|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| Kas möödasõidul ületad kiirust? |
| Ei, kiirus peab jääma karmilt lubatud piirkiiruse juurde |
|
1% |
[ 3 ] |
| Mõnikord läheb ca 5km/h üle |
|
4% |
[ 13 ] |
| Mõnikord läheb ca 10km/h üle |
|
10% |
[ 30 ] |
| Mõnikord läheb ca 15km/h üle |
|
7% |
[ 21 ] |
| Mõnikord läheb ca 20km/h üle |
|
24% |
[ 67 ] |
| Mõnikord läheb ca 30km/h üle |
|
23% |
[ 63 ] |
| Mõnikord läheb ca 40km/h üle |
|
9% |
[ 27 ] |
| Mõnikord läheb ca 50km/h üle |
|
8% |
[ 22 ] |
| Mõnikord läheb ca 70km/h üle |
|
9% |
[ 27 ] |
|
| hääli kokku : 273 |
|
| autor |
|
anduke88
Kreisi kasutaja

|
03.09.2015 21:20:48
|
|
|
Tüüpiline...ei lasta isegi pööret lõpetada...ikka vaja punasega otse läbi tulla...oleks järjekorras üks auto vaid. Njah, ju oli siis nii kiire...
Spoiler 
|
|
| Kommentaarid: 51 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
44 |
|
| tagasi üles |
|
 |
elka
HV kasutaja

|
03.09.2015 21:46:08
|
|
|
| anduke88 kirjutas: |
Tüüpiline...ei lasta isegi pööret lõpetada...ikka vaja punasega otse läbi tulla...oleks järjekorras üks auto vaid. Njah, ju oli siis nii kiire...
Spoiler 
 |
Ma ei tunne antud ristmiku aga tihti ei ole mõlemas suunas fooritsüklid sükroonis. Lisaks ise sõitsid ristmikule välja juba keelava tulega, ju siis oli kiire.
_________________ ei toeta õigekirja |
|
| Kommentaarid: 86 loe/lisa |
   |
79 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ajuNolk
HV veteran

|
03.09.2015 22:13:46
|
|
|
| elka kirjutas: |
| anduke88 kirjutas: |
Spoiler 
 |
Ma ei tunne antud ristmiku aga tihti ei ole mõlemas suunas fooritsüklid sükroonis. Lisaks ise sõitsid ristmikule välja juba keelava tulega, ju siis oli kiire. |
§ 58. Sõitmine reguleeritud ristmikul
(1) Foori lubava tule ajal ristmikule sõitnud juht peab sealt kavatsetud suunas ära sõitma, sõltumata ristmikul olevate teiste fooride tuledest. |
Anduke ületas stoppjoone rohelise lubavaga, mis on igati loogiline käik, vastasel juhul saaks ühe tsükiga healjuhul üks auto pöörde lõpetada... Üsna suur probleem on ristmikul paiknemine pöörde ootamisel üleüldse... Foor läheb roheliseks ja jäädakse passima, samas kui ristmikule korralikult välja sõites saaks ka tagumised veel ristmikule välja sõita ja mahuks rohkem pöördetegijad läbi...
Näide
Spoiler 
Minuga kohakuti oodates oleks ta ammu pöörde lõpetanud ning tema taha saanuks 2-3 autot ristmikule välja sõita...
|
|
| Kommentaarid: 125 loe/lisa |
   |
121 |
|
| tagasi üles |
|
 |
elka
HV kasutaja

|
03.09.2015 22:48:33
|
|
|
| ajuNolk kirjutas: |
Anduke ületas stoppjoone rohelise lubavaga, mis on igati loogiline käik, vastasel juhul saaks ühe tsükiga healjuhul üks auto pöörde lõpetada... Üsna suur probleem on ristmikul paiknemine pöörde ootamisel üleüldse... Foor läheb roheliseks ja jäädakse passima, samas kui ristmikule korralikult välja sõites saaks ka tagumised veel ristmikule välja sõita ja mahuks rohkem pöördetegijad läbi... |
Kas ristmikule väljasõiduks loetakse seda kui nina on üle joone? esi rattad üle joone või auto täielikult üle joone? kui arvestada esirattaid siis on antud olukord vaiedav (kaamera natuke moonutab kah). Loogiline oleks korrektselt ristmikule välja sõita mitte tumepunasega minna mingit manöövri lõpetamise õigust nõudma ja siis veel teiste peale näpuga näidata. Arvestades auto asetust ristmikul kollase tule ajal oleks nii mõnigi ristuval suuna autojuht võinud arvata, et video autor ei plaani kollase/punase tulega ristmikut ületada.
_________________ ei toeta õigekirja |
|
| Kommentaarid: 86 loe/lisa |
   |
79 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ajuNolk
HV veteran

|
03.09.2015 22:58:14
|
|
|
| elka kirjutas: |
Anduke ületas stoppjoone rohelise lubavaga, mis on igati loogiline käik, vastasel juhul saaks ühe tsükiga healjuhul üks auto pöörde lõpetada... Üsna suur probleem on ristmikul paiknemine pöörde ootamisel üleüldse... Foor läheb roheliseks ja jäädakse passima, samas kui ristmikule korralikult välja sõites saaks ka tagumised veel ristmikule välja sõita ja mahuks rohkem pöördetegijad läbi... |
Kas ristmikule väljasõiduks loetakse seda kui nina on üle joone? esi rattad üle joone või auto täielikult üle joone? kui arvestada esirattaid siis on antud olukord vaiedav (kaamera natuke moonutab kah). Loogiline oleks korrektselt ristmikule välja sõita mitte tumepunasega minna mingit manöövri lõpetamise õigust nõudma ja siis veel teiste peale näpuga näidata. Arvestades auto asetust ristmikul kollase tule ajal oleks nii mõnigi ristuval suuna autojuht võinud arvata, et video autor ei plaani kollase/punase tulega ristmikut ületada. |
Mõnes mõttes su jutul iva sees, suhteliselt ebalevalt liikus ristmikule... Ise oleksin kaubikule tihedamalt sappa võtnud või sellises tempos pigem stoppjoone taha seisma jäänud kuna tõesti, roheline hakkas üsna kohe vilkuma...
|
|
   |
121 |
|
| tagasi üles |
|
 |
anduke88
Kreisi kasutaja

|
04.09.2015 00:14:42
|
|
|
Ületasin joone esirattaga ennem, kui roheline vilkuma hakkas.
Miks ei sõitnud rohkem välja? Sõitnud seda ristmikku viimased 8 aastat iga nädalaselt väga tihti (iga päev ei viimasel ajal, aga aasta eest lasin iga päev sealt sama pööret teha), ja seal igasuguseid nähtud. Nii otse vastutulijate seas, kui ka ees vasakule keerajate seal (näiteks ei suudagi ainsa autona su ees terve foori tsükli jooksul pööret teha). Lihtsalt olin viisakam, ei pressinud kohe sappa. Kuna roheline, lasin veereda pirukale järgi, ennem nägin hästi, aga kui pirukale sappa veeresin, sättis pirukas end kuidagi veidi risti ja eespool toimuvat juhikohalt enam ei näinud.
Seega eeldasin, et kollase vilkudes (kui otse see hall tuli kaadrisse) teeb pirukas pöörde ära, aga jäi hoopis jokutama. Kui pirukas eest ära sai, on nõksust näha, et tahtsin ka minna, sest nägin pööret tegevat bemmi, aga silma nurgast torkas esile ka see mitte seisma jääv golf, et see vist tuleb täie auruga veel täie punasega üle.
Eks see ole jah selline ristmik, et kui tahad üle saada, sõida välja. Kui tahad ootele jääda, jää joone taha. Aga kui auto ees ei saa pööret tehtud ja mõlemad jääte joone taha siis on jama majas. Olen niimoodi ka seisnud teise autona aastaid tagasi hommikuse tipptunni ajal talvel. Järgmine oli mul sabas kinni. Ei saanud keegi meist ei edasi ei tagasi ja Raadi poolt ei saanud keegi teha vasakpööret. Kogu süsteem jooksis totaalselt umbe....
Kujuures hea küsimus. Mida loetakse ristmikule väljasõiduks? Nina? Esiratast? Rooliratast? Juhi pead autos? Auto tagarattaid või tervet autod täispikkuses üle, näiteks üle stoppjoone?
Kusjuures vana kursavend sai kindlustuse käest pikki näppe, kuna sõitis ristmikule ootamatult liiga palju välja piiratud nähtavusega kohas ja peateel liikleja sõitis esistange maha. Kindlustuse jaoks oli tookord asi selge, kuna nina oli teisel pool nn peatee äärekivisid, oligi toimunud ristmikule väljasõit.
|
|
| Kommentaarid: 51 loe/lisa |
   |
44 |
|
| tagasi üles |
|
 |
elukaz
HV Guru

|
04.09.2015 01:11:52
|
|
|
Ristmikule väljasõit on pmst see kui sa jääks nii palju takistama et sulle laieneb õigus ristmiku vabastamiseks. Stoppjoon pole ses suhtes näitaja, kui on ikka ummikud siis jääd ju stoppjoone ja ristmiku vahele järgmist tsüklit ootama mitte ei pressi ennast edasi teistele jalgu. Sul jäi isegi ülekäik vabaks nii et see oli täitsa punane lugu.
_________________ Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale. |
|
| Kommentaarid: 196 loe/lisa |
   |
3 :: |
158 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Oisu.
HV kasutaja
|
04.09.2015 12:13:19
|
|
|
Ei leidnudki ristmiku kohta ilustratsiooni Peaks olema, sõidutee laienemiskohtade vaheliste sirgetest joontest teede ristumiskoha keskelepoole jääv ala?
Kas kellelgi on olnud kokkupuudet avariijärgselt Läti Politseiga? Edasi suhtleme privas
|
|
| Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
| tagasi üles |
|
 |
riffman
HV kasutaja

|
04.09.2015 17:12:52
|
|
|
Ei ole mul erilist julgust rattaga autoteel sõitagi rääkimata vastassuunas sõitmisest.
Vennal endal veel õigust ülegi.
Mina: Mis põhjusel sa arvad, et võid vastassuunas rattaga sõita? Arvad, et sulle liiklusseadus ei kehti?
Rattur: Sõidan, kus tahan. Mis su probleem on? Mine koju ära.
Mina: Tuled mulle siin mingit nalja tegema? Mis siis oleks saanud, kui mulle auto vastu oleks tulnud ja mul poleks olnud kuhugi võimalik keerata ning sa peadpidi mu esiklaasis oleks olnud?
Rattur: Siis oleks sinu süü olnud.
Ei saa ka jätta mainimata, et kuigi tundus olevat täisealisega siis kõrval rattateel sõitis ilmselt ta ema (vanem naine). Kahjuks tal ei jätkunud julgust minuga vestelda ja ootas mõneskümned meetrid eemal. Oleksin väga tahtnud teada, mis tema peas toimub.
Spoiler 
|
|
| Kommentaarid: 27 loe/lisa |
   |
26 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Oisu.
HV kasutaja
|
04.09.2015 18:09:42
|
|
|
Hea, et keskmist sõrme ei näidatud
Kõigil on kiire
Spoiler 
|
|
   |
3 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Pätu
HV Guru

|
04.09.2015 18:20:02
|
|
|
| riffman kirjutas: |
Ei ole mul erilist julgust rattaga autoteel sõitagi rääkimata vastassuunas sõitmisest.
Vennal endal veel õigust ülegi.
Mina: Mis põhjusel sa arvad, et võid vastassuunas rattaga sõita? Arvad, et sulle liiklusseadus ei kehti?
Rattur: Sõidan, kus tahan. Mis su probleem on? Mine koju ära.
Mina: Tuled mulle siin mingit nalja tegema? Mis siis oleks saanud, kui mulle auto vastu oleks tulnud ja mul poleks olnud kuhugi võimalik keerata ning sa peadpidi mu esiklaasis oleks olnud?
Rattur: Siis oleks sinu süü olnud.
Ei saa ka jätta mainimata, et kuigi tundus olevat täisealisega siis kõrval rattateel sõitis ilmselt ta ema (vanem naine). Kahjuks tal ei jätkunud julgust minuga vestelda ja ootas mõneskümned meetrid eemal. Oleksin väga tahtnud teada, mis tema peas toimub.
Spoiler 
|
Ei näe nagu väga probleemi selles situatsioonis.
|
|
| Kommentaarid: 115 loe/lisa |
   |
1 :: |
89 |
|
| tagasi üles |
|
 |
riffman
HV kasutaja

|
04.09.2015 18:51:04
|
|
|
Pätu, palju õnne! Lase ise samamoodi ja õpeta oma lapsed ka vastassuunas sõitma. Omaltpoolt luban, et järgmine kord mul sellistest ja enda autost kahju ei hakka.
Enne soovitan sul linnuke teha valiku ette, kus lubad pärast surma oma organeid kasutada teiste aitamiseks. On vähemalt midagi kasu sinust.
|
|
   |
26 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Pätu
HV Guru

|
04.09.2015 18:56:20
|
|
|
| riffman, Millest selline draama ? Sulle ei tulnud kedagi vastu, ta sõitis niigi võimalikult tee ääres. Tahad öelda, et sa ise oled perfektne liikluses ?
|
|
   |
89 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
04.09.2015 18:59:06
|
|
|
Pätu, probleemi ei näe sa jalgratturi või autojuhi vaatepunktist? Mulle tuleb ka päris tihti mõni vastassuunas sõitev jalgratas vastu. Autojuhi seisukohast tekib sellega seoses kohe mitu probleemi:
Esiteks toob see lähemale jalgratta liikumiskiiruse võrra temaga kohtumise ajahetke, kiirust ratta suhtes on raskem hinnata, väheneb reageerimis- ja pidurdusaeg ohu tekkimisel.
Teiseks ei tea sellise ratturi puhul kunagi kui hull või purjus ta parajasti on, mul on mitmel korral selline jalgrattur ootamatult auto eest põigiti üle tee teisele poole sõitnud.
Kolmandaks, suur osa selliseid rattureid täiesti ilmselt kardavad nende suhtes vastasuunas liikuva autoga kohakuti jõudmist (kiiruste liitumise tõttu ka täiesti õigusega) - nägu on krampis ja selgelt hirmunud, sageli hakkab nende käes ratas vahetult enne seda vänderdama.
Neljandaks, kui tõesti peaks millegipärast kokkupõrge toimuma, siis linnakiirusel on pärisuunas sõitval ratturil päris head santsud kapotile lendamisel ellu jääda. Vastassuunas sõitmisel on sama suur tõenäosus kabelimats saada. (link jalakäijaga kokkupõrke näitel)
Kui selliste hulludega vahel kohtun, siis olen nende suhtes alati ülimalt ettevaatlik, täpselt nagu tee ääres mängivate laste või tuigerdavate parmude puhul - võtan kiiruse maha ja üritan suure ringiga neist mööduda, jään kasvõi seisma. Ja ma ei ole juht, kes pärisuunas sõitvatest ratturitest napikaid teeb - maanteel, kui vastassuund on vaba, teen täismõõdulise möödasõidu täielikult vastassuuna kaudu. Kui ei ole vaba, siis trügin aegsasti nii vasakule kui võimalik - aegsasti selleks, et vastutulevad autojuhid seda märkaks ja ka tee serva poole hoiaksid. Kunagi ei möödu ratturist lähemalt kui poolteist meetrit (maanteekiirusel vähemalt 2m), vajadusel, nt kitsa tee puhul pidurdan kiiruse jalgratta tempole ja möödun siis kui selleks võimalus tekib.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus.
viimati muutis Dogbert 04.09.2015 19:29:06, muudetud 5 korda |
|
| Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
| tagasi üles |
|
 |
LongHorn
HV kasutaja

|
04.09.2015 19:05:42
|
|
|
| Oisu. kirjutas: |
Kõigil on kiire
|
Tundub jah, täna kohe eriti selliseid lambaid linn täis.
Üks näide - olin juba Tulika ringteelt väljumas teisele väljasõidule (Koskla tänav) kui nägin, et üks sõitis hooga ringile välja ja mu ette.
Mis teha - pidurdada tuli. Lõpuks väljasõitja vist avastas, et antud ringteele sõites on kohustus tal teed anda ning jäi mul nina ees seisma...
Vahtis siis otsa ja ei saanudki alguses aru, et ta nüüd seismisega jalgu jääb. Käega märku andes sõitis alles edasi.
|
|
| Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
10 |
|
| tagasi üles |
|
 |
riffman
HV kasutaja

|
04.09.2015 19:12:16
|
|
|
Pätu, ega toome näite teisest valdkonnast. Talvel kukub katuseräästast su kõrvale mõne kilone jääpurikas. Miks draamat teha? Sa ju ei saanud pihta. Ilmselt ei kuku järgmine purikas ka kellelegi pähe.
Ma ei räägi siis perfektsusest. Perfektsus eksisteerib enamasti ainult mõne heas unenäos. Asi on riski suuruses ja riskiprotsendi võimalikult madalana hoidmises. See siin oli normaalse mõistusega inimese jaoks puhas riskide suurendamine.
Dogbert, sai asjast ilusti aru ning suutis mu mõtted ilusti kirja panna.
Analüüsivõimeline inimene peaks olukorda suutma adekvaatselt hinnata küll ja selle ratturi käitumise juures on liiga palju "oleks-eid" (kukkumine rataste alla, paanika, ruumi puudus jne) mida oleks kõrval rattateel sõites saanud lihtsalt vältida.
|
|
   |
26 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Pätu
HV Guru

|
04.09.2015 19:18:44
|
|
|
| riffman, kuidas sa küll julged üldse iga päeva autoga sõita ilma. et sa millegi peal nõnda kurjaks ei saaks ?
|
|
   |
89 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
04.09.2015 19:24:13
|
|
|
Igasuguseid liikluskampaaniaid on korraldatud ja enamusest neist on ka vähemalt mõneks ajaks kasu olnud, minu meelest oleks aeg ka jalgratturitele suunatud kampaania teha - nii vastassuunas kui kõrvuti liikumise ohtlikkusest, ülekäiguraja ületamisest rattalt maha tulemata - et seejuures tuleb olla tähelepanelik ja autodele teed anda. Enda nähtavaks tegemisest ja käega suuna näitamisest ja veel nii mõnestki olulisest punktist, millest paljudel jalgratturitel ei paista mingit aimu olevat.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
| Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ajuNolk
HV veteran

|
04.09.2015 19:24:19
|
|
|
| Ratturitest oleks mul palju pajatada. Nii heas kui halvas, videod on tootmistsehhis veel...
|
|
   |
121 |
|
| tagasi üles |
|
 |
R3negadeX
Kreisi kasutaja
|
04.09.2015 19:32:23
|
|
|
Täna mööda Kivimurrut sõites tuli Volkari vend Pallastilt ja sõitis risti teele ette, enne kui mind nägi. Tee oli märg ja kui pidurid blokki lükkasin, libises auto paar meetrit nagu oleks jääl sõitnud ( ainult, et õnneks hoog alanes ), lasin piduri lahti ja manööverdasin mööda. Midagi piiripealset ja ohtliku polnud aga põnev oli küll
|
|
| Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
8 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ajuNolk
HV veteran

|
04.09.2015 19:37:18
|
|
|
Tegelikult üks näide oleks kohe varnast võtta Tartu ühest esimestest esindustänavast omal ajal mis valmis täies tänava ulatuses uhiuuena...
Kuidas kiideti moodsat rattateed ja neid punaseid vaipu ristumiskohtadel... Ometi ei suudetud seda tänavat teha rattasõbralikuks. Äärekivid olid alguses mingid ulmekõrged, siis neid hiljem freesiti suht suure nurga all diagonaali, tulemus jättis sitamaitse suhu...
Ühelt poolt võib aru saada, miks ei taheta rattateel sõita, teiselt poolt autoteel sõitmine pole ka ok kui kõrval rattatee...
Spoiler 
http://tartu.postimees.ee/311654/tartu-uued-rattateed-ahvatlevad-kutuseogijat-hulgama
| Mõnel pool Võru tänava äärsetel ristmikel on rattateel jäänud äärekivi kõrgemaks kui Tartus nõutav 0–2 cm, aga ületamatu pole see kusagil. |
Ületamatu pole aga nõutava tasemeni ka ei vii, tänav on 5 aastat vana juba...
http://tartu.postimees.ee/166413/tartu-avas-uue-loigu-rattateed-kahe-agaga
| Kuusakoski ja vangla kurvi vahele freesafaldist rajatud lõigul kõrgeks jäetud äärekivid teenisid Kruuse pahameele ja ta teatas, et edaspidi ei võeta Tartus vastu ühtki rattateed, kus äärekivide kõrgus sõiduteega ristumisel on ühest sentimeetrist rohkem. |
Linnapea oli omal ajal lausa pahane... naljakoht.
viimati muutis ajuNolk 04.09.2015 19:41:00, muudetud 1 kord |
|
   |
121 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Anti112
HV Guru

|
04.09.2015 19:40:36
|
|
|
| R3negadeX kirjutas: |
Täna mööda Kivimurrut sõites tuli Volkari vend Pallastilt ja sõitis risti teele ette, enne kui mind nägi. Tee oli märg ja kui pidurid blokki lükkasin, libises auto paar meetrit nagu oleks jääl sõitnud ( ainult, et õnneks hoog alanes ), lasin piduri lahti ja manööverdasin mööda. Midagi piiripealset ja ohtliku polnud aga põnev oli küll  |
Erm, Pallasti on ju peatee?
|
|
| Kommentaarid: 131 loe/lisa |
   |
114 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Oisu.
HV kasutaja
|
04.09.2015 20:19:38
|
|
|
| Anti112 kirjutas: |
Täna mööda Kivimurrut sõites tuli Volkari vend Pallastilt ja sõitis risti teele ette, enne kui mind nägi. Tee oli märg ja kui pidurid blokki lükkasin, libises auto paar meetrit nagu oleks jääl sõitnud ( ainult, et õnneks hoog alanes ), lasin piduri lahti ja manööverdasin mööda. Midagi piiripealset ja ohtliku polnud aga põnev oli küll  |
Erm, Pallasti on ju peatee?  |
Vaadates Google Earthi...siks
|
|
   |
3 |
|
| tagasi üles |
|
 |
R3negadeX
Kreisi kasutaja
|
04.09.2015 20:27:22
|
|
|
| Anti112 kirjutas: |
Erm, Pallasti on ju peatee?  |
Ptui, ajasin sassi. Sikupillilt tuli!
|
|
| Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
8 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 465 loe/lisa |
   |
5 :: |
7 :: |
362 |
|
| tagasi üles |
|
 |
raxz
HV Guru
|
05.09.2015 01:24:17
|
|
|
Kui inimene jalgrattaga tihedas liikluses osaleb, siis võiks olla selge elementaarne. Näiteks oskus äärekivist üles sõita. Minu ees on teed ületanud selline - sõidab risti üle tee ja siis jääb keset sõiduteed seisma, tuleb ratta seljast maha ja tõstab ratta üle äärekivi.
|
|
| Kommentaarid: 46 loe/lisa |
   |
45 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
05.09.2015 08:48:42
|
|
|
| raxz kirjutas: |
Kui inimene jalgrattaga tihedas liikluses osaleb, siis võiks olla selge elementaarne. Näiteks oskus äärekivist üles sõita. Minu ees on teed ületanud selline - sõidab risti üle tee ja siis jääb keset sõiduteed seisma, tuleb ratta seljast maha ja tõstab ratta üle äärekivi.  |
Pole hullu...olen korduvalt öelnud, et kõige haigemad on need, kes tuiskabad rattaga ülekäigu ette ja siis hüppega rattalt maha ja jooksuga üle.
|
|
| Kommentaarid: 235 loe/lisa |
   |
201 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 145 loe/lisa |
   |
130 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Oisu.
HV kasutaja
|
05.09.2015 10:51:13
|
|
|
Et nii lihtne ongi? Et magad paar tundi kraavis ja alkojoobe tunnustega trahvi ei saa teha
|
|
   |
3 |
|
| tagasi üles |
|
 |
sooty
HV veteran
|
05.09.2015 11:56:18
|
|
|
oot mis
Peale õnnetust alkoholi tarvitamine on ju karistatav just selliste keeniuste elu raskendamiseks
| tsitaat: |
§ 226. Liiklusõnnetuses osalenud juhi poolt pärast liiklusõnnetust alkoholi, narkootilise või psühhotroopse aine tarvitamine
(1) Alkoholi, narkootilise või psühhotroopse aine tarvitamise eest, välja arvatud narkootilist või psühhotroopset ainet sisaldavat ravimit sündmuskohal abi osutava kiirabibrigaadi või muu tervishoiutöötaja korraldusel vältimatu abi korras, liiklusõnnetuses osalenud juhi poolt vahetult pärast liiklusõnnetust kuni selle asjaolude väljaselgitamiseni sündmuskohal –
karistatakse rahatrahviga kuni 300 trahviühikut, arestiga või sõiduki juhtimisõiguse äravõtmisega kuni kaheksateistkümne kuuni.
(2) Kohus või kohtuväline menetleja võib kohaldada käesoleva paragrahvi lõikes 1 sätestatud süüteo eest lisakaristusena sõiduki juhtimisõiguse äravõtmist kolmest kuust kuni üheksa kuuni |
Ja siis tuleb politseilt selline umbluu: Politsei pressiesindaja Maria Gonjaki sõnul pole tagantjärele võimalik kontrollida, et see väide tõele ei vasta, ning seetõttu kraavisõidule karistust ei järgne.
|
|
| Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
riaak
HV Guru

|
05.09.2015 12:09:31
|
|
|
| 32) liiklusõnnetus on juhtum, kus vähemalt ühe sõiduki teel liikumise või teelt väljasõidu tagajärjel saab inimene vigastada, surma või tekib varaline kahju; |
Varalist kahju ei teki, siis tinista terviseks.
_________________ ¯\_(ツ)_/¯ |
|
| Kommentaarid: 119 loe/lisa |
   |
105 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ajuNolk
HV veteran

|
05.09.2015 12:10:11
|
|
|
| Keegi ei viitsi tegeleda sellega, küll varsti see bemar leiab kraavist puu või truubi üles ning healjuhul saab sitast üksi lahti, halval juhul võtab mõned tublid lapsed kaasa...
|
|
   |
121 |
|
| tagasi üles |
|
 |
sooty
HV veteran
|
05.09.2015 12:18:24
|
|
|
| riaak kirjutas: |
| 32) liiklusõnnetus on juhtum, kus vähemalt ühe sõiduki teel liikumise või teelt väljasõidu tagajärjel saab inimene vigastada, surma või tekib varaline kahju; |
Varalist kahju ei teki, siis tinista terviseks.  |
Parempoolse foto põhjal peaks esiots puhta puru olema, aga eks ajuNolk pani täppi, meil tegeletakse ainult tagajärgedega
|
|
| Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Oisu.
HV kasutaja
|
05.09.2015 14:43:04
|
|
|
Olen külaline võõras riigis ja teen mis tahan!
Spoiler 
|
|
   |
3 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
05.09.2015 14:53:36
|
|
|
Kedagi ei tulnud ju...nagu mõni siin vabandas punasega sõitmist
kultuur on meil ammu kohal... rahu tahad siis sõida viljandis. elu uimane liiklus...
|
|
   |
201 |
|
| tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 1156 loe/lisa |
   |
4 :: |
724 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ajuNolk
HV veteran

|
05.09.2015 16:35:37
|
|
|
Mul tuli 2861km, sellest 851km Fiat Pandaga
|
|
   |
121 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
05.09.2015 18:12:08
|
|
|
| Miski 8000 alla tuli ära...see kuu jätkub vähe leebemas vaimus, aga 1000 käes.
|
|
   |
201 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Oisu.
HV kasutaja
|
05.09.2015 18:25:38
|
|
|
Kolme päevaga rekkaga 1478, punasega 6338, siksiga 1380 ja pruuniga veel mõnikümend km. Hull värk särk
|
|
   |
3 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Hiid
HV Guru

|
05.09.2015 19:14:04
|
|
|
ma ei tea, palju mul tuli
Mingi kilo ehk
_________________ Hapud viinamarjad |
|
| Kommentaarid: 663 loe/lisa |
   |
3 :: |
512 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Osiris
HV Guru

|
05.09.2015 19:16:26
|
|
|
Mitu inimest antud idioot suudab surnuks sõita enne kui kinni pannakse? Tänapäeva politsei töö ongi mökutamine mitte reaalse ohuallika likvideerimine.
Kui juba lühikese ajajooksul 2 korda kraavis oma autot parkis siis tähendab, et on ohtlik ja tema koht pole liikluses.
|
|
   |
103 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ajuNolk
HV veteran

|
05.09.2015 19:28:38
|
|
|
T 10 mär, 15 11:08
eluvend...
Spoiler 
|
Sama superstaar ületas täna päeval kella kahe ajal Turu - Riia risti samasuguse laia oksaga autode vahelt punase tulega alates Tasku eest lõpetades Kaubamaja maaaluse sissesõidu juures
Lollide lolliga vist tegu...
Spoiler 
|
|
   |
121 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Oisu.
HV kasutaja
|
06.09.2015 12:15:58
|
|
|
Jõuan järgi leksusele, kes sügeleb rekka taga. Teen mõlemast möödasõidu, leksus haagib end minu tuulde. Tunnen, et tegin oma sisiga leksusele liiga ja lasen hoo alla 90 km/h, et leksus saaks "juhtima" minna. EI! Sörgib tuules nii alla 90 kui oluliselt üle 100 liikudes. Ju oli roigas või rott juht
|
|
   |
3 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 465 loe/lisa |
   |
5 :: |
7 :: |
362 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Oisu.
HV kasutaja
|
06.09.2015 12:34:57
|
|
|
| Tanel kirjutas: |
| Oisu., palju su järeleaidatud siksil kilovatte olla võiks? |
81 kw
|
|
   |
3 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Pätu
HV Guru

|
06.09.2015 15:10:06
|
|
|
| Oisu. kirjutas: |
| Tanel kirjutas: |
| Oisu., palju su järeleaidatud siksil kilovatte olla võiks? |
81 kw  |
Nii suure kiluvatiga siksiga hirmus pole sõita ?
|
|
   |
89 |
|
| tagasi üles |
|
 |
yerba
HV Guru

|
06.09.2015 15:48:28
|
|
|
Tundub et kui on oskajam vend roolis, siis suurem kw on pigem abiks.
Kirjutasin ju ka kunagist siia, et sõitsin ühel lumisel talvepäeval eelmise aasta lõpus Jõgevalt Tallinna suunas oma AWD S80ga ja liikusin käänulistel teedel üsna jõudsalt edasi, st paarist masinast mis ka sama teed kulgesid, sain kenasti mööda. Kuni minust küttis mööda üks Mosse, 412 tagatulede järgi. Niipalju nägin veel ära, et külje peal oli kirjas Mosseliiga. Vat, see on skill, müts maha.
Olles ise nooruses 412ga sõitnud ja ka kaks korda kraavis ära käinud, siis oli juba tegu tehaseseades tagaveolise 412ga taltsutamisega kruusateel. Rohkem sellise aparaadi rooli ei tahaks küll istuda. No kui just õues +20, vilu ilm ja kuiv asfalt ei ole.
_________________ www.lapik.ee - parima hinnaga patareid!
ja lisaks ERYONE filamendid ( küsige HVs ): www.eryone.ee |
|
| Kommentaarid: 1224 loe/lisa |
   |
901 |
|
| tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 1156 loe/lisa |
   |
4 :: |
724 |
|
| tagasi üles |
|
 |
yerba
HV Guru

|
06.09.2015 15:56:11
|
|
|
| laurx kirjutas: |
| surnud isast ja tema kamraadidest jäänud mälestused, et mosset olla lihtsam aidata kui sigulli. üks on puhas pemm aga teine miski fiat ainult. 412 le 06 e karpa toonud aga oluise küttekokkuhoiu. |
412 võttis miski 10-15 ringis kütust küll. Aga samas liikus päris kiirelt kohalt ära vajadusel.
|
|
| Kommentaarid: 1224 loe/lisa |
   |
901 |
|
| tagasi üles |
|