Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Telia TV märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 682, 683, 684 ... 1184, 1185, 1186  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Kas kavatsed peale järelvaatamise lõppemist tellida salvestusteenust 5€ kuus?
Jah
9%
 9%  [ 51 ]
Ei
43%
 43%  [ 228 ]
Mul juba olemas
38%
 38%  [ 202 ]
Kolin mujale
9%
 9%  [ 49 ]
hääli kokku : 530

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
-parun-
Kreisi kasutaja

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 27.08.2015 22:41:07 vasta tsitaadiga

seeru kirjutas:
-parun- kirjutas:
Pole seda ülesskaleeritud ETV HD-d veel vaadanud, sest antennis pole seda signaali. Aga seda võin küll kinnitada et ETV SD on Leviras parem. Lähipäevil teen katuseantenni korda, siis saab võrrelda kumb HD parem on. Eeldan siinjuures et MUX7-sse lastakse ka pseudo asemel päris HD sisse.

Levira vabalevi skaleeritud ETV HD paistab natuke ilusam küll kui nende SD. Oleneb saatest ka.

Sain selle ETV HD-T2 pildi ette ja üritasin Levira SD-ga võrrelda. Jah vahe on olemas aga sellest on kuradima raske aru saada. Ainult mõned imepisikesed detailid on teravamalt näha. Võimalik et mu 4K telekas oskab liiga hästi skaleerida icon_smile.gif Nüüd ootan põnevusega päris ETV-HD-d nii Levirast kui Elionist.
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
indrpo
HV Guru

sõnum 28.08.2015 07:41:01 vasta tsitaadiga

-parun- kirjutas:
seeru kirjutas:
-parun- kirjutas:
Pole seda ülesskaleeritud ETV HD-d veel vaadanud, sest antennis pole seda signaali. Aga seda võin küll kinnitada et ETV SD on Leviras parem. Lähipäevil teen katuseantenni korda, siis saab võrrelda kumb HD parem on. Eeldan siinjuures et MUX7-sse lastakse ka pseudo asemel päris HD sisse.

Levira vabalevi skaleeritud ETV HD paistab natuke ilusam küll kui nende SD. Oleneb saatest ka.

Sain selle ETV HD-T2 pildi ette ja üritasin Levira SD-ga võrrelda. Jah vahe on olemas aga sellest on kuradima raske aru saada. Ainult mõned imepisikesed detailid on teravamalt näha. Võimalik et mu 4K telekas oskab liiga hästi skaleerida icon_smile.gif Nüüd ootan põnevusega päris ETV-HD-d nii Levirast kui Elionist.

Novot ma räägin, mu praktika mida ma siin aastaid põhjendanud olen, hakkab vaikselt kohale jõudma. (tegelikult selle Levira SD ja fake HD võrdluse tegin minagi ära Samsung F6400 32" teleril, teler väike, vaatamiskaugus paar meetrit.)
Teoorias võime muidugi öelda, et SDI signaali upconvert to HD enne saatejaama on igati parem kui SD pildi edastus digiboksi ja telerini ning alles siis upconvert kuid praktikas on see erinevus niivõrd väike, kui teler on hea ja vaatamiskaugus on õige.
Ehk teenusepakkujal polnud mõtet raisata ressurssi olematu kvaliteedinäitaja nimel. Seda siis seni.

Nagu Telekom kunagi lubas, kui reaalsed HD kanalid tulema hakkavad, saavad need ka kohe välja lastud. Nõustun, põnev saab olema lugeda teateid Elioni, Levira ja Starmani ETV HD bitratedest, plastiliinist ja muudest omadustest mis tegelikult diivanilt vaadates üldse silma ei hakka. Tegemist on kolme erineva tehnoloogiaga millel pilti üle kantakse... aga usume numbreid.
Kommentaarid: 262 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 228
tagasi üles
jeesus188
kodustatud
jeesus188

sõnum 28.08.2015 08:05:00 vasta tsitaadiga

tsitaat:

bitratedest, plastiliinist ja muudest omadustest mis tegelikult diivanilt vaadates üldse silma ei hakka

see läks nüüd küll valesti icon_rolleyes.gif
seisval pildil loomulikult vahet pole, aga liikuval on suur vahe

Kommentaarid: 71 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 64
tagasi üles
jägaja
HV Guru
jägaja

sõnum 28.08.2015 09:21:31 vasta tsitaadiga

Küll silma hakkab. Inglismaal 4K spordikanali vaatajad vinguvad, et algusperioodil oli pilt päris hea. Nüüd ei tee vahet, kas on SD; HD või 4K.
Vot sedaviisi. Ilmselt on bitrate hoidmine liiga kulukas.
Siin vingutakse, et 1080i on tulevase ETV HD reso, bitrate pole oluline. Vot, oleks 1080p siis oleks pilt nagu prillikivi. tarkpead. thumbs_down.gif

InsidePC
HV kasutaja
InsidePC

sõnum 28.08.2015 09:24:30 vasta tsitaadiga

jeesus188 kirjutas:
tsitaat:

bitratedest, plastiliinist ja muudest omadustest mis tegelikult diivanilt vaadates üldse silma ei hakka

see läks nüüd küll valesti icon_rolleyes.gif
seisval pildil loomulikult vahet pole, aga liikuval on suur vahe

Oleneb kaugusest kuna mida lähemal oled seda rohkem tunned kvaliteedi vahet icon_smile.gif

Kommentaarid: 61 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 59
tagasi üles
jägaja
HV Guru
jägaja

sõnum 28.08.2015 09:40:50 vasta tsitaadiga

InsidePC kirjutas:
Oleneb kaugusest kuna mida lähemal oled seda rohkem tunned kvaliteedi vahet icon_smile.gif

No kui suured meil siis korterites, eramutes toad olla saavad? Oled mõnes toas 2 meetri, mõnes saad veel 2-3 meetrit otsa panna.

Noormees16
HV kasutaja

sõnum 28.08.2015 09:45:45 vasta tsitaadiga

Oskab ehk keegi targem nõu/abi anda...

Nimelt kolin mujale ning Elion seal ei levi üldse. Küsisin Elioni klienditeenindajalt, et ma nüüd kolin ära ja te mulle ei saa sinna teenust pakkuda, aga konkurent pakub, seega sooviksin lepingut lõpetada ilma lepingutrahvideta, sest ma ei lõpetaks lepingut, kui te teenust saaksite mulle pakkuda....

Klienditeenindaja aga siis vastas, et nemad pole süüdi et mina kolin ja mina aga maksku neid leppetrahve.....

Kas nii käibki asi päriselt või on mul võimalus ja peaksin siis Tarbijakaitse poole pöörduma?
Kommentaarid: 29 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 25
tagasi üles
Lindman
HV kasutaja

sõnum 28.08.2015 09:50:43 vasta tsitaadiga

Noormees16 kirjutas:

Nimelt kolin mujale ning Elion seal ei levi üldse. Küsisin Elioni klienditeenindajalt, et ma nüüd kolin ära ja te mulle ei saa sinna teenust pakkuda, aga konkurent pakub, seega sooviksin lepingut lõpetada ilma lepingutrahvideta, sest ma ei lõpetaks lepingut, kui te teenust saaksite mulle pakkuda....

Klienditeenindaja aga siis vastas, et nemad pole süüdi et mina kolin ja mina aga maksku neid leppetrahve.....

Kas nii käibki asi päriselt või on mul võimalus ja peaksin siis Tarbijakaitse poole pöörduma?

Uuri kas praegusesse elukohta koliv äkki tahab sinu lepingut üle võtta. Täiesti võimalik on teenust ja seadmeid loovutada.
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 15
tagasi üles
InsidePC
HV kasutaja
InsidePC

sõnum 28.08.2015 09:56:48 vasta tsitaadiga

jägaja kirjutas:
InsidePC kirjutas:

No kui suured meil siis korterites, eramutes toad olla saavad? Oled mõnes toas 2 meetri, mõnes saad veel 2-3 meetrit otsa panna.

Kahe või nelja meetri kauguselt telekat vaadata on minu enda jaoks päris suur erinevus. Nelja meetri pealt mina näiteks vahet enam ei tee 720p ja 1080p. Võibolla on asi lihtsalt minus icon_smile.gif

Kommentaarid: 61 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 59
tagasi üles
linni
HV kasutaja

sõnum 28.08.2015 10:03:24 vasta tsitaadiga

jägaja kirjutas:
InsidePC kirjutas:

Ma vaatan 6 meetri kauguselt, aga võiks ka 10 meetri kauguselt vaadata icon_wink.gif

Tompa
HV kasutaja

sõnum 28.08.2015 10:26:55 vasta tsitaadiga

Loomulikult 4-6 meetri pealt ei tee vahet SD ja HD pildil. Tavaline teleka vaatamis kaugus on ikka umbes 2-3 meetrit, oleneb teleka suurusest.
See ka tore kui Elion edastab sita bitratega pilti ja soovitab siis telekat 10 meerti pealt vaadata, et siis on pilt hea! icon_lol.gif icon_lol.gif
tagasi üles
Pailaps
HV Guru

sõnum 28.08.2015 10:41:01 vasta tsitaadiga

Noormees16 kirjutas:

Tagasta seadmed esindusse. Sõltuvalt tähtajast saad nad ära anda 0.- või minimaalse leppetrahviga. Ei ole mõeldud hurjutamiseks, kuid teinekord loe läbi leping, millele alla kirjutad.

Tompa
HV kasutaja

sõnum 28.08.2015 12:52:23 vasta tsitaadiga

indrekp kirjutas:

Nagu Telekom kunagi lubas, kui reaalsed HD kanalid tulema hakkavad, saavad need ka kohe välja lastud. Nõustun, põnev saab olema lugeda teateid Elioni, Levira ja Starmani ETV HD bitratedest, plastiliinist ja muudest omadustest mis tegelikult diivanilt vaadates üldse silma ei hakka. Tegemist on kolme erineva tehnoloogiaga millel pilti üle kantakse... aga usume numbreid.

Kas Elion hakkab ikka 7. septembri hommikul HD pilti näitama? Mingit teadet selle kohta Elioni poolt veel tulnud pole?
Tavaliselt antakse uutest kanalitest teada kuu aega ette?
tagasi üles
jeesus188
kodustatud
jeesus188

sõnum 28.08.2015 13:13:37 vasta tsitaadiga

Lisaks ka küsimuse.
Kas etv asendatakse etv hd-ga või lisatakse kusagile kanalite nimekirja lõppu ja jäävad mõlemad alles? (Viimane oleks suht porr)

tagasi üles
somnambuul
HV veteran

sõnum 28.08.2015 13:16:05 vasta tsitaadiga

Viimane ilmselt, aminotele peab ju SD stream alles jääma.
Kommentaarid: 60 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 54
tagasi üles
Tompa
HV kasutaja

sõnum 28.08.2015 13:22:43 vasta tsitaadiga

jeesus188 kirjutas:
Lisaks ka küsimuse.
Kas etv asendatakse etv hd-ga või lisatakse kusagile kanalite nimekirja lõppu ja jäävad mõlemad alles? (Viimane oleks suht porr)

Mina arvan, et mõlemad jäävad alles ja kanalite nimekiri tuleb nagu teiste HD kanalitega 1.ETV, 2.ETV HD, 3.ETV2, 4.ETV2 HD.
Aminotel lihtsalt need HD kanalid pole nähtavad.
tagasi üles
indrpo
HV Guru

sõnum 28.08.2015 13:49:00 vasta tsitaadiga

jägaja kirjutas:
Küll silma hakkab. Inglismaal 4K spordikanali vaatajad vinguvad, et algusperioodil oli pilt päris hea. Nüüd ei tee vahet, kas on SD; HD või 4K.
Vot sedaviisi. Ilmselt on bitrate hoidmine liiga kulukas.
Siin vingutakse, et 1080i on tulevase ETV HD reso, bitrate pole oluline. Vot, oleks 1080p siis oleks pilt nagu prillikivi. tarkpead. thumbs_down.gif

https://en.wikipedia.org/wiki/1080p
Tundub, et maailmas on kaabeltelevisiooni võrkudes 1080i ja 720p ülekanded, satelliidil tõsi, on ka 1080p kasutusel, mängu tuleb veel ka erinev kaadrisagedus.
Ühesõnaga, 1080p on nõuab palju ressurssi kuid reaalne kasutegur jällegi liiga väike.

Pailaps kirjutas:
Noormees16 kirjutas:

Tagasta seadmed esindusse. Sõltuvalt tähtajast saad nad ära anda 0.- või minimaalse leppetrahviga. Ei ole mõeldud hurjutamiseks, kuid teinekord loe läbi leping, millele alla kirjutad.

Tõsi, lepingut tuleks lugeda. Seda enam, et sa ju tead, et kirjutad alla siduvale TÄHTAJALISELE lepingule mis kohustab tasuta või soodsalt saadud seadmetega teenust tarbima vähemalt kaks aastat, kolmandal aastal tagastamisel trahvi ehk seadmete kasutusaega kinni pole vaja maksta, peale kolmandat aastat on seadmed kliendi omad.
Sul ei ole midagi kaotada, kui oled kolimas siis on võimalik trahviga teenust lõpedada ja seadmed tagastada, maksad sõltuvalt lepingu kestvusega seotud aastast kuni pool seadmete hinnast kinni mis praktiliselt võrdub seadmete üüri maksumusega sama aja eest.
Ehk teades, et su elukoht ei ole kindel ja võibolla on vaja kolida kuhugi ja võibolla sinna kus teenust tarbida ei saa, tuleks liitumisel seadmed kas osta või rentida.
PS. kui aastaid tuli Elion sellisele kliendile vastu ja tagastas seadmed trahvita (kuigi lepingus oli trahv ette nähtud) siis alates uue nutitv teenuse ajast järgitakse kõiki lepingu tingimusi.
tagasi üles
seeru
HV veteran

sõnum 28.08.2015 14:23:59 vasta tsitaadiga

indrekp kirjutas:
PS. kui aastaid tuli Elion sellisele kliendile vastu ja tagastas seadmed trahvita (kuigi lepingus oli trahv ette nähtud) siis alates uue nutitv teenuse ajast järgitakse kõiki lepingu tingimusi.

Selles ongi siis jant, varem kolimisel uuele aadrssile, kus teenust enam pakkuda ei saa, mingit trahvi ei nõutud. Minuarust oli see kunagi isegi lepingus kirjas aga kindlalt ei ütle, eriti kontrollida ka ei saa, kuna Elionil on kombeks tagantjärge internetis oma lehtedel tekste muuta.

Samas, Elion on uusi teenindajaid tööle võtnud hiljuti ja need ei tea pooli asju ise ka.
Viimased kogemused on, et pidin teenindajale ise ette ütlema, mida teha või kuhu vaadata. Aga ma teenindajaid ei süüdista selles, et Elionis suvel kohati paras bardakk on.
tagasi üles
Laizk
HV kasutaja
Laizk

sõnum 28.08.2015 14:43:02 vasta tsitaadiga

Noormees16 kirjutas:

no nii lolli väidet pole ennem kuulnud, seda sa peaksid kohe kindlasti esindusse seadmeid tagasi viies mainima teenindajale, et paneks miski keissi/päringu ülesse ... et sellist teenindjat haritakse ... sest samamoodi võiksid sina ju vastata, et Sina pole süüdi, et elion seal uues kohas ei levi ja punkt.
tee kas iseteenindusest v telefonitsi ümberpaigutuse päring/sooviavaldus ära - kui seal hetkel elioni kaableid pole läheb asi tehnikutele tehniliste võimaluste välja selgitamiseks ning kui see vastus käes saad seadmed kaenlasse võtta ja esindusse tagastada ... mitte mingit leppetrahvi ei saa/tohi elion sel juhul küsida (loe lepingud ja tingimused läbi!)!
Kommentaarid: 10 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 9
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 28.08.2015 15:00:48 vasta tsitaadiga

Laizk, oleneb lepingutingimustest, millega on seade antud/võetud kasutusse. Näiteks tähtajalise kasutuse puhul on tingmused kirjas siin: https://www.telekom.ee/images/documents/seadmete_kasutustingimused/seadmete_kasutustingimused_tahtajaline_kasutus_erakliendile_est.pdf . Kas see läheb kokku Su jutuga?
Kommentaarid: 186 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 147
tagasi üles
sakinaga
HV Guru

sõnum 28.08.2015 15:03:32 vasta tsitaadiga

Analoogne teiste teenusepakkujatega, ei tasu siis tähtajalist lepingut sõlmida, kui on kolida plaanis.

Süüdistada nüüd ettevõtet selles, et rakendavad sinu allkirjaga lepingut, no ma ei tea.

Laizk
HV kasutaja
Laizk

sõnum 28.08.2015 15:17:22 vasta tsitaadiga

Mark0 kirjutas:
Laizk, oleneb lepingutingimustest, millega on seade antud/võetud kasutusse. Näiteks tähtajalise kasutuse puhul on tingmused kirjas siin: https://www.telekom.ee/images/documents/seadmete_kasutustingimused/seadmete_kasutustingimused_tahtajaline_kasutus_erakliendile_est.pdf . Kas see läheb kokku Su jutuga?

väga hästi läheb ju kokku:

5. Lepingu tähtaeg ja ülesütlemise tingimused
5.2 Leping lõpeb konkreetse Seadme osas automaatselt kui:
5.2.2 Klient esitab Elionile taotluse Toote kasutamise asukoha muutmiseks, kuid tehnilistel
põhjustel pole Toote kasutamine Kliendi poolt soovitud uues asukohas võimalik

või jääb siin miskit arusaamatuks icon_question.gif
Kommentaarid: 10 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 9
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
ready
HV kasutaja

sõnum 28.08.2015 15:51:49 vasta tsitaadiga

Endal ka kogemus aastate tagant, et lepingu sõlmimisel oli jutt, et võimalik leping lõpetada ilma trahvita, kui Elion ei saa teenust uues kohas pakkuda. Läkski nii ja jalutasin esindusse seadmeid tagastama. Eedenis oli see. Vant istub lauataga, kuulab mu jutu ära ja teatab, et ei ole võimalik. Ja absoluutselt rohkem ei vaata minu poolegi. Küsin et mis siis saab? Tema ei midagi ja tegeleb oma asjadega edasi. Siis tõstsin juba häält, sest selline ignoreerimine on ikka ülim. Sellepeale tulid juba targemad inimesed kohale ja asi laabus nagu lepase reega. Aga see nägu on siiani meeles kes mind enam ei näinudki ja ei kavatsenudki minuga rohkem tegeleda. Loo moraal on, et ole järjepidev, sest teenindaja selline käitumine on isegi usutav ja nii mõnigi jalutab ära või maksab lontis kõrvadega ei millegi eest.
tagasi üles
Tompa
HV kasutaja

sõnum 28.08.2015 16:11:37 vasta tsitaadiga

indrekp kirjutas:

Järjekordselt Indrek räägib tarka juttu ilma, et ise olla kursis asjaga. Ja see pole esimest korda! thumbs_down.gif
Loe kõigepealt Seadme tähtajalise kasutuse tingimused läbi ja siis tule siia rääkima. Ma soovitan eriti punkt 5 läbi lugeda! icon_biggrin.gif
tagasi üles
-parun-
Kreisi kasutaja

sõnum 28.08.2015 17:57:47 vasta tsitaadiga

Tompa kirjutas:
Loomulikult 4-6 meetri pealt ei tee vahet SD ja HD pildil. Tavaline teleka vaatamis kaugus on ikka umbes 2-3 meetrit, oleneb teleka suurusest.
See ka tore kui Elion edastab sita bitratega pilti ja soovitab siis telekat 10 meerti pealt vaadata, et siis on pilt hea! icon_lol.gif icon_lol.gif

Kui tahad vaadata 4K pilti 65 tolliselt ekraanilt täisraha eest, siis peaksid istuma telekast 1,2m kaugusel, HD puhul oleks selleks kauguseks 2,5m. icon_smile.gif

http://www.rtings.com/images/optimal-viewing-distance-television-graph-size.png
tagasi üles
JazZ
HV kasutaja

sõnum 28.08.2015 18:29:46 vasta tsitaadiga

Ma olen kolm päeva üritanud Elioni tehnilist tuge kätte saada, jubedad järjekorrad, kõik on puhkusel? Igaljuhul lõpuks sain kätte ja kurtsin oma HDMI-CEC mure ära, et seda ei saa välja lülitada boksi menüüst. Lubati uurida ja tagasi helistada. Helistatigi tagasi ja öeldi "Lähme koos teleri seadetesse ja vaatame üle et sealt ikka HDMI-CEC oleks välja lülitatud" icon_biggrin.gif Ma esialgu ei osanudki midagi öelda, siis küsisin et kas te äkki saite valesti aru või kästigi teil nii öelda? Igaljuhul ma seletasin talle miks see ei ole eriti mõistlik lahendus ja tundus et ma sattusin esimest korda inimese otsa kes ei arvanud et mul teleri küljes peabki olema ainult Elion'i digiboks ja sellega maailm piirdub. Igaljuhul lubas ta probleemi kuskile edasi suunata. Igati tore ja positiivne teenindaja oli thumbs_up.gif

Kurvaks teeb see et teenindajal kästi sellist lahendust pakkuda, mitte ei üritatud välja selgitada mis põhjustab seda et digiboksis olev menüü valik midagi ei muuda.

Igaljuhul on see müstika et mul ei õnnestu seda välja lülitada kumbagi digiboksiga (Motorola ja Arris)...
tagasi üles
olafsand
HV Guru
olafsand

sõnum 28.08.2015 18:51:55 vasta tsitaadiga

JazZ, veider, et siiani ei tööta jah icon_rolleyes.gif
Mul oli sama asi alguses Arrisega, aga juba jupp aega tagasi oli boxil uuendus ja hakkas tööle. Just käisin igaks juhuks kontrollimas. Kui boxi menüüst panen "off", siis puldil NutiTV nuppu vajutades box sulgub ja telkul tuleb kiri "Signaal puudub". Boxist uuesti "On" valides hakkab toosama nupp ka telerit sisse/välja lülima ilusti icon_smile.gif
Muudatusi tehes teeb box ka resa ilusti. Teler on Philips.
Kommentaarid: 63 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 60
tagasi üles
JazZ
HV kasutaja

sõnum 28.08.2015 19:03:02 vasta tsitaadiga

olafsand kirjutas:
Mul oli sama asi alguses Arrisega, aga juba jupp aega tagasi oli boxil uuendus ja hakkas tööle. Just käisin igaks juhuks kontrollimas. Kui boxi menüüst panen "off", siis puldil NutiTV nuppu vajutades box sulgub ja telkul tuleb kiri "Signaal puudub". Boxist uuesti "On" valides hakkab toosama nupp ka telerit sisse/välja lülima ilusti icon_smile.gif

Kui ma muudan seda siis mul tuleb alla kiri "Tegutsen..." mis kaob mingi aja pärast (~60s), ette jääb ainult seesama menüü, restarti ei tee. Kui eriti kaua oodata (üle ~3 minuti) ilma pulti näppimata, siis tuleb vahest alla äärde kiri et seadete muutmine ei õnnestunud vms.
Ma olen proovinud ise reastarti teha ja ka voolu välja tõmmata, mitte midagi. Nii Arris kui Motorola 1903 käituvad täpselt sama moodi. Üks on Samsung'i küljes ja teine Panasonic'u küljes. Olen proovinud ka teleril HDMI-CEC'i välja lülitada ja siis digiboksis HDMI-CEC välja lülitada, arvates et võibolla teler ei lase välja lülitada vms, aga ka see ei aidanud. Ühesõnaga minul ei toimi ja pole kunagi toiminud. Eks paistab kas keegi Elion'is viitsib sellesse seekord süveneda või soovitatakse jälle teleris HDMI-CEC välja lülitada...
tagasi üles
indrpo
HV Guru

sõnum 28.08.2015 19:09:18 vasta tsitaadiga

Tompa kirjutas:
indrekp kirjutas:

Järjekordselt Indrek räägib tarka juttu ilma, et ise olla kursis asjaga. Ja see pole esimest korda! thumbs_down.gif
Loe kõigepealt Seadme tähtajalise kasutuse tingimused läbi ja siis tule siia rääkima. Ma soovitan eriti punkt 5 läbi lugeda! icon_biggrin.gif

Kulla sõber, ei tasu vahtu üles lüüa. Keegi pole öelnud, et lepingut lõpetada ei saa, loomulikult saab. Avaluse alusel ja kenasti oma summa ära makstes, kusagil pole kirjas, et leping tasuta lõpetatakse sest seadmelepingul on ju summad ja tähtajad eraldi kirjas. See selleks. Alati on võimalik erikokkuleppeid sõlmida ja iga kliendiga tegeletakse ka personaalselt, pole ime kui mõistlikuse piires korralike seadmete tagastamisel ka ilma leppetrahvita hakkama saab.
Esialgu jääb sõlmitud leping kehtima nii nagu see on sõlmitud ja kokku lepitud. Muide selleks üürivõimalus kliendi jaoks loodigi, et kui klient vajab oma ajutises elukohas teenust ajutiselt ja suure tõenäosusega mingi aeg ära kolib.
Küll aga nõustun, ma pole ka ise lepinguga nii põhjalikult tutvunud ning vastuolu erinevatest kohtadest saadud informatsiooniga on olemas, minuteada ei pidavat saama isegi ajutist peatamist teha tootega millel on siduv tähtajaline leping. Igal juhul täpsustan infot ja sellega ka oma teadmisi. Kui targemaks saan, jagan infot ka siin.
tagasi üles
olafsand
HV Guru
olafsand

sõnum 28.08.2015 19:17:12 vasta tsitaadiga

JazZ kirjutas:
olafsand kirjutas:

Kui ma muudan seda siis mul tuleb alla kiri "Tegutsen..." mis kaob mingi aja pärast (~60s), ette jääb ainult seesama menüü, restarti ei tee. Kui eriti kaua oodata (üle ~3 minuti) ilma pulti näppimata, siis tuleb vahest alla äärde kiri et seadete muutmine ei õnnestunud vms.
Ma olen proovinud ise reastarti teha ja ka voolu välja tõmmata, mitte midagi. Nii Arris kui Motorola 1903 käituvad täpselt sama moodi. Üks on Samsung'i küljes ja teine Panasonic'u küljes. Olen proovinud ka teleril HDMI-CEC'i välja lülitada ja siis digiboksis HDMI-CEC välja lülitada, arvates et võibolla teler ei lase välja lülitada vms, aga ka see ei aidanud. Ühesõnaga minul ei toimi ja pole kunagi toiminud. Eks paistab kas keegi Elion'is viitsib sellesse seekord süveneda või soovitatakse jälle teleris HDMI-CEC välja lülitada...

Vot sellist asja pole olnud mul jah. Resa on alati teinud. Aga kunagi varem oli see asi, et võis küll peale resa "välja lülitatud" näidata boxis, aga reaalselt ta ikkagi toimis edasi st teler lülis koos boxiga välja. Siis tuli miski update boxile ja peale seda hakkas ka nö toimima nagu peab. Kui ma teaks kuskojhast vaadata üldse, siis võiks ju boxi tarkvara ver. numbrit võrrelda, aga Arrisel vist ei näegi seda kuskilt?
Kommentaarid: 63 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 60
tagasi üles
JazZ
HV kasutaja

sõnum 28.08.2015 19:26:17 vasta tsitaadiga

olafsand kirjutas:
JazZ kirjutas:
olafsand kirjutas:

Vot sellist asja pole olnud mul jah. Resa on alati teinud. Aga kunagi varem oli see asi, et võis küll peale resa "välja lülitatud" näidata boxis, aga reaalselt ta ikkagi toimis edasi st teler lülis koos boxiga välja. Siis tuli miski update boxile ja peale seda hakkas ka nö toimima nagu peab. Kui ma teaks kuskojhast vaadata üldse, siis võiks ju boxi tarkvara ver. numbrit võrrelda, aga Arrisel vist ei näegi seda kuskilt?

Mul pole kunagi restarti teinud. Menüüs näitab seda mis ma valisin, aga reaalselt on alati sees.
Kui Elionist keegi mulle millalgi tagasi helistab, eks ma siis küsin kas on mingi uuem tarkvara olemas.
tagasi üles
DamienDK
HV kasutaja

sõnum 28.08.2015 19:50:15 vasta tsitaadiga

Kuulge kutid.. Kas te reaalselt ikka loete asju ka?

Laizk kirjutas:
Mark0 kirjutas:

väga hästi läheb ju kokku:

5. Lepingu tähtaeg ja ülesütlemise tingimused
5.2 Leping lõpeb konkreetse Seadme osas automaatselt kui:
5.2.2 Klient esitab Elionile taotluse Toote kasutamise asukoha muutmiseks, kuid tehnilistel
põhjustel pole Toote kasutamine Kliendi poolt soovitud uues asukohas võimalik

või jääb siin miskit arusaamatuks icon_question.gif

Sealsamamas viiendas punktis on ka selline alampunkt:

tsitaat:

5.3
Lepingu automaatse lõppemise korral loetakse Leping konkreetse Seadme osas lõppenuks
koos sellest tulenevate Tingimustes sätestatud tagajärgedega Tingimuste punktis 5.2
nimetatud sündmuse toimumise hetkest ilma täiendavate teavituste
ta.

Ning selline punkt:

tsitaat:

5.6
Elionil on õigus nõuda Kliendilt Lepingus määratletud suuruses Lepingu ennetähtaegse lõpetamise hüvitist, kui Leping vastava Seadme osas lõpeb automaatselt või öeldakse üles enne Kasutustähtaja lõppemist kas Tingimuste punktides 5.2.1-5.2.4, 5.4.1, 5.4.2 või 5.5 toodud alusel.

Tompa kirjutas:
indrekp kirjutas:

Kas sa ise lugesid?

ready kirjutas:
Endal ka kogemus aastate tagant, et lepingu sõlmimisel oli jutt, et võimalik leping lõpetada ilma trahvita, kui Elion ei saa teenust uues kohas pakkuda. Läkski nii ja jalutasin esindusse seadmeid tagastama. Eedenis oli see. Vant istub lauataga, kuulab mu jutu ära ja teatab, et ei ole võimalik. Ja absoluutselt rohkem ei vaata minu poolegi. Küsin et mis siis saab? Tema ei midagi ja tegeleb oma asjadega edasi. Siis tõstsin juba häält, sest selline ignoreerimine on ikka ülim. Sellepeale tulid juba targemad inimesed kohale ja asi laabus nagu lepase reega. Aga see nägu on siiani meeles kes mind enam ei näinudki ja ei kavatsenudki minuga rohkem tegeleda. Loo moraal on, et ole järjepidev, sest teenindaja selline käitumine on isegi usutav ja nii mõnigi jalutab ära või maksab lontis kõrvadega ei millegi eest.

Aastate tagant? Praegused tingumused on kehtima hakanud 09.10.2013. Seda on keeruline nimetada "aastate tagant".

Mainiks veel juurde, et kuigi kõrvalvaatajana on kasutaja indrekp osad sõnavõtud võtnud tõesti pead vangutama, siis praegusel juhul ei rääkinud ta midagi valesti. Alates 09.10.2013 võttis Elion (nüüd Telekom) kasutusele uued Seadmete Kasutustingimused, ning alates sellest ajast pööratakse oluliselt rohkem tähelepanu kasutustähtajale. Enne seda aega oli tõesti võimalik, et kolides kohta, kus Elion ei levinud, seadmeleping tasuta lõpetada. Uute tingimustega aga võtad selgelt kohustuse tarbida teenust vähemalt 2 aastat, vastasel juhul järgneb Seadmete Ennetähtaegse Tagastamise tasu. Teenindaja ütlus oli siin ikka väga õige, sest klient võtab kohustuse, mida ta täita ei suuda (praegusel juhul oli põhjus kolimine).
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 4
tagasi üles
indrpo
HV Guru

sõnum 28.08.2015 20:01:51 vasta tsitaadiga

DamienDK kirjutas:
Mainiks veel juurde, et kuigi kõrvalvaatajana on kasutaja indrekp osad sõnavõtud võtnud tõesti pead vangutama, siis praegusel juhul ei rääkinud ta midagi valesti.

Ma tänan täiendamise eest icon_smile.gif
Samas loodan, et ainult minu osad postitused pole need mis pead vangutama panevad, teema on kirju ja mõnikord lausa pead valutama panev icon_wink.gif
tagasi üles
jeesus188
kodustatud
jeesus188

sõnum 28.08.2015 21:08:07 vasta tsitaadiga

jeesus188 kirjutas:
Lisaks ka küsimuse.

upitan küsimust

tagasi üles
bladerunner
HV Guru

Autoriseeritud ID-kaardiga Online
sõnum 28.08.2015 21:20:00 vasta tsitaadiga

jeesus188, no mõtle loogiliselt. Kui mõnel on juhuslikult 12(16)/1 ühendus ja 2 vaatajakohta, ega nendelt saa siis pilti eest ära võtta andmekanalit umbe ajades.
HD on ikka nendele kel selleks võimekus ja huvi.

DamienDK
HV kasutaja

sõnum 28.08.2015 21:27:52 vasta tsitaadiga

jeesus188, kahjuks ei oska veel öelda. Nii detailselt ei ole selle kohta infot isegi enamusele Telekomi töötajatest jagatud. Samas, arvestades senist praktikat, siis ilmselt jäävad mõlemad variandid alles (Amino kasutajad ju HD'd ei saa). Kuidas neid aga kuvama hakatakse, ei tea. Võimalik, et kõigle Motorola ja Arrise kasutajatele asendatakse senine ETV HD versiooni vastu. Või lisatakse just HD paketile juurde. Pailaps või jarman oskaksid võibolla täpsemalt öelda, kuid kuna nad ei ole sõna võtnud, siis ametlikku varianti ei olegi vist veel olemas.
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 4
tagasi üles
Tompa
HV kasutaja

sõnum 28.08.2015 21:40:17 vasta tsitaadiga

DamienDK kirjutas:
Kas sa ise lugesid?

Sorry pole juristi haridusega, et kõike punkte omavahel siduda, aga jah paistab et sul õigus. Punkt 5.6 tühistab ju 5.2.2 icon_smile.gif
Sorry Indrek sul vist oli isegi õigus. thumbs_up.gif aga seda ei juhtu tihti icon_wink.gif
tagasi üles
seeru
HV veteran

sõnum 29.08.2015 01:08:06 vasta tsitaadiga

Miks Elion üldse need muudatused on teinud?
Kas kliendid on hakanud nii meeletult kolima kohtadesse, kus Elioni teenust pole võimalik tarbida?
tagasi üles
indrpo
HV Guru

sõnum 29.08.2015 09:43:45 vasta tsitaadiga

jeesus188 kirjutas:
jeesus188 kirjutas:
Lisaks ka küsimuse.

upitan küsimust

Mõni leht tagasi sai seda just arutatud, et kes näeks SD kanaleid ja kes näeks HD kanaleid. Kõik olid päri, et ADSL kasutajad näevad by default SD kanaleid ja kiirema ühenduse (alates vdsl) omanikud by default HD kanaleid.
Tegelikult oli see muidugi lihtsalt arutelu aga tõenäoliselt on need esialgu topelt nimekirja alguses, lemmiklist lubab ilmselt ise omale sobiva listi kokku panna kuid ma usun, et see valikuvõimaluse arendus siiski kunagi ära tehakse kus on konkreetne valik sd või hd kanalid.

seeru kirjutas:
Miks Elion üldse need muudatused on teinud?
Kas kliendid on hakanud nii meeletult kolima kohtadesse, kus Elioni teenust pole võimalik tarbida?

Ei see muutus pole mingi hiljutine tegevus, asi rohkem põhimõttes, soodsalt saadud seadmed peavad ennast ära tasuma ja kui iga klient võib sõlmitud lepingut oma tahtsi ikkagi murda, pole lepingul mõtet. Üür ongi selleks loodud, et ajutiselt teenust tarbida või siis lisabokse üürida ning sellega ei kaasne mingit kohustust.
tagasi üles
armjan
Kreisi kasutaja

sõnum 29.08.2015 12:17:13 vasta tsitaadiga

jeesus188 kirjutas:
jeesus188 kirjutas:
Lisaks ka küsimuse.

upitan küsimust

Püüame teha kõik selleks, et oleks kohe 1 variant vastaval boksile. Lähiajal on tulemas ka lahendus, mis eemaldab dublikaadid. Kui box ja ühendus võimaldavad, jääb kasutajale valik, millist varianti kanalist ta listis näha soovib.

Sellest siis, kui lahendus valmis.
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
jeesus188
kodustatud
jeesus188

sõnum 29.08.2015 12:18:20 vasta tsitaadiga

armjan kirjutas:
jeesus188 kirjutas:
jeesus188 kirjutas:
Lisaks ka küsimuse.

upitan küsimust

Püüame teha kõik selleks, et oleks kohe 1 variant vastaval boksile. Lähiajal on tulemas ka lahendus, mis eemaldab dublikaadid. Kui box ja ühendus võimaldavad, jääb kasutajale valik, millist varianti kanalist ta listis näha soovib.

Sellest siis, kui lahendus valmis.

väga hea thumbs_up.gif

tagasi üles
jägaja
HV Guru
jägaja

sõnum 29.08.2015 12:31:13 vasta tsitaadiga

armjan, tänud info eest.
raxz
HV Guru

sõnum 29.08.2015 15:06:39 vasta tsitaadiga

Hv läks katki selle teema peale... 99% saaks veel aru, aga seal on kokku 98%. icon_biggrin.gif
Ma saan aru, kust see error matemaatiliselt tuleb, aga ikkagi võiks 100% kokku olla. icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 46 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 45
tagasi üles
jeesus188
kodustatud
jeesus188

sõnum 29.08.2015 15:08:28 vasta tsitaadiga

seda ma näen esimest korda icon_lol.gif
järelikult numbrid nii head, et ümardavad täpselt kõik yhele poole (see teooria)

tagasi üles
raxz
HV Guru

sõnum 29.08.2015 15:12:34 vasta tsitaadiga

HV ümardab mööda.
40,76 -> 41
51,65 -> 52
7,58 ->8
Kokku 101% icon_biggrin.gif
Väiksema peaks lihtsalt allapoole ümardama, kui üle 100% tahab minna.
Kommentaarid: 46 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 45
tagasi üles
-parun-
Kreisi kasutaja

sõnum 29.08.2015 15:30:38 vasta tsitaadiga

Seal on võetud lihtsalt täisosa. Iseenesest tundub see õigem kui ülespoole ümardamine. Nagu aja näitamisel - järgmine number ei tule enne ette kui see on täielikult loetud.
tagasi üles
linni
HV kasutaja

sõnum 29.08.2015 22:55:57 vasta tsitaadiga

-parun- kirjutas:
Tompa kirjutas:

Kui tahad vaadata 4K pilti 65 tolliselt ekraanilt täisraha eest, siis peaksid istuma telekast 1,2m kaugusel, HD puhul oleks selleks kauguseks 2,5m. icon_smile.gif

Vähemalt History HD on sellise kvaliteediga, et alla 4 meetri ei kannatagi vaadata 65 tolliselt.

survepuks
HV vaatleja

sõnum 29.08.2015 23:30:11 vasta tsitaadiga

tsitaat:

HV läks katki selle teema peale... 99% saaks veel aru, aga seal on kokku 98%.

Ma saan aru, kust see error matemaatiliselt tuleb, aga ikkagi võiks 100% kokku olla.

Timmisin vähe paremaks
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
salatoimik
HV Guru
salatoimik

sõnum 29.08.2015 23:43:03 vasta tsitaadiga

linni kirjutas:
-parun- kirjutas:
Tompa kirjutas:

Vähemalt History HD on sellise kvaliteediga, et alla 4 meetri ei kannatagi vaadata 65 tolliselt.
See on see Elioni kärbitud HD. Tead küll, masuaeg jne.
JazZ
HV kasutaja

sõnum 31.08.2015 17:38:06 vasta tsitaadiga

Ma sain HDMI-CEC'i välja lõpuks. Tuleb välja et tulemüür segas selle välja lülitamist. Ehk siis kui keegi otsinguga sama probleemiga siia satub, siis ruuteris tulemüüri välja lülitamine aitab HDMI-CEC seadet muuta icon_smile.gif
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Telia TV mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 682, 683, 684 ... 1184, 1185, 1186  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.