|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| Kas kasutad rattakiivrit? |
| Kasutan. |
|
44% |
[ 88 ] |
| Plaanin kasutama hakata, kui ... (täpsistan teemas) |
|
8% |
[ 16 ] |
| Ei kasuta, sest kiivriga pole enam lahe |
|
21% |
[ 42 ] |
| Ei kasuta, sest ... (täpsustan teemas) |
|
25% |
[ 50 ] |
|
| hääli kokku : 196 |
|
| autor |
|
anduke88
Kreisi kasutaja

|
04.06.2015 12:03:30
|
|
|
Hmm, mul on ka mingi Scott Summit maastiku jalgaratas, vist oma 7-8 aastat vana küll. Käiguvahetus 3x8, ees amordid (vana tüüp, pole peal seda regulleerimisnupsakut) ja kusjuruest Google abil ei leidnud ühtegi sellist ratast, mis sarnaneks enda omaga piltide pealt.
Sõites kett ragiseb, käiku ei vaheta korralikult ei ees ega ka taga. Mäest üles minnas viskab mõnikord vist isegi üle.
Mul küsimus, et mis teha:
1. Kas lüüa raha sisse ja vahetada ära mida vaja on (arvan, et uued hammakad ees ja taga ning esimene ja tagumine käiguvaheti, uus kett, võibolla esirehv (suht sile juba ja midagi esirattal viskab (kas rehv või velg on kõver)), taha uued klotsid, timmida ka amorti veidikene ja võibolla pidurisüsteemi trosside torud vahetada)? Kui nii, siis millist poodi Tartus võiks soovitada? Maal on lähim vaid Hawaii express, seal tehti küll 2 aasta selline hooldus et ma ei saanud midagi aru, et hooldatud oleks või vahetatud. Ikka ragises kett jne. Mis võiks taolise uuenduskuuri hind ka olla või mida vahetada?
2. Või viia Scott utiili ja vaadata uuem ja tänapäevasem maastiku või hübriidratas. Korralike ketaspidurite, amortide, käiguvahtuste jms. Või hoopis kasutatud pill?
Sportida ei taha, võistelda ei taha, treenida ei viitsi. Niisama sõitmiseks vaja.
Miks seda mõtlen? Sest kui uutel on hind seal 400+ juures ja kui vana remont läheb maksma mingi 200 euri, pole enam asjal ju mõtetki. Enne Läti eurole minekut sai sealt uusi rattaid (regul. amordid, ülikerge raam, ketaspidurid, odavamal juhtimine veel trossiga) sigaodavalt. Kahetsen, et ära ei ostnud tookord.
Euroga on neil nüüd hinnad pmst samad nagu meil.
|
|
| Kommentaarid: 51 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
44 |
|
| tagasi üles |
|
 |
lightbluefox
HV Guru
|
04.06.2015 13:26:28
|
|
|
Ostsin eelmisel kevadel analoogse ratta http://www.sportsdirect.com/muddyfox-tempo200-mens-933010?colcode=93301044
Maksin küll tiba vähem, koos postiga 200 eurot. Tuli ka üsna kiirelt. Eesti poodidega hindu mõtet võrrelda pole, olen siiani väga rahul oma diiliga.
Ühesõnaga sai sealt täiesti korraliku hübriidi ja odavalt.
E: üks IRL pilt kah, peale porikate, valgustuse ja pudelihoidja paigaldamist, piduritrossid tuli ka ümber tõsta, inglismaa värk.
|
|
| Kommentaarid: 45 loe/lisa |
   |
44 |
|
| tagasi üles |
|
 |
libe
kvaliteetne mees

|
04.06.2015 13:41:46
|
|
|
| DigeBeni kirjutas: |
| libe kirjutas: |
| iceincube kirjutas: |
Ilmselt on see võimalik mingi friik õnnetuse puhul tõesti (auto sõidab teelt välja, tehniline viga, psühh roolis vms), aga jah- ma ei saa aru kuidas on võimalik jääda auto alla. Lihtsalt. Kui mootorsõidukijuht ei anna teed, siis ma ei roni talle ette ju, et ikka alla jääks. Enne teeületust lihtsalt peab ju vaatama ja enda ohutuses veenduma ning nt esimese rea ületamisel ikka vaadata kas teine rida ka seisab (seaduse järgi ju peaks, aga reaalsus tihti teine) enne edasi kõndimist/rattaga tiksumist.
* Ei väida, et autojuhid on kukupaid. Pigem vastupidi. Nende vigasi tolereeritakse massiliselt  |
minu ainus kokkupõrge autoga oli just autojuhi süül, ületasin rattaseljas teed, esimeses reas autojuht andis teed, ka teises reas oli autojuht peatunud, kuid nii kui auto ette jõudsin, andis autojuht lapatsit
tunnistas kohe ka üles, et jälgis vaid vasakult poolt tulevaid autosid ega märganud paremalt sebral liikuvat ratturit
kiirus oli väike ja otseselt eesõigust mul ei olnud, kuid antud olukorras oli siiski süüdi autojuht
oma trajektooril kohtan pea igapäevaselt autojuhte, kes tunnevad, et on liiklusseadusest üle ja seda just selle samuse ratta seljas sebraületamise punkti osas |
libe, sellel õnnetusel pole sinuga otseselt midagi pistmist, pigem rikkus autojuht seda seadusepunkti:
| tsitaat: |
| § 35 (5) Kui reguleerimata ülekäiguraja ees on pärisuunavööndis kõrvalrajal seisma jäämas või jäänud sõiduk, ei tohi juht sellest sõidukist mööduda vahetult enne ülekäigurada ega ülekäigurajal, vaid peab ülekäiguraja ees seisma jääma. Ülekäigurajale tohib juht sõita pärast seda, kui ta on veendunud, et ta ei ohusta ülekäigurajale astunud või astuvat jalakäijat. |
... see, et sa tuima näoga ette veeresid, on pigem su enda süü, sest ülekäigurada ei loo sulle absoluutselt mitte mingit eelist isegi, kui oled juba pool sõiduteed ületanud va. pöördel oleva juhi puhul ... |
selle tuima näo jutu võid vabalt sisse soolata
_________________ ☠ |
|
| Kommentaarid: 82 loe/lisa |
   |
2 :: |
70 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
04.06.2015 21:37:17
|
|
|
Enne teeületust lihtsalt peab ju vaatama ja enda ohutuses veenduma ning nt esimese rea ületamisel ikka vaadata kas teine rida ka seisab (seaduse järgi ju peaks, aga reaalsus tihti teine) enne edasi kõndimist/rattaga tiksumist.
|
Ei saa ka aru... paraku igapäevaselt näen pimedalt puude või majade vahelt otse teele kihutamist. Mis seal autojuhil teha...
Ja ei mõista tüüpe, kes tühja minule järgneva rea puhul peavad ikka suruma ennast üle. Ise nii ei sõida rattaga kunagi
Nagu bike puhul jääb ka ratta puhul mulje, et olukord läheb kuidagi hullemaks...
|
|
| Kommentaarid: 235 loe/lisa |
   |
201 |
|
| tagasi üles |
|
 |
libe
kvaliteetne mees

|
04.06.2015 21:56:47
|
|
|
| Magic kirjutas: |
Enne teeületust lihtsalt peab ju vaatama ja enda ohutuses veenduma ning nt esimese rea ületamisel ikka vaadata kas teine rida ka seisab (seaduse järgi ju peaks, aga reaalsus tihti teine) enne edasi kõndimist/rattaga tiksumist.
|
Ei saa ka aru... paraku igapäevaselt näen pimedalt puude või majade vahelt otse teele kihutamist. Mis seal autojuhil teha...
Ja ei mõista tüüpe, kes tühja minule järgneva rea puhul peavad ikka suruma ennast üle. Ise nii ei sõida rattaga kunagi
Nagu bike puhul jääb ka ratta puhul mulje, et olukord läheb kuidagi hullemaks... |
su teise lause sõnastuses mina sisu ei mõistnud, palun selgita
samas isiklikult pimedates kurvides kasutan eelkõige perifeerset nägemist ja just üritan nö silmanurgaga liikumist märgata, mitte pead pöörata suunda, kust objekt võib läheneda, seda juhul, kui ma ise liigun. enamasti liigun ma tuttavat trajektoori mööda ja tean ohukohti ning nondes kohtades hoian liiklusel silma peal juba paarsada meetrit eemal, kui leian, et ohtu ei ole, siis ka ei vaata lähenevale autojuhile silma.
ei maksa eeldada, et jalgrattur ei vaata ega näe, kui ta pead ei keera vahetult enne sõidutee ületamist. vaevalt sa autorooliski pead keerad, kui küljepeeglisse vaatad või ka ülekäigurada autoga ületad
eks muidugi noid uinuti all olevaid rattureid leiab, kõik hipsterid oma vokkidega tunduvad mulle parajad tuulepeadest liiklejad olema. nonde kummaliste tänavaratastega ei saa ohukorral kìirelt tegutsedagi
_________________ ☠ |
|
   |
70 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
04.06.2015 22:12:08
|
|
|
Teise rea point oli, et ei mõista ülekäigule tormamist kui kedagi teist minu autole ei järgne. Sõitsin varem rattaga aastas rohkem kui mõni autoga ja seda eelkõige linnas...sellist üle surumise harjumist pole kunagi olnud... hull keskkonnasääst ka kui põhjustada autojuhi peatumine.
viimati muutis Magic 04.06.2015 22:12:32, muudetud 1 kord |
|
| Kommentaarid: 235 loe/lisa |
   |
201 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ak_47
HV kasutaja

|
|
| Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
10 |
|
| tagasi üles |
|
 |
libe
kvaliteetne mees

|
04.06.2015 22:34:06
|
|
|
| Magic kirjutas: |
| Teise rea point oli, et ei mõista ülekäigule tormamist kui kedagi teist minu autole ei järgne. Sõitsin varem rattaga aastas rohkem kui mõni autoga ja seda eelkõige linnas...sellist üle surumise harjumist pole kunagi olnud... hull keskkonnasääst ka kui põhjustada autojuhi peatumine. |
see sõltub siiski auto asukohast, mõni liigub 50 alas 70kmh ja on 50-100 m eemal, isegi kui kannataks oodata autojuht ära, siis autojuhil pole ka põhjust torisemiseks, rekkajuhtidest saan veel aru, kuid siiski
samas mis mind häirivad, on autojuhid, kes annavad mulle teed, kuigi mul eesõigust ei ole ja selgelt pööratud peaga vaatan j6ba autojuhi selja taha
nendepoolne peatumine ajab rütmi paigast
olen juba harjunud 5m enne teeperve peatuma, kuid ikka pakutakse aegajalt teed
samas kui näen, et palju masinaid tulemas ja eesõigust vokiga ei ole, siis tulen vokilt maha ja loivan vaikselt üle tee
_________________ ☠ |
|
   |
70 |
|
| tagasi üles |
|
 |
dvd vader
HV Guru
|
|
| Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
6 :: |
7 :: |
51 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Pätu
HV Guru

|
06.06.2015 10:29:22
|
|
|
Eks siis hakkavad lõpuks kiivri kasulikusest aru saama, kui midagi juhtub.
|
|
| Kommentaarid: 115 loe/lisa |
   |
1 :: |
89 |
|
| tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
06.06.2015 10:34:59
|
|
|
Ärge hakake siin ka selle halaga pihta Kiiver annab 90% juhtudes lihtsalt võltsturvalisustunde. Sama loogika järgi peaks jalakäijad ka kiivreid ja küünarnukikaitsed ja mida iganes kandma. Eriti talvel ja libedaga. Siis on ju kordades rohkem peatraumasid, kui jalgrattaga kunagi keegi üldse saanud on. Teeme kohustuslikuks?
Normaalselt toimiva liikluse korral ja mitte võistlussitatsioonides ei oma kiiver nii suurt lisaväärtust, kui mõned ette kujutavad.
_________________ verba volant, scripta manent
Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon. |
|
| Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
3 :: |
63 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Pätu
HV Guru

|
06.06.2015 12:08:20
|
|
|
| namstoop kirjutas: |
Ärge hakake siin ka selle halaga pihta Kiiver annab 90% juhtudes lihtsalt võltsturvalisustunde. Sama loogika järgi peaks jalakäijad ka kiivreid ja küünarnukikaitsed ja mida iganes kandma. Eriti talvel ja libedaga. Siis on ju kordades rohkem peatraumasid, kui jalgrattaga kunagi keegi üldse saanud on. Teeme kohustuslikuks?
Normaalselt toimiva liikluse korral ja mitte võistlussitatsioonides ei oma kiiver nii suurt lisaväärtust, kui mõned ette kujutavad. |
Jalakäija ei kõnni sul ju 20km/h ? Sama hästi võiks ju mootorratturid ka "normaalselt toimiva liikluse korral" mitte kiivrit kanda.
|
|
   |
89 |
|
| tagasi üles |
|
 |
prtv
HV Guru
|
06.06.2015 12:14:45
|
|
|
Tõmbame jah kiivrisae jälle käima, igakevadine arutelu
_________________ |
|
   |
73 |
|
| tagasi üles |
|
 |
DVDRW
HV Guru

|
06.06.2015 12:16:21
|
|
|
| Kiiver motikal ja turvavöö autol võiks ka olla vabatahtlik IMHO. Oma elu.
|
|
| Kommentaarid: 28 loe/lisa |
   |
27 |
|
| tagasi üles |
|
 |
dvd vader
HV Guru
|
06.06.2015 13:33:03
|
|
|
olen ka seisukohal, et siin on vahe sees, kas sa liigud vastu betooni 5 km/h või 20-30 või rohkemgi km/h. aeglasel jalakäijal on rohkem võimalusi ka enda ümbrust jälgida. mida suuremad kiirused, seda suuremad vigastused. ja asi pole ka "normaalselt toimivas liikluses". mõningaid trajektoorile tekkivaid takistusi lihtsalt polegi kunagi võimalik ette näha. ilma käe või jalata võid kenasti elada, aga kui pea katki läheb, siis on tõenäoliselt pupu.
mis puudutab argumenti et "oma elu, ise tean mis teen", see on väga lühinägelik. kindlasti on inimesi, kes hoolivad ratturist rohkem kui rattur võib-olla iseendast. eriti kui on veel pere või muud ülalpeetavad. ka riigi jaoks on iga maksumaksja oluline.
|
|
   |
51 |
|
| tagasi üles |
|
 |
iceincube
HV veteran

|
06.06.2015 14:20:11
|
|
|
| prtv kirjutas: |
Tõmbame jah kiivrisae jälle käima, igakevadine arutelu  |
Sõitsin ka just 2h ringi mõõda linna chillimiseks (kiivrita) - ootasin, et saag juba täistuuridel. Võta näpust.
Trollidele ja saagidele otsing -> https://foorum.hinnavaatlus.ee/search.php?search_id=1677867887&start=150
( see on siin teemas ikka mitu korda nämmutatud keiss- 4 lehekülge annab otsing )
|
|
| Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
37 |
|
| tagasi üles |
|
 |
dvd vader
HV Guru
|
|
   |
51 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ak_47
HV kasutaja

|
06.06.2015 15:54:21
|
|
|
| Samas kui pannakse valiku ette, kas jääda tänu kiivrile ellu poolvigasena ning veeta ülejäänud elu ratastoolis (st. vegeteerida) või lahkuda siit ilmast tervena? Vaevalt kellelgi meil on võimalust 140K€ nädalas taastusravideks kasutada ja riigil ka mitte (Schumacheri näitel), aga kui on, siis palju õnne. Ekstreemne näide muidugi.
|
|
   |
10 |
|
| tagasi üles |
|
 |
prtv
HV Guru
|
06.06.2015 16:04:03
|
|
|
| dvd vader kirjutas: |
Teaduslik uuring. Lk 7 toob muude andmete seas välja ratturite vigastuste ulatuse enne ja pärast kiivri kohustuslikuks muutmist. Üldpildis kahanes ratturite surmaga lõppenud vigastuste arv pärast kiivri kohustuslikuks muutmist eelkõige Kanada ja Austraalia näidete puhul 40% ringis.
Ei mõista seda jonni, et "mina ei kanna, mul pohh". |
Mäletan et Austraalia teema sai sellega kokku võtta, et sõitjate arv kahanes lausa kordades, siis pole üllatav et langes ka vigastuste arv.
|
|
   |
73 |
|
| tagasi üles |
|
 |
dvd vader
HV Guru
|
06.06.2015 16:07:32
|
|
|
uuringus on toodud välja protsent. vahet pole, kas sõitjaid on miljon või sada tuhat, surmade vähenemise protenti see ei muuda.
huvitav muidugi, et keegi ei vaidle, et miks mootorratturid peavad kiivreid kandma. linnaliikluses tihti on nende liikumiskiirus sama suur kui jalgratturitel.
|
|
   |
51 |
|
| tagasi üles |
|
 |
yerba
HV Guru

|
06.06.2015 16:40:40
|
|
|
| DVDRW kirjutas: |
| Kiiver motikal ja turvavöö autol võiks ka olla vabatahtlik IMHO. Oma elu. |
Oma elu on niikaua, kuni tänu kiivrita sõidule juurikaks muutud. Ja oled ülejäänud n+1 aastat riigi ( maksumaksja ) hooldada. Siis oled riigile ( maksumaksjale ehk meile kõigile ) ebavajalik kulu ja kogu Sinu oma elu on ühes kohas...
See paarikümne eurone penoplastist kiiver võib aga Sinu oma elu säilitada sellisena nagu oled sellega harjunud.
Mul on nii mootorrattaga kui jalgrattaga sõites kiiver peas. Kõige soodsam elukindlustus siiski. On ka Eestis olnud juhtumeid, kus platsisõidul kiirusega 20km/h kukub kiivrita tsiklist kuklaga vastu asfalti ja läinud ta ongi.. ja seda kõike mingi paarikümne või saja euro pärast ja suhtumise - "mina olen kõige targem ja kiiver on lollidele" - pärast.
Nojah, ühesõnga, kui arvad et Sul pole vaja kiivrit kanda, siis ilmselt Sul polegi vaja kiivrit kanda.
|
|
| Kommentaarid: 1218 loe/lisa |
   |
897 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Kopz
HV kasutaja
|
06.06.2015 18:25:48
|
|
|
| anduke88 kirjutas: |
Hmm, mul on ka mingi Scott Summit maastiku jalgaratas, vist oma 7-8 aastat vana küll. Käiguvahetus 3x8, ees amordid (vana tüüp, pole peal seda regulleerimisnupsakut) ja kusjuruest Google abil ei leidnud ühtegi sellist ratast, mis sarnaneks enda omaga piltide pealt.
Sõites kett ragiseb, käiku ei vaheta korralikult ei ees ega ka taga. Mäest üles minnas viskab mõnikord vist isegi üle.
Mul küsimus, et mis teha:
1. Kas lüüa raha sisse ja vahetada ära mida vaja on (arvan, et uued hammakad ees ja taga ning esimene ja tagumine käiguvaheti, uus kett, võibolla esirehv (suht sile juba ja midagi esirattal viskab (kas rehv või velg on kõver)), taha uued klotsid, timmida ka amorti veidikene ja võibolla pidurisüsteemi trosside torud vahetada)? Kui nii, siis millist poodi Tartus võiks soovitada? Maal on lähim vaid Hawaii express, seal tehti küll 2 aasta selline hooldus et ma ei saanud midagi aru, et hooldatud oleks või vahetatud. Ikka ragises kett jne. Mis võiks taolise uuenduskuuri hind ka olla või mida vahetada?
2. Või viia Scott utiili ja vaadata uuem ja tänapäevasem maastiku või hübriidratas. Korralike ketaspidurite, amortide, käiguvahtuste jms. Või hoopis kasutatud pill?
Sportida ei taha, võistelda ei taha, treenida ei viitsi. Niisama sõitmiseks vaja.
Miks seda mõtlen? Sest kui uutel on hind seal 400+ juures ja kui vana remont läheb maksma mingi 200 euri, pole enam asjal ju mõtetki. Enne Läti eurole minekut sai sealt uusi rattaid (regul. amordid, ülikerge raam, ketaspidurid, odavamal juhtimine veel trossiga) sigaodavalt. Kahetsen, et ära ei ostnud tookord.
Euroga on neil nüüd hinnad pmst samad nagu meil.  |
Uus kett ja tagumine kassett on kindlasti vajalikud, kuid esimene ma arvan, et peaks veel kestma. Ma pole endal ühelgi rattal esimest kassetti pidanud vahetama, praegusel rattal on näiteks läbisõit 6500-7000km. Ka käiguvahetajat ei ole kohe mõtet uut osta. Kõigepealt tuleks käigud ära regulleerida ning asjalikum töömees peaks suutma andma ka hinnangu, kas trosse ja kõrisid (kui need on) on vaja vahetada või mitte. Õnneks on need suhteliselt odavad. Uue väliskummi võib näiteks Veloplussist ka 10euroga saada. Usun, et Tartuski on poode, kus sarnase hinnaga neid osta võimalik. Mõistlik oleks siiski ratas viia mõnda pädevasse töökotta ja sealt võtta hinnapakkumine vajalike juppide ja tööde kohta.
|
|
   |
27 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Pätu
HV Guru

|
06.06.2015 19:24:17
|
|
|
| Mis teema võib olla ? Tagumist pidurit peal hoides (ketas) on võimalik ratast liigutada edasi/tagasi mingi ~cm. Klotsidel nii palju maad mängida ?
|
|
   |
89 |
|
| tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
06.06.2015 20:49:08
|
|
|
olen ka seisukohal, et siin on vahe sees, kas sa liigud vastu betooni 5 km/h või 20-30 või rohkemgi km/h. aeglasel jalakäijal on rohkem võimalusi ka enda ümbrust jälgida. mida suuremad kiirused, seda suuremad vigastused. ja asi pole ka "normaalselt toimivas liikluses". mõningaid trajektoorile tekkivaid takistusi lihtsalt polegi kunagi võimalik ette näha. ilma käe või jalata võid kenasti elada, aga kui pea katki läheb, siis on tõenäoliselt pupu.
mis puudutab argumenti et "oma elu, ise tean mis teen", see on väga lühinägelik. kindlasti on inimesi, kes hoolivad ratturist rohkem kui rattur võib-olla iseendast. eriti kui on veel pere või muud ülalpeetavad. ka riigi jaoks on iga maksumaksja oluline. |
Ma pidasin silmas libedaga kukkudes peaga vaztu maad laksamist. Liikumiskiirus tol hetkel ei puhu eriti pilli.
Aga see on kõik nii nämmutatud teema et masendav m
Ma ei viitsi küll hakata linke enam otsima kiivriga vs kiivrita teemal.
Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon. |
|
   |
63 |
|
| tagasi üles |
|
 |
dvd vader
HV Guru
|
06.06.2015 21:12:44
|
|
|
|
aga palun otsi. sooviksin näha teadusuuringut, kust tuleb välja, et ratturite liiklussurmade arv jääb samaks või kasvab, kui kiivrit kasutada, võrreldes kiivri mittekasutamisega.
|
|
   |
51 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ufo56
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 79 loe/lisa |
   |
67 |
|
| tagasi üles |
|
 |
iceincube
HV veteran

|
06.06.2015 21:54:22
|
|
|
Kui hakkame rääkma juurviljaks kukkumisest rattaga, siis peaks ilmselt ujumise hoopis ära keelama @ kaelavigastused sukeldumisel. Alustame ikka selledt
|
|
| Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
37 |
|
| tagasi üles |
|
 |
libe
kvaliteetne mees

|
06.06.2015 22:20:32
|
|
|
|
aga palun otsi. sooviksin näha teadusuuringut, kust tuleb välja, et ratturite liiklussurmade arv jääb samaks või kasvab, kui kiivrit kasutada, võrreldes kiivri mittekasutamisega. |
mine otsi googlest
see vaidlus ei vii siin teemas kuhugi
_________________ ☠ |
|
   |
70 |
|
| tagasi üles |
|
 |
dvd vader
HV Guru
|
06.06.2015 22:24:27
|
|
|
| asju, mida olemas pole, ei saagi leida.
|
|
   |
51 |
|
| tagasi üles |
|
 |
DVDRW
HV Guru

|
06.06.2015 22:35:53
|
|
|
Enamus rattureid sõidavad ratta/kõnniteel ja kiirus max 25km/h. Kiivrikohustus oleks nati liialdatud.
Motikas hoopis teine asi: autode vahel ja kiirus 110km/h!
|
|
   |
27 |
|
| tagasi üles |
|
 |
dvd vader
HV Guru
|
06.06.2015 22:54:44
|
|
|
| DVDRW, aga palun tee katse: jookse peaga 25 km/h vastu seina ja vaata, mis juhtub. kindlasti võta see videosse ka õpetuseks teistele.
|
|
   |
51 |
|
| tagasi üles |
|
 |
libe
kvaliteetne mees

|
06.06.2015 22:59:30
|
|
|
| DVDRW, aga palun tee katse: jookse peaga 25 km/h vastu seina ja vaata, mis juhtub. kindlasti võta see videosse ka õpetuseks teistele. |
kanna siis oma kiivrit, teistele soovitan lihtsalt ettevaatlikku sõitu
_________________ ☠ |
|
   |
70 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Pätu
HV Guru

|
06.06.2015 23:02:43
|
|
|
| DVDRW, aga palun tee katse: jookse peaga 25 km/h vastu seina ja vaata, mis juhtub. kindlasti võta see videosse ka õpetuseks teistele. |
kanna siis oma kiivrit, teistele soovitan lihtsalt ettevaatlikku sõitu  |
Alati sõidan ettevaatlikult, aga kunagi ei tea, mis teistel liiklejatel pähe ju lüüa võib.
|
|
   |
89 |
|
| tagasi üles |
|
 |
dvd vader
HV Guru
|
06.06.2015 23:05:43
|
|
|
| libe, ei ole raske aru saada ju, et võid olla ka maailma kõige ettevaatlikum liikleja, aga kõigi potentsiaalsete asjaolude ilmnemise vastu, mis võivad õnnetuse tekitada, ei ole mingit kaitset. selliste asjaolude vastu peaks rattur endal olemise turvalisemaks tegema. väga lihtsaid näiteid: ootamatu auk või libedus teekattes. loom või laps jookseb teele ja rattur on sunnitud otsasõidu vältimiseks teelt välja sõitma. mereäärne tuuleiil viib trajektoorilt kõrvale. internetis on piisavalt kirjeldatud ka juhtumeid, kus ratta raam keset sõitu murdub või ratas alt ära tuleb. kõik need asjad päädivad tõenäoliselt kukkumisega.
|
|
   |
51 |
|
| tagasi üles |
|
 |
libe
kvaliteetne mees

|
06.06.2015 23:29:30
|
|
|
| libe, ei ole raske aru saada ju, et võid olla ka maailma kõige ettevaatlikum liikleja, aga kõigi potentsiaalsete asjaolude ilmnemise vastu, mis võivad õnnetuse tekitada, ei ole mingit kaitset. selliste asjaolude vastu peaks rattur endal olemise turvalisemaks tegema. väga lihtsaid näiteid: ootamatu auk või libedus teekattes. loom või laps jookseb teele ja rattur on sunnitud otsasõidu vältimiseks teelt välja sõitma. mereäärne tuuleiil viib trajektoorilt kõrvale. internetis on piisavalt kirjeldatud ka juhtumeid, kus ratta raam keset sõitu murdub või ratas alt ära tuleb. kõik need asjad päädivad tõenäoliselt kukkumisega. |
sama hästi võib tuua näited jala liikumisest ja tervisejooksust
usun, et tolles tartu mnt õnnetuses oleks olnud kiivri kandmisel jalakäijate hulgas vähemtõsised vigastused, sama ka autos olijate puhul
endiselt lõpeta see lobi ja vaidlus ära, sa ei päästa sellega kedagi
_________________ ☠ |
|
   |
70 |
|
| tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
07.06.2015 17:21:53
|
|
|
| libe, ei ole raske aru saada ju, et võid olla ka maailma kõige ettevaatlikum liikleja, aga kõigi potentsiaalsete asjaolude ilmnemise vastu, mis võivad õnnetuse tekitada, ei ole mingit kaitset. selliste asjaolude vastu peaks rattur endal olemise turvalisemaks tegema. väga lihtsaid näiteid: ootamatu auk või libedus teekattes. loom või laps jookseb teele ja rattur on sunnitud otsasõidu vältimiseks teelt välja sõitma. mereäärne tuuleiil viib trajektoorilt kõrvale. internetis on piisavalt kirjeldatud ka juhtumeid, kus ratta raam keset sõitu murdub või ratas alt ära tuleb. kõik need asjad päädivad tõenäoliselt kukkumisega. |
sama hästi võib tuua näited jala liikumisest ja tervisejooksust
usun, et tolles tartu mnt õnnetuses oleks olnud kiivri kandmisel jalakäijate hulgas vähemtõsised vigastused, sama ka autos olijate puhul
endiselt lõpeta see lobi ja vaidlus ära, sa ei päästa sellega kedagi |
|
   |
63 |
|
| tagasi üles |
|
 |
zebra1
HV veteran

|
09.06.2015 11:11:12
|
|
|
Kas keegi on kokku puutunud sellise "toreda" probleemiga nagu.. Shimano I-spec A tüübi shifterid ja Shimano i-spec B tüüpi Piduriheeblid... krt esialgu ei pannud tähele, et shifterid said hoopis vanema A tüübi kinnitusega, mitte see uus B tüübi kinnitus.
Kas mingit adapterit on olemas või tuleb midagi ise konkreetselt ümber ehitada, et need omavahel tööle saada ühe klambri alla kinnitamiseks?
Shifterid siis Shimano SLX SL-M670-I i-Spec - A
Pidurid: Shimano SLX BR-M675 i-spec - B
|
|
| Kommentaarid: 184 loe/lisa |
   |
167 |
|
| tagasi üles |
|
 |
haigo
HV veteran

|
09.06.2015 15:15:20
|
|
|
| SLX-ile vist polegi.
|
|
| Kommentaarid: 54 loe/lisa |
   |
52 |
|
| tagasi üles |
|
 |
randar99
HV vaatleja
|
11.06.2015 16:30:11
|
|
|
Mida arvata sellest jalgrattast: Merida Crossway Woodland. Soomes hetkel soodushinnaga 299€. Hind enne 599€ (mida ei tasu tõsiselt võtta muidugi).
http://www.xxl.fi/pyoraily/polkupyorat/hybridipyorat/merida-crossway-woodland-gent-15-miesten-hybridipyora/p/1109229_1_style
- Frame 14 Crossway-D
- Fork: Rigid AL/CR 34.9
- Brakes: Promax MTD Mechanical 160
- gearshift lever: Shimano ST-EF51 8
- front derailleur: Shimano M191
- rear detailleur: Shimano Altus
- crank: SR XCC 48-38-28 CG
- hub: Alloy Disc cassette
- wheels: Merida D
- tyres: Cross 40C
- chain: KMC Z51 8s
- cartridge: SunRace CS-M8 11-32
- handlebar: Merida Speed R30 600
- steering column: Merida 15
- seat post: Merida Speed SB12 27.2
- saddle: Cross Sport/Lady
- pedals: XC Steel
- weight: 13,8 kg
Sõidaksin iga päev. Praegu on maastikuratas kasutusel, kuid see on omadega üsna läbi. Või on mõistlikum raha juurde panna ja midagi muud vaadata?
|
|
   |
10 |
|
| tagasi üles |
|
 |
marqs
HV veteran

|
11.06.2015 20:44:45
|
|
|
Jäiga kahvli eest plusspunktid, eriti selles hinnaklassis. Nõrgim lüli on ilmselt pidur, selle trossiga ketta asemel võtaks ise pigem tavalise v-piduri
_________________ 0xDEAD
0xBEEF |
|
   |
27 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Pätu
HV Guru

|
11.06.2015 21:45:23
|
|
|
| Sai siis Selline asi ostetud. Alguses kahtelsin, et kuidas asi jääb ja kas hoiab telefoni. Kahtlused kadusid esimese sõidu järel. Telefon püsib hästi ja ei vibreeri, ega vaju ette ega taha. 15 euri läks maksma ainult.
|
|
   |
89 |
|
| tagasi üles |
|
 |
inca
HV Guru

|
11.06.2015 22:15:05
|
|
|
| patrick615 kirjutas: |
| Sai siis Selline asi ostetud. Alguses kahtelsin, et kuidas asi jääb ja kas hoiab telefoni. Kahtlused kadusid esimese sõidu järel. Telefon püsib hästi ja ei vibreeri, ega vaju ette ega taha. 15 euri läks maksma ainult. |
Geniaalselt lihtne leiutis. Tundub asjalik.
Materjali väsimine tekitab ainult küsimusi.
_________________ KASS |
|
| Kommentaarid: 170 loe/lisa |
   |
159 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Pätu
HV Guru

|
11.06.2015 22:20:59
|
|
|
| inca kirjutas: |
| patrick615 kirjutas: |
| Sai siis Selline asi ostetud. Alguses kahtelsin, et kuidas asi jääb ja kas hoiab telefoni. Kahtlused kadusid esimese sõidu järel. Telefon püsib hästi ja ei vibreeri, ega vaju ette ega taha. 15 euri läks maksma ainult. |
Geniaalselt lihtne leiutis. Tundub asjalik.
Materjali väsimine tekitab ainult küsimusi. |
Ta ei tundu olevat selline klassikaline silikoon, midagi tummisemat pigem. Mu Lumia 930, mis on suhteliselt suur telefon istub sinna ideaalselt.
|
|
   |
89 |
|
| tagasi üles |
|
 |
haigo
HV veteran

|
11.06.2015 23:32:06
|
|
|
| Kus kohast seda 15 euro eest saab?
|
|
   |
52 |
|
| tagasi üles |
|
 |
JOKKER666
HV veteran

|
11.06.2015 23:34:13
|
|
|
| marqs kirjutas: |
| Jäiga kahvli eest plusspunktid, eriti selles hinnaklassis. Nõrgim lüli on ilmselt pidur, selle trossiga ketta asemel võtaks ise pigem tavalise v-piduri |
Mul on pm 2 merida crossway. 20v naisteks ja 20md meesteraamiga. Ma küll ütleks, et need trossiga ketaspidurid on paremad. Pidurdavad paremini, kuluvad vähem. Üldisselt võrreldes tavalise maasgikurattaga on ikka palju mõnusam sõita.
|
|
| Kommentaarid: 47 loe/lisa |
   |
42 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Pätu
HV Guru

|
|
   |
89 |
|
| tagasi üles |
|
 |
dvd vader
HV Guru
|
12.06.2015 00:16:39
|
|
|
patrick615, tellisin ka ära, just selline asi, mida olen otsinud. kahju et ta ainult valget värvi on, hakkab liiga silma.
et oleks kuhu kinnitada, siis tellisin ka uue jalgratta.
Spoiler 
|
|
   |
51 |
|
| tagasi üles |
|
 |
haigo
HV veteran

|
12.06.2015 00:21:10
|
|
|
Hawaiist saab 12.90-ga
|
|
   |
52 |
|
| tagasi üles |
|
 |
valdeko
HV vaatleja
|
12.06.2015 07:14:31
|
|
|
| citybike-s olevat ka Finn-i olnud
|
|
| Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ivokas
HV veteran

|
12.06.2015 08:23:07
|
|
|
| haigo kirjutas: |
Hawaiist saab 12.90-ga |
Hüppan täna kohalikust HE-st läbi.
_________________ Reisijate ja fekaali vedu kahekorruselise bussiga.
Praepelmeenid ja Vana Tallinn suudavad nii mõndagi muuta! |
|
| Kommentaarid: 65 loe/lisa |
   |
61 |
|
| tagasi üles |
|