Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
jägaja
HV Guru

|
17.08.2015 17:39:14
|
|
|
indrekp, endal on justnimelt esimestel turulejõudmise päevadel see Inteno koju toodud.
Probleemid hakkasid aga kõigil umbes detsembris 2014.
Kas ruuterisse oli progetud aegsütik, et täpsel ajahetkel algasid kasutajatel ruuteriga probleemid???
_________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine." |
|
Kommentaarid: 142 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
0 :: |
127 |
|
tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
17.08.2015 17:54:21
|
|
|
indrekp, seda juttu oleme kuulnud algusest peale, järsku lisad midagi uut repertuaari? Inimesed kurdavad järjepidevalt aga ikka nagu probleemi poleks. Kõlab juba nagu kingapoe jutt, kus väidetakse, et kummikuid ei peagi saama vihmase ilmaga kanda ja see ikka kliendi probleem, et läbi lasevad ja lagunevad. Valdkond on küll teiene aga mõte jääb samaks ...
   |
2 :: |
5 :: |
160 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
17.08.2015 17:57:10
|
|
|
jägaja, ilmselt tõmbasin siis oma ruuteritel sütikud õigel ajal välja
Just eelnevalt kirjeldasin kolme juhtumit mis konkreetselt minul klientidega aasta jooksul ette tulnud. 1 nö "pliidiplaadi" kuumuses switchi peal streikiv ruuter ning kaks-kolm garantiikorras vahetatud ruuterit mis lahendasid probleemi.
Ülejäänud rikked on seotud äikesega ning need teised ise paigaldatud a'la 1000 ruuterit pole mulle rikkesse tulnud st. teadaolevalt töötavad.
Saan vaid enda tegevusi kirjeldada kuid protsentuaalselt peaks kogu telekomi peale protsent sarnane olema, sõltub mis teooriat me siin teemas õigeks peame, kas kuumus või mingi kehv partii seadmeid.
Ühesõnaga kui keegi oleks eestis müünud 30000 Cisco ruuterit, oleks müüt sarnane, suur Cisco probleem. (mis mõnes mõttes on Starmani teemas ka müüdiks kenasti saanud)
Sama seis on siin teemas Intenoga juhtunud, suures mahus paigaldatud seadmeid milles osa on täiesti kindlalt praaki ning mis kuulub garantiikorras vahetamisele.
Tõsi ei ole kuulnud nende üksikute kasutajate tagasisidest kas on tulnud ka kunagi alternatiivruuteritega garantiis käia kuid usun, et seda on juhtunud, protsentuaalselt on neid aga turul nii vähe kasutuses, et see ei muutu kunagi massiliseks hüsteeriaks.
Probleemi pole, pole nagu ka keegi ütelnud.
Pigem probleem on, siis jätkuvalt soovitan lahendust otsida, mitte sellest ainult rääkida.
|
|
Kommentaarid: 260 loe/lisa |
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
17.08.2015 18:20:18
|
|
|
Ju mul on siis jätkuvalt vedanud, et nö uuema partii Inteno (Non-PSTN) pole mulle kordagi probleeme tekitanud. Wi-Fi pole kordagi zombistunud ja uptime on kuudes. Hetkel küll 3 nädalat, kuna puhastasin kodu ja pidin ajutiselt vooluvõrgust eemaldama kolm nädalat tagasi.
Algselt ei saanud ka eriti koormust. Viimased kolm nädalat olen hammerdanud niipalju kui torust tuleb jooksutades torrentiklienti. Püsivara on RC7 aga RC1 toimis kah normaalselt.
EDIT: Jahutus pole vb kõige parem. Istub monitori taga ja seda kohta kütavad monitor (CCFL taustvalgustus vs LED), Säästulamp mis asub samuti monitori taga ( Bias Lighting ) ja arvutikast ise mille kuumus tuleb laua alt ülesse kus ruuter on.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
seeru
HV veteran
|
18.08.2015 14:20:13
|
|
|
Kas ise võib nüüd WiFi võrku lisada ilma jamata?
Viimati ku proovisin, pani ruuter nii pange, et ainult reset aitas? See oli enne viimast tarkvara.
|
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
18.08.2015 15:58:17
|
|
|
seeru kirjutas: |
Viimati ku proovisin, pani ruuter nii pange, et ainult reset aitas? See oli enne viimast tarkvara. |
Lisada peaks ikka saama, guest võrku ei tohi ära kustutada, disabled olekus võib olla.
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
304nt
HV vaatleja
|
20.08.2015 14:15:11
|
|
|
Neile info, kellel ruuter kipub suht tihti tegema ise restarte ja lambist ning väidetavalt on jahutuse poolega kõik korras.
Mul juhtub selline asi voolukõikumise tagajärjel - kellelgi majas või tarbimispiirkonnas vahel lükatakse mingi suur vooluõgard tööle.
Peale sellist restarti tuleb teha toite täielik katkestus. Kui seda mitte teha, siis lähema 24h jooksul jõuab ruuter end veel restartida kas üleni või ainult osade teenustega ning see jama jääb kestma.
See ruuter on toitepinge kõikumistele tundlikum kui temperatuuri kõikumisele
|
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
20.08.2015 15:31:58
|
|
|
304nt, vana jutt ja samuti töestatud, et pole asi selles.
Kellelgi võib ju ka vigane ruuter olla, et pinge töttu anomaalitseb.
_________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine." |
|
   |
127 |
|
tagasi üles |
|
 |
-parun-
Kreisi kasutaja
|
20.08.2015 20:53:09
|
|
|
Minu jaoks on diagnoos selge - INTENO. Rohkem ei viitsi enam pead vaevata. Kui väga häirima hakkab, vahetan teistsuguse ruuteri vastu välja. Senini olen need keskmiselt korra kuus tekkinud jamad välja kannatanud
_________________ There are 10 types of people, those who understand binary and those who don't. |
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
tomb
HV kasutaja

|
26.08.2015 14:47:35
|
|
|
Nomavõi.. sai Thompsoni asemele ka Inteno ostetud, et saada kiiremat koduvõrkku nautida.
Esmamulje on see, et kõlbab see ruuter ahjukütmiseks. Kui ma varem olin arvamusel, et see Thompson on paras käkk siis Inteno tegi mulle selgeks, et Thompson on üks parimaid ja töökindlamaid asju Elioni maailmas.
Põhimõtteliselt on kujunenud õhtuti välja ajaveetmise muster, et natukenegi internetti saada. Juhe sisse->confimine->internet puudub->restart->internet puudub->reset->internet puudub->reset- (veel loetud arv kordi sama lõbu) ->confimine->reset->reset->reset->internet puudub->Thompsoni tagasi ühendamine. Ja seda ei jõua ühe õhtuga nüüd väga palju tehagi sest see masin paneb ennast ju vähemalt 5 minutit käima.
Confimise all pean silmas parooli vahetamist, wifi seadistamist ja portide suunamist. Sinnamaani pole veel jõudnud mõeldagi, et saaks Synology purgile väljast ligi.
Põhimõtteliselt kas kohe või mõne aja pärast endale sobival hetkel Inteno enam internetti edasi ei jaga. Ruuterini tuleb kõik kenasti sisse, seda kinnitab ka Elioni tugi - ruuterisse endasse enamasti pääseb.
Mõtlesin veel, et äkki läks mul lihtsalt ühe isendiga õnneks ja sattusin veidriku otsa aga ei, vahetasin uue vastu ja see paneb sama koha pealt samamoodi edasi..
iopsys Version: DG301-W7P2U_ELION2.4.12RC7-150302_1654
|
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
seeru
HV veteran
|
26.08.2015 14:53:28
|
|
|
indrekp kirjutas: |
seeru kirjutas: |
Viimati ku proovisin, pani ruuter nii pange, et ainult reset aitas? See oli enne viimast tarkvara. |
Lisada peaks ikka saama, guest võrku ei tohi ära kustutada, disabled olekus võib olla. |
Lisada saab, aga miks ise lisatud wifi võrku encryptioni alla panna ei saa?
|
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
26.08.2015 14:55:28
|
|
|
tomb, mis seadmed sisevõrgus on? Mul on olnud kord TG789'ga juhus, kus sisevõrgus igivana 10M hub aeg-ajalt tekitas olukorra, kus kogu ühendus kukkus maha, "aitas" ruuteri restart.
|
|
Kommentaarid: 181 loe/lisa |
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
tomb
HV kasutaja

|
26.08.2015 15:09:04
|
|
|
Mark0 kirjutas: |
tomb, mis seadmed sisevõrgus on? Mul on olnud kord TG789'ga juhus, kus sisevõrgus igivana 10M hub aeg-ajalt tekitas olukorra, kus kogu ühendus kukkus maha, "aitas" ruuteri restart. |
HUB'i ei ole. Alustasin puhta lehega - kaabel ruuterisse ja sealt edasi DigiTV'sse ja arvutisse. Kui saaks needki toimima
Täpsustan veel, et korralik 50/50 ühendus ja kõik kaablid kontrollitud ja igaksjuhuks vahetatud. Thompsoniga töötab kõik perfektselt.
|
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
26.08.2015 18:34:13
|
|
|
tomb kirjutas: |
Nomavõi.. sai Thompsoni asemele ka Inteno ostetud, et saada kiiremat koduvõrkku nautida.
Esmamulje on see, et kõlbab see ruuter ahjukütmiseks. Kui ma varem olin arvamusel, et see Thompson on paras käkk siis Inteno tegi mulle selgeks, et Thompson on üks parimaid ja töökindlamaid asju Elioni maailmas.
Põhimõtteliselt on kujunenud õhtuti välja ajaveetmise muster, et natukenegi internetti saada. Juhe sisse->confimine->internet puudub->restart->internet puudub->reset->internet puudub->reset- (veel loetud arv kordi sama lõbu) ->confimine->reset->reset->reset->internet puudub->Thompsoni tagasi ühendamine. Ja seda ei jõua ühe õhtuga nüüd väga palju tehagi sest see masin paneb ennast ju vähemalt 5 minutit käima.
Confimise all pean silmas parooli vahetamist, wifi seadistamist ja portide suunamist. Sinnamaani pole veel jõudnud mõeldagi, et saaks Synology purgile väljast ligi.
Põhimõtteliselt kas kohe või mõne aja pärast endale sobival hetkel Inteno enam internetti edasi ei jaga. Ruuterini tuleb kõik kenasti sisse, seda kinnitab ka Elioni tugi - ruuterisse endasse enamasti pääseb.
Mõtlesin veel, et äkki läks mul lihtsalt ühe isendiga õnneks ja sattusin veidriku otsa aga ei, vahetasin uue vastu ja see paneb sama koha pealt samamoodi edasi..
iopsys Version: DG301-W7P2U_ELION2.4.12RC7-150302_1654 |
Mainiks ette ära, et kui Inteno sinu kirjeldatud viisil töötaks, võiks Telekom poe kinni panna. Õnneks see lugu nii must ei ole.
Kui kohe kuidagi probleemile jälile ei saa, alusta veelkord nullist ja säilita rahu (nii on kirjas ka paadimehe kiirjuhendis)
ühenda ruuter liiniga, ühenda vooluvõrku, oota kuni seade käivitub (täpselt 3minutit), tee seadmele taaskord reset, tikk pessa ja ootamist kuni tuled vilkuma hakkavad, tikk välja ja oota kuni seade uuesti üles laeb (3min) siis oota kuni kaugeadistus lisab vajadusel voipi ja taastab vajadusel wifi võrgu sätted (veel 3min)
Siis alusta vaikselt "pangestamisega", ühenda digiboks ja pane tööle. Siis ühenda lauaarvuti või sülearvuti kaabli või wifiga (wifi nime ja parooli võid vajadusel muuta, muud ära torgi), vaata kas kõik toimib ja ei esine anomaaliaid. Siis ühenda oma Synology server ja soovitavalt teosta ainult vajalikud pordisuunamised. Umbes täpselt nii nagu vaja:
Soovitavalt ära mingeid võõraid sätteid torgi ja kõik peaks toimima. Sellisel kujul tiksub mul juba mitmes aasta inteno koduvõrk, kuigi teistel võib ikka probleeme esineda.
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
tomb
HV kasutaja

|
26.08.2015 20:29:53
|
|
|
indrekp,
Tänud head soovituste eest ja kaasa mõtlemast.
Võtsin täna varakult selle teekonna ette ning rahu säilitamine oli tõesti võtmesõnaks. Kohati pidi ootama 20-30min, et ta vaikselt omaette saaks toimetada.
Hetkel sülitan kolm korda üle õla ning olen uue ruuteriga internetis - tundub ulme. Isegi Synology kast tunnistas suunamised edukaks
_________________ -- |
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
26.08.2015 23:18:06
|
|
|
Müstiline junn se inteno. Õhtul koju tulles olid osad seadmed maas. Muidugi oli ruuter sisse logides 9 tunni eest restardi teinud.
Nüüd pool tundi tagasi tegi keset telerivaatamist jälle restardi.
|
   |
127 |
|
tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
26.08.2015 23:25:21
|
|
|
Connected: 96d 3h 20m 34s
mais vist oli mingi katkestus nende poolne
_________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
UrmasP
HV vaatleja
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
ksuuk
Kreisi kasutaja
|
29.08.2015 12:42:34
|
|
|
Inteno kasutusel vaid Interneti gateway -na (ei mingit digitv, ega telefoni, wlan disabled), wifi -t ja lan -i jagab eraldi karp. Hetkel on omalaadne olukord, et Inteno -sse endasse ligi ei saa, see isegi ei pingu aga internet töötab aga ping neti.ee alla 155ms ei lange kunagi. Peale restart -i paar korda pingub, GUI -l tuleb ette mustal taustal kiri "LuCI - Lua Configuration Interface" ja siis on jälle kõik läinud. Karbil põleb ka DECT tuli, kuigi sellist teenust ma ei kasuta.
Tegin ka reset -i, ei aidanud.
Saatsin Elion -le kaebuse ja soovi saada uus seade.
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
29.08.2015 13:54:41
|
|
|
ksuuk kirjutas: |
Inteno kasutusel vaid Interneti gateway -na (ei mingit digitv, ega telefoni, wlan disabled), wifi -t ja lan -i jagab eraldi karp. Hetkel on omalaadne olukord, et Inteno -sse endasse ligi ei saa, see isegi ei pingu aga internet töötab aga ping neti.ee alla 155ms ei lange kunagi. Peale restart -i paar korda pingub, GUI -l tuleb ette mustal taustal kiri "LuCI - Lua Configuration Interface" ja siis on jälle kõik läinud. Karbil põleb ka DECT tuli, kuigi sellist teenust ma ei kasuta.
Tegin ka reset -i, ei aidanud.
Saatsin Elion -le kaebuse ja soovi saada uus seade. |
Mille kohta sa kaebuse tegid, tahad uut seda eraldi karpruuterit mis sul kõik pekki keerab?
Mõlemal seadmel sama aadress 192.168.1.1?
Alusta sellest, et viska oma "karp" vahelt ära, vaata kas Elioni pakutud teenus on korras koos Intenoga.
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
ksuuk
Kreisi kasutaja
|
29.08.2015 18:09:27
|
|
|
indrekp kirjutas: |
Mille kohta sa kaebuse tegid, tahad uut seda eraldi karpruuterit mis sul kõik pekki keerab?
Mõlemal seadmel sama aadress 192.168.1.1?
Alusta sellest, et viska oma "karp" vahelt ära, vaata kas Elioni pakutud teenus on korras koos Intenoga. |
Mis see wifipurk, mis pealegi teist subnet -i jagab, siia puutub, kui Inteno GUI ei ole ligipääsetav tema enda lan pordi pealt?
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
29.08.2015 18:13:52
|
|
|
ksuuk, kas arvuti, kust üritad Inteno liidest avada on otse Inteno küljes?
Kui ei, siis kas Inteno on ühendatud su enda ruuteri WAN pesasse?
Kas su enda ruuteril on sama IP'de vahemik kasutusel LAN jaoks, mis Intenol?
Ei tasu pahane olla, kui alarmi tõstva kirjelduse (jah, sinu kirjeldus on alarmi tõstev) peale küsimusi küsitakse.
|
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
-parun-
Kreisi kasutaja
|
30.08.2015 09:49:18
|
|
|
-parun- kirjutas: |
Ilmselt saab ka mul mingil hetkel mõõt täis ja vahetan selle Inteno välja. Ainuke asi, mis mind veel tagasi hoiab, on Intenos olev voip tugi. Ei tahaks veel mingit mingit voip adapterit või ülikallist voip telefoni osta... |
VoIPi tegev ATA adapter (Cisco SPA112 näieks) maksab mõnikümmend eurot mälu järgi, hetkel küll ei leia Elioni e-poest seda enam, ajaloost näeb sellist pilti:
link
Pole muidugi jah nii mugav kui eraldi veel üks elektroonikajunn majapidamises on. Või siis teisalt - äkki on riskid hajutatud? Eks natuke maailmavaate küsimus ole. Mul endal on üks ATA kasutuses, hetkel on uptime 22 päeva (tegin võrku ümber siis). |
Parim, mida tahta oskaks, oleks mingi soodne IP-DECT lahendus. Tugijaama saaks jätta kohe ruuteri juurde. Kahjuks niisuguseid asju meil keegi väga avalikult ei paku. Need VoIP-POTS karbid on nagu eilne päev. Elion ei ole ka kõneside lahenduste pakkumisel eriti pingutanud.
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
30.08.2015 09:57:43
|
|
|
Korralik IP DECT maksab piisavalt kallist raha ning väga keegi pole ka huvi tundnud siin kasvõi. Sa oled mu arvates esimene .
|
|
Kommentaarid: 181 loe/lisa |
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
30.08.2015 10:17:33
|
|
|
Sa oled mu arvates esimene . |
Ilmselt seetõttu, et enamus inimesi omab küll sunniviisiliselt kaela määritud lauatelefoni teenust, aga reaalselt seda ei kasuta...
_________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen! |
|
Kommentaarid: 228 loe/lisa |
   |
194 |
|
tagasi üles |
|