Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
soodent
HV Guru

|
20.06.2015 23:28:15
Maksu- ja Tolliamet |
|
|
See on niivõrd kliendivaenulik ja halvasti ülesehitatud e-teenusega firma, et peaks ka siin arutluse all olema.
Deklareerimine nende lehel on täielik peavalu, jääb mulje, et see arusaamatus ja ebamugavus seal ongi selleks, et inimesed deklareerimise eest neile maksaksid ja sellega koos hulga raha kaotaksid.
Deklareeritava kauba määramine on ka tehtud kavalalt ebaarusaadavaks.
Nad ei suuda isegi teenuse eest arvet saata emailile, kümme aastat tagasi koosnes tolliamet eesti keelt mitteoskavatest vanematest naistest, kes midagi ei teadnud, it ajastul pole neil midagi paranenud,
klassikaline riigifirma.
|
|
Kommentaarid: 822 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
19 :: |
6 :: |
564 |
|
tagasi üles |
|
 |
soodent
HV Guru

|
20.06.2015 23:53:11
|
|
|
DHL andis teada, et 3 päeva jooksul tuleb deklareerida ja mul 3-s käsil ja edasi on 5€ päevas viivis.
Mis see laupäev siin oluline on, kas sa arvad, et tööpäeviti on neil erinev ülesehitus?
|
|
   |
564 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
21.06.2015 10:25:17
|
|
|
tegemist on küllaltki spetsiifilise asjaga seega panen ette, et asjasse mitte puutuvad või kogemust mitte omavad konspekteerivad ja kohatud märkused edastavad kirjalikult oma vanaemale. OT lõpp ja hakkan lugema, sest kohe kohe vaja samalaadse asjaga tegeleda.
_________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder Umbes 25 arvutit kohe olemas. |
|
Kommentaarid: 1130 loe/lisa |
   |
3 :: |
0 :: |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
Flab
HV Guru
|
21.06.2015 10:32:24
|
|
|
Süsteemi nimi on complex - peabki olema keerukas. Olen korra üritanud - ei iial enam. Endal oli täpselt sama mõte, inimestelt raha juurde vaja saada.
|
|
Kommentaarid: 984 loe/lisa |
   |
778 |
|
tagasi üles |
|
 |
mannatera
Kreisi kasutaja

|
21.06.2015 10:33:42
|
|
|
soodent kirjutas: |
DHL andis teada, et 3 päeva jooksul tuleb deklareerida ja mul 3-s käsil ja edasi on 5€ päevas viivis.
Mis see laupäev siin oluline on, kas sa arvad, et tööpäeviti on neil erinev ülesehitus? |
DHL suudab selle deklari ise esitada, muidugi lisatasu eest, aga see on marginaalne ja palju väiksem summa kui sinu aja- ja närvikulu.
|
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
1 :: |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
21.06.2015 10:34:42
|
|
|
Nädal tagasi täitsin ise hiinast tulnud kaubale deklaratsiooni. DHL edastas mulle pakilt saadetise koopia ja juhised kuidas emta iseteeninduses seda täita. Polnud just kõige lihtsam, polnud aga ka kõige keerulisem. 19€ DHL teenustasu säästetud.
Deklaratsioon oli kauba saabumisest esimese päeva õhtul 1 tunni pärast sisestamist automaatsüsteemide poolt kontrollitud ja kaup vabastatud, kuigi järgmisel hommikul kell 8 saatsin vastuse DHLi siis kaup oli juba 5 tunni pärast 60km kaugusel kulleriga kohal.
Igal juhul mugavam kui kusagil kontorites järjekorras passida.
|
|
Kommentaarid: 259 loe/lisa |
   |
2 :: |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
soodent
HV Guru

|
21.06.2015 11:00:53
|
|
|
20€ on siis mõne jaoks marginaalne ja dhl ja tolli vahel tuleb kliendil endal infot vahetada, nad omavahel ise ei suhtle.Dhl annab juhiseid kuid seal on ikka palju arusaamatust, ei saanudki aru kuidas seal deklaratsiooni alt pdf kätte saada ja konvertisin ise pdf faili screenshotist.Algul saatsin teise lehe kus ka kirjas kauba vabastus, siis öeldi see pole piisav, neil on rohkem infot vaja.21 sajandi moodi see värk küll välja ei näe.
Vanasti saatsid tollile paypal makse koopia ja muretu, need ajad vist jäädavalt kadunud.
Muuseas maksu ja tolliameti lehel id-kaardiga logimine ei õnnestunud mozillaga, pidin chrome kasutama.Dhl saadab mailile saadetise info ka sellisel kujul nagu mingi suvaline käkerdis kust pead ise aru saama milline numbrite kombinatsioon on vajalik ja milline pole oluline.
|
|
   |
564 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
21.06.2015 11:06:34
|
|
|
CopyPaste DHL kirjast, ehk on abiks kui pole sellist juhendamist saadetud:
Deklaratsiooni on võimalik vormistada e-tolliteenuste lehel www.emta.ee
Üleval paremas nurgas klikkige e-maksuamet/ e-toll lingil.
Sisenege ID kaardiga/ mobiil ID-ga. Valige „complex“- „sisesta uus“- „lihtsustatud deklaratsioonid“.
Ladustamisteate numbrit (tolli viitenumber, triipkoodi all olev) sisestades võite sellele järgi lisada „/“ja oma saadetise nr (sisaldub ka meili pealkirjas).
Küsimuste korral: tel 880 0814 (tolliinfo)
Et kaup vabastada ja kullerile suunata, saatke "kaup vabastatud" otsusega deklaratsioon pdf-ina aadressil tolliosakond@dhl.com Selle saab Complexi sisenedes ja töölaualt valides esitatud deklaratsioonid. Paremal äärel vajutage Teie deklaratsiooni taga olevat luupi. Uue akna avamisel saab allalaadida PDF deklaratsiooni faili.
Juhul kui deklareerite tollipunktis, printige välja lisas olevad dokumendid ning ka kauba maksumust tõendavad dokumendid – tellimuse koopia ning maksekinnitus (nt paypal).
Tallinnas abistavad Teid Lennujaama Tollipunkti inspektorid, aadressil Kesk-Sõjamäe 10a. Siin deklareerides saate soovi korral saadetisele kohe järele tulla (E-R kuni kll 18.00)- DHLi terminal asub samal aadressil kõrvalmajas.
Teenindusbüroode aadressid: http://www.emta.ee/index.php?id=32760
Kaasa isikut tõendav dokument. Riigimaksude tasumiseks kaasa võtta internetipangas makset võimaldav vahend (pin-kalkulaator, ID-kaart, koodikaart).
Teadmiseks: tolliterminalis ajutise ladustamise tähtaeg on kuni 20 kalendripäeva.
Esimesed 3 tööpäeva on tasuta, iga järgnev kalendripäev 5€ (tagasiulatuvalt kõikide päevade eest).
Ootame Teie deklaratsiooni järgneva kolme päeva jooksul!
NB- palun andke teada, kui Te soovite pakki teisele aadressile, kui pakil märgitud, meie kullerid toovad kaupa kl 10.00 - 16.00 vahel tööpäeviti.
|
|
Kommentaarid: 259 loe/lisa |
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
soodent
HV Guru

|
21.06.2015 11:19:39
|
|
|
Kas sa avastad jalgratast?See email teade tuleb ju kõigile.Praktiline toimetamine on asja probleem, mitte ilus pealkiri.
Deklareerimine toimuks 5 minutit, kui oleks mõistlikult ehitatud maksu ja tolliameti leht ja dhl ja toll suhtleksid omavahel.
Praegu paljud löövad käega ja maksavad selle 19€ mitte millegi eest.
|
|
   |
564 |
|
tagasi üles |
|
 |
avrn
Kreisi kasutaja
|
21.06.2015 11:26:06
|
|
|
Muuseas maksu ja tolliameti lehel id-kaardiga logimine ei õnnestunud mozillaga, |
Just proovisin, logimine toimib probleemideta.
Ubuntu 14 64-bit+Firefox 38.
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
soodent
HV Guru

|
21.06.2015 11:36:42
|
|
|
Autentimissertifikaati ei leitud. Kontrollige kaardilugejat.
See teade mul win7 ja mozilla, chrome toimib.Nende enda lehel ka kirjas, et mozillaga on olnud probleeme.
Teatame, et e‑maksuametisse/e‑tolli ID‑kaardiga sisselogimine Mozilla Firefoxi kaudu on taastatud.
Probleemide jätkuva esinemise korral palume sellest informeerida Maksu- ja Tolliametit meiliaadressil
emtaemta.ee, Skype'i vahendusel mta.eesti või telefonil 1811. Täname mõistva suhtumise eest.
|
|
   |
564 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
23.06.2015 09:25:38
|
|
|
Ei, soodent, sa ei ole esimene inimene, kes peab oma pakki deklareerima. Ülejäänud saavad sellega hakkama, sa tuled siia seletama, et see on võimatu kasutada ja nüüd pead raha välja käima. Lihtsustatud korras deklaratsiooni tegemine on ikka niivõrd lihtne, et igaüks peaks sellega hakkama saama. Täiskujul deklaratsiooni tegemine on tõesti antud ala spetsialistidele ja seda tehakse ka tasuta sinu eest, kui lähed näiteks Kesk-Sõjamäe 10a, kus saad kõik ilma meili teel ajamata. Esmalt astud DHL'i kontorist läbi ja küsid paki paberid deklareerimiseks, siis natuke paremalpool on Maksu ja Tolliameti Lennujaama piiripunkt, kus tehakse tasuta deklaratsiooni sulle, kui sul kõik vajaolevad paberid kaasas on (arve või makset tõestav dokument samuti vajalik). Pärast seda saab tagasi DHL'i minna deklaratsiooniga.
|
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
soodent
HV Guru

|
23.06.2015 12:09:39
|
|
|
Kas ma olen väitnud, et ma olen ainuke ja mis jumalat sa siin mängid ja kindlasti pole see arusaadav ja mugav protsess.Tahad äkki jälle teema kinni panna ja äkki kedagi karistada, äkki omandad mõne inimliku refleksi ka lõpuks ometi.
Kas sa ise oled seal Sõjamäel käinud, ma olen ja tean seda jama seal ja ei soovita kellelegi ja kõik ei ela Tallinnas.Millal tekivasd siia foorumisse tasemel moded????
|
|
   |
564 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
23.06.2015 13:41:35
|
|
|
Kas sa ise oled seal Sõjamäel käinud, ma olen ja tean seda jama seal ja ei soovita kellelegi |
Jah, olen käinud korduvalt seal. Iga kord probleemivabalt deklareeritud saanud.
Viimasel ajal olen küll tuimalt kõik elektroonika selle kategooria alla pannud lihtsustatud korras, kuna tollimaksu niikuinii odavatelt asjadelt ei tule:
8471900000 – Arvuti: kaasaskantav ja muu. Mõõtühik: TK Maksud: tollimaks 0%, käibemaks 20%
tsitaat: |
Kui eraisikule on saadetud ühendusevälisest riigist kaupa, on võimalus deklareerida lisaks lihtsustatud korrale:
|
http://www.emta.ee/public/toll/Reisija_DEKLARi_vorm_31.05.12.pdf
Täpselt samasugune dokument antakse ka piiripunktis täitmiseks sulle, nagu näha võib selle ka meili kaudu saata neile digiallkirjastatuna ja ei pea isegi kohale minema.
Ja et selle pdf'i täitmine mugavam oleks arvutis on sinna pdf'i isegi vormid tekitatud, mis on täidetavad toetatud pdf'i vaaturite poolt (näiteks Adobe Reader), mis tähendab et seda pdf'i ei pea välja printima, käsitsi täitma ja siis uuesti skännima.
Su eelnevale probleemile et sa ei suutnud pdf'i hankida:
Kui on veel küsimusi, siis anna tulla, aga ära kiru tuimalt asju maapõhja.
|
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
krist2an
HV veteran

|
23.06.2015 20:29:20
|
|
|
Pidin oma USAst saabunud käekella kohta deklari esitama. Alguses tundus küll keeruline, aga tegelikult läks see päris kiirelt ja lihtsalt. Võtad juhendi ette ja pole midagi nii hullu.
_________________ Custom 3d-prinditud mATX / ITX / APU case - http://bit.ly/4kIJQZs |
|
Kommentaarid: 40 loe/lisa |
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
soodent
HV Guru

|
24.06.2015 01:37:36
|
|
|
Ärge pöörake Kasutaja Mikk36 postitustele sügavat tähelepanu, ta tunnistaks ka relatiivsusteooria lapsemänguks(juhul kui minusugused on eriarvamusel)..
1. Dhl email on scannitud info millest ei saa copy-paste teha, pole selge mis kood või number seal on oluline ja mis mitte. Kirjuta paberile pikki koode ja vale koodi valikul alustad otsast peale hiljem.
2. Tolli e-teenus minul Mozillaga id kaarti ei tunnistanud.
3. Tolli menüüsüsteem on hunnik kirbusi.ta väga halvas teostuses/ebaloogilises suuruses - arusaadavuses.
4. Kauba liigi valimine on arusaamatu ja jätab tõlgendamiseks ruumi.
5. PDF fail oli allatõmmatav alles viivisega peale deklareerimist(minul 30 min jooksul vajutades pdf aknale avanes vaid uus deklareerimine ha ha oleks võinud keegi öelda), sellepärast konvertisin ise foxitiga pdf-i, adobe reader vaid loeb faile.
6. Toll ei saada emailile arvet vaid lingi kust sa pead uuesti sisse logides makse jaoks info valima.
7. Tolli ja Dhl omavaheline side puudub ja Dhl võiks teatada lõpuks kas kõik oli ok või äkki ma ootan pakki ja tegelikult tiksub viivis 5€ päev.
Kokkuvõttes on see talutav, juhul kui teed seda teistkordselt ja mõttetu tsirkus kui esimest korda. Sellise süsteemi kiitja näeb eneses ainet teiste õpetamises - lubage naerda.
|
|
   |
564 |
|
tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
24.06.2015 01:53:16
|
|
|
Kas ma olen väitnud, et ma olen ainuke ja mis jumalat sa siin mängid ja kindlasti pole see arusaadav ja mugav protsess.Tahad äkki jälle teema kinni panna ja äkki kedagi karistada, äkki omandad mõne inimliku refleksi ka lõpuks ometi.
Kas sa ise oled seal Sõjamäel käinud, ma olen ja tean seda jama seal ja ei soovita kellelegi ja kõik ei ela Tallinnas.Millal tekivasd siia foorumisse tasemel moded???? |
vabandan väga, et sõna vahele ytlen, aga sa ausalt oled ainuke kes vingub.....kõik täidavad, nii esimest kui ka 10 korda ja pole probleemi.
helista emta numbrile, ytlen sulle ausalt, ainuke organ, kes teeb sul telefoni teel puust ja punaseks kuidas asjad käivad ja kuhu midagi vaja panna ja selle juures ei vingu
müts maha nende ees
ära mulle nüüd negatiivset viska jälle
sa alati vingud rohkem kui asi väärt on
_________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
soodent
HV Guru

|
24.06.2015 15:27:59
|
|
|
Kui sulle meeldib läbi ussi mu.ni asju ajada, siis aja ja ole õnnelik- erinevus rikastab, avarda nägemust.
Mina peangi sinusugustega konfliktis olema, sest kui ma poleks siis oleks mul häbi iseenda ja teiste ees.
Võta oma profiil lahti - igas teises teemas pläku pläku...
|
|
   |
564 |
|
tagasi üles |
|
 |
hqs
HV Guru

|
24.06.2015 20:53:25
|
|
|
ohjah... vinguda on alati kergem olnud, kuid asjasse natukene süveneda
Olen oma ja firma asju juba aastaid deklareerinud, pole mitte mingit raketiteadust (rämedalt põhjalikud juhised on ju emta.ee lehel olemas). Lisaks on olemas abitelefon, kust antakse täiesti tasuta ja suhteliselt adekvaatset infot, kui ise ei ole viitsimist õpetusi lugeda.
lisaks juhin soodenti tähelepanu sellele, et DHL'i kirjas on ju selgelt kirjas: Esimesed 3 tööpäeva on tasuta, iga järgnev kalendripäev 5€
OT: minulgi tuli esmaspäeva hommikul üks pakk kohaliku terminali, reedel kui igaks juhuks helistasin, siis kliendiinfo ütles, et mida siin paanitseda - vahepeal on pühad ja antud paki _ajaarvestus_ algab sisuliselt neljapäevast (25.06).
_________________ O: vana (loe: antiikset) arvutustehnikat! |
|
Kommentaarid: 449 loe/lisa |
   |
362 |
|
tagasi üles |
|
 |
soodent
HV Guru

|
24.06.2015 21:37:49
|
|
|
Jah ilukõnet on alati lihtsam pidada, kui asjas objektiivseid puudusi näha.Tegelikult pole teie seisukoht üldse seotud ei tolli ega ka minu postitustega.
Asja point on hea enesetunne ja meeldiv mõttemaailm mida tuleb pidevalt ülal hoida.
Inimesed ju joovad ja suitsetavad selle nimel ja kogu meedia on ainult enesetunde tõstmiseks, rääkimata vastassugupoolest.Loomulikult tuleb siis inimene foorumisse järjekordse naudingu doosi järele.
Kui te loete midagi mis pole meeldiva alatooniga siis tekb viha, nagu narkomaanil süstal ära võtta.
Pole üldse oluline kui objektiivne on mingi tolliteenuse esmakordne kasutamine - andke meile vaid positiivseid emotsioone.
Laias laastus sama sündroomi jälgimiseks vaadake aknast välja meie idanaabreid oma putiniga, sama diagnoos.
|
|
   |
564 |
|
tagasi üles |
|
 |
hqs
HV Guru

|
24.06.2015 21:51:45
|
|
|
OT: soodent, sa siis arvad, et kui oled enda jaoks _otsustanud_ et EMTA on _paha_, siis kõik kes selle seisukohaga nõus ei ole saavad hunniku demagoogiat? Kas siia teemasse tohiks siis postitada ainult jutte teemal, kui paha EMTA on?
Mina arvan isiklikult, et EMTA teenindus ja üldine teenuse kvaliteet on kordades kõrgem, kui kasvõi Maanteeameti oma, rääkimata mõnest teisest üüberbürokraatlikust riigiasutusest...
Aga äkki on hoopiski DHL paha (teeme ka teema), kuna nemad ju lubavad ainult 3 päeva pakki terminalis hoida ja siis hakkavad selle eest raha küsima (klassikaline kapitalistide leiutatud erafirma)
_________________ O: vana (loe: antiikset) arvutustehnikat! |
|
Kommentaarid: 449 loe/lisa |
   |
362 |
|
tagasi üles |
|
 |
soodent
HV Guru

|
24.06.2015 23:30:09
|
|
|
Miks ei näe ma teie kritiseerijaid pilkavaid avaldusi Omniva ja mobiilse interneti teemades, seal inimesed vaid ühe aspekti pealt lajatavad negatiivse hinnangu, mitte nagu minu 4-6 nüanssi.
Seal te ei halvusta kritiseerijaid, sest seal ENAMUS kritiseerib ja enamuse vastu teie oma "põhimõtetega" ei lähe. Siis te teadlikult ei kuule ja ei näe, aga leides mõne teema kus kritseerijaid vähemuses või minu puhul üldtuntud
opositsiooni esindaja teema on teil kohe julgust varuga. Arad olete ka kahjuks.
|
|
   |
564 |
|
tagasi üles |
|