praegune kellaaeg 17.06.2025 21:34:52
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
axec
HV vaatleja

|
23.03.2004 13:56:09
Haige Probleem Kõvakettaga |
|
|
Oli kunagi nii, et mu kompuuter töötas laitmatult,kuid siis järsku juhtus midagi ja ma olin sunnitud oma os'i uuesti installima...
Asusin installima winXp pro-d täpsemalt ja siis järsku tuleb error et mingit teatud faili ei saa kopeerida...
Mõtlesin et plaadi viga ja hankisin endale uue plaadi, millega oli täpselt sama jama...
Siis mõtlesin et ehk on cd-romi viga ja ostsin uue, aga tuleb välja et polnudki cd-romi viga sest installimisel oli jälle sama jama.
Nüüd ma mõtlen et äkki on kõvaketas jäädavalt kahjustatud mingil põhjusel (olen mitu korda formattinud aga ikka sama värk).
Hetkel sain kuidagi win98 peale aga pidevalt loobib erroreid ja kui ma netist midagi tõmban siis vahest ütleb et see fail on kahjustatud, seega ma arvan et kõvaketas ei saa enam normaalselt salvestada (kettaks on mingi fujitsu 20Gb, aga win98 seda ei tunnista,näitab ainult et mul on mingi tavaline IDE ketas)...
Küsimus oleks, et kas on võimalik et kõvaketas on jäädavalt tuksis ja tuleb poodi uue järele minna või on võimalik midagi muud ette võtta???
Oleks abi vaja, sest ma ise juba 2 kuud üritand midagi ette võtta aga asjatult...
Tänades, Martin
|
|
Kommentaarid: 11 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
Eser
HV veteran

|
23.03.2004 14:32:05
|
|
|
No kõvaketta vead saab järgi testida
tavalise scandiskiga(linnuke et otsiks ka halbu sektoreid)
ja kui vigu ei leita ja kõvaketas ise ei karju
on asi taas ikkagi mälus@kirjutamisel-lugemisel.
St. kas oled klokkinud proset, videot, mälu ???
Näppinud biost, lisanud uut riistvara ???
Või läks lihtsalt 1 pulk õhtale omadega(mis masin on muide ???)
Seda saab kontrollida nii et jätad sisse aint 1, vanemad masinad tahtsid
vahel 2, aga kui pildi ette võtab siis proovi kas iga pulgaga on sama jama.
Muidugi sea ennast moraalselt valmis halvimaks: et midagi(näiteks. kondekas)
läks emaplaadil läbi ja seda näpuvahel korda ei saagi.
Mälutestsoftist pole abi kui sul masin nii ebastabiilne on.
_________________ Must, ja karvane ! |
|
Kommentaarid: 23 loe/lisa |
   |
1 :: |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
24.03.2004 14:21:18
Re: Haige Probleem Kõvakettaga |
|
|
axec kirjutas: |
Oli kunagi nii, et mu kompuuter töötas laitmatult,kuid siis järsku juhtus midagi ja ma olin sunnitud oma os'i uuesti installima...
Asusin installima winXp pro-d täpsemalt ja siis järsku tuleb error et mingit teatud faili ei saa kopeerida...
Mõtlesin et plaadi viga ja hankisin endale uue plaadi, millega oli täpselt sama jama...
Siis mõtlesin et ehk on cd-romi viga ja ostsin uue, aga tuleb välja et polnudki cd-romi viga sest installimisel oli jälle sama jama.
Nüüd ma mõtlen et äkki on kõvaketas jäädavalt kahjustatud mingil põhjusel (olen mitu korda formattinud aga ikka sama värk).
Hetkel sain kuidagi win98 peale aga pidevalt loobib erroreid ja kui ma netist midagi tõmban siis vahest ütleb et see fail on kahjustatud, seega ma arvan et kõvaketas ei saa enam normaalselt salvestada (kettaks on mingi fujitsu 20Gb, aga win98 seda ei tunnista,näitab ainult et mul on mingi tavaline IDE ketas)...
Küsimus oleks, et kas on võimalik et kõvaketas on jäädavalt tuksis ja tuleb poodi uue järele minna või on võimalik midagi muud ette võtta???
Oleks abi vaja, sest ma ise juba 2 kuud üritand midagi ette võtta aga asjatult...
Tänades, Martin |
Ka kettakontroller võib läbi olla, s.t. emaplaat. Kergemal juhtumil ka kaabliviga. Katseta ketast mujal masinas.
|
|
Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
3 :: |
12 :: |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
Vananematu
HV veteran

|
27.03.2004 01:20:46
|
|
|
Mis te arvate kas asi on kõvakettas ( ) kui win ja proged ja seadmed- kõik töötavad laitmatult,kuid ühel õhtul panin arvuti kinni, järgmine hommik panen uuesti tööle ja ossa krt, ei usu oma silmi- NO PARTITION. what hell mõtlesin ise, tegin uue partitsiooni lasin win peale , ja jälle kuuks ajaks kooras, ning sis jälle 1 päev sama jama , ja nii iga umbes kuu aja tagant! ja peale selle kui partitsioon ära ei kao sis mõnikord korrupteeruvad lambist tähtsad win failid win laadimiseks ! tegemist on ju kindlasti kõvakaga ja ega midagi muud aita kui poodi lippamine! ( kõvaketas on muidu 20 gb samsung )
|
|
Kommentaarid: 31 loe/lisa |
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
clocker
Kreisi kasutaja

|
27.03.2004 01:34:52
|
|
|
Tavaliselt on ketta tootja poolt mingi ketta-utiil, nagu Maxtoril on PowerMax, sellega kettale Low-Level format teha või siis selle utiiliga läbinisti testida.
|
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kalle
HV kasutaja
|
27.03.2004 02:02:12
|
|
|
No kui windowsi ei lase installida ja loobib errorit siis esmalt ikka lase mälu memtestiga üle. Enamusel juhtudest ikka mälupulga viga. Kui oled kindel, et mälu korras, siis saab alles muid vigasid otsima hakata.
Memtest86 3.1a Release saad http://www.memtest86.com/memt31a.zip orienteeruv testimise aeg kuni 5 ja pool tundi aga tee see kindlalt ära.
Nende Fuiju 20Gb ketastega oli suht suur peavalu, sest elektroonika osa oli neil suht nõrk ja kui nad kunagi müüki ilmusid siis nett oli kuulutusi täis, kus neil elektroonikat otsiti. Aga elektroonika veaga ei tohiks BIOS üldse HDD üles leida. Ja ketta füüsilised vead leiab ju scandisk ülesse.
viimati muutis Kalle 27.03.2004 02:08:35, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
juxx
HV vaatleja
|
27.03.2004 02:06:30
ketas |
|
|
IDE kontrolleri viga näeb täpselt selline välja. Proovi teise vindi peale installida, saad teada.
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|