Avaleht
uus teema   vasta Tarkvara »  Linux & UNIX »  teine internet läbi proxy märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Puma
Kreisi kasutaja

sõnum 19.07.2015 10:12:51 teine internet läbi proxy vasta tsitaadiga

mul selline küsimus, et kuidas sellist süsteemi saab teha kui mul on 2 erinevat võimalust kuidas internetti saada aga ma tahan kindlatel olukordadel kasutada ühte neist (mitte korraga).

hetkel tuleb internet kaablist. ja teine neti võimalus on mul mobiilne. ma tahan nii, et panen proxy tööle ja siis läheb nett läbi 3g modemi. kuidas ma sellise süsteemi teha saan?
Kommentaarid: 39 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 36
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
avrn
Kreisi kasutaja

sõnum 19.07.2015 10:55:40 vasta tsitaadiga

Mõni inteligentsem ruuter või pc (või mikroarvuti), mis openwrt või pfsense laadset asja jooksutab.
MultiWan on märksõnaks. Mitte et ma väga kogemusi omaks, aga endal vist terendab see vajadus silmapiiril, sestap olen pisut asja uurinud.
Eks muidugi valmisseadmeid ole ka, aga nende hinnad kipuvad üsna krõbedad olema.
Kommentaarid: 5 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 5
tagasi üles
aht0
HV veteran

sõnum 21.07.2015 10:56:54 vasta tsitaadiga

pfSense võimaldab sellist asja, aga see eeldab x86 arhitektuuril ruuterit. Arvesta ka seda et pfSense ei baseeru linuxil vaid FreeBSD 10.1 peal (hetkel). Vastavalt 3G modem kas võib olla toetatud või mitte. See et linuxis on, ei ole garantii. Soovitaks pfSense foorumist otsida, mis modemid töötavad.
Kommentaarid: 82 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 71
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 21.07.2015 17:01:27 vasta tsitaadiga

Ühes masinas tundub see proxyga juramine suht pointless. Mina kustutaks sellel interface-l lihtsalt default gw ära, mille kaudu hetkel netti kasutada ei soovi. See on kõige lihtsam lahendus, aga kui mõlemal ühendusel on väline ip ja tahad sissetulevat liiklust mõlema kaudu vastu võtta, siis on natuke rohkem nikerdamist, kuid ei midagi võimatut.

Aga kui ruuterit kasutada, siis mul on Asus RT-AC56U, see oskab ise failoverit teha ja põhimõtteliselt saab ka ruutinguid torkida kui eesmärk on osa liiklust mobiilse neti ja osa liiklust kaabli kaudu suunata.
Kommentaarid: 77 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 60
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 21.07.2015 17:22:16 vasta tsitaadiga

mind huvitaks natuke selle süsteemi loomise tagamaa, et mis sunnib sellist asja ehitama või mitu masinat on kavas selle asja taha panna..

pulgaruuterile logid kõhtu, valid sobiva viisi ja teed resa talle.. pole vaja isegi sisevõrgus mingit ringikonfimiseporri teha..

Puma
Kreisi kasutaja

sõnum 23.07.2015 23:44:43 vasta tsitaadiga

mõte on see, et kui üks võrk on ära koormatud siis saan kasutada vajadusel läbi proxy mobiilset netti. mul on olemas üks ubuntut jooksutav arvuti mis on 24/7 võrgus ja tavaline 3g pulka sööv ruuter. ma ei taha, et nad korraga töötaksid.
Kommentaarid: 39 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 36
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 24.07.2015 00:26:09 vasta tsitaadiga

No pista see 3g pulk siis selle ubuntu masina külge ja muuda ruutinguid, kui on vaja ühendus teistkaudu suunata.
Kommentaarid: 77 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 60
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 24.07.2015 10:19:46 vasta tsitaadiga

napoleon kirjutas:
No pista see 3g pulk siis selle ubuntu masina külge ja muuda ruutinguid, kui on vaja ühendus teistkaudu suunata.
Just. Sest igasuguste load balancerite ja multi-wan'ide ehitamine on küll äge aga töötava asja saamine tähendab parajat tööd + esimesel korral ei saa ikka töötavat asja. :) Teisel ja kolmandal korral ka tihtipeale mitte.
Kommentaarid: 181 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 145
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Tarkvara »  Linux & UNIX »  teine internet läbi proxy
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.