Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Microsoft »  Windows 10 üldteema märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 51, 52, 53 ... 554, 555, 556  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Kas oleksid nõus windows 10-t teenusena ostma ehk iga kuu kasutamise eest maksma?
Kindlasti mitte
65%
 65%  [ 381 ]
Pigem ei
27%
 27%  [ 158 ]
Pigem jah
5%
 5%  [ 33 ]
Kindlasti jah
1%
 1%  [ 8 ]
hääli kokku : 580

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
londiste
HV Guru
londiste

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 20.07.2015 15:59:15 vasta tsitaadiga

Vael, windows ei lase peale mitte microsofti draivereid vaid neid, mida tootjad on whql jaoks esitanud.
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
jägaja
HV Guru
jägaja

sõnum 20.07.2015 18:12:25 vasta tsitaadiga

londiste, Just. Selle peaks kohe toppi panema kusagile, et mikisoft ei tee ise mingeid draivereid (miskid generic va., et saaks tundmatule riistvarale ikka windowsi peale lasta ja sealt siis saab ise edasi tegutseda), kõik on tootjate omad, mis sealt tulevad teie arvutitesse.

Ning endal H77 kiibistikuga PC ja 8.1 ning mingit probleemi pole kaks aastat esinenud. Arvuti vaikeseadetes ja igasugu häkke ja tuneUP asju ei kasuta.

olavsu1
külaline

sõnum 20.07.2015 19:28:53 vasta tsitaadiga

londiste ja jägaja, aga millest tuleb siis ilmatu vahe tootja riistvaraga kaasatulnud laserplaadil oleva draiveri ja "selle draiveri , mida tootja on whql jaoks esitanud" vahel? Äkki on nood draiverid WHGL jaoks eraldi tellitud.

Ma peaks teile andma oma vana CB0670 kaardi ja Anvil Studio ning laskma telil enestel uurida, kumma draiveriga ilmub mainitud kaardi süntesaator anvil studio süntide loendisse, nõnda et toda kasutada saab. Kas whgl draiveri või kuskilt kommuunist leitud mitteametlike draiveritega.

mul on karvane tunne et mikisofti tellimusel nuditakse draivereid, et oleks mahult väiksed ja käiks kah kuidagi.

Hetkel mul m-audio helikaart teeb aeg-ajalt siniseid surmasid. www.hot.ee/olavsu1/report.html
Avid, kes on draiveri teinud, lasi mul teha karja teste ning teatas nende järel, et mul on VIA kiviga firewire adapter. Selle taga ei saagi avidi riistvara korralikult töötada, kuna tolle firewire adapteri draiverist mõned fuktsioonid väljanuditud mida avid vajab. Probleemi lahenduseks soovitab avid otsida Texas Instruments kiibikomplektiga firewire kaart, kinnitades et selle draiver ei ole nuditud.
tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 20.07.2015 21:05:53 vasta tsitaadiga

olavsu1, mismõttes ilmatuma vahe?
whql on sisuliselt rida võrdlemisi generic teste, mis mingil määral tagavad, et draiver midagi süsteemi jaoks väga lolli ei tee.
reaalseid vastuolusid on seal väga minimaalselt, asi on täna suuresti tootja viitsimise taga. vanasti küsis microsoft selle eest ka mingi raha, nii et vanematel asjadel oli see probleemiks.

see, et raua tootja on küündimatu või ei viitsi vanemat rauda toetada ei ole microsofti viga.

sa oled omale mingi lollaka audiokräpi kokku ostnud millel on rida ühilduvusprobleeme, sama ei laiene laiatarberauale.
audio võib ka hea ja high-end olla aga nii palju kui ma neid näinud olen, töötavad need kõik stiilis "sitt pilpa peal".
lisaks on audio vajadused üsna mitmes aspektis normaalsete raua enda kasutamise ja draiverite kirjutamise best practicesiga üsna vastukäivad.

olavsu1
külaline

sõnum 20.07.2015 22:05:13 vasta tsitaadiga

vahe on märgatav draiveri mahuski. mikisoft pakub draiverit mis on paarkümmend megabaiti suur. originaal on paarsada megabaiti.

tsitaat:

sa oled omale mingi lollaka audiokräpi kokku ostnud millel on rida ühilduvusprobleeme, sama ei laiene laiatarberauale.

kui see "lollakas audiokräp" töötama nõustub siis ma laiatarberauda enam kuulda ei taha. icon_smile.gif
tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 20.07.2015 22:17:32 vasta tsitaadiga

kuulda? see recording raud ei ole?
aga üldiselt - 10+a vana raud. miks me windows 10 teemas sellest räägime?
originaaldraiveris on niikuinii mingi softipackage kaasas.

Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 20.07.2015 22:42:36 vasta tsitaadiga

Nii mõnigi vana rauatükk on seni väga hea.
tagasi üles
olavsu1
külaline

sõnum 20.07.2015 23:09:28 vasta tsitaadiga

On küll jah entry level stuudio raud. Draiverid on aastast 2009. see polegi niiväga vana. Praeguseks hetkeks on sellest saanud Pro Tools'i raud.

Avid nüüd soovitabki ülejäänud raudvara Pro Tools'i nõuetega vastavusse viia. Avid ise seletab probleemi olemust nõnda.

Siiski ma ei mõista, miks ei või ülejäänud tootjate (VIA) firewire kontrollerite kiibikomplektid ja draiverid töötada samamoodi nagu TI omad. Poleks orki lendamist.

Mark0 kirjutas:
Nii mõnigi vana rauatükk on seni väga hea.

On tõesti. Ma lausa imestan, mis sõnnikuga (paha öelda, aga nii on) ma varem muusikat kuulasin....
tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 21.07.2015 08:10:46 vasta tsitaadiga

Mark0, raud rauaks aga antud kontekstis on olulised draiverid.
2009 lõpus tuli windows 7 ja oli alguses päris toores.

olavsu1, asi ei ole draiverites ega windowsis vaid odavates firewire kivides. mis muide on nüüdseks samuti üsna surnud standard.
again, miks me räägime sellest windows 10 teemas?

Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 21.07.2015 12:45:59 vasta tsitaadiga

londiste kirjutas:

Vaevalt küll. Tegu oli algusest peale väga hea tootega. Sama ei saa öelda Win8 väljalaske kohta, kus senimaani on kummalisi anomaaliaid. Win10 tundub minule isiklikult veidi kiirustatud. Nad oleks võinud veel võtta aega novembrini ja see oleks piisavalt aega jätnud, et pühade ajal välja tulla.

https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11720738#11720738
tagasi üles
seeru
HV veteran

sõnum 21.07.2015 14:05:02 vasta tsitaadiga

londiste kirjutas:

Toores oli Vista, et mitte öelda puhta perses.

Võib ka vabalt Windows 10 -ga minna nii. et nt. kolme aasta pärast ütleb Microsoft, et Win10 siiski ei ole viimane windows ja kuuleme uue versiooni treimisest. icon_smile.gif

viimati muutis seeru 21.07.2015 14:19:08, muudetud 1 kord
tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 21.07.2015 14:18:48 vasta tsitaadiga

vista töötas väga hästi. inimeste expectation ja rauatootjate olematu agarus draiverite kirjutamisel on selles imagos süüdi.
aga see on teine teema. 2009 lõpp oli w7 release ja tolle audiovidina viimased draiverid on kuskilt samast kandist pärit. w10 teemas suht kõrvaline värk.

Oliverk
HV veteran

sõnum 21.07.2015 14:20:43 vasta tsitaadiga

Panin Win10 RTM peale ja asusin katsetama. Juba installiga oli tükk tegemist, aga see võis ka raua tõttu olla. Ei suutnud kuidagi USB pulgalt installima saada, ei lasknud tühja SSD partitsooni kasutada, ükskõik mis trikke teha. Lõpuks aitas välja vana hea plaadi kõrvetamine. Läks peale ludinal. Kõik driverid leidis ise ja kõik tundub töötavat. Kiirus tundub päris hea, ainult välja näeb küll ikka väga jube. Win 7 pealt üle tulles ikka suht ikaldus. Võib olla win 8 kasutajad sellega ära harjunud. NAS-i samba shareiga oli ka mingi kamm, aga sain lõpuks toimima, konkreetselt ei teagi mis aitas kuna sai miski 10 guide korraga tehtud. Katsetame edasi.

viimati muutis Oliverk 21.07.2015 14:21:38, muudetud 1 kord
tagasi üles
seeru
HV veteran

sõnum 21.07.2015 14:22:31 vasta tsitaadiga

londiste kirjutas:
vista töötas väga hästi. inimeste expectation ja rauatootjate olematu agarus draiverite kirjutamisel on selles imagos süüdi.
aga see on teine teema. 2009 lõpp oli w7 release ja tolle audiovidina viimased draiverid on kuskilt samast kandist pärit. w10 teemas suht kõrvaline värk.

Ma jään enda juurde, et ei töötand.
Vista tegi mis ise tahtis, mitte seda mida kasutaja tahtis icon_smile.gif
SP-d hiljem parandasid aga ka Microsoft püüdis üpris kiiresti Vistat enam mitte meenutada.
tagasi üles
indrpo
HV Guru

sõnum 21.07.2015 14:27:54 vasta tsitaadiga

WIN10 ja NAS samba sharega oli selline lugu, et sisse logimisel tuli panna kasutajanime lahtrisse "SERVERINIMI/kasutajanimi"
Vähemalt Synology puhul ei aidanud ükski teine googles välja pakutud lahendus.

Märgin lihtsalt ära, kuna see tuleb nii mõnelgi kindlasti küsimuseks.

viimati muutis indrpo 21.07.2015 14:28:30, muudetud 1 kord
tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 21.07.2015 14:30:12 vasta tsitaadiga

seeru, good luck 8 või 10ga siis nüüd.
toimub evolutsioon, juba 7 teeb rohkem omatahtsi asju kui vista icon_wink.gif

näiteid viitsid tuua?

indrekp, ainult w10-ga on see jama olnud?

1dumbpcuser
HV Guru

Autoriseeritud ID-kaardiga Online
sõnum 21.07.2015 14:47:28 vasta tsitaadiga

Windows 10 tugi
Mainstream support - 13 okt 2020
Extended support - 14 okt 2025

http://www.tweaktown.com/news/46529/microsoft-support-windows-10-ten-years-until-october-2025/index.html

R A T
HV veteran
R A T

sõnum 22.07.2015 12:02:42 vasta tsitaadiga

seeru kirjutas:
londiste kirjutas:

Võib ka vabalt Windows 10 -ga minna nii. et nt. kolme aasta pärast ütleb Microsoft, et Win10 siiski ei ole viimane windows ja kuuleme uue versiooni treimisest. icon_smile.gif

Ei tea midagi, ma hakkasin kohe kasutama ja 64bitist versiooni ka.
Äkki oli asi minu kaasaegses riistvaras, aga probleeme polnud.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
harakas
Kreisi kasutaja

sõnum 22.07.2015 12:09:26 vasta tsitaadiga

R A T kirjutas:
seeru kirjutas:
londiste kirjutas:

Ei tea midagi, ma hakkasin kohe kasutama ja 64bitist versiooni ka.
Äkki oli asi minu kaasaegses riistvaras, aga probleeme polnud.

Vistal polnd häda midagi, ta on teenimatult XP varju jäänd. Teada-tuntud müüdid muudavad inimeste suhtumist, nii et enamik kasutajaid hakkabki arvama, et mingi toode on viletsam kui eelmine.
tagasi üles
sirius4k
HV veteran
sirius4k

sõnum 22.07.2015 12:16:01 vasta tsitaadiga

Valdav osa Vista-heitereid ei teagi, millest nad räägivad ja teevad seda puht sellepärast, et see on popp ja noortepärane.
Kasutasin ennemuiste Vistat betast kuni 7 tulekuni ja töötas sama hästi, kui xp. Ainuke täis feil oli Windows ME.
tagasi üles
jnt
HV Guru
jnt

sõnum 22.07.2015 12:21:20 vasta tsitaadiga

Mul ise-enesest õnnestus omal ajal phenom 2 x4, radeon 4870 tüüpi masinaga üksjagu bluescreen'e saada. XP's seda jama polnud ja kui 7't hakkasin kasutama release canditate'idest alates, toimis ka see igati korrektselt. Võta nüüd siis kinni, milles asi oli.
R A T
HV veteran
R A T

sõnum 22.07.2015 12:38:50 vasta tsitaadiga

jnt kirjutas:
Mul ise-enesest õnnestus omal ajal phenom 2 x4, radeon 4870 tüüpi masinaga üksjagu bluescreen'e saada. XP's seda jama polnud ja kui 7't hakkasin kasutama release canditate'idest alates, toimis ka see igati korrektselt. Võta nüüd siis kinni, milles asi oli.

Eks probleem oli custom komplektis milles osad komponendid võisid olla odavama otsa asjad, kehvade driveritega.
Blue screen on driveri kala 99,99% ajast. Sellest võiks inimesed juba kord aru saada.

Kasuta mõne fully certified riistvara komplektiga ja tõenäoliselt sul mingit keppi pole (erandeid esineb).

Ma võin iga kell oma masina blue screeni saata, kui ma krüptopulga oma Win 8.1 masina külge panen, masina standbysse lasen ja siis üles äratan. Kui pulka küljes ei ole, ei teki seda kunagi. Pulk on mingi vana mudel mille driverite tegemisel ei teatud Windows 8st midagi. Arendaja seda enam ei uuenda ka ja nii ongi ta pisut pooletoobine.

Kas auväärt kodanikud sooviksid blue screenide asemel tugevamat riistvaratootmise kontrolli? Midagi Macide laadset, kus tuleb komponentide eest mitmekordset hinda maksta? Kui jah, siis ära osta odavaid komponente icon_smile.gif
Blue screen on featuur, mitte bug.
Tihti on võimalik bluescreenid workaroundiga ära fixida või leppida sellega, et vahel lihtsalt oled panges oma valesti tehtud valikute tõttu.

viimati muutis R A T 22.07.2015 12:43:51, muudetud 1 kord
tagasi üles
pacho
HV veteran
pacho

sõnum 22.07.2015 12:43:35 vasta tsitaadiga

Vista oli tehniliselt XP-st aste üles. Microsoft implementeeris sellese paljud turvalisust ja privaatsust suurendavad tehnoloogiad. Tootele said suure tõenäosusega saatuslikuks kehvad varajased mängude benchmarkid ja sellest põhjustatud kehv ajakirjanduslik kate. Driverid olid toored. Hilisemad Win7 ja Xp-ga võrdlused näitavad suhteliselt sarnast jõudlust.
tagasi üles
R A T
HV veteran
R A T

sõnum 22.07.2015 12:47:42 vasta tsitaadiga

pacho kirjutas:
Vista oli tehniliselt XP-st aste üles. Microsoft implementeeris sellese paljud turvalisust ja privaatsust suurendavad tehnoloogiad. Tootele said suure tõenäosusega saatuslikuks kehvad varajased mängude benchmarkid ja sellest põhjustatud kehv ajakirjanduslik kate. Driverid olid toored. Hilisemad Win7 ja Xp-ga võrdlused näitavad suhteliselt sarnast jõudlust.

Jutt jumala õige!
Minu arvamus halbadest reviewdest on see, et saatuslikuks sai inimeste riistvara, mis polnud uue OS-i jaoks piisavalt võimas.
XP ajastu oli 1gb rami päris hea juba, heal juhul lükati 2 sisse.
64bitist XP-d kasutasid ainult segased, seega oli maksimum enamustele 3gb.

Vistast edasi hakkas standardiks saama 2gb RAM-i. Paljud läksid 64biti peale üle ja lükkasid kohe 4gb sisse.
Kui see hüpe tehtud oli, oli elu ilus icon_smile.gif
tagasi üles
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 22.07.2015 12:49:39 vasta tsitaadiga

Riistvara uudsusest rääkides - Vista polnud ka SSD tulekuks eriti valmis (TRIMi tugi puudu), kuigi see pole miskit katastroofilist.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Microsoft »  Windows 10 üldteema mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 51, 52, 53 ... 554, 555, 556  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa ei või manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.