|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| Kuidas vahetad või lased oma autol õli vahetada? |
| Ostan õli, filtri ja vahetan ise oma kätega |
|
29% |
[ 77 ] |
| Ostan õli, filtri ja lasen sõbral/töökojal vahetada |
|
20% |
[ 55 ] |
| Lähen mõnda töökotta ja tellin õlivahetuse (+ hooldus) |
|
18% |
[ 48 ] |
| Lähen margiesindusse ja lasen vahetada (+ hooldus) |
|
31% |
[ 83 ] |
|
| hääli kokku : 263 |
|
| autor |
|
sukelduja
HV Guru

|
01.09.2015 11:11:07
|
|
|
| Markos kirjutas: |
| See on ju tervitatav, et finantskirjaoskus paraneb. Autot on igaljuhul mõtet liisida, kuna selle laenu intress on mõistlikult madalal tasemel, erinevalt krediitkaardist, mis laenutootena ei ole just odavamate killast. Jätame siinkohal välja need, kes kasutavad krediitkaarti kuiste intervallidega ja reaalselt intressi ei maksa. Samamoodi on krediitkaart panga silmis ikkagi kohustus, mis halvendab su krediidireitingut ka siis, kui sa seda ei kasuta või kasutad ilma intressi maksmata. |
Mulle näiteks taheti koos autoliisinguga kohe ka krediitkaarti "pähe määrida", üsna jõuliselt.
| Winterwind kirjutas: |
Ja miks ma peaksin ostma uue auto kui ma tean, et see on vaid aja küsimus kui mingi Grigori oma vana mersuloksuga sellele täiega tagant sisse lendab?
Remonttöid tehakse nagunii üle tra ja varsti see uus auto juba roostetab. |
Aastatepikkune kogemus annab selle, et tunned Grigori juba 300 meetri pealt auto välimuse ja sõidustiili järgi ära ja hoiad eemale.
viimati muutis sukelduja 01.09.2015 11:12:32, muudetud 1 kord |
|
| Kommentaarid: 25 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
25 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 463 loe/lisa |
   |
5 :: |
7 :: |
360 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
01.09.2015 11:30:30
|
|
|
| tsitaat: |
Tõmban sae käima. Kui suure osa intressina tõlgendatavana moodustab kohustuslik varakindlustus kaskokindlustuse näol?
Paraku "liisitakse" sõidukeid üldjuhul kasutusrendi põhimõttel ja tuleb ka ette juhtumeid, kus sõiduki hävimisel hüvitatakse sõiduki jääkmaksumus sõiduki omanikule ehk siis liisinguandjale ja liisinguvõtja jääb pika ninaga.
Ma ei väida, et liising oleks paha-paha, kuid on ka varjatud kulusid, millega pahatihti ei arvestata. Uue sõiduki soetamisel on kahoolduskulud argumendiks, sest kuskilt peab tulema ka automüüja kasum. Garantii ei kata teatavasti loomulikust kulumisest tulenevaid kulusid.
Pigem näitab kvaliteetlaenutoodete osakaalu suurenemine minu jaoks hoopis seda, et inimeste finantskindlustunne on hakanud suurenema ja julgetakse rohkem võlgu tarbida.
|
Vähegi uuema masinaga mina küll kaskota ringi ei sõidaks, et asju juhtub, on siiski reegel, mitte erand ja tihtilugu kõige kehvemal ajal. Ma arvestasin kokku, et palju ma võidaks, kui hakkaks iseendale kaskoandjaks, ehk siis ,maksaks igakuise kaskomakse omale nö kaskofondi. Suurt midagi ei saa selle rahaga tehtud paraku, aastas napilt üks pisem kraapimine või klaasivahetus ja otsas ongi, kui tuleb kaks on juba miinus. Mul on aastas olnud kaks tõsisemat pauku, mis ei olnud tõsiküll silmaga nägavalt midagi erilist, ent läksid mõlemad maksma rohkem, kui kahe aastane kaskopreemia. Ilma kaskota sõitvad inimesed on a) väga rikkad b) mängivad juhuse peale, et midagi ei juhtu, ning, kui juhtub, vaatavad edasi. Üks jättis 80k maksva maasturi kaskotamata, pätid panid pihta, tema jaoks maksis tõenäosus eluaegse kaskomaksete preemia.
Sõiduki hävimisel makstakse sõiduki kokkuleppeline väärtus ja raha liigub sinna, kuhu võlgu ollakse, see on nagu elementaarne või mida sa saada tahaksid antud juhul ? võid muide võlgu ka jääda, kui ostad nullise sissemaksega masina, ning laenujääk osutub suuremaks, kui masina kokkuleppeline kindlustusväärtus. Reeglina muidugi sellist asja väga ei tehta, vähemasti mitte siis, kui liisingu ja kindlustusandja on samast kontsernist. Mul juhtus selline asi näiteks, et kuna ma tegin väga suure omafinantseeringu (30%), siis tehti järgmise aasta automaatpakkumine jäägi, mitte turuväärtuse järgi. Otseloomulikult, kui oleks sellist lepingut aktsepteerinud, oleks täishävingu korral oma rahast ilma jäänud. Turuhinna järgi aga oleks liising saanud 70 ja mina oma 30% .
Et siis vana autot ei peagi hooldama või mis ? Vana autoga tuleks samamoodi hooldeprogrammi järgida, nagu uuega, selles osas ju vahet ei ole. Aga, kes seda teeb ? üksikud, enamus niipea, kui garantii alt välja saavad, panevad masina õlivahetusdieedile ja ongi kogu hooldus. Kui hooldamatuse tõttu otsast lagunema hakkab, siis läheb müüki ja võetakse järgmine.
kui on kontrollitud ajalooga korralik kasutatud sakslane, siis oma mugavuselt teeb see tänapäevastele punnidele pähe. Nii mugavuses, vaiksuses jne. Nii lihtne ongi.
|
Punnid algavad vist 12k kandist, 5a vana mugav sakslane 25+. 12k'ga saab miljon km läbi aetud risu-sakslase.
|
|
| Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
2 :: |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
High-Q
HV Guru

|
01.09.2015 12:08:49
|
|
|
| korralik ja ajalooga preemium-auto ei maksa tänapäeval väikeauto hinda. maksab rohkem. aga väljast üleslöödud ja keritud, kuid seest ärasaetud, sadu tuhandeid kilomeetreid sõitnud ja kes-teab-kuidas hooldatud panni saab sama raha eest aga küll. aga noh, kes seda ikka vaatab. peamine, et märk oleks õige.
|
|
| Kommentaarid: 107 loe/lisa |
   |
1 :: |
97 |
|
| tagasi üles |
|
 |
XR
HV Guru

|
01.09.2015 12:30:19
|
|
|
High-Q, need väiksed on ka väga kalliks läinud. Maksad 30+k mingi väikese eest.
_________________ www.estonia1918.com |
|
| Kommentaarid: 49 loe/lisa |
   |
42 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Pätu
HV Guru

|
01.09.2015 12:45:22
|
|
|
Mõelge selle peale. Keegi peab ju neid uusi autosid ostma, kust te muidu oma kasutatud autod saate
|
|
| Kommentaarid: 115 loe/lisa |
   |
89 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
01.09.2015 12:45:49
|
|
|
| XR kirjutas: |
| High-Q, need väiksed on ka väga kalliks läinud. Maksad 30+k mingi väikese eest. |
Vaevalt sellist väikse punni all siin mõeldi
|
|
| Kommentaarid: 215 loe/lisa |
   |
3 :: |
182 |
|
| tagasi üles |
|
 |
softis
HV Guru

|
01.09.2015 13:44:55
|
|
|
Mis Opel sul on, Max Powers?
_________________ www.FunBox.ee - kvaliteetsed õhupallid, värvikad kostüümid ja kõik muu vajalik meeldejääva peo korraldamiseks! |
|
| Kommentaarid: 21 loe/lisa |
   |
21 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
01.09.2015 13:56:11
|
|
|
Kvaliteetne Opel Astra
|
|
   |
182 |
|
| tagasi üles |
|
 |
softis
HV Guru

|
01.09.2015 14:14:27
|
|
|
| Max Powers kirjutas: |
Kvaliteetne Opel Astra |
Mis varustustase?
_________________ www.FunBox.ee - kvaliteetsed õhupallid, värvikad kostüümid ja kõik muu vajalik meeldejääva peo korraldamiseks! |
|
   |
21 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
01.09.2015 14:16:37
|
|
|
| Opelil on kõik hea. Jaapani autol peab jah mugavuse juurde ostma
|
|
   |
182 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Winterwind
One

|
01.09.2015 14:18:24
|
|
|
| Opelil on kõik hea. Jaapani autol peab jah mugavuse juurde ostma |
Eks see Mazdast Opelisse minek ole jah nagu kiviajast tänapäeva
|
|
| Kommentaarid: 1009 loe/lisa |
   |
728 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
Aeg maha 1p

|
01.09.2015 14:35:44
|
|
|
| Opel - tee tulevikku
|
|
| Kommentaarid: 94 loe/lisa |
   |
81 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Winterwind
One

|
01.09.2015 14:40:37
|
|
|
Täna nägin ühte seda Elmo mitsut maanteepeal uhamas üle pika aja.. Teel tulevikku.. sellises kirstus
|
|
   |
728 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
01.09.2015 14:41:22
|
|
|
Eks see Mazdast Opelisse minek ole jah nagu kiviajast tänapäeva  |
insignia on siis mugavam kui uus 6 ?
Vana osas isegi usun...
|
|
| Kommentaarid: 235 loe/lisa |
   |
201 |
|
| tagasi üles |
|
 |
rtfm99
HV kasutaja
|
01.09.2015 14:46:04
|
|
|
Täna nägin ühte seda Elmo mitsut maanteepeal uhamas üle pika aja.. Teel tulevikku.. sellises kirstus  |
said shoki?
_________________ |
|
| Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
OFFF
HV veteran

|
01.09.2015 14:49:22
|
|
|
| Tanel kirjutas: |
| High-Q, kui on kontrollitud ajalooga korralik kasutatud sakslane, siis oma mugavuselt teeb see tänapäevastele punnidele pähe. Nii mugavuses, vaiksuses jne. Nii lihtne ongi. |
Parku esinevad sellised massiliselt ainult muinasjuttudes.
_________________ Õnnelikul malakamaal ei nuteta! Parem käsi abistab. Sõidame! |
|
| Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
29 |
|
| tagasi üles |
|
 |
softis
HV Guru

|
01.09.2015 14:50:28
|
|
|
| Magic kirjutas: |
Eks see Mazdast Opelisse minek ole jah nagu kiviajast tänapäeva  |
insignia on siis mugavam kui uus 6 ?
Vana osas isegi usun... |
Uus 6 on vist 1 põlvkond ees ka Insigniast? Kui nii on, siis päris häbi.
|
   |
21 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Anti
|
01.09.2015 14:52:11
|
|
|
| kohe tuleb uus insignia. rahu rahu
|
|
| Kommentaarid: 314 loe/lisa |
   |
4 :: |
240 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Rasmus
HV veteran
|
01.09.2015 14:52:43
|
|
|
Vähegi uuema masinaga mina küll kaskota ringi ei sõidaks, et asju juhtub, on siiski reegel, mitte erand ja tihtilugu kõige kehvemal ajal. Ma arvestasin kokku, et palju ma võidaks, kui hakkaks iseendale kaskoandjaks, ehk siis ,maksaks igakuise kaskomakse omale nö kaskofondi. Suurt midagi ei saa selle rahaga tehtud paraku, aastas napilt üks pisem kraapimine või klaasivahetus ja otsas ongi, kui tuleb kaks on juba miinus. Mul on aastas olnud kaks tõsisemat pauku, mis ei olnud tõsiküll silmaga nägavalt midagi erilist, ent läksid mõlemad maksma rohkem, kui kahe aastane kaskopreemia. Ilma kaskota sõitvad inimesed on a) väga rikkad b) mängivad juhuse peale, et midagi ei juhtu, ning, kui juhtub, vaatavad edasi. Üks jättis 80k maksva maasturi kaskotamata, pätid panid pihta, tema jaoks maksis tõenäosus eluaegse kaskomaksete preemia.
Sõiduki hävimisel makstakse sõiduki kokkuleppeline väärtus ja raha liigub sinna, kuhu võlgu ollakse, see on nagu elementaarne või mida sa saada tahaksid antud juhul ? võid muide võlgu ka jääda, kui ostad nullise sissemaksega masina, ning laenujääk osutub suuremaks, kui masina kokkuleppeline kindlustusväärtus. Reeglina muidugi sellist asja väga ei tehta, vähemasti mitte siis, kui liisingu ja kindlustusandja on samast kontsernist. Mul juhtus selline asi näiteks, et kuna ma tegin väga suure omafinantseeringu (30%), siis tehti järgmise aasta automaatpakkumine jäägi, mitte turuväärtuse järgi. Otseloomulikult, kui oleks sellist lepingut aktsepteerinud, oleks täishävingu korral oma rahast ilma jäänud. Turuhinna järgi aga oleks liising saanud 70 ja mina oma 30% .
Et siis vana autot ei peagi hooldama või mis ? Vana autoga tuleks samamoodi hooldeprogrammi järgida, nagu uuega, selles osas ju vahet ei ole. Aga, kes seda teeb ? üksikud, enamus niipea, kui garantii alt välja saavad, panevad masina õlivahetusdieedile ja ongi kogu hooldus. Kui hooldamatuse tõttu otsast lagunema hakkab, siis läheb müüki ja võetakse järgmine.
kui on kontrollitud ajalooga korralik kasutatud sakslane, siis oma mugavuselt teeb see tänapäevastele punnidele pähe. Nii mugavuses, vaiksuses jne. Nii lihtne ongi.
|
Punnid algavad vist 12k kandist, 5a vana mugav sakslane 25+. 12k'ga saab miljon km läbi aetud risu-sakslase. |
Kaskokindlustus on oma olemuselt varakindlustus, mitte õnnetusjuhtumikindlustus. Vara kahjustamisel väi hävimisel hüvitatakse kahju vara omanikule, mitte rentijale. See on kindlustus rendileandja riskide maandamiseks, mille maksab kinni rentija ehk klient. Valik on igaühe enda teha. Seda siis liisingu korral. Kui uus sõiduk ostetakse kohe välja on olukord mõnevõrre erinev.
Ma arvestasin kokku, et kõigi nende aastate jooksul, mis ma olen erinevaid sõidukeid omanud (14 aastat), pole mul kulunud kümnendikkugi kaskomaksete oletatavatest summadest, mis on kulunud minu sõidukile minu poolt tehtud kahjude hüvitamiseks. Minu hinnangul on keskmine kasko kuutasu ca 30€. Järelikult on autoomanike riskid ja õnnetusjuhtumite põhjustamise käitumine erinev. Ära arva, et kaskopakkuja sellega ei arvesta. Omad koefitsendid ja arvutusmetoodikad on siingi.
Mitte ükski kaskopakkuja ei vaheta esiklaasi lihtsalt loomuliku kulumise tõttu. Alati peab taustal olema kindlustusjuhtum.
Jah, ka vana sõiduauto vajab hooldust. Kui mul oleks uus Audi, siis hoolduse maksumused oleksid esinduses mis? Tunnihind oleks kui kõrge? A4-ja remonditakse odavamalt, kui A8-t? Tõenäoliselt mitte või on vahe marginaalne. Sama hinnaga mis minu praegusel remonditöökojal? Hindade vahe on minu puhul muuseas kordades.
Jah, uuel autol on garantii, mis peaks teoorias katma esineda võivad puudused. Ei saa aga unustada seda, et loomulikust kulumisest tulenevat remonti garantii ei kata. Usu mind, minu 15 aastat vanal A8l kuluvad silladetailid ja piduriklotsid samamoodi, nagu nad kulusid sellel autol uuena.
Teine märksõna on turuhinna kaotus. Mina ostsin enda auto pea kolm aastat tagasi hinnaga 4300€. Hetkel on sama aasta (jätame lisavarustuse jms argumendid kõrvale) kõige odavama sõiduki hind 4000€. Missugusest amortisatsioonist me siinkohal räägime? Kui palju kaotab oma hinda uuena 12k maksev punn kolme aastaga? 20% 30%? 50%? Summad vahemikus 2400-6000€. Minu praeguse läbisõidu juures amortisatsioonikulu kilomeetri kohta 3,4-8 senti vs praegune kulu 0,005 senti. Aitäh, aga eelistan viimast kulukohta.l
Muuseas ka garantiiremondi korral kuumakseid ei vähendata vaatamata sellele, et sa sõidukit kasutada ei saa.
12k maksev sakslane on suurusjärgus 5-10 aastat vana. 100K-200K läbisõitu aastas? Natuke üle ei pinguta? Selline läbisõit on isegi Saksa kiirteedel pigem veoautode klassis ja isegi siis on see number juba väga suur. Auto, mis sõidab 100K aastas, peab sõitma iga päev 257 kilomeetrit s.t. sõiduajas minimaalselt 5 tundi. Ei ole reaalne, kuid siiski võimalik. Kindlasti ei saa aga selliste numbritega üldistusi teha.
_________________ Rakvere parasiit |
|
   |
47 |
|
| tagasi üles |
|
 |
OFFF
HV veteran

|
01.09.2015 15:00:42
|
|
|
#Ma arvestasin kokku, et kõigi nende aastate jooksul, mis ma olen erinevaid sõidukeid omanud (14 aastat), pole mul kulunud kümnendikkugi kaskomaksete oletatavatest summadest, mis on kulunud minu sõidukile minu poolt tehtud kahjude hüvitamiseks. Minu hinnangul on keskmine kasko kuutasu ca 30€. Järelikult on autoomanike riskid ja õnnetusjuhtumite põhjustamise käitumine erinev. Ära arva, et kaskopakkuja sellega ei arvesta. Omad koefitsendid ja arvutusmetoodikad on siingi. #
YMMV. Ma mäletan, et abikaasa esimese Civicu kasko tasus ennast ikka 100% ära. 2 korda läks tagapamper (aga see oli vanal suur ja maksis ca 8kEEK), üks kord esipamper ja üks kord õnnistasin mina ühe ukse libedaga korralikult ära.
No ja kui sul auto on ikka 10K+ ja paned näiteks libedaga korralikult üle katuse. Mis teed siis ilma kaskota?
_________________ Õnnelikul malakamaal ei nuteta! Parem käsi abistab. Sõidame! |
|
| Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
29 |
|
| tagasi üles |
|
 |
High-Q
HV Guru

|
01.09.2015 15:18:38
|
|
|
eks igaüks vaatab oma mätta otsast.
kui MHD mehel üks päev turbo üles ütleb ja öeldakse, et seetõttu mootor metallipuru täis ja pihustid ka pekkis, siis hakkab mõtlema, et kas tasub seda omada.
selles mõttes on lihtsa manuaal/bensuka variant pommikindlam.
turuhind EI OLE auto24 pakutud hind. keegi selle hinnaga vana saani ei osta, see kes nii arvab, kannab roosasid prille. pane oma 15 a saan 4 kiloga müüki. vaata, mitu kõne saad.
|
|
   |
97 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
01.09.2015 15:27:47
|
|
|
| Anti kirjutas: |
| kohe tuleb uus insignia. rahu rahu |
Aeg läheb kiiresti...Uus Mazda ka tuleb, aga vast ei tehta koledaks.
|
|
| Kommentaarid: 235 loe/lisa |
   |
201 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
01.09.2015 15:28:55
|
|
|
| Magic kirjutas: |
Aeg läheb kiiresti...Uus Mazda ka tuleb, aga vast ei tehta koledaks. |
No päris uueni on ikka aega. Just tuli facelift alles
|
|
   |
182 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Pätu
HV Guru

|
01.09.2015 15:36:18
|
|
|
| Rasmus, A8 amortiseerub ka samamoodi nagu see 12k punn. Meenub kohe autolehe artikkel, kus olid välja toodud noobelmarkide lipulaevad (A8, Phaeton, S klass jms). mis maksid uuena salongist välja sõites 60k ja peale. Ning 5-6 aasta pärast olid healjuhul väärt 15k kui sedagi.
|
|
   |
89 |
|
| tagasi üles |
|
 |
softis
HV Guru

|
01.09.2015 15:44:01
|
|
|
Siis ostan selle peale Astrat uueks.
|
   |
21 |
|
| tagasi üles |
|
 |
oliver.
HV Guru
|
01.09.2015 15:49:32
|
|
|
Ma arvestasin kokku, et kõigi nende aastate jooksul, mis ma olen erinevaid sõidukeid omanud (14 aastat), pole mul kulunud kümnendikkugi kaskomaksete oletatavatest summadest, mis on kulunud minu sõidukile minu poolt tehtud kahjude hüvitamiseks. Minu hinnangul on keskmine kasko kuutasu ca 30€. Järelikult on autoomanike riskid ja õnnetusjuhtumite põhjustamise käitumine erinev. Ära arva, et kaskopakkuja sellega ei arvesta. Omad koefitsendid ja arvutusmetoodikad on siingi.
|
No siis on lihtsalt hästi läinud. Mina kaskot mõttetuks lisaks ja kuluks ei pea, kuna viimatisest kahjust (5k) jagub 14a makseteks.
|
|
| Kommentaarid: 280 loe/lisa |
   |
239 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
   |
360 |
|
| tagasi üles |
|
 |
High-Q
HV Guru

|
01.09.2015 16:11:09
|
|
|
ma suutsin eelmistel jõuludel Aruküla kõrval parajalt pirakale penile otsa sõita. märg asfalt, just peale valgustatud ala, peni ise süsimust. võibolla juba vedeles ja kutu oli, äkki juba alla aetud, krt seda teab. igatahes ei jõudnud isegi reageerida mitte. ilge pauk käis ja esiots täitsa lõhki nagu jänese mokk. hea, et täpselt rataste vahelt läks ja masina kliirens pole lowrideri jagu, st peale radika väänamise (õnneks ei tilkunud) ja udutulede juhtmete "seestpoolt" rohkem katki ei teinud. kui oleks ratta alla jäänud, siis oleks kindlasti "kutsu treiler" laks
kaskoga tehti kogu esiosa korda, sh tutikas radikas (raudpolt üle 500€), kogu esimene pamper + õhuvõred + hoidvad talad + numbrilauad jms. kusjuures, mitte remont, vaid täitsa uued. pakun, et see läks kindlustusele raudselt neljakohalise summa maksma, ja mitte nr 1-ga algava.
lisaks: tuli välja, et esmakordsel otsasõidul loomale on omavastutus 0. vat nii on lood. minu puhul olen kaskoga igal juhul plussis
|
|
   |
97 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
Aeg maha 1p

|
01.09.2015 16:12:54
|
|
|
| Mul pani sõbranna foori all õrnalt matsu. Remondi hind 1960 eur. Maksin vaid 39 eur omavastutust ja kõik.
|
|
| Kommentaarid: 94 loe/lisa |
   |
81 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
01.09.2015 16:17:45
|
|
|
| Kaskokindlustus on oma olemuselt varakindlustus, mitte õnnetusjuhtumikindlustus. Vara kahjustamisel väi hävimisel hüvitatakse kahju vara omanikule, mitte rentijale. See on kindlustus rendileandja riskide maandamiseks, mille maksab kinni rentija ehk klient. Valik on igaühe enda teha. Seda siis liisingu korral. Kui uus sõiduk ostetakse kohe välja on olukord mõnevõrre erinev. |
Tee endale parem asjad selgeks. Peale kasutusrendi, on ka muud liisinguliigid, nagu kapitalirent, kapitalirent jäägiga või autolaen. Kasutusrent ongi selline teenus, kus sa võtad sõiduki rendile, tasud sellega seotud jooksvad kulud ja annad pärast vara tagasi. Tihti pakutakse muidugi lahkelt võimalus see vara jääkväärtusega ära osta, aga see selleks. Ka kapitalirendi puhul on sul kasko kohustus, omanik on liisingufirma, aga vara hävimise korral jagatakse hüvitis osapoolte vahel. Sa võlgned pangale ainult kindla summa, ehk siis jäägi, kõik, mis sellest üle jääb on sinu raha.
| Ma arvestasin kokku, et kõigi nende aastate jooksul, mis ma olen erinevaid sõidukeid omanud (14 aastat), pole mul kulunud kümnendikkugi kaskomaksete oletatavatest summadest, mis on kulunud minu sõidukile minu poolt tehtud kahjude hüvitamiseks. Minu hinnangul on keskmine kasko kuutasu ca 30€. Järelikult on autoomanike riskid ja õnnetusjuhtumite põhjustamise käitumine erinev. Ära arva, et kaskopakkuja sellega ei arvesta. Omad koefitsendid ja arvutusmetoodikad on siingi. |
Jahh, kui süüdlane on alati tuvastatud ja vastutusele võetud. Mul panid kährikud üle tee pimedas, väike klops käis, ei teinud väljagi, pärast avastasin, et tuli puruks, pamper puruks, grill sodi, esindus tegi kalkunni 16 tonni peale eekudes, kaskot maksin sel ajal napilt 10k aastas. Sõitsin mööda teed, eitea kust tuli mingi kivi, juraki, esiklaas mõrane, 8k läinud. Auto parkis rahulikult parkimisplatsil, tagasi tulles avastasin, et keegi on täiega ukse mõlki virutanud, jälle 8 tonni. Kõige kallim laks 54 tonni eekudes (parklamats kõigest) jäi õnneks mitte kasko vaid süüdlase kindlustuse kanda, kes tuli ja andis ennast ise üles. Aga vabalt oleks võinud ju ka ära sõita, nagu tavaliselt tehakse.
P.S Kunagi, kui vanemal autol kaskot ei olnud, parkisin tasulises parklas, sest vaid küljeklaas maksis poole masina hinnast ja polnud just romulakaup.
| Jah, ka vana sõiduauto vajab hooldust. Kui mul oleks uus Audi, siis hoolduse maksumused oleksid esinduses mis? Tunnihind oleks kui kõrge |
Audi on hoolduste poolest üks väga piiks mudel ja kasutatuna ei julgeks seda üldse pidada. Õnneks normaalsematel masinatel ei tee hooldused (esinduses) rahakotile liiga, ning nende pealt kokkuhoidmine tunduks juba koonerdamisena.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
   |
360 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
01.09.2015 16:33:28
|
|
|
Keredetailid on kallid, seda igal masinal ma usun, kui originaale tehasest tellida. Kõige kallim mats tähendas mõlema, esimese ja tagumise ukse vahetust, sest parklaründaja nügis masinat mööda külge. Keregarantii policy aga nägi ette, et mingit mõlkide väljatagumist ja pahteldamist ei ole. Värvida tuleb ka iga kriipsu ja kraapsu pärast pool autot korraga, mingeid üleminekuid ja hajutamisi ei tehta.
Aga kokkuvõttes, who cares ? sellepärast ma kaskot maksangi, et ei peaks nende asjadega pead vaevama, mis ja kuipalju maksab. Kui on probleem, lähen võtmed näpus esindusse ja ütlen, tehke korda. Sellega najakas lugu ka, et kuna kaks juhtumit olid väga lühikeste vahedega, siis kolmandal korral autot hooldusesse viies, võttis keremees juba blanketi välja, kui mind uksest sisse astumas nägi. Lasin tal selle rahulikult sahtlisse tagasi panna, seekord vaid hooldus.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
High-Q
HV Guru

|
01.09.2015 16:49:32
|
|
|
aga mina sain täna oma mazda liisinguikkest välja. tänasest on MINU OMA.
saab mõne kuu liisinguorjusest puhata, sest varsti uuesti ikkesse, perre vaja teist autot. või õigemini stiilis kellegi vana on kellegi uus, st vana jätan naisele ja endale ostan uue.
"kasutatud saksa preemiumi" ei osta, ausõna.
|
|
   |
97 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
01.09.2015 16:54:15
|
|
|
| Soovitan maha müüa ja saadud raha kasumlikumalt investeerida.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
High-Q
HV Guru

|
01.09.2015 19:04:34
|
|
|
| Soovitan maha müüa ja saadud raha kasumlikumalt investeerida. |
ma arvan, et see, et ei pea iga päev tatikaid lasteaeda viima/tooma on piisav "investeering". pane juurde laste sünnipäevad (seda on mitu igal kuul, haha) ja teab mis veel.
ma elan linnast eemal parajas karupeffiaugus (a noh, oma maja ikkagi ), kust linna käib buss vaid 2x päevas. auto on suhtkoht kohustuslik. lähim kauplus on 10km. autolavka käib 2x nädalas. provintsivärk
teine auto annab haila-vailat ka
lisaks kui ikka perega seenele või rabasse tahaks minna (ja seda ma teen ikka mitu korda aastas), siis saab vana saaniga minna. ma oma mazdaga igas mülkas ära käinud, mõnes isegi väga optimistlikult.
niikuinii naine vana autoga palju kärutama ei hakka, seega pole ka jooksvaid kulusid palju.
mõtle vaid: naine saab lastega ära sõita. ilma minuta! vot see on "investeering".
"investeeringuid" tänapäeval on raske leida. tervis on korras, koolitusi saan tööandja kraesse kirjutada. vaba aega oskan ka ilma suuremate kuludeta (loe: ei pea pool palka surfivarustuse vms peale matma). igasugu finantsmängud on väga kaheldava väärtusega ja paistab pigem olevat finantsasutuste endi nuumamise jaoks.
|
|
   |
97 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
01.09.2015 19:06:07
|
|
|
| Sul oli cx-9?
|
|
   |
182 |
|
| tagasi üles |
|
 |
High-Q
HV Guru

|
01.09.2015 19:30:58
|
|
|
| ei, tavaline universaal m6. mitte väga uus.
|
|
   |
97 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Pätu
HV Guru

|
01.09.2015 20:45:28
|
|
|
| Jah investeeri ja osta lexksus
|
|
   |
89 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Rasmus
HV veteran
|
01.09.2015 21:44:06
|
|
|
| High-Q kirjutas: |
eks igaüks vaatab oma mätta otsast.
kui MHD mehel üks päev turbo üles ütleb ja öeldakse, et seetõttu mootor metallipuru täis ja pihustid ka pekkis, siis hakkab mõtlema, et kas tasub seda omada.
selles mõttes on lihtsa manuaal/bensuka variant pommikindlam.
turuhind EI OLE auto24 pakutud hind. keegi selle hinnaga vana saani ei osta, see kes nii arvab, kannab roosasid prille. pane oma 15 a saan 4 kiloga müüki. vaata, mitu kõne saad. |
Seal ei ole vahet. Igal automargil sõltumata kütuseliigist on omad ohud ja vead, mis võivad väga kalliks maksma minna. Ford Mondeo tagumine aknatõstuk maksab ka 600€. Auto järelturu hinda arvestades täiesti idiootliku maksumusega jubin. Eks näiteid leiab iga tootja ja mudeli kohta. Seega minu hinnangul pole vahet.
Kui ma oma auto ka 2000€ või 3000€ ära müüks, mis tähendaks tõenäoliselt väga kiiret müüki, on kilomeetrihinna vahe ikkagi kordades võrreldes uue sõiduki amortisatsiooniga. Kui sõiduki tehnilist seisukorda hinnata, siis kõik on väga suhteline. Seega 15-aasta vanune sõiduk võib täiesti vabalt olla vähem pann, kui 5 aasta vanune väikeauto. Muutujaid on väga palju ja seega üldistada ei saa. Olen isiklikult omanud 15-aasta vanust sõiduautot, mille diiselmootor oligi reaalselt miljoni läbi sõitnud ja auto püsis vägagi ühes tükis. Samal ajal olen näinud 6 aasta vanust väikeautot (bensiinimootoriga), mille läbisõit oli suti üle 120K ja millel tükke kukkus igast otsast ja auto oli väga raibe.
Seega muutujaid, mis auto tehnilist seisukorda tagavad on väga palju ja ainult vanuse kaudu üldistavat hinnangut nüüd küll anda ei saa.
| Pätu kirjutas: |
| Rasmus, A8 amortiseerub ka samamoodi nagu see 12k punn. Meenub kohe autolehe artikkel, kus olid välja toodud noobelmarkide lipulaevad (A8, Phaeton, S klass jms). mis maksid uuena salongist välja sõites 60k ja peale. Ning 5-6 aasta pärast olid healjuhul väärt 15k kui sedagi. |
Nii ruttu nüüd küll hinnad ei kuku. See on juba väga lambist. Sõbrale ostsime just kevadel F01-e. 2010 aasta. Hind oli ca 35K ja see oli turul üks soodsamaid. Muidugi 60K kanti lipulaeva väga ei saa ka. Baasmudeli ehk. Pigem kipuvad hinnad sinna 80-100K kanti minema.
Muidugi amortiseerub. Vaata aga summasid. 10-15 aasta vanune auto on oma suure hinnakukkumise ära teinud. Ma ei ole oma autot uuena ostnud. Nagu siin eelnevalt välja tuli, siis enamik liisinguvendasid tõenäoliselt ka ei osta autot uuena. Minu auto võis uuena ka 100K maksta. Mina seda amortisatsiooni pole kinni maksnud.
| Kaskokindlustus on oma olemuselt varakindlustus, mitte õnnetusjuhtumikindlustus. Vara kahjustamisel väi hävimisel hüvitatakse kahju vara omanikule, mitte rentijale. See on kindlustus rendileandja riskide maandamiseks, mille maksab kinni rentija ehk klient. Valik on igaühe enda teha. Seda siis liisingu korral. Kui uus sõiduk ostetakse kohe välja on olukord mõnevõrre erinev. |
Tee endale parem asjad selgeks. Peale kasutusrendi, on ka muud liisinguliigid, nagu kapitalirent, kapitalirent jäägiga või autolaen. Kasutusrent ongi selline teenus, kus sa võtad sõiduki rendile, tasud sellega seotud jooksvad kulud ja annad pärast vara tagasi. Tihti pakutakse muidugi lahkelt võimalus see vara jääkväärtusega ära osta, aga see selleks. Ka kapitalirendi puhul on sul kasko kohustus, omanik on liisingufirma, aga vara hävimise korral jagatakse hüvitis osapoolte vahel. Sa võlgned pangale ainult kindla summa, ehk siis jäägi, kõik, mis sellest üle jääb on sinu raha. |
Tsiteerid kaskokindlustuse juttu ja siis räägid erinevatest finantsskeemidest sõiduki soetamisel? Ma olen muuseas teiste laenutoodetega ka hästi tuttav. Mis sa arvad, miks kasutusrenti kõige rohkem eelistatakse? Äkki kapitalirendist madalama kuumakse tõttu? Jääkväärtus soetamise hetkel eriti ei koti keskmist ostjat, sest see on ju kauges tulevikus. Kui hetk kätte jõuab, siis on ka üsna levinud skeem, kus jääkväärtus läheb omakorda laenuna maksmisele. Tõeliselt jätkusuutlik.
Mulle isiklikult väga sümpatiseerib kuskilt kõrvu jäänud seisukoht, kus sõiduki maksumus ei tohiks olla suurem, kui on aastane netosissetulek.
Ega ma ei väidagi, et minu seisukohad on kivisse raiutud. Hetkel olen lihtsalt jõudnud järeldusele, et uue sõiduki liisimine on minu jaoks liiga suur kulu ja võtangi selle riski "pommi" otsas sõitmisega. Praeguse hetkeni on see risk ennast kenasti õigustanud.
| Jahh, kui süüdlane on alati tuvastatud ja vastutusele võetud. Mul panid kährikud üle tee pimedas, väike klops käis, ei teinud väljagi, pärast avastasin, et tuli puruks, pamper puruks, grill sodi, esindus tegi kalkunni 16 tonni peale eekudes, kaskot maksin sel ajal napilt 10k aastas. Sõitsin mööda teed, eitea kust tuli mingi kivi, juraki, esiklaas mõrane, 8k läinud. Auto parkis rahulikult parkimisplatsil, tagasi tulles avastasin, et keegi on täiega ukse mõlki virutanud, jälle 8 tonni. Kõige kallim laks 54 tonni eekudes (parklamats kõigest) jäi õnneks mitte kasko vaid süüdlase kindlustuse kanda, kes tuli ja andis ennast ise üles. Aga vabalt oleks võinud ju ka ära sõita, nagu tavaliselt tehakse. |
Selliste remondihindade juures ei julgeks ma mitte kellelegi seda automarki soovitada. Esinduse hinnad muidugi on alati ka kosmoloogiavaldkonnas. Minu jaoks ei ole oluline, et auto just esinduses remonditud saaks. Kui ukse parandamine maksab üle 500€, siis on juba probleem. Minu viimane parklakõks, kus üks sell esistangesse sisse tagurdas läks detaili värvimise ja kõige muu näol kokku maksma 120€, mille kindlustus ka hüvitas.
Palju auto kaskokindlustuse kuumakse on ka? Selliseid kalkulatsioone vaadates 30€ kuumaksust vast enam rääkida ei saa?
| Sellega najakas lugu ka, et kuna kaks juhtumit olid väga lühikeste vahedega, siis kolmandal korral autot hooldusesse viies, võttis keremees juba blanketi välja, kui mind uksest sisse astumas nägi. Lasin tal selle rahulikult sahtlisse tagasi panna, seekord vaid hooldus. |
No see räägib ju enda eest. Sry, aga sitamagnet oled Pead sellega leppima
Kui nüüd veel subjektiivsusest rääkida, siis suvaline uuena 12K maksev väikeauto ei suuda mulle mitte kunagi pakkuda sellist sõidurõõmu ja naudingut ning kvaliteeti, kui vana premium või luksusklassi sõiduk. Pisikesed mugavuslisad teevadki minu jaoks autost selle, mis ta on väärt.
Juba aegu tagasi laenasin onult ükskord Ford Focust, et Tallinnas käia, sest endal autot sellel hetkel ei olnud. 100 km läbimine oli väsitav. Iste oli nii ebamugav.
Hiljuti käisin oma Audiga Põhja-Norras. suti üle 1500km järjest sõitu pisikeste pausidega. Ei saanud nagu väga arugi. Autost välja astusin, oli enesetunne jms kõik väga hea.
Äkki peaks SWOT analüüsi tegema? Saaks selguse majja?
_________________ Rakvere parasiit |
|
   |
47 |
|
| tagasi üles |
|
 |
kodanik2
Kreisi kasutaja
|
01.09.2015 22:31:58
|
|
|
Rasmus, palju kuus sõidad ja tihti remondis autoga oled? V.a korraline hooldus.
Niipalju kui mina olen vanemate peremium klassi autodega sõitnud, siis ikka pole enam seda uue auto tunnet, et kõik on vaikne, tihke ja konkreetne. Kogu see konstruktsioon väsib, vaheta või kõik veermik uueks, siis üldine väsimus on ikka tunda.
Rahaline külg on üks asi kuid üldiselt mingi hetk saabub aeg kui enam ei viitsi/jaksa tegeleda mingi remondiga ning lihtsam on võtta uus (uuem) masin.
|
|
| Kommentaarid: 56 loe/lisa |
   |
51 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
01.09.2015 22:53:41
|
|
|
No see räägib ju enda eest. Sry, aga sitamagnet oled icon_biggrin.gif Pead sellega leppima icon_smile.gif
|
Selle asja nimi on tõenäosus, ehk siis selline asi võib igalühel juhtuda ja, kui kaskot ei ole, siis on väga väga valus. Ptüi ptüi, aga viimased 3a pole midagi olnud, elu käib spiraali mööda.
| Palju auto kaskokindlustuse kuumakse on ka? Selliseid kalkulatsioone vaadates 30€ kuumaksust vast enam rääkida ei saa? |
Algas 75'st, tänaseks on vajunud 54 euri peale kuus. Kohustust ei ole, aga kasko on ikka ja seda kuniks veel saab.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Pätu
HV Guru

|
02.09.2015 14:05:09
|
|
|
| Endal teine uus auto (Esimesega läks natuke kehvasti avarii tõttu) ja ei kahetse. Maksan igakuu oma liisingut ja kindlustusi ja olen rahul. Jah vanema autoga saaks odavamalt läbi, aga siis ärkad iga hommiku mõttega, et kas mul täna auto käima läheb, mis järgmiseks vaja vahetada jms. Jah ka uuel autol tuleb asju vahetada, aga mitte nii tihi, kui vanemal. Pluss on uuel autol garantii (Enda omal praegu 5 aastat garantiid)
|
|
   |
89 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Hiid
HV Guru

|
02.09.2015 14:29:39
|
|
|
midagi konkreetset ei maini?
mis auto, kui suur liisingmakse, palju kasko?
_________________ Hapud viinamarjad |
|
| Kommentaarid: 663 loe/lisa |
   |
512 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Pätu
HV Guru

|
02.09.2015 14:32:33
|
|
|
| Hiid, vw golf. 300 kõik iga kuu kokku, liising plus kasko siis.
|
|
   |
89 |
|
| tagasi üles |
|
 |
von Wu
HV Guru

|
02.09.2015 14:48:33
|
|
|
| vanema autoga saaks odavamalt läbi, aga siis ärkad iga hommiku mõttega, et kas mul täna auto käima läheb, mis järgmiseks vaja vahetada jms. |
Kui üks diisel välja arvata, siis mul pole 15+ aastat vanade autodega kunagi sellist mõtet olnud, et ei lähe käima.
|
|
| Kommentaarid: 900 loe/lisa |
   |
674 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Anti
|
02.09.2015 14:56:29
|
|
|
| Endal teine uus auto (Esimesega läks natuke kehvasti avarii tõttu) ja ei kahetse. Maksan igakuu oma liisingut ja kindlustusi ja olen rahul. Jah vanema autoga saaks odavamalt läbi, aga siis ärkad iga hommiku mõttega, et kas mul täna auto käima läheb, mis järgmiseks vaja vahetada jms. Jah ka uuel autol tuleb asju vahetada, aga mitte nii tihi, kui vanemal. Pluss on uuel autol garantii (Enda omal praegu 5 aastat garantiid) |
ikka äärmusest äärmusesse. Kas uus ehk tutikas või kasutatud ehk äraaetud sõnnik. Eelmine auto oli ostes 160tuh sõitnud 2006a audi ja ma ei ärganud ükski hommik hirmuga, et kas läheb käima. Samuti ei ühtegi ootamatust, teelejäämist ega plaanivälist väljaminekut. Praegune auto 4a vana 150k sõitnud ja ei ole olnud põhjust hommikul ärgata mõttega, kas läheb käima või ei.
|
|
   |
240 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Winterwind
One

|
02.09.2015 14:57:17
|
|
|
ja ei ole olnud põhjust hommikul ärgata mõttega, kas läheb käima või ei.  |
Me oleme lihtsalt leppinud sellega, et ei lähe.. ja siis on eriti meeldiv üllatus kui ikka läheb. Kohe terveks päevaks on tuju hea
|
|
   |
728 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Anti
|
02.09.2015 14:58:25
|
|
|
| Ma käin ärgates viirukiga toas ringi ja keerutan pendlit ja alles siis siirdun auto juurde.
|
|
   |
240 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Oisu.
HV kasutaja
|
02.09.2015 15:05:27
|
|
|
Siks. Pole aimugi mis läbisõit on Navi loetud kilomeetreid tuli üle kuuetuhande kahe nädala jooksul. Tankima pidi. Bensiini kulus 450 liitrit. Neljast liitrist kaasavõetud mootoriõlist jäi suts alles. Summuti ei tahtnud all püsida "euroopa" teedel. Sarniir hakkas häält tegema.
Spoiler 
|
|
| Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
| tagasi üles |