Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
pumerang
HV vaatleja
|
28.03.2004 15:51:14
skype kaja kimbutab |
|
|
viimasel ajal selline probleem, et kui ma skype-ga sõbrale helistan, kuulen ma oma hääle kaja klappidest .hääl tuleb kuskil sekundilise viivisega ja on väga hea kvaliteediga. sõbra hääl on seevastu kuulda väga nõrgalt ja sahinaga. kusjuures kuuleb ta mind normaalselt.tõmbasin täna kõige uuema versiooni(0,97) aga sama jama . mõlemal xp-d ,mul 2GHz ja tal üle kahe.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
28.03.2004 15:53:04
|
|
|
Kas Skypes saab enda hääle kuulmise väljalülitada.
Et siis ei kuuleks klappides enda häält
|
|
Kommentaarid: 215 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
3 :: |
2 :: |
182 |
|
tagasi üles |
|
 |
pumerang
HV vaatleja
|
28.03.2004 15:57:42
|
|
|
ma saan klapid välja tõmmata, kuid kõllidega on ikka sama jama. mul on klapid ja kõllid eraldi aukudes.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Ohohh
Kreisi kasutaja

|
28.03.2004 18:38:59
|
|
|
Ma arvan, et jama on sinu sõbra recording setingutes. Ta peab panema ainult oma mikrofoni, mitte kõike arvutis olevaid helisid. Mul Creative driveritega olid näiteks sellised valikud "What U hear", "mic", "wav", jne. Tal on arvatavasti pandud peale midagi sellist nagu see "What U hear" (see võib erinevate driverittega teisiti sõnastatud olla). Aga valida tuleks "mic". Nüüd ma panin endale KX-driverid ja nendega on asi hoopis teisiti.
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
0 :: |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
margusser
HV Guru
|
28.03.2004 23:03:11
|
|
|
kas sõbral kah ikka kõrvaklapid peas?
kui sõber kõlaritega on siis on see loogiline et sinu heli tuleb sulle tagasi
|
|
Kommentaarid: 215 loe/lisa |
   |
4 :: |
167 |
|
tagasi üles |
|
 |
Cyberlord
HV Guru
|
28.03.2004 23:09:35
|
|
|
Pane windowsis mikkrile mute
|
|
Kommentaarid: 546 loe/lisa |
   |
449 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ohohh
Kreisi kasutaja

|
28.03.2004 23:32:51
|
|
|
Cyberlord kirjutas: |
Pane windowsis mikkrile mute  |
Viga ei saa selles olla, sest siis ei tuleks see nii suure hilinemisega.
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
pumerang
HV vaatleja
|
29.03.2004 15:42:55
|
|
|
aituma kõigile, saime jälle selle värgi õigesse rööpasse. nüüd on kõik okey. ühesõnaga linnukeste värk.
|
|
tagasi üles |
|
 |
IceUul
Sinu Ema

|
29.03.2004 15:48:42
|
|
|
pumerang kirjutas: |
aituma kõigile, saime jälle selle värgi õigesse rööpasse. nüüd on kõik okey. ühesõnaga linnukeste värk. |
niisama pole mõtet lahmida, räägi rahvale kah nüüd, kuidas sa selle "kaja" effekti maha said?
|
|
Kommentaarid: 213 loe/lisa |
   |
1 :: |
4 :: |
184 |
|
tagasi üles |
|
 |
WhatsBrain
HV vaatleja
|
29.03.2004 18:23:19
|
|
|
kle mina sain sellest lahti kui ma enam skype ei käivitanud-pold üldse enam probleeme-ma räägin nüüd mobiiltelefoniga
_________________ Aerud on mu elu
i leke puple colour:)
veel mulle meeldib vanaema maja taga tiigipel piraati mängimas käia |
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
1 :: |
2 :: |
0 |
|
tagasi üles |
|
 |
pumerang
HV vaatleja
|
29.03.2004 21:48:57
|
|
|
selle välja kaevatud jutu järgi me proovisime. kusjuures parem on kui mõlematel on volume control>microphone-l mute peal, muidu on kuulda ka teise tegelase arvutis toimuvad helid; tärnid muusika jms.
Volume control(valjuka märk kella juures)>options>recording alt select linnuke mikrofonile kui seda juba pole seal. Playbacki all mute mikrofonile, et iseenda häält klappidest (kõlaritest) ei kuuleks. Kehtib win mixeriga, Cmedia mixeril vähe teisiti.
Vajalik on leida draiverid helikaardile, mis võimaldavad mikrofonil "boost" (lisavõimenduse) sisse lülitada. Vajalik advance control optionite alt lubada. Vastasel korral teine pool kuuleb teid nõrgalt.
Skype oskab ise seada automaatselt mikrofoni recording nivood. Seda saab ilusti jälgida Volume control>options>recording kuidas mikri nivoo muutub olenevalt kui kõvasti räägite(kui kaugel mikrist olete). Seega AutomaticGainControl !!!
Kui ühendus on loodud, siis on kõnekvaliteet väga hea ja ei esinenud mingeid kajasid kuigi mõlemad pooled kasutasid kõlareid ja mikrofoni. Üle prahi helikvaliteet võrreldes analoogsete softidega!!!
Bitrate minu katsetustel oli umbes 40kbit/sek ehk 5kbaiti/sek. Skype kodukas väidab, et audio codecit osatakse automaatselt muuta vastavalt netiühenduse kvaliteedile (isegi piirides 3 kuni 16 kilobaiti/sek). Pole suutnud kinnitust leida. Isegi vastupidi, osad sõnalõpud lihtsalt kaovad või hakib nagu gsm kui esineb paketikadu. Tahaks võimalust käsitsi ise bitrate kontrollida ehk siis codecit valida.
Ühendus luuakse kahe masina vahel otse kui vähemalt üks osapool ei asu ruuteri taga (pole küll päris kindel). Otseühenduse all mõtlen kui heli udp paketid liiguvad otse masinast masinasse. Saab kontrollida mõne trafficu jälgimis progega. Ise proovisin oma iptables-ga linuxi ruuteri tagant adsl-kodu masinasse. Sel korral on kõne ilma hakkimiseta enamasti. Jagatud ühenduse kohtvõrgu koormatavus mängib siin rolli. Kui keegi seal tirib filmi täiel kiirusel, siis rääkida ilmselt võimatu ja isegi ühenduse loomine võib ebaõnnestuda.
Kui aga mõlemad osapooled asuvad ruuterite taga (või üks ruuteritest ei luba otseühendust luua portmappimgu puudumise tõttu), siis luuakse tcp ühendus läbi kolmanda masina. Minu katsel iptables-ga linuxi ruuteri tagant coyote ruuteri taha. See kolmas masin võib asuda kuskil Hollandis näiteks ja pakettide teekond loomulikult palju keerulisem läbi mitmete võrgusõlmede. Heli katkendlik, kusjuures üks pool võib peaaegu ladusalt kuulda teine aga mitte. Üks huvitav moment - mingi 30 seki peale minu küsimust teine pool vastas sellele. Ta väitsis, et vastas kohe kui kuulis küsimust. tekib kahtlus, et mõlemad pooled saadavad oma helipaketid kolmanda masina nn. puhvrisse ja omakorda tirivad sealt teise poole kõne alla. Selle 30 sek jooksul ei olnud ühel poolel lihtsalt head ühendust tolle kolmanda masinaga.
Ahjaa 1,5GHz masina korral prose kasutus umbes 15 ... 20 %.
Kui te ei soovi, et suva tegelased saavad teile helistada, siis luba sissetulevad kõned ainult sõbralistis olevatelt (fail>seaded).
|
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|