
|
|
|
miki kirjutas: |
Kuna minul üleminek automaatselt ei toimunud, siis kas sul heff, telefoni seadete alt, kus võrgu eelistusi näppida saab, linnuke märkimata pole jäänud? |
Kõike juba näppinud, aga ikka 3G. Võtan Elisa klienditoega ühendust.
|
|
   |
94 |
|
tagasi üles |
|
 |
JOKKER666
HV veteran

|
04.09.2015 09:03:10
|
|
|
RustyZ kirjutas: |
Tegelt päris nii ei ole. Ma ütleks, et isegi kui ma oleks selline tavakasutaja kes aint bussiaegu vaatab siis oleks 4g kasulik sest need igasugused rakendused töötavad ikka palju paremini kui ping väiksem ja kiirus isegi ainult paar mega suurem. Lisaks see et suvel on triigee suht uimps. |
Ma kasutan praegu Elisa 3G hotspotiga ka kodus . Rahul olen :/.
|
|
Kommentaarid: 47 loe/lisa |
   |
42 |
|
tagasi üles |
|
 |
hullpeast
HV vaatleja

|
04.09.2015 16:05:59
|
|
|
ewil-apple kirjutas: |
Palju teil need kiirused ka kasvasid selle 4G peale üle minekuga (Nutikas 9 ja 11)? Endal ei ole siiani haisugi kahe kordsest haibist
Ja 10€ saagat lahendavad ka siiani. Tunnistati, et mingi kala on jah ja edastavad teema mingitele spetsialistidele. Siiani spetsitavad seal, 2-3 nädalaga ei suudeta konti ära närida  |
Kahjuks ei näe muutust Speedtesti kasutades. Hmm |
Sama siin, kohati on 3G allalaadimine isegi kiirem kui see palju haibitud 4G.
_________________ I tried being normal once. It didn`t work out. |
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
somnambuul
HV veteran
|
04.09.2015 16:24:53
|
|
|
Kuna minul üleminek automaatselt ei toimunud, siis kas sul heff, telefoni seadete alt, kus võrgu eelistusi näppida saab, linnuke märkimata pole jäänud? |
Kõike juba näppinud, aga ikka 3G. Võtan Elisa klienditoega ühendust. |
Sama siin. Esinduses kinnitatud, et paketis on 4G nett, sim kaart vahetatud ja telefon istub 3G peal.
|
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
54 |
|
tagasi üles |
|
 |
Anna tooli
|
04.09.2015 16:28:28
|
|
|
Võtsin nende pakutava Nutipakett 13 vastu, kuni 15Mbit alla, 5Mbit üles. Eks ~poole tunni pärast ole näha mis tegelikult kraanist tuleb
Edit:
Käib kah

viimati muutis Anna tooli 04.09.2015 17:14:51, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 362 loe/lisa |
   |
298 |
|
tagasi üles |
|
 |
masmre
Kreisi kasutaja

|
04.09.2015 16:40:44
|
|
|
4G tehti MiNT Basic ja MiNT Mild pakettides lahti. Mul on Mind Wild ja see ikka vanamoodi. Naise 6 eurone on nüüd 4G peal ja levi ei ole sugugi parem Stromkal, kiirus jääb umbes samaks, upload on julmalt kehvem. Tegelikult saab ühe kuu jooksul loobuda 4G'st ja jätkata vana kiiruse ja hinnaga. Mõtlengi praegu, kas tasub jätta, nagunii lähevad hiljem mahu kallale ka.
|
|
Kommentaarid: 79 loe/lisa |
   |
73 |
|
tagasi üles |
|
 |
heff
HV veteran
|
04.09.2015 16:56:36
|
|
|
somnambuul kirjutas: |
Sama siin. Esinduses kinnitatud, et paketis on 4G nett, sim kaart vahetatud ja telefon istub 3G peal. |
Öeldi, et mu SIM ei toeta 4G-d... heakene küll, lähen võtan peale tööd uue SIMi esindusest ja proovin ära
|
|
   |
94 |
|
tagasi üles |
|
 |
somnambuul
HV veteran
|
10.09.2015 13:24:35
|
|
|
somnambuul kirjutas: |
Sama siin. Esinduses kinnitatud, et paketis on 4G nett, sim kaart vahetatud ja telefon istub 3G peal. |
Öeldi, et mu SIM ei toeta 4G-d... heakene küll, lähen võtan peale tööd uue SIMi esindusest ja proovin ära  |
Täna siis öeldi, et ei, teil ikka ei ole 4G-d...sama esindus, sama teenindaja. Meilis olevas pakkumises konkreetselt kirjas, et 4G on olemas. Põnev.
|
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
54 |
|
tagasi üles |
|
 |
Siim159
HV Guru

|
10.09.2015 15:46:25
|
|
|
Mida teha, kui Elisa internet arvutis (Elisa netipulgaga) on kordi kehvem kui Elisa internet mobiilis? Mõlemad on 4G paketid, arvuti paketi kiirus iseenesest peaks olema mitmeid kordi kiirem kui mobiili oma, kuid paljudes kohtades seda pole (nt praeguses asukohas Elisa arvuti internet netipulgaga on ~0,2kbs, mobiilis net aga kõik max kiiruste peal). Seetõttu netipulgaga ei kannata üldse mingeid videosi vaadata, pean mobiiliga netti jagama.
Ilmselt asi siis Elisa netipulgas? Kas sellisel juhul on õigus mul lepingust taganeda ilma igasugu mingite trahvide jms-ga ning ka õigus nõuda, et nad pulga tagasi ostaksid? Eelmise kuu lõpus sai internet arvutisse tellitud ning sellega koos ka nendelt netipulk võetud, mille summa jagati nüüd 3 kuu peale ära.
|
|
Kommentaarid: 22 loe/lisa |
   |
21 |
|
tagasi üles |
|
 |
globostrat
Kreisi kasutaja

|
10.09.2015 15:53:39
|
|
|
Kas SIM kaarte omavahel vahetada ei proovinud?
Siis on selgem pilt, kas probleem konkreetse SIM kaardiga või seda kasutava seadmega pigem.
|
|
Kommentaarid: 68 loe/lisa |
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
Siim159
HV Guru

|
11.09.2015 15:54:24
|
|
|
Kahjuks ei julgeks väga proovida. Mobiilis nanoSIM ning pulgas tavaline suur SIM. Ehk ei saa pärast SIMi pulgast kätte Ühel inimesel siin samas, kes samuti kasutab Elisa 4G arvutipaketti Elisa 4G pulgaga, on sama probleem, et ühendus ülikehv. Samas mobiiliga igalpool väga hea.
Aga küsimus siis selles, et kuna ilmselt see netipulga süü ja Elisa teisi 4G netipulki ka ei paku vist, siis kas mul on õigus nõuda, et nad pulga tagasi ostaksid (hetkel pulga hind 3 kuu peale ära jaotatud) ning katkestada see internetiteenus ilma mingite trahvideta?
//E: Sai Elisaga suheldud sellel teemal ja nemad seal keelduvad ilma trahvita lõpetamast, kuna teistperiood on läbi, kuigi sel ajal mul polnud õieti võimaluski seal kohas, kus plaanisin neti kasutada, seda internetiühendust testida ja teenust lõpetada. Nüüd 1 päev testperioodist üle läinud. Uskumatu käitumine Elisa poolt. Kui ma teenust ei saa normaalselt kasutada, siis miks ma pean selle eest maksma?
Eks teen Elisale kirjaliku avalduse ning vajadusel pöördun Tarbijakaitseametisse. Sellise suhtumise peale pere numbrid kolin ka Elisast minema (kusjuures EMT-st tuli kokkuvõttes soodsam pakkumine ka hetkel). Klientidest on neil ikka täiesti suva.
|
|
   |
21 |
|
tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
14.09.2015 15:56:50
|
|
|
Elisa hinda tõstnud ?
Mul Mint standard 4G 3.- kallim
|
|
Kommentaarid: 234 loe/lisa |
   |
200 |
|
tagasi üles |
|
 |
pois11
HV Guru
|
14.09.2015 16:31:53
|
|
|
Magic kirjutas: |
Elisa hinda tõstnud ?
Mul Mint standard 4G 3.- kallim  |
Suvel oli arvel vastav info ja seletus olemas. Vist augusti kuu lõpu seisuga võisid lepingu ülesse öelda.
|
|
Kommentaarid: 112 loe/lisa |
   |
109 |
|
tagasi üles |
|
 |
globostrat
Kreisi kasutaja

|
14.09.2015 16:48:39
|
|
|
Vaata nüüd et paralleelselt maht ei langeks.
|
|
Kommentaarid: 68 loe/lisa |
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
14.09.2015 17:11:20
|
|
|
pois11 kirjutas: |
Magic kirjutas: |
Elisa hinda tõstnud ?
Mul Mint standard 4G 3.- kallim  |
Suvel oli arvel vastav info ja seletus olemas. Vist augusti kuu lõpu seisuga võisid lepingu ülesse öelda. |
Ja sisu...pole näinud.
|
|
   |
200 |
|
tagasi üles |
|
 |
wtfp
HV kasutaja

|
14.09.2015 21:55:37
|
|
|
Mul oli kirjas, et euro võrra tõuseb ja oktoobri kuu lõpuni aega üles öelda. Kiri tuli augusti alguses.
_________________ wtf#21 |
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
14.09.2015 22:28:48
|
|
|
Ma pean kuu klient olema...halb ajastus. Saavad kinga
|
|
   |
200 |
|
tagasi üles |
|
 |
kjaups
MeesKesTuliMetsast

|
15.09.2015 17:41:13
|
|
|
4G hiilgus. Sama jama mis 3G'gi. Inimestel tööpäev lõppeb, siis saab interneti kadu ja kiiruste kõikumist mõnuga tunda
Erilist vahet enam polegi nendel, lihtsalt tüüpidel ressurssid otsas igatepidi.
_________________ YAGA müügiputka - SNAP pildipank
M: 3D Touch V3.2 15€ |
|
Kommentaarid: 166 loe/lisa |
   |
3 :: |
135 |
|
tagasi üles |
|
 |
raxz
HV Guru
|
15.09.2015 18:08:38
|
|
|
4G hiilgus. Sama jama mis 3G'gi. Inimestel tööpäev lõppeb, siis saab interneti kadu ja kiiruste kõikumist mõnuga tunda
Erilist vahet enam polegi nendel, lihtsalt tüüpidel ressurssid otsas igatepidi. |
EMTga ma seda ei tunne. Elisa on tahvlis ja seal ikaldab ikka kõvasti.
|
|
Kommentaarid: 46 loe/lisa |
   |
45 |
|
tagasi üles |
|
 |
Siim159
HV Guru

|
19.09.2015 20:39:25
|
|
|
Päris vinge. Nüüd, kui selle netipulga teemal soovisin EMT-sse kolida, helistati kohe Elisast ja nõustuti neti lepingu tühistamisega ning pakuti ka hetkel olevast perepakist soodsamat pakkumist. 1000min kõneaega + 1000 SMS-i 1€/telefon ning sama pakett koos 4G netiga 50GB mahuga 4€/telefon. Peres 4 telefoni, millel 2-l on ka net. Nii et kokku 10€.
Seni oli ainuüksi perepakett (peaks olema samade minutite ja SMS-dega) 10€ + ühel telefonil 3G 6€ ning teisel telefonil 4G 5GB 10€. Kokkuvõttes päris hea pakkumine (ka EMT pakkumisest soodsam) ning tuldi ka selle netipulga teemal vastu, nii et jäin hetkel Elisa juurde.
Netipulk aga nüüd EMT oma, kuna tõepoolest antud asukohas ei kannata Elisa interneti just netipulgaga kasutada (mobiilis täiesti normaalne Elisa net). EMT puhul nagunii see ka positiivne, et saab torrenteid tõmmata.
|
|
   |
21 |
|
tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
23.09.2015 23:54:25
|
|
|
Mis netipulk sulle täpsemalt anti? Tegelikult ei tohiks telefonil ja pulgal mingit vahet olla.
|
|
Kommentaarid: 247 loe/lisa |
   |
226 |
|
tagasi üles |
|