Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Tanel
HV Guru

|
07.07.2015 01:51:07
Televisiooni kuldajastu sai läbi |
|
|
Alles see oli, kui vanemate põhimureks oli laste liigne telerivaatamine. See asendus aga läinud kümnendil kaeblemisega arvutis istumise üle ja viimasel ajal juba nutitelefonide buumiga.
15–24-aastaste Eesti noorte hulgas on näitajate vähenemine olnud kiire – telerivaatamine kahanes kahelt ja poolelt tunnilt tunnile ja 44 minutile ning raadiokuulamine kolmelt ja poolelt tunnilt vähem kui kahele tunnile.
Nii näiteks ei pea noor vaatama eratelekanalist rohke reklaamiga pikitud sarja ühte osa, vaid võib laadida arvutist korraga alla või vaadata voogedastusena kõiki selle sarja mitme hooaja osi. Erakanalitel on kõvasti nuputamist, kuidas tulevikus raha teenida, sest senist viisi lõputult jätkata ei saa.
Loe edasi: http://www.postimees.ee/3251149/televisiooni-kuldajastu-sai-labi
_________________ Hinnavaatlus.ee - leia parim hind!
HV valuutakalkulaator |
|
Kommentaarid: 465 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
12 :: |
7 :: |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
   |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
tiirP
HV Guru

|
07.07.2015 08:50:55
|
|
|
Tanel kirjutas: |
Pakun, et televisioon/voogedastus kombineerituna VR prillidega on tulevik. |
Illustratiivne pilt ka
Spoiler 
|
|
Kommentaarid: 114 loe/lisa |
   |
0 :: |
106 |
|
tagasi üles |
|
 |
conx
HV kasutaja
|
07.07.2015 08:51:04
|
|
|
Noorte jaoks on televiisor monitorina kasutusel - ehk siis vaatavad sealt mida iganes, aga mitte otse eetrit... (paljud ei teagi, et see näitab ka antenniga pilti jne).
Keeruliseks läheb ka riigil, kes peab kuidagi oma info nendele noortele edastama...
|
|
Kommentaarid: 17 loe/lisa |
   |
17 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kruvi
HV kasutaja
|
07.07.2015 10:06:37
|
|
|
Ei pea ennast tänapäeva nooreks aga no mida sealt telekast vaadata on?
Ise vaatan peamiselt jalgpalli telkust kuna tihtipeale mingi striimiga jamada on ebamugavam aga väga tihti pole jälle võimalik vaadata seda tavakanalitest mida näha tahaks. (Võtke kasvõi VSN mis Premieri ülekande asemel näiteks naiste käsipalli või hoki valib ja ikka tuleb kas striimi peale ronida või kohalik pubi ette võtta)
Kui tahan reklaami vaadata siis tõesti on kohalikud kanalid väga teretulnud.
Ja uudiseid on samuti kiireim ja ülevaatlikum tarbida üle neti.
|
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
Renka
HV Guru

|
07.07.2015 12:40:53
|
|
|
Aga reaalsus ju tegelikult ongi see, et pole enam vajadust striimi järele kus sisu on kellegi poolt nn modereeritud ja mis nõuab vaatajalt oma muude toimetuste katkestamist just sel ajal kui see sisu kuraator seda otsustas. Sellisel viisil sisu edastamine oligi edukas ju ainult tänu sellele, et tehnoloogiliselt muud lahendust ei olnud olemas. Nüüdseks on paremad alternatiivid täiesti reaalselt aga juba olemas ja ma ei näe mingit põhjust miks peaks vana ja jäiga süsteemi kadumine halb olema.
Kindlasti jääb selline kureeritud striimimine veel pikalt alles - inimene on ometi harjumuste ori. Aga ega kanaliomanikel elu nüüd kuidagi lihtsamaks aastatega kindlasti ei lähe. Pikas perspektiivis võivad alles jääda miski uudiste kanalid - kuigi täiesti tõenäoline, et ka need liiguvad lihtsalt voogesituse platvormidele. Ja tõenäoliselt siis hakkavad produktsioonifirmad lihtsalt eri platvormidele sisu tootma nii globaalse kui lokaalse turu jaoks. Ei imesta kui riiklikult hakatakse reguleerima ka lokaalse sisu osakaalu voogesituse platvormidel - nagu hetkel vabalevis olevate kanalite puhul on.
_________________ There is no place like 127.0.0.1 |
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
2 :: |
1 :: |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
07.07.2015 14:03:08
|
|
|
See voogedastus saab jöuda ainult vastava võimekusega interneti püsiühenduse kasutajateni.
Ei praegune 3 ega 4 gee suuda ikka mingit pidevat striimimist välja vedada.
_________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine." |
|
Kommentaarid: 141 loe/lisa |
   |
126 |
|
tagasi üles |
|
 |
conx
HV kasutaja
|
07.07.2015 14:18:38
|
|
|
jägaja kirjutas: |
See voogedastus saab jöuda ainult vastava võimekusega interneti püsiühenduse kasutajateni.
Ei praegune 3 ega 4 gee suuda ikka mingit pidevat striimimist välja vedada. |
Eks see nõudlus ja jõudlus käivad käsikäes. Kui tekib suur nõudlus (striimi tahtjaid) tekib ka keegi kes üritab seda pakkuda... Puhas kapitalism.
|
|
Kommentaarid: 17 loe/lisa |
   |
17 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
   |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru
|
07.07.2015 14:24:44
|
|
|
Kõik oleneb lingi kvaliteedist (vahet pole, kas on üle õhu, fiiber, vask või midagi neljandat). Isegi keskmiselt kehva levi korral (kus pole suuri auke) saab mõistliku puhvriga kenasti striimida (4G, levi napilt "pulk", ei hakkinud). Jah, kaabel on alati turvalisem ja kindlam.
viimati muutis Dirty Harry 07.07.2015 14:29:36, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 181 loe/lisa |
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
IceUul
Sinu Ema

|
07.07.2015 14:27:29
|
|
|
Ma olen ka vist see noorem põlvkond (madalates 30-ndates kuigi juba), endal kodus ainult telekas selleks, et arvuti monitorilt vaadata filme ja vahel arva ETV pealt (toa antenniga) spordiülekandeid (jalgpall peamiselt).
Naine ei vaata üldse telerit, istub päevad läbi oma telefonis.
Televisioon sellisel kujul on suht väljasurev asi jah, sama asi ka raadioga.
|
|
Kommentaarid: 213 loe/lisa |
   |
4 :: |
184 |
|
tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
07.07.2015 14:52:28
|
|
|
Telekast on hea Aktuaalset Kaamerat vaadata
|
|
Kommentaarid: 215 loe/lisa |
   |
3 :: |
182 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
07.07.2015 15:48:01
|
|
|
Lõpuks ometi ütleks selle peale. Surm reklaamidele
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
Renka
HV Guru

|
07.07.2015 17:27:19
|
|
|
Ega asjad ei käigi üleöö - alati on inimesed kes on pioneerid mingil alal ja eised sisi tulevad vaikselt vastavalt võimalustele ja taedmiste kasvule järgi.
Kindlasti traditsioonilisel TVl on dekaad või kaks veel enamvähem rahulik elu - aga peale seda ma arvan küll, et hakkab nisitooteks muutuma. Kindlasti üritatakse mingite lobigruppide poolt asjade käiku venitada jne jneaga trend on selge.
_________________ There is no place like 127.0.0.1 |
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
07.07.2015 17:45:17
|
|
|
No just. Pealkiri, et saab läbi, on ikka väga ennatlik. Justnagu see juhtuks homme või 1. septmbril.
Ahh, pealkiri ütleb, et sai juba läbi
_________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine." |
|
   |
126 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
   |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
seeru
HV veteran
|
07.07.2015 18:00:40
|
|
|
Midagi ma ikka salvestan aga tänast AK-d või Kuldvillakut küll homme ei taha vaadata.
Kui otse näen siis näen.
TV saadete telefoni pisikeselt ekraanilt vaatamine ka mingit mõnu ei paku. Ja ütleme ausalt, arvutiekraanilt on ka saateid palju ebamugavam vaadata kui telkust.
Mingi kuldajastu võib ju läbi olla (kellegi arvates) aga asemele millegi muu kuldajastut ei paista ka veel niipea.
viimati muutis seeru 07.07.2015 18:07:42, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
07.07.2015 18:01:57
|
|
|
No ma ju kirjutasingi, et sai läbi.
Olgu ta kuldne või hõbedane.
|
   |
126 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
   |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
kaspar00
HV Guru

|
07.07.2015 20:02:24
|
|
|
conx kirjutas: |
Keeruliseks läheb ka riigil, kes peab kuidagi oma info nendele noortele edastama... |
propaganda elab ju netis vaata et pareminigi kui telekas
|
|
Kommentaarid: 113 loe/lisa |
   |
3 :: |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dijital
HV Guru

|
07.07.2015 21:07:40
|
|
|
Aga mulle kusjuures meeldib lineaarne televisioon. ETV/ETV2 peal on pea alati midagi, kui tuleb isu midagi vaadata. Olen piisavalt laisk, et hakata midagi sikutama või voogama : )
Kusjuures olen küll pannud mõned saated salvestama, kui pole saanud otse vaadata, stiilis "seda tahaks küll vaadata", kuid tegelikult pole neist mitte ühtegi kordagi vaadanud.
_________________ OBSBOT veebipoe affiliate link/sooduskood: TUIKOTREW |
|
Kommentaarid: 40 loe/lisa |
   |
31 |
|
tagasi üles |
|
 |
mahno
HV kasutaja
|
08.07.2015 13:19:18
|
|
|
Mõistan, et sa ei taha homme vaadata tänast ak-d, aga miks peaks reaalajas vaatama kuldvillakut? On nähtud ja mitte nähtud kuldvillakud, aga millal sa järgmist nägemata osa vaatad ei ole ju tähtis.
|
|
Kommentaarid: 22 loe/lisa |
   |
20 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
08.07.2015 13:33:36
|
|
|
Mõne jaoks koosnebki kogu õhtu sellest, et saaks teleka ees istuda ja kanaleid tappa.
Samas inimene kes normaalset elu elab, ei oma sellist aega, et istuks oma õhtuid tuimalt ekraani vahtides. Siiamaani käib kodus teleleht jms sarjadele tõmmatakse ringid ümber
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
5 :: |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
seeru
HV veteran
|
09.07.2015 01:12:48
|
|
|
mahno kirjutas: |
Mõistan, et sa ei taha homme vaadata tänast ak-d, aga miks peaks reaalajas vaatama kuldvillakut? On nähtud ja mitte nähtud kuldvillakud, aga millal sa järgmist nägemata osa vaatad ei ole ju tähtis. |
Aga miks mitte, mulle ei meeldi, kes juba enne näinud, kaagutab vastuseid ette.
Ja ma olen tähelepannud, kui ma otse mulle sobivaid saateid ei vaata, siis üldiselt nägemata nad jäävadki, kui just "otse korduse" peale ei satu.
Mulle ei sobi 2-3 või rohkem päeva jäädagi minevikus elama selle pideva järgivaatamisega.
Ma vaataks siis pigem mõnda saadet või filmi pool aastat või veel rohkem hiljem.
|
|
tagasi üles |
|
 |
RustyZ
HV Guru

|
09.07.2015 10:52:01
|
|
|
seeru kirjutas: |
mahno kirjutas: |
Mõistan, et sa ei taha homme vaadata tänast ak-d, aga miks peaks reaalajas vaatama kuldvillakut? On nähtud ja mitte nähtud kuldvillakud, aga millal sa järgmist nägemata osa vaatad ei ole ju tähtis. |
Aga miks mitte, mulle ei meeldi, kes juba enne näinud, kaagutab vastuseid ette.
Ja ma olen tähelepannud, kui ma otse mulle sobivaid saateid ei vaata, siis üldiselt nägemata nad jäävadki, kui just "otse korduse" peale ei satu.
Mulle ei sobi 2-3 või rohkem päeva jäädagi minevikus elama selle pideva järgivaatamisega.
Ma vaataks siis pigem mõnda saadet või filmi pool aastat või veel rohkem hiljem. |
kui sul jääb vaatamata selletõttu, et ei vaata kohe kui tuleb on see pigem loll harjumus kui huvi saate vastu ju. Kui mind mingi saade tõesti huvitab siis pole vahet millal ma seda vaatan...Peaasi, et vaadatud saab.
_________________ Wreckfest 2 server: 136.243.70.252:30102 | parool: isamaa (kui on enabled) |
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |