praegune kellaaeg 20.06.2025 01:46:23
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
poroloon
HV kasutaja

|
13.08.2015 17:39:10
ASIO4ALL jamab Cubase pro 8-ga, heli pole, vigu pole |
|
|
Panin uuesti Windows 7 tagasi (tegin jubeda vea, et proovisin Win 10 oma põhiarvutis ja kustutasin tagasimineku kausta ära) ja enam ei saa muusikat teha.
Enne oli mul täpselt sama tarkvaraga nii, et kui muusikaprogramm häält tegi, siis samal ajal sain ka teisi programme/aknaid/netti piiluda ja midagi ei juhtunud. Kasutasin oma vanu mp3-sid, et nende pealt musa ümber teha uuemas stiilis, samal ajal Winamp ja Cubase mõlemad mängisid. Enam ei saa. Nüüd on nii, et kui Cubase on ees, siis mujalt heli ei tule. Eemaldasin linnukese "Allow applications take exclusive control" blabla.. eest Windowsi helikaardi väljundi seadetes. Ei midagi. Ja siis, kui Cubase sees valin "Release driver in background" vms., siis hakkab küll mp3-pleier mängima, kuid musaprogrammi uuesti tagasi minnes on VAIKUS. Mitte miski enam ei tee häält, kuid indikaatorid hüppavad, nagu peaks heli olema. Vaatan ühendusi, kõik on korras, mitte midagi pole "not connected" ega vigu ei ole, ka ASIO4ALL paneelis on kõik justkui töökorras.
Enne heli tagasi ei tule, kui Cubase uuesti käivitada. Kordub sama pask.
Lisaks puudub väljundivalikutest "asio directx full duplex driver", mis vanasti toimis, kui kõik muu näkku n***is.
|
|
tagasi üles |
|
 |
ccplazza
HV kasutaja

|
14.08.2015 13:45:51
|
|
|
See Asio4All töötabki tegelikult niimoodi. Kui sätid Cubases oma helikaardi kuskile väljundisse Asio4All abil, siis saadki seda väljundit ainult seal programmis kasutada (antud hetkel kasutad helikaardi out väljundit Cubases). Asio4All eesmärgiks on eelkõige viivitusaeg minimaalseks viia, mis nõuab ka kogu helikaardi kasutamist nii, et teised Asio4All tööd segada ei saaks. Ehk kõik töötab nii nagu tegelikult peab sul.
Kuidas sul täpsemalt see Cubase üles seatud on üldse? Miks kasutad Asio4All'i, mis väljundid/sisendid, kust muusika jne?
|
|
Kommentaarid: 59 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
55 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
14.08.2015 21:54:07
|
|
|
Kui sul korralikku helikaarti ei ole, siis on muusika tegemine tõesti üks nutune asi. Olen ise ka asio4all'i proovinud ja leidnud, et see on hambaravi tagumiku kaudu.
soovitaks rada7 foorumit tuhnida. näiteks see: http://www.rada7.ee/teema/83423
|
|
tagasi üles |
|
 |
poroloon
HV kasutaja

|
15.08.2015 13:00:14
|
|
|
Helikaart on Asus Xonar Essence STX, mitte mingi onboard junk.
Asio4All viskasin minema. Mul pole oluline võimalikult lühike viivitus (ms), vaid vaba heli igal hetkel, mitte nii, et ainult üks programm saab korraga heli tekitada. Väliseid seadmeid/instrumente ei kasuta.
Ma suutsin lõpuks selle Generic Low Latency driveriga vajaliku saavutada. Ma isegi ei tea, kuidas. Tegin arvutile ka mitu resa ja ka Cubase resasin mitu korda.
|
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
15.08.2015 14:40:44
|
|
|
Ja sul läks sellega asio4all'i vaja? Järelikult on junk
tsitaat: |
Mul pole oluline võimalikult lühike viivitus (ms), vaid vaba heli igal hetkel, mitte nii, et ainult üks programm saab korraga heli tekitada.
|
See on minu teada vaid ainult pingviinidel, unixitel ja mäkkidel võimalik. Vihje: http://jackaudio.org/ See on maailma parim asi, mida ma kasutanud olen. Järgmine tase oleks riisvaraline mikser ja riistvaralised efektid.
Paremad helikaartide mikserid peaks siiski mitut software returni võimaldama. Enda M-Audio kaardi mikseris on neli stereosisendit tarkvara jaoks. Windowsi mikser näeb muidugi aint ühte stereo sisendit / väljundit aga nende hulgas peaks olema võimalik valida mitme kanalist väljundit. (tüssatakse windowsi mikser ära).
On sul võimalik selliseid mitme kanali väljundeid valida?
Proovisin, saan edukalt korraldada olukorra, kus ühe programmi heli tuleb ühest kõllist ja teise programmi heli teisest kõllist.
|
|
tagasi üles |
|
 |
poroloon
HV kasutaja

|
15.08.2015 15:53:42
|
|
|
Helikaardil endal on ka mingi ASIO driver, mis on ülikiire, aga see kostis kuidagi "otse" väljundisse, et mu oma seadistatud EQ ja helitugevus (Windowsis) ei mõjunud üldse.
Mitme kanali väljundeid ei ole, vaid tavaline ja digi. Mul endal pole kunagi vajadust olnud mitme kanali jaoks.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
15.08.2015 18:45:25
|
|
|
ASIO eesmärgiks ongi signaal moonutusteta otse helikaarti saata, ilma igasuguste Windowsi ja directx-i vahele sekkumisteta. Et signaali töötlemine toimuks ainult selle tarkvara sees, mida sa kasutad ja edasi juba otse helikaardis. Et Windows oma karvast käppa sinna vahele ei topiks.
Kui sa aga tahad heli justnimelt moonutada Windowsi mikseris ja ekvalaiseris enne helikaarti saatmist, siis ei ole ASIO-l nagu mõtet.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus.
viimati muutis Dogbert 15.08.2015 18:52:46, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
15.08.2015 18:58:31
|
|
|
See tähendab ka seda, et helikaardil peab leiduma oma mikser ja ühendused efektide vahel käivad selle kaudu. On sul paigaldatud see?
Ise ka windowsi mikserit rohkem ei kisu, kui lülitan vaid mitme kanali siendid-väljundid tööle. Muidu tarkvara ei näe rohkem väljundeid kui ühte stereokanalit.
Edasine sättimine on vaid helikaardi enda mikseri või DAW'i mikseriga.
Ma tuhnisin ja leidsin sinu kaardi juhendi. Selle järgi jääb mulje, et tal on vaid ainult üks software return (wave) mis tähendab, et saadki kasutada vaid ühte programmi korraga. Samuti paistab ära see, et asus pole osanud draiverit teha. See on vaid mängurudele mõeldud kaart. Isegi see ülalviidatud line6 ei sobi sulle.
Vaata endale mõni Focurite Saffire helikaart. See pakub sulle just sellise mikseri nagu vajad. Tarkvara jaoks on sisendeid kenake hulk.
Dogbert kirjutas: |
ASIO eesmärgiks ongi signaal moonutusteta otse helikaarti saata, ilma igasuguste Windowsi ja directx-i vahele sekkumisteta. Kui sa aga tahad heli justnimelt moonutada Windowsi mikseris ja ekvalaiseris enne väljundisse saatmist, siis ei ole ASIO-l nagu mõtet. |
see sõltub kõik helikaardi enda mikseri ja rakenduste võimekusest. windowsi mikser enam ei puutu siia.
mul on helikaardil füüsiline nupp helivaljuse jaoks, see on muidugi digitaalne ja kuttides liigub helikaardi mikseri main slider kaasa.
teema autoril peaks olema samamoodi, kella juures täiendav mikseri ikoon. kust helikaardi mikser avaneb.
|
|
tagasi üles |
|
 |
ccplazza
HV kasutaja

|
15.08.2015 19:08:13
|
|
|
poroloon kirjutas: |
Helikaart on Asus Xonar Essence STX, mitte mingi onboard junk.
Asio4All viskasin minema. Mul pole oluline võimalikult lühike viivitus (ms), vaid vaba heli igal hetkel, mitte nii, et ainult üks programm saab korraga heli tekitada. Väliseid seadmeid/instrumente ei kasuta.
Ma suutsin lõpuks selle Generic Low Latency driveriga vajaliku saavutada. Ma isegi ei tea, kuidas. Tegin arvutile ka mitu resa ja ka Cubase resasin mitu korda. |
Aga kui lühike viivitus pole oluline, siis miks üldse jamada mingite driveritega? Pane Cubase lihtsalt kohe helikaarti kasutama, mitte ära topi ASIOsid või Low latency driverit sinna vahele. Kui niisama helikaarti kasutada, siis ei tohiks olla probleemi sellega, et kuskil mujalt samal ajal heli ei tule.
|
|
Kommentaarid: 59 loe/lisa |
   |
55 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
15.08.2015 19:13:39
|
|
|
cubase töötabki kõige paremini üle asio.
|
|
tagasi üles |
|
 |
poroloon
HV kasutaja

|
16.08.2015 10:38:38
|
|
|
olavsu1 kirjutas: |
Vaata endale mõni Focusrite Saffire helikaart. See pakub sulle just sellise mikseri nagu vajad. Tarkvara jaoks on sisendeid kenake hulk. |
Kas see helikaart on väline (hea variant) ja saab ka näiteks macbook pro taha ühendada? Ma ei jaga sellest riistvarast eriti, siiani ainult n-ö "mänguri-kaartidega" tegemist teinud, kuigi olen Cubase kasutaja juba ligi 10 aastat.
|
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
16.08.2015 11:15:59
|
|
|
Kas see helikaart on väline (hea variant) ja saab ka näiteks macbook pro taha ühendada?
|
Jep, see on väline kaart ja peamiselt mäki küljes seda peetaksegi. Saffire'd nagu nimi ütleb on firewire 400 liidesega. Need ühenduvad firewire porti või vastava üleminekuga thunderbolt pessa.
Windows masina küljes pruukimiseks vajab Texas Instruments chipsetiga firewire kaarti. Mäkkidel, millel firewire auk olemas, on see auk reeglina TI chipsetiga olnud.
|
|
tagasi üles |
|
 |
GerthK
HV vaatleja
|
18.08.2015 12:59:22
|
|
|
Cubase kohta ei tea, aga FL Studiol on nupp mis vabastab helikaardi teiste programmide jaoks, mitut asja korraga kuulata ei saa, aga kordamööda küll . Teine variant on muidugi see, et seadete alt lülitad asio välja, niikauaks kui muid asju kuulad, ning kui edasi cubases jaurama hakkad siis lülitad sisse tagasi. Helikaartide kohta oskan öelda et Focusrite on kindel valik, endal Scarlett ja nii vähese raha eest teist nii head kaarti ei saa
|
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
18.08.2015 16:42:16
|
|
|
Teine variant on muidugi see, et seadete alt lülitad asio välja, niikauaks kui muid asju kuulad, ning kui edasi cubases jaurama hakkad siis lülitad sisse tagasi.
|
paha soovitus. mul lõpeb see vajadusega helikaart ja masin taaskäivitada.
GerthK, sul on selline scarlett millel ei ole Routing Software nimelist võimekust?
http://us.focusrite.com/audio-interface-comparison-chart
Teema algataja vajab karpi millel on Routing software olemas. pisikestel scarlett'idel seda ei näi olevat.
Vaata igaks juhuks helikaardi mikserisse. kas võimaldab seal sisendiks valida mõnd teist rakendust. Osadel Saffire pro miksereid kujutavatel piltidel, mis ma leian on näha võimalus, et saab valida DAWx sisendeid.
Need jätavad mulje et DAW1 saab olla üks rakendus DAW2 saab olla teine rakendus, jne. On see nii või mitte?
|
|
tagasi üles |
|
 |
GerthK
HV vaatleja
|
18.08.2015 17:50:33
|
|
|
olavsu1 kirjutas: |
Teine variant on muidugi see, et seadete alt lülitad asio välja, niikauaks kui muid asju kuulad, ning kui edasi cubases jaurama hakkad siis lülitad sisse tagasi.
|
paha soovitus. mul lõpeb see vajadusega helikaart ja masin taaskäivitada.
GerthK, sul on selline scarlett millel ei ole Routing Software nimelist võimekust?
http://us.focusrite.com/audio-interface-comparison-chart
Teema algataja vajab karpi millel on Routing software olemas. pisikestel scarlett'idel seda ei näi olevat.
Vaata igaks juhuks helikaardi mikserisse. kas võimaldab seal sisendiks valida mõnd teist rakendust. Osadel Saffire pro miksereid kujutavatel piltidel, mis ma leian on näha võimalus, et saab valida DAWx sisendeid.
Need jätavad mulje et DAW1 saab olla üks rakendus DAW2 saab olla teine rakendus, jne. On see nii või mitte? |
Uuesti ASIO-t sisse lülitades pead kõik teised asjad sulgema, mis võivad helikaarti kasutada (nt facebooki chat kasvõi), muidu jah heli enam ei tule.
Mul scarlett 2i2, suht basic värk, aga kvaliteet hea. Praegu katsetasin Focusrite ASIO driveritega, ning lasi mul korraga kuulata media playerist muusikat ja samal ajal DAW-is tegutseda.
|
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
18.08.2015 18:49:57
|
|
|
ma ei tea kuidas usb kaartidega on aga firewire kaardiga on risk, et katkeb ühendus kaardi ja arvuti vahel. Selle probleemi lahendab kogu kupatuse restart.
|
|
tagasi üles |
|
 |
eternity
HV kasutaja
|
20.08.2015 09:38:20
|
|
|
No kui kaart on natively asio võimeline siis endal toimib nt. Winis lihtsalt see, et windowsi default audio device'iks sätid kas masina enda integreeritud kaardi ja DAW'i söödad siis helika enda asio (see eeldab muidugi, et sellisel juhul on sul int. helikas kuidagi helikasse route'itud e. kas analoogina v üle S/PDIF'i).
Muidugi enamus normaalsetel helikatel on tõesti võimalik seda seest juba route'ida ja miksida signaale ilma midagi pmst muutmata.
|
|
Kommentaarid: 34 loe/lisa |
   |
1 :: |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|